Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• killerjohn

addikt

Tollat ragadok, mert emellett nehéz elmenni. Profik ne figyeljenek, mert Ti úgyis profin, tapasztalati, WDT és egyéb mágikus úton osztjátok el a kávét a szűrőben tamper előtt. De én 'kisember' vagyok, nekem igenis gond, hogy a (nem emlékszem, hogy kitől vett, talán Fragola :F )magasítót rátegyem a szűrőre, keressek fogpiszkálót, majd azzal egyengessem az őrleményt. És persze a tapasztalat, és kitartás hiányában még így is ötből kétszer spriccel a naked...

Naszóval érdekelt ez az OCD eszköz, mert nagyon jókat írtak róla, és akartam is venni, csak ugye drága, meg import, meg egyébként is valaki beajánlotta Keresztappert.

Ma megjött Tőle a cucc, és haverok is beugrottak meló után egy PY Tanzánia kóstolásra - remek környezet és hangulat volt egy teszthez. Haverok is Gaggiáznak a hatásomra, ugyanolyan noobok, mint én vagyok, ezért egészen megbízhatónak mondanám a mintát. 4 ember, mindenki 4 duplát húzott, cca 2 óra alatt. Egy GC és egy GB volt a tesztalany, egy naked kart használtünk mindkettőhöz, lövésem sincs, milyen szűrővel (jó mély, dupla, szinte függőleges fala van és nagyon precízek a lyukak rajta...) Minden kávét pontosan 22 grammból csináltunk, mert én úgy szeretem.

Nos, hosszas felvezetés után a konklúzió egyértelmű: a K6-on őrölt, relatíve rögös őrleményből készült kávék közül a Keresztapper-féle 'simító'-val készültek úgy jöttek le, kivétel nélkül (!), mint az álom. Ellenben a hanyag - ám részünkről lustaság miatt alkalmazott - módszerrel, pulthoz odacsapkodott, vagy fogpiszkálós baromkodás a szokásos, néha spriccelős, egyenetlen lefolyást hozta.

Új szintre emelte számunkra a kávézást. A tárolása zseniális: beleteszed a vakszűrőbe, és a tetejében KOPPRA elfér a Fragola-féle 58.3-as tamper. Mondom: zseniális. A kivitele, minősége egészen kivételes, profi gravírozott 'manual' a tetején, és nem várt , meglepetés hordozó van hozzá, ami nagyon kedves apróság.

Talán egyetlen negatívumot tudnék felhozni: haver csak 18gr-ból csinálja a duplát, és megnéztük: ebben a kosárban a 18gr úgy eltűnik, hogy nem éri el a felszínét az eszköz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés