Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ironskin
csendes tag
válasz
balkoger
üzenetére
Lehet hogy átköltözik egy EMKO142-es házikóba és rákerül egy Levicom cool spirit NB hűtő. Eddig a VIA EPIA MII-10000-em lakott benne, de mivel annak az összes TDP-je 4W, így nem fogja zavarni a Feel kis légtere. Szóval ha más nincs, akkor költözés lesz.
Kérdés:
Ha beszélek az EMKO gyártójával és tudok szerezni 90W-os AC/DC adaptert, az érdekelne valakit? (KZM házikó is használhatóvá válhatna...) -
Ironskin
csendes tag
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
balkoger
üzenetére
Köszi, a számtech koboldja
,untam azt a csontvázat.Az alaplapért hogy tudjon vmit is,muszály pénzt kiadni,ha nem is kisebb vagyonra gondolok,de cirka 30 belefér,főleg hogy jönnek az új procik.Ez lesz majd húzos: x58-as lap+proci+ddr3as mem. Nem is számolom a végét,de ez még nem most lesz hogy ilyet veszek.Nekem ez luxus,de azért ez az intel atom lapért 20-at megér.
Elég érdekes kinek mi a sok v mire ad ki pénzt,én pl. cigire és piára sajnálom,de új alkatrészre simán adok ki lóvét.
-
válasz
balkoger
üzenetére
Elismerem egy HD, Full HD tv-n nézni a 720p-t vagy még inkább az 1080p-t az élmény tud lenni.
Nemrég én is tartottam egy Mátrix-maratont hd-ben.
De nekem most leginkább egy számítógép kell. Egy csendes számítógép.
Pont ezért is gondolkodom ezen a lapon és egy kb 19 colos monitoron. (plussz persze a többi hozzávalón)
Nem akarok vele játszani a legújabb játékokkal, játszottam már eleget.
Na jó itt jegyezném meg, az én szívem a stratégiákhoz húz. Azon belül is a jó öreg C&C sorozathoz. Szóval arra azért kíváncsi lennék, elmennek-e ezeken a gépeken.
Persze nem ez alapján fogok dönteni.
Full hd sem annyira izgat. Mostanában a filmeket csak "bealvósra szoktam elindítani" -
tlac
nagyúr
válasz
balkoger
üzenetére
Nekem 47e.-be sikerült összehoznom úgy, hogy volt 300 gigás hdd-m és még nincs benne ODD.
én is ekörüli összeget számoltam
ezen már gondolkoztam, nekem is vannak kimaradt vinyóim, viszont eléggé melegednek hűtés nélkül
jól gondolom, hogy a modecom házban ez még nagyobb problémát jelentene bezsúfolva arra a kis helyre?Ha veszel egy vinyót 15-ért és egy slim ODD is 10 körül van akkor ott tartunk a 72- nél.
ennyiért már kész megoldásokat lehet venni
A kolléga megtámogatja egy vez. nélküli bill.-el (10e.), meg egy kikapcsolós-bekapcsolós távrecsegővel az még 15 mindjárt 97.
azt gondoltam, hogy csak magáról a gépről beszélünk
-
Membrán
tag
válasz
balkoger
üzenetére
Köszönöm a választ. Elnézést ezért a láma kérdésért. Nekem ez a lap még új. Meg kell tanulnom a BIOS-át. Még egy nforce2-es alaplapom van 2600-os Sempronnal. SATA vinyót is most vettem először.
A CD-ROM volt elsőre állítva a boot sorrendnél. A SATA is natívon volt, ezt is átállítottam.
Most jó.
A fórumban sokan panaszkodtak a hűtőbordákra. Valóban kicsik. Mondjuk kár, hogy az intel ezt a régi chipsetet rakta az alaplapra. Nem hiszem el nem fért volna rá egy picivel jobb, kevésbé melegedő. Maximum 1-2 ezressel többe került volna. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Akkor a jelenlegi táp marad házon kívülre. A picopsu-hoz is kéne a 220/12v, ami együtt annyi, mintha megvenném a modecom házat meg a tápját.
Az xboxba akárhogy is néztem leginkább egy noti vinyó férne bele kényelmesen. Lehet marad ház nélkül az egész.
Köszi az infókat!
-
DarkByte
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Ez azért egy kicsit önámítás. Totál kikapcsoltad a deblocking szűrőt, ilyenkor az erősebben tömörített filmeknél ronda blokkosodás jelenhet meg, főleg a homogén felületeken amelyeknél a H.264 ezzel sokat tud nyerni. Ha tudod mérd újra "Skip when safe" beállítással, ez az igazán mérvadó. Gyanítom így már nem lesz annyira rózsás a helyzet.
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Próbálgattam én is a beállításokat, ez tűnik a legjobbnak, amit te is linkeltél. Így már tényleg játszik mindent.
Pedig egy másik topikban hogy kiröhögtek, mikor azt mondtam, Atom-on FullHD.
amargo: egy 400 MHz-es videó proci jobban gyorsabban tömörít ki, mint egy 4*800-as?
Vagy ez csak a komolyabb kártyákra igaz? Bár még azok sem túl gyorsak. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Köszi a képeket! Holnap meg is nézem, mit hoz nálam a beállítás.
VGA teljesítmény meg tuti hogy nem kell a videólejátszáshoz, hisz ez nem 3D-s teljesítmény, hanem csak egy sima képmegjelenítés, amit ki kell tömöríteni, az meg CPU. (Szerintem.)
Egyébként nem lenne annyira rossz ez az Intel VGA: 400 MHz, 4 pipeline, 1 vertex, 4 pixel, 1600 M texel/sec.
Radeon 9500 szint lenne kb, hogyha nem rendszermemóriát használna retek sávszélességgel. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Filmekkel nincs gond, az normális bitrátát használ.
Fényképekkel ne fáradj, van itt egy demó-videót, ha ráérsz, ezt nézd már meg légyszíves!
Ez a cím, és a második 720p videót kellene valamikor megnézned. Híd van a képen, jeget robbantanak.KMPlayert használok egyébként, saját kodekjei vannak, rendszerre nincsenek is feltelepítve.
Nagyon jó lejátszó, és erőforrás kihasználásban a legjobb, amit valaha láttam. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Igen sp3as xp, semmi sebesség beli különbséget nem látok az sp2shez képest (eddig sp2 volt 1-2 hete tértem át sp3-ra) A hiba amiről többször is írtam, hogy a system az egyik magot teljesen leterheli, az sp3 alatt eddig nem jött elő, pedig ugyanúgy használom a gépet.
Ha valaki megmondja melyik pll-el működik a setfsb, akkor lehet szó sp2 vs sp3-ról
A radeon tuning is érdekes lesz, mert xar a gyári hűtés és atitool pillanatok alatt túlmelegíti.
(teszt erejéig kapni fog egy ventit, csak az összes kis ventim qrva hangos
) -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Win 7 beta (második) 500 mega ram-ot eszik alaphangon minden nélkül.
Az ablakok mozgatáskor nem igazán mennek szépen, fehér csík marad utánuk.
Véglegesben ez biztos ki lesz javítva, és nem a VGA gyengesége miatt megy így remélhetőleg.
Amúgy gyors, mégiscsak egy 4 magos CPU és 1-2 giga RAM...
Mondjuk nálam XP is gyors, semmi baj nincs vele. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Hát nem tudom valóságban mennyit nyersz vele/mivel használod ki. 32mb-ről, 128mb-re állítva 3dmark2001se-ben ~300ponttal kapott többet, ram négyszerezve, a pontszám ~15%-al nött.
(emiatt nem veszek 2gigás ramot, hogy ki tudjam probálni mennyit javít a helyzeten a 256mb) -
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Nálam 128mb a max biosban, illetve van a dinamikusan változó... 1gb ramom van pagefile nélkül. 512mb-vel az ff hamar megtöltötte a ramot, egyébként 2-300mega szabad volt mindig.
Jövő héten vége a vizsgaidőszaknak, akkor kiprobálom, hogy teljesen szűz win-en tesztelek, hogy a 2 vga driver ne akadhasson össze. Más okát nem tudom a cpu pont visszaesésének. (megnéztem process explorerrel és a procit akkor valami rendszer cucc elég rendesen lefoglalta: a fele a terhelésnek piros volt, persze a másik 3 mag üresjáratban ment) -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Milyen bitsebességű, milyen kódolású 1080-as videók mennek nálad ??
És milyen lejátszót használsz?Azért kérdem, mert én megkaptam a leoltást egy másik topikban, mikor azt mondtam, mennek ezen a lapon ilyen videók. Nekem nem sikerült összehozni ezt komolyabb demóvideókkal.
Én innen szedtem le ezt "The most interesting scenes from the movie called" 1080p-s videót, és KMPlayer-el bizony nem mondanám, hogy nézhető. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Akkor csak én vagyok közülünk szerencsés, ugyanis:
0099->0138
A HD videó (ugyanazon filmnél) eddig egy magot 25%-ra terhelt, most frissítés után, csak 13-16%-ra terheli.
Ezenkívül a memóriatesztek átlageredménye is rengeteget javult.Környezet:
video: 14.32.4.4926
chipset: 9.0.0.1009_PV_Intel
LAN: 5.694
hang: 5657WinXPProf SP2
SM Player, képeldobás kikapcsolva -
balkoger
tag
válasz
balkoger
üzenetére
Hát nem vagyok elragadtatva az eredményektől, bizony a HD videók lejátszásánál legalább 25%-al megemelkedtek az eredményeim, most így hirtelen .
Senkinek nem ajánlom a biosfrissítést, legalábbis nálam ez az eredmény, pedig frissítettem utána a drivereket is, de ugyanúgy magasabbak az eredmények így is!
Ki milyen vga-driverrel használja a lapját????? Azért újra átnézem a beállításaimat is! -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Nem, látszólag semmi..
Aki meg bővíteni akar, mindenképp a kocka házat vegye, elég jónan tűnik kép alapján.
Tápot pedig lehet úgy is meg lehetne oldani, hogy 12 V-os laptop táp + csinálni hozzá egy pico tápot. Ugyebár a többi feszültségnél nincs fogyasztás, csak 12-nél.
Vagy le is lehet másolni a Modecom házét, nem nagyon bonyolult. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Lejárt az 5 perc szerk idő, szal erre már külön
A pci riser igaziból fel sem merült, mert nem maradna hely a hűtésra, ahogy Te is írtad. Igaziból csak úgy beraktam volna a tunert, ha befért volna, de "túl magas". (azért vicc, hogy a félmagas tuner is túl magas...
újabb tervezési hibája a háznak??
) Az annyira nem zavarna, hogy csak állítva lehetne használni, amúgy is úgy szerettem volna. Mondjuk most nagyon se kedvem se időm nincs szétvágni egy házat. Akkor úgy érzem marad a hangos -szerintem- rondább hangos tápos kocka... A tápot mondjuk meg tudom oldani, mert találtam itthon egy lite-on 90w-os mini tápot 8cmes halk ventivel, csak a + tápcsati(2*12V) hiányzik róla, de az könnyen pótolható. (van is egy tápom amiről le lehetne vágni, csak ha hoznak egy "ránézésre" táphibás gépet, akkor nem lesz pót tápom amivel ki tom probálni
)
Mind1 nem sűrgős annyira a ház vétel, elfér így is az asztalomon.
Ja és köszönjük a tesztet!

-
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Először is BÚÉK mindenkinek!
Nem nagy szám pedig!
Leszeded az intel oldaláról az exe kiterjesztésű bios filet (elvileg a 3.) elindít egy telepítőt, next-next-finish, újraindítja a géped, post után megcsinálja a frissítést, megint rebbot és kész is vagy.
Egy régebbi hsz-edre: azért mégis szerencsés vagy mert összejött a hdtv-vel az összekötés.
nem zavar az álvány mögötti kábel dzsungel?Ja egy kérdés: akinek modecom feel 202/302 háza van: jól látom, hogy nincs hátul a bővítő kártyának hely kivágva? Mondjuk ez még orvosolható
, valaki le tudná mérni, mekkora távolság van a pci slot és a tető között?Előre is köszi a válaszokat!
-
harry
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Nem fogok routert használni, minek, ott a szerver. Fix időpontos bekapcsolást BIOSból be lehetne állítani, de az sem jó - akkor kapcsoljon be, amikor egy kliens is.
Most próbaképp a kliensemet egyből a szerverre kötöttem, amin be van állítva, hogy fizikai aktivitásra ébredjen, ezzel kapcsolatosan itt már írtam: [link] -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Igen, úgy használom kizárólag.
Egy másik alaplap optikai/koax (Gigabyte asszem) kivezetését szereztem hozzá. (Kicsit reszelni kellett.)
Optikai kimenetek: pozitív, nulla, adat. Ezt valahogy rákötöd és megy. A koax meg ha minden igaz, nulla és adat.Neked is BUÉK!
Azt csak halkan mondom:
720HD: 1366 x 720
HD: 1366 x 720 vagy 1360 x 720
FHD / 1080: 1920 x 1080 -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Ha valamit kiír a TV, akkor az a kapott jel, ez szinte biztos. Különbséget nem nagyon fogsz látni, mert a TV a videókat felkonvertálja szépen, ahogy kell. Számítógépes játékokat nem tudja rendesen, mert nem arra van optimalizálva az elektronika.
Jó HD-s tévénél DVD és HD videó között nincs igazából különbség képfelbontást illetően látványra.
Full HD-d TV-n elég ronda lesz a DVD, viszont ott a HD és FullHD videó közt nem sok különbséget látni. (ezért is javasolt talán a HD TV mellett dönteni)
CRT TV-t meg el kellene végre felejteni mindenre..Chipset bordád olyan volt, mint a képen? Mert nekem nem. Ez esetben elképzelhető, hogy egyikünk alaplapja újabb, és rátettek/levettek valamiket róla..
Azt meg tényleg jó volna már tudni, mit is mérünk..
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger
üzenetére
El foglak keseríteni.
Ne vegyél képcsöves TV-t, ha azon akarsz szöveget olvasni. Azoknak 720*576 a felbontása, azon nem lehet rendesen elolvasni a magasabb felbontásból összenyomott képet, illetve azon a szöveget, csak a nagyobb méretű betűket (mondjuk filmfeliratot, de azt én is igyekszem még nagyobbra állítani az ffdshowban). -
rankesz
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Hello!
Neked gond nélkül megy az 1920x1080as felbontás? Nálam sajna ahogy leokézom csak kb 5 másodpercenként van kép egy pillanatra... Viszont érdekes hogy az 1920x1200as felbontást meg elvileg lekezeli csak a TV infójában 1600x1200at ír.
... igen, próbáltam már Powerstrip-el
Semmi eredmény
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Ismerős
(más lapnál volt ilyen). Asszem itt is lehet figyelmeztetést kérni, de használtan volt, nem problémázott.
Amúgy lehet hogy ez egy kicsit más alaplap: szóval az enyémen nem ilyen bordák voltak gyárilag, hanem alacsonyabbak. 0099-es BIOS van, próbáltam frissíteni, de nem ment..
Neked a hőmérők hogy vannak, mi a véleményed róla? (előző hozzászólások) Jó volna tudni, hogy mégis mit mérnek.
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Naná, hogy jól megy!
Én sima HD videóval próbáltam, na ott egyetlen magot terhelt csak úgy 90%-ig.
Ha valakinek újdonság, érdemes még kikapcsolni a képeldobást, mert az is csak ront a teljesítményen, holott javítania kellene..Turorudi:Elbeszélünk egymás mellett. Persze, hogy jobb hatásfokú az oldalsó ventid, de én a hdd-t is hűteni akarom.
Viszont a SpeedFan-os megjegyzésedet nem értem. Ugyebár egy üres kivezetés termisztor nélkül (gondolom itt is ez van) nem változik és valami irreális értéket mutat, nálam pedig mégis.
Itt átneveztem az érzékelőket, és a négy magot sem mutatja. Szerinted mi az oka a változásnak?
(Ami reálisnak tűnik hőfokok alapján)
-
Zotya984
senior tag
válasz
balkoger
üzenetére
Hali
Nagyon szépen köszönöm a tesztet. Ez döntötte el bennem hogy ilyen lapot kell vennem. Semmi másra nem lessz használva csak net, filmnézés, szövegszerkeztés, na meg winrar (bár erre lehet hogy kicsi lessz az atom330). 2 kérdesem lenne még: mennyi ram van a kicsikén?
Ha majd megjön a cucc segítessz beállítani core avc-t? -
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger
üzenetére
Nem azt jelenti, mert az csak a proci kupakjának a hőfoka. Az lényegében csak az, hogy mennyire veszi át a magokat védő alumínium lapka a magok hőjét, tehát semmire nem jó ez az infó (a Core Temp is csak a magok hőmérsékletét mutatja és be lehet állítani, hogy az értesítési területen csak a legmelegebb magot mutassa)
A legmelegebb magot kell nézni tehát, az a lényeg, hogy a legmelegebb mag ne melegedjen túl. A több magos prociknál nincs olyan, hogy a processzor hőmérséklete, külön a magok számítanak. Szóval ez is azt mutatja, mint a CoreTemp. -
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger
üzenetére
Úgy értettem, hogy a Core procikat méri ez a kis alkalmazás.
Szóval igen, ezek a reális értékek. A kérdőjel az semmi, csak úgy kb. 30C alatt tesz egy kérdőjelet, mert az már hihetetlenül hűvös. De mivel az a második mag, az általában mindig is jóval alacsonyabb hőfokon lesz az elsőhöz képest. Ezek egyébként sokkal jobb értékek, mint a gyári hűtéssel, úgyhogy megérte a csere. Esetleg odapörkölhetnél neki Prime95-tel, hogy mondjuk 10 perc után meddig kúsznak fel az értékek. -
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Nem akartalak semmilyen módon megbántani. Még egyszer SRY, az előzményekért.
Nem a te szavahihetőségedet kérdőjeleztem meg hanem a programét. Nem kell elhinni mindent amit egy program kiír, fenntartással kell kezelni a falsnak látszó méréseket. Szerintem ebben az esetben a program olvassa ki rosszul a hőmérsékleti adatokat a prociból. A proci hőmérője szerintem nagyságrendileg jól mér. -
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger
üzenetére
Szia,
tudok. CoreTemp. Ez direkt erre az architekturara van kifejlesztve, az a realis ertek, amit az mutat. Es nem mutat 4 magot, ha csak ketto van. Egyebkent az Everest a 4.6 verziotol jol mutatja az Atom procikat.
A CoreTemp INNEN toltheto le (free).
ha tudsz, ezzel is kuldjel legyszi a reportot. Koszi -
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Nem süllyedek le a szintedre hogy nem tudom leírni a neved rendesen. Ennyi vagy és nem több.
De ami ott van Core hőfokok azt te elhiszed?? Hogy Idle, meg a terhelt hőfokok között nincs különbség? Folyamatosan 17 fok? Gondolom a tiéd is terhelve tartja a 15 fokot.
Én elhiszem hogy igazat írtá, legalábbis annak véled, szerintem tévesen. Csak magadat vered át senki mást. -
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Ember, gondolkozz már a fejeddel, mert tudniillik azért van.
Te honnan veszed hogy ez teljesen reális érték??
15 fokos proci maghőmérséklet egy 25 fokos szobában?? Elhiszem hogy nem volt az udvaron ha iglu-ban laksz.
ÉN sajnálom hogy te elhiszed ezt.
Már találkoztam hozzád hasonló emberrel a P4-es topikban, az ő procija 22 fokos volt nyáron. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rankesz
veterán
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Giinos: Egy slot1-es procihűtő bordájáról levágtam a két szélét. Simán az eredeti rugóval fogattam fel. Annyi, hogy egy tüskét ki kellett törni, hogy elférjen a felfogató drótjában a hajlítás.
Nálam a procihűtő a legmagasabb, így ha jól látom, egy 2 cm vastag venti elférne épphogy.
A 2,5 már tuti nem.
A venti az gyárilag szabályozható, a potit ráragasztottam az oldalára (a ház háta felé van egy csillanás, na az az. Ezen kívül egy poti+tranzisztorral is meg lehet oldani sebességszabályzást.
Az elejét kell lenyitni, és alatta van az ODD, de nálam külön vastag fajta PC-s DVD van rákötve.
Hogyha valamiről esetleg kellene kép, akkor szólj! -
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger
üzenetére
A remote1 az a proci kupakjának a hőfoka (ez egy teljesen használhatatlan info, de más analizáló progi is méri). Viszont ha megnézed, a speedfan maghőmérsékletekre teljesen marhaságokat ír ki, ráadásul 4 magot számol, holott fizikailag csak kettő van. Nálam ilyen hőfokokat mér a proci magokra: 2, 17, 3, 18 - teljesen irreális, pláne, hogy CoreTemppel megnézem a normál értékeket.
A remote2-re az Everest azt írja, hogy Aux, ami szintén nem nagyon jelenthet semmit (az utolsó Everest sem teljesen jó még ezzel a lappal), de ezek szerint tényleg lehet valami érzékelő még a lapon. Csak tudtommal a chipsetre nincsen érzékelő.. Szerintem ez egy beköthető érzékelő volna a lapon - de megkérdezem az Everest topicban a fejlesztőktől. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Hmm.
Nálam a 2800+ Barton a "szokványos" kodekkel igen rendesen szaggatta a HD videót.
Felraktam egy a fórumon ajánlottat, és 20-30%-ra terhel, pörgetésnél is villámgyors. Talán érdemes kipróbálnod ! -
GeeF
csendes tag
válasz
balkoger
üzenetére
Engem is érdekelne,hogyan lehet lehalkítani
Ilyen fogyasztásmérőt honnan lehet szerezni ?Egy rövid kis review a KMZ mini itx házról, hátha érdekel valakit:
Eboltból rendeltem, mivel éppen raktáron is volt, másnap kihozta a futár. Első benyomásaim nagyon pozitívak voltak, nem tűnik gagyinak a ház.Az előlap fényes fekete műanyag, ami meglehetősen vonzza a port. Előlapon 2 USB csatlakozó van, bekapcsoló gomb, működésjelző, illetve merevlemez aktivitás led, reset és a fejhallgató/mikrofon csatlakozók.
Az előlap felső része billenős megoldású.A beépített DVD meghajtó tálcáját a kis oldalt levő ezüst színű műanyagrúd megnyomása adja ki. Ilyankor az előlap előrebukik (a tálca kinyomja), majd a tálca bevonásakor egy kis rugó visszarántja az előlapot, így alapállapotban takart a meghajtó.Nekem bejött ez a megoldás, teljesen olajozottan jár, nem akad, nem fejt ki ellenállást. A led és a kapcsolók is mind négyzetes kialakításúak, ami megy a ház dizájnjához.Külső *5 -s. Lássuk a belsőt.Első ránézésre itt is minden rendben van. Szereléskor már történtek apróbb malőrök. A ház eléggé sorjás, sikerült egy vágást beszereznem, utána már jobban ügyeltem erre. Amire vigyázni érdemes, hogy a házhűtő 9cm-es ventit kifejezetten csak utoljára szerelje be az ember, mert nem fér el tőle a DVD meghajtó a beszerelésekor, azt ugyanis előlről nem lehet becsúsztatni, csak hátulról. Az előlapi USB kivezetések csatlakozója nem egyben van, hanem szálanként, elég nehézkes odaszurkálni egyenként a tűkre, de végülis annyira nem vészes, nem volt vele gond. A tápegység apró, oldalt található.Ránézésre egy 4centis ventillátor szívja ki belőle a forró levegőt, meglehetősen zajosan. Hangja a korai CD meghajtók porszívószerű hangjára emlékeztet.A tápból kijön 2-2 sata illetve molex csatlakozó, tehát annyira sok mindent nem tudsz rádugni. Az atomos alaplappal adott a hátsó csatlakozók elő jövő fémplatni beillesztése se ment zökkenőmentesen, igen meg kellett vele küzdeni, de csak a helyére ment. Nem tudom ez a ház kidolgozottságának köszönhető e.
A ház alján kétoldalt vannak a szellőzőnyílások, ami igen praktikus, mert a házhűtő által keltett vákum, pont az alaplapi hűtőbordákra szívja be kintről a levegőt.
Az összerakott gép elsőre gond nélkül elindult, és igen elégedett vagyok a duplamagos atomproci teljesítményével. Az everest tanulsága szerint üresen 45 fokos a proci (25 fok szobahőmérsékleten), kis terheléssel 47 fokos (böngészés, torrent+ winamp a háttérben).
Nagyobb terhelésen is eddig 51 fok volt a legmagasabb amit sikerült elérnem. Én nem nyugtalankodnék a cpu passzív hűtése miatt, teljesen megfelelő, nem is javasolnám cserélni. A chipset hűtés hangjáról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert a táp hangja elnyom mindent, legyen az chipsethűtő, vagy házventi. Ettől eltekintve nagyon jó kis rendszer, elégedett vagyok vele. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Ezt a házat nem láttam itthon, viszont én ezt fogom venni. Kb ugyan az, csak egy CD-nyivel magasabb.
Más: minőségben a komponens elég jó, kicsit több a zaj benne, mint egy hdmi esetén.
VGA-n meg SZERINTEM be lehet állítani 1366*720-at, PowerStrip segítségével. Régen én is használtam valami 1320x1024-et, vagy milyen felbontást. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Tényleg a tv-tunner.
Csak nekem úgy rémlik, hogy inkább a high end vidkarikra rakott az ati annó tv-tunnert is, a low endekre nem. (remélem tévedek
) Mondjuk nálam az is megoldás, hogyha a monitoromon használom a gépet, akkor a tv-tunnert rakom bele, ha átviszem a tv-hez meg a dvi-os vidkari kerül bele. Esetleg egy usb-s tv-tunnerrel nem kell cserélgetni.
Lehet vga terén érdemes ide átlesni... -
harry
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Ez azért kicsit fura, nekem 43W az idle fogyasztása
Mondjuk arra nem emlékszem, hogy bejelentkeztem-e (ubuntu - nincs rákötve monitor), azt hiszem csak annyit csináltam, hogy rádugtam mérőre, és vártam úgy egy percet, akkor lehettem a login screennél. Ez csak azért számíthat, mert pl. egy vindózos üdvözlőképernyőnél többet evett az egyik gépem, mint bejelentkezés után (ráadásul nem kis különbség volt). Hmm.
A gép amúgy egy d945gclf2 lap, 1giga 800as ram, 320 sta vinyó, 250W-os 80+os FSP táp. Ami kicsit furcsa, hogy kikapcsolt állapotban is valami 10W-ot fogyasztott (az X2es gépem meg 38at
). -
sazabi
aktív tag
válasz
balkoger
üzenetére
turorudi kábelkötegelő lol

azzal a megoldással kérhetnénk hőmérséklet adatokat?saját megoldásom:
gyári bordák fölé lógatott 8centis 1500rpm, adatok speedfanból:
idle:
ambient 28C
remote1 40C
remote2 33C
hdd0 36C
core0 1C
core1 17C
core2 1C
core3 17C4 óra diablo2

ambient 28
remote1 46
remote2 35
hd0 37
core0 7
core1 17
core2 7
core3 172 óra orthos+720p film+webböngészés+winamp+mindenmás
ambient 31C
remote1 53C
remote2 36C
hdd0 37C
core0 17C
core1 17C
core2 17C
core3 17C -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
balkoger
üzenetére
Hejhó!
Nem feltétlenül gyorsabb. Ráadásul, ha IDE-> konvertert használsz, akkor 50% az esélye, hogy menni fog egyből. Általában nem szeretik az UDMA módokat, PIO-ba kell átkapcsolni az alaplapi vezérlőt.
Egyetlen feltétlen előnye viszon van. Nem lóg ki a házból, hanem benne van.
ps: most látom csak, hogy ez egy sata-s cucc. Ilyet még nem is láttam.

Új hozzászólás Aktív témák
- ROG STRIX B660-F GAMING WIFI
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,untam azt a csontvázat.
Utólagos engedelmeddel.
Akkor a jelenlegi táp marad házon kívülre. A picopsu-hoz is kéne a 220/12v, ami együtt annyi, mintha megvenném a modecom házat meg a tápját.
A radeon tuning is érdekes lesz, mert xar a gyári hűtés és atitool pillanatok alatt túlmelegíti.
)
) Az annyira nem zavarna, hogy csak állítva lehetne használni, amúgy is úgy szerettem volna. Mondjuk most nagyon se kedvem se időm nincs szétvágni egy házat. Akkor úgy érzem marad a hangos -szerintem- rondább hangos tápos kocka... A tápot mondjuk meg tudom oldani, mert találtam itthon egy lite-on 90w-os mini tápot 8cmes halk ventivel, csak a + tápcsati(2*12V) hiányzik róla, de az könnyen pótolható. (van is egy tápom amiről le lehetne vágni, csak ha hoznak egy "ránézésre" táphibás gépet, akkor nem lesz pót tápom amivel ki tom probálni

nem zavar az álvány mögötti kábel dzsungel?
, valaki le tudná mérni, mekkora távolság van a pci slot és a tető között?
Én elhiszem hogy igazat írtá, legalábbis annak véled, szerintem tévesen. Csak magadat vered át senki mást.
) Mondjuk nálam az is megoldás, hogyha a monitoromon használom a gépet, akkor a tv-tunnert rakom bele, ha átviszem a tv-hez meg a dvi-os vidkari kerül bele. Esetleg egy usb-s tv-tunnerrel nem kell cserélgetni.