Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4840) vzsolti1980 válasza YM (#4839) üzenetére


vzsolti1980
csendes tag

Az ellenőrzés tényleg kemény volt. A Big4-hoz szinte kizárólag innen vesznek fel illetve a Corvinus nappalijáról. Itt nem a transzferárazókról és hasonlókról hanem tényleges könyvvizsgáló asszisztensekre kell gondolni. Viszont az már elmondható, hogy nagyon komoly informatikai tudás kell. A hölgy tankörtársaim akik tényleg ezen a vonalon vannak főállásban ténylegesen erre panaszkodnak. Az elektronikus számlázással egyre erőteljesebb pedig ez a vonal. Viszont még ezzel a papirral is a jelenlegi bérem kb negyedét kaptam volna mint junior bármelyik könyvvizsgáló cégnél. Ezért is mondtam vissza az egyik ajánlatát anno.

Ahogy kb egy évtizede hiány volt infos jogász-ból most kb. nem sokkára hiány lesz tényleges IT auditorból. Egy volt közvetlen kollégám a Voda IT biztonsági igazgató szintjéig vitte, mert megcsinált egy jogit levelezőn. Az audit terén itt konkrétan nem azokra gondolok akik kidumpoltak egy CISA,CISSP vagy CEH vizsgát hanem a ténylegesen érti a business flow-t és nem riad vissza az IT-s résztől is. Sajnos a mostani Auditokról már mindenhol tudják, hogy inkább csak a managementnek szól. Ezek a mondvacsinált Rendszerszervezőkben pedig inkább "szervező" tudás a nagyon...
A hálózatos vonalat pedig azért kezdem feladni, mert ott már a Security kivételével a VmWare világ mindent lelimitált. Abba az Enterprise környezetbe ahova kellett a DC-be 20-30 switch manapság jó ha 10 van és ott is terjed az automatizmus. WAN területen is ugyanez a helyzet. Telenor már központosított, Telekom most csinálja a régiónkban. Egy picit felkavarta az idén a BT az állóvizet de inkább a CCNP/JNCIP szintű embereknek adott egy ugrást a fizetési lépcsőben. De felette már elég állóvíz van. Ahogy az egyik T-s mérnök (nem ITSH az más világ) fogalmazott "kergetik egymást a CCIE-s emberek a tényleges munkáért"

Aktuális közvetlen főnököm 3 évet húzott le a SOTE-n majd inkább átment a Kandóra műszeresnek:) :) Tőle hallom a horrorsztorikat.

A páromon keresztül látom mi megy a gazdasági jogi pályán. A legtöbb cég ahova könyvvizsgálat kell egy aláírójogos könyvvizsgálóval megcsináltatja ahol 40-50-es számvitel középiskolát végzett hölgyek vannak. Egy-kettő talán elment a SZIE-ere vagy Gyöngyösre levelezőn. Utóbbi időben sorra buknak ki az ilyen gazdasági dolgok. Ugye tavasszal elég meleg volt a vidék ezen a tájon ... Hirtelen a kamara vissza is vont több ezer inaktiv könyvelői regisztrációt. Idehaza azért nem sok olyan cég van ahova meg olyan komolyan szervezett iroda kell mint amit a BIG4-ek nyújtanak.

De egy biztos, hogy az informatika a legtöbb vállalatnál kezd kikerülni a támogató szerepkörben és inkább a core kompentencia része kezd lenni. Ez pedig nagyon új világ és itt már több kell mint egy ERP tanácsadó titulus. A HR-es ismerőseim szerint a piac még most kezdi ezeket a kompetenciákat beárazni.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.