Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alvarez81

csendes tag

válasz kozsy18 #47852 üzenetére

Köszi!

Persze nem bírtam ki, és készítettem 2 szimpla LM-es és egy szimpla IMS-es kávét paljoc Decaff-jából.
    Mégiscsak este van:) .
    Minden ugyanaz, csak az elsőt valahogy nem jól tömörítettem, mert spriccelt, illetve gyorsabb volt picivel. A második LM-et 1 fokozattal finomabbra állítottam. S nátha miatt nem biztos, hogy megvan minden íz, de az első LM nagyon hasonlított az IMS-es ízre, kicsit gyümisebb volt. Meg is lepődtem. de aztán a finomabb második főzéssel a gyümi helyét átvette egy markáns kakaós, csokoládés íz, ami viszont nagyon egyben volt, és nem volt meg az IMS szűrővel érezhető enyhe savasság, és a korty végén egy enyhe szárazság. szerintem legalább 2 fokozattal lehet finomabbra darálni az LM-ben, de ez várható volt, mert kicsit szélesebb az alja az LM-nek.
    Mint mondtam, nem vagyok 100-as :) de így elsőre nagyon tetszett az eredmény, még ha nem is tudom most eldőnteni, hogy melyik is a jobb.
    Viszont IMS pogija szép száraz, egyben kijön, LM-é tiszta víz, inkább csak kimosni lehet.
    De mivel LM mélyebb, 8-9g-simán belebújik, és sokkal könnyebb tamperelni. Az IMS-be (68B 1T) meg 7g-nál több már a párkányra kezd kifutni, és tölcsérel tömörítve szépen kilóg a pogi a sííkból, ami miatt kicsit alá is mossa a tetejét. Nem egyszerű a képlet, hogy A, vagy B a jobb...
    És ez még csak 1 kávé volt :)

Új hozzászólás Aktív témák