Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:49:52

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) D.Orion


D.Orion
veterán

:B Lusta vagyok megkeresni így megkérdem:
Lakott területen kívül jó látási viszonyok mellett a KRESZ szerint mivel kell felvérteznem magam és a kerékpárt, hogy ha nem kerékpár úton haladok? Lámpa + láthatósági mellény, azt ennyi?

[ Szerkesztve ]

(#27002) ludsimon


ludsimon
veterán

Átgondolva, örülök neki, hogy nem 30 fokba tekertünk!!!
Klikk 30 fok körüli lesz ma a hőmérséklet.
Így is megittam 3,5 - 4 litert, úgy szerintem lett volna 6-8 liter is.

undefined

(#27003) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, haver összerakott nekem egy bringát városi használatra, viszont van egy kis problémája: a bal hajtókar középső csavarja folyamatosan kicsavarodik.

Azt mondta nekem, hogy sajnos ez ilyen, nem lehet vele mit kezdeni, legyen nálam mindig megfelelő imbusz és húzzam meg, amit rendre be is tartok, viszont idegesítő.
Tanácsolta azt is, hogy a csavart kenjem be pillanatragasztóval és úgy tekerjem be, ezt meg is csináltam, és kb 1-1,5hónapig tartotta is magát, aztán megint elkezdte a kicsavarodást.

Nem tudtok erre vmi jobb és tartósabb házi praktikát?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#27004) venember83 válasza Zirowe (#27003) üzenetére


venember83
nagyúr

A menetrögzítőt erre találták ki. :K

(#27005) Zirowe válasza venember83 (#27004) üzenetére


Zirowe
nagyúr

És ez vajon tartósabb megoldással fog szolgálni, mint a pillanatragasztó?:)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#27006) venember83 válasza Zirowe (#27005) üzenetére


venember83
nagyúr

Egy próbát szerintem megér. Meglazuló lánctányércsavarokra szokás alkalmazni pl., ott megoldja a problémát.

(#27007) Doki-HUN1978


Doki-HUN1978
senior tag

Gratulálok én is a Velence kerülőknek! :R

(Csabi, te miért nem országútival mész?)

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#27008) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Verenykerékpár készűlt valamikor még fa felnivel is (nagyon könnyűek voltak):

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#27009) Cathfaern válasza rétisün (#26998) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Na pont a szétszedés az amit szeretnék elkerülni, mert azt se tudom hogy nyúljak hozzá, illetve jó eséllyel szerszámom sincs :B (és gondolom a kép is szétszedett állapotban segítene csak)
Ami biztos, hogy az itt található Omni 777-esről van szó, mert a későbbiekben a 777-est már nem Omni-nak hívja az RST, viszont ezen még ott virít a felirat: [link]

(#27010) GeneraL_XTX


GeneraL_XTX
veterán

Srácok kène egy kis help.

Azt vettem észre az új bicón, hogy már rövidtávon is megfájdul majd elzsibbad a kezem ott, ahol ránehezedek a kormányra. Ilyen probléma a régin nem volt, pedig a kormyány is ugyan az a modell, ami azon volt (Bike+ Rising)

Mi okozhatja ezt? Milyen beállítással orvosolható szerintetek?

(#27011) venember83 válasza GeneraL_XTX (#27010) üzenetére


venember83
nagyúr

Valószínűleg rossz szögben fogod a kormányt. Fontos, hogy a csuklód ne legyen megtörve, ahogy fogod a kormányt, tehát az alkarod és a kézfejed egy vonalban legyen. Ez ügyben fékkarok és váltókarok helyzetén változtass, valószínűleg ez okozza a nem megfelelő fogást.

(#27012) Zirowe válasza venember83 (#27006) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ok, kösz, majd kipróbálom.

Más: nemrég szereztem be egy dh bicót is, és járok haverokkal normafára.
Ők rég óta tolják, ismernek minden zugot, viszont nem mindig érünk rá ugyanakkor, ezért néha egyedül megyek, viszont egyrészt nem láttam még az összes pályát, másrészt könnyen felejtek, ezért érdeklődnék, hogy nincs-e esetleg vmi oldal vagy térkép a pályák felsorolásával?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#27013) szki válasza ludsimon (#27002) üzenetére


szki
őstag

Jó idő van, de a szél brutális. Ma nehezebb lett volna 300+ km-t tekernetek :K
Viszont ilyenkor lehet jókat montizni az erdős hegyoldalon, vagy terepfutni a fák árnyékban.

#27010) GeneraL_XTX: Nem tudom, milyen bicaj. De lehet egy kormányszarv felszerelése sokat javítana a helyzeten. Nálam megoldotta a problémát, és azóta kesztyű nélkül tekerek. Igaz, hogy nem terepen, de a pocsék aszfalton is rezeghet a kormány rendesen 30+ tempónál...

[ Szerkesztve ]

(#27014) Vasinger! válasza szki (#27013) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Errefelé olyan fülledt meleg van, hogy kint levegőt nem kap az ember. Ettől függetlenül megyek ma tekerni, de inkább estefelé..
Kihasználom az időt, mert ahogy nézem jövőhéttől végig esőt mondanak egészen hónap végéig, pont amikor több időm lenne. :W

[ Szerkesztve ]

(#27015) Toomy válasza szki (#27013) üzenetére


Toomy
senior tag

A mai időben nem bírtam volna végig az biztos! :N
Milyen kicsi a világ. Ma is belebotlottam Imibe. 40-es körömön voltam laza 24-es átlag pörgetéssel és a kémények mellet úgy elrepesztett mellettem, mintha én csak álltam volna :K Tekert a komphoz, de nem azért hogy odaérjen, mert volt még ideje bőven, hanem hogy a tegnap viccnek szánt 38-as átlagot behúzza ma. :Y Azért a kompnál elkaptam, de csak azért mert megállt. Én azon a kb 1-1.5km-en nem tudtam, 36 fölé taposni magam :N

(#27016) Zebu - Tényleg brutális! Ez már a kemény nyár :K

[ Szerkesztve ]

(#27016) Zebu válasza Vasinger! (#27014) üzenetére


Zebu
addikt

Áhhhh felejtős az időjárás.... meg lehet pusztulni...

(#27017) Vasinger! válasza Toomy (#27015) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Az egy dolog, most kemény nyár van, de a tegnaphoz képest ég és föld.

Tegnap este kimentem, az élettől is elment a kedvem 10 fok volt kint, látni lehetett a leheletemet, ma meg...vicc

[ Szerkesztve ]

(#27018) Toomy válasza Vasinger! (#27017) üzenetére


Toomy
senior tag

Igen, azért is írtam, ha a tó körözés ma lett volna még a féltáv is kérdéses lett volna számomra :U A mentősöknek biztos sok dolguk lesz ma :U Tényleg beteg ez az időjárás. Ez már nem csak a szegény idősek szervezetét viseli meg hanem bizony mindenkiét. Naponta 20fok különbség :Y

(#27019) dqdb válasza GeneraL_XTX (#27010) üzenetére


dqdb
nagyúr

Először is, ha nem használsz most kesztyűt, mindenképpen szerezzél be, terepen nem árt a plusz védelem, valamint a stabil kormányfogásban is segít (egyrészt tapad a kormányhoz, másrészt a kényes területeken párnázottak általában, hogy ne szorítsd el az ereket).

A legelső és legolcsóbb lépés a megoldás felé az, amit venember83 írt, állítsd be jól a fékkarokat, és úgy fogd a kormányt, hogy a csuklód ne törjön meg.

Ha ez nem segít, vagy képtelen vagy betartani, akkor a következő szint az ergonomikus markolat. Ha nem tetszik a speciális alakú külső (szerintem riser kormányon eléggé bután mutat a szarvhoz hasonlóan, de ez csak személyes vélemény), akkor tudomásom szerint csak az Ergon gyárt, és ő is csak sok pénzért olyan ergonomikus markolatot, ami ugyan nem annak néz ki, de saját tapasztalat alapján is tökéletesen működik (GA1-L és GE1).

Ha ez sem segít, akkor a kormányhoz (vagy a kormányszárhoz) kell nyúlni, de ehhez már neked kell érezned a problémát: túl széles, túl keskeny, túlságosan nyújtózni kell hozzá. Nekem például hiába volt egyik vázon tökéletes az 580 mm széles kormány, a másik vázon cserélni kellett 640 mm szélesre és egyben emeltre, mert keskenynek bizonyult.

szki: a kormányszarv erre a problémára pont nem megoldás. Ha mászásnál kell segítség, akkor jó. Ha hosszútávon zsibbad el a kéz, akkor jó lehet fogásváltásra (feltéve ha a terep lehetővé teszi ezt), de rövidtávú zsibbadás ellen nem jó, mert az már városban előjöhet, ott pedig a szarv markolászása és ezzel a fékezési reakcióidő növelése nem egy életbiztosítás.

Egy pocsék minőségű aszfaltos út maximum egy jobb minőségű földút szintjét hozza, ahol szintén lehet 30+ km/h környékén tekerni, és amire én nem mondanám, hogy túlságosan rázna még lockolt teleszkóp mellett is. Ennél csak rosszabb tereppel találkozik az ember, szóval országútból nem igazán tudsz terepes következtetést levonni. Még a macskaköves út sincsen a közelében egy tempósabb és köves lejtőnek rázás terén, és itt most XC lejtőzésre gondolok, nem DH-ra. Amúgy ilyenkor terepen nem a tenyered zsibbad el, hanem edzettségtől függően az alkar fogy el, és egyszerűen nem bírod tartani magad egy idő után.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#27020) szki válasza dqdb (#27019) üzenetére


szki
őstag

Ja lemaradt, hogy a szarvval együtt ergonomikus markolat is felkerült nálam. Tehát a többféle fogás, és az ergonomia miatt kesztyűt nem használok.
A zsibbadás egyénfüggő. Rövid távon tényleg nem szabadna előjönnie a topictársnak:F

Nem túl sokat, de szoktam montizni is merevvázas montival a szőlőhegyeken. Zivatarok által kimosott, és autók által huplisra járt, kavicsos lejtőn csak úgy ugrál-bugrál a kormány a kezemben lefelé :DDD

(#27021) GeneraL_XTX válasza dqdb (#27019) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Most hazafelé próbálgattam, sajnos ez egyenes tartás se segít.Kesztyűt természetesen hordok:) Ahogy én éreztem talán az lehet a baj, hogy rossz az egyensúly, magasabban van az ülés szintje mint a kormányé és lehetséges hogy oda esik a súlypont és azért nyomja folyamatosan a kezemet, mert súlyosabb darab vagyok.

Megpróbáltam emelni a kormányrúdon, de nem sikerült, ezen lehet egyáltalán magasságot állítani? Ha igen hogyan? Ha kicsavartam azt a középső csavart a belsejében van valami fém bigyó, de semmi más.

[ Szerkesztve ]

(#27022) fpeter07


fpeter07
veterán

Új rekordom van: 4 óra (10mp) alatt ~73 km. :R 18-as átlaggal. Rettentő meleg volt és erőt sem igazán éreztem magamban. Az oldalszél és a dombok nagyon kifárasztottak. Már a 30. km-nél éreztem, hogy az emelkedők szenvedősek lesznek. Ha valami hegyvidéki tájon lettem volna, szeretem megettek volna a medvék.
Decathlonos gélt kipróbáltam. Nagyjából olyan érzésem volt, mintha egy kanál mézet ettem volna meg. Mindenesetre nem irigylem a versenyzőket, fene enne naponta ilyeneket. A Giant bar-os müzliszeret viszont meglepően jó volt. (Topicban linkelték nem is olyan régen)
Elég sok időt töltöttem vízvadászással. 4 kulacs víz mellé még elfért volna egy ötödik is. :Y Félek belegondolni, mi lesz 35 fokban. Hiába lesz erdőben árnyék majd, szél annál kevesebb.

(#27023) deicide válasza Toomy (#27018) üzenetére


deicide
veterán

Ne is mondd, ma megjártam a Sukoró-Fehérvár-Sukoró távot gyalog (45km), Ingókövek-Angelika forrást útba ejtve, reggel még istenes volt, de a visszaút a nap miatt gyilkos volt, majd' 3 órát aszalódtam. Szerencsére a naptej kitartott.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#27024) dqdb válasza GeneraL_XTX (#27021) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az ülés szintje XC esetén kissé magasabban szokott lenni, mint a kormány. Ennél magasabbra már nem tudod állítani, mert minden hézagoló a kormányszár alatt van. Vagy nagyobb emelkedésű kormányszár kell (ez a legelterjedtebb 6 fokosnak tűnik, az állítható borzalmat kerüld el), vagy riser kormány.

Nehéz összehozni az ideális geometriát, de nem lehetetlen. Maximum drága :DDD

deicide: az új avatarodról hirtelenjében ez a videó ugrott be :)

sanzi89: trekkingre jó (oda maximum a súlya miatt nem ajánlanám), de XC-nél nem túl egészséges, ha egy lejtőn nem bírja a terhelést egy olyan forgáspont, amire nincsen szükség.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#27025) sanzi89 válasza dqdb (#27024) üzenetére


sanzi89
addikt

Én állítható borzalmat használok, nem is egy méregdrága fajtát, és szerintem pontosabb lenne a kijelentésed úgy, hogy felhasználástól függ, hogy használható alternatíva vagy sem.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#27026) csabi94 válasza Doki-HUN1978 (#27007) üzenetére


csabi94
őstag

Egyszerű. Nincs rá pénzem. :DDD
A montival lehet országutizni, de fordítva nem lehet, ezért van egyenlőre montim. Amint nyári munkából összeszedek annyit amennyiből egy jobb outit lehet venni, országútival fogok menni. :)
A monti marad mindenképp, hiszen itt lakok a Vértes lábánál, és azt is nagyon szeretem. :)

(#27027) GeneraL_XTX válasza dqdb (#27024) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Tehát akkor nem lehet ezt a kormánymagasságot már emelni?

(#27028) Toomy válasza Doki-HUN1978 (#27007) üzenetére


Toomy
senior tag

Mert úgy túl könnyű lenne Neki ;) :DDD Hihetetlen hogy mit bír művelni azzal a monstrummal az aszfalton :K

[ Szerkesztve ]

(#27029) dqdb válasza GeneraL_XTX (#27027) üzenetére


dqdb
nagyúr

Alkatrész vásárlása nélkül nem. Csak csökkenteni lehet a magasságát úgy, hogy pár hézagolót a kormányszár fölé raksz át, vagy negatívba fordítod a kormányszárat.

De biztosan nem törik meg a csuklód? Ugyanis ha nem törik meg, akkor pontosan azt a részt nem nyomja a kormány, ahol könnyű az ereket elszorítani a zsibbadás kialakulásához. Menjél 2-3 km-t anélkül, hogy foglalkoznál a kezeddel, aztán nézzél le rá. Ha nem így áll, akkor szerintem először markolatot vegyél.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#27030) csabi94 válasza Toomy (#27028) üzenetére


csabi94
őstag

Jaja, úgy nem lehetne fejlődni. ;] ;]

(#27031) rt06


rt06
veterán

ti mit csinaltok, ha tekertek mondjuk a toltesen, egyedul, vagy egy haverotokkal, es lattok valakit, aki biciklije a feje tetejen all, o meg mellette vakargatja a fejet, mikozben konyekig olajos/retkes a keze?

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#27032) csabi94 válasza rt06 (#27031) üzenetére


csabi94
őstag

Megkérdezzük, hogy tudunk-e valamiben segíteni.

(#27033) sanzi89 válasza rt06 (#27031) üzenetére


sanzi89
addikt

Megkérdem - pár méterről -, hogy mi a gond. Valószínűleg nem tudnánk segíteni, mert egy pumpa és gumileszedő lenne nálam, szóval érdekes kérdés.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#27034) rt06


rt06
veterán

akkor megnyugodtam, nem velem van a baj
merthogy az iment vagy 30 mentek el mellettem (igaz egy reszuk gyalogosan) szo nelkul, mikozben en a fejreallitott biciklim kozeleben konyekig olajosan/retkesen vakargattam a fejem

sanzi89:
szerszam volt nalam: mindig van a taskamban ket csavarhuzoi (egy laposfeju es egy philips), egy imbuszkulcskeszlet, legalabb egy sniccer, nemi szigeteloszalag es egy csomag kotegelo, akar biciklivel vagyok, akar nem
amiben segitsegemre lehetett volna barki, hogy segit megkeresni a hatso lancfeszito egyik alatetjet

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#27035) hoffman_ válasza rt06 (#27034) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Na de itt mindenki bringás, még szép, hogy így gondolkodnak. Ők nem a plebs, nem az átlag-gyalogos.

Amúgy ma jövök haza, épp elgurultam a ház előtt, hogy meg tudjak fordulni, mikor szúrtam a szemem sarkából egy formát a bokorban/földön, meg egy másikat, aki guggol. Öcsémet felküldtem a kajával, én meg megnéztem mi a szitu. Kiderült, hogy a bácsika a szomszéd sarokról jött a kocsmából, csontrészegen, és hát az utca(erős emelkedő) első 10 méterét sikerült abszolválnia, utána esett is el, meg be a bokorba(elég nagyot, ahogy utólag elnéztem). A másik fickó pedig szerintem arra járt csak, a párjával, mert az utca alján ott volt a kocsi, a hölggyel az anyósülésen. Félre állt azonnal, és megnézte, hogy mit tud segíteni. Én is nyilván, bár sokat már nem tudtam tenni, "megelőztek", utcabeliként csak azt tudtam kb mondani, hogy hány házzal feljebb kell menni, mikor kiderült a cím. A lényeg az, hogy azért van itt mentalitás, de ha ugyanez a belvárosban van, nem hiszem, hogy 10-ből akár 1 ember is megáll.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#27036) rt06 válasza hoffman_ (#27035) üzenetére


rt06
veterán

eppen ezt nem ertem, ez szegeden tortent, ahol szinte mindenki kerekparozik
ettol miskolcon (ahol csak par ongyilkosjelolt) nagyobb a segitokeszseg (vagy pont ezert?)

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#27037) Cyberpunk válasza rt06 (#27034) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ilyenek az emberek. Ha haldokolna valaki akkor is szerintem 10-ből lenne néhány, aki inkább odébbállna. Szőnyű hogy mennyire közömbös egy népség.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#27038) hoffman_ válasza Cyberpunk (#27037) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Alapvetően nem leszek képmutató, én se vagyok a segítőkészség mintapéldája, mert az emberek undorítóak. De ha ilyen magától értetődő a helyzet, valaki bringával szív, vagy beesik a bokorba, vagy 20 forint apró hiányzik a pénztárnál, akkor nincs kérdés. De a hányásában fetrengő alkesz-csövest még csak le se fogom sajnálni.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#27039) Willie


Willie
őstag

Sziasztok!

Adott egy Csepel Túra kerékpár, amihez belsőt szeretnék vásárolni, a mostaniakkal az a baj, hogy 1 hét után leeresztenek... Én ezt néztem ki. Ti milyen márkát tudnátok javasolni, melyik webshopból érdemes vásárolni? Debreceni vagyok, amennyiben itt is van valami jó kerékpárbolt - jó árakkal, akkor ne habozzatok az elérhetőségeiket leírni!! :)

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.

(#27040) asuspc96


asuspc96
senior tag

Helló!

egy downhill bringa mennyire alkalmazkodik a városi közlekedéshez ?
mennyire rugalmas egy váz (nem a váz, hanem a rugókkal kölcsönhatásban) ?

várom a tapasztalatokat, :R

asuspc96

(#27041) venember83 válasza asuspc96 (#27040) üzenetére


venember83
nagyúr

Ha nem sietsz, nem akarod bárhol otthagyni, használható.

Intercreptor: Chili, Csapó utca ötvenvalamennyi, hatvanvalamennyi, fejből nem tudom. A pékséggel szemben. :K

[ Szerkesztve ]

(#27042) sanzi89 válasza rt06 (#27034) üzenetére


sanzi89
addikt

Ha nem kell hozzá szerszám, és nem sietnék nagyon valahova pár percig biztos segítenék keresni, de őszintén, ha mondjuk egy 15-20 perc keresés nem hozna eredményt, lehet finoman jelezném, hogy sajnos többet nem tudok tenni az ügy érdekében.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#27043) asuspc96 válasza venember83 (#27041) üzenetére


asuspc96
senior tag

áh hova sietnék ? ha lenne 200k a seggem alatt, jól meggondolnám, mit hova teszek... :DDD

utolsó hét a suliból és nem lejár a bérletem ? :W
nem veszek vagy 4k-ért bérletet....lehet már most belekezdek a túrába :D

visszatérve a DH-hoz, az átlagsebesség nagyjából bringáktól függetlenül azonos ? :F

asuspc96

(#27044) venember83 válasza asuspc96 (#27043) üzenetére


venember83
nagyúr

Van egy javaslatom. Pattanj most fel a bringádra, és tekerj pár kilométert a ház körül, és kiderül, hogy jó lesz-e suliba járásra vagy sem. Ennyi.

(#27045) rétisün válasza deicide (#27023) üzenetére


rétisün
veterán

deicide nickkel angela gossow avatar ? :DD

vagy átadta a benton bácsi a mikrofont angelának?

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#27046) SOAD19 válasza Willie (#27039) üzenetére


SOAD19
addikt

A venember83 által ajánlott Chili mellett, én még megemlíteném az Vozzy-t is. A pláza mellett található, az egykori x-factor (ha, jól rémlik).

[ Szerkesztve ]

(#27047) belaazallat


belaazallat
addikt

Nem rég értem vissza Keszthelyről. Szél- Béla 1:0

A reggelre beígért 9km/órás szél helyett, kaptam egy 20+ km/órásat. Fonyódig oldalt, hátulról oldalt fújt. Fonyód-Balatonszentgyörgy full pofa szél. 20km/óra sebességet alig tudtam megtartani.
Keszthelyre érve a szél rákapcsolt. Baromi jó volt Fonyódig hátszélben tekerni. Fonyódtól csak Lengyeltótiig jutottam, oldalszelem volt, ami nem is lett volna probléma, ha nem lettek volna baromi nagy széllökése, volt hogy 1,5 métert odébb pakolt. Egy hülye 140-nel repesztett el mellettem kb 30cm-re. ekkor döntöttem úgy hogy inkább hazajövök vonattal.

Így is lett 140km.

[track]

Szerk:
rétisün
Jól döntöttél, hogy nem jöttél le Keszthelyre!

[ Szerkesztve ]

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#27048) Willie válasza SOAD19 (#27046) üzenetére


Willie
őstag

Köszönöm szépen Neked is, és venember83-nak is! :) Akkor majd elnézek az általatok említett üzletekbe.

De egyébként milyen márkájú belsőt ajánlott vásárolni?

(#27049) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Valami nagyon nincs rendben első fékemmel, nem fog.

Szerencsére gari van még a bicóra Meméhez, jövőhéten elviszem hozzá. Lehet hogy rárakatok egy 202-es tárcsát, mert úgy érzem elkél az ha hegyre fogok menni és egy fékbetétet is fogok cseréltetni, ha az lenne a probléma forrás. Múltkor le kellett csiszolni a betétet, mert be volt égve, akkor egy ideig jó volt, de már megint ugyanaz. Szerintem nem én égettem meg, hanem az előző tulaj, mert nem voltam olyan helyen aminek következtében beégett volna.

(#27050) rétisün válasza belaazallat (#27047) üzenetére


rétisün
veterán

gratula, a 140 km nem semmi :C

nem tudtam elindulni időben, majdnem 3/4 2 volt, mire összekaptam magam, lett volna fél 4, 3/4 4 mire keszthelyre érek.
illetve a szél miatt sem a keszthelyi túrát választottam (hazafelé kellett volna megküzdenem a széllel, sztem akkor most ott heverne a bicaj valahol az árokba, én meg stoppal jöttem volna :D )
volt egy útvonal, amit már régóta tervzeztem, pont ilyen déli-délnyugati szélhez, így inkább azt tekertem le.

mondjuk az első ~40 km-en azt hittem ott pusztulok meg, olyan széllökéseket kaptam néha. mondjuk utána már jó volt, de hát pont azért lett így tervezve ilyen szélhez :))

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.