Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
choco01 #18799 üzenetére
a kosárral megint csak az a bajom, hogy pont középen van egy borda, amibe könnyen megakad a horog, és akkor kapás van, hal nincs.
Valaki keresett feeder orsót, illetve Neked is mondom, hogy(bár más árkategória de) a Carptek ACS 4000 orsó nagyon jó választás. az ACS krva jó, Nézsán kipróbáltam, óriási
-
Alg
veterán
Benéztem a Keleti horgászboltba Shimano tagcsere-ügyben, azt mondták tudnak hozatni.
Walterland azóta sem válaszolt a mailemre
-
dredbiro
senior tag
válasz
Bull Boss #18791 üzenetére
köszi mindenkinek a tanácsokat,jelenleg a jegelés lesz aktív mert rengeteg a meló,szerencsémre egyszer kellett csak a szereléket újra kötnöm mert olyan csomó lett rajta bedobáskor , hogy karácsonyig bogozhattam volna
másik kérdés,ha már a dobásnál tartunk,Shimano bolóra ( 4m-es ) és ENERGOTEAM Carp Hunter Feeder 3,6 m milyen orsót ajánlanátok?
-
szuszinho
őstag
Rod pod-ból az ilyen 14-5 ezreseket érdemes megvenni?
Van egy régi Silstar 2.40-es, B100-300 botom. Milyen orsót vegyek rá? Későbbiekben, ha esetleg vennék másik botot (pl.: feeder), nem volna baj, ha azon is tudnám majd használni.
-
dredbiro
senior tag
Szasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogyan lehetne ( egyáltalán ha megoldható )kikerülni a vízen az úszó nyárfa virágokat, mert elég sok bosszúságot tud okozni az embernek horgászat közben.
-
maán
csendes tag
A HD Ponty piros etetőanyagot nagyon szeretik a halak kedvenc tavamon,de a mai pecán akadt egy kis problémám:Ez egy durva szemcsés kaja ami nekem valamiért nehezen oldódik a method kosárból és így késlelteti a kapásokat.Szerintetek a durva szemcsék miatt nem oldódik rendesen vagy ez nem egy method etetőanyag, és keressek másikat?
-
Bull Boss
őstag
Van itt Borsod vagy környékéről valaki? A tiszaujvárosi Sziget Csárdánál [link] szeretnék pecázni, a keskenyebb részen. Az is az élő tisza lenne? Jó rá a normál Tiszai napijegy?
-
choco01
addikt
válasz
szuszinho #18769 üzenetére
Nevis Navy Carp zsinór 0,25, vagy Carp Expert UV zsinórok 0,25 méretben szerintem jók..én jelenleg az utóbbit használom egy ideje.
Én színterezett gubancgátlós 30-35 grammos távdobó bordás kosarakat használok, Fox Kuro S3 10-es horgot, 0,12-es fonott előkezsinórt, csalikban Haldorádó, esetleg Carp Expert, vagy SBS csalikat használok..etetőanyagban szintúgy.. -
Alg
veterán
válasz
Bull Boss #18782 üzenetére
Repülés közben nem kellene hogy beleakadjon, becsapódás előtt pedig fogd vissza kicsit a dobást, így egyrészt feszes lesz a zsinór, másrészt szépen kiterülve ér vizet a cucc és nem akad vissza a horog.
30-40 centis előkékkel is horgászom gubancgátló nélkül, és nagyon ritkán akad össze a cucc.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Bull Boss #18782 üzenetére
Hosszú az előkéd szerintem. Mostanában max. 10-15cm-es horogelőkét használok, hogy ne érjen el a kosárig. Régebben próbálkoztam hosszú, 35 cm-es gubancgátló csővel, hogy hosszabb előkét használhassak, de úgy tűnik hogy a rövid előke miatt nincs kevesebb kapásom, tehát nem zavarja a halakat a horog közelében lévő élénk színű cső.
-
Bull Boss
őstag
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Bull Boss #18778 üzenetére
1. a cikk barkácsoló kedvűeknek jó, nekem nincs erre se időm se energiám, sem hajcsavaróm
2. jófelé áll-e a gubancgátló? elvileg a hosszabb részének kellene a horogelőke felé mutatnia. Illetve nem árt a vízbe érés előtt egy gondolattal megfogni a zsinórt a dobon, hogy kiterülve érjen a cucc vizet, így tényleg minimálisan fog gubancolódni a szereléked.
-
-
gban
veterán
válasz
Zoli bácsi #18774 üzenetére
Én is vettem ilyeneket, mondván mennyivel egyszerűbb, de nem váltak be.
Írtam is anno, a másik szempont, jobb szeretem én összepárosítani a méreteket (horog - damil), valamint előkötöttnél azt írtam, nem tudhatod, milyen a minőség.
De ahogy nézem, az infók szerint mégiscsak gyanítható a minőség - sanszos hogy nem nyerő választás.
Úgyhogy én is magam kötöm már az összeset, így talán nem annyira egyenletes a kötés minősége mint a gyári kötésnél, de szerintem még mindig jobb összességében, mint az előkötött. -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm mindenkinek.
Valóban, előrekötött horgokat használtam előszeretettel, legtöbbször ET Excalibur-t. Mostanában vettem előkezsinórt, és magam kötöm a horgokat. -
Emu
őstag
Hétvégén lehet lesz idő egy kis pecára, milyen etetőanyagot vigyek? Halasat, vagy maradjunk még az édesnél?
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata ezzel [link] a zsinórral?
-
lazlogogola
tag
válasz
Zoli bácsi #18757 üzenetére
Az előke zsinórral lesz a gond,cseréld le.
Én gyári előcsomagoltakkal jártam így régebben,szinte az összes leszakadt. -
-conrad-
addikt
válasz
Szia,
a kapocs nem szokta kidörzsölni. Egy sima hurok kell az előke végére, aztán csak bele kell akasztani a forgóba.
Én akkor jártam így amikor rossz minőségű előkezsinórt vettem, a 14est el tudtam tépni egy apró de gyors rántással. (euromatch volt) Aztán vettem preston előkezsinórt azóta nincs ilyen gondom. (nekem egy sor kell mindegyikből, én ebből kötöm a rakósbotra a szereléket, tehát ilyen 8-10-12-14-16-18-20-22 méretből van 1-2 tekercs)
Nem tudom milyen vastag előkéd van de sztem egy félkilós kárászt már ne reptess, hanem szákold meg mert ha vergődik akkor nagyobb erő éri a zsinórt mint a hal súlya. -
Vazallus
tag
Üdv,
A woblerrel mi történik ha benne maradt a csuka szájába az meg elúszott? Kiesik vagy örökre ott marad? -
gban
veterán
válasz
Világéletemben forgókapcsot használtam (a 80-as évek óta
) de sosem dörzsölte ki a damilt, sosem ott szakadt ha szakadt.
Vagy az a darab forgókapocs beteg, vagy tényleg a kötés csúszik ki, vagy simán öreg a zsinór. -
Alg
veterán
Nagykunsági-főcsatornára jár valaki?
Amíg nem apad horgászható vízállásra a Tisza, kinéznék - a törpeharcsa-helyzet érdekelne, van-e esély némi dévért is fogni, esetleg szebb kárászokat? (mondjuk a kunhegyesi versenypálya környékén)
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Sziasztok.
Az etetőanyagok/aromaporok/PV1 stb lejárati ideje mennyire számít fontosnak? Használhatóak évekkel lejárat után vagy hajítsam ki a kukába?
Nos nemrég találtam 2010-ben lejárt cuccokat és gondoltam megkérdezem kinek mi a tapasztalata ezekkel kapcsolatban.
Zoli bácsi
[link] Szerintem ez egy jó kis "találmány" én ezt használom.
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Újrakezdő vagyok, a múlt héten negyedszázad után megfogtam az első pontyomat. Igazából minden nap fogok azóta egyet, ma is egy kétkilóst fogtam, és két akkora dévért, hogy pontyból is méretes lenne. Eddig a horgászvideókat utánozva pellettel, ízesített kukoricával bojlival próbálkoztam, semmi... Aztán elővettem a matchbotot, parttól 5-10m-re fenék felett egy szem csemegekukoricával csalizva. Beetetésnek egy marék csemegekukorica, egy marok mézes mmx etetőanyag...Ahányszor kimegyek, fogok pontyot, olyan vízen ahol alig telepítettek.
Ma a szákolás után amikor a horgot próbáltam kiszabadítani a hal szájából, kezembe maradt a horog előkéstől. Elszakadt, ahol a karabíneres forgókapocsba beakasztottam, tehát a hurok tetején, ahol a karabinerrel érintkezik. Új horgot tettem, akasztottam egy félkilós kárászt, ki akartam venni a bottal, csatt... Zsinór elszakadt, a karabineres forgókapocs felkötésénél.
Három két kiló körüli pontyot fogtam ezzel a végszerelékkel, meg pár dévért.
Kérdésem: Úgy gondolom, hogy a karabíner kidörzsölte a monofil horogelőkét, azért szakadt el. Ez ellen lehet védekezni? Vagy minden fárasztás után cseréljek horgot előkéstől? A kötésről szintén kérdezném, hogy elronthattam a duplahurkos clinch csomót, vagy ott is elgyengülhet a kötés..?Bocs a láma kérdésekért, a 80-as években horgásztam, akkor nem használtunk (mi legalábbis) forgókapcsot, meg előkezsinórt sem. Főzsinórra ment ütköző, az úszó, a végére a horog, aztán kisúlyoztuk ólmokkal..
Szerk: Ja és annyi kérdeznék még, hogyan nyomjátok rá a zsinórra a sörétólmot, hogy ne sérüljön a zsinór? Jelenleg úgy csinálom, hogy rányomom a söréteket, aztán feljebb húzom az ólmokat, és azt a zsinórszakaszt levágom, ami sérült. De úgy nézem a húzkodás sem tesz jót a zsinórnak.
-
gban
veterán
válasz
szuszinho #18753 üzenetére
Én ilyen Nevist használok, 30-ast, múlt nyár óta, minden tekintetben nagyon bevált, sokkal jobban mint korábban a hasonló árkategóriájú zsinórokból bármelyik.
Szakítószilárdsága elég jó, színe is jól rejt, és az ára is jó - ezek az általános infók.
Emellett a saját tapasztalatok: jól viselkedik, kötésnél kellően rugalmas, fárasztásnál lehet rendesen erőltetni, nem nyúlik (szerintem), és az orsón is korrektül viselkedik, nem tekeredik, csavarodik, stb.
De én "egyszerű" horgász vagyok, keveset is horgászok, a többiek véleményét is feltétlen hallgasd meg, ők sokkal profibbak, és sokkal jobban otthon vannak a választékban, minőségben. -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
~10 év után előkerestem ami megmaradt a felszerelésemből, aztán hétvégén ki is mentem pecázni. Nos, mondanom sem kell mennyit szívtam
Jó pár szerelék a tóban kötött ki, vagy maradt bent
Szóval be kell újítanom mindenből, de eléggé lemaradtam minden téren (mondjuk sosem voltam versenyhorgász). Melyik webshopokból érdemes most vásárolni, akár külföldi, akár magyar? 20-30-as damilokból mely márkák ajánlottak?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest