Új hozzászólás Aktív témák

• Sinisi

senior tag

válasz adp #64121 üzenetére

Nem tudom, hogy a 702-nél hogy működik a delej, de nekem "anno" mikor fragola javasolta (F4-re), hogy időnként porszippantsam meg felülről (ahová a babtartály illeszkedik) a proszivó csővével, teljesen jól bevált.
    Nem verem a gépet, nem indítgatok rá. 1,2 megjátszom ezt (vagy ha új kv. kerül csapra). Így amikor porszívózásra kerül a sor mindig érezni a kv. illatát :D.

Simi ötlete alapján egy vicctamperre ragasztottam filc anyagot, ezt (miután végeztem a darálással), "lecsapom" mintha csengetnék egy erősebbet egy hotöl recepcióján, és ezt a kvázi dugattyút használom arra is, hogy a babok ne pattogjanak ki a kések közül. Mivel ez a tamper így passzentos annak a "csőnek" a belsejébe amire a babtartály megy, ezért még csak súly sem helyezkedik a babobokra (úgy állítom hogy maradjon nekik mozgástét) darálás közben.

A darálás utáni maradékot a garatból egy kisebb csavarhúzó műanyag nyelével "kikocogtatom" (kb.2-4mp alatt).

Ami ezek után marad az a nem mozduló rész a ficakokban ("odakövül")... Így az esetek túlnyomó többségében tizedgramm pontosan kijön amit beleraktam. Ha kisség hanyag vagyok a "kocogtatással" akkor pedig a kövi darálásánál kapom meg az egyel korábbról visszamaradó 1-2 tized g-ot, grátiszként.

A kv.-k stabilan finomak... szóval nem hiszem, hogy az van, hogy időnként egy egy "kövület" leszakad... + azt szerintem észrevenném (az ízén is)... De ki tudja mi az igazság :D

Új hozzászólás Aktív témák