- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
Én is. Főleg, hogy szinte csak pergetek. Érdekes is lenne, ha minden dobás után csattogna ott nekem a felkapó. Nem elég, hogy hangos és idegesítő, de a kurblinak sem tesz jót.
-
adrian360
őstag
válasz
Zoli bácsi #25363 üzenetére
nekem ilyen dolgok nem szoktak feltűnni, mert én mindig kézzel váltom át a felkapókart, gyerekkorom óta
-
VIBO
őstag
Hali
Végül is ilyen cuccokat vettem
Eurostar Master Class Feeder 360
Silstar tierra feeder fs40Fel is lett avatva tegnap Kána tavon
Nagyon popec kis cucc. Egyszerű kezelni.
Method feeder szerelekkel. -
válasz
Zoli bácsi #25351 üzenetére
Nekem van egy kis komposzt a kertben kifejetetten a giliszták miatt, így nagyon nem kell ásnom.
-
tween
őstag
Walter Tomitól új infóm, februárra itt a Walter SuperNova bot sorozat.
csƵ köszönöm!
-
golyós
addikt
válasz
Fityusz #25343 üzenetére
Igen a lebegtetett csali beválik törpe ellen, illetve z erjesztett, fűszeres dolgokat nem szeretik.
A halas pelletekre rámennek rendesen.Szoktunk olyat is, hogy csinálunk egy édes etetést a horgászandó helytől távol, arra odamennek és lehet horgászni nyugodtabban.
Élővízre én vettem törpeharcsa varsát, zsömlét bele aztán este lehet enni őket! A legjobb kaja -
musli26
tag
Valaki használja a borsót rendszeresen etetni,csalizni?
Hogyan készíti elő csak áztatja vagy főzni is kell?
Mennyire eredményes?Több horgász barátom 1-2hónapja rendszeresen etet,csaliz félbe vágott szilvával és horgászik.
Szoktak fogni elég szépen amur nagyon szereti.
Valaki próbálta már? -
vendingo
veterán
válasz
csabamigo #25352 üzenetére
A horgászathoz használt Pellet alapanyaga a kukorica és egyéb magvak, halliszt, a kutyatápé nem. Sajna sok kutyatápba (olcsóbbakba) belekerül a kukorica, pedig semmi keresnivalója nincs benne. Én csak gabonamentes tápot adok a kutyáimnak, ez meglátszik a tápok árain is. Tescos kutyatáp jelentős rész gabona, ezért olcsó 3-4 ezer 10 kg, amiket én veszek 8-12kg 13-17 ezer semmi gabona nincs bennük, vagy csak nagyon minimális %-ban tartalmazzák.
-
Zoli bácsi
őstag
-
jansky1
senior tag
Kolbászos Mega Menü amit sok helyen használnak etetésre, csalizni. Előre fúrt ráadásul. Ha dobozba viszed ki, rá nem mondja senki, hogy ez nem horgász pellet. Én tuti nem használnám..
-
Fityusz
tag
válasz
vendingo #25335 üzenetére
a hungarocell golyoról jut eszembe egy érdekes dolog. A holt- szamos annyira el van fertőzve törpe harcsával, hogy semmilyen csalit nem lehet használni mert csak azt fogol. Viszont ha 1 szem techno-t csalizol nagyon ritkán fogol törpét, helyette felveszi minden más hal.
DG-nek ott kellene megmutatni , hogy mit tud, szerintem bezárhatná a boltot
-
csabamigo
aktív tag
válasz
golyós #25341 üzenetére
Félreértés ne essék!Eszembe se jutna használni!!!
Ahol horgászok ott bevezették a szakálnélküli horgot,nem lehet ütköző a kosár után,fertőtlenítő,pontymatrac kell hogy legyen!Ja meg valamelyik Hayabusa horgot sem lehet használni!
De azt látom sajnos hogy nem ellenőrzik ! -
-
csabamigo
aktív tag
válasz
Fityusz #25337 üzenetére
Hát én biztos nem engedném ha tógazda lennék!
De az is biztos ,hogy nehéz kiszűrni ,némelyik állítólag még fúrva is van mint a pellet!
A multkor leült mellém egy bojlis srác,néztem a cuccait,hát nagyon komoly volt,pontybőlcső,króm rod pob,fotel,ernyő,komoly orsó,bot !
Stég smok bojlit használt!
Tehát adott a horgászatra!
Telefonon meg mondja a haverjának büszkén,hogy vett olcsón kutyatápot azzal etet!
Nem értem én ezt! -
csabamigo
aktív tag
válasz
vendingo #25335 üzenetére
Ezeken a plasztik csalikon én is gondolkodtam,hogy mi van ha lelopja a cstüskéről!
Nekem pl. volt olyan hogy a csalitüske is oda lett ,az ember nyomja rá a csalit a kötés "kopik"!
Na ha azt benyeli ...
Mostanában már inkább fűzök mindent,nem tudja lehúzni,leszakítani!
Másik amit mostanában hallok a KUTYATÁP!
Etetni és csalinak is használják,eredményesen!
Nem tudom hogy ezt meg tudja e emészteni rendesen a hal!? -
vendingo
veterán
válasz
adrian360 #25334 üzenetére
Gumikuki, hungarocell golyó és a többi.... Horog alá kötve kb. örök élet+1 nap, nem úgy mint a csalitüskés csalivesztéseknél.
Épp ezen gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha leesik a gumikuki, megeszi egy hal, aztán kinyomja hátul, aztán megint megeszi egy hal... Ezzel fel is találtuk az örökmozgót.
-
golyós
addikt
válasz
sityupityu #25328 üzenetére
Valami igazságtartalma van de pl múlt héten: az etetőanyag működött mert ott voltak, csesztették, kóstolgatták de nem vették fel, mindig kiköpték.Nagyon kevés kapás volt aztán a kb 20. horogcsali hozta meg az áttörést.Nem ment a gumikuki, sima kukorica amit az etetőanyagból szedtünk ki, csalitüskén illetve fűzve, simán vagy lebegtetve.A smoke-ból 6-8 fajtát próbáltunk, míg végül a jól bevált ananász és fokhagyma hozta amit kellett.
Tény, hogy van olyan amikor teljesen mindegy mit kínálunk fel, de sokszor rendesen kell keresni.
Most sem az igazi ez a tartós meleg, a sekélyebb telepített tavakban szenvedés van.(#25332) vendingo . nagy ötlet!
mindig van itthon 5 pár. Szépen kiemeli a horgot az biztos és lehet vele játszani-farigcsálni.Nekem 3M narancssárga van
-
tween
őstag
Ismeri valaki a Shimano Aernos pickert, vagy az E.T. Competition pickert? Valami saját tapasztalati információ kellene.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #25328 üzenetére
Egy ismerősöm sárga obis füldugót áztat különböző aromákba, és azzal horgászik. Olcsóbb mint a gumikukorica. A halat nem érdekli, hogy mit eszik, hogy eszik.
-
válasz
golyós #25323 üzenetére
Én pedig egyetértek vele abban, hogy az etetőanyagban illetve a "tálalásában" van ennek a módszernek a lényege. Nem azt mondom, hogy semmit nem számít a csali, de ha odamegy a kosárhoz egy hal ami kb egyben felszívja az egészet az nem nagyon figyeli, hogy pont mi van a horgon. Csak józan ésszel próbálom magam előtt levetíteni a hal táplálkozását ezért írom ezt.
-
tepenzed
őstag
válasz
Fityusz #25325 üzenetére
igen, én a 8mm smoke ballokat használom (van 12 meg talán 16os is), még a mézeset szeretném mindenképpen megnézni, azt mondják, az is nagyon adja a halat. Most már van fluo smoke ball is
, azt még nem próbáltam
Szép színfelhőt csinál maga köré (valószinűleg ezért ennyira kapós, könnyen megtalálja a hal), a kezedet is összefogja, oldódási időről nem tudok nyilatkozni, van, hogy egész nap 1-2 db-ot használok csak (nagyon sok van a dobozban), ha nem viszi el a hal
-
csabamigo
aktív tag
-
Fityusz
tag
válasz
Zoli bácsi #25320 üzenetére
A method teknika lényege az etető anyag , a csali nem a legfontosabb. Tudok olyat aki csali nélkül fogott termetes halat , mivel azok beszívnak az anyagba és vele együtt a horgot is. De ezeken felül a legfontosabb akkor is az, hogy eszik a hal vagy nem . Ha eszik mindegy mit kínálsz fel neki, de ha nem eszik az égi mannát is le hozhatod nekik.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
tepenzed #25317 üzenetére
Szerintem a method módszernél a csali másodlagos, én kísérletező fajta vagyok, sok mindent próbálgatok. A mozgó csontik szétrúgják, felkavarják az etetőanyagot, ezzel is odavonzzák a halakat. Szóval működhet a dolog, viszont ugyanúgy működni kéne ha az etetőanyagba gyúrsz pár darab csontit. A helyedben kis csalit használnék a tüskén, ha a hal a csontira szív rá, könnyen felvegye a másik csalit is.
Egyik Dovitos videóba láttam, hogy simán horogra tűzött csontival methodoztak. Eredményesen.
Szerk: Ami még eszembe jutott: Csalitüske nélkül, tűzött csontik technopufival lebegtetve. Ez is jó lehetCsak azért nem próbálom ki, mert nem akarok törpeharcsát műtteni.
-
golyós
addikt
válasz
tepenzed #25317 üzenetére
Müködhet a dolog, hiszen a csonti nyüzsgése is odavonza a halat.
Kicsit sokat "görcsölsz" a horgászaton.Szerintem ettől remek kikapcsolódás, hogy gyakorlatilag korlátlan a lehetőség, bármi működhet!
-Eszembe jut a kollégám akinek sikerűlt betalálnia az etetőanyaggal, dobot-húzott játék volt. Átjött a szomszéd spori, hogy mivel horgászik? Blikkel! - Na ne szivassuk már! - Komolyan! Rágyurt egy papírgalacsint és bedobta, jött a hal egyből. - adott neki blikket, elment de nem fogott semmit.-
Azóta is örök emlék! -
tepenzed
őstag
Srácok azon filózok, ha methodnál a csalitüskés lebegő csali mellett a horogra szúrok pár csontit is, akkor sokkal jobb esélyeim vannak,nem? Valami hátránya biztos van, mert én még olyat nem hallottam, hogy valaki így kinálná fel a csalikat
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu #25314 üzenetére
-
-
-
-
-
tepenzed
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest