Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
EUR vagy USD kiutalás esetén jól latom, hogy (ha már onnan menekülök) és nem akarom a magyarországi (KH-s) devizaszámlámra utalni akkor Wise vagy Bunq lehet jó? Revolut és Lightyear ha jól látom, nem saját számlát ad, a szabályzat szerint pedig gyűjtőszámlára nem lehet kiutalni IB-ről.
-
tom120514
őstag
válasz
velizare #1522 üzenetére
Köszönöm szépen, a hétköznapi pénzügyekhez abszolút kimerítő , érthető és klassz leírás
Értem ám ezt, voltam bankos is régen és tanultam, csak most gondatlan voltam és mivel nem szoktam USD-t utalni magyar országi számláról, nem volt a fejemben és nem is gondoltam át alaposan.
A lényeg, hogy ezen a routingon ezek szerint ez a fix díj, a KH költsége az utaláskor változik a kondilista szerint, a levelező költsége ezek szerint 28 dollár.
Köszi neked és a többieknek is.
Ja, csak hogy tényleg hasznos legyen és ne vezessek félre senkit, annyira ügyes voltam, hogy még a kérdésem sem volt pontos.A lényeget tekintve persze igen, a megoldás a fenti válaszban, de ez az utalás nem a német bankba hanem a JPMorganChase-be ment
vagyis a KH > JPMC USD utalás levelezőbanki díja USD 28.
-
tom120514
őstag
válasz
nort_on #1520 üzenetére
+UberMutant Köszönöm, értem a levelező bankot csak akkor nem értettem jól a SHA költségviselést, amiben ezek szerint ugye benne van a saját bank levelezőpartnerének költsége. Na meglátjuk, holnap csinálok másik próbát aztán hajrá, jobban idegesít hogy itt van a pénzem mint némi költség.
-
tom120514
őstag
válasz
velizare #1517 üzenetére
Köszi, pont ezt nem értem. A SHA költség volt a 7 egész valamennyi dollár, ez tiszta, ezt terhelte is az utalás összegén felül a számlámra - a többi 28 amit nem értek, ami nem IB (mert náluk nincs díja a jóváírásnak a hirdetmeny szerint) és nem KH költség (mert a KH költséget terhelték már). Egyrészt azt hittem, a SHA lényege az hogy a saját bankomat fizetem csak, másrészt és főleg az zavar hogy nem tudom, hogyan jön ki és mennyi lesz legközelebb.. .
-
tom120514
őstag
válasz
velizare #1514 üzenetére
+Blaymoira Van, de USD-t szeretném megtartani. Az az igazság, hogy egyszeri valamekkora, nem. olcsó de nem horror díjat el tudok engedni, nem gyötrődök, az EUR már átment, az se volt olcsó. Itt viszont nem tudom, mennyi lesz a díj, lövésem sincs, ez fix összeg vagy százalék, esetleg százalék de maximálva.
-
tom120514
őstag
-
tom120514
őstag
Én rontottam el valamit vgy tényleg ilyen drága magyar bankból USD számláról USD-t utalni?
A bankom költségén felül 28 dollárba került egy utalás, 1000-ből csak 972 lett jóváírva
DE72 számlára utaltam. Köszi előre is
-
tom120514
őstag
Nem félek hülyének lenni
IB-n HUF állampapírt lehet venni?
-
tom120514
őstag
Segítséget kérek. Parkoltatásra EUR-ra XEON a megoldás, ahogy megértettem itt, köszönöm. USD-re T-Bill lenne, azt is itt olvastam, de nem találok ilyet a keresőben, segítenétek kérlek?
-
tom120514
őstag
Nem egyértelmű nekem, mekkora összegű védelem van a náluk lévő eszközeimre. Van ugye az ír ICS EUR 20k 90%, mert oda tartozom, mint magyar ügyfél. Ugyanakkor azt mondja, hogy egy rész az amerikai SIPC alá eshet, ami jóval magasabb. Ki tudnátok ebben infóval segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- IdeaPad 5 Pro 16ARH7 16" QHD+ IPS Ryzen 7 6800HS CE RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest