Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sz.zs.

őstag

Anno, mikor elkezdtem „építeni” a saját gépemet, megígértem, hogy beszámolok a végeredményről. Mostanra jött el az, hogy kb. 2 hónap tesztüzem után volt időm befejezni és elnyerte – egyelőre legalább is – végleges formáját. Ami benne van:
    Az opv átkerült a pumpára, mert – az én véleményem szerint-jobb az, ha a tágulási előtt már le van redukálva a nyomás és így legalább nem meleg vizet dob el. Az opv után jön egy Sioux Chief tágulási tartály, ez után megy a víz a rézcsőbe. A rézcső elé került a manométer csatlakoztatásához a leágazás. A gyári opv helyére bekerült egy, többek közt a Gaggia Evoban használatos vízbekötő idom. Ez és a fej közé raktam a kétlépcsős szűkítés egyik, 0,6-os elemét, a másik, egy 0,5-ös a kazán pipacsövében van. Így 60 ml / 10 sec a vízhozam. Sestos pid van benne pt100-zal, szerintem nagyon jól viselkedik. Beépítettem még egy pumpaszabályzó dimmert is + egy manométert. Végül a rézcsővel körbetekert kazánt leszigeteltem. Sajnos a végére olyan "rendetlenség" lett odabent, hogy a vízbetöltő tölcsért le kellett vágnom :DDD De mivel a gyári víztartály helyett úgyis befőttes üveget használok, ez egy cseppet sem zavar :N
    Az én művem, így is büszke vagyok rá :)

Több kép.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés