Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
smokiii1
aktív tag
válasz Daidalosz #67799 üzenetére
A távolsággal nekem sincs baj mert 20-25 métert még lehet dobni ezzel a 12 grammos úszóval is, viszont a legkisebb felszíni sodrás is elviszi mindig, így próbálok általában kicsit nagyobb területre etetni és oda visszadobni, csak nem tudom mennyi értelme lenne sűrűbben újra dobni ha nem áll meg. Amit nem értek az az hogy mi számít jobban a stabilitás szempontjából? Az úszó önsúlya legyen nagyobb vagy a zsinóron lévő súly?
-
Daidalosz
kezdő
válasz hermanyi #67795 üzenetére
Tényleg nem számottevő, inkább csak elvi különbség van. Meg, ahogy olvasom, Te azért gyakran horgászol messzire, és ott tényleg nincs kecmec, kell a tömeg. Én a vizek jellege miatt, amikre járok, ritkán megyek 20 m. fölé, és a mélységek sem nagyok, így nekem már a 10 g-os is óriásinak számít rendszerint. Viszont a test nélküli, +1, +2, +3 (szél- és snecifüggő) kategóriában viszonylag otthonosan mozgok.
-
Daidalosz
kezdő
válasz horcsog #67793 üzenetére
A Rába alsó szakaszán, a mélyen bevált mederben 2 méteres vízszintnövekedés kell, hogy a víz az árterekre jusson, addig gyakorlatilag csak felfelé képes terjeszkedni.
A hal valóban kiáll a bokrok mögé, de az intenzív áradás első időszakában,l (a pezsdülés után) tapasztalatom szerint egyáltalán nem eszik.
Pont azért említettem a harcsát, amiért Te is, ki is használom, ha lehet, az általad említett tulajdonságát, de az igazán erős áradások drámai szakaszaiban elég ránézni a vízre, hogy tudjam, adott körülmények között az sem mozog. Ilyenkor kell egy-két nap, amikorra kicsit csillapul a sodrás ereje, megmozdul a fehérhal, de a víz még nem tisztul le, olyankor aztán tényleg eszik. (A legjobb azonban, szerintem, amikor megindul az apadás, és az elöntött ártér árkaiból, mélyedéseiből folyik vissza a víz a mederbe, magával sodorva halat, puhatestűt, tücsköt, bogarat. Ekkor a harcsák körbeállják a betorkolásokat, és habzsolnak, a még zavaros víz miatt nappal is. Lassan negyven éve megvannak azok a helyeim, ahova ilyenkor járok. ) -
BogyóBP
addikt
válasz Zoli bácsi #67786 üzenetére
Erre mindig figyelek de vadi új botról beszélünk. Olyan mintha a zsinor nem csúszna a gyűrűn ha vizes kitudja majd ránézek lehet valami szennyeződés rátapadt vagy a nádhoz érve a nádcukor a zsinorra kerülve ment a botra is. Beszarás miket nem tapasztalok. Legutóbb fárasztok véletlen belehúztam a botot a kilogo nád tetejébe a zsinor belekapott néztem mi az istentől érdes a zsinor egy szakasza megnyaltam és édes volt majd lejött róla és nem a zsinor volt sérült.
Más: 4,2m es hosszban van ajánlott márka? Nyilván nem a 100k-s Nzone Z re gondolok az kicsit húzós lenne valami olcsóbb érdekelne aminek nem gond a 6000 es orsó és a doboelőke csomoja. Árat nem írok mert majd mazsolázok. Elsősorban exakt vélemény érdekelne az ajánlott termékekről pl valaki használja stb.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
WarninShotZ
tag
Tegnap sikerült kijutni végre, hosszú idő után, egy 4 órás pecára még délelőtt a gyáli sós-tóra. Sajnos sok hal nem jött, 2 apró ponty, de az idő még egész elviselhető volt.
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
hermanyi
addikt
válasz Daidalosz #67788 üzenetére
Minimális a különbség. 8as jelzővel használható mind a 2. De nem szeretek használni 20g os úszókat 8-16 ig tartom optimálisnak. Sliderért sem vagyok oda mert előforgul (doboteknikámbol), hogy szép nagy gubanc alakul ki.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
horcsog
tag
válasz Daidalosz #67792 üzenetére
De itt van pl a Sió nálunk ami úgy be van szorítva tényleg csatorna legtöbb helyen ha magas a víz akkor nincs nagyon hová mennie . Csatornább már csak akkor lehetne ha kibetonoznák a medrét is. Viszont a partja tele van bokrokkal sok helyen és az lelassítja valamennyire a vizet áradásnál . Ilyen elöntött bozót utáni részen a szélében lassabb a víz kimegy oda a hal.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Daidalosz #67792 üzenetére
Mellékágakat kell keresni, vagy megközelíthető ártéri részeket nem baj ha nincs méteres víz se ott, rengeteg hal lehet kint. Olyan helyeken az ártéren ami egyébként száraz alacsonyabb víznél . Harcsa az én tapasztalatom szerint imádja az áradást megmozdul ilyenkor a zavaros víz tetszik neki. Kijön az is a szélvizekre de ilyenkor nem csak éjszaka hanem déli napsütésben is. Legalábbis a Dunán ezt tapasztaltam. A Rábát egyáltalán nem ismerem soha nem horgásztam ott.
[ Szerkesztve ]
-
Daidalosz
kezdő
válasz horcsog #67789 üzenetére
Igen, a profik nyilván sokkal nagyobb eséllyel indulnak a magamfajtánál, és abban is egyetértek Veled, hogy Döme minden személyes szimpátiától, vagy antipátiától függetlenül profi. Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy vannak napok, mikor még pár kiló keszeg megfogása is teljesen reménytelen vállalkozás. Folyón legalábbis. Az állóvizek ebből a szempontból talán kiszámíthatóbbak, de azokat kevésbé ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Daidalosz #67776 üzenetére
Persze van ilyen , de én arra gondoltam ha az a feladata azon a nehéz vízen , kapástalan időszakban, valamit kell fognia aznap, kivonul egy horgászboltnyi felszereléssel , etetőanyaggal , azért pár kiló keszeget össze fog szedni valahogy ha mást nem is. (versenyen sorsolt helyen , mellette 100-an szórják a jobbnál jobb kajákat stb az megint más szitu)
Nyilván nem ilyen kihívásokat keres mikor egy filmet akar forgatni arról mennyire jó a legújabb nem tudom milyen ananászos akármi.
[ Szerkesztve ]
-
Daidalosz
kezdő
válasz hermanyi #67787 üzenetére
Ebben kijavítanálak, a nagyobb tömeg miatti nagyobb tehetetlensége, és a nagyobb felület miatti nagyobb súrlódása miatt törvényszerűen érzéketlenebbnek kell lennie. A pontos ólmozás azonos antennák esetén csak a felhajtóerőt teszi azonossá, az előző két jellemzőn nem változtat.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #67779 üzenetére
Fonott zsinór hangos, ha áthúzod a gyűrűkön, főleg a négy szálas olcsó, amit én is felkötök dobóelőkének. Én nem bánom, tudom mikor ér közel a végszerelék, mert elkezd csikorogni...
A helyedben megnézném a gyűrűket, nincs-e valamelyik betét sérülve.
Én már jártam úgy, hogy nem értettem miért van furcsa hang tekerésnél, és miért nem tudok rendesen dobni.....Az volt a gond, hogy vaksi vagyok, összerakásnál rátekeredett egyik bot tagra a zsinór..Úgy pecáztam, míg rá nem jöttem mi a bibi..... Ezt észrevennéd gondolom.... -
Steady74
Topikgazda
válasz smokiii1 #67777 üzenetére
Nem mindegy milyen messze, milyen mély vízben és milyen halra horgászol. 12 gr-os úszó elég 15-20 méterre 4,5-5m-es enyhén áramló vízben. Nagyobb áramlathoz, nagyobb távhoz nagyobb mélységhez nagyobb úszó kell. Én is csak ugatom a témát, messze nem horgásztam annyit (sajnos) mint Hermanyi kolléga, de a régi emlékek megvannak.
-
Daidalosz
kezdő
válasz WarninShotZ #67782 üzenetére
Nem (nem versenyzek), ott is hasonló történt? Nagyon régről én is emlékszem ilyen versenyekre. Egyszer az atomerőmű hűtötaván sikerült olyan pályát kialakítani a szervezőknek, melynek egyik szektorában matchbot távon (egyetlen matchem volt akkoriban, egy használtan vett 3.6-os Abu) 80 centis víz volt. Néha előttem 6-8 m-re, az 50 centis vízben felbukkant egy 15-20, 5-6 centis egyedből álló, ritkás bodorkacsapat, de ahogy felvettem a spiccbotot, szétrebbentek az árnyékától. Úgy emlékszem, két sügeret, meg egy bodorkát fogtam olyan 40 méteren, ezzel lettem szektor harmadik. Az egyik csapattársam a szektorát rakóssal, 9,5-ben 15 kiló feletti (zömmel nagy) dévérrel nyerte.
-
sasa311
veterán
válasz smokiii1 #67777 üzenetére
Nos csináld úgy ahogy neked működik.
Én 25 éve csak csúszó úszó szereleket használok (kiv. Spiccbot) és simán alulra rakom a jelző fölé 20 centivel a sulyozast. Az úszót meg annyira le amennyire lehet mert így kényelmes dobni... Lehet ha tankonyvszeru szereleket csinálnék jobb lenne de azért nekem szokott ez is működni és apámnak is aki 60 éve így pecazik :)Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
cool13
őstag
Vennék egy Tsurinoya NA orsót aliról Eu raktárból. Ti tudtok esetleg? Mert én nem találok.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Egy olyan kérdésem van hogy az mitől lehetséges hogy amikor tekerem fel a szereléket akkor olyan mintha a gyűrűbe belevágna a zsinor fura hangot ad. Ha lecserélem a dobo előkét amig nem fogok egy halat ami meggyötri a zsinort addig megint szépen simán fel lehet tekerni a zsinort szerelékkel. Illetve mikor fárasztok a bot olyan hangokat ad mintha nyikorogna érzem ahogy a spiccen a zsinor mm eket csúszik ahogy a feszülés hatására felveszi a görbületet. Egy Korum botom is ugyanilyen mig pl a döme botnál ezt nem tapasztaltam. Lehet annak más fajta gyűrűi vannak?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
smokiii1
aktív tag
válasz galervin93 #67757 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Néztem sok videót erröl egyébként, de pl a Walter féle match botos régi videóban is a nagy része etetőanyag keveréssel megy el. Nagyjából tisztában vagyok a szerelék összeállításával is, de eddig azt hittem a nagy főólom fenék közelében van hogy jobban megálljon. Eddig 12 grammos volt a legnehezebb úszóm de úgy tűnik akkor ez is kevés.
-
Daidalosz
kezdő
válasz horcsog #67759 üzenetére
Hát, van azért olyan, amikor a profik sem fognak két küsznél meg egy gébnél többet. Nem mondom, hogy gyakori, de előfordul az a haltalanság, amikor az évtizedek óta horgászott vízen, nyolcas előkével, szúnyoglárvától a pinkiig terjedő szortimenttel sem fogsz egy nyírfalevélnyi karikát sem. Tapasztalatból mondom.
-
KunEmber
senior tag
válasz fojtviki #67771 üzenetére
Mert régen Ancsával szórták a DDT-t, ha kellett, ha nem. Még régebben meg MO a szúnyoghadról és a maláriáról (!) volt híres. Tudomásul kell venni, hogy ha nincs szúnyog, akkor van ezerféle kijuttatott vegyszer és századannyi szúnyogot evő állatka. Nincs olyan a természetben, hogy valamit "kiveszel" mert úgy kényelmes, nem lehet egy rendszert így megbontani. Vagy hát... lehet... látjuk is az eredményét.
Félre értés ne essék, engem is csípnek és nekem is fáj. Főleg a tigrisszúnyogok. De ettől még nem lehet őket kiirtani.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
koko52
nagyúr
válasz lumpy92 #67770 üzenetére
Fordítsd meg! Azért sok a szúnyog mert kevés a hal ivadék. Ez nagyban a hibrid hal állománynak köszönhető, nem szaporodnak.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
őstag
válasz lumpy92 #67770 üzenetére
Mindig azt hallom, hogy regen mennyivel tobb hal volt, biztos igy van, de szunyog biztos nem volt ennyi. Nem lehet kiulni a teraszra meginni egy kavet lassan. Regen leultunk nyarsalni, akkor sem csiptek meg pl, de most az sem segit. Szoval en a "mi kenyelmunkre" szavazok Mondjuk nem szeretem a vegyszereket, mert sok mast is elpusztit, de ez lassan mar kibirhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
Csak egy gondolat.:
Minden horgasz fórumon, csoportban megy a sírás a sok szúnyog (és a kevés hal) miatt.
Javaslom arra is gondoljon ilyenkor mindenki, hogy a sok szúnyog sok szúnyoglárvát jelent a vízben, ami meg sok táplálékot a halivadékoknak.
Lehet kampányolni minél nagyobb mértékű szúnyog gyérítésért a saját kényelmünk érdekében, de akkor tegyük mellé, hogy ennyivel kevesebb táplálék lesz a halivadékoknak, hosszú tavon kevesebb lesz a hal.
Szerintem olyan nincs, hogy kevés szúnyog, sok hal. (Persze telepítéssel van, de nem mindenki csak telepített pontyot akar a vizeinkben tudni)."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
horcsog
tag
válasz fojtviki #67762 üzenetére
Az már alakul akkor. Ilyen tűző napon így támadnak.
Még nagyon jó módszer ha muszáj dohány összerágni és nikotinos nyállal bekenni magad. Kicsit vad módszer, de arcra pl jobb mint ezeket a vegyszereket rákenni szerintem. Ha már cigifüst se hat és világvége van ezt nem díjazzák a szúnyogok.
-
horcsog
tag
válasz koko52 #67749 üzenetére
Ilyenkor jó ha bagózik az ember. Ezért persze ne szokj rá , de kiváló szúnyogriasztó. Ha csak olyan átlagos a helyzet nem használok riasztót csak cigarettát. Igaz sokszor párás vízparton a levegő és az leviszi a szúnyogokat az esti 1-2 órás roham után . Nekem legkomolyabb szúnyogos élményeim a Dunán voltak ott is az ártéri erdőn átkelés során. Volt olyan meg voltam pakolva mindkét kezem tele cuccokkal és le kellett dobálnom mindent annyi szúnyog volt rajtam nem bírtam már.
Nekem ami legjobban bevált lehet vannak már jobb cuccok szukunak a kenőcse nem a spray. Kullancsra is szúnyogra is. Csak azzal bekenni az arcod mikor így nyáron megizzadsz ha érzékeny a bőröd nem a legideálisabb de használható azért.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Zoli bácsi #67747 üzenetére
Helyismeret, és helyi ismerősök vadvizeken, az már egy ilyen szintű horgásznak mint pl Döme elég kell legyen. Kocka tavon pedig ahol sokszor forgat ott nem hinném nagy erőfeszítés neki halat fogni.
Azért pl Döme komoly horgász az mellett, hogy a horgászatnál is komolyabb marketinges . Legalábbis a békéshalak finomszerkós pecájában . Folyón és állóvízen is. Vaktában kiküldenéd valami nagyon kapástalan vízre , és időszakban azért pár kiló keszeget szerintem valahogy összefogna bárhol . Igaz lehet 20.000,-Ft -ot beszórna 2 kiló keszegfogásért .
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz smokiii1 #67752 üzenetére
Úszós szerkó sosem áll meg. Maximum lassul. A jó hír, hogy ebbe azért van némi beleszólásunk. A fix úszó is "megállítható", meg a csúszó is. Csak nem szabad sajnálni a súlyt. Egy 10, 16 vagy akár 24 grammos úszó nem nagy, nem kell félni tőle! Jól kell kisúlyozni, és tökéletesen érzékeny lesz. Slider az a csúszó úszós peca egyik véglete, gyakorlatilag az összes ólom egy pontban van, de legalábbis a főólmozás túlnyomó része, és lehetőleg egy nagyobb súlyból áll. Pl. egy 12 grammos úszóhoz simán mehet egy 10 grammos csepp/gömbólom, alá 2-3 kisebb, ami ütközőként is funkcionál + a jelző, és már meg is vagy. Bizonyos vízmélységig és/vagy áramlásig ezt már kellő mértekig tudod lassítani. Erősebb áramlásnál, nagyobb mélységnél növelni kell az úszó és persze a súly méretét, nincs mese. Ólmot szinte sosem teszünk le a fenékre, maximum a jelzőt, és pláne nem ez fogja majd meg a szerkót. Mert az fenekezésnek hívják.
Na szóval lényeg a lényeg, bátran kell nyúlni a nagyobb súlyokhoz! Van több jó film a neten, érdemes megnézni (Sziszi, Walter stb.). Itt lesznek szerelék ötletek és egyéb praktikák is. Jó buli, de sokszor, ha kifejezetten olyan halakra horgászik az ember, amik igénylik a fix, álló csalit, kevésbé lesz eredményes, mint pl. egy feeder. De százszor szebb annál.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jansky1
senior tag
Kb. minden videójában elmondja, hogy ott kell horgászni, ahol van hal. Minek menne oda, ahol nincs?
-
smokiii1
aktív tag
Bele szeretnék vágni a csúszó úszós match botozásba több okból is. Az egyik hogy valamiért a legkisebb áramlásban sem tudom megállítani a fix úszót,. Biztos valamit én csinálok rosszul, de úgy gondolom ez kiküszöbölhető lenne azzal hogy a fenéken tartok egy nagyobb súlyt amit csak jelöl egy könnyű úszó. A másik oka hogy járok néha mélyebb vizekre ahol csak a feeder volt eddig megoldás pedig jobban szeretek úszózni.
Szeretném kikérni a ti véleményeteket, tapasztalatairól a csúszó úszós módszerrel kapcsolatban. Ki hogyan állítja össze, milyen úszóval, mennyi súly kerül a zsinórra stb.... -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen egyetértek Zoli bácsival. Most voltam a Fekete Körös, Kettő Körös, Fehér Körös vonalán, hát lehetett nálam bármi csoda csali nem igazán volt kapás, pedig nem sajnáltam a finomságokat, mivel pár napról volt szó. Még a keszeg sem evett, se sekélyben, se mélyben.Azt is hallottam, hogy amikor lemennek forgatni valahova előtte 2-3 nap jól beetetnek.
Jártam én is versenyre anno, és az volt a király, nem volt előtte edzés meg minden egyéb, leültünk nem ismertük a vizet, semmi halradar meg meder vizsgálat. Úszóval adott távon mélységmérés. Had szóljon mindenki a bevált kajával, csalival próbálkozott közel s, távol egyaránt. És így is a nagyok közt sikerült beférnem az első tíz közé, nem egyszer és ez elég élmény volt számomra.
A Dunára is hiába viszek szuper kaját ott sem mindig fenékig tejfel minden nap.
De az csak egy szösszenet. Köszi, hogy olvastátok. -
koko52
nagyúr
Nincs vele bajom, mert pecázni nagyon tud. Csak úgy adja sokszor elő, hogy mindenki más hülye.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Én éjszakait befejeztem a szúnyogok miatt. Nem csípnek meg mert befújom magam rendesen, de amikor fejlámpa felkapcs van mert akció vagy szerelés van akkor az alábbi helyeket megtalálják: szemgolyó, orrüreg, fül üreg, ha kinyitod a szád akkor nyelheted őket. Na ezeket nem tudom befújni. Lassan fingani sem mer az ember A sátorba szereltem a hétvégén, behúztam a damilt. Élmény volt, főleg hogy elsőre becsípte a cipzár miután elkészültem. Aztán két törpe megcserélte a két feeder kosarat a víz alatt, újabb 2 szerelés. Elegem lett kicsit.
-
KunEmber
senior tag
válasz koko52 #67746 üzenetére
Én is így vagyok, voltam (?) vele, full antipatikus ez az egész felfújt lufi. Aztán vettem egy 6 ft/m-be kerülő Fine Max zsinórt az addigi 15-20 Ft/m zsinór után és azt vettem észre, hogy egyszerűen működik. Sőt, jobban működik, mint sok sokkal drágább zsinór. Aztán vettem merítőfejet. Vettem 2 orsót... és működnek.
Haggggggggyon békén a marketinggel és csináljon jó cuccokat. Akkor rendben leszünk továbbra is
-
Zoli bácsi
őstag
Azt szeretném egyszer megnézni, hogy egy ilyen istenkirály horgászt kitennének ősszel egy lehorgászott tóra, vagy kitennék a Rábca partra ilyenkor mikor kiment minden hal.....Mire mennének...? Azt hiszem ez költői kérdés volt.....
Készülődök én is, lenézünk a Rábára. Igaz dög meleg van, de vannak jó kis hűs, fás részek, úgy gondolom a vízparton ki lehet bírni...Ignácot felmálháztam....Leviszi a cuccot én meg megyek busszal..... Marhára tele van.....Meglepődtem, asszony vetette fel hogy menjünk horgászni.....Menjünk.
El olvasgat, én meg el nézelődöm....Viszek methodos, hosszúelőkés, Bolognai...Mindenféle készséget, aztán majd bohóckodok.....Nagy esélyt nem látok halfogásra, talán estefele, ha addig kibírjuk. (Szúnyog invázió kezdődött állítólag). -
koko52
nagyúr
válasz Sungoo #67745 üzenetére
Erre gondoltam én is. Szerintem árulhatna kifújt levegőt is zacskózva. Hátha az is segít.
Kis Dunán (solti) nemrég videózott. Lezártak egy részt neki és intenzíven etették. A kaját bekeverve hozta. Zavarni nem lehetett a mestert. Olyan potyeszokat fogott amiket még senki sem látott de telepített teszkóst egyet sem. Én iszom minden szavát."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
-
jansky1
senior tag
Nincs kapásod? Van megoldás. Vigyél magaddal kabalát.
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #67741 üzenetére
Azért is akarom ezt a megoldást megcsinálni mert a tök új orsó totál száraz volt belül valami fekete zsir szerü cucc volt benne talán egy lehelletnyi amit inkább véltem kosznak mint kenőanyagnak. Ugyhogy az egészet kiszedtem elemeire szépen sorban beáztattam alkoholba majd fülpiszkálóval lekotortam róla azt ahol valami ilyen feketeség volt aztán miután vizben átmostam az egészet az alkoholos fürdő után szépen fülpiszkálóval műszerolajjal minden alkatrészt ujrakentem és összeraktam. Sajnos kiprobálni nemtudom milyen lett de ha így sem szűnik meg a sistergő reszelő hangja akkor marad a csapágyazás.
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #67740 üzenetére
Mondjuk az összeszereléshez nem ad leírást az oldal de feltételezem 2 az egyik 2 a másik oldalra kell majd az alátét(washer) ből. Fura ez az Ebay főleg hogy most 6000ft ért nem fogom megrendelni onnan ha 2000ft ból kijön. Mondjuk kicsit fura a megoldás, de hát csak nem tesz kárt benne.
Most nézem ezt a képet elméletileg ez a menete: Namost nekem a bal oldali réz karikából 2 van egymáson mindkét fehér perselyhez jár 1-1. Itt az ábra azt mutatja hogy a perselyek cserélődnek csapágyra a réz karikákkal együtt ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Kedves pecások. Szeretném az orsóm zsinorvezetőjét csapágyra cserélni, meg is találtam mi kell hozzá és a méreteket is:
A csapágyak beszerzése nem gond mivel 5x9x3mm es csapágyból kell kettő, a gond az alátéttel van azt hol lehet szerezni? Annak a méretét is tudom: 5x7x0,2mm. Előferdülhet hogy a csapágybolt ilyennel is rendeklezik vagy ehhez szerelvényboltot kell keresnem?ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #67722 üzenetére
Browning world champion feeder. Még kapható bot. Annak idején vb-t nyertek vele , és elég finom pálca. 40 környéke . 2 részes és csak 2 spicc van hozzá. Ha olyan helyeken kell 1 unciánál erősebb spicc kell akkor nem ez lesz a nyerő neked. Ez olyan finom cucc ha a sneci meglegyezi a farkával a csalit azt is jelzi kb és egy nagyobb snecit fáraszthatsz vele majdnem.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz WarninShotZ #67734 üzenetére
biza biza
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
WarninShotZ
tag
válasz KunEmber #67727 üzenetére
Haldorádós csoportba olvastam, hogy jók, de hát ugye az nem mérvadó. Parabolixról viszont itt is csak jót olvasni, meg neten se láttam, hogy valakinek nem tetszene. Max valaki belekötött, hogy minek ilyen takony bot... Na, kártya megoldva akkor hermanyi által.
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
KunEmber
senior tag
válasz galervin93 #67729 üzenetére
Tökéletesen igazad van. De ész és a realitás csak a dolgok egyik fele. Mindig 'kütyüs' voltam, nekem a 'kütyük, dolgok' (túra, órák, telefon, kertészkedés) mindig ugyan olyan fontosak voltak, mint maga a tevékenység.
-
galervin93
addikt
válasz KunEmber #67722 üzenetére
Én inkább elhorgásznám a suskát. Mindenféle bántás nélkül mondom, hogy szerintem inkább gyakorolj, pecázz, mert hiába a csilivili bot, ha kétszer nem tud ugyanoda dobni az ember, vagy állandóan gubancot dob stb., de egy etetőanyag bekeverése is csak sok-sok peca (év...) után lesz egyértelmű. Persze nagy élmény valami takony bottal apróságokra horgászni, de a Vanityhez képest a Racer is csúcs, nagyjából tudja is amire vágysz. Viszont hiába veszel helyette most valami szuper cuccot, ha te nem tudod azt a tudást mögé tenni, amivel ketten együtt, te meg a cucc szuperek lesztek.
Jó úton jársz mert nyitott vagy és gyorsan tanulsz, de ne feledd, hogy ez egy gyakorlati "szakma", bachatja az ember a dobósúlyt meg a parabola akciót, ha első bevágásra eltöri a botot.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
KunEmber
senior tag
válasz WarninShotZ #67726 üzenetére
MAPot ma vennék, ha lenne Szép-kártyára. Vendingo Kolléga Preston Supera botja van kártyára, legfeljebb megyek arra. Milyen beszámolókat olvastál amúgy?
Az a baj, Racer tök jó bot. Csak nem takony/slag
-
WarninShotZ
tag
-
KunEmber
senior tag
Valaki próbálta közületek a Döme Gold botokat? Csomó helyen lehet Szép-kártyára kapni, ez jó. Cserébe azon túl, hogy a Rive gyártja, semmit nem tudok róla. 330-360 érdekel, 50es dobó környékén.
A Sipi-féle reklámfilmben nagyon tetszett az akciója is, meg az első Döme-bot, amin látni, hogy rázza a keszeg. Szóval jónak tűnik.De ha nem olyan jó (=hajlékony, élvezetes) , mint egy Preston, Map, Guru akkor nem is érdekel. Középkategóriás botnak tökéletes a Racer, annál mindenképpen feljebb akarok lépni, ha már lépek.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz forras2 #67718 üzenetére
A harcsákat. De egyébként lehet azért fogni pontyíváson pontyot , de nem tömegesen. Élőcsalival próbálnám meg, csonti úszóssal, vagy valamilyen apró lebegő mini csalival pici horgon közvetlenül az ívás mögé dobva valami jó darával ha fenekezőssel próbálod. Pl spiccbottal mindig szoktam fogni ha keszegfélék ívnak és csalihal kell harcsázni. Ilyen keszegívásokon vagy küszíváson nem egy pontyot is megakasztottam spiccbottal mert szeretik enni az ikrát. Pontyíváson pontyra nehezebb dolgod lesz de ha muszáj megpróbálni akkor matchbot (spiccbot kevés lesz a nagyobbakhoz) és kicsi mennyiség egy egy gombóc de jó minőségű kaját közvetlenül az ívás mögé és élőcsalival ráhorgászni. 1-1 db-ot azért meg lehet így csípni ami éppen eszik is .
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok
Most a tapasztalatotok, a rutinotok kéne, nem a "nagy könyv" tételei
Ha ívnak a halak, Ti mivel/hogyan próbálkoztok, hogy kapást tudjatok elérni?Minap voltunk lógatni, egy 24 órát. Egész nap, meg éjjel verték a nádat, de egy 60 dkg-s kárászon kívül nem sikerült semmit sem fogni. Próbáltam közvetlen a nád elé dobni a szereléket, de semmi, 1-1 bele úszás, azt annyi. Lefinomítottam a szerelékemet már 12-es horogig, 8-as bojliig, próbáltam nagyon rövid előkével, hosszú előkével, kibalanszírozott csalival, vízközt lebegő popuppal, etetőanyaggal, ólommal, gyümölcsöstől, a büdösön át a fűszeres sp6-ig mindent, próbáltam szénhidrátos cuccal, csak maggal, tigrismogyival csalizva, de semmi...
Ha ilyen helyzetbe kerültök, Ti mit és hogyan próbáltok meg? -
hermanyi
addikt
RSD . Rengeteg nádas rengeteg hínáros rész úszólápok. Max 50-60 cm es vízszint különbség és nincs szaporulat. Pedig elég öreg víz . Hiába ívik minden évben. 20 év alatt 1 db itteni szaporulatot sikerült fognom .
-
matyi012345
őstag
válasz Zoli bácsi #67682 üzenetére
Köszi, az XXL Zip jónak tűnik és az Xfish-nél 14k környékén árulják.
Egyébként ma vizsgáztam és ki is váltottam az éves horgászjegyet egyúttal. A Duplakukac horgászbolt volt a vizsgahelyszín és adtak ajándék sebfertőtlenítőt, illetve adtak egy 10% kedvezményre jogosító törzsvásárlói kártyát ami 2022-ig érvényes. Nagyon korrekt volt az egész ügymenet. 20 perc volt az egész, mindennel együtt.
-
Daidalosz
kezdő
válasz Zoli bácsi #67709 üzenetére
Ahol igazán szeret a vörösszárnyú, ott van azért most is bőven. (Pl. sekély, növényben gazdag holtágak.) A compó és az aranykárász valóban nagyon megfogyatkozott, bár az előbbi állománya javulni látszik pl. az Alsó-Szigetköz csatornáiban.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
És a keszegek, mennyire tudnak leívni..?
Veresszárnyúból is egyre kevesebb van.......
Én vadvízen két halfajt látok, ami tuti szaporodik, fogom az apraját, ez a bodorka, és a küsz.
Mondanám az ezüstkárászt, de valahogy eltűnt idén a Rába vízrendszeréből....
Ami gyerekkorom óta eltűnt teljesen, az a kárász (arany) és a compó. Ebből nem fogtam. -
KunEmber
senior tag
válasz @mriya@ #67702 üzenetére
Mióta nemes hal a busa?
Az is tévhit, hogy nem szaporodik nálunk az amúr. Szaporodik, alkalmanként, nagyon melegben. Minél jobb lesz ez a klímaváltozás, annál többet fog ívni. Harkai főhaltudóshalmester ehhez hozzáteszi még, hogy "bár rendszeresen nem ívik, mesterséges szaporításból pótlódik a természetes vizek állománya is."
-
dik
őstag
Fenti részen szoktunk a duzzasztó felett, majdnem az erdő ahol kezdődik. Alsó részt egyszer néztük az nem tetszett. Így mielőtt megyünk el kell menni felderíteni a terepet. Nincs ismeretségem arra sajnos. Csak ez a140 km ne lenne köztünk... Szunyog meg mindenhol van rendesen...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
hermanyi
addikt
válasz @mriya@ #67702 üzenetére
Busa az első telepitések óta szaporodik ,mivel 0,1% horgászik rá . Ponty viszont már 95% ban csak a telepitett van a vizeinkben mivel 90% horgászik rá. RSD ben 20 év alatt 1x fogtam ilyen 7-10cm es pontyot ,és ez nem véletlen .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- DUNE médialejátszók topicja
- Ukrajnai háború
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája