Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csarlee
tag
Helló Srácok!
Nincs valakinek eladó 24 kg-os KB-je? Mindegy milyen, szakításhoz kellene...
Köszi,
Csarlee -
KB.Pifu
tag
fene ebbe a hülye hidegbe, olyan jó volt kint edzeni, most jöhetek vissza a szűk szobába
-
Mivel nincs itthon 32-es, megpróbáltam egy 12-est és egy 20-ast összefogva kinyomni, sikerült
bár nem volt egyszerű.
A classic DD-t pont a kialakítása miatt adtam el miután Tamásnál egy silver elite 360gears került a kezembe.
-
KB.Pifu
tag
lehet, nekem tekeri a bőrt, mert erősen szorítom, legfőképp azért is veszek normálisat, hogy később esetleg el is tudjam adni, amúgy meg egy 16-st mindig érdemes megtartani, pl amikor húzódzkodsz ne rögtön a 20-ast kelljen felcsatolni, vagy később nyomsz egy BUP-t a 20-assal és megspékeled a 16-ossal. mindig lehet munkát találnia a kicsiknek is
-
Pocee
senior tag
válasz
KB.Pifu #1192 üzenetére
nekem az a tapasztalatom,hogy a dd nem nyírja annyira a bőrt tekintettel,hogy nem egyenletes a festése,forgácsol az biztos de nem tapad,ami nekem jobban tetszik benne,amikor még edzésre jártam ott elittel nyomtam és bizony az letépte az ujjak tövében lévő bőrt,a dd még nem csinált ilyet.
a másik dolog meg lehet,hogy az én hülyeségem,és biztos csak a jó marketing miatt drágább
de én ragaszkodom ahhoz,hogy olyannal edzek amivel megtanultam,nyilván a másik márka sem fog elromlani,de nem cserélgetem annyira sűrűn őket,hogy ne bírjak megvenni egy "igazit",ezért vettem húszasokat,hogy ne kelljen 16-osokat majd kinövés miatt cserélni. -
bobby_30
tag
válasz
KB.Pifu #1192 üzenetére
Szerintem aki otthon szobában akar edzeni és vigyáz a golyóra annak mindegy milyen bellt vásárol. Vagyis csak a kényelemre figyeljen, elférjen a keze ilyesmi. Viszont aki szabadban, betonon, esetleg néha leejtve gyakorol annak érdemes minőségi golyóra befektetni. Nekem volt régebben kínai golyóm nem is kettlebellként árulták hanem füles súlyzó néven. Én bicajjal jártam ki Maros partra edzeni, a golyót a kosárban vittem magammal, a festék teljesen lejött róla, és bizony a tenyért is nyúzta rendesen. Viszont ha én erre a golyóra vigyáztam volna ahogy kell akkor még a mai napig is boldogan emelgetném. Amúgy az erő és az izom szerencsére nem tudja hogy szuper vas, vagy csak egy kínai utánzat van a kezedben így mindkettőtől nőnek rendesen.
-
KB.Pifu
tag
kajli márka, az hát, viszont fel annyiba kerül, és sokan vagyunk itt akik nem értik, hogy a márkában mit fizetünk meg, (kivéve a festést, imádom a dd-t miatta), elvégre vasakról van szó, a kettlebell ereje az egyszerűsége...
szerintem csajnak vegyél elitet, szélesebb a füle, jobban megy majd a swing.
egyébként 20-as DD-t még nem fogtam, de a 16 rendesen megdolgozta az alkarom, lett is egy nagy izomcsomó ott
, mondjuk engem nem zavar, mert nem "üt" , megmarkolom keményem, nem nyitom szét az ujjam a snatch tetején, cserébe frankón feltekeri a bőrt a tenyéren
-
Pocee
senior tag
válasz
KB.Pifu #1190 üzenetére
Én úgy tudom a spartan nem 360gears kiadás hanem valami "kajli márka"
remélem nem tévedek,mondjuk az elite széria sztem maradhatott volna a kezdőknek és a gyengébb nőknek,jó volt vele dolgozni,a 20kg-os dd pillanatok alatt bontja a csuklóm,mondjuk elég gyenge és a golyó füle is jóval kisebb és vastagabb mint az elite-é volt.
De nekem tetszik a dd,igazi keményvonalas cucc.
Nem tudom merjek-e a barátnőmnek dd-t venni vagy vegyek neki elite-t,itt Németországban még kapni elite súlyokat,arányaiban a 6 kilós is ilyen szemét lesz szerintetek mint a 20as?
Nem akarom elvenni a kedvét azzal,hogy fájlalja a csuklóját. -
KB.Pifu
tag
valaki aki vett spartant elmondhatná, hogy a füle kb milyen magas, nem mintha tárgyilagos lenne, csak régen azt akartam venni, én már maradok a dd-knél, nekem tetszik a festés
-
germanh
senior tag
válasz
.impulse. #1188 üzenetére
Az Elite az a 360gears egyik fajtája, nagy fül, ezüst szürke festés.
Jelenleg hivatalosan Dragondoor Military grade belleket forgalmazzák csak, és még kifutóban található 360gears Vinyl bell, illetve pár 360gears classic "redbell" meg blackout.
Viszont utóbbiakból választék kb nincs már. Ami a teljes tartományban kapható az csak a DD perpill. -
Vati44
csendes tag
Sziasztok,
vásárolnék egy 20kg elite kettlebellt, de sehol sem találok, tudom, hogy már nem forgalmazzák, ezért ha valakinek lenne megunt darabja megvásárolnám.
Csak az elite sorozat érdekel.
Bocsánat az off-ért, de már minden vesz/elad oldalt megnéztem.
Előre is köszönöm.
Vati44 -
KB.Pifu
tag
válasz
cannibal #1183 üzenetére
tanuld meg rendesen és jó lesz a tartásod is, nekem bevált, itt mindenki azon a véleményen van, hogy edzőtől érdemes tanulni, ha csak a swing miatt nem akarnál fizetni, azért élőben kérdezz meg valakit, vettem kettlebellt már olyantól féláron aki youtube-ről akart tanulni
-
cannibal
senior tag
válasz
KB.Pifu #1182 üzenetére
Eljárok konditerembe hetente 3x, csak e mellé keresnék valami ami mindent átmozgat rendesen
A tartásom se az igazi. Egyenes a hátam nem vagyok púpos, csak a hasam elég gyenge és vszleg a hátizmaim talán rövidebbek kicsit. Ez kívülről nem nagyon látszik, de én látom magamon
Ezen szeretnék még javítani. Gondoltam has és derék/hát edzés kettlebell segítségével.
-
KB.Pifu
tag
-
germanh
senior tag
válasz
KB.Pifu #1176 üzenetére
Renegade row
Egyébként, ha két különböző belled van akkor lehet olyat, hogy mondjuk egyszer X ismétlést csinálsz úgy hogy a nehezebb van a jobb kezednél, a kisebb meg a balnál majd cseréled a súlyokat és úgy is csinálsz X ismétlést, hogy a nehezebb van a balnál és kisebb meg a jobbnál, és akkor az úgy kiegyenlítődik szerintem, de szóljatok, ha hülyeséget beszélek. -
KB.Pifu
tag
egy testépítő oldalon olvastam ( ilyet is kell néha ám csinálni)
"A tricepsz talán az egyetlen izom, amelynek edzéséhez szinte elengedhetetlen a csiga"minden nap tanul az ember valami újat
-
KB.Pifu
tag
válasz
Woodslave #1155 üzenetére
egyszerű, régen sokat panaszkodtam a gyenge és picit fájós derekam miatt, nem is szerettem a hajladozós melókat, most meg előbb unom meg a nehéz fizikai munkát, mint hogy elfáradjak,
pl: 2 platóskocsit dobtunk meg a bátyámmal mindenféle szeméttel, kézzel is meg lapáttal is, estére csak kellemesen elfáradtam (rendes tempó mellett, mert otthon dolgoztunk) és a derekam se fájt, azért éreztette velem a lapátolás, hogy a mély hátizmok a nyerők.pl: ma pedig rengeteg fát pakoltunk elfáradtam persze, de nem úgy hogy lassítani kelljen vagy ilyesmi.
kettlebell lóbálás, valóban hétköznap nem lóbálunk semmit, de ez a módszer remekül stimulálja azokat az izmokat (mély hátizmok, meg majdnem az egész hát) melyeket máshogy nehezen érünk el, ha meg elérjük biztos nem egy súllyal tesszük.
most én kérdezek, a fekvenyomók se hanyatt fekve tolják a zongorát
-
Woodslave
félisten
válasz
bobby_30 #1160 üzenetére
értem, nekem mondjuk semmi ilyen tapasztalatom nincs a kondizástól, meg a kreatintól ezért kérdeztem rá.
Amikor 96 kiló voltam akkor nem azért volt xar a kondícióm mert testépítő edzéseket végeztemMost vagyok 77 üresen heti két konditermi edzésen kívül semmi mást nem csinálok, mégis simán tudok futni - sprintelni ha kell anélkül hogy meghalnék. Igaz ezen kívül semmit nem figyelek - tartok be a testépítéssel kapcsolatosan előírtakból, nincs már kedvem ehhez.
Amiket te is leírtál én inkább a testsúlyodnak meg a xar kajálásnak (vagy inkább sok) tulajdonítom. A lényeg hogy mindenki csinálja amihez kedve van
Én inkább lennék qrva izmos úgy hogy egy pohár sódert ne tudjak felemelni, mint qrva erős etióp, de egyik se vagyok, inkább gyenge etióp -
-
bobby_30
tag
válasz
Woodslave #1150 üzenetére
Bocsi de a felfúj dolgot nem magyaráztam meg. Ott van pl a kreatin amit minden testépítő használ amatőr szinten. Én is szedtem többek közt. Voltam 92 kg, elkezdtem szedni lettem 10 nap alatt 96. Az erőm hihetetlen módon megnőtt, a súlyokat nem győztem emelni. A 3. hónap végére lettem 100 kg, az izmaim teltek voltak, erős voltam mint egy bivaly. Igaz a többi táplálék kiegészítővel 3 hónap alatt elment 100 ezer ft!!! Aztán jött a kötelező szünet aminek hatására már egy hét után érezhetően legyengültem. A súlyom visszaesett 94 kg-ra 3 hét után, aminek nagyobb része a hasamon volt, mivel a kreatint rengeteg cukorral kellett bevenni. És ez csak egy dolog a testépítésben, rengeteg hasonló cucc forog még badis körökben. Szóval a felfújt dolgokon én ezt értem. Arról már nem is beszélek hogy olyan merev lettem hogy még a se...em kitörlése is nehezemre esett./Nem a kreatintól hanem a badis edzéstől/
-
bobby_30
tag
válasz
Integra #1156 üzenetére
Nayon sok elit alakulatnál, hegyi mentőknél, tűzoltóknál crossfittel készülnek, talán nem véletlenül, mivel ez a sport adja a legátfogóbb edzést. Ugyanis benne van a 10km-es futástól a nagyon nehéz súly elemeléséig minden. Abban viszont egyet értünk hogy mindez már régen is megvolt lényegében változatlan formában, csak most újra divatba hozták hogy még egy újabb bőrt lehúzzanak az emberekről. Tehát az elit alakulatok 30 éve is crossfitteztek csak akkor még nem tudták.
-
bobby_30
tag
válasz
A használható erőt úgy értem hogy a gyakorlati életben előforduló dolgokban jobban fogsz teljesíteni. Például ha egy ifa sódert le kell lapátolni akkor a belles crossfittes hamarabb megcsinálja mint a gyúrós. Azért mert erő és állóképesség is kell egyszerre. Valamint ha fel kell menni az 5.-re akkor is elmarad a testépítő. Viszont ha fel kell emelni egy nagy súlyt akkor a badis lesz a jobb, de ott is egy erőemelő kenterbe veri. A felhúzás pl egy kiváló erőemelő gyakorlat ami sok izomcsoportot megmozgat egyszerre, ezáltal rendkívül hatékony is. Ami miatt tisztelem a badisokat az a hihetetlen következetesség a táplálkozásban ami nélkül nem tudnának eredményt elérni. Amit nem szeretek ebben a sportban: Teljesen szubjektív értékelés, tehát kinek melyik versenyző tetszik. A többi erősportban ezek mind objektív dolgok. Pl.ki emel fel nagyobb súlyt, ki ugrik távolabb, stb. Az elit mezőnyben lehetetlen koksz nélkül érvényesülni, de amatőr szinten sem, ha nincs sok pénzed táplálék kiegészítőkre. Végül a badi az egyetlen sport aminek a célja az, hogy jól nézz ki, mindegy hogyan teszed. A többi erősportban a teljesítmény számít amitől jól fogsz kinézni. Illetve a badiban teljesen elkülönítve edzed az izmaidat, ami teljesen idegen az emberi mozgásban. Pl: koncentrált bicepsz, lórugás, stb. Ezeket úgy írtam hogy 4 évig csak testépítő edzést csináltam.
-
Integra
titán
azért a minden napi energikus életvitelhez, a funkcionális erőt, vitalitást a crossfit is megadja, nagyon is jó rá. a kettlebellt meg azért vették be, mert rájöttek, hogy az a fajta erőnléti edzés baromira nem lesz meg a crossfitben, verhetsz te akármennyi szöget a betonba meg tologathatsz traktor gumikat... egyszerű nép az orosz, sallangmentes, de nem hülye. az amerikai meg összegyúrta aztán csinált belőle pénzverdét.
-
Integra
titán
nem a bodybuilder lesz a hosszú távú túlélő, soha nem ő volt.
nézd meg, hogy pl a rangers-ben milyen emberek szolgálnak. na ők a túlélők, akkor is mennek előre, mikor mindenki más már rég elhullott.
ettől függetlenül én irigylem (persze pozitivan) a bb-s srácok egy részét, akik mértékkel, de piszok jól néznek ki. -
Integra
titán
válasz
bobby_30 #1149 üzenetére
benned egy piár menedzser veszett el....
majd mikor valamelyik lúzer a fejére ejti a golyót, majd kiveszik a versenyből, ennyi.
nincsen nekem alapvetően semmi bajom a crossfit-tel, jó dolog, mozog az ember, de ezért fizetni.... főleg aki képes személyi edzésre havonta le sem irom mennyit kifizetni... na mindegy.
a crossfit korunk legnagyobb marketing etetése, az új kori sport ágazatokból, ez a szerény és szűk véleményem. de mint látszik, elég kiégett ember van, aki ezért él és hal. én se csinálnék mást, fizessen a nép, ha ezért fizetni akar, nekik van igazuk, kopasszák is meg őket amennyire lehet. -
válasz
Brutálisan jó erőállóképességet szerezhetsz relatíve rövid időn belül. Az izmaid nem növekednek meg feleslegesen nagyra, esélyük se lenne egy folyamatos 150-170-es pulzustartományban.
Olvasd el amit fentebb írtam a fekvenyomásról, ennyit erősödtem vele, pedig csak 16 és 20kg-os súlyokkal dolgoztam.
Érdemes lenne tartósan is kipróbálnod egy komoly instruktornál pl Tóth Ervin v Mári TomiRöviden: úgy leszel erős, hogy nem nősz konyhakredenc méretűre Ronnie C., Jay C., stb.
Pocee: elég durván nyomja ez a muksó
-
Pocee
senior tag
válasz
Szerintem értsd úgy,bár én soha nem testépítettem, de ahogy én látom egy bb nagy letapadt izmokkal rendelkezik 5ször kifejt óriási erőt és utána vége,persze eléggé lesarkítva(elnézést a bb-től) szemben a kettlebellel,bár instruktor nélkül nem biztos,hogy eljut Hozzád,de azt a golyót úgy kell kilendíteni,hogy min 3-4 nagy izomcsoportot meg kell feszítened,kötelezően.
Nem tudom,nekem soha nem volt igényem nagynak lenni,sokkal inkább akartam "kicsi" de erős maradni.Volt már,de csak a példa kedvéért,sztem ez használható erő.
-
Woodslave
félisten
válasz
bobby_30 #1149 üzenetére
mindig megüti a fülem ez a testépítés felfúj dolog, mert sajnos ezt még nem sikerül elérnem, de mit értessz azon hogy használható erőt ad? Mire lehet használni azt, hogy egy golyót lóbálsz, főleg a lendületét kihasználva.
Már korábban írtam, hogy csak egyszer próbáltam, nem volt rosssz, bár nem is fogott meg annyira..
De tényleg érdelelne miért használod ezt a "használható erő" kifejezést? Én pl csinálok felhúzást edzésen, azt használhatóbb erőnek érzem, mert mondjuk előfordul hogy valamit fel kell venni a földről, de az még soha nem fordult elő, hogy valamit meg kellett lóbálnom.
Nem akarok itt a kettlebell topicban támadni, ne vegyétek annak
-
bobby_30
tag
Valóban a crossfittben emelik a golyót fej fölé ami azért alakult így hogy a versenyeken ne legyen vita hogy meddig kell a bellnek emelkednie. Tehát a könnyebb mérés érdekében történt mindez. A crossfit szerintem kiváló sport ahol a funkcionális mozgásformák vannak előtérben. Szerintem jól megfér a bellezés mellett. Nem véletlen hogy a crossfit hazai fellegvárában edzősködik többek közt Lakatos Péter akit szerintem a kettlebellt forgatóknak nem kell bemutatni. Többek közt 174 snatch 5 perc alatt 24 kg-os golyóval. Szóval szerintem rokon sportok, mivel mindkettő használható erőt ad, és nemcsak felfúj mint a testépítés.
-
KB.Pifu
tag
[link]
hosszabb a hajam és nagyobb a mellem is... -
germanh
senior tag
válasz
Integra #1140 üzenetére
Ebből láttam olyan változatot is testközelből az edzőteremben ahova az elmúlt hónapokban jártam, hogy a felső ponton lógott a súly, na az még merészebb. De nem csak egy ilyen volt amitől égnek állt a hajam.
Persze, hogy mi a neve azt nem kérdeztem meg, nézni is elég volt...
-
Biztos én vagyok tudatlan, de milyen gyakorlat ez?
[link]
-
Rakosgattam a kondigépem, próbaképp felpakoltam 80kg-ra a fekvenyomó rudat 3x nyomtam bele erőlködés nélkül. Nyár elején amikor a rendes KB edzéseket kezdtem akkor a 60kg-mal is már szenvedtem. Hajtott a kíváncsiság és ráraktam még 2x5-öt, 2 ismétlés ment, a 2.-nál már azért torzult az arcom
. Tudom nem nagy súly, de a fekvenyomást utálom és igazából a fejlődés mértéke a lényeg.
-
Integra
titán
válasz
germanh #1135 üzenetére
nyilvánvalóan genetika kérdése is, én degeszre zabálhatom magam, akkor is kondiban vagyok edzés mellett, mert jó géneket örököltem. ettől függetlenül a pavel anno azt mondta nekem, egyél ésszel, egészségesen, sokat és edzz sokat. közben tömtük a fejünket zöldséggel meg hallal kipukkadásig
pifu: hahaha, frost armour, ez nagyon jó
-
KB.Pifu
tag
válasz
Integra #1126 üzenetére
én is nekiállok, a hasi területek úgyis el vannak maradva, oda csak egy lvl 2-es zsírpáncél van rakva ( a kocka haverok frost armour-nak csúfolják)
emlékszem edzésen az edző a kezünkbe adott ilyen 6 kilós kis játékokat, van-e ennek külön neve?
háton fekszünk, a lábak behajlítva és megemelve, a 6 kilós súlyzót meg a lábak nál 8-as alakban sokáig adogatni egyik kézből a másikbamit ne mondjak, megizzasztotta az emberrket rendesen
-
germanh
senior tag
válasz
Integra #1128 üzenetére
Áhhh...kockahas
...sajna ahhoz itt túl sok a nasi.
Én azt szoktam csinálni, hogy előbb a gyengébb oldalammal csinálom a gyakorlatokat, és aztán az erősebbel, nehogy több ismétlés legyen erős oldalon, mint a gyengébben. Azt nem merem, hogy a gyengébbel többet csináljak, bár lehet az lenne a megoldás.
- koxx : állásból még nem próbáltam a haskereket, durca lehet -
Integra
titán
válasz
germanh #1127 üzenetére
nagyon kell, a kockahas visszaszerzés projekt enélkül nem fog megvalósulni...
amúgy is elég jól bírom. nekem a lábaim kell megerősíteni és a bal karom, vállam, jobbal ijesztően többet tudok, egyenesbe kell hoznom a különbséget. mindig próbálok ballal eggyel többet csinálni, aztán majd meglátjuk -
Integra
titán
neki álltam ma újra. kivagyok, kicsit elfáradtam, durván le vagyok amortizálva
viszont februárra már patent leszek -
germanh
senior tag
válasz
KB.Pifu #1120 üzenetére
Én is kb 75kg-ról indultam másfél éve 12kg-ossal. Most 69-70kg között mozgok és 24kg az edzősúlyom, egy ideje kóstolgatom a 28-ast, de ez a váltás/edzésbe beépítés már eléggé szenvedős, durva néha . 32-est ki tudom nyomni 1-1x, tgu, swing is megy vele igencsak korlátozott számban. 24kg-al megy a pisztolyból is 1-1. 100 snatch megy 20-assal 4.10 alatt. Természetesen ez 5 perc alatt 24-essel lenne a cél, de oda még van mit tenni, egyelőre ehhez még nincs elég alkarom
. Nagyon szépen lehet fejlődni szerintem, ha csinálja rendesen az ember. Nem vagy lemaradva semmiről. Ha csinálod meglesz az eredménye
Úgyhogy hajrá.
-
KB.Pifu
tag
én kissé pirulva vallom be, hogy 1 éve kezdtem kb 75 kiló körül a 12-essel, (most vagyok pocakosan 90kg ) Nem is volt ugyan baj, mert eléggé kardiós volt az edzés a végére már ez is elég volt.
3 hónapra rá megvettem a 16-ost, gyakorlatilag azóta is azt nyúzom, (fél év a rossz edzés miatt elpazarolódott). 20-al a snatchen és a TGU-n kívül minden mást tolok szériában ha éppen ahhoz van kedvem, de szerintem súllyal szakításban feljebb lépni az az igazi mérföldkő.tehát: kb 3/4 év kellett mire megmertem próbálni a 20-assal a szakítást (akkor is csak keveset, mert a vállam jelzett) eddig szobában dolgoztam és féltem kirepül a kezemből. Most meg másik városban pihen a 20-as és most csak a 16-ost nyomom. Lassan haladok mert félek a sérülésektől ( nem egyszerű a vállam, nekem is olyan ropogós), a tapasztalat az, hogy lassú a regenerációm és egy rossz mozdulat hetekre visszavethet. Óvatos vagyok, eddig nem is nagyon hibáztam.
egyébként a dd csodafestését egy év alatt leszedtem
-
válasz
littlelion21 #1118 üzenetére
192cm
-
Integra
titán
ezért kédeztem és ez Pifunak is válasz, te könnyebben éred el a súlyodhoz a nagy súlyt, mint mondjuk egy 60-70kg-os elvtárs, neki azért a 24kg már komoly meló, oda nem küzdöd fel magad alapvetően ennyi idő alatt ha 12 kilóssal inditasz. én 76kg körül vagyok, a 32-est kinyomom, de most 16os golyóval kezdek újra.. jövő nyárra a 32-est akarom lóbálni megint, talán sikerül, de ha a 24-re vissza tudok állni, elégedett leszek. nem szétcseszni akarom magam, az én súlyomhoz a 32 kilós se teljesen normális már.
-
Integra
titán
hány kg voltál kezdéskor és most mennyi vagy?
Pifu:
ez inkább attól függ, hogy hány kg vagy mikor kezded, illetve a tapasztalat az, hogy igenis nem szégyen kisebbel kezdeni, mint 16, mert legalább nem arra megy el minden erőd, hogy magadra ne ejtsd a golyót, hanem a helyes technika megtanulására. csak a legtöbb embert elkapja a gépszij és minél hamarabb minél nagyobb súllyal akar dolgozni.... a legtöbbeknél pedig a teknika rossz, hamar észreveszem az alap hibákat, tapasztalat. -
KB.Pifu
tag
Az elején még sokat olvasgattam, hogy a férfi kezdő bell súlya 16 kg, Ti is ezzel kezdtétek?
Az én kezembe az edző a 12 kilósat adta először... -
KB.Pifu
tag
válasz
bobby_30 #1111 üzenetére
nincs pontos heti edzésterv, ami biztos nálam a swing az elején és a snatch a végén, közben meg próbálom változatossá tenni.
Gyenge volt a csuklóm, ezért sokáig a golyón csináltam a fekvőt, meg szeretem a hindu nevű fekvőt is, nem tudom ismered-e. Később ha átlépek egy bizonyos küszöböt áttérek az egyik kéz a talajon, egyik a golyón fekvőre is.eredmény: felső mellizmok feszesek, erősek, és a váll is szépen kerekedik*, a tricepsz is kapja rendesen az áldást(izomláz is volt, az 1 év KB ellenére is!).
szóval nincs kimondott edzéstervem, egyedüli hiba ha lenne valami amihez nagyon ragaszkodnék, pl sokáig állandóan mp-t csináltam, aztán úgymond kiégtem, mert már nem volt fejlődés semerre, szóval fő a változatosság
*reped is lassan a hónom alatt
-
bobby_30
tag
válasz
KB.Pifu #1110 üzenetére
Én olvastam a könyvet és akkor elhatároztam hogy beveszem az edzéseimbe, ez sajnos elmaradt. Szívesen olvasnék ezzel kapcsolatban a bővebb tapasztalatokról, illetve egy heti edzésedet is leírhatnád. Valamint pontosan hogy szoktad kombinálni a golyóval. Nem utolsó sorban a kinézeted változott e mióta ezt csinálod.
-
KB.Pifu
tag
"Fegyenc" edzést csinál valaki a bell mellé? Mert én most közeledek az egykezes fekvő végéhez, kb így néz ki egy alkalom: 10-10 egykezes swing aztán vagy 10 közeli (kezek majdnem összeérnek) fekvő vagy 5 hindu és ez 4 szer ismételve, elképesztő a fejlődés, nálam ez az alap, ez majdnem minden edzésen van, erre jön rá az aktuális "kedvem van": guggolás vagy mp meg ilyenek, meg minden edzés végén ellövök kezenként 30 snatchet.
-
Integra
titán
válasz
bobby_30 #1108 üzenetére
szerintem az ilyen gyakorlatok mint amit te is irtál, hogy húzódzkodás, fekvőtámasz, kinyomás, lábemelés etc, ezek igenis jók, én is szeretem, és persze, hogy lehet csinálni. mondjuk én ezeket nem is sorolom a klasszikus gyúrós gyakorlatok közé, mert nem statikusan mozgatsz izomcsoportot súlyokkal gépek segitségével. ez szin tiszta tesi
-
bobby_30
tag
válasz
KB.Pifu #1105 üzenetére
Én csak magamról tudok nyilatkozni. Sokkal szárazabb izom van rajtam mióta golyózok. Nehéz volt kinőni a badis betegséget, mégpedig mikor száraz voltam akkor nagy akartam lenni, mikor nagy darab voltam akkor száraz izmokat szerettem volna. Ez egy év alatt akár többször is változott. Még annyi tanács azoknak akik gyúrásról térnének át hogy a lelkiismeret megnyugtatásaként lehet badis elemeket is hagyni az edzésben. Én például egy darabig úgy edzettem hogy egy pár fő gyakorlatot meghagytam /fekvenyomás, guggolás, elemelés, karból nyomás, tolódzkodás súllyal, húzódzkodás súllyal/ Ezek közül az adott edzésen egyet kiválasztottam és aznap azt is csináltam golyózás mellett. Például fekvenyomtam 5*5-öt majd utána belleztem. Vagy csináltam 30 swinget utána 10 húzódzkodást, és ezt 10* megismételtem. Mostanában inkább az ugrókötelet vetem be kiegészítésnek, valamint futást. Például 30 swing 200m futás és ez 10*. A badis edzésből a tolódzkodás, illetve a húzódzkodás maradt, de jobb ez így mivel nem fájnak az izületeim. Remélem tudtam segíteni.
-
KB.Pifu
tag
egyébként egy érdekes kérdés
akik itt golyóznak, azok mind hasonló testfelépítéssel rendelkezhetnek? Úgy értem ránézésre meg lehet mondani, hogy ki az aki golyóval eddz?
Mert múltkor velem történt ilyen, mit ne mondjak kicsit megsimogatta az egóm
-
KB.Pifu
tag
válasz
littlelion21 #1103 üzenetére
nálunk mind a két edző egy hónapra 8 ezret kér (2 edzés hetente), ha egyenként mész akkor lehet alkalmanként 1500 is, mivel én gyakran mentem egy-egy edzésre, ezért én pl sokáig 1200 fizettem( suli miatt mentem ahogy tudtam)
-
littlelion21
addikt
Nah, akkor úgy néz ki váltok. Már csak azt kell kiderítenem h mennyibe fáj egy 3 hónapos edzés...
-
Valentin Dikul ilyen emberek hol teremnek?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- Amatőr csillagászat
- Eredeti játékok OFF topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Külpolitika
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest