- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hellboy2387
aktív tag
-
bandika0626
senior tag
-
Hellboy2387
aktív tag
Hát mondjuk azt hozzá kell tennem hogy 1 tripla 45mm-es radi van rá kötve
Most játszottam vele jó bő fél órát 50-52fokig mentem fel a magok. Az szeirntem nem gond. Még a Linxet meg nézem. Ha ennél több nem lesz akkor nyugott leszek. A vga-t is le akarom majd vizezni, bár akkor 1 tripla még rá lesz kötve. Remélem igy egyben elég lesz.
-
Robi_73
őstag
Fogyasztás és és a hőfokok miatt jobb offsettel tuningolni. Fix feszültséggel a magok 3-5°C-al melegebbek ugyan azon az órajelen már terhelés nélkül is. Egy gyengébb hűtő vagy egy rosszul szellőző ház esetén ez már sokat számíthat. Extrém tuningnál persze ez már nem érvényes!
Ez persze az én véleményem!
Ha megnézed a 0.025V-os lépésekkel csökkentettem a feszt amit az alaplapom igen pontosan meg is tett. (+-0,001V) Ezért és a hőfokok miatt csináltam a tesztet, de úgy voltam vele megosztom hátha valakinek hasznos lesz.
-
szeva000
addikt
Sajna ezen már akkor túl voltam.Még a liquid ultra felrakása előtt többször kivettem,visszaraktam,megtisztítottam mindent,de így maradt.Igazából hátránya nincs csak most így a 8GB ram elég karcsú nekem.Amúgy teljesen rendben minden vele,atomstabil 4500-on,és most már linx alatt tudom csak max. 75fokra felverni.
-
Brutus880
tag
Én szerintem bőven elég lesz neki. Bár már én is megnyugvás képpen megvárom a 700-as szériát amiből már tényleg SLI lesz de akkor már a procit is cserélem az pedig a 4. generációs 4770K
a többi cuccot meg felesleges cserélgetnem így is most szereztem be 21.000 Ft egy Corsair AX 750W
-
szeva000
addikt
Akkor kezdj el rajta gondolkodni,mert én úgy szoktam.Ha tudná valaki,hogy miért nem megy a proci memvezérlője azóta,akkor sztem istenné avatnák....A procin nem látni semmit,azóta az első 2foglalat nem megy.De le van tojva.Most csak 1nagy baj van még mindig,a 4X4GB 1866-os CL9 LP ramoktól meg kell válnom sajna,hogy 2X8-ra cseréljem.Egyértelműen a proci memvezérlője hibbant,már kipróbáltam másikkal.
-
WaterWawe
őstag
Corsair H100-as hűtés nem lenne elég neki? Már egy sima Linx-nél 95°C körül van a mag hőfok mint ahogy azt írtam a hozzászólásba. Nyáron van klíma
De igazad van, 200Mhz-ért több mint 1 tized V-ot emelni felesleges kockáztatás. Még ha 4.7-et vagy 4.8-at tudna ennyin akkor már szívesebben hajtanám 1.368-on.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Alpachino
veterán
-
szeva000
addikt
nincs olyan lom,itt a környéken senki nem tud beszerezni...Így marad az mx-4.Azért meg nem vagyok hajlandó pestről rendelni +2-3k futárköltséggel,hogy legyen 5-6k-s liquidem...
Pedig tegnam tényleg átrágtam rajta magam és tuti jó lenne,de egyszerűen passz,hogy honnan szerezzek.
A liquid ultra az milyen?Még találtam azt is neten,de azok is elérhetetlenek sajna -
szeva000
addikt
-
andrasko
senior tag
- Amit linkeltél az a 3770T, gondolom a 3770K-ra gondoltál. (az van neked)
- Rosszul tudod!Közös nagy műszaki leírás van kiadva, a 3.gen Intel Core processzorokra, ami érvényes a 3770K-ra is.
Tudod mit! Keressük ki együtt!
- i7-3770K >link<
- klikk: Download Datasheet -re
- klikk: Datasheet, Volume 1 -re
- lapozzunk a 23.oldalra
... és lám csodát ... ugyanaz, amit linkeltem... ez a te 3770K procid műszaki leírása?!
Az a baj, hogy arra nem hivatkozhatsz később, hogy nem találtam a neten...
Na ez az érdekes! -
andrasko
senior tag
Az Intel hivatalos termékspecifikációjánál többet mit szeretnél?
Abban egyértelműen 1.5V van írva!Az már más kérdés, hogy akár felmerülhet benned jobb-nál jobb kérdés:
- Az alaplap miért támogat gyorsabb RAM-ot, mint az Intel hivatalos 1333/1600-a?
(Mert létezik gyorsabb ram! Fogyasztói társadalom, vevői igények, marketing miatt. Egyébként létezik XMP/1.5V is /pl: Corsair DDR3-1866/, ami megfelel az intel feszültség előírásának)- A RAM gyártók miért gyártanak gyorsabb RAM-okat, mint az Intel hivatalos 1333/1600-a?
(Egyrészt: Mert az alaplapok fogadják/kezelik a gyorsabb ram-okat! Fogyasztói társadalom, vevői igények, marketing miatt. Másrészt az AMD-nél jelenleg nincs 1.5V-os előírás.)- Az Intel miért nem 1.65V-ra határozta meg a ramkezelés feszültségét?
(Egyrészt: kevesebb fesz., kisebb hő. Másrészt új piacot nyitott ezzel a RAM gyártóknak. ... gyorsabb XMP ram 1.5V-on)Egyébként tényleg nem értem milyen állásfoglalást akarsz?
A RAM gyártók hivatalos spec.-ben feltüntetik a JEDEC (normál) és XMP (Extreme Memory Profile) adatokat. Ha szó szerint nézed, leírja, hogy "Extreme". Utólagos gariztatáskor az extrém/tuning beállításokra fogsz hivatkozni?Az intel leírása egyértelmű! (vagy be tartod, vagy sem!)
Na mind1... részemről "off" a téma. -
andrasko
senior tag
Nehéz eset vagy és nem olvasol figyelmesen!
(#11577) andrasko
Az Intel, a szabvány szerinti modulok használatát írja elő.
(Joggal nem részletezi, hiszen a szabvány ezért van!
De nem csak itt, hanem a világon mindenhol!
Menj be egy csavarboltba és nincs levezetve az M6-os csavar szabvány műszaki rajza, paramétere, stb...)
Akit érdekel veszi a fáradságot és utána néz.Összefoglalva és tényleg lezárva:
- Intel meghatározza a jedec szabványt. pl: >intel datasheet<
- A jedec szabvány írja elő a feszültség tartományt.
Szerintem ez olyan egyszerű, mint a "bot"... érthetőbben nem tudom leírni!
De távol álljon tőlem, hogy meg akarjalak győzni! -
andrasko
senior tag
(#11574) krx21
Az Intel konkrétan meghatározza és ez nem "népmese"!
(#11575) ffodi
Nem régi procira érvényes, hanem a legújabbakra!A 3.gen Intel Core procik specifikációja előírja a konkrétan a RAM használatot:
JEDEC szabvány szerinti 1333/1600, 1.5V!
A szabvány az 1.5V feszültséget az tűréshatárral állapítja meg. (1.425V-1.575V)
Javasolt ezek betartása, mert élettartam csökkenést és garanciavesztést okoz.Sajnos érintett voltam... nem akartam a Kingston HyperX Predator RAM-jaimtól megválni. Még az Intel-lel is leveleztem ezzel kapcsolatban.
Sajnos ugyanezt írták le!Pedig hiába hivatkoztam az intel XMP-jére!
-
ffodi
veterán
Sokadjára írom le, hogy még a s1366-os korszakból ered. Ott bizony figyelni kellett rá, mert a 0,5 V-nál nagyobb differencia nagyon terhelte az Uncore-t, és akár meghibásodáshoz is vezethetett. Ahogy szoktam mondani, SB is IB rendszereknél szerintem annyira nem kell erre már figyelni, de ha valaki betartja gond nem lehet belőle........
-
törölt tag
Viszont mond mást, hogy pl a legtöbb opciót ha auto-n hagyod is sikeresnek kell lennie a tuningodnak, mert ez a bios a lámáknak "is" készült.
Tapasztaltam én is még az elején, de mivel már művészkedés amennyit ezzel foglalkozok most már engem is érdekelt a mi micsoda, meg a minek és miért...Talán nem vagyok ezzel egyedül.
Pláne hogy az Asus-os AI szépen felpözkölt egy pár opciót pl 140%-ra vagy extreme-re ami még az én nagyon light-os tuningomhoz is agyvérzéses opció , nem kevés plusz hőt termelve amire semmi szükségem.
Igaz hogy most regular-ban van a legtöbb opció pl nálam és a Gflops is lejebb ment a 106-108-hoz képest amin eddig volt, de legalább még 100 felett van és a fokokból is lejött még egy két fok.
Mondjuk úgy az offsetes beállítással amivel most próbálkozok, se + se - nem használva (auto) hagyva hogy annyit kapjon a proc amennyit kér jönnek pont azok a gyári hőfok értékek amit alaphangon is termelt a proc 3.6-3.8-on.tehát ha csak ezt a beállítást akarom értékelni a proc most éppen úgy dolgozik és annyi hőt termel ahogyan a gyárból 3-8 is kijött csak épp 4005 Mhz-n, és nem 90 Gflops-al.
-
bodva
aktív tag
-
törölt tag
igen pardon 0.1-et.
Persze hogy a 80 feletti hőmérséklet is üzemszerű lehet, hiszen ha mindent "auto"-n hagytam és a gyári 3.8-on néztem a hőértékeket még ott is nem ritkán a LINX, produkálta az egyik magra a 76-78! fokot.
ez lehet pl kiindulási alap a tuninghoz léggel, a vizesek úgymond más világban élnek oda ezek az elmondottak úgy sem érvényesek.
az Én mostani beállításom hőben alatta marad a gyárinak, és teljesítményben meg jóval felette dalolnak, tehát el lehet mondani hogy a tuning az én részemre egyenlőre sikeresnek tűnik.
Tapasztalatban meg aki akarja elolvassa és ha van valami jó tapasztalata azt ő is közzéteszi hogy mi hamarabb a + - offsettes kollégák is megkapják a stabil müködésükhöz szükséges információt.
-
bodva
aktív tag
-
törölt tag
Hát nem tettem volna ha nem vándorol a magas hőfok hol az első hol az hátsó 2 magra ahogy épp mikor leszórítottam a sapkát annak a függvénye volt ahogyan sikeredett...
Az új procim nincs műtve.... és nem is lesz...
A fene se gondolta hogy ezek a pill ragik meg a nyák nem férnek össze, de most már tudjuk ugyebár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 9 PRO 7945
- Intel Core i7 14700KF BOX Processzor - Bontatlan! - 36hónap garancia!
- Intel Core i5-14400F 10-Core 2.5GHz LGA1700 Box (BX8071514400F) Processzor - Gari: 3év
- Intel Core i7-7700K 4-Core 4.2GHz LGA1151 Processzor - Több db - Számla + Gari 12 hó / BeszámítOK!
- 2200g (integrált videókártya)
- Ryzen 2400g (beépített videókártya)
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest