Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Kávé Kálmán #38498 üzenetére

"Azaz a PID is legalább annyira hit kérdése (nem objektív és egy igazság), mint minden más kávés "mágia".

De még egyszer megismétlem: nem vitatom, hogy egy PID-elt gép jobb egy pideletlennél, de ne akarjuk már azt hinni, hogy ezzel minden bizonytalanságot kiszűrtünk a rendszerből."

hát, én abból indultam ki ugye, hogy ésszel csinálunk dolgokat és nem fordítva. nyilván annyit várok, amennyit kell (mivel elég pepecselős a darálás-kavarás-tömörítés amúgy is, mivel elég sok vas van a gépemben és azon felül is várok, ezért 100%, hogy eleget).

a pid pedig ahhoz épp elég, hogy a shotok reprodukálhatóak legyenek és a világon semmi mágia sincs benne, bocs. ennyit állítottam, nem azt, hogy a kifolyó vízhőfokot mutatja, hogy mindent kiszűr stb. és ezt tartom továbbra is. (amit meg nem mondtam, az részemről mindegy is ;))

"PID. A PID a gép egyetlen komponensének lehetőség szerinti fix hőmérsékletéért felel."

és ha megvárod, amíg a gép hőstabil lesz, akkor az összes többi komponens is eléri a beállított fix hőfokhoz tartozó saját nyugalmi állapotát. magyarán hőstabil állapotban az x fok mindig x, a csapolás bátran indítható, ugyanaz fog történni a kávéddal, mint legutóbb. ennyit és csak ennyit tud a pid (a csapolás közbeni beavatkozást most megint elhanyagolom).

"Parci. Egy olyan ember szavát kérdőjelezed meg, aki használt - ha jól értettem - PID-elt gépet, majd most meg nyúz egy nyitott bojlerest, aminek annyi köze van egy Pavoni-hoz, hogy eszpresszó jön ki mindkettőből."

bocs, de az "én apám erősebb" nem érv akkor, amikor az adott ember marhaságot ír. illetve utólag pontosította és úgy már inkább van értelme. világ életemben meg mertem kérdőjelezni bárki véleményét, ha biztosnak gondoltam, hogy téved. ja, és legalább két hete használja azt a Caravelt...

ja, Pavoni: hisztis, de kiismerhető és egészen addig, amíg egyetlen eszpresszót csinálsz vele, a hátrányai is minimalizálhatók, ugye.

na, az általam nem mondottak cáfolása :DDD helyett inkább azt áruld el, hogy a Caravelnél van-e a dugattyú és a kávépogi között levegő csapoláskor? (azaz hasonlít-e ebben a Strietmannra avagy sem)

Új hozzászólás Aktív témák