Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rétisün
veterán
furán működik a bikemag, csak néha küld e-mailt az üzenetekről. de olyan is volt, hogy én küldtem két üzenetet, az elsőnél a megírás után újra be kellett lépnem, mert a rendszer szerint be se voltam lépve, amikor írtam. ennek ellenére megkapta, akinek szólt. mivel fogalmam sem volt, odaér-e az üzenet, megírtam még egyszer, végül is mindkettőt megkapta, de az elküldött üzenetek mappám továbbra is üres volt.
igaz, ha elküldtem az üzenetet, minek legyen benne a mappában, nem?war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
Manitou
veterán
válasz feka007 #10553 üzenetére
Hát a tuti biztos az az ha minden alkatrész le van mérve konyhai digitális mérlegen és azt összeadogatja az ember. Sokszor a gyári adatok sem feltétlen igazak, amik a neten fellelhetőek, és általában lefele hazudnak súlyban a gyártók.
Az ilyen szobamérlegek azért simán tudnak csalni 0,5-1 kg-ot is.
A 11,2 kg-ot azért tartom kevésnek, mivel eleve a kitámasztó sem túl könnyű, a teló sem egy könnyű darab a vázat passzolom, az még akár lehet hogy nem olyan nehéz, bár 1,7kg-nál nem hiszem hogy könnyebb lenne. Meg az alkatrészek amiket látok, szóval ez alapján olyan 12 inkább. 11-11,2 kg-hoz már viszonylag könnyű teló és váz is kell. -
szki
őstag
válasz feka007 #10553 üzenetére
Ráállsz a szobamérlegre magad, és megméred a súlyod 3x. Majd bicajjal a kézben megint 3x. A különbségek átlagolása elég pontos kell legyen.
(megj.: nekem nincs mérlegem, és néha kölcsön szoktam kérni )11,2 kg nagyon jól hangzik ilyen bicajnál!
Legközelebb lemérem az összes bicajt a környezetemben, de szerintem anyámé lesz a legkönnyebb, ami tiszta alu citybike (agyváltós).(#10555) Manitou : Váci magaslaton lakik a fórumtárs, és ott fent biztos kisebb gravitáció, és kevesebbet súlyt mér a mérleg
Nekem az oldalsztender 800 gramm körüli (pontosan nem emlékszem már). a csomagtartó 1100 g. Nincsenek is fent már régóta, mert a +2kg terhet megérzem.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz feka007 #10560 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de inkább 13 kg-hoz lesz a bringád közelebb, mint a 12-höz. Csak a teleszkópod 2,5 kg az interneten talált adatok alapján, és az alkatrészek nagy része a masszívságról és megbízhatóságról szól, nem a pehelysúlyról. Én 1,5 kilós teleszkóppal, ennél fél kilóval könnyebb vázzal, könnyű kerékszettel, SPD pedállal, hasonlóan nem diétás hajtóművel, szintén tárcsafékkel vagyok 11,4 környékén. De ha igazán kíváncsi vagy a súlyára, akkor gurulj el Meméék felé, nekik van akasztós mérlegük gramm-mániásoknak rendszeresítve
Ariadne: a gyűjtés jó ötlet, az eredményei és az őrültsége folytán simán ott lenne a helye Le Mans-ban
"Már tavaly világos lett számomra, hogy nem tudom élvezni a 200 km alatti versenyeket, megpróbáltatásokat. "
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
runner 125
nagyúr
-
szki
őstag
válasz feka007 #13091 üzenetére
Gerincsérv?
Bár a futáshoz ajánlották, de gondolom bicajosoknak sem árt: edzeni kell a törzs izmait is! Én napi 15 percet rászánok egy kis gimnasztikára/jógára, nyújtásra. Nincs is hátfájásom már évek óta.Más: idén vélhetően holnap lesz utoljára 200+ kilométeres bicajtúrám. Remélem tényleg jó idő lesz!
-
szki
őstag
válasz feka007 #13112 üzenetére
Nem vagyok profi A Tour de France útvonala sok lenne nekem az óriási hegyeivel. De idehaza nem esek kétségbe, ha valahova el kell tekerni pár száz kilométerre. A fő helyközi közlekedési eszközöm a bicaj. A 176 km-re lévő Pécsre hamarabb eltekerek, mintha vonatoznék. Meg ugye edzésben kell lenni.
(#13113) fpeter07: Jaja. Zalában gyönyörű tájak vannak! Nekem is 2 km-re van csak az erdő, amerre futni szoktam. Ott fényképeztem pár hete a fehér (albínó) őzet is!
(#13114) runner 125: Köszi! Ezzel idén vége a hosszú országúti túráimnak (talán ). Jöhetnek a montis hegyi túrák :
(#13116) dqdb: Az a "táj" se rossz, de az aszfalt tényleg elrondítja, és így nem igazi a természet.
(#13119) rétisün: Naná! Nyáron több idő lesz, meg begyorsulunk a melegtől, és meg kell nézni ezt az Írottkő hegycsúcsot!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz feka007 #13149 üzenetére
Köszi.
Mindkét fotón látszik, h az első meddig ült be (kis gumigyűrű), az érzésre is jól van belőve, frankón csillapít, abszolút nem ráz a kormány.
A hátsó viszont írtó puha, ahogy Mani is írja.
Nehéz bringásnak számítok, úgyhogy mindenképpen keményítenem kell a hátulján, mivel alap esetben, ha ráülök már vagy 60%-át beüli a teleszkóp. Ennek nem csak a rugózásnál éreztem hátrányát, hanem nem egyszer nem tudtam tekerni az adott csapában, mert leért a pedál.hoffman_
Jaja, szerintem már több, mint 1 hónapja megvan. Köszönöm.
dqdb
A 2. fotó után még volt hátra vagy 15km-ünk, amiből úgy 3-4km nagyon durva volt. Ennél jóval csúnyábban néztünk ki, mire hazaértünk. Sajnálom, h akkor nem lőttem képet, de pl. a hátsógumi is úgy nézett ki, h a villaszárak simították a gumi oldalán lévő sarat.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
fpeter07
veterán
válasz feka007 #13906 üzenetére
Sok szép emlék fűződhet hozzájuk, ha ennyire szereted őket.
Decathlonban sikerült beszerezni egy láb(ujj)melegítőt. [link] Szerencsére volt 2 darabos is, tesztnek jó lesz, ha nem válik be, akkor sem baj. 30 db-os 3500-ért kicsit húzós ár érte. Persze ha tényleg működik megéri.
Ha csődöt mond, kipróbálom a szekrényben talált csizmát. Anno több mint tízezer forint volt, nem is tudtam róla, hogy volt nekünk ilyen.(#13908) runner 125: Jól látom, hogy 11 fokot mutat az óra?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz feka007 #13926 üzenetére
Na és ezt végképp nem értem. Gondolom ez csak ilyen vakvágány volt
Ez egy Cannondale Headshok, ami a másik különc Lefty mellett egyáltalán nem nevezhető vakvágánynak (nézd meg a Cannondale kínálatát, az XC és Bad Boy bringák jelentős részében elérhető opció). Mivel mindkettő szabadalmaztatott megoldás, ezért a többi gyártó nem tudta lemásolni licencelés nélkül. Mondjuk nekem nem kellene, mert nagyon bénán néz ki szegényke ...tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Manitou
veterán
Első: gondolom a lánc ne verjen be a láncvillába... nem tudom, biztos megvan rá a tervezőknek a nyomós okuk., miért ilyen.
A második az a canondale megoldása, az mai napig létezik, ha jól tudom .
Canondale fatty:[link]Meg akkor már pár érdekes teló:
Canondale lefty még cifrább [link]RST XMO TI : Egy könnyő XC teló az RST-től: [link]
-
venember83
nagyúr
Merevség, illetve nem tud a lánc gondot okozni. Plusz, mivel egy forgáspontos a rendszer, hihetetlenül érzékeny, nagyon finoman mozog a hátsó rész. Igaz, pogózik is (amit valamennyire kiszűr a rugóstag), de ez mellékes, mivel durvulós gépeken szokás ilyen típusú felfüggesztést használni. A Canonndale Prophet elég sokáig ilyen felfüggesztéssel rendelkezett.
Lefty ügyben: Rendkívül merev és könnyű, plusz gumidefektet is sokkal könnyebb javítani rajta. Mérések alapján merevebb, mint a két száras telók, elég hihetetlen. Egyetlen komolyabb hátránya így messze az Egyesült Államoktól a szervizelhetőség.
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz feka007 #14052 üzenetére
Láttam interneten ezt a HARP-os témájú videót, amiben egy kontyos kormányzó bohóckodik. No Comment.
Idén nálunk majdnem mindenből átlag feletti termés lett a kertekben, szőlőkben, gyümölcsösben, szántón. Pedig van mindenből, és ezekből is többféle termő. Ami eszembe jut: retek, sárgarépa, saláta, káposzta, hagyma, paradicsom, paprika, uborka, bab, zöldbab, cukorborsó, meggy, cseresznye, körte, alma, barack, szilva, szeder, ribiszke, eper, málna, szőlő, dió, gesztenye, mogyoró, naspolya, füge, kukorica, krumpli, tök, citrom(!).
A cseresznyék például még sose értek ilyen korán, és még sose volt ennyire nagy szemű. A kukorica nagyon egészséges lett, de nem túl nagy csövű. A krumpli viszont bőven átlag feletti termést adott. 1,5 hónapja, azaz október közepén az őszi gabona vetés is földbe került, ami október végére szépen kikelt.
Ma felástam a kiskert egy részét, és tökéletes volt a talaj.
Persze én az ország legcsapadékosabb területén élek. Mifelénk inkább a vadak teszik tönkre a termést. De legalább minden évben szépen fizet vadkárra a vadásztársaságÉjjeli ködös bicajozások alatt nem is tudom, hogy az úttest kátyúi, vagy a keresztbe szaladgáló őzek, szarvasok, vaddisznók veszélyesebbek-e!
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz feka007 #14065 üzenetére
"ennyit páran havonta letekernek itt."
igen, szki nekem egyetlen egyszer sikerült, júliusban.... igaz, havi szinten csak a "hobbi" bicajozást jegyzem, a dolgozóbajárást nem számolom hozzá, majd csak év végén
puruttyához: mindig emlegették a szerkesztők, hogy olyan helyen van a szerver, amihez nem fér hozzá a magyar hatóság.....úgy látszik, mégis
"rajzol vele az aszfaltra" és társaik
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
válasz feka007 #14088 üzenetére
Ha mondjuk valaki nem húzza meg jól a gyorszárat vagy tönkremegy, akkor lehet ilyen, de bármilyen más durva hibának is kb. ennyi az esélye. Az első gyorszárat meg okos ember úgyis ellenőrzi durvább lejtő előtt (az enyém pl. hajlamos kilazulni... ). Ja meg felvonóra való feltétel előtt is, Neukirchenben jót vigyorogtam, hogy amint megláttuk, hogy a bringák a felvonó oldalán első keréknél felakasztva mennek fel, a társaságban egyből mindenki elkezdte rángatni az első kerekét meg ellenőrizni a gyorszárat.
A villa csavarása más kérdés, az simán játszhat és idővel tönkre is teheti a villát (erős tárcsafék vs. gyenge teló, "csirkelábú" by Jorus ). Mondjuk az én Sidemet sem csavargatja a 180-as Juicy 3, pedig az alja rémisztően csak egy szál fémcső, de egy 203-as tárcsától már biztos megfeküdne szegény, igaz arra szükség sincs...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Simtrecs pedál GT eladó 360ezer ft
- Igazi különlegesség! Cooler Master Mastercase SL600M
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest