Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vicces1
üzenetére
..."szelepes használt kévés tasak," - igen;
"jól zárva, hogy ne szökjön a dioxid" - vsz pont azért van rajta a szelep (egyirányban eresztő), hogy a pörkölés után még intenzívebben kibocsátott szén-dioxid távozhasson.Persze vannak itt profi pörkölők, majd ők mondják a tuttit.
-
p.lac
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Tudja a 62 g-ot minden nehézség nélkül.
Sötétebb pörkölés nálam nagyon ritkán van, ott a dugattyú előmelegítés felesleges, sőt káros, rövidebb az előinfúzió, hidegebb a víz és kisebb az arány, lassabb a lefolyás. Nincs PID-es kancsóm, mert szerintem közepes és világos pörköléshez nem kell, ezért ott kb. 5 perces kivárás volt forrás után, amikor még Kalmár küldött egy sötét pörkölésű Colombian Supremot a Robothoz, amit amikor nem égettem meg, akkor meglepően finom volt.
-
pm1701
újonc
válasz
vicces1
üzenetére
Kicsit rövidre fogtam, épp jöttek lerakni.... szóval mindenképp szeretnék 1 új pid-es gépet, mijen lehetőségek vannak a lelit mellett úgy 200 alatt, mijen a jó daráló? Láttam itt többen beszéltek átmérökről, de elég nagy a kínálat, abból is, van valami irányvonal a választáshoz, darálóból jó lehet jó örlemenyt csinálni használt géppel is ?
-
-
-
hogyaza
tag
-
WarLock07222
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Ahogy írod is, leginkább a gépeket kezelő, viszont ezen kívül a gépeket kiválasztó és pároztató emberen múlik a siker. Úgyhogy már az első mondatodon elvérzik ez a "kísérlet". Például hiába próbálnék a Toobee által mutatott SSP MP késekkel "lassú, szirupos" lefolyást csinálni, nem menne. Ahhoz hogy a flowrate annyira alacsony legyen (értelmezhető nyomás mellett), túl finomra kell őrölni, folyamatosan túlkivonatolt lesz a kávé. Nem erre van kitalálva. Kávégépek, őrlők, receptek, kávék összhangját lehet keresni és sikert találni.
-
Toobee
veterán
válasz
vicces1
üzenetére
Mondjuk pont ez a lassú, szirupos dolog az, ami nagyon messze áll az újhullámos, világos vonaltól. Legyen tiszta, szétszálazható ízjegyekkel rendelkező ital, amit végeredménynek kapunk. Ezek a szirupos dolgok is tök jók, de nálad össze van mosva a két világ, ami szerintem helytelen és rendkívül félrevezető.
-
törölt tag
válasz
vicces1
üzenetére
A Sage 920 már magasabb kategória talán, én csak a thermojet-es termoblokkosakkal próbálkoztam, pont a kis hőtehetetlenség miatt, érdekes módon a Bambino amin még a hőfokot se lehetett állítani, ízre jobbakat adott, mint a Barista Pro.
A mostani kétbojleres Catlerem - ami amúgy eladó
- viszont nem közelíti meg egyik előző karos gépemet sem, még a régi Graef Pivallát sem. Fogalmam sincs miért, szerintem a kosár a rossz, mert semelyik összetevő sem rosszabb mint a Pivallában volt. Vennem kéne a német Graef-től egy pár újfajta kosarat és talán visszatérne az ami egyszer már jó volt. Vagy nem. Most csak automatázok és szinte mindent sikerül benne jól elkészíteni, pedig aztán van szórás világos-sötét pörkölések között, csak trükközni kell, ahogy karosnál is, igazából nem érzek különbséget. -
-
macmelon
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
A kérdésemnek két lényeg volt:
1. Ugyanarról a vízről beszélünk-e (Denk Mit), ha jól értem, a válaszod implicit az, hogy igen.
2. Van-e a józan észen, általános tudnivalókon (és a címkén) kívül bármi információnk az ihatóságról, ha jól értem, a válaszod implicit az, hogy nincs.
Azt, hogy ki mit szeretne inni, abba nem szeretnék beleszólni, se pro, se kontra, tájékozódni szeretnék. -
-
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
vicces1
üzenetére
Én többször ittam is kávét náluk, meg vettem is. Szerintem nagyon jót pörkölnek, de számomra a világos is inkább közepes pörkölés, szóval filterre nem az igazi. Espressora szerintem finom lesz, amit ittam náluk espresso az is finom volt, meg Brikkával is jó dolog jött ki belőle

-
rastacsz
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Ha a gép bemelegedésével és eltakarításával együtt van 10-15 perc, akkor hogy lesz meg a tejhabos espresso (
)?
Ha nem számít annyira az espresso, akkor valami termoblokkos csoda elég.
Ha espresso kell, ennyi idő alatt, akkor manuális technika, robot, flair, Newton, lovpresso és hasonlók, vagy a kotyogó-espresso: 9barista. -
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nem a malabarra értettem, hanem minden onnan rendelt filter és világos pöriket, 85-88 p értékekkel (el salvador, etióp, kenya, ruanda, nicaragua, panama, png stb.)
De pl. az egyik hondurasi sötét pörkölésük igazi mandula bomba volt, nagy testtel, azt imádtam. 6.000 ft/kg-al ár-érték bajnok a cucc. -
válasz
vicces1
üzenetére
Ha jó cucc jön belőle, akkor sajnos nem sok. Egy pimpelt GC 160k körül mozog ÉS nem nagyon van a piacon. Ennek fényében ez van, ezt lehet utálni. Amúgy meg minden is érezhetően drágább a pestis óta, ha megmagyarázható, ha nem. Felmegyek bármilyen használt adás-vétel oldalra és hüledezem...
-
-
-
Metatron123
újonc
válasz
vicces1
üzenetére
Nem tudom el e bírja. De a silenzio, vagy a specialita szerintem halkabb mint egy mazzer super jolly. Szerintem. Ez a tapasztalatom Csak a velemenyemet irtam... gondolom ez a forum lényege, nem?
Nalam a minoseg fontosabb, de azert a Super Jolly sem a legjobb orlõ a világon, mindig van jobb tõle. Ez ugye pénz kérdése .. is. -
-
-
sz.zs.
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nah, nekem meg pont ez nem jött be, olyan lapos, semmilyen volt
Akkor ezek szerint user error volt?!
Egyébként pont ma beszéltem a Mikivel telefonon, elfogyott már neki ez a tétel. Van viszont száraz Brazílja, Guatemalai, Kolumbiai, Indonéz Kalossi, Szumátrai Raja Toba, és nem utolsó sorban a fergeteges száraz etióp, az Aramo, ami nálam viszi a pisztolyt elég rendesen.
Toobee: Én is a Mohában szoktam átvenni. -
-
Gery0505
aktív tag
válasz
vicces1
üzenetére
Igen, hárman voltunk összesen, tán Július közepén volt a teszt, de végül nem írt a tesztről egyikünk sem. Az a baj, hogy nem jegyzeteltünk közben, és már homályosak az emlékek. Még a három őrlőt is elfelejtettük lefotózni egymás mellett. Vannak azért képek, majd osztok meg néhányat nektek. Hamarosan megpróbálok egy kicsit bővebben írni róla.
-
stereofan
tag
válasz
vicces1
üzenetére
idült csészefetisizmusommal
rögtön mereve...nekem is nagyon bejön ez a csésze, azért is szúrtam be egy pár képet.sajnos nincs ilyenem, nekik is a géppel együtt jöhetett, előtte nem volt. amúgy "club house" a gyártó, van egy pár ilyen márkájú csészém, azok is nagyon jó minőségűek.
#109901 konzumpro - hamarosan teszek majd fel, hasonló jellegűeket
#109909 bluesfan - korábban is csak a sötétebb változatokat ittam itt, volt itt az elején robusztás blend is, nekem az is bejött, nálam ez az új is előrelépés ízlés terén.
-
válasz
vicces1
üzenetére
a "meleg vízzel" az mit takar? 1L desztvízet felmelegítesz (forralsz?) és abba megy az 1-0.3, majd kihűlés után visszaöntöd? vagy van még valami fekete mágia?

Amúgy a napokban néztem, hogy van pár kávé-tea víz néven forgalmazott, alacsony oldott ásványianyag tartalmú víz - én egyből rámentem a DM-es keverésre, mert könnyen beszerezhető, olcsó, egyszerű, de amúgy ezeket próbáltátok? Ami tetszett az a Sierra Pure, de aztán rájöttem, hogy csak Pécsett forgalmazzák, az meg nem igazán esik útba

-
zolnagy
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Ma elmentem a Kapuczinerbe a Kolumbia - Finca El Rubi - Papayo kévéért.
Az előbb csapoltam belőle 18,5 g kávéból 44 g italt. GC-n 90 fokra állítottam a pidet (P&Y grandi arabica 86-on volt jó rajta). Az őrlést picivel a joker alá állítottam. Kapott egy kis előáztatást és 7 bar körül húztam. Az eredmény nekem ízlett. Inkább gyűmölcsös ízvilág, de nem az az extrém citrusos. Ízeket sosem tudtam elemezni, maradjunk annyiban, hogy ízlett.
Képek: [kép] [kép]@Toobee, jól néz ki.
Egyszer volt nálam is Squid, nekem is ízlett. De nálam még mindig a Starfish vezet a poliptól.
PeterAgos topiktársnál volt szerencsém élőben is megnézni a 9Baristát, pöpec kis cucc. Ha most kéne vennem olyan kávékészítő eszközt, amit bárhova magammal vihetnék és nem számít az ár, akkor biztos ezt venném. -
vicces1
aktív tag
válasz
vicces1
üzenetére
Majdnem belinkeltem
-
válasz
vicces1
üzenetére
Nyugodtan nézegesse.
Nekem se létszükség az örlő, forinttal nem adnék érte többet. Bedoptam, hátha. Persze tisztában voltam vele, hogy itt esély kb 1%, de megadtam.
Megfordult a fejemben, hogy megveszem egybe, de nincs kedvem eladással kínlódni. Így is lenne mit eladni, azokra sincs időm. -
sgery
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Nem annak szántam, egyik ilyen ismerős se ner lovag, sőt, sokan igenis keményen megdolgoztak/nak a pénzükért. Egyben igazság is ez mindannyiunkak, miszerint a pénz semmit se jelent az ember életében, lévén egy kézi egyszerű őrlővel és olcsó eszközökkel simán sokkal nagyobb értékű kávét lehet teremteni.
Inkább arra vagyok kíváncsi, mit tudhat egy top kategóriás automata kávéfőző, ami bár itthon urizálós történet, amerikában szinte már hétköznapi termék.
Ha kipróbáltam (ismerve ezen megrendelőmet én fogom beépíteni..) feltétlen írok róla
kfjoco
Én is kerestem, de sehol se találtam. Inkább rendeltem az itt és máshol javasolt bestprotect vízszűrőt - bár szerencsére nálunk egész jó a csapvíz a városi régi lakózásas borzalmakhoz képest. ( pl. 74mg/l CaO ami ritka kevés) -
Peti...(16v)
tag
válasz
vicces1
üzenetére
"Ne akard reprodukálni amit ott kaptál!" Már hogyne akarnám? Pont ez lenne a lényeg.
Fura, mert volt egy ilyen erős, kesernyés és egyben műgyantás szaga bontáskor a kávénak, és ez az első csapolásnál az ízében is benne volt. A második csapolásnál már alig, a harmadiknál egyáltalán nem éreztem. De ebben az is benne volt, hogy lassítottam a lefolyáson. Szerintem holnapra összejön a tökéletes ízélmény
-
bencefica13
csendes tag
-
Peti...(16v)
tag
válasz
vicces1
üzenetére
De jó hogy írtad, pont most fogok bontani egyet!

Múlt héten jártam bent a pékségben, ittam egy presszót és nagyon ízlett. Pedig a crema kicsit sötét volt, ez alapján keserűségre számítottam, de nem, teljesen jó olaszos ízvilág volt a jobbik értelemben. Remélem majd sikerül reprodukálnom! -
-
SoundON
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nem olyan rossz ez az ULKA, ha van tágulási tartály. Bár nem etalon nekem, de pl a Decent-ben is ilyen vibrációs pumpa van. Ez szépen szabályozható a zolnagy féle dimmerrel. A roto pumpa biztos jobb lenne valamivel, de ha azt is szabályozod akkor az nagyon idegesítő éles hangos sípoló hanggal jár, azt gyűlölném
És így néz ki a LADA tuning bele

a felső vízbeöntésről sem akartam lemondani, így ez a hőálló harmónika szilikontölcsér van benne amit a kis hézagon keresztül pont be tudok csúsztatni így fixen a gépben van, töltésnél kinyitom utána visszacsomagolom a fedél alá
bár ha nem nyitom ki teljesen is használható

-
Kávé Kálmán
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Hélóhéló! Nem lefitymálni itten a vadiúj kedvenc titán őrlőmet (koxx viccelt), meg a tavaly 5.x-re önmagamnak ajándékozott bringát se
! Asszem 4-5 évesen vettem tavaly, 5000km-el, patika állapotban. Olyan jól harmonizáltak ott anyagukban a lemenő napsütésben egymáshoz... -
jolti
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nem vagy kivételezett!
Én is rendszeresen rendelek a Pacifictől, Malabart is sűrűn szoktam, mert valamiért nagyon bejött nekem ez a kávé, de még mindig csak jókat kaptam.
A kapuczinerrel jártunk úgy most, hogy megint túl van pörkölve. Mondjuk ez mindig is jellemző volt, hogy sötétebbre pörköl az öreg.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- Electromos Guitar ( Cort Kx300 oprb+premium ortega tok+ Black Star Debut 10E erősitő!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, szűrőszett
- Jackson elektromos gitár
- DJI AVATA Dupla Fly More Combo drón szett - VADONATÚJ, aktiválatlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
De akkor valós 93-95 körül jó lehet (100-102 PID-en)

én már három éve nyüstölöm az alubojleres gc-t nordával, mostanában kevert vízzel. fél évente nyomok át rajta 2-3dl gazdaságos citromlevet, esetleg tersocleant. /tejet max öntök a kávéjába,aki kéri
/
)?

Egyszer volt nálam is Squid, nekem is ízlett. De nálam még mindig a Starfish vezet a poliptól.