Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- perge666: Egy korszak vége
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz
Benny89
üzenetére
Nem tudok tanácsolni sajnos semmit. Mondanám a külföldre költözést, de gépészként sehol sem olyan rózsás a helyzet most. Én 2022 ben br 1M-t kaptam (expert pozi) és azt hagytam ott, mikor Ausztriába jöttem. Engem is azzal etetett mindig a felettesem, hogy az osztályon a többiekhez képest jó a fizum. Nekem is csak kevesebbet ajánlottak mindenhol, de így sem éreztem ezt olyan jónak, tekintve, hogy 2018ban kezdtem dolgozni és csak egyre távolabbnak éreztem a saját ingatlan birtoklását, hiába nőtt relatíve jól a fizum (br.450k-val kezdtem).
Most kint évi nettó 46k EUR a fizum medior poziban. Ez sem egy nagy durranás, de per pillanat már nem az a kérdés, hogy tudnánk-e lakást venni, hanem, hogy hol lenne jó hosszú távon (még keressük a helyünket).
Azt gondolom, illetve a volt és jelenlegi kollégáimat elnézve mind MO-n, mind Ausztriában, kb 2010-18 között volt az az időszak, amikor igazán jól lehetett keresni arányaiban, illetve el lehett csípni jó pozikat, aztán ezekből a fizukból elég hamar lehetett ingatlanhoz jutni. Aki akkor kimaradt, az nagyon lemaradt sajnos anyagilag. Az ipar meg katasztrófa. Mióta dolgozom minden évben azt hallgatom, hogy éppen mi miatt van kakiban (2022ig autóipar, azóta más), el sem tudom képzelni milyen lehet olyan helyen dolgozni, ahol jól mennek a dolgok és erősen nyereséges a cég/üzletág
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest