Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
Ez a váz 250-ért baromira megéri, pláne egy kashima bevonatos fox taggal.
Orbea-ra gondolsz?
Minden csak pénz kérdése. Egyébként ma már a montik se olyan nehezek. Ez a Cube Stereo 120 Super HPC SLT 29-es gép 9,2kg! Ez egy 29-es összetlós montitól, 120mm rugóúttal igencsak elképesztő súly.
Én szerintem egy komolyabb összetlós monti nagyobb élményt tud nyújtani mint egy országúti, de elfogadom azt is, hogy van akinek az outi a mindene. Nálam pont fordítva van.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
azért elit munkahely ide vagy oda nagy slendriánság egy carbon gépet otthagyni a tárolóban
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
oké, nem pejoratív szándékkal írtam, csak felénk még nem alap a carbon váz munkába járni
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
A Kona felfüggesztését lopták el kb a legtöbben, lehet, hogy neked nem tetszik, de itt nem csak tetszik alapon érdemes dönteni. Működésileg nagyon jó megoldás, nekem ez a fontosabb. Én sokféle össztelós kipróbáltam, pont, hogy ez a Cube féle megoldás, amitől rosszul vagy, remekül működik, sok más megoldással ellentétben.
Sosem rajongtam a túlbonyolított megoldásokért, tapasztalatom szerint legritkábban azok működnek jól.imyourfriend: Még valami, bár magam is szeretem Magyarországot, mégiscsak ez a hazám, de azért amellett nem lehet elmenni szó nélkül, hogy micsoda kizsigerelés folyik itt. Hasonlíts már össze egy Osztrák megy egy Magyar fizetést. 5-6 szoros különbségek vannak, ez azért mégiscsak nonszensz, miközben a megélhetés ott se drágább, jó az albérlet több, meg a szolgáltatások valamivel többek, nyilván ott az emberi munkának van értéke, nyilván te is többet fizetsz egy fodrásznak például. Viszont a fizetéshez arányosan még így is sokkal jobban jössz ki, erről kár is vitát nyitni. A szomorú ebben csak az, hogy erről nem az állampolgárok tehetnek, ők csak elszenvedői, viszont azért homokba se dugjuk a fejünket.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Tökéletesen igazad van, ezzel én is egyetértek, bár jó néhány szolgáltatás valóban drágább mint nálunk, de mint említettem a kb 5-6 szoros fizetésből az sem egy érvágás.
És láthatjuk működik ott is a gazdaság, úgy, hogy mellette az emberek jól is élnek. Itt is működhetne, csak már olyan mélyre süllyesztették, hogy nem is biztos, hogy ebből valaha lesz kiút. Meg aztán papolhatnak itt a hírekben akármit, a tények azok, hogy a jelenlegi fiatal generáció nagy hányada itt hagyja az Országot. Ennek meg később jóvátehetetlen következményei lehetnek. Amikor majd kiöregszik a mostani még dolgozó réteg és nyugdíjasak lesznek, nem lesz elég utánpótlás aki dolgozik és eltartja az Országot. Ez komoly gond lehet egy 15-20 év múlva. Az is lehet hamarabb.Deicide: Persze vannak mély szegénységben élők is elég sokan, ahol valóban nem az a kérdés, hogy milyen bringa, pláne autó, hanem, hogy lesz e kaja vagy nem.
De azért még így is sokan megveszik a 100 ezres telefonokat, meg lehet nézni hány ember rohangál új ájfónnal. Minden második kispics@ kezében az van.Szerintem akkor már egy jobb bringára is el lehet költeni azt a pénzt, sokan vannak akik ezzel jönnek, hogy ez így drága meg úgy, közben meg elveri másra ugyan azt a pénzt.
-
ludsimon
veterán
Jóvanna!
Nem kell rámragasztani a szélső jobboldali matricát, tényleg csak nagyon felkaptam a vizet és nagy felháborodásomban írtam amit.Zola007:
Nem lehet felborítani az egyensúlyt sem! Szénhidrátot nem lehet zsírral kipótolni!A szakirodalom szerint a sportolói optimális tápanyag beviteli arány a következő:
-szénhidrát: 60%
-fehérje: 15%
-zsír: 25%.
Ez az 1000g szénhidrát 60%-ra leosztva ennyi 6000Kcal-nál!Én azért sem ajánlanám a csokoládét, mert magas a GI indexe és tudva azt, hogy a magas GI megemeli a vércukorszintet és a szervezet elkezd inzulint termelni, ami pedig zsírraktározást segíti elő, így kerülendő a magas GI-s ételek!
[link]
GI Táblázat:
[link]
[link]Szerk.:
Mi bajod a lencsével?
Hihetetlenül finom így elkészítve, én imádom! Ja és nincs gáz fejlődés.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Zola007
veterán
-
Mansi
csendes tag
Egyrészt nem én vásárolok, másrészt edzeni szoktam országútival, azzal nehézkes is lenne
Mivel kerékpárútról van szó abból esett ki egyértelműen, erre céloztam én is.
H mit is? Legalább rúgja le oldalra azt amit otthagyott. Nem egyszer álltam meg, és spd cipőben megtettem más helyett. Nem esik le a karikagyűrű senki kezéről sem.Tudom most jön az h papucsban volt...
-
zoli03
őstag
Rock Shoxnál elvileg így vannak most az XC teleszkópok:
XC (ebből van XC28, XC30, XC32 is, ezeken belül is vannak még külön típusok)
30 Gold TK (ebből csak egyféle van)
Recon (van Gold, Silver, ezeken belül is van még típusok)
Reba (RL, RLT)
SID (itt is sokféle van)
RS-1 (ebből csak egyféle van)Én úgy tudom, hogy a Tora utódjának az XC32 tekinthető.
-
Gyufaaa
veterán
Ha a lakáson van biztosítás, akkor az a benne lévő dolgokra is vonatkozik betörés esetén. Így külön gép biztosítás nem kell. Legalább is az én biztosításom így van. Bár nem hiszem, hogy másé különbözne.
Holnap, ha minden igaz mehetek én is a vasért. Kíváncsi leszek az új hajtásra.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
Mikor a gépet megvettem (2012) én is akartam rá külön biztosítást, mondván, hogy ha betörnek és elviszik, akkor az árát legalább lássam. Ekkor kaptam azt a választ, ha a lakáson belül van, akkor az a lakás része és fizet a biztosító. Most már (horror áron) létezik külön gép biztosítás is, ha az utcán ellopnák.
-
ivana
Ármester
Egy kis zsír sose árt, főleg, hogy a sorban lehet alu lánckerék az meg össze tud randán rohadni az acél testtel.
Ha fém kapcsolódik fémhez akkor szinte mindig érdemes zsírozni, a kerekek felfogatásához a papucsokra nem szabad, egyébként ártani nem árt. A stucni ráffogós részére se kellene, meg van egy-két ilyen hely, de ahol csavar van meg ilyesmi oda jó.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Universal Animal Flex, legjobb. 44 csomag van benne, napi 1 tasak, mire a végére érsz jobb lesz.
Nyeregcső kérdés: 27,2-es merida carbon pro használt csövet meg merjek venni a 105kilóm alá vagy maradjak az alunál? (amiből persze nincs normális)
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
6030D
őstag
A legtöbb csak azért használ, mert fájdalomcsillapítót tartalmaz, és azt érzed, hogy használ.
Nekem gerincklinikán, amikor a sérvem kezelték, ott mondta a doki, hogy porcot nem lehet visszaépíteni, az hülyeség. A gyógymasszőr csaj mondta, hogy ha a kondroitint és a glükozamint nem megfelelő arányban szedi valaki, az se ér sokat, de cikkek is vannak róla, hogy nem is feltétlen jók.Nekem ami bevált, az az MSM. Ez egy természetes fájdalomcsillapító, azóta nem érzek semmi fájdalmat. Lehet kapni kapszulásban meg porban C-vitaminnal is, nekem mindkettő bevált, a kapszulás nagyobb adag és olcsóbb is. Egy próbát szerintem megér.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nincs egyértelmű bizonyíték rá,hogy bármelyik is használna.
(#60743) trialboj...ha oldalra lötyögteted a kereket érzik,hogy kotyog-e.Kis kotyogás még elmegy míg meghúzod,de nagyobb már tönkreteszi a forgó részeket így azonnal javítani kell.Elég macerás hézagolást állítani,célszerszám és hozzáértés kell.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
gergo5991
őstag
én orvos által felirt glucomed-et szedtem, igaz ez csak receptre kapható, 3 hónapig szedtem, úgy érzem valamennyire tette a dolgát. Bár nekem meniszkusz szakadásom van, de akkor ezt még az orvos nem tudta, csak úgy fel irta ezt a glucomed-et, és úgy éreztem jobb lett tőle.
-
Runner_fxr
Ármester
Az én véleményem az, hogy ha veszel ilyen terméket inkább a gyógyszertárban kaphatót vedd, ne a táplálékkiegészítő boltokban kaphatókat. A gyógyszertáriban nagyobb a hatóanyag is, jobban megéri, és azért én jobban meg is bízok egy ott vásárolt termékben. Bár amióta a Biotech-nek Magyarországon is van üzeme, azóta szerintem az is megbízhatóbb lett.
6030D:
Én a sportkórházba jártam a térdemmel és a könyökömmel is, ott vannak jó dokik, általában ajánlják az ízületvédő készítményeket. Egyébként nekem ami igazán bevált az az injekció, hyaluron sav. A könyököm kezdődő arthrozisát elég jól helyrehozta, pedig már nem sok reményem volt, hogy valaha tudok vele súlyzózni. Több centivel vékonyabb volt az egyik karom. Egy szerencsétlen könyök törés után nem tudott rendesen helyrejönni. 3 X 3 injekció tette rendbe, összehasonlíthatatlanul jobb mint akármilyen tabletta. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Gondolom nem lettél okosabb.
Lasali...az Activia esete,ahol bár a termék valóban tartalmazza azokat a hasznos bacikat,csak éppen még senki se bizonyította,hogy szájon bevíve is olyan hasznosak mintha azok emésztőrendszerünkben képződnének...de persze ez a kereskedőket mitsem zavarja.Túl szép volna csak szépen megenni mindent amire szükségünk van.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Muton #117854 üzenetére
Megszólítanak a vezírek ha engedem az ilyent.
(#117856) bringasisti ...ha elég vékony a kenőanyag (ezért is fontos,hogy az legyen) akkor a kapillaritás az ami mindenhova bejuttatja azt.
[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz Muton #125789 üzenetére
Gondolom 11-36 os sort akarsz.. ha shimano agyad van és kazettás rendszerű akkor a 10-sor felmegy rá.
Váltó csak hosszúkanalas(sgs).
Ha azt a láncvonalat akarod mint most akkor ugyanúgy kell távtartót berakni mint ahogy most van álltalában a hajtókart középcsapággyal együtt kapod az tartalmaz mindent.
Kompatibilis amúgy de nekem pld a 2x10 egyenesben tuti kevés lenne.
A a 2x11hez meg új agyak kellenek.
A nyeregcső szöge
71.5 °?
Milyen váz ez?
Spd lesz a pedál?[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Muton #125796 üzenetére
A 2×11 szerintem drágábban jön ki amúgy szerintem annyival nem jobb én 1x12 -öt használok az aluváznál meg maradtam a 3x10-nél.
Első átdobó esetén nem nagyon van 66°-69° foknál nagyobb mtb-ra való bilincses változat a shimano xt kategóriában.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
smkb
őstag
válasz Muton #125796 üzenetére
Mérd le a szabadon futó test hosszát. Elvileg 34.95mm kell legyen. Ha akkora, akkor jónak kell lennie a 11-es mtb sornak rá.
A jelenlegi 2*10-ed egyébként bőven elég, semmivel nem tud többet egy 2*11, sosem fogod észrevenni. A 10 es hátsó sorok közt is vannak jó nagy átfogásúak, akár 11-46 is (de ehhez már kellhet egy wolftooth adapter, ha egy hosszú B csavar már nem segít). A tányérokat elöl is tudod cserélni.
Van 1x11 slx montim, 2x11 105 gravelem, 2x10 slx montim, 3x9 deore montim merevvilásra alakítva. Mivel mind aktívan használom, a tapasztalatom az, hogy ár értékarányban a 2x9 lenne a tuti. 1x es rendszereken elsőre furán hangzik, de minden jobban kopik. Itt szinte mindig keresztben áll a lánc egy 2-es hez képest, és jobban is kopik emiatt. Nyilván mivel elöl is 1 tányér van folyamatosan használva, az is hamarabb kopik. Nem annyival kell kevesebbet gépészkedni egy 1x11 en, hogy egy 2x10 essel szemben megérje ebből a szempontból. A gyártóknak jó buli ez, mert kb pont ugyanannyiba kerül egy teljes 1x11 xt hajtás szett, mint egy 2x11.
Úgyhogy mindenképp maradj a 2x rendszernél, és szerintem tökfelesleges a 2x11 re kidobnod pénzt. Ha úgy érzed, hogy nem elég széles átfogású a sorod hátul, akkor oda vennék inkább egy szélesebbet. A 11-36 felett még van jópár: 11-40, 11-42, 11-46. A 40 től felfele viszont már lehet hogy kell adapter, vagy hosszabb B csavar.
De mondom, ha a mtb 2x9 es rendszerhez lenne jó hajtókar, és shadow+ os hátsó váltó, gondolkodás nélkül azt választanám a 2x10 meg 11-ek helyett. Sokkal tartósabb, és töredékébe kerülnek a kopóalkatrészek.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Muton #135653 üzenetére
Én is pont így jártam,ezért meg is mutatom hol,hátha...
...ott a csatorna fölött éthelyezett 2 betongerenda közé,a római parton. (itt nem látszik,a magas vízállás miatt víz alatt van)rétisün...ez inkább snake skin. ...amúgy nem biztos rosszul mutat egy megfelelő színkombinációban.
ZolkoW...nem rossz,de nem is olyan jó.240 körül már van itthon is alap RS-el és Shimano fékkel.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Muton #196507 üzenetére
Mondjuk némileg számít a gördülési ellenállás. Na de ha fizikálisan nem vagy ok, pláne a Balatonra, akkor azért a gumi mellett a helyedben még ráedzenék úgy min. 40-50 max 80km-re egyben. És ha az ok , akkor lehet menni a tóra...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
xy.zsolt
őstag
Ha majdnem simára kopott középen a mostani gumid akkor az aszfaltra jobb lenne mint egy bármennyire is bordázott új...kivéve ha kapható slick 26"os külső. Én inkább a kopottal mennék és belsőből vinnék többet a defekt miatt
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Hacsak nem versenyszerűen akarod megkerülni nem kell túllihegni ezt a gördülési dolgot, én inkább seggemért aggódnék mintsem a gördülési ellenállás miatt.🤔
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Muton #198113 üzenetére
Te a fitness kerékpárral kevered, az az un. egyenes kormányos outi, gyakorlatilag ugyanolyan váltással, hajtással, nagyon hasonló geoval. A treking kevésbé sportos egy XC-nél, a hajtás (áttételek) és gumik ami miatt gyorsabb lehet. A csapágyakat nem annyira időre mint állapot miatt cselélünk. Ha jól, csendesen forog és nem kotyog akkor semmi baja,nehogy cseréld.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Raspberry Pi
- Ukrajnai háború
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- HarmonyOS Next rendszerrel érkezett a Huawei Mate X6
- Építő/felújító topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851