Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
g4bb3r
tag
Most már 1 év aktív bellezés után én is beszámolhatok csupa jórol
Régebben 4 évig jártam gym-be én szerettem de pár év kiesés és semmi nem látszott.. Aztán pár év "anglia diéta" felpakolta az úszógumit, ideje volt véget vetni neki. Így jött bell és csak a legjobbakat tudom mondani pedig van minden bajom amugy, lúdtalp, gerincferdülés etc etc. Mióta bellezek össz 2x állt be a derekam és az se edzésen, pedig 2kezes swinget , deadliftet 28-assal csinálom, többit meg vgyakorlattól függően 16-20-assal.. Az edző változatos edzéseket tart mi visszük a zenét jó a hangulat. Csak ajánlani szoktam mindenkinek. Ha teheti kezdje el próbálja ki.
Én ezzel párhuzamosan olvasom a Gyúros topikot is kár mennyire lenézik az ún. alternatív testedzést-t lásd kettlebell , crossift etc. Sokkal esztétikusabban néznek ki a crossfitesek mint a szétgyúrt pasik csajok szvsz.
Szóval hajrá nyomjátok!
-
válasz
desert_camo #2694 üzenetére
Itt is ugyanez
ma csináltam guggolást és felhúzást, utóbbit rajtam kívül eddig 1! embernél láttam ami félelmetes. MIndenki csak fekvenyomás, bicepsz meg a többi semmire nem való gép.
-
Integra
titán
válasz
desert_camo #2694 üzenetére
az egész test egyszerre, együtt dolgozik. ez a funkcionális edzés egyik alapvető pillére. nincsen igazából olyan gyakorlat, mikor ez ne így lenne, nem szeparálsz testrészeket, nincsen külön izomcsoport edzés. ehhez kell megtnaulni pontosan, hogy mi is a felfeszítés, hogy működik etc.
-
desert_camo
tag
Kondiban nem arról híresek az emberek, hogy a hasukat/lábukat/derekukat erősítsék.
Persze tisztelet a kivételnek! Jártam én is régen 1évet, és megdöbbenve figyeltem, hogy a legtöbb embernek csak kar, mell, váll, és hát napok vannak felváltva
Nem tudom nálatok mi a helyzet.
-
válasz
Integra #2690 üzenetére
Egyelőre nem használhatja.
Ahova járok kondiba, beszereztek 2db everlast haskereket, mit ne mondjak nincsenek széjjelkopvarajtam kívül eddig 2 embert láttam vele edzeni.
kabalthenbk: nyáron én is lementem 95-re akkor próbáltam 32-essel snatchelni és meglepően jól ment, de azért inkább maradok 24-nél
-
nofi
addikt
-
tomtrial
tag
Én már lassan több mint fél éve kettlebell-ezem, 85kg-al kezdtem és most vagyok 77kg, ehhez 173cm magasság járul. Hasonlóan én is irodai munkát végzem a napi 8 órában. 16os golyóval kezdtem de valamiért nekem ez a súly már 1,5 hónap után kevés volt így váltottam 20asra. Eleinte éreztem, hogy nehéz pár gyakorlat de tudtam, hogy csak így tudok fejlődni. Eleinte nagyon sok odafigyelés kellett, hogy ne sérüljek meg, de utána már automatikusan átálltam a 20as golyóra. Most már 2db 20as golyóval edzem, és szinte csak dupla golyós gyakorlatokat csinálok ... persze azért beszoktam iktatni 1 golyósat is (TGU érdekes lenne 2 golyóval, de már láttam ilyet Steve Cotter-től
)
Az étkezésem szinte teljesen azonos a tiéddel, és teljesen meg is vagyok elégedve vele. Amikor elkezdtem a kettlebell-t akkor is csináltam egy fotót magamról és mostanában is és szembetűnő a különbség ...Amúgy én heti 4× edzem, minden edzésben vannak saját testsúlyos gyakorlatok is (húzódzkozás, fekvőtámasz stb.) ezeket próbálom a kettlebell mellé szépen beiktatni. Nekem ez fontos is mert csak kettlebell-es gyakorlatok mellett unalmasnak érezném az edzést egy idő után, de így változatos.
Szerintem szépen lassan térj át a 20as súlyra és eleinte csak kevés ismétlésszámmal dolgozz, a tested úgyis választ ad arra mit bírsz. Hidd el nagyon gyorsan át lehet szokni 16ról 20ra ... nekem ez a súly az ami most megfelel, csak később akarok váltani 24re ...
Sok sikert és kitartást ... toljad neki
-
nofi
addikt
Igen a napi 5-6 étkezést nem tudnám feldolgozni, a warriort viszont olvastam és volt pár nagyon hasznos dolog amit átemeltem belőle és a környezetemben is már sokakat elgondolkoztat, de teljes átállás biztos nem lesz, vadászó ősök ide vagy oda
Köszönöm szépen a tanácsokat! -
harry
veterán
Ok, ezért kérdeztem, hogy ha hobbi vagy szereted csinálni, akkor ok, egyébiránt én elhagynám (fejlődés szempontjából).
A kajára azért nehéz mit írnom igazából, mert ha a kondis, sok étkezéses tömegnövelős étrendet nézem, akkor ott brutal sokat kell enni ehhez képest - igaz alapvetően működőképes. Ha viszont a warriort, ott egy nagy zabálás van a nap végén - ezt viszont nem próbáltam még tömeg/erőnövelés céljából, illetve annyit bevinni egy étkezésre, mint a kondis kaja napközben szétosztva, nem is lehetne.
Ha mindenhol növelsz egy kicsit, de főleg az edzés utánin, abból nagy baj nem lehet. Illetve ahogy írtuk is, érdemes a nagyobb súlyokra rápróbálni, koncentráltan végezni, negatív szakaszokra is figyelni és lassan leengedni a súlyt.Integra: nem teljesen értem, mit akartál ezzel kihozni
A testtömegével nincs is gond, erre mondtam, hogy ebből én már nem adnék le (nem kéne fogyni), mert minek, inkább +kaja, +súly -> erő.
-
Integra
titán
nézd, mindenkinek más és más a genetikája.
én tizenx éve kemény 53 kilóval kezdtem kb a bunyót, már akkor a jóval nehezebbeket pakoltam össze, mert a nagy pofámhoz nagy elszántság is társult szerencsére. én akkoriban még nem is edzettem, kettlebellről is csak 2006-ban tudtuk meg krav maga edzésen, hogy mi fán terem, 2007-ben meg már ugye kint figyeltünk dániában az instruktorin
tizenx év alatt felhúztam magam kb 80kg-ra. semmi gyúrós por, semmi szájbatek meg egyéb ipari méreg és szenny. kőkemény edzés heti 4, 2-3 óra sokszor, ahogy a csövön kifért és időm engedte.
24 az alapsúlyom és megyek fel egészen 40-ig. és én a kettlebell mellett magas pulzus számmal is edzettem világ életemben, mert a bunyóhoz az nagyon kell, meg egyszerűen ilyen. zabáltam is mellette persze, meg jó gyors az anyagcserém is. és akkor nem csináltam ennyire tudatosan dolgokat, mert nem is konyítottam hozzá semmit. az, hogy valaki könnyebb, attól még bivaly erős lehet. a vékonyabb szikár, szálkás alkat ilyen, nem lesz másféle. én is néha irígykedve nézem a 90-100 kilós monstrumokat, aztán rájövök, hogy én viszont legyaloglok 100km-t pikkpakk.. na szóval ezért a rangers és nem schwarci a példaképemnézd meg germanh kollégát milyen súlyokkal edz.. pofám leszakad és elönt a sárga irígység, na.
nekem még reszelgetni kell a technikámon meg pár órát beleölni, mire a 32-es golyóra rátudok állni.. még egy év legalább.. és szerintem nincsen 80kg.. igaz, biztos többet edz mint én. de akkor is bosszantó baszki
kondis tömegnövelés:
lehet csinálni, csak szart sem ér. ahogy abbahagyod, le is dobod. miért? mert a genetikád nem ilyen. ezt a tested pontosan tudja. ok, persze lehet a felpuffasztott izmokat mutogatni meg ideig óráig szépek, aztán ahogy jöttek úgy el is megy. na, ez a funkcionális izomzatnál nem így lesz. lassan jön, de sokáig is marad. és az erő összehasonlíthatatlanul jobb és több mint a gyúrós történeteknél. persze kinek mi. ha egy gyúrós 90-100kg-ról abbahagyja ezt az ökörséget, kapásból ledob legalább 20kg-ot. megszűnik a horkolása és egyéb testi zavara.. de ehhez átkell mennie a dolgokon, hogy végre felfogja, hogy a teste mást akart és megpróbálta átverni. -
nofi
addikt
A vacsorán mindenképpen szeretnék növelni, de a igazából ~130 pulzus körüli laza, folyamatos mozgásnál tudtommal semmi izmot, csak zsírt égetek, ami mondjuk még van, azaz látható is has tájon.
koxx is említette, hogy kosarazik, na pl. nekem is ez a "mindennap mozogjunk valamit" dolog van a fejemben és ha már az izmok megérdemelnek egy kis regenerációt akkor miért ne egy kis elliptikus mozgást végezzek amiben alig fáradok el, de még sem csak a kanapén ültem... Ennél kevesebb mozgást valahogy nem tudok elképzelni, mert sehol sincs egy esti kocogás, vagy akár az említett kosarazáshoz képest. -
harry
veterán
Na ez így nem jó. Értelmetlen egyszerre kardiózni, meg azt várni, hogy izmosodj. 70 kilóval miféle felesleg van rajtad? Kit érdekel, tessék enni inkább, jöjjön az erő. Mondjuk kettlebell mellett amúgy sem tartanám fontosnak a kardiót, legfeljebb ha valaki direkt fogyni szeretne - amit most nem kéne erőltetni. Erre mondtam, hogy ha szereted, akkor ugyan csináld, de nem dogja előrelendíteni a dolgokat.
Edzés után mindenképp valami sokkal tartalmasabb ételt javaslok (főtt étel, hússal). -
nofi
addikt
válasz
Integra #2678 üzenetére
Integra és desert_camo
Igen, valószínű az van a fejemben, hogy csoportos edzés és tartalékolom az energiámat, hogy bírjam végig és tartsam az ismétlésszámot. Anno kezdőről haladóra váltásnál nagyobb súllyal meghúztam magam, illetve érezhetően féloldalasra sikerültek mozdulatok, azóta inkább a biztosra törekszem, de így tényleg nem lesz fejlődés. Jó ötlet a PP, köszi!
-
nofi
addikt
Swinget, beleértve a vele kapcsolatos felmérőket már 20-assal csinálom, néha 24-gyel, DL meg 32, vagy nagyobb, attól függően melyikhez férek oda.
A karomat, vállamat, mellizmomat érzem "kevésnek" a törzs fölötti gyakorlatoknál, de próbálgatni fogom.
Napi 4x eszem:
Reggel: joghurt, zabpehely, hétvégén banánturmix, vagy valami tojásos dolog
Délben: Szelet pulyka/csirkemell, rizs és némi zöldség
Délután: Gyümölcs
Este: edzés után shake, egyébként valami könnyebb vacsora, zöldséggel, teljes kiőrlésű szendvics
Mindent összevetve egyik étkezésnél sem eszem magam túl.Az elliptikust pont azért csinálom, mert egyfelől az van otthon kardióra, másrészt jólesik hasznosan eltölteni a sorozatnézéssel töltött időt. Kardió meg azért kell, mert azért még pár helyen látszik a korábbi étrendem.
Köszönöm a választ!
-
desert_camo
tag
Szia!
Hasonló cipőben járok én is, 1 éve edzem, de 1-2 hónapja kezdtem bevállalni a nagyobb golyót (20 kg) ezekhez a fej feletti dolgokhoz. Eleinte csak 2-3 ment, de most már 6-8-10. A tapasztaltabbak biztos mondanak majd valami okosat, de én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne félj attól, hogy csak kevés megy belőle, véleményem szerint nagyon lehet fejlődni vele erőben, jobban, mintha a kisebbel nyomnál több tízeket-százakat, felváltva. Lehet, hogy fél év-egy év múlva ugyanez lesz a helyzet a 24-essel, és így tovább, legalábbis remélem
-
harry
veterán
Ahol tudsz, ott dolgozz nagyobb súllyal (tipikusan swing, deadlift), illetve ahol nem, azért ott is érdemes az első körben rápróbálni, erőltetni kicsit. Nem szabálytalanul persze, mert az veszélyes is lehet, hanem pl. próbáld meg kinyomni, teljes felfeszítés, koncentrálás, aztán megy, ameddig megy, majd másik kéz, aztán folytasd a kisebb súllyal, ha úgy érzed, nem megy. De a teljes törzs, izomzat megfeszítése mindig fontos.
Kaja: egyél többet. Így látatlanban kb. ennyit tudok hozzátenni (mennyiségeket nem írtál, meg, hogy hányszor, mikor eszel).
Elliptikus izét én elhagynám, sok hasznát nem látom, persze ha szereted, csinálhatod. -
nofi
addikt
Sziasztok!
1éve és két hónapja kezdtem bellezni, leszámítva a nyári 1 hónapos bell-, de nem mozgásmentes szünetet 90%-ban tudom tartani magam a heti 2 edzéshez, de az utóbbi fél évben már egy heti 3. napot is beiktatok otthon. Ülőmunkát végzek és eddig olyan 75 kg körüli súlyom volt, tehát elég "vékonynak" számítok. A kezdő csoportot 16-os bellel csináltam végig és utána viszonylag sokáig maradtam is annál a súlynál, sőt MP, hosszabb snatch tesztek esetén bevallom többször a 12-esre váltottam vissza.
Az elmúlt 4 hónapban elkezdtem odafigyelni jobban az étkezésemre, elhagyva a péksüteményeket, cukros, sós snackeket és áttértem a mindennapi (minimum 1x) húsevésre, zöldséggel, vagy barnarizzsel, mellette saláták, zabpelyhek, natúr joghurtok, sovány túrók és még sorolhatnám... Edzések után egy proteinshake. Edzésnapokon kívül az otthoni elliptikus trénert nyüstöltem napi ~45 percig (sorozatfüggő), szóval most 70 vagyok és kezd látszani, hogy sportolok, azaz a szálkásodás jeleit vélem felfedezni magamon.
Ami a lényeg és amiért ebbe a topicba írom, hogy ezalatt a bő egy év alatt, beleértve a viszonylag jobban meghajtott utóbbi 4 hónapot, ugyan a 12-es súlyt végleg elhagytam, de a 16-os súly növelése egyszerűen beláthatatlan számomra. Swinget mondjuk azzal csinálom, de Snatch, MP, PP, TGU és hasonló, főleg törzs fölötti mozdulatoknál lehetetlennek érzem a 20-asra való áttérést. Én mondjuk tisztában vagyok azzal, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de kíváncsi vagyok mi a véleményetek, esetleg tanácsotok -
tomtrial
tag
Srácok ha 24es kell akkor meg kell venni hivatalosan ha máshol nem találtok
Én is kerestem de nem találtam használtan, szóval venni kell és te sem fogod soha eladni
Szerintem ennek az új bell-nek a füle megegyezik a régi 360assal csak annyi hogy MG a felülete ami természetesen nagyon bejön!!! -
harry
veterán
válasz
Integra #2667 üzenetére
Military? Nem valami 360 classicot vettél, vagy már rosszul emlékszem?
Amúgy nem lepett meg a választás
DD nincs, vissza 360 Gearshez. Igazából Tamásnál meg Ervinnél is szinte csak ilyenek voltak - gondolom régebben ők voltak a nagy ellátmány biztosítók.
Ez melyik szériához hasonlítható leginkább? Így elsőre, mintha inkább keskenyebb (vékonyabb) lenne a fül, de kissé magasabb. Felülete talán simán festett fém (nem a rücskös DD meg nem is kalapácslakk), ami jó.
Szerintem biztos, hogy olcsóbb lesz, mint a DD - eleinte, hogy vegyen boldog - boldogtalan. Ami nem is baj. De aztán gyanítom hasonlóképp beáll a kilónkénti ezres ár, mert miért ne... -
Pocee
senior tag
Varga Tomi iszonyat jó arc,nagyon alapos,nagyon sok energiát fektet a témába,korrekt bemelegítések elején nyújtások végén,jártam,hozzá 3 hónapig mert húzós volt minden héten kétszer ez miatt 140 km menni(közelebb nem volt akkor még) de megérte,azóta megy itthon is faszán.
Nyugodtan mehetsz véznán nagyon szerény pali nem fognak megkülönböztetni,amúgy a kezdő csoportokban mindig a kokszos brigád teszi le hamarabb a golyót....úgyhogy fel a fejjel és GO!! -
Integra
titán
srácok, vegyetek használtakat, vadásszatok rá neten, blogokban, így találtunk mi is rá az ütött-kopott military 24-es golyókra, amiket legutóbb vettem, ennél jobb nincsen.
már csak egy 28 kilós military-t kell találnom, a pirosból.. -
Integra
titán
harcosok étrendjével azért óvatosan, én lassan 1 éve csinálom, részben betartva, részben meg nem, nekem működik, de rengeteg edzésem is van mellette. meg amennyire lehet, tiszta ételeket is eszem. de finomítok rajta helyenként én is, mert így esik jól. nincsen kőbe vésve mit szabad és mit nem. ahogy jól esik. csak te ismered a tested
-
Krike
aktív tag
Szia,
Én konkrétan 3 hünapja kezdtem, mint elpuhult informatikus féle
Az elején megszakadtam, de mivel jó volt a társaság, élveztem is
Ez most sem változott, megszakadok, és élvezem
Jó edzőnél az első egy-két óra arra megy el, hogy felméri, milyen a mozgásod, mire vagy képes. A lényeg, hogy a gyakorlatok helyes kivitelezését megtanuld, amit figyelnek is folyamatosan. A teljesítményed növekedése akár akarod, akár nem, akkor is gyors lesz, ha odafigyelsz, és odateszed magadat a gyakorlatoknál. Nekem 3-szor volt olyan lumbágóm, hogy mozdulni sem bírtam előtte, és sokszor fájt a derekam, de ez mostanra megszűnt. Másik célom a fogyás volt, ami felemásra sikeredett, mivel már kb. 3kg-t híztam, viszont 2 lyukkal beljebb húzom a derékszíjjat
Úgyhogy ha elkezded, ne a mérlegre figyelj
Ha hízni akarsz, akkor amire fontos majd figyelni, hogy edzés előtt szénhidrát, utána fehérje. De az edződ szerintem el fog látni bőven hasznos tanácsokkal. Az ár az központilag meghatározott, nem sok változást fogsz találni köztük. Szerintem próbáld ki, ártani semmiképpen nem fog, ha lélekkel csinálod, hasznodra válik. Ha bejön, akkor le sem akarod majd rakni a girját
Példaként a military press-t pasiként 8kg-val kezdtem, mert eléggé gáz a hátam, most 16kg-val nyomom. Snatch-et 12kg-val kezdtem kb. 6 hete, tegnap a 20kg-ba kóstoltam bele. Ezeket csak a fejlődés miatt írtam. Oda kell figyelni, ha érzed magadban az erőt, be kell vállalni egyel nagyobb golyót, és menni fog. Nem mellesleg a vérnyomásom is kezd rendbe jönni. Hajrá
-
válasz
desert_camo #2659 üzenetére
Facebookon linkelte Lakatos P. Nemsokára mondanak árakat is, gondolom tactical shopban lesz.
-
Ezt láttátok? kíváncsi vagyok milyenek lesznek ezek az új 360 gears bellek.
lorcsi: nem vagyok benne biztos, hogy pont a warrior diet-tel kéne kezdeni
-
harry
veterán
Nekem megjött hozzá a kedvem, szívesen járok edzeni, jót tesz a hátnak is, átmozgat rendesen, jön erő, állóképesség, stb. Biztos nem jó "mindenre", de az engem nem annyira érdekel.
A warrior diet azért nem a legegyszerűbb, de én támogatom. Mondjuk izomnöveléshez kétlem, hogy optimális lenne, de aztán ki tudja, nagyon nem mélyedtem bele. Mindenesetre sok előnye van, ha tudod tartani.
Javaslom nézz rá Mári Tamás oldalára, sok gyakorlatról van videó - no csak amiatt, hogy nagyjából lásd, miket is kell majd csinálni, aztán úgyis elmagyarázzák, mert a részletekben van a lényeg. [link] -
lorcsi
veterán
válasz
Integra #2653 üzenetére
az edőtermet is próbáltam,d e inkább ne feszegessük
gyorsan már nem akarok izmokat, legyen lassabb, de eredményes. meg piszok sokat ülök mostanság (vagy autóban, csak a székben) és tökre kész van a hátam..stb.. a bicajt meg időjárás miatt egy ideig nem lehet, és kell is mellé valami
a várakozás részben a lóvé miatt is volt eddig, de ahogy nézem 16-án indul egy kezdő csoport..
első lépést nehéz..ha utána megjön(ne) a kedvem, motivácim, akkor csinálom mint a hülyeharry:
persze, jól tudom, hogy csak nézegetésből nem lesz semmi
van egy könyvem: harcosok étrendje..majd előveszem átnyálazom ..tudnom kell az alapokat a kajálásról..és valahogy szinkronba hozni a mozgással..
az otthoni edzésemben ne nagyon bízok..ha el kell járni a többiek közt nagyobb a motiváció -
harry
veterán
Remélem érzed, hogy a várakozástól nem sok minden fog történni
Menjél edzeni, azért van. Meg persze nem árt rendesen kajálni, de az másik téma.
Igazából nem lenne gond a heti 3 sem. Az első héten nagyjából hozzászokik az ember a terheléshez (úgy értve, hogy addig mindenhol izomláza lesz, ahol eddig sosem, ez később javulni fog), és a több gyakorlás nem árt. De mindegy is, próbáld csak ki heti 2-vel.
Ár: passz, olyan nagy különbségek nincsenek, máshol is 9k körül van, amennyire tudom, de azért körbeérdeklődhetsz a többi helyi edzőnél is.
Szerintem nézz meg egy hónapot, hogy mi is ez, aztán majd meglátod. Hozzáteszem, ahhoz, hogy otthon biztonságosan tudj edzeni, mindenképp kell több hónap gyakorlás, hogy jól tudj csinálni alap dolgokat. -
Integra
titán
vetkőzd le a kisebbségi komplexusod és menj el edzésre. az izom idővel jön (nagyon lassan, ez nem a kokszos gyúróterem meg a sok tápkieg porozós buli), ha ez kell, akkor irány gyúrós topic. ott hamar jön az izom, hamar el is tűnik
szóval ha arra vársz, akkor idős mammer korodban is még bőven várni fogsz arra, hogy történjen valami.
nálunk is ugyanúgy járnak nagyon vékony emberek mint erősebbek, akik régebb óta csinálják. és? lejönnek és együtt kűzdünk, segítjük öket ha kell, megcsinálják betyár becsülettel. csak így lehet.
szóval duma helyett edzeni kéne -
lorcsi
veterán
még nem idős mammer vagyok
csak feszt arra várok, hogy feljöjjön pár kiló..és ne iylen véznán menjek be egy iylen terembe..de már baromira unom..hátha a mozgással jönne valami fel..így meg lehetőleg izom jönne..no meg állóképesség
árak hogy szoktak alakulni?
itt egy havi 10k (heti 2 alkalomra) --a heti 3 alkalmat kezdőként nem is nézem
vagy 3 havi 27 (heti 2 alkalom) -
lorcsi
veterán
-
Integra
titán
két ötös létra volt guggolással és swinggel, nem nagyon akarták az izmaim azt csinálni amit kellett.. 3 hete kezembe sem vettem golyót, csak bejglit
ettő függetlenül az jó érzés volt, hogy a végén is meglepően kultúráltan bele tudtam nyomni és felfeszíteni hozzá. ez azért pozitív.. viszont most rendesen érzem a hátam, és leginkább a combbelsőm, az nagyon húz... ma ha lesz időm kicsit haskerekezek otthon, swinggel felváltva.
-
tomtrial
tag
-
Integra
titán
mai évindító edzés kicsit hosszabb lett mint terveztem, laza 20 perccel később végeztem, mire végigcsináltam mindent...
-
harry
veterán
Ja ezt láttam már, erre gondoltam
Nem is tudom, milyen sorrendben kéne haladni. 1000 swing menni fog, van egy tippem, hogy február végén úgyis lesz ilyen challenge.
Az 1000 snatch letevés nélkül elég brutális lehet... Jó, hogy csak 16-tal, de akkor is. Nem tudom, a végére mennyire áll már be az ember keze (az alkar), hogyan érdemes szüneteket tartani (felső pozícióban tartva), stb.
Az SSST még úgy elérhetőnek tűnik (10p, 24kg, legalább 200), na nem mostanság, hisz ezért ez is durva... 120 megy, azt már próbáltam (6-os ismétlés félpercenként), de a 200 kicsit odébb vanMondjuk a "Sig Klein challenge" női súlyát nem értem... férfiaknál 32kg, nőknél meg 12kg? Kizárt, hogy ez helyes adat, snatch tesztnél ez 24 és 16kg, vagyis a női súly a férfi súly 2/3-a, ezt követve akkor 32kg-hoz nőknél inkább a 20-as társul. De semmiképp sem 12...
-
natran
csendes tag
-
harry
veterán
Ismerősöktől elkértem edzésről még korábban egy 28-as bogyót, hogy majd itthon kipróbálom. Nos hát sokat nem használtam
Sajna igen csúszós a füle, ekkora súlynál meg ez elég gond, már swingnél is kényelmetlen volt, snatchnél meg főleg féltem, hogy elrepül. Ezüst színű elite 360-as golyó, azt hiszem.
No ezt most visszavittem, kézbenJó, javarészt vitte a villamos, na de volt pár perc séta vele, amiben már leizzadtam, mire odaértem. És akkor bemelegítés után nyomtunk még egy snatch tesztet... szerencsére 24-gyel, sikerült a 100, aminek örülök, mert legalább sikerül a szintet tartani. Illetve otthon kipróbáltam, 10p alatt sikerült 20 kilóval a 200.
Múltkor láttam egy oldalt, össze voltak szedve mindenféle challengek meg tesztek, majd megkeresem, no abból kéne kiszúrni egyet következőnek, és arra készülni. -
Krike
aktív tag
válasz
nepszter1 #2637 üzenetére
Azért abba gondolj bele, hogy egyedül eléggé veszélyes játék elkezdeni, amíg nem tudod helyesen végrehajtani a gyakorlatokat. Bármikor lesérülhetsz, és akkor szenvedhetsz akár egy hónapig is. A másik, hogy a kezdő girját baromi hamar kinőheted. Én 3 hónap után, gyakorlattól függően 16-32 kg-s golyókat használok. Az 5 golyó lenne, amit már embertelen drága. A harmadik meg az, hogy a társaság mindíg hajt előre
-
nepszter1
addikt
Sziasztok kb 3éve gyúrok és focizok , eléggé megteccet a kettebell kb 2edzést nyomtam vele egész jó csak annyi bajom van vele hogy nem tudok norm. megedzeni minden izom csoportot . Esetleg Szegeden van valami jó kis kettlebell edzés ? Vagy inkább vegyek itthonra magamnak egyet ? Meg ha igen hol a legolcsóbb?
-
Krike
aktív tag
Minden kedves "harangozó" társnak boldogságos újévet kívánok. Mi most voltunk túl egy baráti évadzáró 2 órás edzésen
by Hardside
-
Integra
titán
-
Ezt most küldte az Ivánchich András, beszartam rajta.
-
tomtrial
tag
Minden kedves kettlebell rajongónak Boldog, Békés Karácsonyt kívánok!!!
-
desert_camo
tag
Sziasztok!
Most akadtam a topikra! Van valakinek eladó 20kg-os, lehetőleg RKC-s bellje? Karácsony után lenne esedékes
ujtordai: Én is XVIII. kerületben lakom, tudtommal itt nincs instruktor, de a közelben, amit én is tudok ajánlani, Lantos Judit XIX. kerület, busszal is könnyen megközelíthető. Hozzá járok már egy jó éve, nagyon jó tanár! -
Krike
aktív tag
Én még októberben kezdtem kezdő csoportban, 6-8-an voltunk, de menet közben 4-5-en maradtunk. Külön foglalkoztak velünk, és két hónap után eljutottunk odáig, hogy a haladókkal tudunk menni, csak kisebb bellekkel toljuk, esetleg a széria szám kevesebb. De kifejezetten jó volt így, szintén kezdőkkel tolni.
-
harry
veterán
válasz
ujtordai #2626 üzenetére
Amúgy Tamásnál vagy Ervinnél nincs ilyen, hogy induló csoport. Mész akkor amikor (azért persze illik odaszólni előtte), és amíg a többiek edzenek, addig kapsz kezdő feladatokat, és jobban figyelnek rád. Pont ebben a hátránya is, ha több újonc jön, nehéz mindenkire figyelni és mellette edzést tartani, vagy ha majd minden edzésen jön valaki, akkor arra kell figyelni, és hát néhány edzés alatt nem lehet ezt megtanulni, hogy utána teljesen egyedül menjen minden.
Persze nem vészes a helyzet, kezdők úgysem csinálják a nagyon bonyolultakat, vagy legfeljebb súly nélkül, az alapokat meg úgyis gyakorlással lehet fejleszteni, szóval azért nagy gond nincs. Én ugyan még nem voltam ilyen 'induló kezdő csoporton', de szerintem hasznos lehet így nekiállni. -
ujtordai
tag
Egyenlőre találtam a XVII kerben, oda írtam hátha beférek még, dec 6 volt a határidő.
-
harry
veterán
válasz
ujtordai #2619 üzenetére
itt keresgélhetsz
[link] Úgy látom, 18-ban nincs senki...
Én instruktorokat tudok ajánlani, hátha valamelyik elérhető útvonalon van:
- Tóth Ervin a Mester utcában (vagy BME-n), az IX. kerület. Minden hónapnak van egy fő irányvonala (swing, nyomás, kétgolyó, snatch, stb), szerintem jól felépítettek az edzések, minden alkalom egy kicsit nehezebb az előzőnél, így szerintem jól lehet fejlődni (ezt tapasztaltam is, akár egy hónapon belül, akár az elmúlt egy éves viszonylatban). Hónap végén szokott lenni metál edzés, amikor van zene, meg challenge
Amikor is valami nehéz feladatot kell végrehajtani (pl. snatch hónapban 30 perc snatch: félpercenként 6-ot, vagy swing hónap, 50p alatt 1000 swing). Olykor van random edzés, dobókockával vagy kártyával. Szóval változatos. Dinamikus a terhelés, megdolgozza a tüdőm is rendesen.
- Mári Tamás, több helyen is tart edzéseket (linken rajta van). Szerettem ezeket is, mindig elfáradtam itt is, de egyértelműen kisebb dinamika, több pihenő, itt korábban tudtam nagyobb súllyal edzeni. Annyira nem tematikusak az edzések. Zene mindig szokott lenni. Néha van pl. köredzés, ahol mindenféle egyéb kínzóeszközt is bevet (rope workout, haskerék, trx, talán van már indian club is?). Sok időpontban és helyszínen van jelen. Én a snatcheket, és bonyolultabb gyakorlatokat azért hiányoltam (két golyóval bármi, bent pressek - viszont van több malom, tgu). Edzések végén van SMR hengerezés, nyújtás.
Ugyanakkor mindkét helyre igaz, hogy sokan szoktak lenni, így a kezdőkre talán kevesebb figyelem irányul, ami annyira nem nyerő. Ilyen szempontból jobb lehet egy kisebb csoportos edzés. Ismerőseimet tudnám ajánlani, csak náluk az edzések még eléggé kialakulóban vannak, ráadásul Bp-másik felében (Mechwart liget).
-
ujtordai
tag
No végre megjött a füles súlyom!
RKC 16kg.
Már csak jó eddzést kell találjak.
Esetleg BP. XVIII. ker-ben tudja valaki hol van eddzés? -
Integra
titán
majdnem
-
Krike
aktív tag
Lehet, csak nekem tűnt úgy, de ezek jó árnak tűntek, bár minőségre nem tudom, milyenek: [link]
-
CyberJedi
tag
Sziasztok, vennék 16 kg-os kettlebell-t, ha valakinek van eladó. Bp. belvárosában vagyok.
-
harry
veterán
Ma kipróbáltunk valamit, ami nem hagy nyugodni
Gorilla cleant csináltunk, egy darabig eltartott, míg ráéreztünk, végül valami hasonlót sikerült kiszenvedni. Amúgy javaslom kipróbálni, nagyon jól megdolgoztat. Praktikusan edzősúlynál kisebbel próbálnám elsőre, illetve van 1-2 rávezető mozdulat is. [link] Na ezt szeretném megtanulni rendesen. Halkan megemlítem a gorilla snatch-et is, de az egyelőre nem túl reális számomra, legfeljebb kis súllyal: [link] Hogy nem ütik le az ujjukat? Áh, az nem lehet kellemes...
Illetve a másik, amit szeretnék kipróbálni: USSS teszt (vagy SSST, tudom is én), tehát 10p alatt legalább 200 snatch. Egyelőre 20-szal, aztán meglátom. -
tomtrial
tag
-
Ájvé
veterán
válasz
ujtordai #2594 üzenetére
Itt tudsz egészségpénztárra venni bellt:
http://www.fittsport.com/rkc_kettlebell.html
Viszont adózni kell utána, vagyis megvetted a bellt egészségpénztár terhére (nagyon pontosan először megveszed saját kp-ban a bellt, majd ők adnak igazolást amivel egészségpénztártól visszaigényeled a pénztár számlájára a bell árát, amit neked utalnak saját banki számládra) azt követő évben bevalláskor 16% adót fizetsz utána persze mikor már megvetted egészségpénztár terhére. -
harry
veterán
Szerdán lement a második snatch-edzés, immáron 2*8perc snatch, a kettő között volt pár perc "szünet", ahol talán TGU-t gyakoroltunk, nem emlékszem már.
Illetve ma teszteltem egyet, 101 ismétlés, 24kg, 5p, immáron csupasz tenyérrel (továbbra sem találom a kesztyűm), szerencsére a bőröm továbbra sem lett legyalulva.
Igazából ezt szerettem volna elérni már egy ideje (tehát főleg kesztyű nélkül, ha már a vizsgán sem lehet használni semmit), így ez megint egy pipa. Legközelebb talán 20-as @ 200 ismétlés 10p alatt próbálom ki. Vagy legalábbis ez elérhető célnak tűnik, mintsem egyből 24-gyel, illetve ezt tudom otthon gyakorolgatni. Csak ehhez már nagyobb lelki erő kell -
natran
csendes tag
Szerintem -a pici képekből következtetve- ezek a bellek egy az egyben military grade-nek felelnek meg csak ugye más márkajelzéssel. Sajna tudom, hogy igazad lesz Integra, de azért reménykedem. Milyen szép lenne, ha 18-19.000-ért lehetne venni egy normális 24-es golyót. Sőt még egy 32-re is beruháznék, ha csak 23 ropi lenne, véleményem szerint ennyit megérnek, de többet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest