Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
-
Integra
titán
a 14 swing kezdetektől megvolt, most ott tartok, hogy az első 3 kör marad 14 swing, az utolsó 2 kör meg 15. hábakker, mocskosul sok az a plusz 1 swing..

viszont nem vittem még le a két perces pihenőket másfél percre, szerintem ebben a hónapban még nem is fogom, így is a pénteki tabatázásra már keményen érzem a derekam. -
Ájvé
veterán
Akkor nevezzük blokknak a 20/10-et, 8 kör ebből egy tabata ami 4 perc lesz így. Ha 20 kört csinálsz az valóban 10 perc lesz, de egybe ennyit lehúzni elég kemény, kérdés persze az ismétlések száma. Ha végig tudod csinálni 10 percet az elég szép teljesítmény, de azért persze lényeges a körönkénti ismétlés is.
Én kétféle képen szoktam csinálni, egyik hogy ilyen tabatákat végzek (8-as körök) köztük egy hosszabb 2 perces pihenővel, illetve csináltam úgy is hogy 16 kör (két tabata egyben) utána 2 perc pihenő majd megint 16 kör. Igazából lehet variálni ahogy akarod, de ismétlések száma sem mindegy, ha nem is 100%-on tolod, de egy magas ismétlésszámot kell felvenni legalább.
Igen, gondoltam hogy ismerős, hiszen intervallumos edzés, igazából a munka-pihenő felosztás a lényeges itt, másban nem különbözik egy hagyományos intervallumos edzéstől. Ez azért jó, mert pihenő nagyon rövid, szinte lerakod és már jön is következő kör, munka idő se olyan hosszú mondjuk, de épp elég leterhelő. Teljes bedobással csinálod akkor már 8 kör (120 ismétlés, 15 ismétlés körönként) is elég durva tud lenni. nemhogy 20 kör. -
harry
veterán
Körökkel megkeveredtem, tehát fél perc egy alap blokk (20s:10s - munka:pihi), és ha csinálnám 10 percig, az lenne 20 kör, és mondjuk 13 ismétlés a munka rész alatt.
Ez így sok, jó, kevés?
Snatch hónapban szoktuk hasonlóképp zárni az edzéseket, csak abból persze kevesebbet, 6-8 ismétlés körül, szóval alapvetően ismerős technika, kedvelem is. -
Ájvé
veterán
Izumi Tabata-ról kapta a nevét aki egy japán professzor, kutató.
Lényegében egy sima intervallumos edzés (mi szempontunkból), rövid munkaszakaszt egy még rövidebb pihenő szakasz követ 8 körön keresztül, a munka része 20 másodperces (maximális intenzitású) még a pihenő 10 másodperces. Eredetileg 5 kört ajánlottak talán ebből, de nem kettlebellre lett kitalálva, hanem egyik gyakorlat után jött a másik, így 20 percbe belefér az egész, csak ha végig swingelsz egybe lehúzni összesen 19:10-et 20/10-es körökkel (összesen 40 darab ilyen 20/10-es kör) arra azt mondom hogy kegyetlen állóképessége van annak aki lenyomja. Ezért iktattam bele 2 perces pihenőt vagyis 8x(20/10) ami 3:50 perc összesen, amit követ egy hosszabb 2 perces pihenő így 27:10 lesz összesen a vége.
Elég kemény kis gyakorlat, rendesen lefáraszt. Mondjuk nem 100%-on szoktam csinálni (mondjuk lehet az kellene), hanem átvettem Integra 13-as sorozatát (15-16 a maximum amit meg tudok csinálni 20 másodperc alatt), vagyis igyekszem ezt tartani és végigcsinálni az 5 Tabata kör alatt (eddig még nem sikerült teljesíteni 13-as sorozatban). -
harry
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Ja tudom, edzés szempontjából alapvetően elég egy 24-es golyó, meg el lehet azzal fáradni, de néha nem lenne rossz egy kicsit nagyobb súllyal is megküzdeni.
Amúgy ennek a tabata témának majd utánajárok, annyira nem követtem, amikor erről beszélgettetek, mi is ez meg hogyan, de megnézem majd, mert a TV nézés + zsírégetés + egyszerű gyakorlat számomra jól hangzó kombináció, úgy értve, hogy ezt talán hosszan is tudnám űzni. -
Integra
titán
megmondom őszintén, van 32-es meg 40-es golyóm is otthon, deadlift-hez használom, de swing-hez egyre kevesebbet, főleg amióta belebuzultam a tabatázásba

3 súlyzós edzésen ott a 32 meg akár nagyobb a swingeléshez, de igazából egyre inkább azt érzem, hogy ide nem feltétlen a nagyobb súlyok kellenek.
majd ha tabatában megtudom csinálni a 10x8-as kört 24 kilóssal (ez 1200 swing 1 óra alatt), akkor elkezdek gondolkodni, hogy a 28 kilóssal tabatázzak e. de -mondom, szerintem- felesleges, a saját tapasztalatom az, hogy derék és minden más erősítésre sokkal jobb egy durva tabatázás (a zsírégetésről nem is beszélve), mint az, hogy 40 kilósat lóbálsz körönként tízszer egymás után. max elmondhatod, hogy 40-es súllyal swingelsz. de ennyi. -
cAby
tag
Persze, nem panaszkodhatom, mert van bőven kínálat pesten, ahogy látom, de a baj az ott kezdődik, hogy munka miatt nagyon kevés a szabadidőm és szeretném minél optimálisabban kihasználni.
Ezért lenne jobb minél közelebbi termet/edzőt találni, hogy ne menjen el 1 óra se utazgatással.Ebben is van valami, hogy edzésen ki tudom tapasztalni, hogy melyik típus az, amit a legjobban tudok használni.
Továbbá az is az edzés mellett szól, hogy ott biztosan jól csinálok majd mindent (előbb, utóbb
, így nem fog berögzülni rosszul a mozdulat sor.Hagyom is az eredeti ötletet, hogy otthonra beszerzek egy kettlebell-t és magamtól tanulom meg.
Nincs más hátra, mint találni egy megfelelő edzőt, aki megfelel helyileg, időpontban és árban.

Köszi!
-
-
harry
veterán
Azért Budapest területén ez nem jelenthet akkora gondot, már jóformán termet nyitni nem lehet hivatalosan, mert mindenhol van valaki... jó persze távolabbi kerületekben kicsit rosszabb a helyzet, na de akkor sem egy távoli faluról van szó.
És érdemes is elmenni, főleg a ballisztikus/dinamikus gyakorlatok miatt, mivel gyorsan csinálod, nem egyszerű figyelni mindenre, amilyen egyszerűnek tűnik egy swing, annyi hibát is vét benne a legtöbb kezdő, mikor azt hiszi, már megy neki, az apróságokon van a hangsúly. Nincs ezzel baj, gyakorlás kérdése az egész, de egyedül sokkal nehezebb rájönni dolgokra, még videók alapján is.
Meg mondjuk én amúgy is szeretek eljárni edzőhöz, jobban szeretem, ha megmondják mit kell csinálnom, meg bízom benne, hogy okkal van úgy összerakva az edzés, ahogy, tehát egyrészt meg tudnom csinálni, csak akarni kell, másrészt van benne fokozatosság, és lehet fejlődni.Golyó: nekem van két ilyen Spartan, én nagyon kedvelem őket. Az aljuk nem a legjobb (nem igazán sima), így ha pl. a fülét fogva akarsz fekvőzni, az nehezebb, igaz ez előny is lehet
A lényeg, hogy vas legyen. Ha van rajta ilyen gumi bugyi az sem feltétlenül baj, ha nem bántja a kezed (fej körül körzésnél azért lehet zavaró).
Ja amúgy erre is jó az edzés, ott lehet van több gyártó cucca, megnézed, melyik jobb neked (alacsonyabb / magasabb fül, fülszélesség és vastagság, felületkezelés és bevonat, stb).
A másik pedig, hogy megnézed, milyen súllyal tudsz dolgozni most, és úgy kb. előreláthatóan fél év múlva. Amikor elkezdtem, én is szerettem volna venni egy 16-ost, de Mári Tomi tanácsára nem tettem, mondván, hogy hamar kinőném, és így inkább maradtam 20-nál, szerintem is jobb volt így, de persze ez függ sok mindentől, azért egy 16-ossal egy kezdő több mindent tud csinálni, míg egy nagyobb golyó inkább az egyszerűbb gyakorlatokhoz jó, de otthon én úgysem szeretem cifrázni a dolgokat, egyszerűből sokat.Más: Gondolkodok én is valami nagy golyó beszerzésén, leginkább swing/cleanhez, na meg csak úgy, hogy legyen
Talán a 40-es jó választás, a 48 azért swingnél sok picit, a 32 meg nem is tudom, annál talán nagyobbat néznék. -
cAby
tag
Köszönöm szépen az ajánlásokat mind a kettőtöknek!
Megnézem, hogy melyik edzés helyszín lenne a legjobb idő szempontjából és akkor belevágok.

-
lorcsi
veterán
válasz
Integra
üzenetére
igen, én is így érzem. a fejlődés gyenge pontja nálam a kajálásnál van...tudom hogy változtatni kellene, de nem nagyon vágom hol és hogyan kellene elkezdeni
végül is ami szembe jön én is bezabálom, de érzem, hogy nem úgy jön szembe semmi ..ill. nem tudatosan kajálok hanem csak úgy. ezért is nehéz volt leírnom mit és hogy is kajálok -
cAby
tag
-
cAby
tag
válasz
Csarlee
üzenetére
Szia,
Köszi a tanácsot.
Nagyon gondolkozom az edzésre való eljárásra, csak sajnos a közelben nem találtam egyelőre nekem megfelelő helyet. 1-2 órás utazásra pedig sajnos most nincs időm.Otthon pedig nem ész nélkül szeretném csinálni, megvan a könyv, amiben leírják a gyakorlat végrehajtásának menetét és videók sokasága is segítene a gyakorlat tökéletes kivitelezésében.
De természetesen a cél mindenképp az, hogy edzésen is részt tudjak venni!

-
Integra
titán
jah, nekem is megvolt annyi lazán, ma már kevesebbet és jobban eszem és nem is hiányzik az egész napos zabálás, elég az esti lakoma

sört viszont nagyon ritkán, sajnos azt sehogy sem emésztjük meg... mondjuk már sok éve boros vagyok, száraz borok meg ugye nem cukrosak, nyár van, rosé fröccs
whisky-ben meg nemtom mi van, de nem érdekel
-
-
Integra
titán
válasz
Csarlee
üzenetére
ezt most fedeztem fel és picit akadékoskondék

Persze nem csodaszer, senki ne higgye, hogy Tv nézés közben lefogyaszt, és csak elemet kell cserélni!" - nos én a tabatázást már csak a tv előtt tudom csinálni, mert ha nem lenne tv közben, már rég kib@sztam volna az árokba a golyót, mert annyira vérszemem van már 2 hónap után a napi tabatázástól, másképpen már elviselhetetlen....
és igen, tabatás tv nézés közben mintha kezdenék zsírt veszteni, mintha már kezdenének a szegycsontom alatt kontúrosodni a felső hasizmaim!! 
-
Csarlee
tag
Szia! Mindketto jo de tok felesleges! Eloszor tanuld meg az alapokat egy oktatotol, jarj hozza edzesre legalabb fel evig. Addigra mar lesz valami alapod az otthoni edzesekhez, masreszt a 16 valoszinuleg mar keves lesz. Arra viszont boven eleg, hogy otthon esz nelkul edzve leserulj!
-
lorcsi
veterán
válasz
Integra
üzenetére
szendvicseket szoktam délelőtt-reggel, ha el nem marad
délben ha van időm beülök valahova tolni egy menüt..ha nincs akkor az autóban egy szendvics
estére változó..rántotta, virsli...van az elmaradt meleg ebéd pótlására valami házi finomság
nagyjából ígyBajzáthA:
kösz..ezen már el tudok indulni, hogy mit kellene -
BajzáthA
csendes tag
Van aki paleos müzli szeletet hozott, más müzli szeletet, banánt, kivit, pizzás tekercset, szilvát, körtét. Ebédnek cipóban vadragu levest fogyasztottunk. (Igaz a cipót 2 órával utána hozták. Mondván Jah ezt lefelejtettük, viszont bőven hoztak levest....)
A 24 órán általában reggelre tojásrántottát kértem, délre grillezett csirkemellt rizzsel, a többi étkezésen palacsinta, krumplis tészta stb. szerepelt a résztvevőknek. (Tavaly este szalonnát nyársaltunk közben.)
Ezeken a rendezvényeken azt tapasztaltam, hogy a tanítványok nem igen fogyasztottak -idén pedig semmiképp- táplálékkiegészítőket. (Részemről nem nagyon vagyok híve ezeknek.Kivétel izotóniás termékek.)
Nálam van egy bizonyos intenzitás amikortól már a szilárd ételt nem tudom megemészteni. Ilyenkor nekem bevált az izotóniás ital, az izotóniás gél. (Mozgás során legfőképp a gyomorból, májból az izmokba áramlik a vér. Így nehezebb lesz az emésztés....) Tavaly amikor 12 órát szakítottam a visszatöltés nem sikerült jól azért is fogytam el úgy.(Nekem más a felfogásom az étkezéssel kapcsolatban. Mindent eszek. Anno a lovas időszakban előfordultak éhezéses időszakok. Egyszerűen könnyebb, praktikusabb volt a ló miatt 1-2 étkezés naponta....Csak később tudtam meg,. ez a harcosok étrendje.
Azonban nehéz edzések mellett muszáj ennem naponta 3-4 alkalommal.) -
harry
veterán
A múltheti könnyebb bemelegítés után, ma nagy arccal kivittem a 40-es golyót
De ment is jól, több körben azt használtam, egész elégedett vagyok. Persze, nem végig, de igyekszem lehetőleg a "munka rész" nagyobb felében. De ahogy izzadt a kezem, nagyon könnyen csúszóssá vált, pedig igyekeztem pótolni magnéziát, de végül is nem volt gond. Szeretném meghúzni ezt a hónapot, minél többször minél nagyobb súllyal edzeni, később jó ideig úgysem lesz rá lehetőségem, de swingeknél lehet próbálkozni. -
Integra
titán
mai edzésre adok egy finom 7.5 pontot

-
gege71.hu
addikt
Régi 360gears (elite) kalapácszürke vagy fekete 44 kilós bell vajon még beszerezhető valahol? Ha valaki tudna ilyenről privátban zavarhatna, vagy itt is közhírré tehetné

Köszi.
-
BajzáthA
csendes tag
Az ilyen rendezvényeken elég sokat szoktunk enni. Mivel egy ember egy percig dolgozik utána jön a következő ,ezért jelen esetben 7 perc pihenő állt rendelkezésre.... (Szilárd étel szokott dominálni.)
A második 24 óra rendezvényen egyik tanítványom kiszámolta, hogy kb. 6000 kalóriát vittünk be.
(Egy személyes történet: Egész napos, tűző melegben történő fizikai munka után nem azt kérdeztem otthon milyen étel van, hanem mennyi?
Gumi: Érdemes szétnézni a gumisoknál. Nekem a 100-110 kg-os gumiért 2000 Ft-ot kellett fizetni viszont elég sok borda van rajta. Nem sima. Minél nehezebb a gumi annál nagyobb az átmérője. Esetleg még azt lehet megoldani kisebb gumi esetén, hogy megvasalod belül. A legtöbb helyen az elhasznált gumit örülnek ha elviszik.
-
harry
veterán
Én is erre gondoltam, hogy kukázni kéne valahonnan, de a franc fog ilyet találni, csak úgy kocsikázni meg hát nem tudom. Nagyon elkényelmesedtem a webshopok világában
Noha nem messze van egy roncs meg vastelep, lehet ott rákérdezek, annyit megér, meg szintén a közelben láttam egy udvaron valami traktorféleséget. Mert ha tényleg használhatatlan, még jól is jár, hogy elviszem, nem neki kell azzal a nehéz hulladékkal foglalkoznia. Ami meg használható, az nyilván drága is.
Ja ez a 38" már jó lehet, már majdnem egy méter.Mit találtam
[link] -
natran
csendes tag
Vidéken ingyen hozzád vágják, én pénzt nem adnék érte
érdemes megállni egy nagyobb gazdaságnál, biztosra veszem, hogy adnak neked, cserekereskedelemben pár liter borért. Én így szereztem eketárcsát is, mondjuk ehhez kell egy kis házaló gén. Sajna, amiket így szerez be az ember azok már teljesen simák, de ez csak növeli az értékét, mivel jóval nehezebb így mozgatni
Mindenfajta méretben van, én speciel az mtz hátsó gumiját ajánlanám, ha szeretnéd, hogy legyen rajta borda, írd be keresőbe, hogy mtz hátsó gumi.
Ajánlanám még a szintén vidéken található gumisokat és az Axial-t.Olvasta valaki Pavelnek "A kettlebell visszatér" c. könyvét? Esetleg akad olyan, aki belevágott az abban található edzéstervbe?
-
harry
veterán
Honnan lenne érdemes szerezni traktor gumit? Vagy valami hasonló nagy dög kereket?
Nem hiszem, hogy roncs/vastelepen csak úgy lenne ilyesmi...?
És mennyi egy ilyen reális ára, egyáltalán? Súlyban hasonlók, 100kg körül, vagy ez is változó, érdemes könnyebbet venni, vagy nincs értelme? És úgy átmérőre mekkorák ezek, van mondjuk másfél méteres? Az olyan ~60" környéke, nem ismerem a szabványméreteket. -
robekri
addikt
Tegnapi TGU statikus edzés nem igazán jött be. (nyílván azért, mert még nem tudom 100 %-ban helyesen elvégezni a gyakorlatot)
Ötös létra sokkal jobb volt a végén.

-
harry
veterán
Megvolt nálunk is a félévkezdő edzés, egész jól ment, sok power-swing volt, ami elég jól megmozgatott. Remélem a héten sikerül felvenni a ritmust, aztán a jövőhéten már nagyobb súllyal is lehetne próbálkozni.
-
Integra
titán
válasz
Csarlee
üzenetére
mert ott álltál hátul bent a keskeny részen, a sarokban kellett volna a tatamin lenned, ahol mi voltunk, ott egész jó volt

lenyomtam a végén még egy kis extrát, a 3 ötös swing létrát kitoltam 10-re, meglepően könnyen ment, biztos a sok tabatázás miatt, meg sem kottyant. viszont a bal tenyeremen a bőr megadta magát az utólsó körnél, ma szívtam is a fogam tabatázásnál, mert pont ott fog rá a tenyerem, auuuuuuuu
-
robekri
addikt
Hétfői edzés???
3 percecskék???

Hason fekvés
bal láb-jobb kéz;1min
jobb láb-bal kéz;1min
és a végén láb és kéztartás.1minMIlyen hosszú tud lenni egy perc...
Törölköző orrom alatt természetesen.... -
Integra
titán
ma munkanap van, nem elfelejteni, edzés este 6-tól

-
Integra
titán
sz-v pihenő nap volt, új hét, új tabatázás. a derekam egyben, kíváncsi vagyok, hogy a pénteki awingelés után mennyire fogom érezni
azért jó, hogy van tévé hozzá, mert különben veszett unalmas lenne egyedül itthon 
-
harry
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Az előző ilyen swinges blokk februárban volt, akkor volt készleten egy 32-es bogyó, azt többször kivittem magammal, több sorozat swinget is azzal csináltam, de persze ez csak az edzés egy kisebb részét tette ki - most a cél az lenne, hogy bár "csak" 28-cal, de azzal többet dolgozni. Aztán lehet a második edzés után lemondok róla

-
Csarlee
tag
válasz
Integra
üzenetére
Oh, mirol maradtam le! A heten vegig oktatason voltam (Cisco), sajnos nem fert bele az edzes is... Mindenesetre orulok, hogy Tomi is nyomatja a komplexeket. Gondolom, Mr. Statham vegigtolta 32-vel! Talan nekem is menne, majd kiprobalom! Szoval, majd jovo heten tamadunk...
-
germanh
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Biztos megtévesztett a nagy hajtásban a golyó színe, mert te ugyebár a pirosat szereted használni, én meg a régi szürkét, amilyenek a 32-esek is Tominál. Amúgy nem volna rossz ott tartani, hogy 10 mp menjen 32-vel folyamatosan, perpill 3-4-nél többet nem tudok vele egyszerre, max ha clean megy köztük 1-2 talán beleférhet, de 6 körig
?! ááááá 
-
Integra
titán
jah, nem kell bonyolítani, csak csinálni

szerdán bekaksi edzés volt, ilyet még nem csináltunk, én csillagokat is láttam a végére, meg persze akkor fejeztem be az utolsó gyakorlatot, mikor a többiek már lenyújtottak..

úgy indult, hogy azt mondta a tomi,hogy akkor mindenkinek azt javasolja, hogy a megszokott súlyához képest eggyel kisebbet vigyen be.
én bevittem egy 20-as golyót is, de nem néztem rá, végig nyomtam a 24-es golyóval, de pusztulat kemény volt, ilyen nehéz edzés nem volt még idén.
10-10 bal és jobb press clean-ből (az utolsó 3 körben már csak erősen pushpress-ből..
)
10 kétkezes bicepszes emelés guggolásban, könyök a térdhajlatban betámasztva
10 kétkezes fogás és guggolás
10-10 bal és jobb fűrész
20 swing
10 felhúzás hát mögé
10 döntés előre, súly hát mögött
ebből 6 kör, szünet szinte semmi...
aztán még levezetésnek 2x15 felülés, 10-10 kisablaktörlő, 10 lábemelés, 20 swing, 10 felhúzás hát mögött és 10 döntés előre
szóval csináltam magamnak szünetet
zsolti mellettem meg 32 kilóssal végig... elég demoralizáló volt
nekem a 32-es még kb 2 évnyire van 
-
harry
veterán
Ma teszteltem egyet, Snatch, 24kg, 10p, 175 ismétlés, ebből 5 perc alatt 100, majd a többi.
Lusta voltam komolyabb edzéstervet kitalálni, egyszerűbb -> jobb
-
g4bb3r
tag
Sziasztok! Régebben volt itt szó edzőcuccokról. Pontosabban Under Armour Heatgear polókról. Sajna elég drágák itthon , külföldről is 8-9eFT 1db. Tudtok olcsóbb megoldást itthon vagy neten? Az se baj ha más márka vagy "noname" csak az anyaga jó legyen. Köszi!
-
nofi
addikt
Hű, ha jól emlékszem nagyon kritikus "csak a lábemelés" volt, de zömmel az átlagos 2 pontot kaptam. Nem emlékszem pontosan, valahol 13-14 pont körül voltam összességében. A lábemeléshez kaptam korrekciós gyakorlatokat és túlzás lenne ha azt mondanám sokáig csináltam is őket, ellenben néha bemelegítésnél csinálunk hasonlót és látom, hogy jobb lett. Persze az lenne az igazi, ha újra végigmennék az FMS-en...
-
nofi
addikt
Köszönöm a tanácsaidat!
Kíváncsi vagyok, én pont ma voltam először (de nem utoljára) masszőrnél, rendesen átrendezte a derekamat. Azt mondta már nem érez semmit, úgyhogy lassan elkezdhetek újra terhelni. Végre fel mertem hozni a kocsiból a "baleset" óta a csomagtartóban fekvő bellemet
Ma már megpróbálok edzeni itthon és ha nem jön közbe semmi akkor hamarosan visszatérek a csoportos edzésre.DE amennyiben bármilyen kellemetlen fájás, érzés előjön, ami eddig nem volt akkor stop és indulhat a tortúra
FMS mérésem volt tavaly, SMR henger pedig jó ötlet, már többen is tanácsolták, szóval most már tényleg veszek felesbe valakivel. -
s111
csendes tag
Nekem volt ilyen esetem. Fél év kettlebellezés után megrándult a derekam edzés végén. annyira fájt, hogy nem tudtam lehajolni. Elsőre sérvnek nézte a körzeti orvos, de a reumatológus felülbírálta miszerint semmi különös csak gyenge a derekam. Kaptam beutalót némi masszázsra meg gyógytornára. A masszázs jólesett, a gyógytorna meg sima gerincerősítés volt csoportban. Viszonylag hamar elmúlt a fájdalom, csak kicsit éreztem a helyét.
Én bejelentkeztem a fő SMR-Kinezió tape-FMS-kettlebell (meg még biztos sok máshoz is ért) szakemberhez, hogy olyan is lásson, aki tudja mi az a kettlebell. Kiderült, hogy egy kapitális (bár sok embererre elég jellemző) asszimetriával lengettem lelkesen a bellt és kódolva volt a sérülés. Kinezió téppel "egyenesbe lettem hozva" és kaptam jónéhány rehab gyakorlatot. Aztán fokozatosan újra bellezhettem, de megszállott aprólékossággal ki lett javítva a technikám. Emlékeim szerint kb egy éven át "igazgatta" csak a swingemet. Mindig volt valami, amin még javítani kellett. És természetesen rengeteget SMR-ezek mindmáig. (Eleve SMR-rel és 4-5 rehab/prehab gyakorlattal kezdem az edzésemet (20-25 perc).)
Azért ez így elég drága mulatság volt. Úgy csökkentettem a költségen, hogy nem jártam csoportba, hanem inkább egy-másfél havonta privát órára és kaptam otthonra edzéstervet. (Így kb dupla annyiba került mintha simán csoportba járok heti kétszer.) De én, ha ezt nem csinálom végig, akkor valószínűleg abbahagytam volna a bellezést, mert eleinte nagyon meg voltam ijedve.
Szóval, ha nem is kell azt csinálni, amit én, akkor is szerintem minimum egy FMS mérés és rendszeres SMR hengerezés nem ártana. Valamint keresni kell egy technika-fanatikus instruktort és venni tőle 1-2 havonta privát órákat. Aki lesérült, annak SZVSZ tuti van javítani való a technikáján.
Egyébként nagyon jó a topik, már egy ideje lelkesen olvasom.

-
Integra
titán
nem tudom mi történt, de a tegnapi tabatázás meg a 3 súlyos edzés után ma olyan vádli izomlázra keltem, amilyen régen volt már a lábamban... úgyhogy ideje egyet tabatázni rá

-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
kilinked
üzenetére
a 120/60 azért vicces szerintem
és szubjektív, de sok a 60 sec pihenő, én már most érzem, hogy egy hónap múlva a 2 perces cooldown-t leviszem 1 percre és úgy fogom csinálni, mert kezd feleslegesen sok lenni, de még szoknom kell, nem kapkodom el.
olvasd el lejjebb amit írtam a tapasztalataimról, én most nagyon nekifekdütem a tabatázank az 5x8 (2) 20/10-es felállásban, mert az abszolút prioritás a zsírégetés, a kalória pusztítás. magas pulzus kell, gyors keringéssel. -
Ájvé
veterán
válasz
kilinked
üzenetére
20/10-es intenzívebb szerintem, kevesebb pihenő és gyakrabban dolgozol, szinte alig állsz meg közben. Szóval ez állóképességre legjobb, mivel kevés a pihenőd szinte folyamatosan dolgozol. 30/15-nél már több a pihenőd, viszont itt tovább dolgozol, vagyis több ismétlést végzel el egyszerre két pihenő közt, ezzel erőre vagy nagyobb hatással (nyilván swing eleve ballisztikus és nem erősítő gyakorlat, de itt inkább hozzáedzed magad a magas ismétlésszámhoz, főleg az alkart tudod megedzeni, ami gyenge pont szokott lenni).
Ha állóképességet akarsz legjobban fejleszteni, akkor rövid pihenő kell, ha erőt/kitartást akkor meg nagyobb ismétlésszám kell egyszerre.
Időben ugyan annyi csak amiket felsoroltál, hatásukban eltérnek, de szerintem próbáld meg, bár ilyen 120/60-at nehéz lesz lenyomni, jobb ha először 20/10-et és 30/15-öt veted össze. Én mondjuk nem biztos hogy csinálnék 120/60-at akkor már majdnem folyamatosan is csinálhatod, 2 percet bírsz egyszerre akkor igen csak hozzá vagy már szokva, akkor meg minek ennyi pihenő közben.
Szóval mivel swing ballisztikus gyakorlat szerintem felesleges túl hosszú pihenőt alkalmazni benne. Még mondjuk nyomások közt (military press) hosszabban kell pihenni, hogy legyen erőd egy új sorozathoz, hiszen itt az a lényeg hogy meglegyen a sorozat, szépen lassan kivitelezve, addig swing esetén meg pont fordítva, az a cél hogy lefáraszd magad, minél jobban terheld a szervezeted, ha hosszan pihensz akkor lassul a szívverés pulzus alacsonyabb lesz, de itt pont ezt kellene magasan tartanod, hiszen állóképesség javítása a cél.
1000 swing egyén függő, én 16-al csak 10-vel tudtam megcsinálni, pedig volt hogy úgy kezdtem az edzéseket hogy 10x30 vagy akár 10x50 swinget végeztem el, de akkor is beállt a karom. Maximum még annyit variálhattam volna, hogy eleinte nagyobb ismétlésszámmal csinálom, mikor már fárad az alkarom akkor meg kis ismétléssel folytatom. Valaki írta, hogy tud egy jó felkészülést rá én nem tudok. Ha magamtól készülnék a jelenlegi tudásommal akkor több fajta edzést végeznék, rövid tabata jellegűt az állóképesség miatt, és nagyobb ismétlésszámot, hogy alkarom is bírja majd. Ha csak teljesíteni akarod vagyis nem annyira az idő dominál, akkor nagy ismétlésszámot javasolnám, mivel alkar lesz a gyenge pont, de ha van időd akkor tudsz pihenni. Ha nagy ismétlésekre képes vagy, alkarod jobban bírja, úgy ha idő nem lényeges kis ismétléssel valószínűleg teljesíteni tudod (ha más nem a végén kis ismétléseket csinálsz csak).
Ezt úgy tudod lemérni, ha akármennyire is fáradt vagy már, de 10 swinget biztos megtudsz csinálni (akármennyire fáj már az alkarod), akkor szerintem neki lehet vágni a kihívásnak, de persze ez a saját véleményem, nem vagyok instruktor, így legjobb ha szakértői véleményt kérsz ki. -
kilinked
csendes tag
Üdv!
Intervallumos edzéshez lenne kérdésem. Mostanában úgyis volt szó a Tabatáról. Tegyük fel, hogy 9 perces a protokoll (legyen mondjuk KB swing a gyakorlat), ekkor 20s/10s (munka/pihenés), 30s/15s, 1m/30s és 2m/1m-es beosztással is ugyannyit dolgozom (6 perc) és pihenek (3 perc, az utolsó pihenőt is beleszámítva). Mi a különbség köztük a testre gyakorolt hatásuk szempontjából? Olyanokra gondolok, hogy zsírégetés, állóképesség-, izomnövelés. Ha pl. zsírégetés a célom, akkor hatákonyabb a 20/10 mint a 120/60? Vagy tökmindegy? Ugyanazt érem el velük, mivel ugyanannyit swingelek és ugyanannyit pihenek minden esetben?
Másik kérdésem kicsit hasonló. 1000 swingnél mi a "jó taktika"? Hosszabban dolgozni és nagyobbakat pihenni vagy sűrűn pihenni rövideket? Esetleg az elején nyomni, ami a csövön kifér, utána meg a maradékot lenyomni kisebb etapokban hosszabb pihenőkkel? Vagy szépen kidolgozni egy egyenletes terheléses módszert és azt követni az elejétől a végéig? Esetleg egyéni ízlés kérdése, hogy ki mit szeret, mi fekszik neki? -
Integra
titán
elkezdtem mérni minden 8-as kör után a pulzust, és konstans 160-170 között vagyok. kezdem úgy érezni, hogy a derekam a leggyengébb pont és nem a karom, legalábbis utána már csak a derekam érzem, hogy keményen megdolgoztattam. jó lesz ez
délután meg jöhet a nagy edzés tominál 
-
Integra
titán
ma szégyen szemre én is pihenő napot tartok, csinálnám ma is, de egy nap legyen a héten ami nyugis. holnap meg már úgyis edzés újra

nem rossz ez a brutál minimál sem, a hindu guggolással sosem volt gondom.
mondjuk a 12 perc akkor elég necces, ha mondjuk 5 kör tgu-t csinálsz és minden körben 5 bal és 5 jobb tgu-t, ami összesen 50 tgu..
én megcsinálom az 50tgu-t, de nem biztos, hogy ezt időre csinálnám, mert aztán elkapkodom a rohanás miatt és lesérülök.. meg ugye az sem mindegy, hogy 24 v 28 kilóssal csinálnám a tgu-t. -
harry
veterán
válasz
Bobinative
üzenetére
Rendben

-
Bobinative
csendes tag
Rosszul fogalmaztam a válaszom,félreérthető volt. Nem használtam még az övet és nem is terveztem még egészen sokáig...Az edző akit linkeltél pedig kifejezetten szimpatikus. A blogon is okos dolgokat olvastam tőle.Ha úgy alakul az órarendem akkor az ősz folyamán meglátogatom.
-
harry
veterán
válasz
Bobinative
üzenetére
Nem nagyon szeretném ismételni magam, így utoljára: ha ilyen segéd stabilizáló dolgokat használsz, akkor nem fog megerősödni a törzsed, ami hosszú távon csak ront a helyzeten, főleg ha hozzászoksz, hogy így nagyobb súllyal / kevesebb odafigyeléssel is tudsz mozogni. Jó arra az öv, hogy most pl. tudsz csinálni nyomásokat, vagy egykezes dolgokat, na de az alap problémát nem szünteti meg, és csak addig jó, amíg rajtad van, nem ebbe az irányba kéne elmenni, hanem öv nélkül, olyanokat csinálni, amik nem terhelnek fölöslegesen, csak segítenek megerősíteni a szükséges izmokat, _majd_ ha ez megvan, akkor lehet későbbi edzésekről meg fejlődésről beszélni. Ha most övre van szükséged alap gyakorlatok elvégzéséhez, az igenis rosszat jelent, és nem ezeket kéne próbálgatni, hanem megoldani, hogy ne legyen rá szükség.
Keresgélj ilyen gerinc rehabos edzésterveket, gyakorlatokat, és szépen lassan, odafigyelve, jól bemelegítve, helyes technikával tessék azokat csinálni, akár súly nélkül is. -
Bobinative
csendes tag
Köszönöm a tanácsot! Az öv számomra egy olyan kompromisszum volt,hogy ha elérek egy bizonyos szintre a későbbiekben akkor folytathassam. Fejlődni szeretnék de nyilván bizonyos keretek közt. Egyelőre a kisebb sérüléseket próbálom kipihenni. Azért is edzek kis súlyokkal,így is sikerül tökigizzadni..

Új hozzászólás Aktív témák
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de nagyon elején vagyok még, majd egy év múlva leszek kíváncsi az eredményre. csak mentálisan bírjam és ne vágjam bele egyszer a tévébe a golyót 
, így nem fog berögzülni rosszul a mozdulat sor.
A lényeg, hogy vas legyen. Ha van rajta ilyen gumi bugyi az sem feltétlenül baj, ha nem bántja a kezed (fej körül körzésnél azért lehet zavaró).
Talán a 40-es jó választás, a 48 azért swingnél sok picit, a 32 meg nem is tudom, annál talán nagyobbat néznék.

Törölköző orrom alatt természetesen....
?! ááááá