Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mikeee89: Wingettel programok telepítése a Windows-ban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
Tollat ragadok, mert emellett nehéz elmenni. Profik ne figyeljenek, mert Ti úgyis profin, tapasztalati, WDT és egyéb mágikus úton osztjátok el a kávét a szűrőben tamper előtt. De én 'kisember' vagyok, nekem igenis gond, hogy a (nem emlékszem, hogy kitől vett, talán Fragola
)magasítót rátegyem a szűrőre, keressek fogpiszkálót, majd azzal egyengessem az őrleményt. És persze a tapasztalat, és kitartás hiányában még így is ötből kétszer spriccel a naked...Naszóval érdekelt ez az OCD eszköz, mert nagyon jókat írtak róla, és akartam is venni, csak ugye drága, meg import, meg egyébként is valaki beajánlotta Keresztappert.
Ma megjött Tőle a cucc, és haverok is beugrottak meló után egy PY Tanzánia kóstolásra - remek környezet és hangulat volt egy teszthez. Haverok is Gaggiáznak a hatásomra, ugyanolyan noobok, mint én vagyok, ezért egészen megbízhatónak mondanám a mintát. 4 ember, mindenki 4 duplát húzott, cca 2 óra alatt. Egy GC és egy GB volt a tesztalany, egy naked kart használtünk mindkettőhöz, lövésem sincs, milyen szűrővel (jó mély, dupla, szinte függőleges fala van és nagyon precízek a lyukak rajta...) Minden kávét pontosan 22 grammból csináltunk, mert én úgy szeretem.
Nos, hosszas felvezetés után a konklúzió egyértelmű: a K6-on őrölt, relatíve rögös őrleményből készült kávék közül a Keresztapper-féle 'simító'-val készültek úgy jöttek le, kivétel nélkül (!), mint az álom. Ellenben a hanyag - ám részünkről lustaság miatt alkalmazott - módszerrel, pulthoz odacsapkodott, vagy fogpiszkálós baromkodás a szokásos, néha spriccelős, egyenetlen lefolyást hozta.
Új szintre emelte számunkra a kávézást. A tárolása zseniális: beleteszed a vakszűrőbe, és a tetejében KOPPRA elfér a Fragola-féle 58.3-as tamper. Mondom: zseniális. A kivitele, minősége egészen kivételes, profi gravírozott 'manual' a tetején, és nem várt , meglepetés hordozó van hozzá, ami nagyon kedves apróság.
Talán egyetlen negatívumot tudnék felhozni: haver csak 18gr-ból csinálja a duplát, és megnéztük: ebben a kosárban a 18gr úgy eltűnik, hogy nem éri el a felszínét az eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DUNE médialejátszók topicja
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Milyen NAS-t vegyek?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)magasítót rátegyem a szűrőre, keressek fogpiszkálót, majd azzal egyengessem az őrleményt. És persze a tapasztalat, és kitartás hiányában még így is ötből kétszer spriccel a naked...