Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Aktív témák
-
bandus
veterán
heló mindenki és heló Parci! arra a most felmerült kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy miért is indult el az apróhirdetések rovat? ugyebár ha valaki számtech cuccot szeretne eladni, annak ott a hardver piac, aki meg mást, annak meg ott a bolhapiac. így tényleg abszolút kíváncsiságból, milyen célt szolgál az apróhirdetések rovat? válaszodat köszönöm

-
Boxer001
veterán
jó ez a rios4, csak minden másnap van valami gyíkja...eltűnik a kedvenc topicom...shit.

-
joe-ker
senior tag
Valami nem stimmel az idővel! Ma 18.-a van,vagy lemaradtam valamiről?
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
csókolom, eltűnt a kedvencek listám. kérem vissza!

-
SLYM
veterán
[RI/OS R4 HIBA] Nem tudtam adatbázisba tenni a tagot!
halihó! nem tudom hova kell tenni ezt a hibát, de remélem ide. Na...ez a hibaüzenet akkor jött amikor módosítani akartam az adataimat. Nem tudom volt-e már ilyen hiba. De végülis sikerült megoldani, csak kb huszadszorra.
[Szerkesztve] -
genova
csendes tag
ööö hogy a túróba tudok topicot nyitni?? vagy egyáltalán hol lehet ezt megkérdezni,kissé zűrös manapság a PH..
köszi -
stargazer
senior tag
válasz
üzenetére
jogos, jogos, de aki hülye (mint én) és beóvatoskodik a piciny agyával a rendszerbe, az szőkkenő gazella módra mindjárt szeretné sorbarendezni a témákat, hogy úgy kedvére válogathasson és áttekinthető legyen neki. sőt, mehetne mindjárt abc-sorrendben és akkor megspórolnánk egy keresést! mert ugye minek keresgéljünk, ha meg lehet oldani úgy is hogy ne kelljen?
-
róland
veterán
Szai PARCI!
Újabb ötletem van a PH! továbbfejlesztésére. Nagyon jó, hogy végre van ''kedvenc témáim'' rész, ahová lel lehet menteni témákat. Jó az is, hogy email-t küld a rendszer (persze csak akkor ha én azt akarom/akartam), hogy hozzászóltak a témához. Szép az is, hogy bizonyos témák kiemelt színnel jelennek meg a fórumon.
Az az ötletem támadt, mi lenne, ha a rendszer kijelezné, mondjuk nem fekete lenne a téma szövege, ha az utolsó bejelntkezésem óta valaki a kedvenc témámhoz/témáimhoz hozzászólt. Úgy tudom a rendszer nyilvántratja, hogy hányan nézték meg az adott témát. Azt is nyilvántartja, hogy ki mikor nézte meg utoljára? HA igen, akkor egy egyszerű összehasonlítás, hogy valaki mikor nézte meg utoljára és mikor szóltak a témához hozzá utoljára. Ha a hozzászólás a későbbi dátum, akkor színesben jelenítené meg a témát az adott felhsználónak, egyébként maradna fekete színű. -
stargazer
senior tag
válasz
mayerlaci
üzenetére
különben meg a topicocrol beszéltem nem a hsz-okrol. a hozzászólásokat a kutya se akarja alfabetikus sorba rendezni, ellenben sokkal könnyebb lenne a megfelelő topicot megtalálni ha azt lehetne. olvassák a PH-sok az itteni ötleteket javaslatokat? szoktak rá reagálni?
-
bbazsy
őstag
[link]
felül: eredeti teszt!? -
stargazer
senior tag
Üdv!
Mindenekelőtt el kell mondanom hogy nagyon király a PH oldal. Eddig is az volt, most is az. Sztem tovább lehetne tökéletesíteni a PH fórumát ha abc szerint is sorba lehetne rendezni a topic-okat. Meg az is jó lenne ha nem a legelső hsz jelenne meg hanem a legutolsó.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Ha belemegyek egy topikba és e-mail értesítőt akarok, akkor bele kell tennem a kedvencek közé, majd ott ikszelni, aztán törölni. Meglehetne oldani egy egyszerűbb formában? Vagy esetleg nem veszem észre, hgoy ezt hol lehet megcsinálni?
-
róland
veterán
PARCI!
Itt jelzem, mert nem bug, de talán nem ártana ezt a megoldást alkalmazni:
Szóval elég hülye dolog, hogy csak a 6 utolsó téma látszik, amihez hozzászóltam - na persze még frissíteni is kell. Szerintem nem lenne nagy gond, hogy egyszerre a 10 legutóbbi hozzászólás témáját jelenítse meg a motor. Meg talán az sem ártana, ha legalább naponta frissítené automatikusan a listát a motor. -
TommyGun
őstag
Szasztok
Bocs ha nem olvasok vissza biztos már felmerült de jó ötlet vol az összes fogadott és küldött üzenet létrehozása
Csak azis jó lenne ha lehetne törölni az elküldöttből...
-
mayerlaci
senior tag
Azt nemlehetne megcsinálni hogy a Hardver piacon belül lennének fő témák mondjuk:
Alaplap,Processzor,vidkari, stb
Szvsz átláthatobb lenne és nem tünnének el olyan hamar a süllyesztőben a topicoc.
Persze nincs bajom a mostanival.. -
Laslow
senior tag
Minden vilagos; koszonom a segitseget.
-
VladimirR
nagyúr
a dolog pontosan ugy mukodik, ahogyan irod - menj be egy topic-ba, es ott valaszd ki a kombinalt listazasi modot, az ertek tarolodik cookie-ban
innentol kezdve minden egyes megynitott topic, akar a keresobol, akar a kategoriakbol, akar a bal, vagy jobb oldali listakbol, de akar meg a ph fooldalarol is nyitod meg, az utolso oldalra fog ugrani
szoval probald ki -
Laslow
senior tag
Akkor latom a Kombinaltat, ha egy topikban mar benne vagyok, de ha meg csak a HDD-k, CD/DVD irok/olvasok topikgyujtemenyben vagyok, akkor csak novekvo es csokkeno van, pedig talan ott lenne ertelme a Kombinaltnak, hogy egy topikcimre rakattintva (pl. Milyen DVD irot vegyek?) annak a topiknak az utolso oldalara ugorjon, ne az elso 30 hozzaszolasahoz.
-
Pompi
nagyúr
Azt tudom elképzelni, hogy nem a www.prohardver.hu oldalról lépsz be a fórumba, hanem a mobiarénáról vagy az it.news-ról. Ezeken még a régi fórum motor megy.
Lépj be innen a fórumba [link]
Szerk: bár ez hülyeség, mert a régi motorban meg csak nyilacskák voltak...
Szerk2: csak, hogy ugyanarról beszéljünk. Itt egy kép, hogy kb. mit kellene látnod [link]
[Szerkesztve] -
Laslow
senior tag
Ahol a forumtemak vannak kilistazva, csak novekvot es csokkenot lehet valasztani. Tovabbi helpet kernek...
[Szerkesztve] -
Laslow
senior tag
Na, amit en hianyolok a forumbol: kozvetlen ugrasi lehetoseg az adott tema utolso (=legfrissebb hsz-okat tartalmazo) oldalara. Nem az igazi a jelenlegi modszerem, miszerint raklikkelek a tema nevere, behozza az elso 30 hozzaszolast, majd raklikkelek az utolso oldal linkjere (ahol a legfrissebb hsz-ok vannak). Lehetne ennyit fejleszteni a forummotoron?
-
sharpapa
senior tag
Nekem is lenne egy 5let.Jól megcsinálták, azt hogy a priviknél külön ott legyen az elküldött, bejövő, meg az új, de szerintem ugy jobb lenne, ha csak akkor lenne az olvasatlan kiemelve, ha van új levél, mert amugy mindig azt hiszem hogy kaptam vmit.Csak ennyi.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Bikerman
üzenetére
Válaszolok itt is.
Szóval szvsz nem nagyon megoldható pontosan ez, hiszen honnan tudná a fórum motor, hogy te most elérhető vagy vagy sem.
Szerintem a max amit ki lehet ebből a rendszerből hozni, hogy nem csak az elmúlt 1 óra aktív tagjait tudjuk megnézni, hanem egy felhasználó adataira kattintva ott legyen, hogy mikor volt a fórumon az utolsó mozzanata. -
Bikerman
aktív tag
Lenne egy 5letem: Mi lenne ha a felhasználóra rákattintanánk, akkor ki lenne a jelezve, hogy mi az állapota: pl. úgy mint az MSN-nél. Hogy elfoglalt vagy elérhető nem jó?
-
_Gudella
senior tag
javaslat: az korrekt dolog, hogy a hozzászólásokat csak bizonyos ideig lehet módosítani, de nem lehetne megoldani, hogy a piac témákban az első hozzászólást bármikor lehessen? Így ott a téma nyitója mindig frissíthetné eladó/keresett dolgai listáját, és nem kéne mindig átnézni a témákat.
-
Slayer Valor
őstag
Esetleg lehetne egy olyat csinálni, hogy amikor megnyitjuk egyes felhasználók profilját, akkor ott legyen olyan, hogy ''Hozzászólások keresése''. vagy vmi hasonlót.. ha jól emléxem ilyen van alap a phpBB fórumrendszerben, szal meg lehet oldani, csak kérdés, Hogy?
De sztem nem lenne túl rossz ötlet
-
Old Death
senior tag
Parci!
Egy észrevételem, javaslatom lenne.
A fórum főoldalán hiányolok egy ilyen felirást, ami a ''régi'' motorban volt: 'hozzászólások száma, lekérdezés, utolsó üzenet, az ''al''fórum moderátora'
és ugyanezt a megnyitott ''al''fórumnál: 'hozzászólások száma, lekérdezés, téma indítása, utolsó üzenet'
nem pontosan így volt a RI/OS R3-ban ez csak szemléltetésnek írtam le, hogy tudjad mire gondolok.
mert egy ide tévedő gyámoltalan felhasználónak azok a számok/nevek nem mondanak semmit magyarázat nélkül.
Tisztelettel: Old Death -
Kubbi
tag
Hogy kapok email értesítést ha a topikokban hozzászólt valaki?!
-
Sianis
addikt
Lehetne olyat, hogy pl <br>-e az aláírásban sort törne a motor? Azért lenne jó, mert akkor két <br> között szépen két oldalra igazított lenne az írás, és szebbek lennének az álírások, legalábbis lehetne szebbeket is alkotni, mert pl nekem pont nem akar jó lenni a második sor, 1 plusz karakterre, már csúnyán 3 soros lesz.
Talán nem olyan nagy farigcsálást igényelne ezt beállítani, de én értékelnék egy ilyen kis segéd megoldást.
Mod:magyarosítás...
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
ide is belinkelem: PH! fórum 1280-as felbontásban: [link]
-
TommyGun
őstag
Kérném hogy valaki nevezze át a topikomat
''KingSton SD-RAM 4 sale''
THX -
Kubbi
tag
Létezik az, hogy a hardver piacon letudjon egy felhasználó tiltani a topikjáról?! Dárgán árul egy fx5900 XT-t, belinkeltem egy eredményt, hogy mennyit teljesít, leírtam hogy én mennyit ajánlanék érte, erre kikelt magából, és nem tudok beleírni a fórumjába, mert hogy nincs jogosultságom. Másik fórumba persze bele tudok írni. Ha ilyen létezik, az ritka nagy baj, mert szűrik az információt, azért hogy a fórumozók felemás adatokhoz jussanak, és ezért esetlegesen drágábban vegyék meg a terméküket, mint az a reális értéke. Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy a rios4-ben ez lehetséges?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!
(Helyesírást javítottam)
[Szerkesztve] -
m1c1mack0
csendes tag
tyűűű ez az uj dizajn :S
pedig a regit mar ugy megszoktam
elveszettnek erzem magam ebben az uj ban -
tiv83us
veterán
válasz
barbikenje
üzenetére
[link]
Enjoy...
-
barbikenje
aktív tag
Kérem szépen vissza a gépemre a régi prohardver motort... Lécci-lécci-lécci...
-
Dufresne
addikt
Sztem is elég necces, nekem a régi jobban bejött, igaz meg kell hagyni van pár teccetős megoldás a mostaniban, pl kiemelném a hozzászolás ablakot, de így elsőre több dolog van ami nemtetszik, mint ami tetszik.
Pl az új hozzászólás fülért folyton a tetejére kell görgetnem
-
NorDezs
senior tag
Nekem tetszik az új dizájn, csak egy picit a hwsw-re emlékeztet.

-
iwu
addikt
háááááááát!
nagyon necces az új design. Nekem nem teccik!
és még meg is kell szokni...
ÜdW! -
tierbatyo
senior tag
Hát télleg fura egy kicsit. Az új hozzászólás gombot 1 percig kerestem.
Ami picit zavaró, hadd szépészkedjek kicsit, hogy ha ráállok egy linkre, akkor az pont olyan piros színű lesz, mint a kiemelt témák színe. Ja és az itt szóltam hozzá az szerintem nagyaon hasznos és hiányzó dolog volt, úgyhogy az tényleg jó, hogy van. -
Hát, szerintem sokkal jobb volt az előző. Sokáig fog tartani, amíg ezt megsazokom.

-
joghurt
addikt
Lehet, hogy már írta valaki, meg az is lehet, hogy amúgy sem érdekel senkit.
Az elmúlt egy hétben másodszor ürült le a jobboldali ''Utolsó hozzászólásaid''. Így visszagondolva mindkétszer egy hozzászólás szerkesztése (MOD) után.
Tudom, majd a RI/OS R4 megváltja a világot, és még az orrodat is tisztíccsa, de talán addig is.
Köszöntemcsókolom. -
barbikenje
aktív tag
Biztosan sokan írták, és ezért csak erősíteném az előttem hasonlóképpen felszólalók táborát, de már kissé elszabadult a hardverpiac rovat... Most épp tápegységet keresek, de hogy a táp szóra a táposcsirkétől a táplálékkiegészítőn át a a túr-dö-fransz utolsó eladó etápjáig minden kidobódik, az egy kicsit sok... A hardverpiac név determinálja, hogy mire való... A többi holmira is van itt kereslet, de nem ebben a rovatban... Javasolnám a piac rovatot, mint főrovatot, és azon belül mind az informatika ágait érintő alrovatok és topicok kialakítását, mind a hétköznapi dolgok (autó, hifi, élőállat táplálékkiegészítő) számára rendezett topicok rendszerezését...
Üdv:
Barbikenje -
_Petya_
őstag
Üdv!
Találtam egy bugot:
Itt: Bővebben: link eltűnt a #49-es hsz-em. Bizonyára nem törölték, mert semmi olyasmit nem írtam bele. Mi történhetett? Hiba a mátrixban?
Petya -
róland
veterán
Parci!
Átnéztem újra az alapelveket. Egy konstruktív ötletem lenne: Leírtátok, hogy mit tiltatok a Prohardver!-en, meg azt is, hogy milyen szankciókkal élhetnek a MODERÁTOROK/HÁZIGAZDÁK, de:
Nem írtátok le, hogy mennyi egy-egy büntetés elévülési ideje.
Keserű szájízzel szembesültem azzal, hogy egy nyári baklövésemért, most október közepén tiltanak el valamitől a MODERÁTOROK (főleg úgy, hogy korábbi hozzászólásaimra nem jeleztek semmi kifogást és így páran elég nagy energiát fektettek (na jó) egy avatar létrehozásába) és legközelebb csak december közepén leszek jogosult újra kérni.
Szóval ajánlom, hogy tisztázzuk, meddig lehet valakit büntetni a baklövésiért.
Előre is köszönettel!
Ui.: A kérdésben ez volt az első hozzászólásom ( Bővebben: link ), azután a mai napig senki nem jelezte, hogy nem vagyok jogosult új avatarra. -
Szabesz
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Egy rendszergazda vagy ránézett vagy magától megoldódott
jó a banner 
-
MarKoo
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Kerio meg az Operában se engedélyeztem a felugró ablakokat. De végülis ez nem popup, hanem egy jelzés a programtól. Szóval ha kikapcsolom a Keriot, akkor se dobja be.
-
MarKoo
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Operám van és nem kell nyomogatnom semmit. Kiírja a banner helyére, hogy nem lehet megjeleníteni.

-
parandroid
félisten
válasz
Szabesz
üzenetére
Lásd #2821. Neongorack-kal már kiötöltük, hogy mi a hiba.
A Versanusnak van egy banner-e a fórumos oldalak alján, de mivel nem megy az oldaluk, ez hibát jelez frissítésnél, és az opera megpróbál rácsatlakozni. IE-vel nincs ilyen hiba. Tudom, Vladi, szarfos IE...
Mihelyst újra működőképes lesz a Versanus, a hiba megszűnik magától, gondolom. Viszont holnap még csak vasárnap, nem hiszem, hogy lesz rendszergazda, aki ránéz, szerintem majd csak hétfőn legközelebb, úgyhogy Operások, addig kénytelenek lesztek nyomkodni az ok-t.
Hacsak valami Opera-guru nem talál ki jobb megoldást.
p -
-
Szabesz
őstag
válasz
neongorack
üzenetére
Nálam az Opera ezt produkálja:
mostmár legalább tudom, hogy miért
# Szerk: ezt is minden frissítés után kidobja
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Hali!
Nem tudom megoldható-e de szvsz jó lenne, ha a jobb oldalon a topik lista esetleg oda röpítene vissza, ahol a hivatkozás alapjául szolgáló hsz van. Ezzel könnyebb lenne a végére járni annak, hogy jött-e válasz az adott hsz-re, és nem kéne - egyes nagyobb forgalmú topiknál keresgélni, hogy honnantól kezdje az ember a visszaolvasást.
( Ha nagyon nagy hülyeséget írtam volna, akkor bocsi, a programozáshoz láma vagyok
) -
lorcsi
veterán
Szerintem baromi nagy hiba hogy bejelentkezés nélkül lelehet hívni a tagok személyes adatait,ezt sokkal inkább csak bereggelt tagoknak lenne csak szabad.
-
Korcsii
őstag
válasz
jakobkacsa
üzenetére
Igen, szerintem is késik. A mai áramszünetes topiknál vettem észre, hogy majdnem 5 percet késik, oda be is írtam.
[Szerkesztve] -
neongorack
senior tag
Bővebben: link
Mint megtudtam ez azért jött be mert: ''a versanus az az oldal, ahol a domaineket lehet regisztrálni.A ph főoldalán van egy bannere...és ma nem működik.'' - és az Opera az így jeleníti meg a hibát.....
Szal elvileg majd Hétfőn ha rendberakják az oldalt akkor nem fog bejönni minden oldalfrissítésnél!Hát remélem is,mert elég unalmas 5 percenként kattintgatni 1-et feleslegesen
-
jakobkacsa
senior tag
öö izé, kb. 5 percet késik PH! órája

most szinkronizáltam a gépem óráját, és kb. 5 perccel előbbre datálja a fórum a hozzászólásaimat
-
VladimirR
nagyúr
-
Az aktív tagok lekérdezésénél miért nem lehet névsorba rendezni a felhasználókat?
-
Zull
senior tag
Ezt kéne letesztelni: Bővebben: link azért az hogy intel-t meg amd-t is lehet bele rakni (nem egyszerre) az azért jó. Egy próbát megérne.
-
Robaj
addikt
-
ReJim
őstag
''Mire való a legördülőlista?''
és szerinted engem nem pont ez zavar!? nem ezt akarok megkerülni?!
vagy te olyan lámának nézel, aki nem tud a topik végére menni?!?
csak azért írtam be ide, mert unom már a legördülő listázást, és tudom, hogy a megoldás nem lenne hosszabb 5 sornál, szóval elférne a rios4-be... (bár javascriptel lehet megoldható kliensoldalon is, amit kérek, de akkor... ha lúd, legyen kövér...
)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
es valyon mi hivja meg a gugli csicsasitott valtozatat? mert az en ie-m bizony nem

Robaj: matematikai kerdes:
egy 5497 hozzaszolasos topic elso 30-as lapjan hanyszor kell megnyomnod az end billentyut, hogy lasd a tema utolso hozzaszolasat?
illetve atlagosan 12 soros hozzaszolasok mellett, 1280*960-as felbontasban, egy 17''-es monitoron hany centit kell a scrollbart lefele mozditanod ugyanezen eredmeny erdekeben?
a helyes megfejto kap egy sort
ha azt is megmondjatok, hogy hogyan valtoznak az eredmenyek 10, 50, 100, illetve 300 megjelenitett post eseteben, egy egesz rekesz sort kaptok -
ReJim
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
hát nem éppen a szarfosfirefox, hanem a Bővebben: link mozillás kinézetű google pakolja tele... de egyszerű a megoldás, a google.co.hu-val kell keresni... (:
-
ReJim
őstag
már írták, hogy írtam... szóval a könyvet sem visszafelé olvasom, ha a végén akarom kinyitni, akkor talán fodítsam meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(fordított rendezési sorrendbe kb egy hétig bírtam
)
nekem olyan megoldás kellene, hogy csak egyet katintok, és a legvégére ugrik a topiknak, ilyen rendezéssel
bizti van rá megoldás, de had ne én csináljam már meg...
robaj:
látom nem érted.
ha én éppen az efkágépé honlapján vagyok, és a könyvjelzőkbe rákattíntos a topik linkjére, akkor hiába lökködöm az end-et, meg a scroll gombokat... mág lapozni kellene... vagy nyissam meg az egész topikot? Bővebben: link
nem hinnném hogy örülnétek, meg a szerver örülne, ha 10 tabban elkezdeném egyszerre megnyitni a 4000 nagyságú topikokat...
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
Ilyet látott már valaki? Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jó a banner 
( Na jó... Csak úgy mondtam

szmajlira, es csak utana keszul el az link