Hirdetés
Aktív témák
-
becuszabi
aktív tag
Trekking gép: Kelly's Athos , Kona Dew
MTB (népszerűbb, nagyobb a választék és ha elkap a hév, könnyebben fejleszthető, tuningolható): Giant Rincon, Kelly's Viper, Kelly's Scarpe, Magellan Crater, Rock Machine Thunder
"Aki szívből él, az élből szív"
-
Jancsi
aktív tag
Motibol azért van több, mert az viszi boldog boldogtalan, nálunk is szinte csak montik vannak pedig az a legközelebbi hegy majd 100km.
A nagypapás fém sárhányókat nem leszolni, nekem sem votlak szimpik eleinte, utána meguntam hogy eső után alulrol ázok el, így feltraktam a városigépembe egy pár retró krómozott sráhányót azóta már riktaságszámba meg 1-2 sárpötty a ruhámon.
Majd nézegesd meg a Magellan-okat is, igaz az idei festésük szeritnem nem valmai jó, a csúcs 2003-2004 volt, de a brikgáik elég jol egyben vannak. pl.Becuszabi
Az biztos hogy jobb ha az ember nem össztelóssal kezdi a montizást, én akkor fejlődtem sokat amikor megépült a fixim és elromlott montim. Ha nem volt akkora sár, hogy felninig sülyedjek akkor elmászkáltam haverokkal a környező erdőkben és a mezőkön, országúti vázzal és 23-as gumikkal. Bár a félév merevvillázás sem volt rossz montival, főleg a Zempléni túra. -
Ariadne
őstag
Legelsőnek legyen a sisak! Szinte mindegy, milyet veszel, legfontosabb, hogy legyen. A drágábbak annyival tudnak többet, hogy párnázottabbak, bogárhálósak, könnyebbek, de lényegében dettó olyanok, mint a belépő szintűek
Kelly's "itatós" zsákom van most ilyen, jól pakolható sok zsebbel meg sisaktartóval, de őszintén szólva nem ajánlom. Alig egy év alatt teljesen szétment, nem bírja az anyaga és szétválik, szerintem érdemes valami komolyabbat venni.Én elég sok mindent a Decathlonban szereztem be, mert olcsó és sok minden jó, például a defektjavító szett meg kulacs tökéletes ott is.
mod: Má' megint esik...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Xantomas
őstag
Legelső a sisak. Egyszerűen nem szabad kihagyni, és ezt nem lehet eléggé kihangsúlyozni.
Az utóbbi hónapokban a Decathlonban vásároltam be.
Hátizsákból a egyszerű sima keresztpántosat használok, nekem megfelel. Egyrészt mert nem fedi be a teljes hátam, nem izzad be alatta, másrészt, mert nem is viszek szinte semmit magammal. Egy belső, egy zár, egy láthatósági mellény, pénztárca és kész. Van mikor rázósabb úton nekiáll elfordulni rajtam, de olyankor egyszerűen visszaforgatom.Esőköppeny: ilyet nem hordok magammal. Ha esik, megázok, olyankor már tök mindegy.
Gatya: leginkább ezt ajánlom. Nekem nagyon bejön. Nem vagyok egy pille, a magam 187 centijével, és 89 kilójával. Van combom, de az XL-es elégnek tűnik, igaz olyan szexis mikor a külső gatyaszár egy picit felcsúszik, de a belső a helyén marad. Megszűntek a régi kidörzsölések is.
Engem spec iszonyúan zavar a 3/4es gatya bringázás közben, leginkább azért, mert pont beleér a kulacstartóba a gatya szára néha. A decathlonban ilyet is biztos találsz magadnak.Sisakból ezt ajánlom. Sokszor nem elég a villogó az emberen.
Nekem a gumi levételéhez nem kell szerszám. Egyszerűen pár határozott mozdulattal minden további nélkül kézzel le tudom szedni, ha pedig nem jön, akkor kulcstartóval rásegítek. Különbenis, mióta új abroncsokat, és felniszalagot tettem be, azóta semmi bajom nincs. Egy pót belsőt kell hordani, felesleges gumijavítóval szórakozni. Esetleg ami fontos, az egy horgolótű, vagy valami hasonlóan hegyes, de tompa hegyű tárgy, arra az estre, ha a defektet egy tüske okozza, ami beletörik a gumiba, és nem lehet kézzel kiszedni. Olyankor, azzal kell kitolni.
Kulacs: nekem egy Skót whiskey üveg valamilyen ásványvizes cumis kupakkal. Áltatában teát viszek magammal. Néznek is rendesen rám.
Amit a listához hozzá tennék: Pumpa Hosszabb tekeréseken, pláne városban, nincs olyan alkalom, hogy legalább egyszer ne szólítsanak le valamelyik lámpánál, vagy lassú szakaszon. De ne emiatt hordd magaddal, hanem arra az estre tartogatva, ha belsőt kell cserélned.
Második egy klipsz. Ha SPD pedálra akarsz átszokni, akkor javasolt elötte ilyet használni."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
tr00p3r
addikt
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Sisak: az 1. vétel! Cratoni Zethos-om van. Már védett meg agyrázkódástól-koponyatöréstől közúti balesetben. ELENGEDHETETLEN!
Hátizsák:
Én egy Deuter Race EXP Air táskát használok a mindennapokra. 12 l sok minden belefér. Ehhez van egy 2 literes itatózsákom.
Versenyre ezt viszem: Deuter Hydro Lite 3.0 Ebben elfér minden amire szükségem lehet + 3 liter folyadékEsőköppeny: van nálam egy RP minipack esőkabát mindig, de a bringán nem igazán hordom. Ha esik, hát esik. Csak víz....
Nadrág: én a Bringabandás csapatmezemben nyomom a legszívesebben. Nem szeretem, ha lóg rajtam valami bringázás közben. Kantáros rövid nadrágokkal rendelkezem + jó pár mezzel. Ez mondjuk ízlés & komfortérzés kérdése.
Ami van nálam mindig:
- imbuszkészlet
- egy pótbelső (nyeregcsőre ragasztva)
- abroncs leszedők
- gumijavító készlet (biztos ami biztos)
- kilincs a vonathoz, ha be van zárva bringarészleg[ Szerkesztve ]
-
Kaoru
senior tag
a bringa alapból 47k-ba volt, de jött rá új teló, új nyereg, új fékek, 2 hete lettek lecserélve a váltók, racsni, lánc pfff szal az értéke már 100k felé van... de inkább azért fáj, mert túlélt velem együtt egy jó kis DH-t, meg egy robogós gázolást, meg na csak azzal jártam mindennap dolgozni.
kutyát én sem értem... még a melletünk lakó szomszédunkat (ilyen földszinti társasházról van szó, van 2 szomszédunk, közös hatalmas kerttel) is megugatja a kutya, ha valaki belép a "területünkre" elég hangosan, még a családtagokat is... legalábbis nappal... elaludt vagy nem tudom, bántani biztos nem bántották, mert akkor hattyú halálát játsza a kutya, s normálisan viselkedett reggel.
egyébként meg mindig betonba öntött vaskorláthoz ulakatoltam munkahelyem előtt, ahol biztiőr van, lassan 1éve... csak egy bicikli pumpát loptak le róla, amikor utcán hagytam...
Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
nagyúr
Mivel a-head set-es, így nem tudod állítani a magasságát csak más szögű stucnival, vagy, ha ráhagytak a villanyakra, akkor a hézagolók kormányszár alá pakolásával.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TayRol
nagyúr
Kosz sracok!
Nem fogom lekotni utcan, rakerestem neten, kapasbol 2 talalat lopott saphixra, szoval melohelyen is bennt van a szobamban, meg otthon is a folyoson.
Igazabol ezt neztem ki, csak 3500 lenne a Hugo sportban.p.s.:
dunc: mennyire kotyog az allithato kormanyosszekotod?ariadne: nekem kicsit durva ez a land cruiser, kicsit varosiasabbat szeretnek
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Pár hete egy ilyet láttam egy szimpla zárral lelakatolva az egyik minisztérium előtt. Azt hiszem, ez már kimeríti a súlyosan gondatlan kerékpárkezelés bűncselekményét...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
TayRol
nagyúr
Nekem nagyon lotyog. A boltban azt mondtak, hogy a definite a crossok csucsa a Kellysnel. Nem kicsit nez ki jol, de en mar ezt is feltem, azzal utcara sem mernek menni.
Ariadne: en Pesten elek, de hetvegente hazaugrom Zalaegerszegre, s neha kemeny folduton is jarok. Nem lenne gond, ha azt is kibirna
Jorus: akkor kizarolag ugy hozom el, hogy fixen meg legyen huzva. Designra nekem bejonnek ezek az allithato stucnik, szerintem dobnak egy kicsit a bicon
-
becuszabi
aktív tag
A pedálkeretre ráilleszted, a klipszhez adott csavarokkal felerősíted, szíjat átbujtatod, a csat kívül legyen. Persze ennek feltétele, hogy a pedálkereten legyenek furatok, illetve a hátsó részen, oldalt legyenek rések, amin a szíjat át tudod bújtatni. Nagyjából így kellene kinézni (maga a pedál ki van retusálva a képből, de a körvonalai azért látszanak).
Ezen a képen jobban látszanak a pedál részletei. Ez pedig egy szép múzeumi országúti példány, de az elve ugyanaz."Aki szívből él, az élből szív"
-
Ariadne
őstag
A durva az, hogy még ha csak hétvégén akarsz kijutni a városból a ződbe Pestről mondjuk - amit sok gyakorlatlanabb kocabringás meg család is megtesz - , akkor is indul az út csodás Andrássy-val, majd a Varsányin meg a Szilágyi Erzsébet fasoron át, ez pont három "kellemes" hely. És az a dühítő, hogy ha figyelve halad az ember, akkor egyszerűen nem lehet tempósan menni... Ehhez képest a minden hétköznapi bringázás, háát, az tényleg respect.
Bár lehet hamarosan én is csatlakozom, Bosnyák tértől a Parlamenthez már sokkal gyorsabb lesz bringán, mint busszal meg egyebekkel. Lehet kellene szereznem protektorokat meg full face sisakot."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
becuszabi
aktív tag
Elég rövid életű volt a szerelem
...a "országút specifikusabb" mit jelent? Kifejezetten klasszikus országutit szeretnél, vagy csak egyszerűen egy haladósabb városi kerót?
Mert utóbbi esetben egy villa+hajtómű+gumi cserével megoldható a dolog."Aki szívből él, az élből szív"
-
rétisün
veterán
alig több mint egy hete építettem át a bicajomat (Magellán Corvus) Speeder T3-as vázra (külön vázat csak T3-ast kapni, igaz, ez váz+villa szett) mit mondjak, nem bántam meg. valahogy jobban lehet vele haladni az átépítéssel olcsóbban jössz ki, mintha vennél egy új bicajt, amint azt becuszabi is említette.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
becuszabi
aktív tag
-
rétisün
veterán
plusz, ha "szerencséd" van, lesz egy jó kis szembeszeled, mindjárt nem lesz olyan meleged
mod: én is hasonló távot tervezek holnapra (majdnem végig országút, nagyon kevés földút), talán nem lesz eső....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
Max. isostart, de azt sem biztos,hogy teljesen ki lehet mosni belőle...
Pár müzliszeletet szoktam vinni magammal, egy kulacsnyi isostart, meg vizet a tevében, ennyi elég szokott lenni.
-
becuszabi
aktív tag
Ha a terelőlemezek illesztésénél csavar van és nem szegecs, akkor igen szétszedhető (pontosabban kinyitható a lánc kiszedése céljából). Amúgy meg nem, hanem a láncot kell szétbontani, mint, ahogy az általánosan elterjedt.
nnna, megelőztek
kell egy patentszem és nem kell kínlódni a váltó szétszedésével...felsőbb kategóriáknál már úgysem lesz erre lehetőség[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
becuszabi
aktív tag
Értem. Kár, hogy ilyen gyengus a kerék.
Én miután egy kátyu szélén hazavágtam az eredeti felniket, csináltattam a kereket. 36 lyukas Deore agyak 23 mm széles duplafalú felnikkel lettek összefűzve (2 mm-es minőségi küllőkkel).
Most éppen 28 mm-es külső van fent, országúti csomagos túrákhoz 37 mm-est használtam, de "montizás" céljából volt már rajta 47 mm-es terepmintázatú gumi is.
A csomagos túrák előtt újrafűzettem és ennyi, évközben mindent bírtak, még centrírozni se kellett.
...na szóval csak azt akarom mondani, hogy ezeknek a hibrid bringáknak nem feltétlenül kell gyenge kerekeken gurulniuk."Aki szívből él, az élből szív"
-
raczger
őstag
Vezetéknélkülit érdemesebb venni, nekem pl sokszor elszakadt a régi kilóméteróráimon a vezeték, legközelebb én is olyat fogok venni. Olyat pedig nem fogsz találni, amit rá lehet dugni pc-re, mert túl nagy helyet foglalna el a csatlakozó. A Polar CS200 esetében pl egy ilyen morzejel szerűség van kidolgozva az adatátvitelre mikrofonon keresztül, csak itt a pitty és a szünet (gondolom binárisan 0 és 1) számít.
Lámpából konkrétat nem tudok ajánlani, mert azt nem találom neten ami nekem van, de általában olyan 4k körül van normális lámpa, melyben erős fényű fehér led(ek) szokott.
Illetve találtam egy olyat ami nekem van, csak más a márkája, de ugyanaz, ilyenem van: [link]
elég erős a fénye, este egész jó vele tekerni.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Ariadne
őstag
Érdekes. A cross Kelly's-em 173 centihez 17,5" és kicsit kicsi, 19,5" nagy lenne. Ellenpontként párom meg 185 centijéhez 21,5" Wandallal nyomult, ami elvileg nagy, de neki pont kényelmes volt. Szóval ízlések és pofonok, meg kéz-lábhossz kérdése is a dolog...
mod: Már rég létezik Kelly's (Fan) Klub, sok szeretettel várunk.
Épp most számoltam össze, eddig 26-an megyünk a klubból a 24 órás versenyre, 4+2 fél csapat van eddig. Huhh...[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Köszönöm, de annyira nem komoly, csak terepen való bringázáskor jön elő, de akkor elég sokszor. Pl. mostanra helyrejött, de szerintem pár kilométer múlva újból simán megfájdulna, ilyen gyengékre designolták az izületeim, ez van. Térdszorító pl tényleg jó és hasznos focizáskor, síelésnél, ha fáj a térdem, gondoltam hátha a csuklóra is van valami hasonló, de egy sima frottir valami tuti nem tart semmit, vagy tévednék?
-
-
Jancsi
aktív tag
Ekkora különbségnek szeritnem nem kellene lennie kesztyűvel és nélküle. A városi gépemen nincs markolat és kesztyűt sem húzok még sem fáj a kezem. Meg kellene nézni hogy áll a kormányod és a fékkarjaid. Ha az alkarod fáj akkor valószínűleg a fékek vannak tul közel a vízszinteshez, ha felülsz a nyeregre akkor ha fogod a kormányt egyenes csuklóval és kinyujtod a mutatóujjad pont fékkarra kellene esnie ( az utolsó előti ujjperc kb 1/3-nál kellene lenni a karnak ). A kormány ha hajlított akkor addig forgasd amíg nem áll kényelmesen a tenyeredbe. Ha a felkarod fáj akkor a stucni szögével és hosszával lehet gond.
BMW001
Olyat kell venni ami rámegy a vázadra, a váz ahtároza meg hogy a váltót alulrol vagy fölülröl húzza a bowden. Vannak már olyan típusok is amiket lehet mind a két féle módon használni.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Szerintem pont terepre kell strapabíróbb bringa, mint városba meg aszfaltra. Egy köves, gyökeres meredekebb felfelén vagy hasonló lefelén tényleg számít, hogy fogjon jól a féked, működjön rendesen a váltó, legyen normálisabb teleszkóp, különben egy gyenge fékkel simán a susnyásban, rosszabb esetben a szakadékban végzi az ember. Városban is számít persze, de messze nincs akkora igénybevételnek kitéve a bringa, mint terepen.
Azért örülök, mert ezek szerint téged is elkapott a gépszíj (izé, kerékpárlánc? ), én is egy cross Kelly's-zel kezdtem, aztán muszáj volt egy montit is beszerezni. Kelly's meg Magellan lehetnek célpontok szerintem megint.
-
Ariadne
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Spórolós topik
- Google Pixel topik
- Battlefield 2042
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest