Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glottis
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
+ 51mm-s méretben nem nagyon lehet ugrálni. Nincs választék, örülj' ennek..
-
Glottis
senior tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Kikerült a termék oldalára egy gyártói hivatalos állásfoglalás: [link]
"- A szűrőkön látható karcolások gyártógépük (különösen az öntőforma) nyomai, amelyeket nem tudnak elkerülni.
- Ezeket az elektropolírozás emeli ki, és leginkább az általuk használt rozsdamentes acél típusától függ (ami mindig 304-es rozsdamentes acél, de a tételtől függően az acél összetétele változhat).
- Különféle teszteléseket végeztek, és ezek a karcolások NEM befolyásolják a termékek teljesítményét. Ez csak egy „esztétikai" hiba. "
-
Glottis
senior tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Hú.
Jó sok elemzés született közben. Alapvetően egy Picopressohoz lenne használva, amiben végül is megvalósítható bizonyos keretek között a nyomásprofilozás, ha nagyon ügyesen pumpálok.
Amúgy már csak a szerkezet jellegéből fakadóan sem egy milliós kávégép kategória, nem várom el mind a 18ezer íz szétszálazását a végeredményben. Én sem vagyok az a profi kávés, csak maga a kosár állapota, használhatósága volt kérdéses. -
Glottis
senior tag
válasz
rastacsz
üzenetére
A nagyobb, mélyebb karc kívül is ugyanúgy megvan, kicsit kevésbé látszik. A lyukak rendben vannak, azokon nincs látványos hiba/eltérés.
Egy kicsit ez is a "bajom", hogy talán ugyanolyan minőséget produkál ez is, mint egy tökéletes példány. Esztétikai hiba miatt pedig nincs kedvem senkit ugráltatni, ha amúgy szerkezetileg sem lesz rosszabb a használat során. -
Glottis
senior tag
Találkoztatok már ilyen gyártási hibával?

Az alany egy IMS B602Th25, most érkezett rendelés. Szabad ezt így használni? Márhogy nyomás, stb mennyire vághatja szét még jobban. Elég mély, érezhető, és a külső falon is megvan. A szélső lyukaknál is van némi húzás, mintha a gép, ami csinálja, megcsuklott volna. -
Glottis
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
A többihez képesti finomabb állítási lehetőségek miatt ezt mondanám.
Aztán persze valamennyire zavar van az erőben, mert ha azt nézzük, hogy akkor legyen high-end presszó, akkor miért csak a K-Plus-nál van direkt portafilterhez való őrleménytartó? Ami viszont ezen a funkción kívül ugyanaz, mint a K-Max - ez pedig szerintük "overall grinder", azaz vegyes felhasználására szánnak, nem csak espressora.
Ugyanakkor úgyis inkább a belső kialakítás, tényleges őrlési műküdés definiálja jobb eszköznek, ha csak presszó a lényeg. Nem pedig egy nice-to-have funkció.Szóval: nem, de igen.
-
Glottis
senior tag
válasz
üzenetére
A marketing
Felfogásom szerint a K széria az mindenre _is_ jó, a J-Max pedig csak presszóra', de arra nagyon, minden "fokozatban" 8.8 mikront változik a beállítás, a másik 22 mikronjához képest. Értsd: már vissza is kérdez, milyen mintát rajzoljon a fine a crema-ba
. Na, miközben írtam, széttúrtam az oldalukat, nagyjából össze lehet szedni az infókat.
"K-Max grinder is considered the overall grinder and J-Max grinder is ideal for espresso brewing.
J-Max grinder produces more fine particles compared to K-Max grinder."K-Max vs. K-Plus: utóbbi őrleménytartója passzol az 51-58-as kosarakhoz, könnyebben bele lehet abba csapni a matériát.
-
Glottis
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, egyelőre ezek alapján, és ahogy utánanéztem, nekem az 1Z Presso J-Max, és a Mazzer Omega maradna fenn a rostán. Az mondjuk jó kérdés, hogy az utóbbi megéri-e az előbbi árának közel 1.5x-esét...
-
Glottis
senior tag
Ha már úgyis Eureka eladás dömping van..

Munkahely/életmód váltás - kiegészítés miatt elgondolkodtam, hogy amúgy sem nagyon van kihasználva a mostani Mignon Specialita.. Viszont jó lenne valami olyan kézi örlő, ami minőségben az Eureka szintet meg tudja ugrani, vagy akár jobb is. És, esetleg így utazósnak is jó lenne. Csak espresso -ra használnám (napi 1 dupla), ez a későbbiekben sem változik.
Mit tudtok ajánlani, ha nem szégyellek akár 6 számjegyet is kiadni ezért? Úgy látom, a Comandante, 1Zpresso szokott menni ajánlásként. -
Glottis
senior tag
válasz
roBEEsz
üzenetére
Itt védeném meg a házibarkács single dose specialita vonalat.
Ha a korábban linkelt 3D cuccot használod, ahhoz "jár" egy plusz súly, ami épp arra szolgál, hogy lefelé nyomja őrlés közben a babokat, szimulálva ezzel a babtartályban lévő nagyobb mennyiséget. Én ezzel egész jókat hozok össze (specialita + régebbi GC), de lehet, hogy csak igénytelen vagyok. 
Az nem derült ki a leírásodból, hogy miben érzed, hogy nem olyan a minőség? Keserű, savanyú, nem egyenletes lefolyás, stb.? -
Glottis
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Jelentkeznék egy Eureka véleménnyel, egy Mignon Specialitá 16CR -t használok február óta. Hozzátenném, első "komolyabb" gép nálam, nincs más összehasonlítási alapom. Ennek ellenére nekem bevált, nem érzem a késztetést, hogy váltsak. Én csak espressohoz, adagonkénti őrléssel használom, nem tudom, filternél hogyan teljesítene.
Amit korábban negatívumként írtak, hogy a macerás az őrlési finomság beállítás, valahol igaz, de ha egyszer megvan a "tartomány", némi rutinnal könnyen utána lehet állítani a kávétípusok között. Nekem valahol kifejezetten tetszik is a fokozatmentessége, könnyen lehet játszani, hogy akár előző shothoz képest, mennyit kell változtatni, és nem több 1mp-nél.
Én egy single dose hoppert készíttettem hozzá thingverse-ről, és így (arra érzékenyek, füleket befogni!) egy kis kézi pumpával is rá tudok segíteni az őrlés végén, nem marad pangó sem. Fél éve használom így, eddig nem lett tőle baja, kop-kopp.
Már csak azért is ajánlott valamivel rásegíteni, akár csak óvatos kocogtatással is, mert ami számomra negatívum még, az a "Elektrosztatikus feltöltődést gátló "ACE" rendszer: csökkenti az őrlemény rögök kialakulását így kivételesen szépen adagol megkönnyítve az őrlemény egyenletes eloszlatását a szűrőben." Ez gyakorlatilag egy kétágú fémvilla a garatnál, amibe előszeretettel tud beleragadni egy-egy sötétebb/olajosabb típus, aztán feltorlódik, és extrém esetben el is tömődhet.
Ugyanakkor egy csavar tartja, könnyen meg lehet tőle szabadulni is akár, ha utólag úgyis woodoo-zol valami egyéb WDT eszközzel.Méretre elég szolíd, elfér kis helyen is, hangja nem sok van, ez nem zavar senkit a lakásban: [flexin' with my setup]
-
Glottis
senior tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nem raktál rájuk 100-ast/nem látszik a lenyomata, így nem hiteles!
Köszönjük az ügyintézést!
-
Glottis
senior tag
Sziasztok! Rendeltem én is VST szűrőt. A TDS mérőt milyen márkájú elemmel érdemes használni? Arra gondoltam, hogy Tadamm-al gyártatok egyedi gombelemtartót hozzá.
Mostanában kevésbé jönnek át a nagymamám féle szilvás-fahéjas kuglóf ízek, amikor az örlőkéseket nyalogatom.
Illetve, ha a disztribútorra csak egy réteg filterpapírt rakok, figyelve a 2.74 fokos rádiuszra, akkor megfelelő lenne a vízterítés, vagy ehhez mindenképpen BWT vízzel CNC-mart rézkazánra van szükség?
Esetleg tudtok akkora vákumdobozt, amibe belefér egy Eureka örlő? Gondoltam, ha így raknám fagyasztóba, a bentragadt pangóból szebb tigriscsíkos lenne az extrakció.
Köszi előre is!
-
Glottis
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én azóta is a CG1 produktumával etetem az általad hozott Gaggia Classic-ot, már van némi tapasztalat azóta. A 3, 4 -es beállításon egész értékelhető kávét csinál, szerintem. Bár az nyilván torzítja a képet, hogy ennél drágább darálóm még nem volt, kicsi az összehasonlítási alap.

-
Glottis
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
[link]
Még az akkori akció után néztem pár napig, hogy 'csakkéne, hiába megoldanám egy db papírtörlővel is ugyanazt a rendrakást (nagyjából). Aztán mégsem léptem, főleg az itteni általános vélemények miatt. (bocsi, SoundON!)
Főleg azért is bosszant, mert azóta sem kapható, illetve ha van, akkor EUR/ egyéb creditben 2x annyiért.
Ecce homo... -
Glottis
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Én is így látom, esetleg valós tapasztalatok talán még cáfolható lenne.
De videók alapján inkább nagyobb kihasználtság esetén jelenthet gyors segítséget, az otthoni alapos tisztításhoz nem szükséges.
(Amúgy tényleg csak a black friday "nyomaszt", hogy ez mekkora vétel...) -
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- További aktív témák...
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Jó sok elemzés született közben. Alapvetően egy Picopressohoz lenne használva, amiben végül is megvalósítható bizonyos keretek között a nyomásprofilozás, ha nagyon ügyesen pumpálok.
.
akkor inkább 365-370 lenne.