Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem nem. Videók alapján nekem úgy tűnik jól telerakják zsírral. Én a fék filc lamelláit zsíroztam át, az elég száraz volt, ezt nézd meg. Esetleg a zsinórvezető görgő alatti perselyt érdemes csapágyra cserélni. Annyi csapágy nincs benne mint amiket ráírnak, de a lényeges helyeken van. Masszív darab. Kollégáim mindig fennakadnak mikor meglátják.. (B+.....Mekkora orsó.....)Nekem már nem nagy, de 50-es orsók után hatalmas darab.
-
Zoli bácsi
őstag
Ha jól látom a Hirisi kulisszás dobemelésű. A Coonor csigatengelyes, szóval szebb zsinórkép, távolabbi dobások érhetők el vele. Sokan vettek Coonort, én is, nekem is egy 3,6m-es bojlis boton van.Találsz róla videókat, szétszedésről is.
Én azt venném.
Hasonló itthonról....végül is ugyanaz: [link] Más neveken (Pl Delphin) is megtalálod, drágábban.
Esetleg újonnan itthonról: [link]
Használtan vagy valami akcióban Okuma CB60, CB80, esetleg kisebb méretben Okuma INC-6000 -
Zoli bácsi
őstag
Szerintem legegyszerűbben bontott, kidobott orsóból. Megkérdezném az ismeretségi körben, esetleg pecaboltban. Biztos venni is lehet, de a szállítási költség többe kerülne, mintha vennél egy 1500ft-os gyerekorsót, amiben esélyes hogy van egy ilyen rugó. Rutinos pecaboltosok is félretesznek ilyen univerzális alkatrészeket a kidobott orsókból, engem is segítettek már ki.
Egyik kollégának nem működött a LIDL orsó visszaforgásgátlója, szétszedtük, elveszett neki ez a rugó. Autószerelő a srác, azt mondta fabrikál toll rugóból bele, de mondtam hogy megnézem neki otthon. Végül meglett az eredeti, azt hiszem a doboz aljába elbújva. -
dudi6
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket, végül megvettem a két használt Prologic C1-t ma reggel.
Nagyon tetszik így elsőre.
Jöhet a többi bojlis cucc lecserélése. Orsó, rádiós elektromos kapásjelző (elég ha 100-150 m-t tud), esetleg rod pod és swingerek.
Aliexpressről ezeket mind meg tudnám venni. Vannak itt tapasztalatok, hogy melyiket érdemes? Orsóból két Okuma LB60-t váltanék le, valami modernebbre.
Ezeket a nyeletőfékeseket néztem:
Sougayilang 13+1 Ez tetszik a legjobban, de érdekes a zsinór képe az utolsó képen
Sougayilang KM60 , KT6000, COONOR 11+1, Sougayilang 6000, Ez is tetszik még
Vannak esetleg ezekkel tapasztalatok? Tudtok ajánlani bevált orsót kintről?
2 db-t szeretnék venni és kb. 20.000 -t szánok a két orsóra. Használt is lehet itthonról, ha szép állapotban van (miket keressek?). Rádiós kapásjelzőből milyet vegyek?Más: ezekről a pergetős cuccokról van valakinek tapasztalata?
TSURINOYA NA 2000 , Seaknight Archer 2000 , bot 1, bot 2 -
Zoli bácsi
őstag
Itt egy teszt, nem ma írták, de a lényeg benne van: [link]
Nekem a képeket nem jeleníti meg, de inkább a leírás a lényeges.
Van nekem is C1. Azért a Daiwa (Ninja-X Carp) jobbnak tűnik, már az 50-es keverőgyűrű miatt is. Meg persze a C1 háromrészes, a Daiwa 2 részes. Nem is sokat használtam, macerás betenni a Suzukiba. Viszont egyszerűbb összerakni, ugye a háromrészes bojlis botok nyéltagján nincs keverőgyűrű.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Én tavasszal ebből az áruházból rendeltem Daiwa Ninja-x Carp 2 részes botot, itthoni ár feléért, itt ajánlotta valaki. Az a sorozat kifutott, ez is hasonló lehet, nézz rá: [link] Párban is majdnem beleférne a keretedbe.
Itthonról ez is ígéretesnek látszik, ott a háromrészes lentebb: [link]
Off: Be vagyok oltva, én mehetek pecázni akkor is, ha csak oltási könyvel lehet!!!!
(Vicc volt, reméljük ilyen soha nem lesz) -
Zoli bácsi
őstag
Igen, én így kötöm a dobóelőkét is, és a FC előkét is. Kötésnél még nem szakadtam, mióta ezt kötöm. Illetve kicsi csomót ad. Állítólag bonyolult kötés, de erre jól ráállt a kezem az elején is. Mielőtt meghúzom, azért megnedvesítem. Úgy tudom eredetileg FC zsinórhoz fejlesztették.
-
horcsog
tag
A 20-as vsz már nagyon az alja én 22-es alá általában nem megyek, de használtam már 18-ast is. Az aztán végleg az alja volt méretben nálam, azt nem ajánlanám. 20-as is nagyon határeset vsz persze kérdés az a zsinór mennyire kemény és mi a valódi mérete.
Ha 50-60 méter én ott még nem használok vékony főzsinórt azt inkább ha 100 és fölé kellene dobni akkor szoktam és kora tavasszal ha nagyon messzire kell dobni víztározón.
Dobóelőkést általában úgy szerelem 22-es monofil főzsinór 30-as monofil nyúzó ami olyan hosszú 1-2 fordulat kerül az orsóra bedobás előtt. Nem kell 2 bothossznyi mert dobásnál nem engedsz le bothossznyi zsinórt. A fonott dobóelőkének az előnye az nem fog megnyúlni egy idő után, a hátránya könnyebben belevághat az ujjadba dobásnál mint a monofil . Úgy szoktam következő pecánál kötök frisset, vagy ha nagyon sokat dobáltam, vagy ha elszakadt a monofil. De ritka nálam elszakadjon.
Most nyáron vsz jobban jársz bojlison a teli 30-assal főleg ha nagyobb halak is benne vannak . Egy esetet kivéve ha azon a helyen csak nagyon messzire van esélyed pontyra és úgy nem tudod megdobni.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Távdobni akarsz? a 20-as főzsinór miatt kérdem
Ilyenkor nyáron ha bojlissal pontyozok kosárral akkor 30-as főzsinórt használok dobóelőke nélkül. De én közelre horgászom általában nyáron pontyra . Ha felrakod a 20-ast ahhoz mindenképp kell dobóelőke én monofil 30-as dobóelőkét szoktam használni bojlison. Kosárba aqua uni pellet 2-3 mm -es én 3mm-est használok kicsit megvizezve jól összetapad csali pedig 1 szem öregkukorica áztatva vagy főzve vagy csak leforrázva az lényeg ne legyen teljesen puha mert a keszegek leszedik 1 perc alatt. Rakhatod csalitüskére ha pici horgot akarsz használni , akkor se legyen nagyon puha mert nem marad meg a tüskén . Az előke nálam ilyenkor olyan rövid a kosár fölé nem ér és a kosárba annyi kaját rakok arra nem tud felcsavarodni, fölé pedig nem ér így a zsinórra vagy gubancgátlóra se tud felcsavardni. Pár centis előke mondjuk 5 centi kb nálam , minél közelebb legyen a kosárhoz, de a kosár hosszánál mindenképp rövidebb . Ha kicsit hosszabbra sikerül még elmegy mert ha meg van töltve a kosár nem fog fölé érni . Ilyenkor én általában nem is használok gubancgátlós kosarat .
[ Szerkesztve ]
-
Szia dudi6!
Én is ilyesmiket vásárolok mostanság, én vagy Wizard Skill 2-méterest (2-8g, van 220as is), vagy aliexpressről Johncoo Glory S703L-t (210cm, 2-10g, 3-részes) Elég régóta keresgélek, ezeket többen ajánlották. Mindkettő "feszesebb" bot, gumizni, de én wobikkal, kiskanalakkal használnám majd, a rugalmasságot monofil zsínórral megtámogatva.
-
vendingo
veterán
Én pergetőbotot nem mernék már rendelni. 3-at rendeltem, ebből 1 tetszik, a másik 2 a sarokba várja, hogy unokaöcsém horgászképes legyen.
Kézbe kell fogni, meg kell nézni az akcióját, súlypontját.... Ez egy olyan műfaj, ahol folyamatossan a kezedben van, nem mindegy mit tartasz.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
egykettő
aktív tag
Én a helyedben egy ilyet vennék: [JOHNCOO VIVID Plus] ML méretben, ez gyakorlatilag két bot, egy lightos és egg medium light.
Eddig kétféle johncoo botot rendeltem összesen háromszor, korrekt kis botok.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Én Jászberényben pergetek
Én egy E.T botot ajánlanék, olcsók és szerintem nagyon jók. Vettem már néhány pergető botot de mégis egy Perch Blade a kedvencem
180-210cm, esetleg 240cm-es botot ajánlanék. Tudom, van, hogy növényes a part és jó lenne benyúlni mögéjük és úgy vontatni be a csalit, de a legtöbbször még a 270-es botom is rövid ehhez, de a hossza miatt kevésbé kezesbárány mint egy rövidebb.
JB-ben ha bemész a 2 nagyobb horgászboltba, vannak 10k alatti pergető botok. Esetleg segíthetek kiválasztani egyet.[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
Bejáratott pergetőbot itthon 12-13k-ért szerintem nincs. Vagyis használtan lehet, de újonnan ez még a nagyon alja kategória.
Alin én még nem vettem botot, csak látom miket ajánlgatnak. Egyébként tényleg azt kéne eldönteni, hogy mire akarsz horgászni. Azok az ismerőseim akik Zagyván horgásznak, ők domolykóra horgásznak, csutak és takony botokkal. Persze van olyan szakasz ahol csukáznak is az emberek, értelemszerűen oda meg megint másmilyen bot kell. Szóval azt kéne eldönteni, hogy mi a célhal, utána lehet ajánlani, bár már látom Aliról is jött már link, azokra szerintem rá lehet mozdulni. Biztosan jobb, mint amit itthon kapsz ennyiért.
-
horcsog
tag
https://sneci.hu/botok/pergeto-bot/sy15210-silstar-yokozuna-perf-spin-m-7-28g_9696
Ez volt az a bot de azt hiszem kicsit nagyobb dobósúlyban volt a kezemben. Ezt lehetetlen megmondani neked mi lenne ami kézreáll a pergetéshez dobósúlyban és milyen műcsalikra halakra . De ezekre 50 grammig az orsód vszínű passzolni fog. 7-28-as elég e vagy kell a 14-50 vagy még sok is a 7-28 neked azt nehéz megjósolni. Mert ahány pergetőhorgász annyiféle kedvenc .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Ha 250 gramm akkor viszont a hosszabb és nehezebb botok kiesnek. 3 méteres boton nagyon finom könnyű botnál is orrnehéz lesz vszínű. Talán 2,2 2,4 méteres és finomabb pálcák közül nézegess vsz. Finomabb alatt azt értem nem nagyon több 30 -40 grammnál a dobósúlya. A 2,7-es botokra is vsz inkább egy 40-es orsó passzol súlyban ami már inkább 300-400 gramm között mozog.
Lehet úgy jársz legjobban ha egy horgászboltban kipróbálod néhány boton és max utána a neten megrendeled ami tetszett pl ezt a shimano catanát gondolom elég sok boltban árulhatják . Szerintem kicsit könnyű lesz rá az orsó. De az a biztos ha rápróbálod mert ezt csak érzésre mondom ha nagyon kiegyensúlyozott bot még lehet elmegy rajta.
Amit nekem a múltkor a vízparton nagyon dicsérték Silstar yokozuna perfect spin . Életemben nem hallottam erről a botról de nagyon dicsérték olyan emberek akikről tudom , hogy valamit konyítanak a horgászathoz. Milyen dobósúlyban lenne neked ideális az nagyon egyénfüggő helyfüggő stb. De ez nem egy drága bot én is kézbe vettem nem tűnt rossznak a parton nézegetve, de nem használtam soha csak ennyit tudok róla.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Shimanot venném ezek közül. Csak nem tudom az a 10-30 grammos dobósúly milyen ennél a botnál. Mert nagy különbségek vannak azonos dobósúlyban is. Vagyis 14-4x az már kicsit értelmezhetőbb kategória vsz egy folyóra. Az orsó súlya miatt ha az 500 gramm környéke akkor mindenképp 3 méteres vagy 2,7-est vennék mert egy könnyű és rövid bothoz nem fog passzolni. Ha be tudsz menni a boltba vidd be az orsót és próbáld rá mennyire egyensúlyozza ki.
Nekem a harcsapergetőimen van unicat x drag 6000 az közel lehet a 600 grammhoz , elég masszív szerkezet. 3 méteres 50-100 régi iskolás pergetőbotomhoz amiben volt még anyag is a gyűrűben is a bot falában is stb azt szépen kiegyensúlyozza, de a 50-200 grammos vadölő pergetőbotomhoz már egy hajszállal talán karcsú is a súlya, még elmegy. Könnyebb botomon 40-es shimano stradic van de régi nem tudom olyan 30 deka környékén lehet az passzol a bothoz.
Ha nem lesz jó az orsód pergetni hosszabb távra max rárakod egy fenekező botra később .
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
A linkelt szettet ne vedd, elég durung bot......
Viszont ajánlok botot én is, minap bementem a Carp Zoom Győri boltjába, megkerestem valamelyik tavaszi horgászújságban szereplő újdonságukat, egy bojlis botot. Meg is vettem, vékony, karcsú, kezes....Sok tapasztalat nincs vele, de ha a kezembe adnák, kétszeres árra saccolnám mint amibe került.
[link]
Orsót ezt tettem rá: [link]. Igen, picivel túlmenne a kereteden, de szerintem nem kicsivel jobb lenne a szettnél. -
DIEGO15
őstag
-
DIEGO15
őstag
Decathlon XTREM-1. Ugyan 2 részes, de egészen jó bot ennyi pénzért. Az orsó sem tűnt rossznak, amikor megtapogattam, de nyeletőfék nincs benne.
-
j.davidovics
csendes tag
Hali!
Nekem egy arno botom van, a legolcsóbb, apa vette nekem majd 5-6 éve és néhány alkalmas pecákra a lehető legjobb. Az enyém 2,7m(két részes, nem teleszkópos) és 40-80g dobósúlyú. Bőven kihorgásztam az árát egy okuma zorax orsóval, ami szintén egyidős a bottal.
Szerintem ha teheti, ne szettbe vegye , mert lehet, hogy a rosszabb minőségű botot és orsót pakolják egybe, amit nem tudnak külön eladni.
Igaz kezdő vagyok még egy kicsit a botvételben, de nem is nagyon cserélgetem őket, mivel ami van, az még nem ment tönkre és elvagyok velük. Ha gondolod körülnézek, aztán majd a többiek megmondják a tutit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest