Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Óraátállítás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
Tollat ragadok, mert emellett nehéz elmenni. Profik ne figyeljenek, mert Ti úgyis profin, tapasztalati, WDT és egyéb mágikus úton osztjátok el a kávét a szűrőben tamper előtt. De én 'kisember' vagyok, nekem igenis gond, hogy a (nem emlékszem, hogy kitől vett, talán Fragola
)magasítót rátegyem a szűrőre, keressek fogpiszkálót, majd azzal egyengessem az őrleményt. És persze a tapasztalat, és kitartás hiányában még így is ötből kétszer spriccel a naked...Naszóval érdekelt ez az OCD eszköz, mert nagyon jókat írtak róla, és akartam is venni, csak ugye drága, meg import, meg egyébként is valaki beajánlotta Keresztappert.
Ma megjött Tőle a cucc, és haverok is beugrottak meló után egy PY Tanzánia kóstolásra - remek környezet és hangulat volt egy teszthez. Haverok is Gaggiáznak a hatásomra, ugyanolyan noobok, mint én vagyok, ezért egészen megbízhatónak mondanám a mintát. 4 ember, mindenki 4 duplát húzott, cca 2 óra alatt. Egy GC és egy GB volt a tesztalany, egy naked kart használtünk mindkettőhöz, lövésem sincs, milyen szűrővel (jó mély, dupla, szinte függőleges fala van és nagyon precízek a lyukak rajta...) Minden kávét pontosan 22 grammból csináltunk, mert én úgy szeretem.
Nos, hosszas felvezetés után a konklúzió egyértelmű: a K6-on őrölt, relatíve rögös őrleményből készült kávék közül a Keresztapper-féle 'simító'-val készültek úgy jöttek le, kivétel nélkül (!), mint az álom. Ellenben a hanyag - ám részünkről lustaság miatt alkalmazott - módszerrel, pulthoz odacsapkodott, vagy fogpiszkálós baromkodás a szokásos, néha spriccelős, egyenetlen lefolyást hozta.
Új szintre emelte számunkra a kávézást. A tárolása zseniális: beleteszed a vakszűrőbe, és a tetejében KOPPRA elfér a Fragola-féle 58.3-as tamper. Mondom: zseniális. A kivitele, minősége egészen kivételes, profi gravírozott 'manual' a tetején, és nem várt , meglepetés hordozó van hozzá, ami nagyon kedves apróság.
Talán egyetlen negatívumot tudnék felhozni: haver csak 18gr-ból csinálja a duplát, és megnéztük: ebben a kosárban a 18gr úgy eltűnik, hogy nem éri el a felszínét az eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ingatlanos topic!
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tesla topik
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 50 év után kilőtt négy űrhajós a Holdra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 5 5600U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMER PC! i7-9700 / RTX 3070 8GB COC / Z390 / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK
- Hp 450 G9 Core i5 1235U 10 mag 12 szál 15.6 FullHD IPS Fém ház Boltból Garanciával Számlával
- HP ProDesk 400, 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)magasítót rátegyem a szűrőre, keressek fogpiszkálót, majd azzal egyengessem az őrleményt. És persze a tapasztalat, és kitartás hiányában még így is ötből kétszer spriccel a naked...