Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz #85578752 #128766 üzenetére

    A műanyag betét miért van benne amúgy? A hőveszteséget kompenzálják vele?

    Illetve mi az elvi akadály annak, hogy legyen 9-10g-os, sík fenekű, egyenes falú kosár? Ugye annyi kellene csak, hogy laposabb legyen. De gondolom megvan az oka, mert mégis mélyebb mindegyik, és a kúposítással csalják le a térfogatot. Csak kíváncsi lennék rá, hogy mi ez az ok.

    Amúgy bukó lesz ez így, panaszkodik az asszony, hogy nagyon "erős" a kávé, nem jön be neki (amúgy tök jókat csinál a szimpla kosárral, eddig mindegyik perfekt volt lefolyási időre és mennyiségre). Eddig ő a Philips 55xx-el 1-es fokozaton itta az 5-ből (én maxon). Tudom hogy ezzel is képben vagy az automatás topic miatt... :) Az hány g lehet, jól rémlik, hogy 7 körül van? Az 5-ös fokozat meg ~11?

    Ami még ilyen kíváncsiság szinten nem hagy nyugodni, nagyon érdekelne a válasz: hogy csinálják ezt nagyban, profin, egy jó kávézóban? Ott 58mm-es karok vannak mindig, ha jól tudom (de javítsatok ki ha tévedek). Bemegy a vevő, kér egy szimpla espressot. Minden esetben duplát készítenek, és kiöntik a felét, ha pedig engedi a forgalom, akkor eladják mindkettőt? Itt most egy korrekt helyre gondolok, a különféle átveréseket, trükköket hagyjuk, gondolom nem lenne nehéz olyan kávézót találni, ahol 6g felett nem kapsz kávét, szóval arra gondolok ami a "nagykönyvben" van.

Új hozzászólás Aktív témák