Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicces1

aktív tag

"Aldis kávé visszatér"

Pár napja volt pár tapasztalat és komment néhányunk részéről.
    A lényeg, hogy nem volt kedvem kidobni és fagyasztóba tettem, ketté porciózva a fél kilót.
    Ma rápróbáltam a Brikkával, abszolút nem döglött ez a bab. Masszív habként jött le az egész, mint valami friss robuszta lenne, elvileg 100%arabica.
    Nem egy ízbomba, de iható, szűkös időkre megfelel, és elvan a fagyasztóban.

Meg kipróbáltam, hogy aeropress papírt tettem a kosár aljára, mert valamennyi őrlemény mindig visszahullik a vízbe, ami nyilván nem jó.
    Jobb is lett minden tekintettben, még a kávépogácsa is masszívan egyben maradt mikor kiütöttem, tehát lassabban és egyenletesebben ázott át. Visszafelé nem is engedett, a minimális tartályban maradt víz teljesen tiszta volt. A nyomás egyenletesen tolta át a vizet az őrleményen. 15gr kávé graef-al őrölve 76 gr vízzel indítva 50gr jött le. IMS spéci felső szűrőt használtam hozzá, és előmelegített, de nem totál forró vizet.

Persze ez a metódus minden kávénál érvényes, kivéve, hogy ennél a melegebb vízzel indítva jót tehet az alacsonyabb hőmérsékleten átfolyó víz, világosabbnál meg hideg vízzel indítva elvileg melegebb átfolyó víz.
    Még megnézem sima kotyesszal, de a papír akkor is megy a kosár aljába.

Gaggiaval 3x gyorsabban készítek kávét. :D

Új hozzászólás Aktív témák