Hirdetés
- ALZA vagy eMAG?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Olyan van, de az nálam azt is jelenti, hogy hosszabbra megy. Világos pörkölés gyorsítva rövid idő alatt nálam mindig azonos a citromlével.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
Köszi az infót. Nem tudtam, hogy már nem kapni. Amúgy a kérésem ellenére privátot is kaptam, ott már stoppolták a jelenleg nem eladó renekám.
Amúgy "menő" cucc még az alu bojleres gaggia, vagy meghaltak páran miatta, és már kukázta mindenki?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fragola.6035
aktív tag
Gőzcsap ugyanaz.
Az a baj, hogy a pumpa a gépházban beljebb került vagy 10 centire, mert a pumpa korábbi helyére tették a kikapcsoló elektronikát. Ez miatt sokkal kevesebb bent a hely, egy normális OPV sem biztos, hogy befér.
A rézcső bojlerre csatlakozását kellene még megoldani, talán jó lehet az Evo idomja, ha lehet egyáltalán kapni.https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
Kolléga nézte, korábban rendelt már tőlük, így gondolom szállítanak. A Cady ajánlata sem rossz, bár azt már írták.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Nekem mondod? De mi a túróval lehet ezt magyarázni?
3 hete küzdök, ezzel meg tegnap este elkezdtem kísérletezni, és azóta 4 kávéból 4-nél egyenletesen indult meg a lefolyás.
Csápájev: a dal ugyanaz volt, de egy oktávval lejjebb kezdtem. Az is lehet, hogy így nem az őrlemény saját frekvenciáján szólalt meg, és elmaradt a gerjesztés.
-
jana86
csendes tag
"lassítja a lefolyást, pontosabban olyankor sem folyik le túl gyorsan, amikor a normál szűrőből már ömlene -- ez viszont inkább azt jelenti az én értelmezésemben, hogy picit alulold"
Ezt nem értem. A Reneka ellenállása kisebb. Most megnéztem egy Lelit gyári dupla szűrőt, egy IMS (E&B) superfine-t meg a Renekát. Ebben a sorrendben egyre gyorsabban folyik át rajtuk a víz. Csap alatt teletöltöttem őket, és csak így, nyomás nélkül néztem. A Renekán szinte ellenállás nélkül folyik át, nem is tudom megtölteni, csak ha nagyon megnyitom a csapot. Hogyan tudja egy kisebb ellenállású szűrő lassítani a lefolyást? Szerintem épp gyorsítja, azaz finomabb őrlemény kell bele azonos lefolyási sebességhez. Ettől meg a kivonatolás nem csökken, hanem épp növekszik.
-
jana86
csendes tag
Nem veszem magamra. Ti meg ne kötekedésnek vegyétek, tényleg csak megérteni szeretném!
Persze, el lehet fogadni a gyakorlati tapasztalatokat magyarázat keresése nélkül is. Nekem most épp erre van indíttatásom, de lehet, hogy holnap meg nem lesz. Csak "hangosan gondolkodtam" itt a fórumon, hátha mást is érdekel a téma.
-
SoundON
tag
Hát igen, nekem most jobban bejön ennek a kézinek az őrlemény minősége a világosabb, hisztisebb speciality baboknál
Persze abban is biztos vagyok hogy műszakilag a MAZZER az egyik legjobb minőségű őrlőgép!
Ráadásul ez az SJ zseniális abban is, hogy a takarítást követő 3-4 örlés után már szinte nem tart vissza kávét.
Azaz beteszek 20grammot kiveszek 20grammot! -
Bazsee71
őstag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Én innen és ezt veszem. De ugye Szegeden a nap is szebben süt és a fű is zöldebb.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Bazsee71
őstag
Persze, általánosságban fogalmaztam. Az a helyzet, hogy itt tartunk, hogy ami elvárható lenne, azt is ki kell hangsúlyozni, mert egyébként nem evidens. A kávés téma mellé egy tucat építőipari példát tudnék hozni, de elég autót szervizeltetni a tapasztalatért. A lényeg csak annyi, hogy bizony örülni kell annak, aki a szakmától elvárható részletességgel és tisztességgel dolgozik, mert egyre ritkább.
Akinek meg nem szimpatikus a projekt, még az is találhat benne magának pozitívumot, mert remélhetőleg ezek a helyek elkezdik felfelé húzni az általános minőséget, még ha csak a szűk specialty kávés társadalomban is.
-
paljoc
tag
Az biztos is, ezért nem az Andrássy úton van a pörkölőm. Amúgy oda is akartam írni, hogy nem a Flow-ra értettem amit írtam, hanem kizárólag arra amit Bazse-tól idéztem.
Nyilván amúgy ha valami nem létfontosságú termék, vagy simán "csak" élvezeti cikk, vagy valami olyat árul az ember /legyen az termék vagy szolgáltatás/ ami önmagában nem bír széles körben túl nagy jelentőséggel, azt fel kell ruházni mindenféle marketing tevékenysséggel az eladható szintre. /pl. divatcikkek, drága órák, akármi/.
Szóval itt nem a specialty kávézásról/kávézókról van szó részemről, csak az idézett mondat miatt ragadtam billentyűt és mondtam véleményt.
Röviden úgy is írhattam volna, hogy szimpatizálok azokkal az időkkel, mikor pl. egy jól és korrekt áron dolgozó ács élete végéig el volt látva munkával, FB, TV reklám, stb. nélkül. De ezek az idők elmúltak, a világ megváltozott, max én nem tudom követni....tán megöregedtem, az is lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Linux kezdőknek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- DJI AVATA Fly More Combo Kit - 2 akku, töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest