Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Doki-HUN1978
senior tag
Ma reggel -melóba jövet- megkergetett egy fiatal - de jól fejlett- német juhász.
A gazdája még csak rá se szólt, hogy ne jöjjön rám.
Végül nem bántott, csak ugatott és futott mellettem kb. 150 métert.
Gondolkodtam a fejbe rúgáson, de az is eszembe jutott, hogy ráteszem a gáz stukkert, csak gondolom akkor az ökör gazdája vérig lett volna sértve, hogy hogy jövök én ahhoz, hogy bántom a hülye kutyáját?!
Nem igazán tudom mi lenne a megfelelő lépés a következő esetben...
Valószínűleg megkérem, hogy kösse meg, csak ha nem teszi meg, akkor felmegy bennem a pumpa és kiszámíthatatlanná válok. (azt meg nem szeretném)Ti voltatok már hasonló helyzetben?
Mi lett a megoldás?[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz superecneB #15162 üzenetére
Én ilyet vettem anno. Meg vagyok elégedve vele.
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz fungeld #15198 üzenetére
Így van motoros,de kerékpározáshoz is kiváló.
Melózni járok benne elsősorban és farmert húzok rá. Bringás gatyában -gyanítom - egy kicsit hülyén nézne ki a vastagsága miatt. Farmer alatt nem látszik.
(bár ha a védelem előrébb való mint a megjelenés, akkor nyugodtan lehet hordani a bicajos naci fölött is)-5 ill. -7 fok volt idáig a leghidegebb, de melegen tartotta benne a térdet.
Akár le is guggolhatsz benne, bár akkor már a hajlatban nyomja a lábad.10 fok alatt el sem indulok nélküle, nem kell, hogy ízületes legyen a térdem néhány év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Doki-HUN1978 #15202 üzenetére
Urak!
Ajánljatok kérlek valami jó meleg téli kesztyűt bringázáshoz.
Jelenleg Crane márkájút használok ami -ugyan nem rossz de- 0 fok alatt kihűlnek benne az ujjaim.
A Sixsixone Storm-járól olvastam jókat, viszont azt jelenleg nem lehet kapni.Tudnátok ajánlani esetleg valami alternatívát? (lényeg,hogy meleg legyen és természetesen ne síkesztyű )
Kösz: Doki
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
Köszönöm a segítséget!
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz tekeyagd #15335 üzenetére
Nekem egy barátom ajánlotta a teflonos láncsprayt, ők az RC autók hajtásánál ezt használják...
Runner 125: Ha pedig azt nézzük, hogy a motorok lánca mennyivel nagyobb terhelés éri (hő, súrlódás a fordulatszám miatt) a kerékpár lánchoz képest akkor lehet, hogy nem is biztos, hogy más olaj kéne...
Ahol két fém alkatrész összeér, ott illik kenőanyagot használni az élettartam növelése érdekében.
Gyakorlatilag tök mindegy milyen olaj, vagy spray formájában tesszük mindezt, a hangsúly szvsz inkább a rendszerességen múlik.[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz benedekco #15344 üzenetére
A motorokon nincs lánc váltás, mechanikus sebességváltó tesz eleget ennek a követelménynek. Az meg bringára egy kicsit nehéz lenne...
A lánc hosszúságának a hajtás szempontjából több az előnye mint a hátránya.
A nem azonos síkban történő mozgás erőátvitelének már sokkal nagyobb a jelentősége súrlódás szempontjából, ebben igazad van.Egy motor lánca viszont sokkal nagyobb fordulaton mozog mint a kerékpáré, eközben pedig nagyságrendekkel nagyobb nyomatékot kell közvetítsen.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz benedekco #15352 üzenetére
A kerékpárra szerelt agyváltóval még nem nagyon volt dolgom.
Láttam már ilyen trekking szarokon, de sosem érdekelt különösebben.Valóban hasonlít az autók/motorok váltójához.
Gondolom jó súlya lehet egy ilyen alkatrésznek ha anyagból gyártják le?!
No meg ha javítani kell, bizonyára erőlteti a röhögés a gazdáját..."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz venember83 #15435 üzenetére
Te jó Isten, Gulliver eladja a kerékpárját?!
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz anaqer #15439 üzenetére
Nekem egy deore-m van előtte alivio volt, egyikkel sem volt bajom.
Verseny körülmények között még egyiket sem használtam, a deore-t precízebbnek érzem, de eget verő diffi nincs köztük.De hallgass meg több véleményt is azért!
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Teasüti #15446 üzenetére
Azért is voltam kíváncsi a véleményedre, mert én is vettem egy téli kesztyűnek mondott ilyet.
Bringázáshoz ilyet ne vegyetek!
Az 1500Ft-os aldis kesztyűm is ér ennyit mint ez, még talán melegebb is.
Meg kell tuningoltassam majd neoprénnel az újjait, akkor talán jó lesz.Nálam a másik lehetőség a 661 Storm nevű kesztyűje lett volna, arról jókat hallottam, bánom, hogy nem azt vettem.
A BBB kesztyűiről a testbikeon csak rosszakat olvastam...
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz hoffman_ #15582 üzenetére
Ezzel az állításotokkal én nem értek teljes mértékben egyet, hiszen a térd ízületeket nem lehet "hozzászoktatni" a betonon való futáshoz pl., vagy a hideghez.
Ezek a testrészek rövidebb idő alatt "elhasználódnak", mint normál körülmények között.
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz hoffman_ #15584 üzenetére
Ahhoz nem kell rövid nadrágban tekerni, hogy megfázzon a térd ízület!
Kérdezz meg egy-két öreg motorost,-akik kesztyű és térdvédelem nélkül motoroztak- hogy van a térdük, meg az ujjaik.
Persze, fittebb lesz az ember, de nem árt odafigyelni a test egyes részeire.
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
Doki-HUN1978
senior tag
Nincs erre semmiféle szabály, abszolút ki kell tapasztalni.
Mindenkinek más a hőérzete és nem melegszünk ki egyformán.Ha mozogsz, nem kell sok cucc, de azok jó minőségűek legyenek!
szki: Az elfelejtetted, hogy a dánoknál nyáron van -4 fok.
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
Miben, kalória égetésben?!
Reménykedtem benne, hogy egy EB dobogót látok belinkelve, hogy ekkora az arcod, de sajnos nem így történt.
Az meglehet, hogy rólam nem hallottál ilyesmit, viszont én nem is tartom magam nagyra...
dudi6: Szvsz nem tűnnek rossz vételnek, főleg ha alig használtak.
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz belaazallat #15665 üzenetére
Szép sorjában reagálnék...
A hozzászólásaiból nem az derül ki, hogy nem felvágós...
Persze, az számomra is egyértelmű, hogy nem maguktól égnek a kalóriák, hanem kemény fizikai és pszichikai munka szükségeltetik hozzá.
Számos Európa-, világ - és olimpiai bajnok él akár az országunkban is, mégsem gondolom, hogy linkelgetniük kellene az eredményeiket ahhoz, hogy elismerjék a teljesítményüket.
Ha akkora sztár lenne, mint amekkora szeretne lenni, már -az a gyanúm- hallottam volna a nevét valamelyik híradásban.Dicséretes amit csinál, de nem eget verő teljesítmény, amit aztán ne lehetne überelni, vagy amire esetleg nagyképűnek kellene lenni. (Az átlaghoz képest kétségen kívül nagy teljesítmény)
-
Doki-HUN1978
senior tag
Nem tudom miből gondolod, hogy kötözködöm?!
Csupán érvekkel ill. ellenérvekkel próbálom bizonyítani az igazamat ill. eszmét cserélni.
Erre való egy fórum, nem igaz?!
Ha valamit másképp látok, azt megpróbálom megértetni másokkal is és ezt várom el fordítva is."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz belaazallat #15674 üzenetére
Őszintén megmondom nem hallottam róla... mint ahogy a Magyar Labdarúgó Bajnokságot sem tartom számon, persze ez nyilván az én hiányosságom.
Szőnyi Ferenc nevét hallottam, talán Szekeres Istvánét is fogom, ha olyan teljesítményt ér el.
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
Doki-HUN1978
senior tag
Azt a "pár dolgot" felelevenítenéd kérlek?!
Nem egészen értem mi(ke)t "néztem be"...
Egyébként nem hiszem, hogy az én értékítéletemmel lenne komoly probléma:
U.I:
-"a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat"A "BAZD" azt hiszem kimeríti ezt a pontot
(Csak a mihez tartás végett)
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
Mod.
Megoldódott...
[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
Urak!
Hasonló fék van a bringámon.
Hogy kell ilyen féket beállítani, hogy a tárcsa központos legyen?
Nem találtam rajta semmilyen hasonló állítási lehetőséget.
A két felfogató csavar fixen tartja a nyerget, csak a munkahengeren lehet állítani, de azzal nem tudom beállítani a tárcsát a belső betéthez.
Hézagolókat sem találtam sem a tárcsa alatt, sem a nyereg csavarok alatt...
Látszólag csak a tárcsa feszegetésével, de azt meg nem hiszem el, hogy ilyen böszme féket valaha is legyártottak volna.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest