-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
galervin93 #46799 üzenetére
-
A Zéé
addikt
ha megfogadsz egy tippet, akkor ha megjön a cucc, akkor veszel egy szép nagy villantót, leveszed róla a horgot, (vagy felkötsz egy ~15g-os method kosarat/ólmot a zsinórra) és azt hajigálod pár órát kinn a pusztában. Engem is tuti valami hülyének néztek, akik láttak, de hasznos dolog
Nagyon máshogy kell dobni, még fej feletti dobásnál is nagyon más az a pont, ahol el kell engedni a csalit, és hát a fékeket is be kell állítgatni. Tekerd bátran jobbra-balra, hogy ráérezz, hogy mikor lesz jó. Úgyis fogsz dobni pár fészket, legalább annak a kilazítását is szárazon gyakorlod, nem pedig valami drága csalival a vízben. -
galervin93
addikt
válasz
szetcsuszott #46794 üzenetére
Jaja, láttam faja bakancsokat is, de azt tavaly sikerült egy kellemesen jó példányt beszereznem, így ott gyorsan elhessegettem a "nekem ez kell" gondolatokat.
Amúgy beugrottam a Walterba is (webshopban ingyenes szállítás a héten!). Amin megakadt a szemem azok a Korum akciós botjai voltak, nem is a dióverők, hanem az oldal alján a 3.3, 3.6-os Korum CS Feederek, kellemes lágy pálcák, ha valaki ilyesmiben gondolkodik lehet érdemes megfontolni ("vigyázat" kétrészesek!). -
Batib
őstag
Ma megkaptam én is a horgászkártyámat. Aláírós volt az átvétel. Akkor jövőre ezt a kártyát az esetleges területi jegyet ill a fogási naplót kell magunkkal vinni a horgászathoz? (+a személyes iratokat)
Elgondolkodtam vajon milyen tartót vegyek ezeknek. Ötlet esetleg? -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
galervin93 #46793 üzenetére
Nálam a decathlon pl ruhában cipőben bakancsban no. 1, de horgászcuccban is titkos tipp.
-
galervin93
addikt
Múltkor volt szó a téli öltözetekről. Ha már arra jártam, beugrottam a soroksári a Decathlonba... hát hú meg ha.
Nagyon jó cuccok vannak! Szerintem nem érdemes vagyonokat költeni mindenféle ruházatra, és itt bizony nagyon jó áron lehet szper cuccokat venni. Most az istenért nem találom, de ennek a férfi változatát vettem meg, a belső fele meleg, bolyhos, (polár), kívül meg ilyen fura tapintású, sűrű szövésű anyag. Illetve potom 1500-ért volt még kitéve egy csomó könnyű, vékony polár felső, valami ilyesmi, de azt sem találom a weboldalon, nem tudom hol vannak eldugva...
Holnap megyek és ki is próbálom őket.Van egy testhez simuló biciklis felsőm, ami nagyon jól tartja a hőt, ez a két fentebbi megy még egymásra, meg szintén itt vettem még pár hete egy kiba. meleg, de marha vékony polárkabátot.
Amúgy az a cél vezérelt, hogy a nagy "pufajka" öltözet helyett vékony, testhez simuló, a mozgást nem gátló öltözetem legyen, mert én ilyentájt is a pörgősebb pecákat szeretem sok dobással. Pergetőknek is érdemes lehet ilyesmikben gondolkodnia, meg esetleg a hozzám hasonló őrülteknek, akik ilyenkor akarnak keszeget fogni -
Vitee
aktív tag
Szia, itt az orsó felfelé mutat, a bot "felett" van. A bot alján van egy ravasz ami megy az ujjaid közé. Jobbos, balos orsó így pedig egyértelmű. Ezeket "tojás" multinak is szokták hívni, mert a markodban tudod fogni az egész orsót. Emiatt a csuklónak is sokkal kényelmesebb. Itt a boton a gyűrűk fordítva vannak, felfelé állnak.
-
twine
veterán
válasz
szetcsuszott #46785 üzenetére
Nem figyeltem
Kastking official store-bol rendeltem...
Becopt@m,ha "kihúzzák"...
Jó ideje rendelek kintről cuccokat(horgászt még sosem)...eddig egyszer fogta meg a vám...ha ezt megfogják, összességében még mindig jó vagyok
De a tanácsot köszönöm,,, legközelebb próbálok rá figyelni...
(#46789) gban:
Ezt az orsót nem is tudod "lefelé" használni.... -
gban
veterán
válasz
szetcsuszott #46788 üzenetére
Igen, az alapján néztem én is.
Csak ugye ha azzal számolsz hogy a bot alatt van és úgy fogod használni az orsót (nem tudom lehet-e úgy), akkor megfordul a jobb- és balkezesség. -
gban
veterán
válasz
BlackmMmDog #46784 üzenetére
Nincs azzal semmi baj ha valaki leírja a konkrét tapasztalatait egy konkrét típus kapcsán.
Csomókról elképzelésem sincs hogy került rá, valahogy kizártnak tartom hogy a gyártás során ez előfordulhat, a leírásod teljesen olyan mintha használtat kaptál volna, direkt rátett 'ajándék' csomókkalTalán a feltekerésen is múlik a további sorsa, én mindig vizes vödörbe teszem a gyári dobot és úgy csévélem fel az orsóra.
-
szetcsuszott
aktív tag
ööö.. arra ugye figyeltél, hogy vagy
1) ne egy eladótól rendeld
2.) ha ugyanattól rendeled, akkor várd meg amíg feldolgozza az egyik rendelésed, csak utána rendeld a másikatmert ha mindent egy eladótól rendeltél egyszerre, az sanszosan egy csomagban fog érkezni, meg lesz így fogva a vámon, és rátesznek 27% tréfát neked.
-
BlackmMmDog
aktív tag
Azon is múlik hogy mennyit áll a raktárban míg az orsóra kerül.Szerintem ti friss madzagot kaptatok(így nem jött ellő a kiszálkásodás-szakadás már az első pecánál.)
Nálam akkor ette be az ajtót amikor 150M tekercsen 5-6m-ként volt rajta csomó
(kíváncsi lennék hogy hozták össze
)
Nem akarok itt haragot
+1 Trabuccora. Feederre csak ezt használom évek óta(Trabucco T-Force XPS Feeder Plus;Trabucco XPS Match Sinking ;Trabucco T-Force Special Feeder) hibájuk hogy vastagabbak mint rá vannak írva.
Shimano Technium zsinóron gondolkodom hogy ki kéne próbálni.
-
twine
veterán
Vége az őrlődésnek!
Tegnap leadtam a rendelést aliexpress-en:
KastKing Spartacus 1.98m bot
KastKing Spartacus orsó balkezes verzió...
KastKing Mega8 0,14-es...Az egész összesen volt 94$
Folyamatosan feszített az érzés, hogy veszek egy Shimano Curado-t, de végül mégis a "Tesco gazdaságos" szett mellett döntöttem.....ha megveszem most a Curado-t akkor ahhoz "értelmes" botot is vettem volna,,,stb..stb...szóval akkor már 100körül járok, és most erre a kérdőjeles mutatványra nem szántam egyelőre ennyit
Ha tényleg egy raklap sz@r, hát tanuló pénznek benyelem, mégsem egy ökör ára...
Ha, és inkább erre számítok...valamelyest mégis használható arra, amire terveztem venni, hogy néha néha megdobáljam vele a vizet 1-1 órára....és megjön a kedvem hozzá, hogy átszervezzem az életemet, és több időt töltsek a parton, akkor majd mélyebben zsebbe nyúlok...
Kíváncsian várom, hogy megérkezzenKöszönöm mindenkinek a segítséget,,,azt is hogy jót akart, és próbált lebeszélni erről
(valszeg jogosan) És a lelkesítő szavakat is, hogy a casting jó móka, érdemes belevágni....
-
gban
veterán
válasz
aquark #46779 üzenetére
Egyáltalán ne vedd kötekedésnek, de ez a 'Nevisről sok rosszat hallottam' ez elég nehezen értelmezhető.
Nevisről - melyikről is? Van vagy 20 féle. Zsinórról egyáltalán? Kitől? Mert eléggé divat mindent lehúzni látatlanban is, nem általad, hanem a nagytudású fórumokon, amikről a többiek megemlékeznek elég gyakran.Szóval ez így eléggé nehezen értelmezhető tanács, különösen a fentebbi pozitív vélemények tükrében. Biztos van amelyik jobban sikerült, meg olyan is amelyik kevésbé, de ilyen alapon a Nevis helyére bármelyik márka neve behelyettesíthető.
-
musli26
tag
válasz
sityupityu #46772 üzenetére
-
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
sityupityu #46776 üzenetére
Majdnem biztos, hogy valami halradar+gps kombóval csinálják, onnantól csak némi térinformatikai szoftver és affinitás kérdése. Lehetne még lidar módszerrel is, de nem hiszem, hogy azt egyrészt megfizetnék, másrészt meg kb 1 cég foglalkozik vele az országban..
-
-
gban
veterán
Én régóta a Nevis Espirit-et használom, erős, olcsó és egy ideje a pergető orsómon is ez van - igaz egy-két alkalomra szántam feltenni az ezzel töltött dobot, és terveztem hogy veszek másikat majd de teljesen hibátlanul bírja tavasz óta, marad is még.
-
dik
őstag
Természetesen mint írtam is nem ragaszkodom ahhoz a márkához nekem valami szuper jó kellene olyan 15kg szakító körüli méretben (30,35 átmérőben) és persze nem 600-1000m mert az sosem fogy el ha meg elporlad sok értelme nem volt szóval kisebb kiserelésben...
. Biztosan vannak jó fajták csak én nem ismerem az újakat nagyon....
A marketig szövegnek meg valahogy nem tudok hinni amiket manapság odaírnak hozzájuk... -
jansky1
senior tag
válasz
sityupityu #46772 üzenetére
Gondolom élelmes vállalkozók környékeznek meg tó fenntartókat, hogy elkészítik jópénzért medertérképet, deeperrel, vagy valami hasonló kütyüvel. Sok helyen láttam már a parton kitáblázva az elkészült művet.
-
-
galervin93
addikt
Az lehet mondjuk egy metán felszabadulás miatt is, na ott nem fogsz halat találni.
De amúgy jogos, ez is működhet. A lényeg: nincs tuti recept, próbálkozni kell, csak tisztán a vízmélység nem döntő. No meg a6 sem mindegy mit akarunk egyáltalán fogni. Összességében annyi változó van, hogy távolról gyakorlatilag nem lehet okosat mondani, legfeljebb beletrafálni.
-
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #46764 üzenetére
Nekem az egyik feeder botomon a legolcsóbb hótt mezei átlátszó nevis legacy zsinór van, 0.23, 300m volt egy ezres. semmi problémám vele. A másikon neonsárga nevis ... (nemtommi, szerintem sensor) 0.22, dettó semmi gondja. Hozzáteszem, a méretpontosságával kapcsolatban vannak fenntartásaim, mindkettő vastagabbnak tűnik nekem valamivel, de lehet csak érzéki csalódás.
-
-
twine
veterán
válasz
Steady74 #46765 üzenetére
Gyermekkorom legszebb horgász éveit töltöttem ott! Akkor még az egész tó rendszer egy kézben, az "Alagi Tangazdaság" kezelésében volt....
Évekig, hetente többször de hétvégén mindig ott volt a család!
A mostani torony tó, akkor még egy kis mostoha "gyerek volt"!
Az "első" tavakat telepítették aktívan,,, azt a hátsó tavat szinte senki nem horgászta , csak én
Pedig "lábszár" méretű amurok napoztak nyáron a tetején,,,KOI pontyok piroslottak itt ott,,,
Támolygót meg annyit szakítottam be kölyökként a tavat körülölelő nadfalakba, hogy szerintem ma a Vasas romák gazdagok lennének belőle!gyönyörű csukakat húztam ki belőle... Tényleg csodás gyermek éveim voltak ott a természetben.... aztán megéltem azt ami sokszor csak hatásos rajzfilmekben
Látható,,,jött a pénz ,a privatizáció,a kárpótlási jegyek időszaka,,, a kerítés, és az egyik tóból "Ranch" lett dupla kerítéssel,, a másikból torony tó....a harmadik szélén magán házak nőttek ki,,,én meg álltam kolyokkent könnyes szemmel a dupla kerítés mellet, és elköszöntem. KOI pontyoktol, és az akacok szarka feszkeitol.....
Szép volt....azóta sem horgásztam a torony tavon
Bocs mindenkitől...
Kikivankozott... -
Madn!ght
addikt
válasz
BlackmMmDog #46764 üzenetére
Egyik botomon Nevis Navy Feeder zsinórt használok, nekem tökéletesen bevált. (nem igazán tapasztaltam olyan problémákat, amiket írtál)
Igaz, ez átmérőben a kolléga által írtak alatti méretű.
-
Steady74
Topikgazda
Váci Torony tóról van valakinek infója? Köszi
-
dik
őstag
Monofil zsinórban kellene nekem 30 vagy 35 méretben valami bivaly erős kis kiszerelésben 300m max. Esetleg nem tud valaki valami jó fajtát? Néztem párat de nem ismerem őket nagyon. Nevis camo, raptor, tinity. Valami nagyon hasonló erejű kellene. Csomozást bírja és lehetőleg ne legyen olyan nyúlós hogy megörüljek a parton mert mindíg spiccre tekeredik. Tehát valami szuper jó bevált kellene. Ki mit tud javasolni?
-
zolee0307
őstag
A vizsgára én is tanultam. Aztán a "vizsgán" a vizsgáztató boltos csaj furcsán nézett, hogy elolvastam a nébihes könyvet. Mondjuk szerintem alap, hogy a szabályokkal, fogható fajokkal tisztában legyen mindenki, bár nagyon sok tavon egyedi szabályok, méretkorlátok vannak. Ahova járunk mindig adnak tájékoztatót, szóval nagyon megszegni a szabályt sem lehet, minden le van írva szépen.
A fiamtól azért megkövetelem, hogy tudja a szabályokat, ártani nem árt.
-
saen
veterán
válasz
galervin93 #46756 üzenetére
Ki kell menni hidegben megnézni, hogy hol fagy be legkésőbb a tó és ott lesznek a halak.
-
galervin93
addikt
válasz
musli26 #46755 üzenetére
De jó lenne ilyen térképekhez jutni az általam is ismert vizekről.
Nekem a baloldalon jelölt hely (meg a tőle északra található mélyebb folt) mozgatta meg a fantáziám először, illetve a jobboldalt jelölt hely, ahol elég meredeken szakad le a part, na annak a tövét is kipróbálnám. Van még persze sok ígéretesnek tűnő törés, ezeket mind ki kell próbálni. Ha megtalálod a halakat ilyenkor télidőben zsákszámra lehet fogni őket, és ez sokszor csak métereken múlik. Próbálkozni kell, sokat, valahol meglesznek. -
musli26
tag
válasz
galervin93 #46752 üzenetére
-
busman
veterán
válasz
BlackmMmDog #46728 üzenetére
Ezt nem is láttam. Mindegy, holnap jön meg a Gt. 😀
-
galervin93
addikt
válasz
musli26 #46751 üzenetére
Bányató mindig nehéz kérdés. Nem biztos, hogy a legmélyebb részen vannak a halak még télen sem. Érdemes a töréseket is megdobálni, sokszor akár pár méterre a parttól is lehet találni halat akár télidőben is. Ha iszapos/dzsuvás az alja, lehet érdemes icipicit lebegtetni (nem is lebegtetni, inkább csak kikönnyíteni, hogy ne merüljön el, de nem kell teljes előkehosszban lebegnie).
-
musli26
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Hogyan tudnám megfogni a halakat télen?
A hely egy 13h homokbánya.
2016-ban volt egy mederfelmérés.
Amiről kaptak a horgászok képet is meg egy videót.
Innen kaptam ötletet.
Kerestem egy horgász helyet amiről megtudtam dobni a legmélyebb pontját a bányának.
A mélység 11,12m volt.
Többször voltam kint az adott helyen de nem még kapásom se volt.
Próbáltam bent-kint de semmi.
Pedig a halak ott voltak jó pár apró bugyborék láttam többször.
Az adott mélység felszínén több helyen is.
Method kosárral próbáltam a horgon mindig volt valami levél,kosz stb.
Meg szerelék kihúzásakor érezni lehetett ,hogy megült valamibe nagyon valószínű iszapba.
Próbáltam hosszú előkés módszerrel is már közel 1m-es előkével 12,14-es horog csontival de semmi mozdítás nem volt.
Etetőanyagot, csalit elég sokat kipróbáltam de semmi eredmény.
Tudnátok ötletet, tippet mondani hogyan legyek eredményes a helyen?Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest