Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ziyan

aktív tag

válasz azbest #41580 üzenetére

Ebben a rendszerben sokszor azok viszik a terhek nagy részét, akiket köpködnek az eltartottak.
    Pontosan, havi 1 millió körüli adót fizetek, mit is kapok cserébe az államtól? Semmit, de azt látom, hogy a CSOK és variánsainak köszönhetően reménytelen, hogy saját, korszerű házam legyen, még ekkora bevétel mellett is - nem úgy, mint azoknak, akik mindezt megkapják, az én adómból. Ráadásul tipikusan nem az a csoport kéri/kapja mindezt, akinek gondja van a tankönyvek kifizetésével.
    Még egyszer sem személyeskedtem senkivel ezzel kapcsolatban, de lehet látni a topikban, hogy viszonyulnak hozzám, akiket támogatok az adómmal.
    2020-ban 70 milliós kivitelezési árajánlatot kaptam, akkor még úgy voltam vele, hogy gyűjtök egy picit hozzá, mielőtt belevágok... azóta havi 1 milliót rakok félre erre a célra. Mondanom sem kell, hogy ugyanolyan távol állok a célomtól, gyorsabb ütemben emelkednek az árak ezeknek köszönhetően, mint az én havi 1 milliós gyűjtögetésem erre a célra. Tudom, akkor kellett volna egy kis hitelt felvennem...

mindenki stresszes, hogy a saját életével mi lesz dolgozó szegényként, hogy gyereket felelősségteljesen lehet -e vállalni egyáltalán még
    Igen, ezért kellene az alap problémákat megoldani először, már ott bukik a dolog, hogy ilyen körülmények között, ebben az országban komoly gondolkodást igényel, hogy itt akarunk-e gyereket felnevelni, ahol nem fog megfelelő orvosi ellátást kapni, nem fog a mentő kimenni hozzá, és az iskola is egy nyomor lehet, ha nem vagy tehetős, vagy nem laksz szerencsés helyen... én lennék itt a legboldogabb, ha a Európában rekord magas adómból ezeket a problémákat oldanák meg először - még ha nem csökkentik is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés