Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Hiányzik a gamer érzés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomb Raider Remastered I-III
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz HartgeH3-2.8 #29298 üzenetére
Tedd azt!
Milyen terepen, milyen bringával?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Ariadne
őstag
válasz Tanya- #29297 üzenetére
Ha erős vagy, igen. Van ismerős, aki ráadásul vékonykerekű cross-szal ment végig, más kérdés, hogy ő az "élő szövet a fém vázon" kategóriájú ember. Szóval szerintem itt azért nehezített pálya a cross, de működik, különösen mert van benne jócskán aszfaltos rész is, viszont a vastag murván (ha még az új útvonal is arra megy) lemenni meg fel nem lehet nagyon nagy öröm cross-szal. Viszont nem hajt a tatár, ez egy teljesítménytúra, szóval lényeg, hogy jól érezd magad, azt pedig nagyon lehet ezen, mert gyönyörű vidék.
De hátha jár erre más is, aki volt már többször esetleg, sőt a tavalyi új útvonalon is, mert én csak egyszer voltam, és azóta változott a szervezés és az útvonal is. Viszont a számokat nézve nehezebb is lett, nincs már 90 km-es táv, csak 108 km/1843 m szint, vagy a Kőris-hegyet kihagyva kevesebb, 105 km/1563 m szint, de azért ez sem az a hétvégi kiruccanunk tekerés, annál komolyabb erőnlétet igényel... Vagy én vagyok puhány, illetve igen, az vagyok, szóval speciel nekem ez komoly felkészülést igényel. Júliusig mondjuk megoldható még.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
HartgeH3-2.8
addikt
Asszem elkezdek bringázni én is
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
KaraDani
addikt
válasz amargo #29294 üzenetére
Kösz a tippeket a porcerősítőre. Fájdalomcsillapítós verziónak amit linkeltél van valami hátránya, gondolok itt álmosító hatásra, vagy ilyesmi. Vagy kifejezetten jó a hatása mozgás közben is?
Mért javasolnál inkább sima nadrágot? Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy a kantáros kényelmesebb, mert nem csúszkál?
-
amargo
addikt
válasz KaraDani #29274 üzenetére
Én is szedek sajnos porcerősítőt, de most valami brutált, ez orvos írja fel. De amit még tudok, hogy érdemes szedni:
JOINT-X LIQUID
Vagy a tablettást.
vagy
Glucosamine/MSM complex w white willow
Vagy a fájdalomcsillapító nélkülit.Én inkább betétes nem kantárost néznék, barátom is 1 éve a dekába vett egyet, amihez volt nadrág is, igaz dupla ennyiért. De sima betétet is kapsz hasonló áron. Ha figyeltétek volna, amit már 3 hónapja regélek, akkor pearl izumi betéted is lehetne most majdnem 3k-ért..
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Mi csak egy 40-et mentünk HHH-ra tegnap.
Ebben volt evés, kormányszarv szerelés (montival mentem ki), nézelődés.
A buszmegállótól jobbra a mutáns szakaszon noha szélárnyékban voltunk, de ~7km/h tudtam magamból kipréselni, kistányéron..Az igazán vicces szél ma van, a lejtőn tepernem kellett, hogy ne fújjon vissza a szél. És persze munkába bejövet végig emelkedőn jövök és végig szembeszél..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Xantomas
őstag
válasz Ariadne #29291 üzenetére
Így van, ahogy mondod. Engem sem zavar, csak humorizálok a dolgon. Még egyszer sem kiabáltam utánam, hogy milyen hülyén nézek ki, vagy menjek vissza a hurkatöltőbe, mert elrontották a méretet.
Ennél kényelmesebb kerékpáros ruházat nincsen. De tény, hogy az előnytelen alkatúaknak nem ebben kell pózolni, ha pozitív visszhangot szeretnének.
A fenéknél levő párnázat meg csak egy pont az i-re, mert ennél jobb dolog nincs is.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #29287 üzenetére
Embernek is ilyen decása van, a campából már kettő szétfoszlott, de ez még mindig jó. Majd invitálom, hogy mondja el a tapasztalatait, mert ezt aztán én tényleg nem tudom megtenni ebben az esetben. A betét a lényeg, hogy mennyire jó, de ezt sajnos csak akkor tudod, ha már hordod.
A külcsínen meg nem tudom, mit aggódtok, a vérbeli bringás alkatúak azért néznek ki benne hülyén, mert olyan vékonyak, az irodai dógozó emberek meg azért, mert ott a pocak meg egyéb előnytelen részek. Aki a kettő között van, az meg mázlista. Ez ilyen dolog, viszont kényelmes hosszú távon is, és ha elég gyors vagy, úgysem látja senki , no meg mihelyst rendszeresen hordod, egy idő után már egyáltalán nem fog érdekelni.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Xantomas
őstag
válasz KaraDani #29289 üzenetére
Amíg nem hasonlít az alkatom egy lefele szűkülő egyenlő szárú háromszöghöz, addig hanyagolom a feszülős ruhákat. Tegnap is megkaptam mikor a hosszú téli nacim, alatta a feszülős outi gatyám, egy hosszú tavaszi, és egy piros téli felső mez volt rajtam, hogy úgy nézek ki mint egy McDonalds-os RobinHood. A sherwoodi erdő szépe.
-
KaraDani
addikt
válasz Xantomas #29288 üzenetére
Hogy érted azt, hogy nem mernéd felvenni? Én is úgy gondoltam, hogy adott esetben sima rövidnacit ráveszek, vagy ilyenkor a sima melegítőalsót. Muszály valami, mert ma széken fáj ülni például. Pár menet után nagyjából megszokom, de 3-4 óeát nyeregbe ülve már nagyon kényelmetlen megszokástól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #29251 üzenetére
Nem megalázó, csak egy kicsit rossz érzés, mikor tudod, hogy más ott fel tudna menni, és csak én szállok le (magamra gondoltam ezt most).
Jah, és ha már sebességmánia, 1.9-es Land Crusier, Neuzerrel, 60,0 Km/h, bazi nagy leejtő, de viszont nem volt szél akkor..
Egyébként én is észre vettem, hiába tekersz mondjuk 10 percen keresztül 25 Km/h felett, elcseszi a sok lámpa, kereszteződés, ahol lassítani kell, vagy megállni, szóval én nem szeretem ezt a bizonyos össz átlagot.
Inkább azt az átlagot szeretem mondani, amit tudok folyamatosan tartani.Tegnap mondjuk megvolt sík terepen a 25 km/h, szélviharban, kis leejtőnél meg sokkal több, annyira, hogy megdöntöttem a Scottom előző végsebességét, bár nem mentem el a Neuzer végéig.
Itten van, 51,7:De a teljes adatot inkább nem, elég gagyit nyomtam domb+széllel szemben.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Xantomas
őstag
válasz KaraDani #29276 üzenetére
Mire eljutottam oda, hogy elolvastam mindet, elnyomott az álom
Így van, a sok lusta papírkutya akik attól fél, hogy elfújja őket a szél, és kivasalja a kamion, csak arról regélt, hogy merre ment volna. (nem komolyan venni, csak mókázok)Néha szokott a Hervis, pár előző évi modellt árulni a boltjaiban igen nyomott, és korrekt áron. Viszont mellé szervíz háttér nuku, és hiba esetén semmi esélyed nincs a garanciát érvényesíteni. Már a garancia érvényesítéséhez ki kell perkálni 5E Ft szervíz, és beállítás díjat, ami csak annyit jelent, hogy a stucnit egyenesre állítják, és kitöltik a garanciapapírt.
(#29278) Ariadne Nem nagy kunszt ezzel az áttétellel így menni. Ne feledd, a láncvonal egyenes, és a SS erőátviteli hatásfoka 97-99% a lánc olajozottságától függően, míg egy váltós rendszeréé jóval kevesebb. 8,5 kilós a bicaj, amin még faragni is fogok egy-két hónapon belül egy teljes kilót az első felni, a gumik, és a nyereg cseréjével.
Szerintem ebből az erőnlétem növelésével jóval többet is ki tudok hozni. Azért a tavalyi nyár végi Békásmegyer-Mátyásföld táv, mikor egy outis hobbiversenyzővel jöttem, az jóval komolyabb tempó volt, de akkor volt motiváció is. Az is igaz, hogy utána másnap járni alig tudtam...Nem az én születésnapom. Öcsémé.
-
Meme
aktív tag
Biker kft.
Azért ilyen a kinálat mert:
-drága nagyon, igy nem merik bevállalni a kereskedők
-ehhez tartozik, hogy eu-s szokás, hogy a kiskerek válalják be a kövekező évi előrendelés formájában a keresletet...persze...a nagyker, meg a forgalmazó meg csak a pénzt gyüjti be...
-a Biker már jó ideje nem csinál semmit normálisan...sajnos...Szevasztok bogyókák!
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #29280 üzenetére
Bepróbálok egy narancsosat, azt mondtad szerinted az jobb, bár nekem a Citromos is teljesen jó volt. Grapefriutot nem tudom elképzelni ilyen italban, kóstoltad már? Most megyek aludni, fáj az ülés Muszály lesz keresnem egy jobbfajta betétes nacit, visszafelé már mind2 en végig állva jöttünk, annyira nem bírtunk ráülni a nyeregre, miután 1,5 órát söröztünk.
Thulcandra: bocs, akkor rosszul emlékeztem. Járás nagyon picit fura, de nem vészesen. Korizás után fura a járás, de az durván.
[ Szerkesztve ]
-
Thulcandra
senior tag
válasz KaraDani #29274 üzenetére
Nem, én nem szedek semmit, de a keresőbe bepötyögve a ' porc ' szócskát hamar kiderül, hogy szatocs szed porcerősítőt például.
Igaz én térdeim is kattognak, de már gyerekkorom óta kb., viszont fájdalom ritkán van, az se hosszan tartó szerencsére.Jut eszembe, megállás nélküli min. 30 kilométer vagy hosszabb táv után nektek is furcsa járni utána? Leszállok a bringáról és egy ideig teljesen furcsa a járás, nem úgy hajlanak a lábaim, ahogy kéne, de nem fáj semmim.
[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #29279 üzenetére
Persze, milyen ízűt kérsz, mennyit? Citrom, narancs, grapefruit? Most kell feltölteni a készleteket, mert múlt héten mondtam fel a munkahelyemen, még úgy egy hónapig járok már csak ki.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #29278 üzenetére
Azért örülök, hogy ilyen simán bicajra ültél, és egész szép kört mentél Nekem is megvan a hajlamom a száguldozásra, nem hiszem, hogy van ember aki nem élvezi azt a kis adrenalinlöketet. Sebességrekordom meglepő módon lakotterületen belül volt, 76,66. Na az már nem volt épelméjű dolog. De 60 al ma is mentem többször is. Bár szerintem ma barátom volt nagyobb idióta, akkora 8 assal jött egy helyen 30+ al... Amúgy meg mondta, hogy már 20 nál nagyon érzi.
Más: Isostart hozol majd, ha arra jársz? -
Ariadne
őstag
Neem, az régen volt, igazából amióta azokat mentem, nem is akartam megdönteni, nekem ez elég. Mennek sokan ennél gyorsabban is, de én nem akarom túlfeszíteni a dolgot... Van egyfajta hajlandóságom sajnos aszfalton száguldozásra, nem véletlen, hogy barátom a túra végi hazafelé lejtők előtt mindig szólni szokott nekem, hogy 'lassan menj, érted? lassan". Amikor buktam, nem volt ott...
Egyébként egyelőre nem féltem hálistennek, de majd az első nagyobb lejtőn kiderül. Ha fogok is félni, ha sokat megyek, biztosan el fog múlni, ez ilyen. No meg amúgy is olyan butaság miatt volt az egész, amit nem ismétlek meg, nem arról volt szó, hogy mindent megtettem és nem volt elég amit tudok.
mod: Xantomas: Azzal az áttétellel ilyen átlagsebességgel, jesszus. Azért az a hintázásos dolog érdekes lehetett. Ha a szülinap esetleg a te szülinapod volt, akkor boldogot!
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
Nah, most csinálok egy Write only postot, és zuhany után olvasok is.
Jól teleírtátok megint a topicot. Én meg most jöttem haza. Egy kis Bp-Érd-Törökbálint-Budaörs-Budapest 70-est nyomtam le. Igaz közben egy 1,5 órás séta-kocogás kombó, és fél órás aktív hintázás aminek a végén éreztem már a hát, és hasizmomat.
indulás elött egy kiadós szülinapi ebéd, sütivel lezárva, és Márka Meggyel leöblítve Az úton pedig egy Powerade, és egy bögre citromos meleg tea. A megtett úton 31,2km/h-s átlagsebesség, 46-16-os SS áttétellel.
Budaörsön az egyik emelkedőt majdnem feladtam, de végül kiállva, lassan szüttyögve sikerrült megmászni."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #29275 üzenetére
Ismétlem ez egy aszfaltos túra volt, amint ez látszik is Hazaértem 7re, kerekeket már ki is kaptam és ment a zuhany alá az egész, erőm nem volt szépen lemosni, csak leverettem a lényeget, meg áttöröltem nagyjából, legalább annyira, hogy a többiek ne akarják kivágni a lakásból szegényt Amúgy nem is biztos, hogy monti jó ide, nézd meg azon a 30 éves csepelen semmi nem átszott a sárból az enyémhez képest, a vékony mintázatlan gumik sárvédővel nem szedik össze a sarat= jobb terepre mint a monti Amúgy folyamatosan gondolkozom nézegetek számolgatok, várom a diákhitelt...
Most mentél amúgy 65 öt a baleset után? Az azért jó mert akkor úgy látszik, annyira nem fog vissza, de azért csak óvatosan.
Ezek a gázlós képek még mindíg nagyon szépek, már egyszer láttam őket. Idén tuti elmegyek, ha crossal, hát crossal.Mindenki: Scottokat magyarországon forgalmazza valaki rendesen, sehol nem találok rendes kínálatot, Spark széria áraira kíváncsi lennék. Meme? (már kérdeztem, de ahogy nézem mindenki átsiklott rajta)
Xantomas: én is így voltam amikor hazaértem, zuhanyoztam, fürdettem (bicajt), aztán vagy fél órát olvastam. Úgy látszik mindenki írogatott bicajozás helyett, mindenféle szelekre hivatkozva.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz venember83 #29265 üzenetére
új Gázló
régi Gázló 2008-ig, vannak leírások
Egyébként júliusban szokott lenni, és újabban Herendről indul (sajnos), ez Veszprém környéke. Gyönyörűek a Cuha-patak gázlói, erről kapta a nevét (itt az első pár képen a gázlók látszanak, és a többi is a környéken készült. Nagyon szép hely, mindenképpen megéri eljönni még a távolságot is figyelembe véve. Szállást is találtunk jót, becuszabiék is ott szálltak meg, jó hely volt.mindenki: Max. km/h-s "kinek van hosszabb" versenybe beszállnék a magam szerény 65 km/h-jával, ez Szentendrére lefelé sikerült a Sikárosi-réttől lefelé, igaz lejtőn. Utána is volt egyszer egy 60 feletti. De pl. a decemberi bukásom után is 53 km/h volt a max az órámon, pedig városban mindig igyekszem visszafogni magam, veszélyes... Viszont most már azt hiszem, nem is akarok még ilyen gyorsan sem menni.
KaraDani: Uhh, szép kis túra volt, szegény bicót meggyötörted rendesen. No és mikor is veszel montit?
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Thulcandra #29273 üzenetére
Ő mondta, úgy emlékezett, hogy aszfaltos és rövid. Aztán közbe rájött, hogy simsonnal volt rövid anno.
Amúgy te írtad, hogy szedtél porcerősítőt? Azt fel kell iratni, vagy sima Béres Forte jó vajon? Minden tekerésnél fáj a jobb térdem, a bal sosem. Mindíg próbálgatok más beállítást, nyerget, SPD stoplit, de egyszerrűen nem jutok semmire. -
Thulcandra
senior tag
válasz venember83 #29267 üzenetére
Jó mókának tűnik, kivéve az IRON BIKE Oradea -t a maga 282 km / 4500 szint paramétereivel egy nap alatt
Jövőre lehet elnézek majd egy ilyen több napos Mountain Riders mókára - ha lesz akkor is, mert idén Ausztriát és Szlovákiát szándékozom felderíteni, nekem ez a terület van kéznél. (Na meg mivel terveim vannak minél előbb ki kell ismernem a terepet arrafelé )KaraDani: ejjha, ilyen bringával (haverodé) bevállalni ilyen terepet Van itt elszántság bőven
[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
KaraDani
addikt
válasz Thulcandra #29240 üzenetére
Na nekem is megvolt az év első valamirevaló tekerése. Bp.- Nagytarcsa-Isaszeg-Dány-Valkó-Gödöllő. Isaszegen találkoztunk Gödöllői barátommal. Minden tiszteletem az övé, hogy ezzel a járgánnyal bevállalta az 50 es távot. Találkozási ponton pumpáltunk még a hátsó kerekébe, aminek egy hatalmas bumm lett a vége, úgy hogy abszolút nem volt túlfújva. Már feladta volna, amikor mondom próbáljuk bele a 700*35 ös tartalékbelsőmet. Ez a művelet majd félóráig tartott, amire az istentudja hány éve odagyógyult anyákat sikerült szószerint lerúgnom Aztán fél órát próbáltam centrírozni neki, hogy vállalható szintű 8as legyen csak benne de feladtam, az a felni halott. Természetesen azért elindultunk, hátulról látva félelmetes volt az a 8as, és hozzátenném, hogy a váltója se működött, úgyhogy egysebiként funkcionált a gép. Ebből kiindulva átlagról nincs értelme beszélni, kényelmes beszélgetős tekerés lett. Kb. 5 km múlva lelazult a stoplim, és az egyik csavar elveszett, úgyhogy én meg jobb stopli nélkül SPD-ztem tovább Ezután Dánynál Balázs megszólalt, hogy itt tud egy aszfaltos rövidtést, és nincsenek autók. Elindultunk, akkor csak nem lesz akkora sár Íme az aszfaltos shortcut:
Gödöllőről HÉV-eztem haza, elég volt így elsőre ez a 65km es táv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rétisün #29269 üzenetére
Lehet nem gyárba mennek, hanem valami régi biciklinagykerbe?
Sebességrekord? Nekem is valahogy így volt, 54-re emlékszem, sík terepen, szélcsendben a soroksári úton. De még a favorittal. Érdekes, de rücskös gumival montival is elértem az 50-et. Ebből is látszik, hogy 50 felett már mennyire nehéz a légellenállással küzdeni. Inkább átlagsebességben ver sokat az outi a montira.
-
rétisün
veterán
na, megtaláltam...53,5 km/óra, fényképpel igazolva
Ba cy lus: több gyárat is tudnak, mert már több ilyen muzeális bicaj volt, a legkülönbözőbb márkájuak.....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Dirtyz
őstag
-
venember83
nagyúr
Ha már túrák: [link]
-
törölt tag
válasz venember83 #29262 üzenetére
Azt a pénzt szerintem nagyon-nagyon megéri. Ma ennyiért újonnan valami műanyag vackot kapsz esetleg.
(#29263) rétisün:
Jah, biztos tudnak egy olyan helyet, ahol valaha gyár állt, ma pusztaság van, így jutnak be időutazással a gyárba, egy biciklit be, és meg is van a kis mellékkereset minden hónapban.
-
Ariadne
őstag
válasz venember83 #29262 üzenetére
Kényelmes? Neked lehet az lenne (apropó, jössz idén? érdemes ), mert bírod meg erős vagy. Nekem nagyon nem volt az, a túlélésért küzdöttem , viszont iszonyúan jó volt. Egyébként legalább a fele (szerintem több is) terep volt, benne sok murvás (és friss, vastag, sodrós murvás) rész, meg ócska földút mély bevágásokkal, no és persze a Hajag (a legerősebb napsütésben vagy 6-8 km-es murvás emelkedő, fák alig, borzasztó volt)...
Idén muszáj menni megint, bár már nem ugyanaz a szervezés meg a táv, és a szint is több.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz Ariadne #29249 üzenetére
Jó múltkor, nyáron, kb. kétszáztíz km (nagyrészt aszfalt) megvolt éppen 12 óra alatt, két hágóval, az utolsó harmincöt kilométeren egy pihenővel nyomtuk ketten harminc km/h fölötti sebességgel, hegyi bringával, szóval elég kényelmes lehetett az a kilencvenes Gázló, de a lényeg, hogy élvezze az ember.
Ba cy lus: Nem tudom, de én nagyon tudnék örülni egy ilyennek, bár SS lenne az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rétisün #29258 üzenetére
De nem ez az első ilyen.
Elképzelem, hogy megveszek most egy jobb bringát, soha rá nem ülök, nem használom, ki sem csomagolom (mert olyat is láttam, ami még be is volt csomagolva), 30 évig tárolom valahol, ahol nem rohad el, aztán eladom.
Hát de ez mi? Meg miért? Tényleg nem értem. -
törölt tag
Honnan a túróból húzzák elő ezeket a 0 km-es, soha nem használt, nem felújított, vadiúj 30 év körüli darabokat? [link]
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #29254 üzenetére
sőt, én még a szintet se nézem, egyrészt mert nincs min, másrészt meg ha lehet, kerülöm a szintet
apropó, meg tudnád mérni a tactic-ot, hogy kb, milyen súlyú? erre vonatkozó adatot sehol se találok...
és nem, doktor úr, nem vagyok gramm-mániás....[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #29253 üzenetére
Mondjuk én is erre jöttem rá, hogy igazából a távot/szintet, max sebességet, tartósan tartott sebességet figyelem, de valóban az átlagot nem szoktam, csak így most kiszámolva néztem. Lényeg maga a bringázás.
-
rétisün
veterán
válasz #56474624 #29252 üzenetére
hát hiszen én is ezt mondtam
most, hogy ténylegesen outil lett a bicajom, sztem továbbra se nagyon fogok tartósan 30-nál gyorsabban menni. csak nehogy levessen a hátáról egy ilyen kényelmes tulajt
aztán hogy aztán átlagnak mik jönnek ki, hát az meg nagyon mindegy....war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
törölt tag
válasz rétisün #29251 üzenetére
Hát tényleg kényelmes vagy.
Én mikor mentem visegrádra (és egyedül, mert ha nem egyedül, akkor a félút beszélgetésből áll ki ) még a rücskös-bütykös gumijú montimmal, sikerült tartanom a 30-as sebességet. Persze átlagban nem jött ki annyira, mert volt lámpa is időnként, meg vagy 10-szer megálltam inni/utántölteni (pisilni nem kellett, ami bement a túra alatt összesen 4-5 liter víz, azt ki is izzadtam mind). Végülis az egyórás visegrádon eltöltött pihenővel, kajálással jöttem ki kereken 20 km/h-s átlagsebességre 138 km-en. Akkoriban mondjuk eléggé edzésben voltam, a vastag rücskös gumi megedzi az embert, és a napi 50 km volt a legkevesebb. Mint egy őrült, úgy hajtottam a bicikliúton, utol nem nagyon értek.
Hozzáteszem, mindezt úgy teljesítettem, hogy az ülés nagyon nem jól volt beállítva, magyarul a kelleténél jóval-jóval lentebb volt. Voltak is térdfájdalmaim.
Kíváncsi lennék, outival milyen átlagsebességet tudnék, kissé elkényelmesedtem én is talán. -
rétisün
veterán
válasz Ariadne #29249 üzenetére
az a fura, hogy mész szépen tartósan ~25-el, aztán a végén meg nézel, hogy hogy lett az átlagod 18....legalábbis a flightdeck szokott ilyen huncutságokat mutatni. persze, mint a "topik legkényelmesebb outisa", ezzel foglalkozok a legkevésbé
Ludsimon: én már toltam aszfalton is....odaértem egy emelkedőhöz, akkor hirtelen torkig lettem az egésszel. feltoltam azon a 300 méteren, közben bekaptam egy snikerst, fenn még megittam egy energiaitalt, aztán a hátralévő 30 km-en már jól voltam. (ez olyan 75-80-nél volt)
ja, neméreztem megalázónak, mert rohadtul nem érdekel, ki mit gondolt, ha esetleg látott is....ja, meg egyszer sikerült egy kellemes 8-ast varázsolnom az első kerekembe (több mint 10km-re itthontól) akkor is toltam egy darabig, aztán "a keréknek már úgyis mindegy alapon" feleúttol már hazatekertem.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #29245 üzenetére
Csak abból indultam ki, hogy cross-szal is rég nem sportolt emberként, de azért már normál erőben 25 körül tartósan tudtam menni két éve. Na megnéztem, viszont tavaly (amikor alig pár száz kmt mentem összesen ) 70 km/760 m szintes aszfaltos teljesítménytúra, igaz eltévedésekkel, no meg pihenőkkel együtt 5 óra 40 perc volt, ami a tényleges menést nézve olyan 15 körüli átlag biztosan van. Budaörsre meg a 20 km-t rendszeresen 1,5 óra alatt tettem meg, viszont rengeteg piros lámpás várakozással.
Na ehhez képest gondolom, hogy síkon 15 km-en 30-as átlag outival az azért nem lehet nagy szám. De persze lehet tévedek.Ja kikerestem, a Gázlót (részben terep) 90 km/1140 m szint 10 óra alatt teljesítettem, és ezzel az utolsók közt értem be, 240-ből csak 15-en voltak lassabbak nálam. És még akkor voltam magamhoz képest erős...
No ezért gondoltam a 30-ra.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #29238 üzenetére
én még soha nem hoztam 30-as átlagot outival (igaz, 2 hónapja lett teljesen outi) szóval jelentkezem a "topik legkényelmesebb outisa" címért
köszönöm
Ludsimon: nem tudom, megmásztam-e volna, nem kizárt, hogy (főleg szembeszélben) én se kinlódtam volna vele....főleg, hogy nekem csak 42-26 a legkisebb áttétel. nem megszakadni járok bicajozni, hanem szórakozásból, hobbiból, abba meg nem fér bele a kínlódás
Oracle: nekem 53,5 volt eddig a max (kép is van róla valahol atopikban, csak most nem találom)
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz Thulcandra #29240 üzenetére
Jaja, van szemét rendesen!
Még nem is láttad mi volt a bokor mellett...
Nem fényképeztem le, nem szeretem az ilyeneket megörökíteni.
4 nagy kukás zacskó szétcincálva, minden szanaszét...
Jött is egy kóbor kutya, de aztán meglátott és elhúzott.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Thulcandra
senior tag
válasz ludsimon #29234 üzenetére
Látom szemét van arrafelé is Mi ez a sok füves domb egyébként, merre van ez, nekem kicsit szokatlan, errefelé mindent felszántanak, vagy osztrákok felé szőlő van a dombokon.
-
Ariadne
őstag
válasz MmDorian #29236 üzenetére
És mit jelent a mászás, meg a nem überbrutál, hány km-en mennyi szintemelkedés? És egyedül vagy csoportosan? Outisok egyébként főleg nem spd-t használnak, ha jól tudom, de ez már ha jól emlékszem ki lett tárgyalva.
mod: Szerintem azért egy 30 feletti átlagot biztos illik hozni outival, no meg a 15 km nem táv, az valahol 50-től indul egyáltalán, szerintem, persze szinttől függően, de inkább 60-80. De hozzá kell tennem, nem vagyok outis, ahhoz legközelebbi cross, amivel közlekedem, szóval csak sacc, amit írok. Nem is leszek outis soha, akarja a fene a sok kátyút meg úthibát kerülgetni.
[ Szerkesztve ]
-
MmDorian
őstag
Hali!
Egy kezdő outis milyen átlagsebességeket teker spd-vel ? a kérdés elég értelmetlen, de nagy átlagban érdekelne.
Illetve egy 15km-es szakasz(fele mászás, fele lejtő, egyik se űberbutál) mennyi időbe telhet ?
[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
Nekem is megvolt a mai harcom a széllel A táv a szokásos 70-es Óbuda-Lepence-Óbuda, de ezúttal egyedül. Indulás 10-kor gyönyörű idő, enyhe hátszél. Gyanús is volt, hogy milyen tempót megyek..
Fordulás után Dunabogdányt elhagyva jött a feketeleves. Aki nem ismerné a terepet, bogdányból kijövet emelkedik az út, de nagyon sunyin és iszonyatos pofaszél tetézte a bajt. Ez a szakasz nyílegyenes, sehol egy fa és 2,5 km hosszú... Szégyen, de elöl le kellett dobnom kistányérra, hogy fel tudjak evickélni
Onnantól már csak a túlélésre játszottam...
Vége 26,5km/h átlag lett[ Szerkesztve ]
Védd a fákat, egyél hódot!
-
ludsimon
veterán
Majd' lefelejtettem, rétisünnek :
Itt végig toltam...
Hungaroring, és a bazi nagy dombok:
Amúgy a tányéraim méretei:
52/42/30
Hátul 13-25Ezzel Te megmásztad volna?
Mennyire tudsz mászni? /Ez jó hülye kérdés. /Illetve még ilyen szélviharban is nyomtam egy Scott rekordot, max. 51,7 Km/h.
A Sports Tracker adatokkal nem szégyenkezek, jól elrontotta az átlagomat a sok séta.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #29232 üzenetére
dehogy gondolatolvasás, annál jóval egyszerűbb.....a választható színek köött a piros csak mint "női piros" szerepel
azért kérdezem, mert én még mindig sisak nélkül bicajozok de már addig eljutottam, hogy bizony kéne, mert hát ki tudja....szóval már nézegetek, keresgetek, érdeklődök, és ha csak a színe miatt női, akkor akár ilyen piros is lehetne, mert amúgy ez pl. tetszik (fehér is jó lenne, de erről majd később, a borzasztó drága ritchey nyeregszárra visszatérve)
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #29230 üzenetére
Igen, az, bár most a régi sisakban mentem még, ugyanis megpróbálok egy L-est is mégiscsak, olyan kicsinek tűnik az Ettohoz képest...
Egy ilyen "női pirosom" van (nahát, gondolatolvasó rétisün ), de egy fehéret is próbáltam, szerintem teljesen ugyanolyanok. A fehérnek hátránya, hogy matt, ezért aggódtam, hogy hogy tudom leszedni a koszt róla, nem tűnt olyannak a felülete, amit könnyű tisztítani. Ez a piros pedig egy kellemes sötét bordó színű, és fényes. Szép, és egyáltalán nem olyan hűde csajos.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #29229 üzenetére
a scotton tripla hajtómű van nem? azzal ezért illenék megmászni a dombokat
Ariadne: a te sisakod ugye a "női piros" színű tactic? ez miben különbözik a nem női, mondjuk matt fehértől? (a színét nem ér mondani, azt kitaláltam )
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #29226 üzenetére
Várjál, de síkban!
Én most értem haza, leírom mi volt.
Először is baromi nagy szél, és valahogy mindig úgy éreztem, hogy ellenem dolgozik, soha nem a hátam mögé.
Utána meg jöttek a földutak, köves utak, ahol végig toltam a bringát, és 1 óra bringa sétáltatás lett belőle.Soha többet nem megyek Mogyoród felé a Scottal, olyan emelkedők voltak, hogy majd meg pusztultam a 28-as kerekekkel, nem vagyok mászó típus.
Úgyhogy ez így összesen lett 30 Km mászással, szélviharral, 4 km sétáltatással.
Legközelebb biztos nem fogok szarakodni, megyek észak felé, Meméék, tr00p3r-ék felé, aztán még lehet beugrok Meméékhez hazafelé beszélgetni is.
undefined
-
Ariadne
őstag
No végre két hónap után kimerészkedtem bringázni. Mivel barátomék tegnap felniig érő sarat találtak még a Hűvösvölgyben a murvás részeken is, ezért a kelly's-t sétáltattam aszfalton. Egyszerű kör volt, Szentendre, ott Gombázás (na nem úgy ), majd haza, km órám nincs ezen, de valahol éppen 60 km alatt van a táv, olyan 58 körül. Kellett volna menni még két kört a tömb körül, le van mérve, 1 km pont. Jól esett, átmozgatott. Annyira meleg volt, hogy a szélálló téli Rogelli nacimban egyes részeken kifejezetten melegem volt, viszont a szél miatt kellett. Az UVH-n átmenve rendesen tolta oldalt a bicót a szél.
Ja és Bosnyák tér közelében lakók figyelmébe ajánlom, hogy ha futhatnékjuk van, a piac mögötti, betonfallal kerített vörös salakos futópálya elérhető: a Csömöri út felől lehet bemenni, a leláncolt nagy kapu mellett van egy kiskapu, amit nyitva van.
[ Szerkesztve ]
-
Oracle
senior tag
Üdv!
Ma voltam Bnővel bringázni, kimentünk a kopaszi gátra, vazze akkora szél volt, leültünk egy padra bicaj a kitámasztón pihen aztán azt veszem észre hogy elindult a bicaj elfújta a szél tök vicces volt
-
rétisün
veterán
ne is mondd...én is megpróbáltam az RC-t véglegesre frissíteni, de nem engedte, mert az RC angol, a végleges meg magyar. és már rendesen dobálja a "telepítse a végleges verziót" ablakokat
laptopon vista volt, annál működött a frissítés, bár tovább tartot, mint ha újratelepítettem volnade hogy témánál maradjunk: ma 41,5km, de ebben a hülye szélben többnek éreztem
Vasinger!: ilyen időre a legnehezeb normálisan felöltözni...ha széllel szembe mész, fázol, ha (véletlenül) hátulról fúj, semmi perc alatt kiizzadsz....főleg ha a nap is pont akkor süt ki
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ma is jól kihajtottam a Triad-ot rendesen. Úgy megtekertem,(legalább 55-60-nal mentem a leejtőn) hogy satu hátsó fékkel, balra falorással tudtam csak bevenni a jobbos kanyart. Csajok balra tőlem néztek is mit csinál ez az állat, még szerencse, hogy nem jött kocsi.
Azt azért hozzáteszem, hogy ennyire már rég izzadtam már le, de az a legdurvább, hogy mind ezt 10 fokban.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ennyit a jó időről
Hogy utálok én Windowst telepíteni! Hiába szuggeráltam már 2 hete a dobozt az asztalomon, de csak nem akart felugrani a tartalma az RC helyére, és megspórolni nekem 2 napnyi szenvedést Múlt hétvégén a laptop volt a soros, most az asztali. Már csak órák kérdése, és szerencsére évekre letudtam a dolgot.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
fpeter07
veterán
válasz rétisün #29221 üzenetére
MTB-vel nekem a 20 km már nagyszám, ma gyakorlatilag pár méter tekerés után elfáradtam Viszont pár km után bemelegülve már kényelmes. Rájöttem hogy ha fékezésnél előre helyezed a súlypontod, gyorsabban megállsz (kihittevolna), azért illik vigyázni a hátsó kerékre szerk: ja igen, valami szemet belement a szemembe, 2 óráig nem tudtam rendesen nézni... legközelebb ha süt a nap, hanem, akkor is viszek napszemcsit
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #29221 üzenetére
Budapest széltérképén jobban látszik.
Én utolsó falatokat tömöm, aztán én is.undefined
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #29219 üzenetére
Ja, úgy 40 km lehet.
Azt nem kérdezted, hogy oda-vissza.Dede! Szélirányban van! Nem 100%-ig, de szerencsére inkább kicsit oldalról, mint szemből..
Felfelé a dombon jó segítség lesz, csak lefelé, mikor sebességrekordokat akarok dönteni nem biztos, hogy nyerő lesz.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Ne csodálkozzunk: széltérkép
Elég kemény, úgyhogy csak északnak!(#29217) rétisün:
Amerre szoktam menni úgy kb. 20 km lehet, de ma majd lemérem ha eljutok odáig.[ Szerkesztve ]
undefined
-
törölt tag
válasz venember83 #29212 üzenetére
Kis szél? Visszafelé alig hajtottam bele bringaúton, gyakorlatilag hajtás nélkül jöttem 20 km/-val.
-
venember83
nagyúr
Nehogy már visszatartson egy kis szél. Menjetek csak bringázni. Én már voltam, legalább van már egy kis idei sár is a bringán.
-
törölt tag
válasz rétisün #29210 üzenetére
Hát délnek ne, mert akkor nem jutsz messze. Indulj el északnak, juss el messzire, haza meg úgyis el kell jutni széllel szemben pisilve is.
Ja és ha kedves az életed, akkor outival 2x1 sávos, nagyobb forgalmú úton, ami kb-ra úgy nyugat-kelet irányú, nem mész. Oldalszél csúnya dolgokra képes, gondolom semmi kedved hozzá, hogy befújjon egy autó elé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ludsimon #29201 üzenetére
Nem tettem meg. Az még hagyján, hogy vagy 20 km/h-val visszafog a szél. De semmi kedvem hozzá, hogy a nagy széllel való küzdelem során egy autó elé kerüljek. Slickekkel (pláne hogy 20-as gumi) csuda dolgokat tud tenni az oldalszél. Ráadásul még ki sem értem a pusztára, ahol igazán szabadon fúj a szél. Fene enné meg, hogy 365 napból alig a nyolcada az, ami úgy igazán fasza idő.
-
rétisün
veterán
-
ludsimon
veterán
Jaaaj, nem is mondtam mit álmodtam!
Azt álmodtam, hogy tekerek, tekerek, és egyszer csak előttem egy teljesen ugyan olyan Scott, mint az enyém, mellé mentem, nagyon jól szemre vételeztem, és utána megelőztem.
Ez jelent valamit?
undefined
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen házat vegyek?
- Monitor hiba topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Path of Exile 2
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- GTA V
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest