Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drizzt

nagyúr

válasz Jhonny06 #17817 üzenetére

"Azért kerestek meg, mert a CV-d alapján _elvileg_ megfelelő szakmai kvalitásokkal rendelkezel a munka betöltéséhez. De ezt egyrészt attól még tesztelni kell, másrészt emberi oldalról ugyanúgy nem ismernek. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy te jelentkezel-e az adott pozira vagy téged keresnek meg."

Szerintem egyáltalán nem, mert egyik esetben én vagyok az aki keres valamit, másik esetben a fejvadász/hr-es/hiring manager. Nem azt írtam, hogy ne legyen egyáltalán interjú, de ilyen esetben azért sokkal több szabadságod van befolyásolni a dolgokat. Egyszerűen azért, mert te vagy a kereslet tárgya, nem pedig a munka, amire megy az interjú. Mert racionálisan nézve a te oldaladról nincsen különösebb tétje ennek az interjúnak. Kirúgni téged a jelenlegi helyedről nem fognak azért, mert részt vettél rajta. Ha nem akarod te magad, hogy tudjanak róla, nem is fognak tudni róla. A legrosszabb ami történhet, hogy nem kapsz ajánlatot. Vagy hogy sokat húzzák az idődet. De efelett van kontrollod, legfeljebb nem veszed észre.

Persze ha kimondottan én akarok bejutni valahova, s valamiért fontos oda bejutni, akkor nyilván más a mentális oldala a dolognak, de ma már ilyen nem nagyon van. Nem tudnék olyan munkahelyet mondani, ahova nagyon szeretnék bejutni, vagy nagy tiszteletet adna ott dolgozni, vagy jelentősen érdekesebb munkát tudna adni.

De persze a piac, meg az ember aktuális értékelése nem mindig ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák