- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #91340 üzenetére
Ismerem azt a mini wobbit, de nem szeret(t)em. Mások fognak vele, nekem sose sikerült.
Mondjuk szerintem túl pici, ez a méret apró jaszkó, kis domira való. Már az arasznyi példányok is bátran támadják a 3-4 centis darabokat, sőt torokra is veszik a úgy van, már csak ezért sem szívesen használok ilyen apróságokat.
Ellenben az utolsó képen a másik 3 wobbi egy kifejezetten jó és fogós crank forma domira, egyik kedvencem, főleg feketében, meg van egy pisztráng mintás változata is.---
Pár napja volt szó a wobbler vesztésről... Hát ma sikerült nekem is, ráadásul halban hagyni.
Idejét sme tudom, mikor történt ilyen...
Hajnal 1-kor mentem ki, első körben süllőre, aztán gondoltam ha hallom a harit, akkor megdobom azt is. Evett mindkettő, sücit fogtam 3-at, átmentem egy új helyre, mondom dobok még egy-kettőt a könnyű cuccal, aztán váltok a vadölőre. Mit ad isten, első dobás, 3 tekerés, a 9 centis minnow-t úgy verte le valami allat, hogy alig bírtam a botba kapaszkodni. Éreztem hogy komoly hal, gyorsan engedtem neki féket biztos ami tuti, de ekkor már éreztem, hogy súrlódik a zsinór, a következő pillanatban vége is lett a dalnak. Sajnos "veszélyes" helyen voltam, egy zsilip szájánál, pontosaban két tavat összekötő széles átereszen, aminek 2 méterenként vasbeton gerendái hosszan benyúlnak a tóba a víz alatt... Bizonyosan ez fűrészelte el a zsinórt. Harcsa volt, szinte száz százalék, felszínen kapta el, és egyből ment le fenékre, rögtön neki is húzta a zsinórt a betonnak. Sajnos 40 centi FC meg egy not-a-knot is vele ment, nagyon sajnálom szegényt, remélem ki tudja játszani magából... Haragszom magamra, mert ott volt összeszerelve és felcsalizva a harcsának szánt bot, nyilván a kő ellen az sem véd, de több esély lett volna...
Egy horgász rongyba, vagy törölközőbe szakadt 9-es Hornetet sikerült kiszednem, mondjuk ha választani lehetne inkább a halat fogtam volna meg... -
saen
veterán
válasz
hermanyi #91306 üzenetére
Azért pergetésben is kopik egy-két dolog, pl horgok simán használódnak el ha fogsz. Nekem legalábbis wobblereken rendszeresen cserélni kell ha fogós darab. Ettől függetlenül nagyon igaz az, hogy nincs fix költség, mint az etetésnél. Ha jól csinálod akkor nem hagysz bennt semmit.
-
-
-
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #91122 üzenetére
Én most újítottam be egy vadölőbe, a maga 3-12 grammjával, szintén Nevis, aminek vagy van Reiva párja vagy nincs.
Én alapvetően nem vagyok oda a fast (pláne extra fast) botokért, de nyilván nem kívánságműsor, van amihez szükség van a feszességre. Az más kérdés, hogy sokan ettől várják a csodát (süllős húspergetők felülreprezentálva), aztán az első koppintásra beqrnak egy olyat, hogy a
szeme kiugrik a sütyinekmeg se tud akadni, pedig ezeknek a feszes botoknak egy csuklómozdulat is bőven elég a sikeres bevágashoz.---
Megdobáltam az imént a fonyódi mólót balinra, mondjuk csak egy órácskát szántam rá, de rablás is alig volt, megúsztam kapás nélkül.
-
jézusom
addikt
válasz
hermanyi #91113 üzenetére
Idáig kb 20-30 éves spiccbotokkal bohóckodtam, most egy új 20k bot is égésföld. De majd megsuhogtatom, kiderül melyik tetszik. A pergetőknél tényleg kell a drágább, egy Daiwa Procyont 7-21g használok, jó is. 8Kg haresz a legnagyobb vele, de nem törne el nagyobbnál se, nem is mérvadó. Most néztem vannak valami japán carbonleader botok, még vettem is volna mert megtetszett, de nekem lágy kell balinozni, az meg csak ilyen 160 körül van. Amúgy meg van valami taiwani gyártású 100 körül, de azok meg fast akciójúak.
-
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi #91099 üzenetére
Nem nyomtam bele az ujjam a kopoltyújába ha megnyugtat
, csak a fedő alá támasztottam, hogy ne rúgja ki magát a kezemből, eléggé virgonc volt. Nagyon rossz a fogása ezeknek a halaknak, balint, süllőt, csukát könnyű tarkón fogni a néhány kg-os példányokat is, jász meg a domolykó más történet ekkora méretben úgy tűnik.
-
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #90914 üzenetére
Grat és egs!
Én valami sajttálat ettem, igaz Győrben, étteremben. Peca elmaradt, nem volt kedvem a szazhúsz fokban dobálni, a balinok sem tobzódtak annyira, hogy meghozzák a kedvem.
Most meg már Sopronban vagyunk, majd lesz valami vacsi.
Holnap meg Balcsi, kis fürdés, pergetés... -
törölt tag
válasz
hermanyi #90911 üzenetére
Gratulálok, jó kapásaitok voltak 7 kapás az szép. Még jó, hogy mondom legutóbb nem a legnyerőbb időszak ez a kuttyogatásra.
Mondjuk ez a dög kánikula ez kuttyogatásnál nem szokott hátrány lenni, elég extrém vízhőfok is van kellene mozduljon rá. Majd jövő héten rápróbálok én is egyszer mennyire ugranak rá.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #90911 üzenetére
Gyümölcsleves, spenót tojással, főtt krumplival.
Megmondtam, ha valami nehéz húsos kaját csinál a mama, kivágom vele együtt.Nem érdekel hogy vasárnap van.
Tegnap szilvás gombóc volt, érik egyik szilvafánk.
Ilyen könnyű kajákon élünk ilyenkor, mama este, vagy korán reggel főz, amíg ki lehet szellőztetni. De sokszor rendelünk menüt is, főleg ha valami könnyű kaja van.
Múltkor rántott halat rendeltem, tengeri hal, de finom volt. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
hermanyi #90870 üzenetére
Nekem is kell valami csalit gyűjteni mert kifogytam a nadályból. Lehet a horgászboltban fogok gyűjteni nadályt.
Vagy élőhalazok.
Kiváncsi vagyok mi lesz kagylóra. Fenekezni akartok vele? Dunán nekem a kedvenc fenekező csalim csukázni való méretű kárász. Nem gubancol még ez a méret sima fenekezővel használható. Süllő és a harcsa is megy rá . Nappal szoktam visszaforgókban ilyennel fenekezni leginkább. Ősszel nem most nyáron , de valószínű most is megenné.
Kagyló nagyon fogós amikor már jó bukéja van , úgy szokták itt felénk kirakják a napra még erjedjen van olyan szaga elszédülsz tőle.
De nekem nem a kedvencem mert olyan büdös macerás csali nekem gumikesztyűvel kell vele csalizni.
-
Redneck
nagyúr
válasz
hermanyi #90571 üzenetére
Legközelebb kipróbálom úgy is, ahogy többen javasolták: Lightos tigrismogyorós etetés, és büdös kukorica egy lebegtetővel.
Először pecáztam végig az éjszakát. Reggel 4 után mikor a nappali dögmeleg után kezdett jónak tűnni a víz (túrások, rablások, madarak), sajnos elszaródott az idő. Nem adtam fel, éjfélig még kitartottam.
Egyedül 100% hogy nem fogtam volna ki, mert elment a nádfal alatt a szomszéd elé, és a merítéstől igen távol voltam.A 8 éves kisfiuk nagyon komolyan osztotta a szöveget. A fogás után egyből kért az amuros csaliból, és mikor a szüleivel ittunk egy kanyart a sikeres fogásra, közölte hogy rámfér egy pálinka.
-
Redneck
nagyúr
válasz
hermanyi #90565 üzenetére
Köszönöm szépen! Az én szintemen már ez is trükkösebb volt mint az eddigi pontyok, főleg hogy tegnap reggel óta nyomom, és maximum szenderegtem a székben. Ma aktívabbak a halak. Remélem összejön még valami mielőtt aludni térek.
Steady74:
Köszönöm, igyekszem tanulni az itteni tanácsokból! -
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi #90534 üzenetére
Ezért állt meg Imink annak idején a halottas kocsival Kiskunhalason a HD bolt előtt, ott már nem kellett az utassal sietni
A mai nap margójára:
Pellet wagglerer horgászat Dome Gold CL 330-as bottal kb 15 méterre, evett a hal mint a sáska.2X hallal zártam, régi fórumtársunk Zolynet is közel 10db-ot kapott ki. Nekem sajnos egy idő után beálltak a amurok, köttek a 3-4 kg-osok szépen. kb 80cm-es volt az ereszték. Sokszor a vízbe csobbanást követő 1-2 mp-ben már csavarta is a botot a hal a kezemből, iszonyat élmény volt. Az meg külön, hogy a lőtt 8mm-es pelletre úgy odaállt a ponty meg az amur mintha snecik lennének.
Két filmforgatás is volt a tavon, energo-s pólóba volt egy csapat volt drónnt is bevetettek, a másik pedig Szilvási Sziszi és Ibolya forgatott slow sinking-es videót. Mikor megvolt a jelenet, gyors kézfogás puszi után jöttem is gyorsan nem akartam celebkednimeg hát jól esett, hogy felismertek.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #90534 üzenetére
Sosem álltunk meg mentővel.
Nem is lehetne, minden autóban GPS van, szinte méterre pontosan tudják mikor-hol vagyunk, és el is van tárolva minden, utólag is láthatják.
Minden autóban menetrögzítő kamera...
De őszintén megmondom, lehet ha megállnánk üres menetben, ha látná is az irányítás, nem foglalkozna vele, mert az út mellett van, nem kitérő. Attól jobban félnék, hogy valaki fölvenné suttyomban a telefonjával, aztán este a híradóba lenne, hogy pecabótba járt a "mentős".
Ilyen világ lett. Múltkor részeget szedtünk össze közterületen, legalább öten vették a mobiljukkal minden lépésünket.Szerk: Ilyenkor határozottan felszólítjuk a kamerásokat, hogy nem egyezünk bele a rólunk történő kép és hanganyag készítésébe, és a rendőri intézkedést is említünk, elteszik hamar a telefonokat.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #90514 üzenetére
Litou jogos, nem említettem!
Steady
Ugyanez akkor is opció lehet, ha sok a busa.
Sőt akkor általánosítsunk, ha nem akarjuk hogy felhőzzön, de be akarunk juttatni vele akár szemes, akár élő terményt, vagy nagyon kis arányú etetőt, akkor is jók a minimálisan/nem felhőző földek, agyagok. -
Spoon16
tag
válasz
hermanyi #90465 üzenetére
Köszi a tippeket!
jó,nem súly nélküli,10 grammos 😀
Tegnap délután kimentem egy kis “edzésre”,főként a technikát próbálgatni. Igaz,a 70-80 méter nekem nem a pontosan megdobható táv,de teszek még egy ki súlyt a kosárra,hátha. 2-3 dobásnál kihullott a kukorica,kevésbé nyomtam bele az etetőanyagot,de elsőre nem volt rossz.
Fogtam 5 pontyot,viszont veszítettem is ötöt. Volt ami közvetlen bevágás után akadt le,meg volt ami mondjuk féltávnál. A horog Guru MWG volt 10-es méretben,én rossz akadásra vagy kicsi horogra tippelek.
Van vmi más tippetek? Milyen horog ajánlott methodhoz? Nyár van,zabálnak,mehet fel akár nagyobb méret is szerintetek? -
törölt tag
válasz
hermanyi #90448 üzenetére
Régen használtam az elődjét a fender zsinórt. Aztán megyek egyszer időszámításunk előtt a boltba és kérem, mondják el vagyok maradva a kortól mert már nincs. Semmi baj van helyette fendreel .
Akkor kezdtem ezt használni. Valami nagyon hasonló mint a régi fender lehet csak átnevezték. Spiccboton használom már csak. Oda nem találtam jobbat. 0,168-asban használom pontyokra is ad esélyt ezekre az 1-2 kilósakra 5 méteres spiccen tűspiccesen. Ha nem is mindegyiket de elég jó arányban ilyen kicsiket még meg lehet fogni.
Létezik még ez beszerezhető , szerintem boltban vettem a legutolsó tekercset , de neten is itt ott árulják.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
hermanyi #90415 üzenetére
Én valahogy logikusnak gondolom, hogy ha csak az a 4,5 m-es zászló van+ a spiccbot, akkor előnyös, ha a damil nyúlása is besegít a csillapításba. Aztán lehet, hogy túlgondolom. De az biztos, hogy itt nem követelmény a csekély nyúlás, mert nincs nagy damil hossz.
A felajánlást köszönöm, ha élessé válik a dolog, írok privit!
mdav és Steady nektek meg köszi az ajánlásokat! -
Redneck
nagyúr
-
saen
veterán
válasz
hermanyi #90352 üzenetére
Ha nincs kiengedett fék, akkor van olyan, hogy hirtelen elindul a bot. Hiába ülsz ott, ha figyelsz se biztos, hogy elkapod. Semmi gond nincs azzal ha kiengeded a féket... Ehhez nem kell elektromos kapásjelző meg semmi ilyen úri huncutság, egyszerűen ad egy biztonságot.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #90350 üzenetére
Mester.....Aki úszós pecát mível, profi módon.... számunkra póznának vélt eszközzel..Ha épp nem magasból néz le ránk.
Mi egyszerű hobbi pecások több bottal, gyakorta fenekező módszerrel múlatjuk az időnket. Esetleg orcánkat, meg figyelmünket galád módon máshova fordítjuk. Például hogy pesszentsünk egy jófajta seritalt. Hogy elvesztett felszerelésünkkel ne szennyezzük a vizeket, ilyen féklazításos, meg nyeletőfékes csalafintaságokhoz folyamodványozunk. Tudjuk, hogy ezzel kiváltjuk rosszallásod, és szigorú nézésed. De mi már csak ilyen hobbi pecások vagyunk, részemről nem is szeretnék innen tovább lépni. -
törölt tag
válasz
hermanyi #90313 üzenetére
De rendes vagy még le is fényképezted, köszi. Annak idején mikor itt kérdeztem a sportemberektől a cipőtémát végül ASICS cipőt vettem, de annak is valami gyaloglásra tervezett cipőjét, városi gyaloglásra. Eddig bírja bár lehet benne kb 100 km annyit bármi ki kellene bírjon elvileg.
Nem volt egy nagy drágaság 30 környéke bár relatív mert sokallom ezekért a játék cipőkért amik már ránézésre se nagyon tartós anyagokból készítettek. Keresem azért továbbra is a legjobb megoldást az a baj baromira fárasztó csomagküldéssel válogatni , visszaküldözgetni . Kevés itt a próbalehetőség ahol boltban nagy választékból lehetne keresgélni.
-
törölt tag
válasz
hermanyi #90297 üzenetére
Melyik is ez a cipő, majd számolj be a tapasztalatokról. Érdekel ez a cipőtéma mert botrányos minőségű termékek vannak , vagy nem az én súlyomra vannak tervezve.
...
Epekő téma, a drasztikus fogyókúrák ki tudják nyírni az epét , nagyon nem jó ötlet valakinek gyorsan leadni sok 10 kilót . Tudnám az ilyen 68 kilós embereknek mi a napi kajája és mozgása. Bár van egy volt kollégista szobatársam akinél bélpoklosabb embert keveset láttam. 30 év múlva is piszkavas alkat miközben az édességet kólával öblíti le nap mint nap. Átjön kóla van itthon , van mert tudtuk jössz.
Úgy kajálnék mint ő szerintem 150 lennék kb. Apja, és bátyja is ugyanez az alkat szóval valami genetikai dolog is benne lehet ebben, de érdekes mindenesetre.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
hermanyi #90077 üzenetére
Azért csak van rà valami látens igény, ahogy írtam is, egész végig én sem szeretem bámulni, meg el is szeretek császkálni...
Természet így vagy úgy, azért sok helyen, kiabálnak mert söröznek, gyerekek szaladgálnak, szóval az a legkevesebb sztem, hogy csipog valami
btw ha már megvettem, hagy csipogjon
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #89685 üzenetére
Ha neked sok volt, akkor nekem is az.
Nekem valahogy nem jönnek be ezek a MAP cuccok, nem tudom megmondani miért, valahogy úgy érzem, hogy "mindenre jók, de inkább nagyhalasak". Én még inkább a másik irányba tolódnék.
---
Top Mix garanciális ügyintézéssel, alkatrész utánpótlással van valakinek tapasztalata?
Mert az Italicától, Sziszitől (meg bármitől ami nála kapható) nem félek, valszeg minden követ megmozgatna pl. egy csere tag esetében, vagy ha spiccer tör az ember stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!