- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Imádlak Bulgária
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
Épp ma cseréltem le a gyári hűtés megoldást. Nagyobb bordákat kapott (költséghatékonyan egy kettészedett P3 hűtőbordát), és egy 12cm-es ventit a gépház tetejébe. Bővebben: link (a cikk végén, a frissítésnél).
-
balkoger
tag
-
zirigy
tag
Jó, és ez kb mennyi idő?? Azt nem tudni???
Nem azért, csak ha már egyszer veszek, akkor tudjon is valamit a jövőt illetően
-
720p-t simán visz még linux alól összehegesztett codecekkel is. Xp alól legújabb coreavc mellett a tartalommal is bíró 1080p videók nagy része nézhető (tartalommal is bíró -> nem techdemo). Bár ha nem fontos, szerintem várd meg az új atom generációt. Szomorú, mert azt suttogják még mindig a gma950 kerül bele, pedig annál már kisebb fogyasztással is van intelnek gpuja úgy hogy hd-s gyorsítást bír. Viszont gyorsabb lesz mellette a cpu és kisebb fogyasztású lesz a lap összesen.
-
zirigy
tag
Olvasgatok és az elején is az van irva, hogy a 720p-sel nincs probléma.
Meg hát jó volna tudni biztosan, mert hát ha veszek akkor azért 1-2 évet már húzzon ki, meg amúgy is most kezdenek bejönni a HD-s filmek is.
Meg ha oda kerül a sor, hogy veszek, akkor szintén minimum a 2GB RAM + 1 TB HDD ha már -
szaszlaci
addikt
A felbontása nem sokat számít, a tömörítés fajtája és bitrátája eszik erőforrást.
Amit pár hozzászólással feljebb linkeltem videót, FHD-s, az nálam nem megy jól, 0099-es BIOS-al sem (most próbáltam). Másik topikban a hozzászólásomra, miszerint mennek rajta a HD videók, azt mondták, hogy nem igazán lesznek nézhetőek a komolyabbak.De emberibb bitrátájú meg titkosítás nélküliek szerintem mennek rajta. De majd megmondják, akik használják ilyesmire.
-
zirigy
tag
Sziasztok
Akkor ezek szerint probléma nélkül megy rajta a HD-s film?
Nekem még nincs ilyen alaplapom, de szeretnék.
1 feltételem van: az pedig a HD-s filmek -
Deathlon
csendes tag
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
De a proci hűtő alapján a másik is a 2 magos szerintem.
Egy gépet miért tuningolnak? Egyébként már korábban írtam, hogy egy projektben részt veszek, aminél kiváncsi vagyok mennyit jelent a gyorsabb proci. Valahol olvastam, hogy amire alapon nem jó arra tuningolva se. DE amire alapon jó arra tunigolva még jobb.
Most, hogy tudod a miértre a választ én szeretném tudni a hogyanra! 
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Milyen bitsebességű, milyen kódolású 1080-as videók mennek nálad ??
És milyen lejátszót használsz?Azért kérdem, mert én megkaptam a leoltást egy másik topikban, mikor azt mondtam, mennek ezen a lapon ilyen videók. Nekem nem sikerült összehozni ezt komolyabb demóvideókkal.
Én innen szedtem le ezt "The most interesting scenes from the movie called" 1080p-s videót, és KMPlayer-el bizony nem mondanám, hogy nézhető. -
balkoger
tag
Sziasztok!
Egy kicsit el voltam mással foglalva és nem olvastam a topicot, de a bios-szal variáltam egy kicsit. Sikerült megtalálnom a korábbi biosokat [itt] és letöltöttem a 099-es eredetit iso-ban. Na persze nem akart felmenni, de recovery módban igen. Ha kiírod a cd-re az iso fájlt abban benne van a recovery-hez szükséges ".bio" kiterjesztésű fájl is. Na ez pont elég is, kikapcsolod a gépet, kihúzod a tápkábelt a konnektorból és leveszed a bios jumpert. Vissza tápkábel, elindít, no para nem lesz kép, tök sötét minden, persze a cd a cd-rom-ba berakva. A cd/dvd meghajtódon, ha van lámpa látod, hogy villog, kb 2 perc múlva elalszik feljön a képernyő, megmutatja, hogy mi sikerült neki megvárod, majd kiírja, hogy kapcsold ki. Kikapcsolás után tápkábel kihúz, jumper visszarak (1-2 pin) aztán táp vissza és beindít.
Nekem sikerült így és megint tökéletesen mennek az 1080p-s filmek 70%-os cpu terheltséggel. Ha valaki más biost is ki akar próbálni a fenti linken még fel van sorolva egy pár, mindenesetre én mindegyiket letöltöttem!! -
szaszlaci
addikt
Pedig de!
Illetve lehetséges csak.
GCLF2 NF hűtője
GCLF NF hűtője elvilegTuninggal mi a célod egy ilyen gépnél?

-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Lemaradtam...
A sima atom, hogy lehet magasabb? Ott a proci hűtő sokkal kisebb, mint 2 magoson. Nem hinném, hogy az északi híd hűtésén változtattak volna.
Megprobálom megint hátha most kapok választ: clockgen/setfsb-t probálta már valaki? Igaziból az órajel generátor érdekelne, hogy melyikkel mehet. Tervezem a tesztet és jó volna, ha a procin is tudnék húzni egy kicsit. Vagy sokat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Deathlon
csendes tag
Ok, köszi, várom, várjuk! Az érdekelne, hogy egy 6cm magas dobozba beférne-e, úgy, hogy alatta van egy slim cd....ami 12,7 mm kb.
-
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Köszi szépen! A magasság engem is érdekelne.

Meg az is érdekelne, hogy a chipset, illetve a proci borda együtt mekkora ventit tudna elviselni? Van egy elfekvő 120-as, illetve egy 80-as AC ventim, remélem valamelyik remélem jó lesz rá.
Milyen megoldással lehetne az eredeti bordákra rá erősíteni? Sima csavar, vagy esetleg valami barkácsolást igényel? 
(#677) kingabo!
Dobhatnál egy képet a ventis megoldásodról!

-
Deathlon
csendes tag
Hi
Milyen magas ez az alaplap pontosan? Nem találok infot, vak vagyok.

-
BioNiCMaN
addikt
Van itthon egy elfekvő Thermalright HR-05-ös chipset hűtőm, ezt rá lehet applikálni valahogy a lapra?

Előre is köszi!

-
Destloler
tag
Hali
Olyanban szeretnék segítséget kérni hogy meg tudnátok mondani hol lehet a legolcsobban Intel Atom N330 as mini -itx es alaplapot venni. PH nem árul senki?
Előre is köszönöm a segítséget
-
kingabo
őstag
Tuninggal probálkozott már valaki?

-
kingabo
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Én átraknám lentre a tápcsatlakozót is, hamár egy ventinek vágsz helyet, akkor szerintem érdemes ennek is.
-
jenei92
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
nagyobb képeket nem tudtál volna csinálni?

-
WhiteWalker
nagyúr
Sikerült összerakni a gépet,az antazone passzív hűtővel és a procihűtőre a scythe mini kaze-el.
Ez egy asus ta861es házikóban van,a tápot kaptam havertól,mert ő vett egy emko házat és abba vett külső passzivat pico psu-val.Lóvé híján én nem tudtam olyat venni,így odaadta nekem.[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Egy órát ment eddig,a chipset hűtő nem melegedett,érdekes viszont hogy a proci hőmérséklete nem változott,hiába van rajta a venti.
-
kingabo
őstag
Na csináltam egy gyors tesztet: xp sp3 (tegnap telepítve), 3dmark2001se build 330, 1giga ram(3-3-3-12 időzítéssel 533Mhz-n), 2magos atom, legfrissebb intel driver, ati catalyst 4.8 (ezt kaptam a kártyához
).
Radeon: 4262, intergált intel: 2079. Ez a duplája dx8 alatt.
Jövő kedden vizsga után lesz egy kicsit több időm tesztelni, akkor pluszban még 3dmark03, crystalmark, gunmetal, aquamark. (olyan játékot tesztelek szívesen amiből kiadtak tesztprogit is, mint az utolsó 2 esetén, ha valaki tud ilyenről ajánlja) Ennél frissebb tesztprogikkal szerintem nem érdemes probálkozni. -
Deathlon
csendes tag
Hi
Hol tudom megvenni ezt a deszkát a legolcsóbban? Vagy hol érdemes?
Köszönöm -
kingabo
őstag
Sikerült beszereznem egy radeon 9250-et. Érdekes módon az alaplapi vezérlőt nem tiltotta autómatikusan, így xp-ben 3 monitort is tudnék használni.
kép (azon kívül, hogy itt gizdultam vele 1 monitorral nem sok használ veszem
)Igen a miniitx házaknál nem nagyon marad hely a nagyobb ventinek.

-
WhiteWalker
nagyúr
nálam mindegy,mert egy normál méretű atx-es házban van,így azért van levegőzése,de azért beteszek egy 8cmes ventit hátra...
A procihűtésre én már levágtam 1-1 bordát majd párhuzamosan felfurom a lamellára és felülről kifúrom a bordát és becsavarozom a ventit,ami egy scythe mini kaze lesz...
-
Én próbáltam passzívan hűteni az eredeti bordákkal úgy hogy kint volt az asztalon. Kb egy perc alatt olyan hőmérsékletre forrósodott a chipset és a cpu, hogy visszaraktam a leszabályozott 8cm-es silentblade ventit rá. Ez történt úgy, hogy maximális terhelésen volt s gép. Az a szomorú, pont azon a határon van a hűtése a cuccnak, hogy passzívra már nem merem bízni...főleg nem ha berakom egy házba ahol a levegő hamar átmelegszik. Sőt...ez a házba helyezéses dolog lecserélt hűtésnél se biztos hogy jó móka ha passzív lesz. Legalábbis nem abban a miniitx házban amit majd egyszer meg akarok venni. Ezt majd ki kell kísérleteznem.
-
parandroid
félisten
Akkor idelinkelem: [link].

Amúgy még nem tudom, hogy milyen hűtő, egy ismerős említette, hogy neki van egy P3-as bordája elfekvőben, én meg mondtam, hogy hozza el. Ingyér' van, legfeljebb nem használom.

A nyolccentis ventin gondolkoztam, sőt 12-esen is, nem is lenne rossz ötlet, de nem akarom kivágni a ház tetejét, máshogy meg nemigen tudom betenni, az egész házban nincs nyolc centi magasságnyi hely, gyakorlatilag fektetve sem nagyon férne rá a bordára.
p
-
kingabo
őstag
Pont olyan mint a winfos.
Amíg nem tudod mennyire értek a linuxhoz addig ne mond rám, hogy béna vagyok... Egyébként nem az én dötésem, hogy linuxot is KELL használnom.
Ha valaki válaszolna erre az priviben tegye!peterkeT: miért nem linkelted ide a logoutos írásod? Nem tudom mekkora hútő szereztél, de amik nekem vannak azok a gyári lefogatóval simán felrakhatóak az északi hídra. A procihűtőből kioperálni a lefogatót nem egyszerű. Valaki írta, hogy kell aktív hűtés: persze, csak a házba egy 8cm-es venti sokkal halkabb, mint egy 4cm-es. És mást is tud hűteni.
-
harry
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem mindhárom gépemen passzív borda van a chipseten, az atom gépen is már pár hete (igaz nem megy mindig, és nem is terhelem nagyon - de a másik gépemet igen), és nem nagyon volt gond a passzív üzemből.
-
szaszlaci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én úgy mondanám, hogy kell legyen légáramlás a házban egy 7-800 Ft-os Zalman-al.
Hővezető ragasztó az jól működött nálam műanyag tetejű chip-eken, alig lehetett leszedni. Épp ezért jobban szeretem a szokványos rögzítést sima hővezető pasztával..
-
parandroid
félisten
Csak sajnos muszáj hozzá aktív hűtést alkalmazni, ahogy olvasom...
Amúgy megpróbálok most szerezni (ha minden igaz, már úton van) egy régi P3-as hűtőbordát, kettévágni, és azt felrakni a procira és a chipsetre. Csak még nem tudom, hogyan rögzítsem, a hővezető ragasztótól kicsit tartok, pedig az lenne a legegyszerűbb megoldás.
p
-
harry
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Na jó, de egy Zalman tüske meg 7-800ft, és van vele kb két perc munka...

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Van egy ára,de legalább simán belefért,mindenféle barkács nélkül.
full réz
,kb akkora mint a termalright chipset hűtője.
Jővőhéten teszek fel képet,de addig itt van flash formában arról,hogy hogy lehet felszerelni.
[link]szerintetek elég neki egy 12v-os 5A-es 60w-os külső táp?
-
parandroid
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Vazze, ez iszonyatos áron van a lap árához képest.

Ezzel együtt egy képet tudsz dobni, hogy hogyan néz ki rajta, meg hogy hogy sikerült lefogatni?
p
-
kingabo
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Akkor minden rendben.

-
WhiteWalker
nagyúr
közben megoldódott,a memória volt kipattanva.
-
kingabo
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az nem fun, hanem fan.
Többen is használják passzívan és mindenkinek működik, tehát a venti hiánya nem lehet gond. Inkább az, hogy amikor felraktad a hűtőt véletlenül kicsit megdöntötted és lesarkaztad a chipsetet.
Remélem nem ez történt! Ez "nem indul el a boot" alatt pontosan mit értesz? Nem bootol be az xp/linfos, vagy fel sem pörgeti a vinyót a gép/nem kapcsol be a monitor?
A ventit nem vághatja haza, mert a bios nem tudja megmondani ,hogy vazze 6k-s fordulaton pörögj ha bele döglesz is. Kap a venti egy feszt aztán a motortól függ, hogy mennyit megy vele. (nyilván a 4cm-esen nemugyanolyan motor van mint a 8cm-esen) -
WhiteWalker
nagyúr
Volna egy kérdésem,lecseréltem a chipsethűtőt egy ilyen passzivra:[link]
és ezáltal lekerült a gyári venti és most nem indul el a boot.Műküdhet anélkül hogy nincs rádugva a cpu funra a venti ?
Mi történik ha rádugok egy 8cm halk ventit a cpufunra?Nem vágja tönkre,abból gondolom hogy gyárilag elég magas fordulaton pörgeti
-
kingabo
őstag
Na éppen ezért döntöttem a hdmi mellett.

-
mokar
csendes tag
S-Video(4 tűs) RCA átalakítóval a TV-n szines kép van, de nem a legjobb minőségű !
S-video(7 tűs) RCA átalakítóval a TV-n nincs kép ! -
mokar
csendes tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Az egyik haverom fejlesztő mérnök ( az egy hazánkban is ténykedő TV gyárnak). Én csak azt írtam le amit tőle tudok és a "saját bőrömön" tapasztalok......
holnapra hoz nekem egy csomó ilyen oda vissza alakítgatós apróságokat (s-video-scart , s-video-rca, s-video(4tűs)- 7tűs "valamire" átalakítót stb....... Talán szerdára meg lesz a megoldás, egy bizti sem a Panasonic TV-re, sem a Philips TV-re, sem a Samsung TV-re az a bekötés amit az elején belinkeltem NEM JÓ ! -
szaszlaci
addikt
Azt írod, nem S-Video.
Pedig az S-Video kábelt bele tudod dugni és működik is.
Ezenkívül tudsz még speckó kivezetést is csatlakoztatni, ami kompozitot csinál belőle vagy kihasználja azt.
Ezen kívül egyes VGA-kon van VIVO (video be-, kimenet), erre is jónak kell lennie a csatlakozónak.Tehát, ha az S-Video 4 érpárjával át tudom vinni a képet TV-re (szín, fényesség és két föld), akkor nem lehet más szabvány, ugyanis:
-kompozit: egy szálon megy a szín és a fényesség
-komponens: szín, szín, fényerő, 3x föld
-scart: kompozit vagy RGBTudomásom szerint más nem lehet, de ha tudsz ilyenről, akkor azt türelmetlenül várom!

-
szaszlaci
addikt
Ezen lapon az S-Video-n 7 csatlakozás van. Pont annyi, mint az S-V / TV-out Radeon kártyákon.
Ehhez kell egy "átalakító", ami a kompozit kimenetét vezeti ki, és lehet, hogy ezt tudja is a lap.
És nem lesz rosszabb az S-V-nál. ( utóbbi nem jobb úgy is mondhatnám )Ha linkelsz, használd a "link" gombot a gyorslinkért, mert nem sokan fogják így másolgatni a sorokat böngészőben.
-
mokar
csendes tag
Az általam is belinkelt (http://vganfo.uw.hu/tvout.html) oldalon található leírás szerint nem is működhet, csak akkor ha a TV-ben a Scart bemenet gyárilag Sz*rul van bekötve !!!
Az S-Video bekötése http://www.agendaage.hu/hwbook/co_SVideo.html ( eddig oké a régi linkes leírás is )
A Scart bekötése pedig : http://www.agendaage.hu/hwbook/co_Scart.html
Tehát ha a régi linken a Scart bekötését össze hasonlítod az általam most belinkeltel ( ami a valós bekötés ) látod hogy úgy az tényleg nem működhet .........
-
mokar
csendes tag
S-Video kábel végét levágtam és tettem rá egy scart csatit . Az alábbi link szerint ( http://vganfo.uw.hu/tvout.html ) . De nemhogy fekete-fehér de még kép sincs !( egyébként a csíkokból következtetve ha lenne kép az is f-f lenne ! Ja a TV egy Pana 2Scart,+ RCA van rajta
-
dorsy
csendes tag
Nem razza szet, inkabb a DVD, ami razosabb, de a hat maga ~felcentis tomor karton (sok reteg osszeragasztott papir).
Neked is itt a link VGA hoz, ha tudsz barmit, akkor nekem is uzend meg (UK boltok nem aruljak a pci os karikat)
http://www.sparkle.com.tw/product.asp?id=94 -
dorsy
csendes tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Koszonom szepen. Igyekeztem

Fogyasztast nem tudok merni, de sztem majdnem 100W abbol kiindulva, hogy ezek a tapok kb 60% os hatekonysaguak lehetnek.
Ha lesz ra keret majd beruhazok egy 'normalisabb'ba.VGAt en is 'lattam' 9xxxes nvidiat is, de forgalmazot nem talaltam, tobb europai viszontelado oldalt is megneztem pedig :S
elvileg ez a link, de nalam most nem elerheto: -
mokar
csendes tag
Sziasztok !
Van egy ilyen alaplapos gépem D945GCLF2. Az a gondom vele Hogy a TV kimeneten sehogy sem tudom kiadni a TV-re a jelet ! Egyetlen megjelenítőt érzékel amikor a Monitor és a TV-is rá van csatlakoztatva, mi lehet a gond ?
Nagyon fontos lenne hogy működjön !
Előre is kösz a válaszokat ! -
kingabo
őstag
A ház tetszik, a vinyó meg a hdd nem fogja szétrázni?
Pci-os vga-t én probálok keríteni, de...
Rákérdeztem a milyen vga-s topicba ott ajánlották ezt. Ha ráguglizol a nevükre (pl PCI8500GT-256X) 3 hírt talál róla.
Úgyhogy maradt az ultra low-end: [link], de elvileg kaphatóak. Van a pci-os htpc-s vga-knak egy topic, csak segítőkész ember nincs. Ha tudsz valamit szólj nekem is! -
-
dorsy
csendes tag
Azt hiszem itt az ideje, hogy en is hozzaszoljak, ha mar vettem egy ilyet.
Be is tettem egy karton-lakba, kepeket postolom.
Majd meg le kell festeni/leragasztani valami csinossal, bar igy sem csunya annyira.
A kis venti nekem is hangos.
XP egyelore nem is latta a tobbmagot, mert vmi agyonhekkeltet raktam fel, meg csak ki sem kapcsolta/restartolta a gepem...pedig driverek / sp3 is fent voltak. No comment M$
Jelenleg 2 oprendszer fut rajta:
Ubuntu 8.10 / OpenSuSE 11.1
Mindketto elfogadhato teljesitmennyel, jol dolgozik.
Mivel a HDD egy regi 40G/PATA es a tap egy szinten regi Mercury 350W, igy csak a lap+DVDiro+2G ram harmas par Ft hijjan 30kHUF volt. Haz szinten ugyebar 'ingyen' (konyvtarbol mentett irattarolo fel cm falvastagsagu tomor karton, kabelcsatornabol vagott csikok tartjak a helyen a lapot/hdd-t+hdd alatt a hazbol kivagott reszekkel emeltem meg, hogy elerjen PATA kabele odaig.)Mivel PATA mindket eszkozom, ezert eleg szukos a hely es ~50-52 fokig megy fel a homerseklet bent, viszont pasztat csereltem, majd meg gondolkozom hogy oljam meg. Lehet kivagom a haz bal oldalat is es egy ventit teszek oda +(talan)bordacsre.
Par kep (telefonnal :S):
kepekHa valami valtozna, beszamolok. Jo szorakozast!
PS: ilyen dobozom van meg, ha valakit erdekel...
Tud valaki 'normalisabb' pci nvidia kartyarol? kerem ossza meg velem is

-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Nincs mit! Egy logoutos leírás alapján megnéztem és amiket beállítottak abban azt a progi is beállítja. (ha jól rémlik)
Én most azt probálom eldönteni, hogy egy 9250-es kártya dvi+hdmi kimenettel megér-e nekem 9k-t.
Így használhatnám htpc-ként is a gépem, csak a 9k-t sokallom. -
kingabo
őstag
válasz
Hombár Jenő
üzenetére
Megint egy kicsit szenvedtem ezzel a dologgal: amíg a Firefox3 el nincs indítva semmi gond, elindítás után 5-10 perccel ugrik fel a system procihasználtsága. Kilépés után nem esett vissza a terhelés, nekem csak reboot után állt helyre a dolog (az ff elindításáig). 5letem sincs mi okozza ezt.na reboot
-
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő
üzenetére
Állítólag jók ezek a mérők, bár ha csinálsz egy normális, pontos mérést, esetleg előtét ellenállással 12 V-nál vagy hasonlóak, akkor annak örülünk. Bár valószínű akkor jól mér, ha az előző 48 W volt.
Hőcsövekről meg annyit, hogy olvasta, valaki vett a Conrad-ban ilyet, elég szép áron.
Lehet amúgy csinálni (szintén csak olvastam) : felforralod a vizet egy barázdás belsejű csőben, és leforrasztod. És ennyi. Azért ez mégse egy alulemez, ami hát ehhez képest, khm..
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- TOVÁBBI ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk nekem még háza sincs, emiatt nem is hurcolászom. De ha mégis kell kép világosban csinálhatok.

Milyen megoldással lehetne az eredeti bordákra rá erősíteni? Sima csavar, vagy esetleg valami barkácsolást igényel? 
a lemellák túl hosszúak, én már próbáltam
) és halk meg jól is hűt.