- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
krobi227
csendes tag
válasz
canniball #1899 üzenetére
Köszönöm válaszod,
egy másik asztali gépen is kipróbáltam a beállításokat amit az intelen is van, ott is engedélyezve van a hibrid alvás funkció, ott ha alvó állapotot választok a gép teljesen kikapcsol ventilátor hdd nem pörög. ilyen állapotot szeretnék elérni az enyémen is de nem akar összejönni...ismét kipróbáltam az intelen is, de látszólag alsszik, a ventik viszont pörögnek, és sehogy sem bírom újraéleszteni... a powerrel kikapcsol, de ha visszakapcsolom akkor is csak feke kép van, áramtalanítás majd újra power után viszont egy hibernált szerű állapotból felébresszti, nyitva vannak az alkalmazások amit utólag használtam.
érdekes hogy minden egyéb tekintetben tökéletesen működik a gép, a tápot is használtam már más alaplappal, ott is ment simán az alvás, max annyi lehet hogy 20tűs csatival csatlakozok az alapra a 24 helyett, de a hibernálás az így is tökéletesen megy a random újraindításoktól eltekintve...
-
canniball
nagyúr
válasz
krobi227 #1898 üzenetére
"...annyi a gond hogy a windows leáll csak a gépet felejti el kikapcsolni..."
Na de a készenlétnek épp az a lényege, hogy a gép nem kapcsol ki (teljesen).A hibernálós-felébredős problémád sajna nem tudom mitől lehet, BIOS-ban körül kéne nézni nincs-e engedélyezve valami wake on funkció.
"Az sleep mód viszont teljesen kiüti..."
Épp most próbáltam ki a kedvetekért, nálam teljesen rendben működik: lemegy készenlétbe, majd ha megmozgatom az egeret visszajön mintha mise történt volna.Akkor neked is: a bill./egér visszahozhatja a gépet beállítást (ha van ilyen) nézted már?
-
krobi227
csendes tag
válasz
canniball #1897 üzenetére
Az S3 az mindenképp be van állítva, különben nem engedte a hibernálást(legalábbis is úgy emlékszem), annyi a gond hogy a windows leáll csak a gépet felejti el kikapcsolni...ezzel szemben ha hibernálom minden probléma nélkül megáll, attól eltekintve hogy rendszertelen időközönként elindul mintha bekapcsoltam volna.
Az sleep mód viszont teljesen kiüti, mit ahogy a kolléga írta csak a tápkábel kihúzása segít... -
canniball
nagyúr
válasz
#94180096 #1896 üzenetére
Nálam (mint már korábban írtam) menetközben szokott néha 1-1 másodpercre eltűnni a lan, szerencsére egyből vissza is jön és mostanában elég ritkán játssza ezt.
Altatás alatt a készenléti állapotot értitek? Ha igen a ventis problémát az Abit IC7-emnél az oldotta meg, hogy S1-ről S3-ra állítottam, ennél a lapnál viszont sajna ez sem megoldás, így nem szórakoztam vele tovább. Viszont (emlékeim szerint) azzal semmi gond nem volt, hogy visszajöjjön suspedből a gép; a bill./egér visszahozhatja a gépt beállítást (ha van ilyen) nézted már?
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdekes tüneteket tapasztaltam ma a D945GCLF2-es alaplapomon. Reggel bekapcsolom a TV-t (mert arra van rákötve a lap) és azt látom, hogy a hálózati kábel nincsen bedugva.
Megnézem hátul a routeren, és nem világít az a led aminek kellene. Próbáltam másik kábellel is,de semmi eredmény. Na gondoltam most vihetem szervízbe a lapomat. Aztán ahogy visszatettem a házat a helyére, véletlen kikapcsolt (gondolom kihúzódott a kábel). Bekapcsolom, és láss csodát minden működik rajta.
Valaki tudja mitől lehetett ez? Döglődik a hálókártya?krobi227:
Nekem XP-nél csinálja ugyan ezt, sőt altatás után csak ugye kikapcsolni lehet, utána viszont nem tudom bekapcsolni, csak ha előtte áramtalanítom. Aszt hiszem, a BIOS frissítés nem oldotta meg nálam. -
krobi227
csendes tag
sziasztok,
először is köszön még egyszer a segítőkész hozzászólásokat! ismételten kérdéssel fordulok hozzátok, win7-et futtatok kis atomos alaplapommal, és olyan gondom van hogy nem megy az "alvó állapot" egyerűen meggajdul tőle, a gép látszóalg megáll, de a venti tovább pörög rajta ilyenkor csak nagy power off-al tudom kikapcsolni, a hibernálás működik viszont, attól eltekintve, hogy rendszertelen időközökét bekapcsol...ami mondjuk elalvás lőtt elég idegesítő...ha van valami ötletetek osszátok meg velem.
előre is köszönöm a válaszokat! -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1892 üzenetére
Ezért raktam elé a ~ (aka kb.) jelet. A GSEJT valamelyik dokumentumában vannak mérések minimál és "nagyobb" konfigra is, ha emlékeim nem csalnak az 5A-t utóbbihoz javasolták. Márpedig marcias 4HDD-vel akar nyomulni.
Egyedül a 12V és a 2.5mm fix.
-
-
válasz
marcias #1887 üzenetére
Amit adnak hozzá kábel, amúgy is csak két eszközre jó. De ha találsz olyan átalakítót, oszthatod tovább. Akkor járnál a legjobban, ha te is egy pata, egy sata kábeleset kapnál, és patát leosztod két satára.
Az univerzális táp is működik, ha épp 12V-ot sikerül polaritáshelyesen kicsikarni, megfelelő csatlakozóval. VAGY, adhatsz neki atx tápról energiát, a procikábelen át.
-
marcias
őstag
És a SATA tápot nem lehet ketté osztani? Mert így már csak 2 eszközre van lehetőség, az meg biztosan kevés nekem
canniball: 55 euró?
Ennek kábé a felét szeretném rákölteni. Van rá esély, hogy más univerzális töltővel is működhet? Pl. itt a Trust árlistáján 43 euró már barátságosabb, és a 70W még untig elég kell, hogy legyen.
-
válasz
marcias #1879 üzenetére
Nem 12V-os notebooktápról fogod hajtani. Főleg amiatt, mert eddig én még 12V-os notebook tápot nem láttam. Jellemzően magasabb feszültségűek, úgy 15V és 19V közt. Ha már használt tápot akarsz keríteni hozzá, akkor régi tft monitorok tápja jöhet szóba. Szinte mind kivétel nélkül 12V-os volt ahogy láttam. Persze ez még nem garantálja azt, hogy a csatlakozó is stimmelni fog.
A kérdésedre válaszolva: az alaplaphoz kapsz egy kábelt, ami molex egyik végén, és sorosan fel van rá fűzve két db tápkábel. Egy sata, és egy pata táp. Utóbbin értetlenkedek kissé, mivel a 44 pines pata tartalmazza a tápot az alaplapon, viszont két sata dugható rá.
-
marcias
őstag
Üdv!
Érdekelne pár infó az Intel GSEJT-es alaplapjáról. Különös tekintettel arra, hogy a tápellátás hogyan oldható meg. Többen írták, hogy 12V-os notebookos adapterrel lehet etetni, mivel van a hátlapon egy 12V-os dcdc csatlakozó. Ez eddig oké, de a gépre kapcsolt perifériák, jellemzően 3,5"-os HDD-k hogyan kapnak áramot?
Köszi -
Nahar
tag
válasz
wassermann #1877 üzenetére
Köszi szépen!
-
Nahar
tag
Intel Biost nem ismerem. Be lehet állítani, hogy USB-ről bootoljon?
-
solarix45
senior tag
Na, úgy néz ki, hogy a Foobar már megy az USB-s hangkarival, és amúgy is csak háttérzajnak kell, úgyhogy a helyzet úgy néz ki, megoldva
-
solarix45
senior tag
Hát őőő... Nekem az kéne, hogy két kimenet legyen, az egyikre az MPC-HC, a másikra meg a Foobar 2000 kimenete menne, mindkettőben állítható, hogy melyik eszközt használja. De mivel az alaplapi tüsikre nincs dugva semmi, így azt nem is lehet kiválasztani.
Szóval tiltás nem kell, de érzékelés igen. Most feladtam a lecót, mi? -
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1870 üzenetére
Legujabb Realtek driverben igy kell letiltani.
-
nyunyu
félisten
De hogy Azalia kompatibilis-e, vagy oldschool kiosztasu a hang resze, azt ne kerdezd
AC97-hez kepest +2 drot van bekotve, HD Audio-hoz kepest -2, igy az adott lapon vagy mukodik, vagy nem az automatikus fejhallgato erzekeles.
P35-DS3-as lapomon egyaltalan nem adott hangot, amig nem tiltottam le az automatikus bedugas erzekelest a Realtek driverben.
Szoval nalam max AC97-kent uzemel, nem nemitja a hatso kimenetet, ha ra van elol dugva valami. -
nyunyu
félisten
válasz
solarix45 #1864 üzenetére
Nem tudja valaki, honnan lehetne olcsón szerezni valami audio előlapi panel kivezetést? Olyat, amit a lap tüskéire lehet rádugni.
Tetszoleges bontoban?
Jut eszembe, van itthon par Morex 2699-bol kioperalt 2xUSB+Mic+Line-out+FireWire kivezetes, par sorert elcserelheto Budan.
De hogy Azalia kompatibilis-e, vagy oldschool kiosztasu a hang resze, azt ne kerdezd -
creed30
aktív tag
sziasztok
többször próbáltam már de egyszerűen nem lehet letölteni a lapom kézikönyvét
tudna valaki segíteni?
típus:intel bay field D865GBF -
solarix45
senior tag
Nem tudja valaki, honnan lehetne olcsón szerezni valami audio előlapi panel kivezetést? Olyat, amit a lap tüskéire lehet rádugni. Igazából nekem csak annyi kéne, hogy a tüskékből jack-re átalakítani a kimenetet, hogy két sztereo kimenetem legyen. Forrasztgatni nem nagyon akarok, mert nem értem, mit hova kéne kötni, láttam, hogy vannak mindenféle érzékelők ott, fene tudja, hogy műxik.
Valami ilyesmi lenne jó: [link], csak ez 3000 péz, mire ideér.
-
válasz
wassermann #1859 üzenetére
F10 a boot order
F12 a hálózati boot
F2-őt remélhetőleg ismeritek -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1859 üzenetére
Ja igen a z betű
Legjobb emlékeim szerint F10. Annó amikor kerestem megnyomtam az F10 aztán az F11 és így meg nem jelent meg a boot menü.
-
wassermann
addikt
válasz
kingabo #1858 üzenetére
Bocs hogy csak most jelentkezem - Mivel az utolsót kivéve a memória paramétereknél csak kicsi a változás (pl 5ről 3ra) nem kell túl sokat sakkozni. Viszont a laikusoknak: a BIOS angol billentyűzetet ismer, emiatt a YES re a válasz mindig a "Z" betű!
A boot menü billentyűjét viszont elárulhatnád, mert én mindig a BIOS-ban állítom át, ha kell, ami elég kényelmetlen : ((
-
kingabo
őstag
válasz
canniball #1857 üzenetére
Szerintem ne arra menj, hogy külön-külön találd meg mindegyiknek a minimumát, egyesével mindegyiket változtasd valahogy így: 4 4 4 12 -> 3 4 4 12-> 3 3 4 12 ->... -> 3 3 3 9 ->...-> 3 3 2 4. Persze lehet Neked a vége nem 3 3 2 4 lesz. Bár lehet az elején ugorhatsz egy nagyot és egyből beállíthatod a 3 3 3 9-et.
Ez olyan mint a proci tuning, az már jó jel ha elindul a win, de azt még nem jelenti, hogy stabil. Tesztelni lehet memtest(86)-al vagy az othos úgy emlékszem tudja direkt csak a ramot izzítani. (utobbinál indítás elött a priorítást legalább 8ra fel kell venni!) Én bionc-os projektekkel szoktam tesztelni (ha már úgy is futnak), ha nem lett egy se számolási hibás akkor lehet lejjebb menni.
Pl: itt le vannak írva melyik szám mit jelent.
szerk: vagy itt magyarul.én a bootmenü miatt zongoráztam végig a felső sort a billentyűzeten
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #1856 üzenetére
"Vagy olyat akarsz, hogy..."
Igen, igen, mondjad!Komolyra fordítva: hogy egyszerre egyet csökkentsek az OK, de csak egy értékkel vagy mehet többel is? Mindegy-e hogy melyikkel kezdem? Illetve ezek függetlenek egymástól? Teszem azt 4-4-4-12, ha le tudom tornászni a 3.-at (sajna nem tudom pontosan melyik mit jelent) 2-re, attól a 4.-nek nem lesz kevesebb esélye a kisebb értékre (pl. 9 helyett 11-re)?
Mod. És honnan tudom meg hogy a beállított érték még rendben van-e? Ha elindul a gép akkor minden OK vagy kell/lehet valami tesztet végezni."...az f2 gombot..."
Hogy hogy anyáztam délelőtt amikor hiába nyomogattam a DEL-t és sehogy sem jutottam be a gsejt BIOS-ába... -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1854 üzenetére
Fain!
Tudnál adni egy howto lámáknak útmutatót, hogy pontosan hogy csináljam? (Még soha nem szórakoztam ilyennel.
)
-
wassermann
addikt
válasz
canniball #1853 üzenetére
Semmi különös egy olcsó Kingmax-ot használok.
A memóriakezelés paramétereinek állítgatása semmilyen melegedést túlhajtást nem okoz, mert nem emelsz se feszültséget se frekvenciát. Egyszerűen csak azt adod meg, hogy az eddigi TÁ-TÁ ütemezés helyett TI-TI-vel működjön : ))
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1852 üzenetére
Akkor ezek szerint van esélyem.
Milyen RAM-od van amúgy, ha meg szabad kérdezni? (Nincs kitöltve az adatlapod, ejnye-bejnye!
) Nálam Kingston (HyperX) dolgozik, ha jól tudom nem egy tuningbarát gyártó... Amúgy jól sejtem, hogy ez a móka a fogyasztás és a melegedés terhére megy? (Vagy az csak a frekvencia állítgatásánál jön elő?)
És még valami: a gyorsulás mindennapos használatnál is érezhető (boot, böngészés, office stb.) vagy inkább csak "spéci" progiknál (fotó/videószerkesztés, játékok stb.)? -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1850 üzenetére
Ez a 3 3 3 9 gyári érték vagy már ez is megpiszkált beállítás?
-
wassermann
addikt
válasz
canniball #1849 üzenetére
Az egész állítgatás negyedóráig tartott és nálam a 3 3 3 9 >>> 3 3 2 4-nél is érezhető a gyorsulás.
A lényeg, hogy mindig egy értéket csökkents és utána figyeld, hogy újra indul-e, ha nem akkor villogtatja a bekapcsolás LED-et. Ilyenkor jumper át a másik oldalra, így a BIOS "safe modban" újraindul és csak azt az értéket kell visszaállítanod, amit már nem bírt a memória. Kiváncsi vagyok mire jutsz!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1839 üzenetére
Jelentős a gyorsulás/érdemes ezért cserén gondolkodni? (Tuninghoz nem értek, így csak a gyári beállítások "megváltoztatása" jöhet szóba, ami most 4-4-4-12.) Bár ahogy elnézem tényleg "szépen" alakulnak az árak...
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1847 üzenetére
Sok minden elofordult mar az egyik naprol masikra be se lehet kapcsolnitol kezdve a nem mukodik a PCI kartyahelyig...
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1845 üzenetére
Az oke, hogy a memoria kibirja, de vajon mikor fog alola kihalni a GCLF?
Tavaly nyaron vett 15 GCLF(2) lapbol mar 50% selejtnel jarunk.
-
wassermann
addikt
A memóriaállítgatások után elhatároztam, hogy mivel később nem akarok fagyást, adatvesztést muszáj csinálnom egy 48órás gépgyötrést. A lap minden gond nélkül elketyegett két napig úgy hogy mind a 4 szál teljesen le volt terhelve. Így kiérdemelte a MEGBÍZHATÓ titulust és a memória maradhat végleg 3 3 2 4-en.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1842 üzenetére
Csak ez a mondat kerülte el a figyelmeteket: (#1839) wassermann: "ahelyett hogy elmenten volna gyorsabb RAM-ot venni"
[ Módosította: tiv83us ]
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1839 üzenetére
Nincs valami megoldásod arra, hogy az 1gb-s ramból 2gb-s legyen?
-
wassermann
addikt
Na vettem a fáradságot és - ahelyett hogy elmenten volna gyorsabb RAM-ot venni - szétszedtem a gépem, hogy könnyedén elérjem a Reset-jumper-t és már bátrabban, szisztematikusan neki estem mit bír a RAM-om.
Sikerült a memória időzítések határát végleg belőnöm a korábbi 3 3 3 9 -ről 3 3 2 4-re. Mindig csak egy paramétert változtattam és így játszottam ki a memóriám határbeállításait. Mivel a D945GCLF2 memória vezérlője max. 3 2 2 4-et tud, csak egy értéket nem sikerült a minimumra állítanom. Egyébként ezzel még 4%-ot lehetne gyorsulni, de így is érezhető, hogy gyorsabb lett a gép. : )
-
wassermann
addikt
Én is otthoni mindenes desktop-ként használom.
Kifejezetten az alacsony fogyasztás miatt vettem és a kétmagos HT-s proci erejében bíztam. Tényleg keveset fogyaszt, de - amikor pl. TV-kártyával felvett filmet tömörítek DivX-be látom, hogy - sajnos jóval lassabb mint az eladott korábbi AMD X2-es gépem.
-
solarix45
senior tag
Mi a szöszre használjátok ti ezt a szerencsétlen gépet?
BTW van egy eladó Sapphire Radeon 9250 PCI-os vigyejókártyám, ha kéne valakinek! DVI, tv kimenet, passzív hűtés.
-
-
solarix45
senior tag
Minek? 1GB bőőőven elég nálam. Most lakom be a Windows 2008 R2-t, és nem hiszem, hogy a feladatok, amiket szánok neki többet igényelnének 1GB-nál.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1828 üzenetére
Jó nem arra számítottam, hogy el is felejthetem, hogy atomom van 533-as memóriával
Esetleg scan-elve, vagy fényképezve fel tudnád tenni valahova, érdekelne az a doksi.
-
wassermann
addikt
válasz
kingabo #1827 üzenetére
Olyan hatalmas ugrást ne várj, a kihozhatzó max. állítólag +10 ... + 15%.
Van egy netről kinyomtatott anyagom, aminek a forrását sajnos már nem tudom. Eszerint önmagában a tRCD (sor és oszlop címzés közti késleltetési idő) 2-esre csökkentése 4% gyorsaságnövekedést eredményez.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1825 üzenetére
Háát, most olvastam valahol itt a ph!-n, hogy a ddr2 kezd drágulni és egyre több gyártó tér át a ddr3-ra.
Arra kiváncsi lennék, hogy mennyit a változás 3 3 3 9-ről 3 2 2 4-re állítás után
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1823 üzenetére
Valakinek sikerült kingmax 1066os rammal 3 3 2 8-at elérnie, én 3 3 3 9-ra állítottam...
-
wassermann
addikt
válasz
solarix45 #1822 üzenetére
A jelenlegi RAM-ommal én is belefutottam a "nem boot-olásba" - szánalmasan összevissza rohangásztam, mert nincs kinyomtatva a kézikönyv és nem tudtam milyen állásba kell tenni a jumpert : ) . Aztán több próbálkozás után sikerült. A CPU-Z szerint most ezzel pörög - a legjobb amit el tudtam érni : 533 3 3 3 9
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann #1821 üzenetére
Én ezt egyszer próbáltam állítani, resetelhettem is a biost, mert nem indult a gép
-
wassermann
addikt
Na most tüzetesen megnéztem a BIOS-ban az egyetlen tuning lehetőséget. A RAM időzítéseknél a max:
533MHz / tCl 3 / tRCD 2 / tRP 2 / tRASmin 4
Ez kb. azt jelenti, hogy gyorsabb DDR2-est beletéve, a gyorsabb memória műveletek hozzávetőlegesen 10-15%-ot dobhatnak a lap teljesítményén.
-
solarix45
senior tag
Na, most beszéltem a bolttal, cserélték gariban a lapot. De jó, akkor újabb egy év gari van rá
-
solarix45
senior tag
válasz
canniball #1809 üzenetére
Az enyém most van gariban hálókártya hiba miatt. Valamikor a nyár elején egyszercsak nem láttam a gépet a hálón. Kiderült, hogy nem érzékeli a hálókari, hogy be van dugva a kábel, a LED sem világított. Beraktam egy PCI-os kártyát, azzal ment egy darabig, majd állt a gép 1,5 hónapot, utána újra működött rendesen az integrált (csoda!). De két hete megint leállt az alaplapi, gyorsan bevittem gariba, mert már csak pár nap volt hátra.
-
canniball
nagyúr
"KH?"
Az mi?"Led is elaluszik?"
Nem tudom, mert általában csak egy pillanatig tart az egész (aztán magától helyreáll). De elég idegesítő hogy ilyenkor jön a buborék hogy nincs kapcsolat, utána meg hogy van...arról nem is beszélve amikor zenét hallgatok (szerverről)...
Mod. Ha nem felejtem el majd csekkolom ha ki lesz kapcsolva. De most zenét hallgatok."Like a bat out of hell I'll be gone when the morning comes..."
-
canniball
nagyúr
Nálatok is elvész néha a hálózati kapcsolat vagy csak én vagyok ilyen szerencsés helyzetben?
-
wassermann
addikt
Sikerült kibékülnöm a picike ventillátorral: Speedfan-nal csak 12%-on hajtom, így valami légáramlás azért mégis van, viszont csak 2400/perc körül forog - ami miatt hallhatatlanná vált őkelme : ).
-
krobi227
csendes tag
Igazából lövésem sincs, amit láttam annyi történt hogy 128mb-ról megemlete 256mb-ra a video ramot...
nem csak nekem volt ilyen gondom, a 43-as hibakód mint nálam másnál is előjött..[link] -
krobi227
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, most már a hőmérséklet miatt kezdek egy kicsit megnyugodni csak a fórum elején még ilyen 33-40fokokat írtak, és azért az én 59em ettől egy kicsit messze van ettől...
végül kiderült, hogy nem a driverrel volt a gond hanem valami bios bug volt, mert egy load optimized default megoldotta a dolgot eltűnt a felkiáltójel és megy az aero is... -
kingabo
őstag
válasz
krobi227 #1801 üzenetére
"Vagy esetleg lehet az hiba hogy még nem találtam hozzá normális win7 video drivert és a videokártyánál az eszközkelőben sárga felkiáltójel van?"
Ez hülyeség! Winupdate-ról is húz le a w7 drivert, de az intel oldalán is van fenn w7es driver. Utobbi ha jól rémlik aug közepi/végi.A többire elöttem már válaszoltak. (ha nem hiszel neki olvass vissza itt, vagy az atom topikban)
-
dorsy
csendes tag
válasz
krobi227 #1801 üzenetére
Ne hidd el az Everest es tarsai altal irt ertekeket. A programok is mast es mast irnak, raadasul a szenzorok is olcso fajtak a lapon.
Nezd meg mennyit ir a bios, de legjobb, ha a 'kezrateteles' modszert alkalmazod.
Akkor jo, ha a borda meleg, mert akkor elvezeti a hot.
Termeszetesen nem art, ha a hazad jol szellozik?, ha beszorul a levelgo, akkor...
Probald meg kicserelni a pasztat a bordak alatt es ugy megnezni mennyit valtozik.
Egyebkent chipsetnel nem ritka a majd' 100 fokos ertek sem.
(Most epp alszik az atomos lap, de itt egy integralt Gf8200as lap, passziv eredeti hutovel az everest tesztek utan mar 70fok felett jar...persze itt sem vilago mi az alaplap es mi a GPU dioda, 35/70fok, ugyanaz a chip a ketto! Kezratetellel kb jogos a 70)
-
krobi227
csendes tag
Sziasztok!
szerintetek ezek a hőmérsékletek nem túl magasak egy kicsit? Az alaplap teljesen alapállapotban van eredi hűtőkkel ventilátorokkal normál szobahőmérsékleten kb 25fok. fekvő házban, egyenlőre még a fedele nincs rárakva... van esetleg valami tippetek?
Vagy esetleg lehet az hiba hogy még nem találtam hozzá normális win7 video drivert és a videokártyánál az eszközkelőben sárga felkiáltójel van?
előre is köszönöm válaszotokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Tuning kezdőknek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vicces képek
- Napelem
- További aktív témák...
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- ASRock H61M-VS LGA 1155 alaplap
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest