Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
Integra #3997 üzenetére
Hajrá
örülök hogy bejött az edzésterv. Variálni egyébként nem árt szerintem, változatosabb lesz és más lesz kicsit a terhelés jellege.
Tegnap megcsináltam a Brutal Minimal Fitnesst, 5x3 TGU volt 24Kg-al és Swing+hindu (vagy guggolás mert karomat nem nyújtottam fel felállásnál) pedig 8:45 lett szintén 24 Kg-al. Elején nehéz volt, nem szoktam egyhuzamban sokat swingelni, ezért 50 és 40 ismétlés nem ment könnyen, mert egyébként összesen 150 swing van ami nem veszélyes, de nagy ismétléssel már mindjárt más volt az íze. Úgyhogy változatosság gyönyörködtet
Annyit olvastam itt a fórumon a hátfájásokról, hogy tegnap nekem is beállt a hátam, ma nem is edzettem inkább rá, ne legyen nagyobb gond, holnap remélem már tudok majd edzeni. -
Integra
titán
én ott látom a megoldást amatőrként, hogy nem kell őv, de nem is kell akkora bazi nagy súly, hogy őv kelljen. van ennek az egész övezésnek, nagy súlynak egy fajta wow effektje, pszichológiája aminek nagyon könnyen belehet dőlni. csak nem biztos, hogy közép és hosszú távon kifizetődő.
mi nem vagyunk már 20 évesek és profi súlyemelők sem, ezt sosem szabad elfelejteni ha erősek és egészségesek akarunk még sokáig lenni. -
Integra
titán
ma lenyomtam egy újabb kört.
könnyen lehet, hogy az alacsonyabb hőmérséklet miatt, de könnyebb volt egy fokkal mint tegnap. a karom is jobban bírta, de a derekamban éreztem már reggel az izomlázat, erre most picit rádolgoztam és nem esett rosszul
a pulzus ugyanúgy maradt 160 körül a legvégén, viszont jobban tudtam rámarkolni az ötödik körben is. ezt a hónapot így csinálom végig, és ha nagyon megy, akkor a 2 perces cooldown-t leveszem mondjuk 1 percre és meglátom, mi sül ki belőle. -
4 hónapig övvel edzettem, aztán 2 hónapja áttértem arra, hogy sem guggoláshoz sem pedig deadlifthez nem használom. Ha jól csinálod, helyesen végrehajtva akkor nincs rá szükség, és pont az van amit te is írsz, azok az izmok nem fognak erősödni aminek kéne. Extrém nagy súlynál van létjogosultsága az övnek.
-
harry
veterán
válasz
Bobinative #3986 üzenetére
Ha öv nélkül nem tesz jót, övvel miért lenne? Értem én, hogy az stabilizál, de pont az lenne a cél, hogy a saját törzsedet olyan szintre hozd, hogy az izomzat tudja stabilan tartani a gerincet, ez a lényege az egésznek, ha nekiállsz övvel edzeni, akkor lehet, hogy könnyebben megy, és nagyobb súllyal is tudod csinálni, de ezzel csak átvered önmagad, és pont azt a részt nem fejleszted, ami pont neked igazán szükséged lenne, így meg nincs igazán értelme csinálni.
Én övet legfeljebb arra használnám, ha pl. konditermes edzésnél végigcsinálnék egy széria guggolást - nélküle! -, majd a végén felmennék egy nagy súlyra, ilyen max nyomás céllal, és ott a biztonság kedvéért felraknám. No de nem állandó jelleggel.Nekem ez az edző nem is szimpatikus, hogy lehet ilyet ajánlani, meg nagyobb súlyra ösztönözni, ha egyszer nincs minden rendben.
Vannak sokan, akik rehab kapcsán kerültek kapcsolatba a bellel, így hát direkt vannak ilyen célú gyakorlatok is, akár súllyal, akár anélkül, ezeknek kéne utánanézni. Írj a srácnak akit linkeltem, ő biztos tudna ebben segíteni, szerintem többet, mint mi itt.
Haskerék: tényleg jó dolog, de nem kezdő gyakorlat, ha rosszul tartod a gerincedet, többet árt, mint használ, én egyelőre nem mernék ezzel kezdeni. -
Ma újfent rájöttem, hogy 32-essel nem könnyű snatchelni
sőt a 24-es silver elittel sem. Jók nagyon ezek az új force bellek.
-
Integra
titán
Ájvé:
így van -
Ájvé
veterán
válasz
Integra #3991 üzenetére
Egyébként nem értem miért ítélik el, push press és jerk is elismert technikának számít és ebből még versenyt is rendeznek, az hogy a Kezdd el a kettlebellben nem foglalkoznak vele csak azért van mert nem számít alap technikának, igaz hogy szabályos nyomásra kell törekedni, de attól még ezek is létező és használható technikák, új súly kezdéshez pedig nagyon is hasznos.
Úgyhogy ebben teljesen egyetértünk, nem mindenben kell követni a "szentírást", mert egyébként is fejlődik változik a bell is, Pavel is ezt vallja, meg mi is egyének vagyunk, maga a technika helyes elismert és használt, akkor meg miért ne alkalmaznánk azt? -
Integra
titán
igen, ezt vallom én is.
most edzésen úgy csinálom az ötös létrát, hogy 24-es golyóval a clean and press, aztán 28-as golyóval a fűrészt, a guggolást és a swinget. két golyó egymás mellett és ide-oda ugrálok
de itthonra végre beszereztem egy vastag fülű 28-as golyót és itthon a saját tempómban nyomom ugyanígy az ötös létrát, de 24-es helyett már 28-as golyóval és pushpress-ben, csak így tudom felhúzni magam a 28-as súlyra, kell a sokk a testnek, máskülönben nem reagál, nem alkalmazkodik, nem fejlődik.
szerintem ezzel sokan nem értenek egyet, legalábbis edzésen sokan kritizálnak ezért, hogy pushpresselek, meg, hogy nem jól csinálom, de úgy érzem, hogy amit csinálok és ahogy csinálom, az engem igazol, legalábbis nekem ez így működik. és minél több a pushpress, ahogy szokom meg a súlyt, úgy lesz egyre kevésbé pushpress idővel, illetve a lökés bele egyre kisebb és kisebb lesz, amíg a végén majd lesz belőle szép szabályos military press
nagyon jó lenne karácsonyra idáig eljutni, de ha csak tavasz lesz, az sem baj, nem akarok kapkodni és lesérülni véletlen butaságból. bár az tény, hogy mikor charlee odaáll a 32-es golyóval meg a zsolti, akkor az agyam eltud durranni, olyan borzalmasan nullának érzem magam egy ideig..
meg jelenleg amúgy is az abszolút prioritás az, hogy teljesen eltűnjön minden zsír a hasamról és az oldalfalamról. elég kiábrándító számomra, hogy máshol már semmi zsír, csak izom és a hasam meg.. pfff, olyan amilyen, olyan micsbjukennönösúgyhogy a tabatázás minden nap van, legalább egyszer, remélem, hogy 2-3 hónap múlva már látszani fog az eredménye.
-
Ájvé
veterán
válasz
Integra #3989 üzenetére
Biztosan igaza van, nagyobb súlyt erősítés végett mondtam, néha csinálsz egy tabatát nagyobb súllyal mondjuk vagy akár csak idő nélkül nagy ismétléssel csinálsz swinget vele, hogy jobban erősödj ez által jobban bírjad 24-el csinálni. Azért azt is valljuk be nem vagyunk egy Pavel vagy Dave, ők kicsit magasabb szinten vannak, erősebbek szóval akkor lenne legjobb 24-es neked is ha azonos szinten lennél velük.
Nyomásnál meg szerintem még inkább váltani kell, ha megy 5-ös létrába a C&P akkor simán lehet nagyobbal nyomni már. 16-ról 24-re váltottam én se tudtam egy szabályos nyomást se csinálni, push press is jó, lehet vele fejlődni ha meg megy a rendes press akkor lehet azt is csinálni. Szerintem legalább is. -
Integra
titán
thx
van 28, 32 és 40-es golyóm is, tomi edzésein 24-28 a két edző súlyom (igyekszem most már szinte mindent 28-as golyóval csinálni, de pl létránál a felrántás-nyomás még 24-essel megy sajnos.. vagy push pressben 28as golyóval), és sokáig 36-os golyóval csináltam a swingeket és guggolásokat, csak arra lettem figylemes, hogy ha ekkora golyóval csináltam amit tudtam, akkor nem fejlődtem annyira a 28-as golyó felé létrában etc, mert elvitte az erőmet. így most nem nagyon swingelek túl nagy súllyal, bár tény, hogy felhúzott és sokkal könnyebb most. viszont a tomi mesélt egy olyat, hogy tabatánál a dave-nél és a pavel-nél is megmérték a tüdőkapacitást 20-24-28-as golyókkal és azt állapították meg, hogy a 24-es golyóval a legjobb csinálni. nem nagyon értem a tudományos oldalát, ebben amatőr vagyok legjobb esetben is, azt javasolta, hogy most csak a 24-es golyóval csináljam és aztán 2-3 hónap múlva lássam meg.
a pihenőhöz: soknak tűnik a 2 perc a 8-as etapok után, de az alkarnak szüksége van rá, legalábbis még most biztosan. aztán levehetem mondjuk 1 percesekre 2-3 hét múlva és megnézem, hogy bírom. de ha most holnap egyben ledarálnám a 40 etapot 20/10-ben.. inkább nem gondolok bele, hogy mi lenne a felénél -
Ájvé
veterán
válasz
Integra #3987 üzenetére
Sajnos swingről nem találtam kalória égetéses információt, snatchről van ilyen, gondolom azt meg ismered.
Grat, nagyon kemény vagy, főleg ilyen ismétlésszámmal végigcsinálni, nem semmi.
Próbáld majd meg folyamatosan is csak 10 seces pihenőkkel 22 körrel, ez olyan lesz mint a 30/15-ös amit csináltál csak 20/10-ben. Aztán majd meglátod, variáld szerintem, mert ha többet csinálsz egyszerre az jobban erősít (alkarodat), ha viszont sűrűbben csinálod kisebb pihenőkkel az jobban fáraszt.
Esetleg bevehetsz eggyel nagyobb súlyt erősítésnek, utána könnyebb lesz 24-el csinálni és szerintem tovább bírod majd. -
Integra
titán
megcsináltam, nagyon jó, tetszik ez is
hogy milyen volt? kemény, de nem olyan kemény mint hittem. a lábam, a derekam, a tüdőm, igazából nem volt nehéz. egyedül az alkarom a gyenge pont, de az kegyetlenül. a második kör végén kezdtem el érezni, hogy kezd nyúlni az alkarom, a harmadik körben volt a holtpont, ott nehezebb volt, az utolsó két kör anyira megint nem volt nehéz, a negyedik meglepően könnyen ment, igaz, az ötödik körben az alkarommal már nagyon szenvedtem, úgy tettem le a golyót mindig, hogy már nyújtott sem volt a könyökhajlatom, bedurrant és úgy maradt kb
az ötödik kör után 160-as pulzust mértem.
minden 20mp-ben 14-et swingeltem, az körönként 112, összesen 560.
volt párszor olyan, hogy 13-at csináltam, akkor az utolsó etapban hozzáadtam, és ilyenkor 15-16-ot swingeltem befejezésként az adott kör végén. nehéz volt ráfognom a golyóra is a vége felé, ráadásul dőlt a víz rólam, csúszott mint a nyavaja, az ujjaim nyíltak már szét, néha amikor súlytalan volt a golyó újra rákellett fognom, fogást változtatni. ha nem lenne ilyen piszlicsáré gyenge az alkarom, gond nélkül megcsinálok 10x8-as kört is, de ez nagyon messze van még..
arra lennék kíváncsi, hogy mennyi kalóriát égetek el egy ilyen fél órás tabatázás alatt. -
Bobinative
csendes tag
Nem a tartásommal van gond.A keresztcsontommal összenőtt az utolsó csigolya nyúlványa,ennek hatására változott meg a terhelés eloszlása. Az övet pedig ezért javasolták. Egyelőre nem is használom ,12 kilónál még nem lesz belőle probléma,viszont szeretnék fejlődni és a későbbiekre inkább bebiztosítom magam. A sérülés pedig sajnos bármikor előjöhet de ha helyesen tartom magam és erős az alsó szakasz akkor nem lehet nagy probléma.Szerencsére. Edzek amennyire csak megengedem magamnak mert amúgy hajlamos vagyok túlzásokba esni és most visszafogom magam,utána fogok nézni a haskeréknek,köszönöm a tippet.
-
Integra
titán
az elején 23 swing körül csináltam 30 sec alatt. a vége felé meg 20-at, de ott már szentségeltem keményen, markolni alig bírtam és folyamatosan csöpögött minden előre hajolásnál a víz rólam a kőre
ha mondjuk megtudnék csinálni egy 5x15 (2) 30/15-ös swinget, az már combos lenne. ez kb 1 órás edzés lenne. de ettől még irdatlan messze vagyok, jelenleg 1 kör is mocskosul nehéz az alkarom gyengesége miatt
na mindegy, csinálom tovább. remélem, ha eljutok 5 körig, addigra vége szép szálkás és zsírmentes lesz a hasam is, mert ez jó pár hónap lesz szerintem
de holnap reggel kipróbálom a te 5x8 (2) 20/10-es tabatád, kíváncsi vagyok. -
Ájvé
veterán
válasz
Integra #3981 üzenetére
Igen, alapvetően igazad van, mondjuk egészséges is lehet finom és élvezetes, de sok finomság van a körözött bűnözők listáján ahogy te fogalmaztál.
Most csináltam (volna) egy ilyen tabata 5-öst, de csak 3-ig jutottam (pedig egyszer már sikerült, de akkor lehet több pihenő volt), viszont azért 110, 106 és 93 swinget csináltam ez alatt a 3 tabata alatt.
Hát utolsó már nagyon visszaesett, 4-et meg ugyan elkezdtem, de éreztem hogy ez már csak szenvedés lenne, kár folytatni. 30/15-el neked is kb ennyi lehet a swingek darabszáma (gondolom 20-at biztos megcsinálsz 30 sec alatt, akkor 15x20 az pont 300), te időd 11:15 perc az enyém 15:30. 3:45 a pihenőd, az enyém 6:10, munka pedig 7:30 nálad és 8 perc nálam, de nyilván te jóval kevesebb pihenővel végzed el, vagyis intenzívebb. Viszont neked biztosan menni fog az 5 kör. Most így már össze tudtam vetni a két edzéstervet, nagyon jó ha 15 kört le tudsz nyomni, sokkal jobban bírod nálam.
Így viszont szerintem csak vált át 20/10-es körökre és ebből csinálj 20-at vagy még többet ha tudsz. Te több swinget csinálsz egyszerre vagyis jobban bírja az alkarod, így 20 seces körökkel (12-15 ismétlésekkel) jobban fogja bírni az alkarod, vagyis tovább tudod csinálni kevesebb ismétléssel így tovább tudsz dolgozni. Ha csinálsz 22 kört 20/10-ből akkor az pont 11 perc lesz, ez idő alatt 7:20 lesz a munka 3:40 a pihenő, ismétlés 286 (átlag 13 körönkénti ismétléssel) akkor ott vagy ahol most a 30/15-el, ha ennél többet tudsz csinálni akkor túlléped a 30/15-ös teljesítményedet. Szóval próbáld ki ezt, mivel egyszerre kevesebb ismétlést kell végezned alkarod jobban fogja bírni szerintem. Durva hogy ennyire bírod.
Egyébként ajánlom figyelmedbe a Sissy tesztet. 37 perc alatt csináltam meg 24-el de majdnem kiköptem a tüdőmet a végére. Szobában edzettem és a végére konkrétan kimentem az előszobába csinálni a 4 üteműeket, mert bent egyszerűen nem kaptam levegőt se már.
Snatch is jó lehet még, kis súllyal is jó, de sokáig. 16-al én 10 percet csináltam folyamatosan 10-es kézváltással, 260 ismétléssel, itt már beállt az alkarom már.
Vagy még power swing ami nagyon durva. Itt szerintem 10 seces kellene legyen a végrehajtásra, mivel 10-nél több ismétlés egyszerre nem igazán megy power swingbe. Utána a pihenőt nem tudom mennyire szabd, 10 sec azért biztosan legyen. Persze kicsivel több is lesz, mivel 3/4 sec alatt kellene megcsinálod egy swinget így 10-et 7,5 sec alatt kellene végezned. Itt viszont nem lényeges ez a kis eltérés, power swing nagyon durva ha rendesen csinálod, próbáld ki ha gondolod.
Több ötletem most így nincsen, nagyon jól nyomod, csak most számoltam utána mit is jelentenek a 30/15-ös körök, bár hát sejthettem volna, hiszen ugyan úgy dupla a munka ideje mint a pihenőé, mint tabata esetén is.Bobinative:
Ez az egyoldalúság igaz kettlebellnél, úgynevezett "első hajtásláncos" (ha jól írtam, pontosan nem tudom, Lakatos Péter blogján olvastam róla) gyakorlatok a swing, snatch és clean is. Ennek az ellentéte a haskerék szóval szerintem nézz utána és próbálgasd. Kettlebell esetén nem tudom mennyire hatásos az öv, talán ha rossz a tartásod abban segít, de ezt nem erre találták ki szerintem. Ha sérült vagy/voltál semmi esetre se csináld nagyobb súllyal, mert még könnyebben sérülsz le újra, inkább kisebb súllyal többet a mozgásra nagyon figyelve csináld és fokozatosan terheld meg magad újra. -
Integra
titán
sikerült beállítanom impetus-ban, 29:10 a teljes edzés. azért ez már időre is combos, de jó lesz ez, ha felkeltem reggel, ezzel kezdem
nagyon jó ez az impetus pro, az advanced template-ben kielehet választani pont ezt a fajta edzés sematikát és utána csak négyszer mögé kellett másolnom a kört, illetve cooldown time-nak csak 1:40-es időt adtam meg, így kiszámolja a 2 perces időt a nagy körök között.
-
Bobinative
csendes tag
Köszönöm a gondolatokat!
Jelenleg rehabon vagyok bár az edző nyaggat,hogy csináljam nagyobb súllyal. Mindenképp szeretnék edzőhöz járni ,egyelőre még bizonytalan az időrendem...A gerincemre meg azt mondták,hogy azért szükséges az öv mert egyoldalú edzésnél nem egyformán terhelődik a gerincem. Elvileg az övvel kiküszöbölhetem majd ezt a problémát. Azzal ijesztgettek,hogy ha 50-60 évesen is szeretnék teljes életet élni akkor inkább övvel rambózzak a súlyokkal. Az edzés pedig fontos.. -
Integra
titán
igen, az rendben van alapvetően, ritkán bűnözöm csak. és 80%-ban tartom a warriort mai napig.
viszont egy tény, sanyargatni nem fogom magam azzal, hogy hébe-hóba nem eszem vagy iszom olyat ami nem feltétlen egészséges. én nem tudom és nem is akarom betegesen csinálni, az élet ennél szebb és több van benne. inkább többet edzem -
-
Ájvé
veterán
válasz
Integra #3977 üzenetére
Ezt csak magába csináltam végig, először még több pihenővel, de úgy nem volt jó, ha gondolod csökkentheted a körök közti pihenőt (1 perc vagy kevesebb, ahogy érzed, csak ne bízd el magad az első tabata kör után), így egyszer végigcsináltam már és elég rendesen elfáradtam. Azért is jó, hogy kicsit több pihenő van, mert alkarod kicsit tudod nyújtani, vége felé (3-4-5) elég rendesen feszegettem már mert be volt durranva, valószínű már nem is tudod tartani azt a tempót mint az elején.
-
Integra
titán
vagyis röviden 5x8 20/10-es kör 2 perces szünetekkel
végülis megpróbálhatom így is, ártani nem árt, csak jót tehet, na majd holnap csinálok egy ilyen 5x8-ast. viszont ha egy ötös létrát előtte megcsinálok bemelegítésnek guggolással, fűrésszel, swinggel, akkor bekaksi lenne az első tabata kör végén már.. -
Ájvé
veterán
válasz
Integra #3974 üzenetére
Szerintem igen, de próbáld ki ha nem jó akkor maradsz a 30/15-nél és kész.
Én egyébként hagyományos 8-as köröket szoktam, pihenek utána csinálok még egyet (ha van még erőm), volt hogy 5 ilyen "nagy" kört csináltam így, csak 8 körönként pihenővel. 2 perc pihenővel 8-as körökkel mehet az 5 "nagy" kör, végül is 5 tabata kör 2 perc pihenőkkel. -
harry
veterán
válasz
Bobinative #3967 üzenetére
A rossz mozdulatok elkerülésére nem súlyemelő öv kell, hanem rendes technika. Övvel, fáslival meg ilyesmikkel soha nem fogja az ember megtanulni a rendes mozdulatot, ráadásul pont azok a merevítő / stabilizáló izmok nem edződnek, amikre szükség lenne. Egy átlag embernek nincs is szüksége ezekre, főleg nem kettlebell edzésen. A helyedben keresnék másik edzést, én is meló / suli után járok. Amíg nem tudsz stabilan, jó technikával edzeni, főleg nem 16-tal, addig azt nem nagyon kéne otthon erőltetni. Kisebbet meg csak nem vennék, amihez sok a 16, azt jobb is, ha inkább edző felügyelete mellett csinálod, na meg otthonra hosszabb távra vásárol az ember, nagyon hamar kinőnéd. Hacsak nem tényleg valami gond van gerinccel, és ilyen rehabhoz jól jöhet.
kabalthenbk: meg akit még érdekel, esetleg nála érdeklődjetek kettlebell és gerinc témával: [link] -> [link]
-
Integra
titán
válasz
Csarlee #3970 üzenetére
akkor hétfőn már edzés, mintha mi sem történt volna
ma csináltam egy újabb kör tabata swinget, 15 körnél járok, 24-es golyóval. 30sec swing, 15sec pihenés.
egyre inkább úgy érzem, hogy nem a lábam és nem a derekam vagy a hátam a szűk keresztmetszet, de még a tüdőm sem, hanem az alkarom... a 10. körtől brutálisan elkezd szakítani az alkarom, mintha kiszakadna, alig tudok markolni már a golyóra. kíváncsi vagyok hány hónap lesz, mire megszokja az alkarom és tudok kényelmesen továbbmenni és fejlődni.
na mindegy, csinálom tovább, csak a zsír menjen szépen le a hasamról -
Csarlee
tag
Masszor sokat segithet meg letezik ra torna is (youtube-on piriformis nyujtasara keress ra)! Nekem is volt ilyen masfel eve akkor utana 6 het kimaradt, majd kis sullyal (20-24 kg) kezdtem el ujra. A gyakorlatok helyes technikajara figyelj nagyon, mert ez sajnos, ugyanigy visszajohet!
-
Bobinative
csendes tag
Egy RTG mindenképpen jóljönne. Ha más nem a megnyugvásért . Ártani nem árt. Pár hete volt nekem is hasonló de egy hét alatt én teljesen rendben voltam . Az első pár nap pokoli volt de nem szabad sokat feküdni. Én sokat nyújtottam ,naponta többször is. A jelentésen lumbágó volt. De az RTG után kiderült,hogy más oka van...A ráedzés semmiképp sem lehet jó és a leépülés hosszabbtávú ha komolyabb sérülést szerzel akkor aztán tényleg hagyhatod. Engem nem tiltottak el,de azt mondták,hogy pont a rossz mozdulatok elkerülése végett szerezzek be egy súlyemelő övet.
-
nofi
addikt
Kis segítséget szeretnék kérni, hátha volt már más is hasonló helyzetben. Több mint másfél éve járok bellezni, néha otthon is jut idő némi lóbálásra. 3 héttel ezelőtt történt egy kellemes vasárnapi reggelen, hogy a szokásos bemelegítés után csináltam egy swinges-snatches edzést, majd az egyik snatches mozdulat után elkezdtem érezni a derekamat. Fokozatosan kezdett fájni, pár óra múlva már alig tudtam mozogni. Mire este hazajutottam, krémeztem, de totál beállt = lumbágó.
Voltak pár napos derékfájásaim, de ilyennel még soha nem találkoztam. Egy hétig otthon feküdtem felpolcolt lábbal, gyulladáscsökkentő, izomlazító, krém + tabletta, egész kis gyógyszertárat rendszeresítettem. Szerencsémre 7-8 nap után már pár órára el tudtam menni otthonról. 2 hét után már az ülést meg tudtam oldani, gyulladás sincs többé (ülőmunkánál ez ugye elég kritikus tényező). Szóval most tartok ott, hogy már nem szedek/kenek semmit, visszatértem dolgozni és a mindennapokban nem fáj. Néha azért érzem, hogy volt valami, főleg ülésből felkeléskor, de azért még a komolyabb hajolgatást elkerülöm.
Szóval akinek volt már hasonló, adhatna esetleg tippeket. Érdemes szépen fokozatosan visszaszoknom, esetleg kézi súlyzókkal, elnyújtott bemelegítésekkel? Esetleg menjek el valami masszőrhöz, hátha úgy gyorsabban gyógyulok? Harmadik verzió, hogy amíg teljesen el nem múlik maradjak nyugton (a jelenlegi gyógyulási tempómat nézve ez még hetekbe telik). Az orvost kihagynám, akivel beszéltem és felírta a gyulladáscsökkentőket az eleve azt mondta, hogy innentől felejtsem el a súlyemelést. Namost ez azért nem tetszik, mert eddig nem jött elő, tehát szerintem "csak" egy rossz mozdulat volt. Nem szeretném feladni, illetve félek, hogy gyorsan leépülök -
Bobinative
csendes tag
Sziasztok kedves bellesek!
Lenne egy-két kérdésem de előtte igyekszem tömören vázolni a helyzetet.
Júliusban kezdtem bellezni 12-es súllyal.Az edző hozzámvágta és aztán hadszóljon. Lengettem bőszen emellett otthon is edzettem(régen is így történt,kis húzódzkodás-fekvőtámasz),ezeknek eredményeképp sajna begyulladt 1-2 izmom tehát pihentem 1-2 hetet..az eredeti elképzelés a 16-osig fejlődés volt szeptember végéig.Csak,hogy kimaradt a kalkulációból az,hogy szeptemberben kezdődik a fősuli.Néztem az óráim és sehogy sem jön majd ki a délutáni edzés és a délelőtti is csak nagyon szenvedősen és csakis akkor,ha lesz hely még azokra az órákra ahova számoltam.Na már most. Itt jönnek a kérdések.. Ha rászánom magam az itthoni edzésekre akkor milyen súlyokat javasoltok? Elsőkörben egy súlyra tudok beruházni. Itthon leledzik egy 16-os de nem rambóznék ha nem muszáj. Olvasgattam visszafelé is ,1-2 kommentben feljött,hogy lehet nehezebbel is swingelni akár. Edzésen egy súly van végig..nem szórakozunk kisebb súllyal. A bemelegítés 3 perc swing valamilyen variációval.Tehát..hogyan kezdenétek az otthoni edzést? -
Ájvé
veterán
Talán a kihívás, hogy megcsináltál x mennyiséget,egyébként igaz, tényleg a minőség kellene legyen a főbb szempont. Én mondjuk kicsit felületes vagyok, swingből többet csinálok, még mondjuk C&P-nél vagy TGU-nál kevesebbet és sokkal jobban odafigyelek. Snatch is ilyen gyakorlat nekem ahol a mennyiség elmehet a minőség rovására, bár nem is nagyon szeretek snatchelni, csak 16-al szoktam, de azzal 10 perc is megy azért, 260 ismétléssel és ezt vo2 maxal értem el, szóval szerintem ezért jó felkészítés.
-
bobby_30
tag
Köszi mindenkinek. Még arra gondoltam hogy rámegyek nagyobb golyóval is a szakításra, így könnyebbnek fogom érezni a 24-est utána. Olyasmi lenne mint mikor súllyal húzódzkodsz és utána nyomatsz simán is párat. A 28-cal szoktam néha szakítást gyakorolni, nem olyan vészes. Bár igazából abban reménykedtem van valami speciális edzésterv erre a tesztre csak nem tudtam róla. Olyasmire gondoltam mint a 100 fekvőt, vagy a 20 húzódzkodást segítő program.
-
harry
veterán
válasz
bobby_30 #3951 üzenetére
Ha tesztelnék, valószínűleg maradnék a percenként 10-10 ismétlésnél, majd perc végéig pihi. Így az 5p/100-as nem vészes, persze afölött már kevés lesz a pihenő, de idővel szerintem hozzá lehet szokni.
De gyakorláshoz talán nem ezt választanám. Pl. mi a hónapban minden edzés végén csináltunk 10 perc snatch-et, igaz ekkor az ismétlés csak ilyen 6-7 / fél perc volt, de szerintem 5 perces tesztre jól lehet vele készülni (hisz az összesen 120-140 ismétlés, még ha lassabban is).
Ezt követve, megpróbálhatod megtoldani: 15perc snatch, minden fél percben 7 ismétlés. Ez legalább már összesen megvan 210db, még ha hosszabb idő alatt is. Ez csak egy ötlet, szerintem megéri kipróbálni. -
Integra
titán
az tuti
de nekem most az a cél, hogy végre leadjam ezt a minimál úszógumit és szépen látszódjon végre a funkcionális izomzat amiért annyit hajtokmondjuk a mai köredzés is felért egy vo2 max edzéssel a 38 fokban, 3 kört mentünk csak, tomi nem engedte a 4. kört mert a brigád fele már csak zombiként kóválygott...
-
Integra
titán
én zsírégetésre nyomom így, 30 sec swing, 15 sec pihenés és ezt 10-12 percen keresztül, folyamatosan. a hagyományos golyós edzésekkel a zsír a hasamról és a derekamról sosem fog lemenni, hiába van alatta izom és erős.
még azon is gondolkodom, hogy pont emiatt elmegyek úszni, heti 2x.... hátha az is segítene.. -
Krike
aktív tag
válasz
bobby_30 #3951 üzenetére
Lehet, hülyeséget beszélek de ez gyakorlás, nem teljesítményhajhászás. Bár én messze nem tudok ilyen teljesítményt, de azt csinálnám, hogy 24-el csinálnék minden hétköznap 100-at, pár hétig. Szerintem 3-4 hét után simán meglesz az a 200. Snatch-hez én mindíg kesztyűt használok, rendes bőrből, ujjatlant, mert abban forog rendesen a golyó.
-
bobby_30
tag
Üdv!
Szeretnék megcsinálni 10 perc alatt 200 szakítást de teljesen elfogytam. érdekelne hogy szerintetek milyen módszerrel tudnám felfejleszteni. Jelenleg 156-ot tudok. Ez úgy néz ki hogy minden percben 8-8, az utolsó körökben már az sem megy. Ha az első köröket megnyomom 5* 20 akkor a továbbiakra teljesen elfogyok.Jelenleg 16-al megy 160 5 perc alatt, 20-al megy a 200, de akkor teljesen kész vagyok. 24-el meg a 156, viszont teljesen leállt a fejlődésem. Három naponta szoktam szakítani, mivel a tenyerem miatt nem tudok sűrűbben. Ha tudna valaki ajánlani valamilyen hatásos módszert akkor nagyon megköszönném. A végső célom egyébként a 28-cal 200 snatch lenne. -
Integra
titán
ma (ismét) megpusztultunk rendesen, de megérte, kicsit kitoltuk a határokat ebben a kellemes edző időben
-
harry
veterán
Nekem eddig két ilyen ~10 perces eredményem van:
- 10p, 20kg, 203 ismétlés (fél éve próbáltam)
- 9:20p, 20kg, 200 ismétlés, letevés nélkül (egy-két hónapja)Most szerdán lesz egy 40 perces snatch edzés, utána ha testileg / lelkileg sikerül regenerálódnom, megnézem a 10p 24kg-os verziót is.
-
Ez jó cucc, thx fel is applikáltam
Toltam egy kis snatch tesztet, ussst-t akartam 16-tal, de elfogyott az erő így 7:55 alatt lett 200db. Mocskos mód elfáradtam ettől is
Kicsit helyrerakom magam és akkor 24-gyel is nekiesek, Derek Toshnernek még nyugodt lehet az álma, rohadt droid
-
Integra
titán
válasz
germanh #3946 üzenetére
az xlog nem rossz, de az impetus plus-t megvettem, 1 ojró nem a világ vége, nekem ez tetszik a legjobban, mert azon túl hogy szabadon konfigolhatsz részegységeiben és egyenként mindent és menthetsz, integrálja multitaskra, hívások esetén, de teljesen átszerkesztheted a hangkészletet is, ami már látom, külön élmény lesz, berakok valami stadion őrjöngést a végére, hogy bajnoknak érezhessem magam etc...
-
Ájvé
veterán
Szerintem ez a legjobb.
Menteni is lehet benne.
Sőt menti azokat az időket amiket beállítottál és ha újat csinálsz már válogathatsz minden eddigi idő közül (pl akarsz 3 kör tabatát egybefűzni pihenőkkel akkor már benne lesz a tabata nem kell egyesével bepötyögnöd így beteszed a tabatát pihenőt megint tabata stb, elég könnyű így összetett hosszú időzítőket készíteni). -
Integra
titán
ezt találtam a legjobb ingyenesnek, tabata trainer.
úgy tűnik az ingyenesek hátulütője, hogy nem tudnak elmenteni különbözően paraméterezett edzéseket, mindegyik csak egyet jegyez meg, amit használsz éppen. mindegy, nekem most swingelnem kell ezerrel, arra meg frankó. -
Integra
titán
androidra keresek olyan időmérő alkalmazást, amelyiket be lehet állítani a vo2 swingeléshez is, 30 sec swing, 15 sec pihenés és mondjuk 10 percig folyamatosan. ismertek ilyet?
már meg is találtam
-
harry
veterán
válasz
robekri #3931 üzenetére
Szerintem senki sem mondta, hogy gond lenne vele, én is kedveltem, mindig teljesen elfáradtam
Én csak azt mondtam, hogy ahhoz képst nálunk pörgősebbnek érzem, kevesebb a pihenő, más jellegű, amit én jobban kedvelek, jelenleg. De, kinek-mi jön be, mik a céljai, stb. Sokat tanultam ott, jó volt ott is edzeni.
-
harry
veterán
Nálunk is jól telt az idő
5db 5-ös létrát (clean & press) lezavarni. Jó hír, hogy egyáltalán sikerült, de ballal nagyon szenvedősen ment. Ahhoz képest, jobbal nem jelentett akkora kihívást.
Utána még volt snatch, húzás / guggolás / swing létra.
Hétfőn hasonló lesz, csak bejön a létrába a húzás is. Azt nem szeretem annyira...
Szerdán pedig 40 perc snatch -
Integra
titán
válasz
Csarlee #3924 üzenetére
igen, ezt kell csinálni tovább
egyedül a felrántás-nyomás 5-3-5 és a guggolás nyomás 5-3-5 volt, amit úgy csináltam, hogy 24-28-24, a többit végig 28-cal, nem cserélgettem, mert nem láttam értelmét, mindent tudtam a nagyobbal. örültem is mint majom a farkának, mert ilyet még így nem csináltam és meglepően jól belenyomtam még a végén is az utolsó sorba. még a végén meglesz decemberre a 28-as standard súlynak -
Integra
titán
besza-behu volt a mai edzés is
idei év legkeményebb heti edzése volt ez nekem, de a legjobb is -
Lacika_LP
csendes tag
Sziasztok!
Lesz egy kis kettlebell snatch verseny szeptemberben, kecskeméten.
Ha van kedvetek szakítani egy jót és a környéken laktok, gyertek el
-
gege71.hu
addikt
Zercher pisztoly guggolás...Vidám!
Múltkor láttam neten valahol és persze ezt is ki kellett próbálni
az 50nel azért szebb volt[50-nel]
-
Integra
titán
fúúú, brutál vállszaggató köredzés volt ma. minden gyakorlat központilag a vállizületekre ment, pisi-kaki egyben volt a végére...
pedig az elején még megörültem és arcoskodtam magamban, hogy lehet, hogy letolok most is egy dupla edzést... nah, nem így lett a végén, elég volt egy edzés is
-
Krike
aktív tag
-
Ájvé
veterán
válasz
bablovag #3914 üzenetére
Szerintem eite+ de igazság szerint az nem volt még a kezemben. Vinyl az volt, jó kidolgozású jó fogású golyó, alacsony a füle csak annyi a baja (snatchre nem túl jó), a vinyl bevonat meg nem igazán előnyös, elvileg azért ilyen ha leesik ne okozzon nagy kárt, viszont pattan a gumi miatt talán, bár nem próbáltam
Vas az igazi és nem kell dobálni -
bablovag
csendes tag
a 16 kg-os 360gears-ből az elite+ jobb, vagy a vinyl?
-
Szancsó
aktív tag
Üdv!
Egy fura kérdés: Debrecen környékén nincs véletlenül valakinek egy fölös, csak szentimentális okból megtartott kis (16 kg) golyszlija, amit kölcsönözhetnék? Heti 2 alkalom nem valami sok, otthon is "rádolgoznék", csak nincs most keret ilyesmire... -
Krike
aktív tag
Emitt a brigád
-
Ájvé
veterán
Bocs, no offense, csak azért reagáltam le mert azt hittem venni akarsz, ilyen műanyag izéket senkinek nem ajánlom.
Amit írsz egyébként lehet 360 Gears Vinyl széria (ez esetben nem rossz vétel, maga a bell az minőségi jó kialakítású, füle mondjuk alacsony snatchhez szerintem nem túl jó, de amúgy rendben van, fogásra is jó).
Vannak más Vinyl bevonatú kettlebellek (robust meg valami majmos logós, aminek nem jut eszembe a neve), ezek nem tudom milyenek. -
Krike
aktív tag
Tegnap voltam Decathlonban, és meglepődve láttam, hogy van már náluk is kettlebell, saját márkás változatban. Időm nem volt próbálgatni, csak a külsőt néztem meg. Színes, műanyag bevonat, és elég vastag fül jellemzi. Nekem talán túl vastag. A 16 kg-s 13-14k volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ukrajnai háború
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest