- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
salieri.
őstag
válasz
Bagira01 #42123 üzenetére
120 pénzből ezt venném ha minden ok vele.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Bagira01 #42123 üzenetére
A piros az nagyon tetszetős ezzel a felszereltséggel ennyiért, főleg ha a váz tényleg csak ennyit futott, akkor ez tényleg nagyon olcsó. Nem kell félteni annyira az országútiakat a rossz utakon mint amennyire a közhiedelem gondolja, de minden esetre a Rolf kerekek nem a tartósságukról híresek. De ennyiért szerintem be lehet vállalni úgy is, hogy később kicseréled a kereket valami erősebbre/jobbra.
-
ludsimon
veterán
válasz
Bagira01 #27843 üzenetére
Te voltál aki a Keramic WAX láncolajat ajánlotta, vagy kipróbáltad vagy hasonló.
Azóta mi a véleményed róla?
Én azt tudom nyilatkozni, aki havi kevesebb mint 500 km-t teker annak TALÁN megéri!
Drága, ráadásul nem kiadós, mert 100 km-enként újrakenhettem. Nekem 2 hónap alatt el is fogyott, talán még annyi van az alján, hogy addig kibírja amíg a Keramic WET nem jön meg (ultra long distance-re ajánlott). -
dqdb
nagyúr
válasz
Bagira01 #26773 üzenetére
Legelső lépésként kérdezd meg, hogy női vázas bringát szeretne-e, mert nem egyértelműen igen a válasz. 18"-as lenne a mérete, de mivel Kellysből csak eggyel nagyobb és eggyel kisebb van, meg kellene majd néznie szerintem élőben is, a 17"-es méret lesz neki valószínűleg a jó.
Djuree: ez teljesen az időjárástól és a kenőanyagtól függ. Száraz időre való olaj és eső találkozása akár 20 km alatt is kivégezheti a kenést, nedves időre való és por találkozása eszméletlenül koszos hajtóművet eredményez. Amint hallod a lánc futását, azonnal olajozd be, és így tapasztalati úton előbb-utóbb meglesz az optimális kenési gyakoriság.
-
rétisün
veterán
válasz
Bagira01 #26520 üzenetére
régi orosz bicaj? azon akkor a 27x1 1/4 valószínűbb, a 32-630, feltéve, hogy az eredeti kerekek, gumik vannak.
akkor viszont furcsa a 32-622 a gumin
na most aztán már jól nem tudom, mi van
csak mert az ebike-on pl. a 27x1 1/4 mint egyéb méret szerepel, 32-630-ként. link
-
rétisün
veterán
válasz
Bagira01 #26514 üzenetére
na várjál, asszem belekeveredtem
a 32-630, ez általában régebbi outikon használatos méret.
a 32-622, másképpen 700x32C viszont nem ugyanaz, ez a manapság elterjedt pl. trekingeken, szóval félrevezettelek a korábbi válaszomban. elnézést.
a második hsz-edben linkelt külső és belső lesz a jó.
mod: kicsit megkavart, hogy tudtommal a 27x1 1/4 a 32-630, a régi bringámon nekem is ilyen gumik voltak....
-
salieri.
őstag
-
salieri.
őstag
válasz
Bagira01 #22215 üzenetére
Amit ,minden régebbi bringán cserélni kell, azok a gumik, mivel öregek.
Kép alapján viszont ez a gumi nem néz ki rosszul.
Amit nem tudok megítélni képen keresztül az a lánc. Ráterhelsz a legnagyobb tányéron a hajtókarra ha kicsit "kiugrik" a lánc akkor cserére érett, vagy ha van nyúlásmérőd azzal megnézed mi a helyzet!
Többi dolgot nem kell cserélni!Én csak átzsíroznék mindent!
Ez a bringa elég vegyes felvágott ,de ha neked nem szempont ,hogy egy szettből legyen rajta minden alkatrész,nyugodtan megveheted! -
salieri.
őstag
válasz
Bagira01 #22190 üzenetére
Na körbenéztem ,értelmes vételt egyetlen egyet találtam a méretedbe.
Ez a Tange csöves gép igen csak szép állapotban van!
Próbálj meg egy 5-öst alkudni ,de ennyiért is jó vétel,amellett,ahogy elszaladtak mostanság az árak..
Néztem wigat is ,és sajnos nincs a méretedben normális gép .56 -os. ban lenne...De az nem a te magasságodhoz ajánlott. -
salieri.
őstag
válasz
Bagira01 #22186 üzenetére
Az oroszt nem sorolnám az országúti kategóriába, sajnos ennyiért nem igazán lehet kapni.
Legtöbbnél azonnal gumit kell cserélni.
Egyébként 59 cm jó lesz neked.
[link]
ez nem rossz gép, viszont egy- két gyári alkatrész ki van rajta cserélve(kormány nem az eredeti gravírozott,valamint a fékváltókar sem gyári) ami mindenképp értékcsökkenést jelentene nálam, emiatt 100 k kicsit borsos
még nézelődöm neked mindjárt. -
Bagira01
veterán
válasz
Bagira01 #21780 üzenetére
Erre valaki? Azóta folyamatosan tekerek vele napi 30km körül, nagyon tetszik, viszont az a sanda gyanúm, hogy nekem kicsi a váz, a nyeregcső az sicher, hogy rövid. Nem tudok rendesen előre hajolni és megfájdul a gyomrom. 190cm magas vagyok. Tudtok ajánlani valami nem túl drága, de jó outit, valami jobb használt acélvázas bőven elég lenne, természetesen a magasságomnak megfelelő vázzal.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Bagira01 #21389 üzenetére
Csak egy képet linkeltél, nem a termék oldalát, ahol lett volna leírás. Most rákerestem direktben a képre, a Hydro sorozat az egyetlen a Deuternél, amihez adják az ivórendszert, és nem opcionális. Azt azért nem árt tudni, hogy az SL szó a terméknévben a női változatot jelzi, és ez sok gyártóval ellentétben nem a színre vonatkozik: a hátrész is némileg rövidebb a normál verziónál.
Így leárazva jó vétel, szinte az egész hátizsákot megkapod annyiért, amennyibe az ivórendszer kerülne (tavalyelőtt volt hasonló a Decathlon sajátmárkás hátizsákjánál, csak sajnos már tavalyra felment az ára).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Bagira01 #21384 üzenetére
A Deuter Trans Alpine 25 táskáról csak elismerően tudok nyilatkozni, kivéve az árát
Nagyon kényelmes használni, nyáron is eléggé szellős marad a hátrészen (az alumíniumkockás kialakítás nagyon jó távtartó), annyira, hogy hiába volt korábbról egy jó laptophátizsákom, ezzel járok munkába is, nem csak túrázni (a laptopot pont megtartja az ivótartály zsebe). Rengeteg zseb, jó minőségű anyagok, térképtartó zseb (ami nálam telefontartó), variálható kiosztás, esőhuzat, egyszerűen látszik, hogy átgondolták.
Én ivórendszert később vettem bele, a két literes változatra esett a választás. Általában másfeles ásványvizet szoktam beletölteni sok órás bringázásra (és nem töltöm újra), és a kulacsot üresen pattintom fel a vázra (amit útközben szoktam meg- és újratölteni). Menetközben a tartályból iszom, megálláskor a kulacsból.
Ha az általad linkelthez nem jár automatikusan az ivórendszer (az ára alapján erre tippelek), és szeretnél venni, akkor nem árt tudni, hogy a Source az OEM beszállító, és tőlük akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni. Nyáron nagyon sokáig hűvös marad a tartályban az ital (kivéve a cső kilógó részét), télen sokáig meleg (kivéve a cső kilógó részét). Én így utólag téli rendszert vennék inkább, mert ott hőszigetelt a cső.
-
venember83
nagyúr
válasz
Bagira01 #21358 üzenetére
Értem. Ez így valóban elég soknak tűnik. A kerékpár értékéhez képest bőven túlzás.
Esetleg érdeklődj raczger kollégánál, ő kit javasol. Ő is szentendrei, ha jól tudom. Én tuti, hogy csakazértis inkább bevinném pl. egy bp-i szervizbe a gépet. Aki ennyire elszállt az árakkal, az számoljon a következményekkel.
-
Xantomas
őstag
válasz
Bagira01 #20741 üzenetére
minimális költséggel felújíthatod, de készülj rá, hogy nagyon óvni kell, mert colos acél vízcsövekből gyártották, és horpadás esetén hajlamos összecsuklani, és ha reped, akkor törik is.
Viszont az előnye, hogy 622-es kerékhez van méretezve, így a modern alkatrészek is rámennek, csak picit reszelni kell a fékeken, hogy a benyúlásuk ok legyen.
Ha pálya váz, akkor ez nem áll, mert azokat viszont colombus cr-mo csövekből csinálták, és örök életűek. Onnan lehet felismerni, hogy "gyárilag" nincs rajtuk fék, se annak a helye.
Mod: a kormáncspágy az nem ISO, és nem olasz menetes, hanem francia szóval, ha a kormánycsapágy szét van ütve, kopva, akkor számíthatsz villa cserére is, mert nem kapsz hozzá újat emberi áron. Ráadásul a villa belső átmérője 21.1mm, nem 22.2, szóval másik outi kormányszár is kilőve. A középcsapágyra ugyan ez vonatkozik. A tengely cserélhető benne négyszögesre, de monoblokk nem tehető bele. Ugyan ezek vonatkoznak a régi peugeot országútikra is.
Egy szó mint száz, ha nem tudod újrazsírozással, lánccserével mozgásképes állapotba hozni, akkor csak nagy pénzeket beleőlve lesz egy használható bringád.
-
venember83
nagyúr
válasz
Bagira01 #20242 üzenetére
Én nyugodt szívvel vennék VDO és Cateye órákat, akár bevezető modelleket is. A Sigmák kapcsán viszont már nem vagyok ennyire optimista. Jó lenne tudni, ki gyárt a Bontragernek, mivel ők csak címkéznek. Esetleg egy sima Cateye Velo5 vagy Velo8? Az alapokat ezek is tudják, és olcsók. Valamint kábelesek, így nem kell elemmel tápláld a jeladót sem. Ennek pl. vastagabb a vezetéke, hogy kisebb eséllyel menjen tönkre.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
Bagira01 #20121 üzenetére
[link]
Idei Schwalbe katalógus, létezik 2.35"-ös szélességben, maximum az ebike.hu-nál szűnt meg. Ettől függetlenül Magyarországon nem biztos, hogy be tudod szerezni, innen szállítási költséggel együtt 56 euróból megvagy (aki már rendelt innen: a korábbi 5 eurós Paypal/bankkártyás sarc megszűnt náluk szerencsére).Múltkor írtam még két alternatívát, csak nem vetted észre: [link] [link]
A Panaracer elvileg rendelhető itt.
ludsimon: a második verzió sokkal jobb, nem kár az elsőért
-
ludsimon
veterán
válasz
Bagira01 #20121 üzenetére
Conti Sport Contact
Defektvédelemmel ellátva (ami nálam bizonyított) tartós és nagyon kicsi gördülési ellenállással.
Jó kis gumi, szeretem. -
venember83
nagyúr
válasz
Bagira01 #19811 üzenetére
Meg kell nézni élőben, hogy új-e. 19-20 col körüli jó kell legyen, de nagyon változók ezek a méretezések, érdemes ráülni az adott modellre. Pl. mostanság a Kona és Merida bringák nagyon hosszú felsőcsővel rendelkeznek, legalább egy mérettel kisebbet illik venni ezekből, hogy kényelmesek legyenek. Már ha az ember nem feküdni akar a bringán.
Bici: Mondjuk én elsősorban komolyabb alkatrészekre gondoltam, azok is ár alatt mennek. A leírt esetben tényleg vicc volt az eladási ár, s akár természetesnek is mondható, hogy adtál egy tízest a vázért így felszerelve és frissen szinterezve.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Bagira01 #19708 üzenetére
Nem tudom mennyire késtem el, de nekem az egyik biciklimen ilyen külső volt alapból: katt
Hasonló bicikli volt mint a Tied, persze én egyből lecseréltem a külsőt, mert nem aszfaltra kellett főleg.
Szóval amit írni akartam a gumiról, hogy iszonyat kicsi volt a gördülési ellenállása, a bicikli nem akart megállni, csak ha fékeztem. Az, hogy 2.0" a legnagyobb méret megtévesztő, mert eléggé ballonos én mikor először láttam simán 2.2"-ra tippeltem volna.
Valahogy így néz ki felfújva: [link] vagy itt -
dqdb
nagyúr
válasz
Bagira01 #19708 üzenetére
Nem is nagyon fogsz. Ez a szélesség már DH/Enduro kategóriában nevezhető szokásosnak, valamint az utóbbi évben pár XC külső trail változata jelent meg 2.35-ös méretben, szóval terepgumikat találsz főleg, és azok közül is inkább olyanokat, amiket a terepre optimalizált alapanyag-keverék miatt aszfalton pillanatok alatt kivégzel.
A Big Apple lóg ki a sorból, mint jó ballonos, jó kényelmes városi külső,
tényleg ennyi a választék sajnos.[link] [link] -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Bagira01 #19701 üzenetére
Mavic erre a felnire azt írja hogy 2.3 tól 3 as gumi jó rá. Szóval a 2.1 es kockázatos. Ki kéne próbálni. Na meg ezek a kenda külsők.. van egy nekem is, görgőzésre.
De megdolgoztatja a görgő távolság tartó rugóját, úgy üt.
De ez ilyen durvulós felni, még nem is XC kategória, ilyenre slicket rakni
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- BestBuy ruhás topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- ASUS ROG Ally
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest