Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Thulcandra #29989 üzenetére
Némi guglizás után megtaláltam a képed,közzéteszem mintegy magyarázatképpen az utasok rémületére.A félős egérke avatar senkit se tévesszen meg!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rétisün
veterán
pl. én is bringával közlekedtem ma (is)
reggelre 6-8 centis hó volt ....igaz, hogy már akkor is, meg azóta is olvad, de alighanem a hétvégére ebből locspocs lesz, addig biztos nem szárad felja, és igenis normális vagyok, megmondták a hangok
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fidig
tag
válasz ludsimon #29931 üzenetére
Általában én is azt nézem időjárás ügyben, de most találtam egy érdekességet
Előbb beszéltem szegedi haverommal és mondta, hogy csak foltokban van náluk hó... az időképen meg mit látok?? 15 cm-t írt vki, mindenhol máshol a környéken max 5-6 cm... ilyenkor azért elgondolkodik az ember...A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Thulcandra
senior tag
válasz Ariadne #29990 üzenetére
Az emberek mindenhol másképp viselkednek, tömegközlekedésen ahogy megfigyeltem mindenki csöppet antiszoc lesz. Persze más szitukban vannak jó emberek, tudom, volt hogy szakadó esőben stoppoltunk és egy srác -visszajött- értünk miután kirakta azokat akikkel teli volt a kocsi.
Na meg az az úr, akiről anno írtam itt is, aki beengedett a pincéjébe kereket szerelni.
Tényleg csak a tömegközlekedés egyik szépségére akartam rámutatni.[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Ariadne
őstag
válasz Thulcandra #29989 üzenetére
No én december óta viszont fokozottan hiszek abban, hogy vannak normális emberek, mióta az a család összekanalazott engem a Budakeszi út közepéről, és nem csak ők álltak meg... Pedig ez a város aztán pláne nem arról híres, hogy olyan fenemód segítőkészek lennének az emberek.
mindenki: És ha már Sheldon Brown volt, ő valóban a hogyismondjam, egészen különleges kerékpáros kategória, pl. ennyi bringája volt. Egyébként nagyon jó leírások vannak a honlapján arról, hogy pl. milyen a négyszögtengelyes, ISIS és octalink hajtómű, milyen gumi/felni méretezések vannak, no meg hogy hogyan fékezzünk, meg rengeteg hasonló általános kérdésről.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Thulcandra
senior tag
válasz tekeyagd #29964 üzenetére
Győr, 2002, felszállok a buszra kérek egy jegyet a sofőrtől, ötszáz forintos bakjeggyel fizetnék, erre a sofőr hanyagul közli, hogy vagy adok aprót, vagy leszállok mert ő ebből vissza nem tud adni. Jó.
Megfordultam, kedvesen de jó hangosan elkurjantottam magam, hogy "Elnézést, fel tud nekem valaki váltani egy ötszázast?!" - le kellett volna fényképezni az emberek reakcióját, életemben nem sikerült ennyire megrémítenem és lemerevítenem a tömeget, az egész rakás szerencsétlenség úgy nézett ki mintha valami rablótámadást jelentettem volna be. Nagyjából 1 perc csend után nagy nehezen egy 70 év körüli mama kedvesen megszólalt, hogy ő felváltja. Tömött buszból egyetlen egy kedves ember. Jó irány..." Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
dqdb
nagyúr
Például ludsimon, én és még páran a topikból
Igaz, én a mai napot kihagyom, mert sehová sem kell menni, annyira pedig nem vonz a locspocs, hogy menjek egy kört. Ellenben ha megmaradna a hó, akkor rohannék le csúszkálni, mint ahogyan arra idén többször is volt lehetőségem
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
-
Ariadne
őstag
Közben böngésztem, és nicsak, Sheldon Brown-nak (aki _mindent_ tudott a bringákról, nem olyan régen halt meg sajnos) már 1964-ben volt fullyja, és persze túrázott vele. Nem semmi a pasas...
mod: Egyébként csak pár sarok távolság, és ki is tudsz próbálni egyet (legalább).
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Ööö, khmm, ez nekem kimaradt, sorry.
Fullykra pedig: klikk Speciék rákészültek erre a témára rendesen. Ez az FSR technológia, a Horst link továbbfejlesztett változata, ami még azt hiszem más bicókban is van (most ezt ennyire nem vágom), de nem ez az egyetlen megoldás. Viszont Braines változatban egyébként egy alapvetően Kona-fan és a fullykat nagyon ismerő ismerősöm szerint a legjobb. A Braines rugóstagot ugyanis nem kell lockolnod, mivel eleve nem reagál a felülről jövő ütésekre (pl. kiállva tekerés, nagyobb lendületű hajtás), csak a lentről jövőkre (gyökér, kő, stb.). Az enyémben lévő normál, bár szintén FSR megoldás bizony pogózik (vagyis bemozog úgy is, ha nincs pukli a talajon), még a jobb változatban lévő, Propedalos Fox Triaddal is (a propedal is a pogózást hivatott kiküszöbölni, az én fapados X-Fusion tagomban ilyen nincs, ott vagy lock, vagy nem lock a választás).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #29976 üzenetére
No, hogy a sok off kiváltása helyett/mellett hasznom is legyen a topikban, nézzétek, bringás google maps. Persze csak városi és még csak Ámerika, ha kötekedni akarnék...
Ha véletlenül kötekedni akarnék, akkor megjegyezném, hogy én erről már tegnap linkeltemDe nem akarok kötekedni, ezért egy kérdés: valaki tud olyan videóról, ahol egy fully vázon ábrázolják az erőhatásokat és a rugóstag működését? Nézegettem a különböző megoldásokat (nem, tényleg nem akarom venni, elég nekem a hardtail ), és kíváncsi vagyok, hogy ez miért jó, és pontosan hogyan működik.
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #29974 üzenetére
Egy zebramintájú 2007-es Stumpjumper FSR Pro (a braines), ilyen, de persze csak a váz. 120 mm hátsó rugóút, előre az ideális egy Revelation (120 mm, ha jól emlékszem), no persze azért egy Fox Talas még ideálisabb lenne remélem ember nem olvassa . A leírás szerint semleges a vázgeója, de barátom a klasszikus XC geójú Kelly's Wandal után azért mondta, mondja, hogy emelgeti az orrát, lefelé viszont persze jobb.
No, hogy a sok off kiváltása helyett/mellett hasznom is legyen a topikban, nézzétek, bringás google maps. Persze csak városi és még csak Ámerika, ha kötekedni akarnék...
mod: Ja még vázhoz: ez az anodizált matt festés szerintem nagyon szép. Megkarcolni persze meg lehet ezt is, de talán nem annyira feltűnő rajta, mint mondjuk az én fényes fehér pacimon.
mod2: Színben a nem braines Comp változat még szebb talán klikk, hát még ez a nem tudom, melyik országban árult piros-fehér változat... Ha Specit dolgokat nézel, a holnapon a német oldalt érdemes nézni, általában olyan színű dolgokat lehet kapni itt is (régiónként változnak a színek). Idén mondjuk a forgalmazóváltás miatt a kifutó készleteket kell sasolni, hátha lesznek nagyobb akciók, mert új idei állítólag nem nagyon lesz.[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
válasz venember83 #29973 üzenetére
-
KaraDani
addikt
Ariadne: párodnak melyik stumpjumperje van pontosan? Mennyit mozog elől hátul, kíváncsi vagyok.
-
venember83
nagyúr
-
dunc
nagyúr
válasz #56474624 #29968 üzenetére
Igazad van megteheted,nem is kell álszenteskedni,szar a közlekedés logsz,és néha elakapnak fízetsz,vagy nem de lényegessen jobban jösz ki mintha fízetnél. Az abaj és ezt a többieknek írom,ha bliccelnek tele a busz,és ez Pécsi példa bevezették az első ajtót mondhatni majdnem megszínt a bliccelés(ritkán tudnak elől fellogni) de erre a köcsög közlekedési vállalat ,színtén lépett extra profit játatcsökkentés,tehát ugyanúgy nyomorogsz,mert kevesebb lett a játáat,egy sz mint 100 patkánybanda,de én jegyet használok,nincs kedvem veszekedni a köcsög ellenőrökkel,és végül mindkét oldal...
pro conrra[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
KaraDani
addikt
válasz #56474624 #29966 üzenetére
"Inkább támogatok egy Malmsteent, mint egy enyhén szólva botrányos közlekedési társaságot."
Nah itt van az alapvető baj a felfogásoddal. Itt támogatásról szó sincs, itt termékért, szolgáltatásért fizetünk, megvesszük.
Én nem mondtam, egy szóval sem, hogy nem töltök le zenét, nagy ritkán nem bliccelek, de ha már ezt csináljuk mind (te is írtad, hogy töltessz is le zenét), akkor ne keress ilyen szánalmas mentségeket, hogy te azért bliccelhetsz, mert veszel zenét. Ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz, csak magadat nyugtathatod maximum vele. Az meg, hogy más máshol csal megint csak nem mentesít semmi alól. Ezekkel ne takarózz, engem csak ez zavar.
Amúgy Malmsteen nem fog éhenhalni, annál nagyobb zenész, remélem ebben egyetértünk
szerk.: olyan sokáig írtam a hszt, hogy nem láttam Ariadne reakcióját. Bárminemű hasonlóság korábbi hszel, csak a véletlen műve
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz #56474624 #29966 üzenetére
Megmutassam, mennyi eredeti cd van a polcomon? Gondolom étterembe is úgy jársz, hogy bár rossznak tartod az ételt, de azért rendszeresen elmész, megeszed, majd fizetés nélkül távozol. Ez épp ugyanaz, mint a BKV-s eset - ha rossznak gondolod, ne fizess érte, de ne is vedd igénybe, és akkor elfogadom az álláspontodat. Így viszont kilóg a lóláb.
Az meg, hogy más (jelen esetben a bkv vezetői) lop, csal, hazudik, még nem jogosít fel arra, hogy mi is ezt tegyük. Bár sajnos ennek ellenkezője népszerű szemlélet manapság...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz KaraDani #29957 üzenetére
Nem erről van szó, de mielőtt leszóljuk a másikat, talán nézzünk tükörbe. Én meg majd háborgok akkor, mikor a sok potyás miatt (aki életében egyetlen cd-t nem vett, se más módon nem fizetett zenéért, sőt cikinek érzi a dolgot) becsődöl/szétmegy a kedvenc zenekarom, ami nekem sokkal többet ad, minthogy a bkv-n kényelembe helyezhessem a seggem, nekem az a fontosabb. Inkább támogatok egy Malmsteent, mint egy enyhén szólva botrányos közlekedési társaságot. Szóval tényleg nem tudnak meghatni a fizető utasok. Ez nem magyar mentalitás, hanem egy teljesen észszerű dolog, oda adom a pénzem, amit értéknek tartok, ennyire egyszerű. És amíg megtehetem, hogy többet költök zenére, mert lehet potyázni a bkv-n, addig meg is fogom tenni.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz #56474624 #29951 üzenetére
Ez a tipikus magyar mentalitás: "Megdöglött a lovam, dögöljön meg a szomszédé is!".
De a világban is számos példa van erre. Szerintem erre ne legyél büszke. Az, hogy nem látod át az ok-okozatot, remélhetőleg változni fog.. idővel.ludsimon: Ez rád is vonatkozik. De a példáddal élve, előbb cselekedj úgy, ahol Te is elvárnád, hogy kezeljenek. Hiszen belőlünk kerülnek ki azok az emberek, akik ezt megteszik. Ezek alapján, abban a pozícióban ugyan ezt csinálnád, csak akkor más ürügyet magyaráznál bele, erre is jó lenne gondolnotok.
De nem feszegetem tovább. Csak remélem, hogy megértitek.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ludsimon
veterán
válasz #56474624 #29951 üzenetére
Igen, nem túl jól fogalmaztad meg amit akartál mondani.
Én pedig úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy a 365 napból használtam összesen 4x a BKV eszközeit, erre a ~2 óra utazásra bérletet hülyeség venni, volt nálam egy 10-es tömb jegy.
Igen, és én ezzel megvásároltam azt, hogy utazhassak, de nem lyukasztottam, csak ahol kellett, 1x a metrónál (csak 1 helyen nézték ) és ennyi, én azt hiszem ezzel nem károsítottam meg a BKV-t, mint azok, akik több 10-100 millió forintot sikkasztanak el....
Addig pedig szvsz nem a bliccelőket kéne csesztetni, mikor előfordulnak ilyenek is a BKV Zrt oldalán.
Először a saját háza tájékán kéne tisztázni a dolgokat..undefined
-
ludsimon
veterán
"Bakancs,télikabát elő újra...."
De jó, hogy a biciklisnek nem kell ennyire 'túlöltözni'.
Én ugyan úgy megyek mint eddig. Semmi különbség.
Itt 1 cm hó van, ami azt jelenti, hogy hátsó fékkel közlekedni, de a haladásban nem korlátoz az az 1 cm, már csak abban reménykedek, hogy nem jön a tisztelt útszóró bácsi, és teleb*ssz* sóval, vagy rosszabbal, homok, kavics keverékkel az utat.[ Szerkesztve ]
undefined
-
dunc
nagyúr
Pécs úgy néz ki minden ,hogy nem tudom most milyen hónap van,ha kinézek azt mondom December baromi nagy hó !!! Bakancs,télikabát elő újra....
-
ludsimon
veterán
Neee!
Itt is ugyan ez, esik a hó, és 1 cm.
Abban reménykedem, hogy holnapra elolvad...undefined
-
Oracle
senior tag
Üdv!
Hó esett vagy 1cm és még most is esik
-
törölt tag
válasz Ariadne #29950 üzenetére
Szerintem nem gáz, nyugodtan alszom. Tudod, az vesse rám az első követ, aki nem csinál semmit. Márpedig ilyen alig-alig van, elég lenne csak az illegális zeneletöltéseket megemlíteni. Biztos vagyok benne, hogy én például többet költök zenére (lp,cd), mint a legtöbb ember, noha én is töltök le sokat, de ami pénzem van, azt legtöbbször lemezre verem el, vagy koncertre.
Egy havi bérlet árán 4-7 komolyzenei (használt, de jó minőségű) LP-t veszek. Ami lehet a szeméttelepen végezné egy "szép" napon. -
Ariadne
őstag
válasz #56474624 #29949 üzenetére
Ez tudod olyan, hogy ha nem tetszik, jogodban áll nem használni. De ha elveszed a helyet a tömegben a _fizető_ utasok elől, akiknek jogukban áll krizitálni, mivel fizetnek érte (míg neked nem, ugyanis nem fizetsz), az nagyon gáz. Remélem lesz előbb-utóbb valami normális jegyellenőrző rendszer, és akkor végre nem csak akkor lesz hely, ha éppen ellenőrök vannak és a sok lógós leszáll.
-
törölt tag
Lassan úgy érzem itt magam, mintha valami bkv-panaszirodában járnék.
Amúgy a szolgáltatás, amit nyújtanak, szerintem minden további nélkül megfelelő. Ingyen, jegy/bérlet nélkül...Úgy néz ki, hamarosan jön ide is a hóból, már érden, törökbálinton, budakeszin hószállingózás van. Pedig reggel megint bringával akartam menni. Máskülönben utálok egészen korán reggel azzal menni, túl nagy a forgalom, túl sok a stresszes ember...
Ha meg vizes lesz az út, akkor tuti nem megyek bringával, nincs sárhányóm se... -
Ariadne
őstag
válasz JColee #29947 üzenetére
Arról viszont igen, hogy felengedik őket a buszokra... Akinek nincs jegye, bérlete, vagy ha akár van is, de büdös vagy alkoholtól, vizelettől bűzlik, az a szabályok szerint nem szállhat fel. Hát akkor ne is szállhasson...
[ Szerkesztve ]
-
Oracle
senior tag
Jaj én sem szeretem a bkv-t ezért nem is vettem bérletet már mondván jön a jó idő nappal még hagyján dörgölőzés, jobb esetben jön egy bolond, torzszülött kéregető, büdös csövi,részeg stb... sötétedés után meg előjönnek a buckalakók na az a durva éjszakai járatokról nem is beszélve
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #29938 üzenetére
Piros hetes, ó igen, jelenleg naponta legalább 2,5 órán át élvezem a BKV vendégszeretetét. De hetesnek szinte a teljes vonalán végigmegyek, szóval piszok módon befészkelem magam valahová és annyi, végállomáson azért egyszerű. Tudom, tudom, bicajjal kell járni, Xantomasnak is megy.
-
fpeter07
veterán
válasz Hasaggymeg #29941 üzenetére
Nem zavarnak, de ilyen sokat még nem láttam Politikához nem értek, mert nemtudom.
-
rétisün
veterán
tulajdoképpen nekem is 4 nap lesz, péntek reggeltől....de lehet, hogy már csüt. reggel indul a hétvége de ez még melófüggő
én nem megyek senkihez "tuningolni", elvileg minden meglesz hozzá addigra, bár a hó miatt lehet, hogy elnapolom a dolgot (naná, hogy csak dunántúlon esik ).... részletek később (összefügg a ritchey nyeregcsővel )mod: itt vidéken nincs is piros 7-es, szóval becsüljétek meg, hogy bkv-ézhattok
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
fpeter07
veterán
válasz #56474624 #29934 üzenetére
Ezzel csak az a baj hogy fél év buszozás után egy kezemen meg tudnám számolni hány csinos lányt láttam... Én csak azért utálok buszozni, mert qva sokan vannak... Nem rég elmaradt az első órám, gondoltam hődejó, még fekvő hely is lesz. Akkor annyi nyugdíjast még nem láttam egy helyen.
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #29936 üzenetére
Javaslom a piros hetest csúcsidőben ilyen célú kipróbálásra. Bár azt nem tudom garantálni, hogy hölgyek lesznek, de azt igen, hogy a dörgölőzés elkerülhetetlen. De utálom...
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
kelly's-en ma megvolt egy markolatcsere (egy itthon elfekvőben lévő specialized került rá). Spriccelgettem alá vizet, de még így is elég nagy küszködés volt.
1-2 nap és megjönnek a conti contact superlight külsők is már várom. Remélem suhanni fog a montihoz képest.
Szívem szerint nyerget-stucnit-kormányt még cserélnék, de túl sokba fájna. -
Thulcandra
senior tag
Köszönöm a válaszokat, akkor egy pár ilyen mókára majd elnézek az év folyamán, talán össze tudunk futni így páran innét.
Igazából nagyon sok ilyen túrára elmennék, csak anyagilag kivitelezhetetlen, jó pár túra meg túl messze van ahhoz, hogy mondjuk előző nap odatekerjek. (Például erre ha elmennék Duna - Ipoly menti kerékpártúra 84K kapásból 7260 forint +kerékpárjegy lenne a vonat aztán még nem ettem semmit )ludsimon: Talán azért mert eddig még az időképben nem csalódtam a 24 órás előrejelzésében, a többiben csalódtam. Örülj neki, hogy eddig bejött, én tavaly nyár elején elindultam társasággal egy általam összehozott 40 km (gyalog) túrára, időkép reggel 7 óra körül még jó időt jelzett errefelé... szép napunk is volt, egészen úgy délután 1 óráig, akkor kezdtünk morajlásokat hallani, majd megláttuk a felhőket, villámokat is Kegyetlenül szétáztunk, villámok csapdostak körülöttünk, szerencsére belénk nem Hazaérve kiderült egész megyét elverte egy hirtelen jött zivatar, felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések, minden ami a szabadban rohangáló embernek nem éppen jó.
Persze ez nem az időkép hibája, az időjárás ilyen, mi meg az enyhe sokkot hamar lerázva a buszon már jókat röhögtünk az egészen, csurom víz ruhában és azt vettük észre, hogy nagyon régóta nem éreztük azt ennyire erősen és boldogan: élünk.[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #29921 üzenetére
Nekem 4 napos ünnep lesz!
Péntek, szombat, vasárnap, hétfő.
Pénteken Meméhez megyek egy kisebb Neuzer felújításra, rászánok egy egész napot.
Részletek később...Ariadne:
Én valahogy jobban hiszek az időkép.hu-nak.
Talán azért mert eddig még az időképben nem csalódtam a 24 órás előrejelzésében, a többiben csalódtam.Egyéb:
1 éve ültem utoljára BKV-n, pontosabban metrón, szörnyű volt!!!!! Szó szerint kín volt végig a tömegnyomorban állni.
El is szóltam magam hangosan, hogy: "Na pontosan ezért szeretek kerékpárral menni".undefined
-
Ariadne
őstag
válasz Thulcandra #29928 üzenetére
Kinézed, elmész, befizeted azt a pár száz forintot, végigmész, kapsz szendvicset-itókát-kitűzőt, és örülsz.
mod: Legtöbb helyen annyi elvárás van, hogy ha kiszállsz útközben, szólj a szervezőknek, hogy ne keressenek feleslegesen. Egy "seprű" csapat (általában a pontőrökből) végig szokott menni ugyanis a távokon, amikor már mindenkinek be kellett volna érnie, hogy ne vesszen el senki, legalábbis ez a szokás normális szervezésnél. Nagyon jó bulik szoktak lenni, sokszor spontán kisebb csoportok alakulnak, van hogy már odfele menet a vonaton.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Thulcandra #29928 üzenetére
Csak össze vannak gyűjtve a különböző szervezésű túrák. Simán odasétálhatsz és nevezhetsz. Ha befizeted az 1000Ft éves tagságit akkor, meg legtöbb túránál valamennyi nevezési díj kedvezményben részesülsz.
-
Thulcandra
senior tag
válasz KaraDani #29917 üzenetére
Nem tudom kérdeztem-e már, de ez a TT hogy működik? Olvasgattam azt oldalt, de nem egészen tiszta. Tagnak kell lennem, vagy a meghirdetett rendezvényekre simán odasétálhatok, nevezhetek, aztán hajrá?
-
-
dqdb
nagyúr
Sajnos még csak az USA néhány városában működik, de elindult a Google Maps bringás útvonaltervezője.
KaraDani: 10-20 méter híján a Hermina-Ajtósi Dürer saroktól a Hermina út-Állatkerti körút útvonal a Dózsáig 2 km hosszú. 2 jelzőlámpa van rajta, és a Nagycirkusz környékét kivéve jó/elmegy kategóriájú a burkolat. A szintkülönbség maximum 2-3 méter lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
spd cipellőt hol lehet venni? mert hervisben volt 2 fajta, az is vagy 59-es vagy 18-as méretben
olyan hely kellene, ahol fel is lehet próbálni, szóval nem csak webshop.Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #29917 üzenetére
Márciusira mindenképp, ha addigra meggyógyulok, abban legalább van szint is. A másik tök lapos, abban nem látok nagy kalandot, de a márciusi emléktúra mindig jó szokott lenni, cserkészek szervezik egyébként. Sajnos idén már nincs hosszú távja, pedig volt 96 km-es korábbi években.
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #29914 üzenetére
Kösz a helpet mindhármótoknak!
dunc: ebből a házszám hogy található ki nem vágom, de a környék nekem iosmerős, bár meg nem mondom hol van. Néha szoktam csak Pécsen járni haverok miatt, meg nagy ritkán meló célból. Legközelebb PEN en leszek valószínűleg a városban, meg lehet Efotton.
-
Ariadne
őstag
No egész pontosan igen, az első a "hivatalos", a második az általam hosszabbított kör. Ahh, szóval az a Petőfi Csarnok, na most már tudom. Tényleg, most hogy mondod, jut eszembe, hogy ücsörögtünk egyszer mellette, Garbage koncertet hallgatva kívülről. De sosem voltam benne...
Vajdahunyad vára nem tudom, hogy jött ide, de eszem ágában sincs arra menni."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #29911 üzenetére
Akkor erre a körre gondolsz.
Vagy erre.
Az Olof Palme-Dvorzak kereszteződésben lévő épület nyilvános WC Az útvonal elhalad a Petőfi csarnok mellett is, inkább arra gondolhattál.
A Vajdahunyad várán keresztültekerést még cross-szal sem ajánlom, olyan pocsék az út minősége.
A Zichy névről jutott eszembe: a Városliget közelében a Zichy Géza utca-Abonyi utca kereszteződésben van egy király kísértetkastély kinézetű épület.
Mindjárt indulok be megbeszélni, ha nem felejtem el, akkor mérek egy Hermina út-Állatkerti körút távot és időt.
-
Ariadne
őstag
Na Zichy Mihály útnak hívják térkép szerint talán, és persze nem a cirkusz az ott, csak mindig azt hiszem , fogalmam sincs, mi az az épület, sosem jártam benne, de talán valami gyerekeknek való hely vagymi. Szóval lényeg, hogy mész a trolival együtt az Erzsébet királyné felé attól a saroktól, ahol a legszélesebb út jön keresztbe, ami a Hősök tere meg a műjégpálya felől jön (talán ez az Olof Palme?), de nem mész ki a Ligetből, hanem jobbra kanyar a Közlekedés Múzeum felé, ott végig, ameddig megint jobbra nem tudsz kanyarodni (derékszögben), megint csak az Olof Palméra (?). Nem vagyok pesti, nem ismerem a Ligeten belüli utak neveit...
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #29906 üzenetére
A leírásod, az emlékeim és térkép alapján nem sikerült az útvonalat reprodukálni (a cirkuszos részt nem tudom hova tenni)
A szintkülönbség a Városligetben tényleg minimális, és - ahogyan írtam - azt a Hermina út két oldala között szemmel le lehet mérni. A liget felőli úttest valaha villamospálya volt, azt kisimították, a külső mindig is úttest, azoknak meg nem számított egy kis emelkedő.
ba cy lus: én szoktam jegyet használni, de az utóbbi időben olyan 60-70% valószínűséggel nem sikerül kezelnem, mert rossz a jegykezelő (automata és kézzel lyukasztós egyaránt). Egy sikertelen próba után pedig feladom, mert nem az én dolgom, hogy végigjárjam a mozgó járművet.
-
dunc
nagyúr
Nem igaz már ez az idő !!! Pécs nulla fok !!!
-
Ariadne
őstag
Az outisoknak van ott egy edzőköre, nincs benne lámpa, szint viszont csak amennyit a közlekedési múzeum előtt emelkedik, de erre szoktak körözni csapatostul. Én is körözgettem ott egy időben, persze nem velük együtt, csak azonos útvonalon.
KaraDani: A kis utak nevét nem tudom, mindenesetre ahol van a troli Dvorák sétány megállója, onnan indul, a Dvorák-Olof Palme kereszteződésében, onnan elmész a cirkusz előtt, jobbra fordulsz a közlekedési múzeumhoz, ott végig tekersz a széles úton, amiben van egy újraaszfaltozott csík, aztán derékszögben jobbra fordulsz, ha eléred az Ajtósi Dürer sori első zebra magasságát, itt lejteni fog kicsit (ez az Olof Palme sétány, ha jól tudom), és aztán megint ott is vagy a trolival közös útvonalon. Ők erre járnak. Emlékeim szerint 4 km körül van, de nem biztos, hogy pontosan emlékszem. Meg tudom kérdezni, mi az a pontos idő, amikor tényleg kint vannak az outisok, állítólag lehet velük együtt is menni, már aki bírja.
Én volt, hogy megtoldottam kicsit, és nem kanyarodtam le jobbra az Olof Palméra, hanem mentem tovább egyenesen végig, egészen a parkolóig (outisok a rosszabb út miatt nem mennek arra szerintem, de cross-szal nem gond ), és visszafordultam ott, ahol a troli is belép a Ligetbe, ez így hosszabb és nem olyan unalmas.
mod: Másik lehetőség Zuglóból az Örsről a Naplás-tó felé kitekerni, de nekem speciel nagyon nem tetszett az a környék, hiába vannak ott rendes terepes utak, meg ott is van egy kör, amit lehet menni (földúton), de elég gáz környéknek tűnt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
ludsimon
veterán
Borzasztó!
Ma BKV-val kell mennem, és 1 órával előbb összekészülnöm, mert megyünk a Nemzeti Múzeumba.
Nem tudom, hogy élem túl a BKV-zást.
Azt nem tudja valaki, hogy a 270 forintos, kb. 1 éves 10-es gyűjtőjegyet elfogadják??undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #29869 üzenetére
Az a baj a Városligettel, hogy nehezen tudsz úgy körbemenni, hogy ne kerüljön az utadba jelzőlámpa, vagy ne kelljen elsőbbséget adni. Szintkülönbség van, de minimális, ezt a Hermina úton tudod a legkönnyebben ellenőrizni, ahol a liget felőli úttest valaha villamosvágánynak adott helyet, ezért teljesen sík, míg a külső úttestben van gyenge emelkedő.
A másik probléma az utak pocsék minősége. A Hermina út jó, a Kós Károly sétány jó, de az Állatkerti körút borzalmas, főleg a Nagycirkusz előtti részen. A Városligeti körutat inkább nem minősítem, mert nem tudok rájönni, hogy lehet egy autóforgalom elől elzárt útszakasz ilyen kátyús.
Én Zuglóban az Öv utca-Körvasút sor-Komáromi út-Szőnyi út-Mexikói út-Erzsébet Királyné útja kört tudom javasolni a jó-relatíve jó minőségű aszfalt és az elviselhető méretű forgalom miatt. Minimális szintkülönbség van csak ezen az útvonalon.
Még az Öv utca-Erzsébet királyné útja-Rákospalotai körvasútsor-Mogyoródi út-Róna utca-Gyarmat utca-Lőcsei út-Telepes utca-Öv utca útvonalat is kedvelem, bár itt a Gyarmat utca környékén nem lehet jól haladni.
Rákospalota felé a Rákospalotai körvasútsor-Rákos út-Tóth István utca-Taksony sor-Dembinszky utca-Széchenyi út-Adria utca-Thököly út-Rákospalotai körvasútsor kört szeretem.
Wow, fanatikus tag lettem
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Jövő év végén jön a Crimson Desert
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Vírusirtó topic