Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit reklámozom a helyet ahova én járok
(ha ez gond kérném a modikat hogy a hozzászólást vagy a linket töröljék). 3 éve edzek itt és csak jót tudok mondani az edzői csapatról.
Budapest XI. kerületben új csoportok indulnak jövő héten. Hétfő-szerda este 8 kedd-csütörtök reggel 8 és este 6 időpontokban. Abszolút kezdőtől a profikig bárki jöhet, legfeljebb hamar kerül haladóbb csoportba.
Bővebb infó a honlapon: [link] (a pesti oldalon is indulnak majd edzések, de erről egyelőre nincs infó).Üdv,
Ádám -
DBAtti
aktív tag
Sziasztok,
most futottam bele facebook marketen elvileg Cegléden gyártott bellekbe.
Kerestem a neten, de így elsőre nem találtam semmi infót.Erről tudtok valamit?
Érdekelne a geometria, illetve hogy tömör fém-e vajon. Az eladó úgy látszik nem tud benne segíteni (magán, nem gyártótól).Üdv!
Attila -
DBAtti
aktív tag
válasz
j.bravo #6739 üzenetére
Most megmértem az RKCs 24-est (kölcsönben van nálam), ~65mm középen a fül-golyó távolság.
Én is gondoltam, hogy elönti majd a piacot az olcsó(bb) bell. De jó geometriával így sem lesz sok szerintem. Pont akkor akarok venni, amikor vissza kell adni, mert lehet újra teremben edzeni, tehát lesz talán a piacon... Nem baj, nem romlik meg
-
j.bravo
addikt
Ha vége a maradjotthonnak, gondolod hogy sokan piacra dobják és visszaesik a használtpiaci ár?
DBAtti: így fotóról tök vállalhatónak tűnnek. Ájvé tippje se néz ki rosszul; nekem annyi lenne a kérdésem hogy mennyi a táv a golyó teteje és a fül alja között. Mielőtt megvettem az alzás sharo shape-et, néztem szép sötétzöld versenygirja kialakítású darabut, Apus márkájú volt, és azt írta az ember, hogy ez 6cm. Az nekem pont kevés kicsit, pedig nincs nagy kezem. A Sharp Shape-nél 7cm, és ez kell is hogy rackben ne nyomja a bütyköt a csuklómon)
-
DBAtti
aktív tag
Kicsúsztam a szerkesztési időből.
Az első azt hiszem SALTA márkájú.
Korábban még találtam több helyen, de most már csak ezt dobja ki állandóan a kereső. -
Ájvé
veterán
Szerintem már ez előtt is, régen azért volt drága mert alig lehetett találni, ma meg már azért mert akkora a hype körülötte.
DBAtti
Tessék ez jó olcsó és nem tűnik rossznak, sportolhatsz is ha megjön a kedved. -
DBAtti
aktív tag
Sziasztok,
Köszönöm az eddigi tippeket!
Feldobok még párat, van velük tapasztalata esetleg valakinek?Timsport
https://www.vatera.hu/kettlebell-fem-lakkozott-24-kg-3022550963.html
Toorx Pro Cross Evo (Lol, micsoda név)
https://fittsport.com/toorx-fitness/toorx-kettlebell/toorx-pro-cross-evo-kettlebell-24-kgIgen, az Alzásat én is néztem, kár hogy nincs. A rózsaszín kódot nem igazán értem XD
Egyáltalán... én azt hittem teljesen egységes, a verseny színeknek megfelelően csinálják az összeset. Ezek szerint nem mindenkinek sikerül... -
Ájvé
veterán
válasz
j.bravo #6733 üzenetére
Nekem 28-as van Sharp Shapeből, de most nem kapható csak 8/32/36-os csak ezért nem is írtam neki. Egyébként tényleg meglepően jó főleg az árához képest, szépen meg van munkálva, egyenes a talpa, sima nem sorjás jó a festés is rajta, de nem kapni sajnos.
Nagyon elszálltak az árak kettlebell téren, jó a 360-as de az már tényleg egy befektetés lassan. Régebben vettem egy Capetan szürkét is 28-ast kb 15k volt az ára (ezért is vettem mert olcsó volt) ez is már 38-ért van pedig nem egy nagy szám, ennyiért meg nevetséges. -
j.bravo
addikt
Alzás sharp shape 24-esem van, a rózsaszín csíktól eltekintve rendben van. Rég (még a teremzárások előtt) volt a kezemben 360gears, azaz régi az emlék, de hasonló szvsz.
Legközelebb persze lehet h nem leszek türelmetlen és megrendelem/kivárom a vasöntödéset. Vagy, mivel hosszú távú befektetés, rászánom a plusz pénzt a 360-re -
Ájvé
veterán
Mohácsi vasöntödét nézd meg ők gyártanak szóval biztos lesz nekik, lehet kérni festve is kis feláron. Meg persze normális áron van nem úgy mint sok helyen. 21971 Ft a 24-es ha jól számolom.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Keresek kettlebellt. Preferált: 24kg, 360 Gears/ RKC geometria, bevonat nélkül (festett teljes fém).
Tudtok boltot mondani, ahol ezek elérhetők, vagy alternatívájuk, ami jól közelíti ezt a geometriát? Lehet látni sok nagyon vacak megoldást, keskeny, de vastag, vagy nagyon hosszú fület, amit kerülnék.Már megvannak a kialakult csuklópárnák, nem akarom új helyre átdolgozni őket
Üdv!
Attila -
Ájvé
veterán
Hacsak nem csináltál több száz ismétlést, attól se kellene annyira jönnie szerintem, dupla 28-al én mondjuk csak 8-as szetteket csináltam, swing csak akkor szedte a bőrt ha több száz ismétlést csináltam (itt most mindegy hogy 1 vagy 2 bell, Dan John felé 10.000-es kihívás az lehet mondjuk hogy szedte, de napi 500 ismétlésről van szó).
Igazából snatchen kívül nem nagyon szedte a bőrt nekem semmi, minimálisan igen, de ez benne van, de mondjuk komolyabban hogy ne tudjak mondjuk másnap edzeni csak snatch miatt volt.
18-20-as szettek mondjuk dupla bellel tényleg nem kevés, 30 percig ment? Mennyi fér bele, 10-15 szett? Duplával sose csináltam ennyit, szerintem nem is szabad, nagyon megterhelő ha 80-90 RM-el csinálod és ha technika romlik szerintem megbosszulja.
Korábban írtam az Armor complexet, ott volt hogy nem voltam annyira felkészülve dupla 28-ra és meg is húztam magam kicsit, szóval a dupla belles complexekkel tényleg nem árt óvatosnak lenni, nem véletlen páncél építésnek hívja. -
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
Antonio #6725 üzenetére
Itt csak A és B van írva, A nyomás és guggolás(Press, Squat) még B lendítés (Swing).
Terhelés setek pihenő stb meg le van írva (Workout 1-6) köztük 60-90 sec pihenő (te választod ki melyik típust csinálod gondolom, ezek nehezednek szóval az elején 1-2 végén gondolom 5-6 variáció). Szerintem túl van bonyolítva, RM meghatározás az jó, de ezek a workoutok túl vannak tolva.
Ez Dan John felé páncél építés csak túl van bonyolítva. Ez sokkal egyszerűbb, egyik nap csinálod ezt másik nap meg dupla swinget mondjuk 8-as setekben pihenőkkel. Vagy akár kettőt felváltva is lehet (egy armor complex majd 8 Swing). 20 perc belül amennyit tudsz vagy pihenőkkel (mondjuk 1 perc setek között) vagy minden percben egy set. Ha ez utóbbi megy vagyis 20 perc alatt 20* megcsinálod szerintem mehet nagyobb súllyal is. -
VTom
veterán
válasz
Antonio #6725 üzenetére
Nem.
2 féle edzésnap van, az egyik 30 perc nyomás és guggolás, a másik 20 perc dupla súlyos swing,ezek egymást váltják.
3 edzés van egy héten.
Pl. Első edzésnap: 1 clean, 1 nyomás, 1 clean, 1 guggolás, 1 clean 2 nyomás, 1 clean 2 guggolás. Aztán elölről. 30 percig amennyit tudsz, annyit és akkor pihensz amikor akarsz, a lényeg, hogy a forma maradjon. Második edzésnap 20 perc, 4 dupla súlyos swing, pihenő. Amennyi megy a 20 percben.
Harmadik edzésnap 1 clean 2 nyomás, 1 clean 2 guggolás 30 percig. Aztán megint swing nap, 20 perc alatt 5-ös szettek. És így tovább.
Ebben a programban a clean nem a létra része, tehátcsak a nyomás és a guggolás változik. A létra maga úgy néz ki, hogy pl. 1 nyomás, 1 guggolás, 2 nyomás, 2 guggolás, 3 nyomás, 3 guggolás, 4 nyomás, 4 guggolás egy négyes létra. Ez 10 ismétlés mindkét gyakorlatból.A negyedik hét végén van egy felmérés, a többi hét terhelése az alapján van meghatározva.
Szvsz az első négy hét nagyon jó izomtömeg növelő program, többször végigcsináltam már 2x24kg-mal. Az ötödik héttől viszont aránytalanul nagy terhelést ad. Nekem 18-20 körül kellett dupla swinget csinálni, a 2 24-es széttépte a tenyeremet, pedig nem az a finom puha kategória
Ha gondolod, írj rám, emailben tudok küldeni hozzá egy excelt hozzá, amit anno csináltam. Úgy érthetőbb talán.
-
Antonio
senior tag
Sziasztok
Ezt valaki segítene “értelmezni”? Pedig le van írva oda szépen de már en koptam el
[link]
Pl első 4 hetes ciklusnál, 30 perc alatt kellene a 6 db edzésből annyit elvégezni amennyit tudok? Tehát lemenne a 6 workouts es kezdhetem elölről amíg 30 perc le nem telik? ( már ha bírom). De már a létrára se emlékszem tehát pl
wo2 : 2 sets azaz = clean mp, lerak, megint clean guggolás lerak ez 1 set és ezt 2x.
és mi a 3 as létra? 1 set aztán 2 set aztán 3 set ( mindig elölről kezdve?) tehát összesen 9 ismetles?
Azaz 4 es létránál: 28 ismétlés? -
j.bravo
addikt
válasz
speedernet #6723 üzenetére
Népszerű súly. Amikor a járvány első, majd második hullámánál is sokan bevásároltak hogy otthon tudjanak edzeni, férfiak a 16-20-24 (főleg 16, mint klasszikus kezdő/újrakezdő súly), hölgyek a 8-12-16 kilósakat vették; ezek fogytak el először. A boltok - gondolom - nem (feltétlen) gondoltak rá hogy az egyes súlyokból eltérő kereslet várható.
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Mi az oka hogy szinte sehol nem kapni 16 kg os kettlebelt?
-
VTom
veterán
válasz
Mercutio_ #6721 üzenetére
Egyébként rehabra abszolút ajánlom a bellt, nekem mindkét vállam sérült volt, és rehabos kiegészítő gyakorlatok mellett a windmill majd a TGU 100%-osra helyrehozta.
Azóta sincs semmilyen gondom a fej feletti munkával, pedig van rendesen. Előtte még az alvás is fájdalmas volt. -
Ájvé
veterán
válasz
Mercutio_ #6718 üzenetére
Műanyag úgyhogy szerintem semmit nem ér, a kettlebell vasból készül.
Én ilyet vettem nemrég, nagyon jó minőségű és nem drága, persze Lidlösnél drágább, de szerintem az csak pénzkidobás.
Ha csak rehab a cél és TGU-ra kell ahhoz nem szükséges kettlebell, bármilyen súllyal lehet TGU-t végezni.Nem igazán ajánlott a youtube iskola, nem fogod látni a hibáidat, tetejében ha sérülés miatt kérdesz neki még inkább veszélyes lesz a művelet, gyakorlatilag többet árthatsz ezzel ha rosszul csinálod (erre pedig megvan az esély).
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Lidl-ös bellről mi a vélemény (fül formája, mérete, felület minősége, stb.)?Tudom, hogy a 8 is sok gyakorlathoz kevés (lesz), de vállsérülése utáni"rehab"-ra lesz
szerk.: Mivel az edzések nem mennek így van olyan ajánlott videó amin a tipikus hibákat/helyes gyakorlatokat veszik végig, illetve az alap gyakorlatokon mennek végig + török?
-
Antonio
senior tag
-
Ájvé
veterán
Most sikerült beszerezni a második 28-ast. Hát elég durva, Dan John felé Armor Buildinget, de rá kellett jönnöm hogy ehhez még kevés vagyok, így egy egyszerű komplexet csináltam helyette (ugyan ez egy ismétléssel csak). Van hova erősödni, tudtam hogy kemény lesz, de azt nem hogy ennyire.
Total Tensionnal folytatom szerintem, csak a program végén nem biztos hogy azokat a programokat követem (Swing, Snatch), vagy Armor Building 20 percbe amennyi belefér (nem percenként egy szettel mert az brutális). -
VTom
veterán
Ki hogy halad a dupla belles programokkal?
-
j.bravo
addikt
Nekem most bezzeg nem akar feljönni a (hirdetésnek tűnő) amit láttam. Élnék a lehetőséggel, elküldenéd mailben vagy akár itt PÜ-ben?
szerk.: Neupert oldalán ezt találtam; a pdf-ben is ez van esetleg, jobban formázva? (az könnyebben kezelhető lenne mondjuk)
Itt van videós link is, itt is emailt kér (soha rosszabb spamet ennél, mondjuk)
-
-
VTom
veterán
válasz
Antonio #6704 üzenetére
Total Tension
Dry fighting weight - Szuper program, ajánlom.
Kettlebell muscle - ennél a hetedik héten elakadtam, egyszerűen a kiszámolt ismétlések már túl magasak voltak.. Az első négy hét viszont nagyon jó, és látványosan növeli az erőt és izomtömeget.Dupla 24-gyel csináltam végig mindegyiket én is (a KM-nél a swingeket is), remekül tervezhetőek, az előre meghatározott időlimit miatt. A KM-nél nem egyszer volt, hogy 50 feletti ismétlésszám ment bele a nyomásba és guggolásba, fél óra alatt azért az már elég jól átmozgat.
Aztán kicsit más, de érdekes Brett Jones FGS preparation guide programja is.
De egy jó kis beavatás program sem hazudik, főleg ha a húzódzkodást is illesztesz bele, ill. egy Simple & sinister.HA van húzódzkodód, akkor az Armstrong pullup program is nagyon jó.
Szóval programból nincs hiány, ha már otthon ragadt az ember.
-
Ájvé
veterán
válasz
bobby_30 #6706 üzenetére
Vagy swing és (négyütemű)fekvőtámasz, 25-től indul a swing és megy 1-ig a négyütemű közben fordítva növekszik. Én mondjuk csak Fekvőtámasszal szeretem, így is elég durván kihívás, négyüteművel meg már nagyon durva. Lehet mondjuk kisebb ismétléssel is csinálni.
Jókat írtál, Dan John 1000 swingeset ismertem mondjuk, jó párat írtam én is lejjebb tőle. -
bobby_30
tag
válasz
Antonio #6704 üzenetére
Sziasztok! Nekem ami nagyon bejött az a Dan John 10000 swing edzése, érdemes 1 hónapot rááldozni, igencsak próbára teszi az embert. Ezt még annyiban átvariáltam hogy a swing helyett szakításokat csináltam. pl. 10-10 szakítás, majd kézállásból nyomás 3. Ebből 10 kör. Ezt lehet variálni hogy a snatch marad de az erő gyakorlat minden alkalommal változik. Húzodzkodás, tolódzkodás, serleg guggolás, ilyesmi. Progresszió: lehet emelni a körök számát, lehet nagyobb golyót használni, vagy az ismétlés számát. Amit még nagyon szeretek az a 21 swing, 21 fekvőtámasz, 15-15, 9-9, ez 1 kör, és ebből tetszés szerint 3-5 kör.Érdemes kipróbálni. A fekvőtámasz helyett mást is be lehet rakni tetszés szerint. A nagy kedvencem viszont a Görner lánc: szakítás, nyomás, majd felvétel és nyomás. Mehet a kézcsere. Ezt lehet létrába nyomni pl. Ha van 2db ugyanakkora golyód akkor ajánlom pl: 10 felvétel nyomás, 1 szakítás, utána 9-2, 8-3, 7-4.6-5, így tovább. Remélem tudtam ötletet adni.
-
Ájvé
veterán
válasz
Antonio #6704 üzenetére
Szia,
Tényleg elég kihalt a fórum, pedig most sok kijárási korlátozás miatt inkább lehetne aktív.
Ilyen komplexeket te is írhatsz, nem olyan bonyolult ez. Összekombinálod a gyakorlatokat, ennyiből áll. Találni is sok ilyet a neten, erőbik például jó kis komplex (bár itt mellkasi szívritmus mérő övvel írják a programot, de időmérővel is kivitelezhető ha nincsen ilyened, mondjuk 50 kör 30 másodperces körökkel, minden körben egy kézzel végrehajtod a gyakorlat sort a maradék pihenő, ez kb 10 másodperc munka 20 pihenőre jön ki, ha lassú lehet alakítani, mondjuk 40 kör 20 másodperccel.
Vagy én ezt is szeretem.
Lehet kombinálni saját testsúlyos gyakorlatokkal is, fekvőtámasz például nagyon jó, néhány ilyen gyakorlat sor. Vagy ez is jó bár elég gyilkos.
Nagy súllyal (1 katonai nyomás RM 80-90% mondjuk) is van komplex, én 36-al csináltam már akkor is mikor nem tudtam egy szabályos katonai nyomást sem csinálni, de ezt a gyakorlat sort meg tudtam csinálni.
Könyvben igazán jókat keveset találtam, pavel könyvekben vannak ilyenek persze, de azon kívül én nem találtam igazán jót könyvben, esetleg a Nyers érő ebben nagyon sok minden van, nekem Dan John írásai tetszettek jobban, ez egy ilyen könyv amiből magadnak kell kiszemezgetni ami tetszik, könnyű erő program jó benne vagyis nekem tetszett.
Most így ennyi ugrott be, szerintem amúgy neten is sok mindent találni ha rákeresel, csak hiteles legyen, mert mondjuk youtubeon sok a használhatatlan videó, azokból nem érdemes meríteni. -
Antonio
senior tag
Sziasztok kicsit kihalt a topic.
Egyszer régen már lehet kérdeztem, de most újra nagy elánnal elkezdtem edzeni otthon 1 hónap bemelegítés után most a Total Tension Kettlebell Complexet csinálom 24 kg al.
Nem tudtok olyan könyvet, blogot, letölthető/megvehető oktatási anyagot stb. amiben sok kipróbált "tudományosan" felépített különböző kettlebell komplexek, vagy egyéb célorientált ketllebell edzéstervek találhatók?
Értem én hogy senki nem akarja kirakni a netre ezeket az anyagokat mert annyival kevesebben mennek el órára. De ha az embernek nincs lehetősége (Covid/család/munka stb) és csak otthon tud edzeni akkor jól jönne valami segítség.
Persze rengeteg videót lehet találni, és különböző oldalakon különböző kettlebell gyakorlat sorokat, de jó lenne ezeket valami hozzáértő szerint megszűrt, strukturált formában (szelektálva) rövid magyarázatokkal elérhetővé tenni.
nekem egy excel/mátrix formátum is megfelelő.
Néztem jó pár könyvet de szinte mindegyik csak az alapokkal foglakozik. vagy a lényege 1 A 4-es lapon/ táblázatban összefoglalható.Csak előre gondolkodok ha végzek a jelenlegi komplexel akkor mi jön utána. (persze váltsak nagyobb súlyra és elölről kezdjem), de jó lenne más gyakorlatsorokkal is edzést csinálni.
Én hiába ismerem a gyakorlatokat, nincs meg az a képességem hogy kitaláljak egy progresszív edzéstervet (persze ki tudok csak kitudja van e értelme)
Esetleg valami kettlebell edzéselméletes könyv is jó lenne ami után magam is fel tudok építeni egy edzést nem csak gyakorlatokat dobálok egymás mellé.
köszi
-
Lacika_LP
csendes tag
A héten Nagy Petivel csináltunk egy közös edzést, kipróbáltuk egymás sportját.
Lett róla egy videó, igaz elég hosszú, de hátha van benne pár érdekes dolog. 😁
Itt a link hozzá:
[link] -
Lacika_LP
csendes tag
Nagyon vastag a fule, sokkal nehezebb. Valszeg a girjaval tudnal azert parat. Az olimpiai rud atmeroje sem veletlen akkora, amekkora. Es a noi rud is ezert vekonyabb.
Plusz ugye megszokja a kezed, hogy hol nyomja-uti a suly. Ha mindig ugyan ott, azzal nincsen gond. De a multkor peldaul probaltam lokni 48as kettlebellel, os tokre fajt az alkarom. Kb a feleig lelogott. 😅😅
40kg szakítás:
[link] -
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6699 üzenetére
Nyilván neked nem kérdés melyik éri meg neked ha az egyik ergo használhatatlan számodra.
Igen swing clean press squat gyakorlatilag mindegy, hard style nem annyira technika specifikus, mint a sport, de te ezt sokkal jobban tudod. Van egy 36-os Military kettlebellem, szakítani amúgy is gyenge vagyok hozzá (tudom ez inkább technika kérdése, ha ki tudom nyomni akkor elvileg szakítani is tudni kellene), de azért military press, pushpress és jerk még megy vele, persze nem úgy ahogy ti csináljátok és nem is olyan nagy számban csinálom, de nekem más a célom, nem vagyok versenyző, csak "kondiba" tartom magam. -
Lacika_LP
csendes tag
Hulyen fogalmaztam, ugy szoktam hivni azt a fajtat.
Ez is vas vegulis, csak mashogy van megmunkalva szerintem. Gondolom ontik ugyan ugy. Csak itt ugye van egy kopeny, ami fix meretu, es utana van kisulyozva es kipontositva. Egyebkent itt is vannak nagyon benak. Pl az x-gym esnel az aljaban van a sulypont, nagyon rossz vele edzeni. A muanyagok felejtoseg az biztos.
Viszont a decathlonosbol a 4-6-8kg-os vas tok jo gyerekeknek. Vekony a fule es eleg kenyelmes.
Jo az a kettlebell is, amit hasznaltok, 12-24kg ig elmegy. Egesz addig ameg nem akarsz sokat lokni vagy szakitani.En 24-34-ig szoktam edzeni, hat nem buntetnem magam vele. De az is igaz, hogy lengetni, guggolni, nyomni teljesen mindegy milyen. Csak ott az ar kerdes, kb ugyan annyiba kerul a ketto, akkor mar jobb a profi suly szerintem.
-
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6696 üzenetére
Persze minőség sokat számít, ez kettlebellek esetében is így van, nekünk jó a vas kettlebell (miből van amúgy ha nem vasból a Girya?), vannak műanyag kettlebellek is, na azok hitványak, csak szemétbe jók.
Mohácsi is vasból van, szóval lecsiszolod akkor vas van alatta. -
Lacika_LP
csendes tag
Kozben megneztem a Mohacsit. A meretet nem tudom, hogy az-e. De levan festve a fule. Az nagy hulyeseg.
Le kell csiszolni, de alatta meg ki tudja milyen. -
Lacika_LP
csendes tag
Ami jo, azon kar varialni. Nem csak az a lenyeg, hogy olcso, hanem hogy jo.
Az oszinte velemenyem: teljesen mindegy milyen celra kell, a vas kettlebell bena. Nagyot kaszal vele aki gyartja, az tuti. De edzeni szar. Eleve ott bukik, hogy minden suly mas meretu. Ha megtanulsz egy technikat tenyleg pontosan, akkor zavaro, ha minden sulynal mashogy all a kezedben a golyo. A masik pedig, hogy 28kg felett marha vastag a fule es nagy. Total kenyelmetlen. Vizholyagot csinalni jo max. 36-40kg-al szakitani egyenesen kinszenvedes vele.Egyebkent nekem mindenfele van a teremben. Ki mit szeret, azt hasznal.
-
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6692 üzenetére
Ezt nem tudtam köszi, de neki szerintem nem sport célból kell vagyis nem Girya sportoló. Mint lehetőséget vetettem fel mert úgy láttam nagyon elszálltak az árak kettlebell téren, bár nem értem, ennyire népszerű lett?
Mohácsi vasöntödés sem szabvány amúgy? Csak kérdezem mert egyébként elég jó az áruk. Meg lehet csinálnak minta alapján is bár ha Szerbiában olcsóbb akkor megértem. -
Lacika_LP
csendes tag
Csak érdekesség képp, ez a legjobb kettlebell, amivel eddig dolgom volt, pedig már rengeteget próbáltam. Amilyen bénán néz ki, annyira kényelmes. Németországban gyártják.
-
Lacika_LP
csendes tag
A 360-as girya nem szabványos, nem is lehet nemzetközi versenyen használni. Pici a füle és vékonyabb. Lányoknak egyébként kényelmesebb, pont ez miatt.
A szabvány az Ural, de itthon nem lehet kapni. Ami közel van hozzá, az a wolverson, de annak meg vastagabb a füle egy picit.
Mi Szerbiában szoktuk gyártatni, újvédeken csinálja egy haverom. Az nagyon jó, kényelmes is. A régebbi Ural alapján készíti. Kb 1000ft/kg átszámítva. Talán picit több. -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #6688 üzenetére
Megvettem. 20,8 kg
jó nagy a füle. Nem nyomja a csuklóm bütykét. A fül felülete nem hibátlan, de amíg nem a snatch tesztre gyúrok, addig oké. De az is lehet hogy adok neki smirglivel meg festéksprayvel.
Tegnap össze-vissza, ötletszerűen, kipróbálás címszóval pár swinget, cleant, MP-t meg snatchet csináltam, és megállapítottam, hogy a) elment az erő egy része, b) talán nem se akkor a rutint kell visszaszerezni, c) ha elkummantom a bemelegítést, akkor nem megy úgy -
Ájvé
veterán
válasz
j.bravo #6685 üzenetére
Pedig méretben meg kellene egyezniük elvileg még ha formában nem is teljesen, de nem értek hozzá. Talán írjál a vasöntödének biztos válaszolnak mivel úgy is vételi szándékkal kérdezel. Mondjuk tényleg nem túl magas a képek alapján, 360 Gearesesekné alacsonyabbnak tűnik, biztos a technikai eltérés miatt is, másképp szakítanak, teljesen keresztbe fogják a sarkánál ahogy néztem. Most tettek ki új képet, már szintre is festik a Giryákat.
-
j.bravo
addikt
Hát ez az, attól tartok hogy mi van, ha nem követik a szabványt? Mondjuk nem tudom mennyire laza a szabvány, mert azért - fotóról - nem tűnnek tökegyformának az egyes gyártók girjái (random teszt).Görbületi sugár a fül "sarkánál", felül egyenes vagy görbített, illetve némelyiknél mintha alacsonyabb v magasabb lenne.
Tudom, hisztis vagyok.
Jó lenne használt is, persze
csak pl. jófogáson, ilyeneken csak újakat láttam, nem feltétlen tetszőket, illetve FB kettlebell adok-veszek csoportban mindenki keres, senki se kínál
Vagy ez a mohácsi girja lesz, vagy a korábban belinkelt szép kidolgozású, kissé kevésbé olcsó modell. Ha nem lenne a korlátozott kijárás, nyitvatartás, kontakt, akkor megnézném, kézbe venném, nem nyígnék, döntenék. De a helyzet az, ami
szerk.: végül kiszámolgattam fotóról pixelenként. Végülis például az Eleiko-nál kb. kijön a 35/56 mm arány.Igaz, ez vsz nem fotó, hanem render, de mindegy.Ezek szerint a fotókon a perspektíva csal ennyit. Megkeresem holnap az öntödét, remélem nem derül ki hogy ők is majd júliusban tudnak szállítani -
Ájvé
veterán
-
j.bravo
addikt
Még vergődök
alacsonynak tűnik az a fül így képről.
A topik közönségétől kérdezem, hogy aki szabványos girjához hozzáfér, lemérné nekem a fül átmérőjét (vagy kerületét és elosztom pi-vel
) illetve a fül alja és a gömb teteje közti távolságot? Extraként pedig mondjuk a fül (belső) szélességét?
Nem bánnám ugyanezeket az adatokat a súly függvényében változó méretű 20-as vagy 24-es bellről sem, de a girja lenne most a lényegesebb, a mohácsi vasöntödéssel összevetendő.
-
Ájvé
veterán
válasz
j.bravo #6681 üzenetére
Girját a Vasöntödéből pont azért mert a Busós szerintem sem alkalmas nagyon edzésre.
Capetan nagyon drága lett, azért írtam mert mikor én vettem pontom pénz volt szinte és használható kategória, ennyiért nem venném meg már. Nagyon elszálltak az árak.
Vasöntödébe nincs 20-as, Girja (hagyományos egykezes, 16-24-32-39 Kg, sima kettlebell van még 16-os ez nem busós és 22-24 azok már busósak.
Nem hiszem hogy girját tudnád két kézzel fogni swinghez, bár mondjuk én se próbáltam még sose, de ez 1 kezes kikiáltású. Snatchelni biztos jó lenne -
j.bravo
addikt
lorcsi: műanyag, melyik, hol? Bocs ha félreérthetően írtam, ami nekem tetszene, az a military, ami érdes felületű, rendes vas, a vinyl mint
bc terv merült fel, de az is kifogyott a 360gearsnél. Cementtel/betonnal töltött műanyagtól ódzkodom, pedig olyat láttam készleten, elérhető áron.
FB-n nemrég néztem a kettlebell adok-veszek csoportot, de láttam hogy kb mindenki keresMári Tamás (itt régebben több ízben ajánlott edző) is írta hogy a jobb darabok azok nem kerülnek fel már a csoportba, mert előbb megveszi valaki
Ájvé: a megafitest én is néztem, az épp a fájdalomküszöbön van árban. Pár éve a fitbalance-on megfogdostam a termékeiket, ott jónak tűntek, de ez tök rég volt.
A Mohácsi Vasöntöde nem rossz ötlet, de túllépve azon hogy vagány egy busó fejes, inkább egy hagyományosat vennék.
A Capetan-t láttam amikor kerestem. Fotón nem győzött meg, de ha azt mondod hogy fogásra jó, csak nem tudnak termékfotózni, akkor nem húzom ki a listáról.Ha realista vagyok, akkor lehet hogy 20kg-os kéne inkább
ami miatt kiesne pl. a Vasöntöde terméke (nem láttam az árlistában).
24-essel amíg heti 2-szer (néha 3-szor) jártam csoportos órára, swingelni, TGU-zni tudtam rendes ismétlésszámban, katonai nyomás kb kettő ment (20-assal persze "sok"), amióta a home office-ban saját testsúly/gumiszalag vanmeg a csoport húzóereje nélküli motivációhiány, nem tudom ki tudnám-e nyomni a 24-est. Na jó, talán egyszer.Meg ott a push press is ha kell, de hát na.
A tenyerem nem nagy, lehet hogy girja méretű füllel is tudnék két kézzel swingelni, ettől kevésbé tartok; ha alacsony a fül, attól már inkább. -
Ájvé
veterán
válasz
j.bravo #6678 üzenetére
Ha jó a Girja is akkor Mohácsi Vasöntödéböl 22k-ból kapsz már, bár ez egykezes.
Kettlebell 22-24 Kg-os az busó fejes, szerintem edzeni nem lehet annyira jó vele, de mondjuk nem próbáltam.
Ahogy nézem eléggé elszálltak az árak, én meg Tactic sportos szürke Capetan Oraclet vettem akkor talán 18k volt a 28-as, most 43k ez brutális ennyiért már normális kettlebellt is lehet venni (ez se rossz csak közel se ér ennyit).
Esetleg ez a Toorx nem tűnik túl rossznak, van is róla egy vélemény Árukeresőn. Mondjuk vinly nem éppen a legjobb és alacsony a füle, nekem annyira nem állt kézre.
Ez még jónak tűnik de drága, viszont van 24-es
Egyébként én is azt ajánlanám hogy nézz szét használtak közt, ha sikerül egy jót kifogni normális áron szóval jobban jársz. -
j.bravo
addikt
Sziasztok!
Van tapasztalatotok decathlonos, vagy alzás, vagy más, jelenleg még beszerezhető és nem nagyon drága kettlebellel?
A 360gears webshopban a military (de még a vinyl is) elfogyott (pedig csop. órán ez a fajta bejött, kényelmes: megfelelő fülkialakítás/méret), illetve kicsit alacsonyabb ár nem lenne hátrány, de rossz fajtát (kényelmetlent) nem szeretnék: ha végül nem edzenék vele mert irritálja pl. a csuklómat, az ugye kidobott pénz volna.Mondjuk nekem pont slágersúly kellene (20 vagy 24), nem meglepő módon ezek a legtöbb helyen elfogytak. A fent említett decathlonos (bár épp elfogyott), vagy alzás jó áron van de jó lenne eszmét cserélni valakivel aki már használt ilyet.
-
harry
veterán
Egy ideje ugyan sajnos nem voltam, de nálunk (Bp) ~10k volt a havidíj, heti 2 alkalom. 60 perc, bemelegítés, technika / zúzás blokk, nyújtás, a felosztás változó.
-
Pocee
senior tag
válasz
gyáliSanyi #6671 üzenetére
60 perc,bocs
-
gyáliSanyi
őstag
Egy óra amúgy mennyi idő szokott lenni, bemelegítéstől a nyújtásig?
-
lorcsi
veterán
Sziasztok!
nálatok mennyiért adnak egy havi bérletet
3*4 óra
vagy 2*4
esetén ?nyújtásról, mert sosem elég
-
Ájvé
veterán
válasz
#22889600 #6666 üzenetére
Kettlebell esetében gyakorlatokról beszélünk, sok gyakorlat komplex, több izomcsoportot megmozgat egyszerre. Azért olyan gyakorlatról nem tudok ami minden izomcsoportot megmozgat, talán a legkomplexebb gyakorlat a török felállás, erre azt szokták mondani hogy teljes váz izom rendszert (izomok amik közvetlenül a csontokhoz tapadnak) megmozgatja.
Golfozást én inkább technikai sportokhoz sorolnám, persze ettől jó sport, csak nem kalória égetésre.
Milyen gyakorlatokat csinálsz ha szabad kérdezni? -
törölt tag
válasz
Antonio #6665 üzenetére
En HIIT tipusu treninget tolok 2x16kg-ossal. Amennyi belefer 30 masodpercbe, aztan kis pihi, johet a kov gyakorlat.
20 gyakorlat, 30s/15s, igyekszem elosztani izomcsoportokra a feladatokat, van benne mell,hasedzes, bizepsz, hat, lab centrikus gyakorlat, meg ami minden izomcsoportot egyarant megdolgoz, a vegere el szokott fogyni a szufla.
Ha megerosodok es egyre jobban megy, akkor a 30s-bol lesz 40s.
Melle heti 1-2x futas, golfozok, meg majd nezek meg 1-2 dolgot.
-
Antonio
senior tag
Egyébként valaki végigcsinált már
Geoff Neupert - Kettlebell Muscle program -ját? [link]én lassan végzek vele, de nagyon kemény, főleg az hogy anno 2x20 kg al kezdtem, de kb a 2.-3. edzésen rájöttem hogy vazze ez nem fog menni, úgy hogy kellett vennem 2x16 kg -ot.
és most a vége felé, nem tudom hogy fog e menni 20-assal, ha kicsit később megint belekezdek.
Valaki végig csinálta már nagyobb súllyal is?mondjuk a militayr presseknél (és phush pressnél is) próbáltam a 2-1-3 sec (kinyom-tart -leenged) tartani vagy legalább is úgyelni hogy lassan feszítve engedjem le súj (ne ejtsem)t, és ez is elég fárasztó,
-
Antonio
senior tag
válasz
gyáliSanyi #6661 üzenetére
Biztos érdekes lesz majd az instruktori edzés, hajrá!
korábban írtad lehet az esti pihenőidős edzés is volt az oka a bajnak ...
egyébként nekem jobban megy az edzés du/este. Ma kivételesen -mivel el kellett utaznom és nem akartam kihagyni edzést- reggel ébredés után csináltam, és hát nem is ment az amit terveztem ... szerintem reggel éhgyomorra, még mereve ízületekkel nehezebb, még nem indult be a test ...
-
gyáliSanyi
őstag
Az lesz! Köszi!
Mindig csináltam egy 5 perc bemelegítést Serleggugolás 3x5 meg halo körzés plusz.5 -10 swing bemelegítésnek. Aznap belegondolva már fáradt voltam pár gugolás volt meg egyből a 20-as sorozatok, na ezt rontottam el. Szóval kell az a 10 perc bemelegítés! Most már a saját bőrömön is tapasztalhatom, hogy nincs kibúvó az alól, hiába mentek már "szinte jól" a gyakorlatok és edzések.
-
harry
veterán
válasz
gyáliSanyi #6661 üzenetére
Pihenj ra egyet, aztan erdemes lehet par honapot eljarni, hirtelen rakeresve ezt talaltam: link
-
gyáliSanyi
őstag
Igen nem jártam sajnos órákra. Egy ismerősöm járt. Tőle meg 2 Pavel könyv alapján kezdtem bele.
Tartás rendben van. Azért már 2 éve csinálok swing-et ilyen bajom sosem volt.
16-ról váltottam, 24, majd 28. A 16 már túl könnyű volt az első hónapban is. Az alap izomzat megvolt.
Egykezes swingnél is egyenesen tartottam előre.Ja ezt most én b@ctam el, hogy félvárról vettem a bemelegítést. Meg is lett az eredménye.
Igen a több nem jobb csak több. EÖ (Bár nem a mennyiségre mentem inkább, hanem, hogy meglegyen a napi (10x15 swing átlag)Mindegy most egy hónapig bellt nem nagyon vennék a kezembe. Az időbeosztásom miatt az éjszakára eső kettlebell gyakorlatok, meg későn vannak már durvulni (így csak elsiklok a bemelegítésekről. ).
Utána legalább egy hónapos kezdő tanfolyamra el is megyek. Írtátok, hogy van itt Vecsésen is. -
harry
veterán
válasz
gyáliSanyi #6658 üzenetére
Némileg a belltől függetlenül, rendben van a testtartásod? Vállak, lapockák hátrahúzva (de nem fel!), egyenes felsőtest, álló helyzetben mintha a fejed tetejével próbálnál még feljebb nyújtózkodni. Magyarán tehát kihúzva, feszesen állsz. Has, hát, fenék felfeszítésre nagyon figyelni, egyenes hát, ne törjön meg az alsó ponton sem, ilyen térdre támaszkodó megoldások letevésnél véletlenül sincsenek, meg oldalra tekergetett törzs (egykezes swingnél). Súly nélkül, plank közben elég sokat lehet edzeni a tartásra, hisz a swing végpozíciója lényegében ugyanez függőlegesen.
Meddig edzettél kisebb súllyal, mióta váltottál nagyobbra? Mint tudjuk a több nem jobb - csak több. Én legalábbis évekig edzettem 24-el, mire stabilan feljebb tudtam váltani (nyilván pár szériára lehet feljebb menni, főleg swingnél, de azért egyrészt kell egy alap izomzat hozzá, másrészt a technikát nagyon jól kell tudni). Ha a fogyás a cél, ahhoz nem kell nagy súly, én inkább megpörgetném - lásd lent.
A bemelegítés fontosságát talán nem kell részleteznem.
Csukló + bokakörzés, térdkörzés, fej billentés előre/hátra majd oldalra, csípő billentés / körzés, váll- majd karkörzés stb. Súly nélkül deadlift / guggolás (szépen nagyon lassan, nem elsietni), majd súllyal párat. Esetleg lehet kicsit hasazni / plank-elni, hogy meglegyen az érzés, könnyebb lesz a felfeszítés.Ha kevés az idő, akkor is legyen meg 10p bemelegítés, aztán egy 15p zúzás, majd végén nyújtás, lazítás (amit szintén nem szabad elsunnyogni). Zúzás: pl. félpercenként kezdesz új sorozatot, amiben mondjuk 20s munka van, 10s pihenő. Fárasztó tud lenni
Ez így fél óra edzés + öltözködés stb.
-
Antonio
senior tag
válasz
gyáliSanyi #6658 üzenetére
Kérdésedből ítélve, nem jártál hivatalos/csoportos órákra ahol instructor felügyelte a munkát ahol
alap hogy az órát 5-10 perc ízületi bemelegítéssel kezdjük. ezeket a gyakorlatokat beléd kellett hogy "verjék".Ha tényleg így van, szerintem ted le a golyót, és menj el legalább egy kezdő 3 havi kurzusra hogy megtanuld az alap dolgokat mind bemelegítés- mind helyes gyakorlat végrehajtása .
A kettlebell pont az a sport amit autodidakta módon komolyabb sport (edzéselmélet, biológia ismertek stb) tudás nélkül veszélyes elkezdeni.
Nem csak azért mert lesérülsz hanem mert eleve hülyeséget tanulsz meg helytelen mozgást memorizál az izom és hatványozottan több ismétlést kel megtenned később egy rosszul rögzült mozgást kijavítsd.
ráadásul úgy jársz mint én:[link]
Az a baj hogy már olyan sport tevékenységeknél mint pl cross-fit (vagy bármilyen kevert edzés módszer) ahol a kettlebell csak egy "része" az edzésnek, már itt is kerülnek olyan emberek edző pozícióba akik nem kaptak még csak alap képzést sem kettlebellel kapcsolatban.
Ismerős, pl a snatchet úgy csinálta (pedig privát edzésre járt) hogy a highpull gyakorlatot nem is ismerte. Holott a sorrend a helyes snatch altsajátítására pár 1000 swing aztán pár 1000 high pull*, és aztán jöhet a high pull ból a snatch, enélkül meg se érti a delikvens a mozgást (mert elég összetett és egyikből következik a másik), csak valami béna utánzást végez aminek köze sincs a valódi gyakorlathoz.
Szóval tessék elmenni egy kezdő kurzusra.
* azért kell a sok ismétlés a tovább lépéshez hogy az izom "magától emlékezzen" a helyes kivitelezésre, de ettől függetlenül a kettelebellt nem lehet félvárló venni soha, mindig figyelni és fókuszálni kell.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Már egy ideje bell-ezem kisebb nagyobb megszíkítsokkal.
Ebben a hónapban kicsit jobban ráálltam 28kg-bellel. A cél testsúly csökkentés, ami egy hónap alatt 6kg sikerült is.
De a héten elkezdett sajogni a hátam meg a nyakamnál, így most azonnal abbahagytam minden gyakorlatot. Főként Swing ment. 10x10 majd 10x15 majd 10x20-re emelve.Szerintem a bemelegítésnél nagyon elsiklottam, meg, hogy csak este (pihi időben) volt időm csak csinálni.
Erre kérnék pár tanácsot, hogy alap minimális bemelegítésnek ki mit ajánlana, milyen mennyiségben?
-
emiki6
veterán
Ó, hát hogy ne lenne ilyen topik is!
Én az Oktogon Mozgás Akadémiára járok OldSchool edzésre, ahol a súlyokat kettlebellek adják, de vannak saját testsúlyos gyakorlatok, előfordul gumiszalag meg macebell is, programja válogatja. Tudom ajánlani bárkinek!
-
kmarci25
veterán
válasz
HoryThePooh #6655 üzenetére
Köszi! Átgondolom, hogy odaérnék-e időre...
-
kmarci25
veterán
válasz
Csarlee #6653 üzenetére
Köszi a tippeket! Tamásnak az óráját is ismerem, odajártam korábban.
Szerettem, jó is volt, akár még most is beleférne, csak egy bajom volt/van. A Nemzetvédelmire jártam, és az a terem, ahol tartotta olyan szinten koszos volt, hogy nem nagyon volt gusztusom be sem lépni a terembe. Nem tudom, hogy ez változott-e, valaki nem jár oda mostanában?
-
-
kmarci25
veterán
Srácok, a segítségeteket szeretném kérni! Pár évvel ezelőtt már kipróbáltam a kettlebellt (kb. 2 évig csináltam, heti 2-szer), de aztán munkaváltás miatt főleg, abbahagytam. Most keresnék újra csoportot (a korábbiba nem mennék vissza), inkább újat keresnék, főleg induló csoportot, vagy olyat, ahol a kezdőket/újrakezdőket is fogadják. A helyszín is fontos, XVIII., X. kerület lenne a legjobb, meg persze az időpont is (este 7-8-tól). Ja, és "rendes" kettlebell edzést keresek, nem cross fit-et, meg hot iron-t, meg ilyeneket, ahol decathlon-os kettelebell-eket használnak. Szóval ennyi változóval kicsit nehéz, főleg úgy, hogy a kettlebell.hu oldal kb használhatatlan. Szóval van valami tippetek, hogy hol/kit keressek?
-
Lacika_LP
csendes tag
Armandó bedurvult, megvoltak az első szakításai 24kg-al.
15 éves és 58kg. 😁https://www.facebook.com/groups/KettlebellTraining/permalink/1633510510018999/
-
Lacika_LP
csendes tag
-
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6644 üzenetére
Lehet, akkor én nem értettem meg jól, nem túl jó az angolom.
Láttam én is videót és igen katonaságba softot csinálták, legalábbis egy régebbi videóba az volt.
Igen szerintem is ez a fontos, jól érezd magad, egészséges legyél ehhez hozzá tud járulni a minőségi mozgás/sport. Vitát én se nyitnék mert mindkettőt jónak és hasznosnak tartom.
Egyszer talán kipróbálom#6645:
Nekem Ksenia a kedvencem (nem mintha sokat fel tudnék sorolni) elképesztő mit művel, hiába vagyok 78Kg nem tudnám utána csinálni -
Lacika_LP
csendes tag
Hogy ne mindig csak fiúk legyenek:
https://youtu.be/a8Y9G2gNP2A
24kg 💪🏽
-
Lacika_LP
csendes tag
Szerintem csak bemutatta a különbséget.
Mondjuk a katonaságban nem hardstyle-oznak. Majd linkelek videót az Orosz és Ukrán katonai bajnokságról illetve ilyen bemutatókról.
Baja nem hinném hogy van vele, ismerem a dolgait. Inkább szerintem csak a sok vakítás miatt tette fel. Ezek között van az Oroszozás stb és sok fura példa, amiről azok nem is igazán tudnak akikről szól.
Sok mindenkit ismerek jó pár városból, képben vagyok. Mondjuk nekem nem lenne energiám arra, hogy ilyen "vitát" indítsak, de minden esetre szerintem nem rossz. Elég kúltúrált és sok ember véleményét lehet olvasni. Nincs ezzel baj szerintem.Szerintem jól csinálod. Ha jól érzed magad és megtalálod a számításod, csak nyerhetsz, bármit is csinálsz. ✌
Én azért egyszer kipróbálnám az eredetit is már csak a kíváncsiság kedvéért is. 😁😁 hihi -
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6642 üzenetére
Érdekes igen. Azt nem értem miért gond neki hogy más a hardstyle. Igen softstyle jobban kihasználja a testet ellensúlynak és így dinamikusabban lendít. Hardstyle viszont nem véletlen ilyen. Igen felső ponton megfogja a lendületet és nem fokozza, de ez direkt ilyen. Az egész alapját az képezi hogy erőt adj bele, feszítés, légzés stb. Úgy tartják eredetileg a Spetznaznak fejlesztették ki, ők kiképzés során hagyományos Okinawai karatét használják (abból is több stílus volt tudtommal de mindegy). A lényeg az elemek amit beletettek a hardstyle annak ez az alapja. Koncentrált teljes erőbedobás rövid pillanatra (mint egy koncentrált támadás) vagy amit Pavel is szokott mondani légzés a páncél alatt az is innen van. Gyakorlatilag ezeket az elemeket beleépítették meg még beletettek néhány régi erő fejlesztő elemet (TGU, Military press). Hardstyle gyakorlatilag harcművészeti elemekkel lett kiépítve, ezért feszes, gyors, robbanékony, koncentrált és mondhatni szögletes. Nézz meg egy karate kata-t az összes felsorolt elemet látni fogod. Én eredetileg harcművészet mellett kezdtem el a kettlebellezni (persze jobb kondíció és mivel iskolába eltunyultam fogyás miatt). Szóval nem igazán értem mi a probléma ezzel, más mint a softstyle de ettől még nem rossz. Egyik se az sőt mindkettő nagyszerű, én tisztelem és becsülöm ezt a sportot, de nem űzném, nem nekem való, kettlebellezni viszont szeretek, most már magában mivel nincs sok lehetőségem küzdősportot űzni. Kettlebell viszont kötetlen, csak egy bell kell és bárhol űzhető.
-
Lacika_LP
csendes tag
Egy jó kis videó és érdekes beszélgetések alatta. Itt is pont hasonló téma volt.
https://m.facebook.com/groups/321737644529632?view=permalink&id=1612985335404850
-
Lacika_LP
csendes tag
Be persze, rengetegen csinálják már. Ha tippelnék, már többen mint a Pavel félét. Csak inkább az Iukl-es és Waksc vonalon. Illetve jár ki az Ivan, a Rachinskii, a Denis Vasilev ki is költözött.. Én őket látom sokat tevékenykedni.
Ugye a waksc Vb-je már második éve van kint például. Nem igazán tudom, mi lehetett, hogy neki nem jött be. Amikor elkezdtem, nekem is is szimpatikus volt nagyon, én is néztem a videóit, meg csináltam az online versenyeit. Sőt az első versenyem is a Fedorenko féle wkc-s pentathlon volt Londonban. De aztán elmaradt. -
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6639 üzenetére
Igen azt láttam én is, most is szoktam kapni emaileket. Mondjuk nem értem, úgy tudtam azért USA-ba valamennyire befutott a sport (nyilván tömeg sport nem lesz), szóval azért megvetette a Girya Sport a magokat úgymond. Jók voltak az oktató videói, jól látszott a technikai különbség a hardhoz képest és jól megmutatta milyen a Girya Sport (nyilván ebből azért nem lehetett komolyan megtanulni, de nekem jól szemléltette mennyire más a kettő).
-
Lacika_LP
csendes tag
Értelek. Fedorenko tök jól nyomja, pedig már nem fiatal. Mondjuk neki nem jött be olyan jól a biznisz Amerikában, mint a Pavelnek. Hasonlóképp próbálkozott, csak ő nem talált ki egy új sportot, hanem az eredetit próbálta eladni. Bár később is ment ki és ahogy elnéztem az oldalait, a marketingese sem volt annyira ott a toppon.
Még egy érdekes, hogy még Pavelt kimondottan nem szeretik az Oroszok, már aki ismeri egyáltalán (nem sokan), Fedorenko tényleg jó sportoló volt, mindenki tudja és elismeri.
Persze nagyon komoly céget épített fel a Pavel, elismerésre méltó. És végülis megcsinálta a saját elképzeléseit és a szerint alakította a dolgait. Picit elrugaszkodtam a témától, csak ez mindig eszembe jut, mikor Fedorenkot látom. -
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6636 üzenetére
Igen, én magára a kivitelezésre értettem, szóval nincs feszítés, felesleges erőkifejtés. Nyilván komoly erőt kell kifejteni egy-kettő 24-32 Kg-os Girya mozgatásához, nem beszélve róla hogy ez 10 percen keresztül történik és pihenni is csak úgy lehet közben hogy tartod a golyókat. Ez sok erőt és energiát igényel. Én csak a stílusbeli különbség miatt írtam, nem pedig mert az egyik kemény a másik meg könnyű lenne. Nekem meggyőződésem hogy sokkal nehezebb, eleve egy verseny sport, szóval minden elismerésem azoknak akik ezt csinálják. Ez egy nagyon kemény technikai sport amihez iszonyat állóképesség kell. Néha nézek videókat, Valery Fedorenko oktató videóit is néztem (Pentathlon), érdekes mennyire más, könnyedebbnek tűnik kívülről, de valaki vegyen fel két 32-est és nézze meg mennyit bír. Én lehet fel se tudnám venni a kettőt, pedig szoktam 36-al edzeni itthon. Én nem csinálnám mert eleve kiegészítő tevékenységnek kezdtem a kettlebellel foglalkozni, nem kezdenék bele egy verseny sportba, de minden elismerésem annak aki ezt csinálja.
(#6637) EQMontoya:
Más is van snatch esetén, testüket használják lengetésbe ellensúlynak és lábbal plusz lendületet adnak, érdekes ahogy csinálják, technikából oldják meg azt amit hard styleba erőből csinál (aki csinálja mert én nem snatchelek). -
EQMontoya
veterán
válasz
Lacika_LP #6636 üzenetére
Így a videók megnézével azt kell mondanom, ez kb. egy másik sport, mint amit mi végzünk. No offense, nem rosszabb/jobb, csak nagyon más, mint amihez szokva vagyok.
A legnagyobb különbség ugye a rack pozició, de pl. az is nagyon más, hogy nálunk a snatch fent fordul át, Nálatok pedig oldalt. Nyilván így kevesebb energia kell bele, cserébe persze nagyobb súllyal is csináljátok, nagyobb ismétlésszámmal is. 20-assal tudnék kb. ennyit snatchelni, amit Te a videón 32-vel, de abban is nagyon megizzadnék.
-
Lacika_LP
csendes tag
Igen, csak azért írtam úgy, picit viccesen, mert sokan hívják így. Kívülről valóban lazának tűnik a sorozatok eleje, vagy a technika. De a helyzet az, hogy sporolásról szó sincs. Persze nem pazarlod az enegiád fölösleges feszítésekre és mozdulatokra. Viszont minden alkalommal kihozod a közel maxot magadból. Maga techinka valóban spórolós lehet, de egy edzés, vagy egy verseny már korántsem. Állóképességi sport, az nyer aki többet tud csinálni pihenő nélkül. A másik érdekes, hogy a rack pozíció nálunk a "pihenő" rész. Legalábbis elméletben. 2*32kg al azért nem a legkönnyebb pihenni ott. 😅 Akár hogy is nézzük, a súly ott van a két kézben és nyom lefele folyamatosan. Más világ az tuti. De most simán eljöhetnétek megnézni egy ilyen versenyt. Megéri, jön pl az Orosz válogatott 50fővel, elképesztőek azok a srácok. Sokszor ha nem látja az ember, el sem hiszi.
-
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6632 üzenetére
Igen ezért is írtam hogy teljesen más a kettő, nem szabad a hard stylehoz hasonlítani.
Nagyon kemény 24-32-es súllyal 10 percen keresztül ezt végezni, én lehet 16-al se tudnám végig csinálni ezeket, de gondolom ez már profi szint, ide is hosszú út vezet.
"Azért nem annyira soft ez"
Nem azért nevezik softnak mert lágy lenne, hanem a stílus miatt. Hard styleba ügye folyamatos feszítés nagy erőkifejtés a lényeg, gyakorlatilag a lehető legnagyobb erő befektetése. Ezzel szemben a soft style pont az ellentéte, lehető legkevesebb energia befektetéssel több ismétlést elvégezni, nincsen benne feszítés és felesleges erő kifejtés (vagyis ezt minimalizálják a technikával). Szóval nem azért soft mert könnyű (sőt pont nehezebb is szerintem), hanem mert pont ellentéte a hardnak (és kívülről könnyedebbnek is tűnik, persze aki csinálja nyilván nem ezt mondaná). De ha ez zavar nevezzük Girya Sportnak, ez találóbb elnevezése. Én csupán a technikai különbség miatt szoktam softnak nevezni, egyébként meg kő kemény sport, minden elismerésem, biztos hogy nagyon nagy akarat/kitartás és persze állóképesség kell hozzá. -
Lacika_LP
csendes tag
válasz
Lacika_LP #6630 üzenetére
Ez pedig a lökés piramis következő része:
https://www.facebook.com/barcsiklaszlo66/videos/150003445696380/
24+24kg, 1',2',3',4',3',2',1', pihi 1'
Azért ilyet linkelek, mert így egy egész edzés rész látszik, nem csak egy-egy sorozat. Azért nem annyira soft ez. 😅 Legalábbis nekem ez nagyon nehéz volt.
-
Lacika_LP
csendes tag
24+24kg, 1',2',3',2',1', pihi köztük 1'
-
Ájvé
veterán
válasz
EQMontoya #6627 üzenetére
De pont ezért írtam hogy ez teljesen más, itt ez rendben van. Csak hogy jobban lásd, alkaron tartja a giryat és könyök csípőnél támaszt vagyis a gerincre nem jut terhelés. Innen lábbal lökik fel a giryat fej fölé és ebben a mozdulatban a felső test is kiegyenesedik és így tartják meg fej fölött már. Nagy vonalakban így néz ki, de Lacika_LP esetleg leírja ha valamit rosszul írtam volna, én is laikus vagyok egyébként.
-
Ájvé
veterán
válasz
EQMontoya #6623 üzenetére
Szerintem inkább ne menjünk ebbe bele, teljesen más technikailag a soft style és hidd el semmilyen egészségügyi problémát nem okoz. Ne hasonlítsd a hard stylehoz.
(#6622) Lacika_LP:
Gratulálok! Nagyon nagy szó hogy idáig eljutottatok! Sok sikert kívánok a rendezvény lebonyolításához és persze a részvételhez is. -
EQMontoya
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
Antonio #6618 üzenetére
Szerintem érdemes megnézetned. Nyomás nagyon terheli a vállat, igazából nem túl jó neki, a nyomás kezdete nagyon megterheli, utána már mikor a kar is benne van a nyomásba már nem olyan megterhelő. Sportorvos esetleg először gyógymasszőrt is meg lehet próbálni ha nem akarod végigjárni a teljes rehabilitációs folyamatot, de nem biztos hogy megoldja, legjobb lenne sportorvoshoz menni aki diagnózis után megmondja mi legyen a rehabilitáció (gyógymasszőr, fizikoterápia stb.). De majd talán ír nálam okosabb is, nekem csak kisebb sérülésem volt és pihenés is megoldotta, sose kellett komolyabb terápia.
-
Antonio
senior tag
sziasztok
félévente néha idenézek és irogatok ha éppen van amihez hozzá tudok szólni, most is megtörtént de okkal:
régen kb 4-5 évig évig csoportban toltam de az utóbbi években már csak otthon csinálom )van 5 golyóm)
Bár az utóbbi 1 év elég hektikus volt családi okok miatt el lett hanyagolva stb.amiért írok: bár lassan 9-10 éve kettlebellezzem de soha nem volt semmilyen sérülésem, melegítés mindig meg volt, sose toltam túl, és hengerezést/nyújtást is csinálom (edzés után), igaz ezt csak az utóbbi években...
De persze a hülyeség néha utat tör magának,... pár hónapja ismerősök voltak nálunk és nézték a golyókat kérdezték "mire jó ez ... milyen gyakorlatok vannak..., úr isten te ezt kinyomod (32kg) stb ..." és én hülye melegítés nélkül belenyomtam a 32-esbe hogy lám milyen egyszerű is ez.
Úgy érzem nem tett jót, bal vállam bizonyos pozíciókba fáj nem 100% pl 24kg nyomásnak simán menni kellene, de hamar fájdalmas lesz, nyomás az még hagyján, de mikor húzom lefele, illetve csak húznám ott leesik, tehát képtelen vagyok lassan feszítve lehúzni ... a fura hogy csak nyomás ill lehúzás jelent problémát
legutoljára több mint egy hónapja edzettem, beiktattam pihenést, gondoltam majd az megoldja ... de most a mindennapokban is érzem hogy bizonyos kéztartásokban pozíciókban fáj a vállam.
Gondoltam megkérdem itt mi lehet ez. Hála istennek 4x felett teljesen ismeretlenek számomra a sportsérülések megúsztam őket, ezért tapasztalatlan vagyok. Mi lehet ez? forduljak szak orvoshoz ezzel hova kellene mennem? (Bp 14 ker ben lakom) vagy speciális nyújtás, krém házilag, esetleg egy sport masszőr?
előre is köszönöm
-
Lacika_LP
csendes tag
Sziasztok,
regebben mar irtam blogot, csak mindig meguntam, mert maceras volt szerkeszteni.
Most a facebookon is lehet csinalni, ugy hogy elkezdtem ott. Sokkal jobb.Gondoltam megosztom itt, hatha valaki szeret ilyeneket olvasni.
https://www.facebook.com/barcsiklaszlo66/
-
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6613 üzenetére
Én lefogytam 16-al is de iszonyat menyiségben dolgoztam (10x50 kétkezes swing csak bemelegítés, felvétel és nyomás létra 1-től 10-ig, na ez 24-el már durva mutatvány lenne), szóval nem lehetetlen, csak legtöbben ahogy írtad nem jutnak el idáig. Benne maradnak a komfort zónában, azért futnak, bicikliznek szóval kardióznak mert képtelen átlépni ezt, így pedig lazán letudhatják a mozgást úgymond. Ahogy írtad munka kell, ha valaki inkább órákig futkos mint egy jó kiadós edzést megcsináljon, akkor tényleg nincs mit tenni.
-
Lacika_LP
csendes tag
Igen az szerintem is jo. Egesz kenyelmes, nem kell hozza egy "fel edzest" megcsinalni bemelegitesnek, de mar elegge hatasos. Az emberek nagy resze meg is marad ennel a sulynal, ahogy megfigyeltem.
Mondjuk ha csak fogyni akar valaki, a 16 es 20kg is jo, mellette valamilyen ciklikus sporttal. (Futas, evezes, bringa...). Csak ebben az esetben az utobbiakra kell nagyobb hangsulyt fektetni.
Lenyeg a lenyeg, a munkat nem lehet megkerulni hosszutavon.Kb 1000 modszer van mar a fogyasra, de mind csak akkor mukodik, ha megcssinaljak.
)
-
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #6611 üzenetére
Igen, én is éreztem, hogy 16-os nem elég könnyű. Eleinte nyilván jó volt, de gyorsan hozzá erősödtem és nem volt már kihívás. 24 viszont szerintem a legideálisabb súly, legalább is egészségmegőrzés céljából. 28 hasonlóan jó, kicsit nehezebb, de alig észre vehető a különbség (szakításban már érezni, de én azt nem szoktam csinálni).
-
Lacika_LP
csendes tag
Mar nem tudom ki irta, de azert a suly nyilvan nem mindegy. Egy ferfinak a 16kg tul konnyu ahhoz, hogy komolyabb valtozast hozzon. Foleg szakitasban. 24kg szakitas es 2×20kg lokes, vagy felvetelel+lokes, normalis mennyisegben. Korulbelul innen indul szerintem a latvanyos resz. Addig is persze lehet fogyni, vagy erosodni, ha valaki a 0rol vagy legalabbis eleg alacsony szintrol indul.
-
Ájvé
veterán
válasz
EQMontoya #6608 üzenetére
Jó formában vagyok több is megy. 2-3 után azért már nem annyira szép szabályos. 28-al is megy 1 húzodzkodás, 12-vel több is sorozatokban (3-al szoktam, talán menne összesen 7-8).
TGU nagyon jó erősíteni, 36-os megjött gyakorlatilag TGU és swing ment csak. Utána jerk/pushpress. Negatív nyomás jó rávezető ha a katonai nyomás a cél. -
Ájvé
veterán
12, 28, 36. Ez is elég
12 jó húzódzkodni, vettem kintről övet amire fel lehet akasztani.
28 jó a komplexekre, 36 pedig erősítésre (nyomások stb.) ez a nehéz súly nálam.
2x16 nekem is volt, de nem láttam túl sok értelmét, erősíteni kevés, nagy ismétlés számmal jó vo2 max fokozása. Snatcheltem is vele, 10 perc 10-es cserével (tudom ez elég kevés, de alkarom nem bírta sose), 278 ismétlés ment talán, ez is jó fogyasztó. Sose szerettem a snatchet biztos a technikai hiányosság miatt is, clean&press, tgu, swing, meg persze guggolás, ezek mennek. Kiegészítem saját testsúllyal (fekvő, húzodzkodás, tolódzkodás főleg) Dan Johnnak nagyon jó edzéstervei vannak erre, pl ez. -
Ájvé
veterán
válasz
EQMontoya #6601 üzenetére
Ilyen magassághoz ez a súly ideális, szóval nem értem mit akarsz 75 kilóval. Inkább erősíts és akkor még nagyon lesz az izom része a tömegedben. Én amúgy 176 vagyok és 80 kiló, van kis felesleg de ennyi kell.
Csináltam próba képpen dupla snatchet 16-al, tényleg kemény, de szerintem felesleges. Nagyon nehéz kivitelezni. Inkább csináld azt amit VTom írt, dupla clean+press+squat kombókat, na azzal lehet erősíteni, 24-el kellene csinálnod ha már megy a dupla 20 snatch. -
EQMontoya
veterán
Pl. mostanság dupla snatches programunk van, ami 2*16 vagy 2*20kg esetén azért finoman szólva is nehéz (nem vagyok egy nagy izomállat, 180cm, 80kg, szóval nekem a 2*20 azért elég sok snatchelni), erősíteni erősít frankón, de nem úgy láttam, hogy az a maradék felesleges (5kg mondjuk) egy szikrányit is fogyna.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest