Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz hoffman_ #20146 üzenetére
7-10k huf körül már lehet jókat kapni. Nem a legdivatosabbak, nem a legaerodinamikusabbak, de védenek. Mindenképpen javasolt a sisak használata, estem már eleget, hogy tudjam, védenek.
DonThomasino: Lehet, hogy a nyomáshoz is köze van, igen, de nagyrészt szerintem annak tudható be, amit írtam. Majd hátha valamilyen kockább topiklakó helyesebb választ ad.
-
hoffman_
nagyúr
válasz rétisün #20148 üzenetére
Ez természetesen igaz
ludsimon:
Ugyan abból az anyagból készül az összes sisak kezdve az 5k-tól a 50k-ig.
Nem vagyok szakértő, de erre azért befizetnék Lehet kicsit megszaladt a lovam, nem kell 25-ért sisakot venni, de szerintem ezen nem érdemes spórolni.
venember:
10-ért már szerintem is van azért vígan élhető kompromisszum Én is estem jó párszor, de szerencsére igazán nagy esésem talán 3-4 volt. Ezeknél se volt rajtam sisak, jó hogy prédikálok. De amit ezekből le tudtam szűrni, az az, hogy a 14+ év judo(jelenleg is) miatt annyira beidegződtek az esések, hogy nem egy, nem kettő törést és műtétet úsztam meg ennek hála. Sajnos nem 10k, mint egy sisak, inkább 10 év, de mindenképp hasznos.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #20149 üzenetére
A szellőzőnyílások mellett még különbség lehet:
+ jobb rögzítési rendszer
+ fejformára igazíthatóság mértéke
+ bogárvédő hálóA te sisakodnál engem aggódással töltene el, hogy az in-mold héj, ami elvileg egy anyaggá van összeolvasztva a belső résszel, csak úgy simán levált.
De az igaz, hogy nem kell 15-25 ezret elkölteni egy sisakra, mindhárom eddigi sisakom ezalatt volt eddig, pedig úgy vásároltam, hogy nem az árat néztem, hanem a kényelmet és látványt.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
hoffman_
nagyúr
válasz ludsimon #20153 üzenetére
A full face sisakokat én nem szeretem. Jól néz ki, meg minden, de nem vennék fel. Persze nem is azt a válfajt űztem/űzném. Engem nagyon zavarna pont az arcot védő rész. Mindig azt képzelem be, hogy ha arccal előre esnék, akkor az állat védő rész miatt(amennyiben nem rugalmas, hanem fix) a nyakam sínylené meg a dolgot, mert a sisak "hátratörné".
mod:
De akkor legyen 10 a sisak, egye fene A lényeg, hogy szerintem is fontos kellék.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz venember83 #20151 üzenetére
Régebbi bringáimnál behúztam a féket és szépen nyalta a gumit.
Pattogás 0." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
venember83
nagyúr
válasz DonThomasino #20156 üzenetére
Lehet, hogy ez a gumi jobban tapad? De tényleg nem tudok jobb indokot, szóval részemről kb. ennyi.
-
Manitou
veterán
De hogy lehet jó?
Megmértem kb 69mm a furattávolság a Manitou SX-emen ( kb. az Xvert rövidutas változata )
Megnéztem a Talason , ott meg már 73-74 mm körül van a PM.
Szóval most a boltokban már ez az újabb szabvány kapható elvileg csak.Egy haverom pont keresett átalakítót, hasonló telóhoz és nem kapott, már saját maga kezdte el tervezni az átalakítót, hogy legyártja egyedileg, aztán azóta is csak elméleti síkon maradt a dolog.
Valami típusszámot nem tudsz mondani pontosan milyen adapterd van?
Ja meg ha lesz időd, egy közeli képet az adapterről tudnál készíteni?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #20159 üzenetére
Oké, csak a külső héjnak az a feladata, hogy alapvetően azon elcsússzon a sisak, védje a belső réteget és ne azt darálja le a talaj, mert az az ütésektől véd. Ha nálad esésnél a külső réteg azonnal leválik, akkor az aszfalt pillanatok alatt ledarálja a belsőt, és utána a fejed jön. Én a helyedben nekiállnék sisakot keresgélni.
-
venember83
nagyúr
Nem akarok vitatkozni, de a külső héjnak csak annyi a szerepe, hogy viszonylag egyben tartsa a szivacsszerű energiaelnyelő anyagot, amíg az szépen elnyel sok-sok energiát. Ennyi. Nincs szó darálásról, nem az a lényege. Az mondjuk igaz, hogy egy ragasztás nem tudom, mennyire bír ki egy komolyabb találkozást az aszfalttal.
-
raczger
őstag
Az egyesületünk rendez Május 5.-én Szentendrén City Cross versenyt. Infók: [link]
Nevezés: [link]Tavalyi versenyről videókat itt megtalálhatjátok: [link]
Érdemes lesz eljönni, tavaly is nagyon jó hangulata volt a versenynek és azt hiszem sikerült egy igen jó pályát kijelölni, vannak lassú, gyors részek, meredek emelkedők macskakövön.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Manitou
veterán
Várjál, azt nem értem, hogy a 69mm-re hogy tudtad feltenni az elvileg manapság 73mm-es furattávolságú adaptert? Vagy neked nem 69mm a furattáv a telódon? Mert ezek szerint simán felment maga az adapter a villa szárára és nálad az adapter és fék között volt probléma.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #20135 üzenetére
Esetleg össze is futhatnánk Keszthelyen. Mondjuk nekem kicsit messze van(még), de úgy is gyűjtögetni akarom a km-eket.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-
Manitou
veterán
No akkor típusszámot mondjál majd szépen
No asszem meg is találtam
Szerintem ez lehet a tiéd is:
[link]feka007
Viccelsz? Ezek még teleszkópok voltak amúgy tényleg nem mai darab, 99-es évjárat körüliek. Az enyém is 99-es, és még nem kotyog, és a foxhoz képest nem mozog sokkal rosszabbul, de merevségben azért elmarad a mai korszerű telókhoz képest, de annyira nem vészes.[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Az milyen teleszkóp? Elég ősréginek tűnik. Jó?
(#20143)
"Vicc, de nem tekeri. Adaptert vettem egy sima postmount-is-t, kicsit megreszeltem, aztán jó is lett. Kihézagoltam, jól fog. Semmi extra, valami A2Z vagy mi a szösz... "Akkor ennyit róla, hogy így meg úgy be kell vizelni, hogy széttekeri a nagyobb tárcsa a villát..
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #20161 üzenetére
Nagyon komolyan megragasztottam, ne izguljatok értem annyira.
Fél tubus Palmatex ment rá körbe, úgyhogy jól megragasztottam.undefined
-
belaazallat
addikt
Sisakról jut eszembe!
2000Ft-os hervis-es sisak, de ha nincs rajtam ma talán nem írogatnám a hsz-eket. Nagyon szerencsétlenül sikerült esni, esélyem nem volt tompítani. Fejem karcolás nélkül úszta meg.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Manitou
veterán
-
DonThomasino
veterán
Valaki összegezné nekem milyen kötelező eszközök kellenek
a bringára hogy a fakabát ne büntessen meg?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #20173 üzenetére
Fél tubus Palmatex ment rá körbe, úgyhogy jól megragasztottam.
Lehet, hogy pont ez a mennyiség lesz a baj Műanyag a műanyaggal csúnya dolgot tud művelni, ha az egyik a másik számára oldószerként viselkedik. Ha most megnézed, és nem látsz rajta semmiféle színbeli-anyagbeli elváltozást, akkor már valószínűleg nem lesz probléma.belaazallat: küldd be ide a képet, ha még nem tetted meg.
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #20169 üzenetére
részemről rendben, de sztem csak délután tudok útnak indulni (egyelőre még a napját se tudom, korai lenne biztosat mondani) ami neked lehet hogy késő a hazaúthoz...
vagy az is lehet, hogy csinálunk egy nagyjából egész napos programot, korábbi indulással, balaton parti kajálással/pizzázással/fagyizással.
csak kérdés, van-e már nyitva ilyenkor olyan hely, ahol ki lehet ülni, mert én csak látótávolságban hagyom a bicajt, bemenni kajálni nem szívesen mennék sehova (amúgy záram sincs)[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #20177 üzenetére
Ha mást is érdekelne, kötelező tartozékok: [link]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
venember83
nagyúr
válasz DonThomasino #20181 üzenetére
A topikban is megvannak a kötelező felszerelések, sokszor volt ezekről szó: [link].
-
hoffman_
nagyúr
válasz ludsimon #20175 üzenetére
Nem, már megesz a fene... A Mongoose vázról lemondtam, hoznak nekem egy új Royal szettet, de arra még kb két hetet várni kell, mert elfogyott a nagykerből teljesen. A Royal mondjuk nem egy Maruice, de annyi előnye van, hogy kb 10 ezerrel beljebb lesz a bringa, talán még többel is, szóval végül olyan 80k körül meg fog állni.
Ha kész lesz, vagy van fejlemény, mindenképp bedobom ide
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Manitou #20171 üzenetére
Az lesz az! Olyan kell nektek
99 júniusi a teló ami van a bicajomban Baja nincs, igaz lockoutja sem
Reba Race azért más dimenzió volt. Finomabban mozgott, csillapítás is más világ. De az istenért nem találtam adaptert a Hope-hoz, szal felqrtam az agyam, oszt' eladtam vételi áron mindent. Aztán maradt ez a régi bevált technika
Működik
(#20176) Manitou
ott a lényeg(#20172) feka007
Azért ettől a féktől sem kell hanyatt, illetve, hogy stílusosabb legyek, pofára esni. Fog, oszt' ennyi. Szerintem egy rendesebb hidrós fék (hope m4 ) megenné már. Bár igazából... Ezzel is megcsúszik a kerék néha, annál jobban meg a hope sem fogna...
franc tudja Mondjuk nekem 203-as tárcsa van elöl.[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
belaazallat
addikt
válasz Doki-HUN1978 #20179 üzenetére
Az már megvolt korábban. Szintén bringás esés, de sisak nélkül. kb 3,5 métert repültem, megúsztam pár karcolással.
(#20180) rétisün
Legfeljebb visszajövök vonattal. Google-ban rá kell keresni mi van nyitva. De ha kell viszek + egy lakatot. Vagy rendelünk a mólóra egy pizzát!
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #20185 üzenetére
bármelyik nap lehet? igaz, nekem még alakul a hétvége, de akkor a keszthelyi bringázást is beleszervezem.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
szki
őstag
válasz rétisün #20186 üzenetére
Zivataros nagyhét, hűvös húsvét
Amúgy se terveztem bicajozni húsvétkor, de azért kellene a jó idő a családos kültéri programokhoz.
Eső meg nálunk nem nagyon kell. Nem száraz annyira a föld. Tapasztaltam a kerti munkáknál -
rétisün
veterán
naná, miért is ne hétvégére csesződne el megint az idő
bár azért most még korai a hétvégét jósolgatni, 2-3 napra előre talán meg tudják jósolni, a hétvége meg azért még odébb van.
(remélem ez se jön be )
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #20186 üzenetére
Hétvégén bármelyik nap jó lesz. Ha minden jól megy hétvégére lesz térdmelegítőm is, szóval a hűvös nem fog zavarni. (nem mintha most vasárnap a 7fokba zavart volna a hideg. 60km rövidnadrágban ) Akkor még meglátjuk milyen idő lesz.
kb 80km-t kell letekernem, 2 részletben 20-as átlagtempóval számítva 4 óra alatt megvan.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz ludsimon #20189 üzenetére
Az volt az eredeti terv. Aztán nem jött be, és úgy gondoltam, hogy egy 50k-s keretből menni fog az építés. Ez se úgy sült el, ahogy épp terveztem, és mivel a Maurice váz lett volna az alapja, amit elbuktam, így már egy komplett Royal vásárlásával is itt tartanék. Annyi a különbség, hogy a kerekim kategróiákkal jobbak, mint a Royal gyárik, és ugyanez igaz a fékkar-féktest kombómra is. Igazából nem bánom Csak már bosszant, mert nem húzódott volna el ennyire, tényleg minden keresztbe tett, ami csak tehetett, már egy hónapja bringáznék. Ha nincs a retrobringás srác, akkor sehol se lennék.
-
sestertius
őstag
Üdv!
Tudtok valami megbízható külföldi üzletet - netán belföldit -, ahol egy Cruiser alá 26"-os 144 küllős kereket tudok venni? Köszi!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #20191 üzenetére
oké, majd még meglátom melyik napra szervezünk gyalogsörözést, de talán a hétfő lenne a legjobb? igaz, hűvösebb lesz, de (elvileg) nem lesz szél.
majd még egyeztetünk, akár itt, akár privátban
(#20190) ludsimon: a héten még mehetsz, 7-ig simán világos van....ha csak egy napi 50-est letekersz, az is valami
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Kezdő biciklis computer-nek mit érdemes venni? Vezeték nélküli kéne, VDO A4+ illetve A8+ nézegettem, 800Ft a difi a kettő között. Melyik éri meg jobban, vagy esetleg valami más?
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #20195 üzenetére
Rendben! Nekem a hétfő is jó! Csak akkor be kell szereznem egy láthatósági mellényt, tuti tele lesz rendőrökkel az út.
-
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest