- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyhigh
aktív tag
hopp 2szer ment bocsi
-
canniball
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1195 üzenetére
Fizetésből élek, szeretem ha valamire pénzt adok ki akkor az úgy működik ahogy elvárom.
Az pedig hogy a gyártó mit állít egy termékről csak egy dolog, jártam már úgy hogy a megvásárolt cucc a gyártó honlapján lévő állításoknak kb. felét tudta teljesíteni... Különben is: azért van a fórum hogy kérdezzünk, nem?
-
Skyhigh
aktív tag
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem értem mi ez a szőrszálhasogatás: Van ez a lap,kevés fogyasztás,pici ventimodosítás és halk lesz,viszonylag olcso 18~22K. Tökéletes htpc-nek,vagy otthoni szervernek.December elején vettem,pillanatot se gondolkodtam rajta.Nálam napi 24 órát megy kisebb megszakításokkal.Kevés pénzből viszonylag jó kis gépet ki lehet hozni belőle. Tényleg nem értem ezt a sok sok kérdést.
-
canniball
nagyúr
válasz
Skyhigh #1192 üzenetére
Több boltban is néztem a D945GCLF2-t, a legtöbb helyen OEM kivitelt és 3 év garit tüntetnek fel. (Előbbit azért nem igazán értem, mert pl. az egyik boltban kapható mindhárom modell és a D945GCLF valamint a D945GCLF2D mellé nincs odabiggyesztve az OEM felirat...
)
"A tesztek alapján a fogyasztása nagyobb lesz!"
1. 50% csökkenést ígérnek és mégis növekedne? Ha tényleg így van no comment.
2. Tesztek? Eddig úgy tudtam csak a harmadik/negyedik negyedévben jönnek ezek a lapok... Ha mégis vannak már tesztek kérné(n)k linke(ke)t!Más!
Úgy látom többen is Modecom 202/302 házba tették a lapot. Jól látom, hogy a két ház közti különbség egyedül az előlapi design, egyébként teljesen egyformák? És ki lehet-e szerelni a tápot a házból? Csak a tápra lenne szükségem egy másik házban és úgy látom ha csak a picoPSU-t venném valahol az sem lenne olcsóbb (így meg jár mellé a ház is ami méreteinél fogva elférne a szekrényben ha meg mégis fel tudom használni csak elő kell venni). -
rankesz
veterán
válasz
canniball #1190 üzenetére
Venti-fordulatszám ügyben annyi hogy át kell dugni egy másik venticsatlakozóba és az már nem fixen járatja.
Nálam pl egy Zalman terpesztős tüske van az északi hídon, és a Modecom feel 202-re kívülről rátettem egy 12-es AC ventit ami pörög vagy 500at. 320as 2.5"os winyó is kussban van. Késza hangtalan letöltőgép, ami nem utolsó sorban a 14000kbites 1080p-t is elviszi. -
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #1187 üzenetére
"Probáltam, de irreálisan magas fordulatszámon nyomatta a ventit."
Ettől a választól tartottam, akkor megint ugrott a hőmérsékletfüggő hűtés..."...nem akar saját magának ellenfelet az intel az atommal. A netbook-ok erősen veszélyeztetik a notebook eladásokat, amik ugye nagyobb haszonnal járnak..."
1. Ha tényleg így van előre kellett volna gondolkodni.
2. Desktop lapokról szóltam vala.
3. Jön a következő generáció, a fogyasztás alapján gondolom ez már teljesen passzív lesz, de szvsz eleve ezzel kellett volna kezdeni. Csak itt lenne már...és persze a jelenlegi áron..."Ha nem sűrgős a lap vétel nézd meg ezt..."
Nem rossz, na de miért N270, miért nem N330? Tudom, sokat akarok... -
Gergő_
őstag
válasz
kingabo #1188 üzenetére
én is láttam ilyen tesztet de a 30W-ot nem sokallom
-
kingabo
őstag
válasz
canniball #1186 üzenetére
Én is egy ilyen dvi/hdmi-s alaplapot várok. Eddig volt egy pci-os vga-m, de csak szívás volt vele, nem fért be a házba, meg.... Most s-videóval szívok, egyrész a felbontás miatt, más részt meg a hdmi után szörnyű a képe.
Ha nem sűrgős a lap vétel nézd meg ezt, ezen a notis chipset van, így sokkal kevesebbet eszik, van hdmi, de mobil ramot eszik..
Azt nétem én, hogy miért nem jelenik meg, de ezekszerint nem nálam van a hiba.
Ja az atom klub topikban valaki ezt írta: "Láttam már ilyen teszteket és sajnos kajál rendesen az ion."@Gergő_: szerintem ennyit senkinek sem ér meg, vagy csak nagyon keveseknek. Akkor inkább rendelek e-buy-ről egy alacsony hd2400-at vagy valami hasonlót és még mindig olcsobban jövök ki.
-
kingabo
őstag
válasz
canniball #1183 üzenetére
2. Ez meg nekem új, elég sok mindent vettem (egy ideje CSAK >1év garival), de eddig még mindig csak egy számlát kaptam.
3. Ok legyen. Azt írtam is, hogy majd a hozzáértőbbek megírják.
4. Probáltam, de irreálisan magas fordulatszámon nyomatta a ventit.
A Ferraris hasonlatot mostmár értem, köszi a magyarázatot!Bocs, ha egyből értenem kellett volna.
Egyébként az északi hídra egyértelmű az ok (nem a sok maradt raktáron sokak által állandóan hajtogatott mese), hogy nem akar saját magának ellenfelet az intel az atommal. A netbook-ok erősen veszélyeztetik a notebook eladásokat, amik ugye nagyobb haszonnal járnak...
-
canniball
nagyúr
Nem sűrűn szánnék rá többet, ennyivel meg pláne nem. (Most van egy összeg amit levárásolhatok egy boltban és két opciót állítottam fel: vagy memóriát bővítek a jelenlegi gépben vagy ezt az Intel lapot veszem, így kerültem ebbe a topikba.)
A benne lévő videókártyát kétes érzelmelmekkel fogadom: a játék nem érdekel, ennek ellenére HTPC alapnak tetszetősek a DVI és HDMI csatik, ugyanakkor ez azt is jelenti hogy folyamatosan eszi a kraftot ha kell ha nem...
1:1.
A fogyasztásról viszont nem esik szó a cikkben... (A hozzászólások-ra meg hiába kattintok, Hiba - A kapott adatok érvénytelenek!. WTF?)
Szóval várjuk meg a tesztet és/vagy a tapasztalatokat, aztán ha kapható lesz a D945GCLF2 mai árán lehet a TV alá beteszem, oda pont jó lenne. -
kingabo
őstag
Azért 40ezres felár gyakorlatilag egy használhatóbb vga-ért nekem nem éri meg. A raid-et e-satá-t nem használnám ki, wifim meg már van a full passzív felépítés egy modecom 202/302 házban nem hinném, hogy előnyére fog válni, túl sűrűek a lamellák. De véglegesen akkor foglalok állást, ha itt lesz róla egy jó kis cikk.
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #1179 üzenetére
2. Én eddig ha 1 évnél hosszabb garral vettem valamit mindig két papírt kaptam: egy számlát (amin fel volt az is tüntetve hogy egy évet adnak, ha ennél többet akkor plusz papírt kapok) és egy gar. levelet, amin szerepelt a pontos gar. idő. Ha egy év után adja meg magát a cucc ezekkel kell visszabattyogni a kiskerbe és intézik, de gondolom a gar. levél nélkül körberöhögnek.
3. Ezek a számok semmit nem jelentenek (legfeljebb viszonyítási alapot). Egyrészt mindig csak a max. értéket adják meg, másrészt az sem azonos a fogyasztással. Az E7200 pl. mindenhol 65W-nak van feltüntetve, holott a fogyasztása 1,6/20,8 W (idle/load).
4. Ezt az automata ventiszabályzást nem próbáltad?
"A Ferraris hasonlatod nem értem. A proci vagy az északi híd a Ferrari?"
Bármilyen meglepő a procira értettem...persze nem a sebességére...Csendes/kisfogyasztású PC megszállotként nekem Ferrari az atom: egy proci ami keveset kér és passzívan megy, mégsem igényel (túl sok) kompromisszumot (nem játszok, nem fotosopolok stb.). Ugyanakkor melléraknak egy (viszonylag) nagy fogyasztású és (valószínűleg) hangos chipsetet...
-
Gergő_
őstag
Ha többet is szánnál rá akkor miért nem várod meg az Iont?(de lehet hogy kapató már)
Nem egy játék platform de a cod4 elmegy rajta... -
kingabo
őstag
válasz
canniball #1178 üzenetére
1. ja sajnos
2. Én kiskerekben sosem kaptam + garipapírt, csak egy számlát amin rajta volt, hogy ők mennyi garit vállalnak a cuccra. Te mint átlag ember nem is mehetsz szerintem nagykerhez, hogy vettem xy-nál egy intel lapot, amire ő 1 év garit vállal, de... Persze nyilván ahol kapsz gari papírt (laptop, telefon) ott nem is kiskerhez kell visszavinned, hanem a gyártóhoz gariztatni. De ha tévedek mások kijavítanak.
3. Ez szerint durván max 70W-ot eszik a procid, nyilván üresjáratban ennél kevesebb. Majd a hozzáértőbbek megmondják.
4. Tapasztalataim szerint annyi elvárása van, hogy valami lefújja a bordákról a meleget. Bios-ban beállítható autómatikus venti szabályzás a proci ventijére, vagy fixen le lehet szabályozni az eredeti fordulatszám max 50%-ára. Nálam ez be van állítva 50%-re, meg egy ellenállással még jobban vissza van fogva a venti.
A Ferraris hasonlatod nem értem. A proci vagy az északi híd a Ferrari? -
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #1177 üzenetére
1. Ez csodálatos gazdasági helyzetünknek köszönhető... Ez egy másik Murphy...
2. Ezt nem igazán értem: ha a gyártó több évet ad de a kisker ezt nem akarja bevállalni általában úgy oldják meg, hogy ők adnak 1 évet+egy gar. levelet, ami már nem őket kötelezi. Az általad vázolt megoldás nekem új... Ezek szerint ha 1 év garral veszem és annak letelte után hibásodik meg kenhetem a hajamra?
3. Northwood magos proci, nem zabálja annyira a zenergiát mint a Prescott. Persze ettől még lehet igazad van.
4. Na itt jön az a probléma, hogy ami számomra még csak-csak elviselhető (tökéletes nincs, csak amelyik áll...) az épphogy tol valamennyi levegőt, nem tudom ez elég lenne-e... Erről a proci-chipset kombóról az jut eszembe, hogy a Ferrari piacra dobja az új modellt, 1.2-es, 80LE-s motorral... Tudja egyébként a lap normálisan szabályozni a ventiket vagy ezzel is külön kell trükközni? -
kingabo
őstag
válasz
canniball #1176 üzenetére
Az jó, na de mi volt előtte?
Bocs tényleg ez lemaradt. Elötte egy alul órajelezett core2m volt e6400@1200mhz. (szintén az általad említett energiatakarékossági okok miatt)
1. Én decemberben vettem 18ért a lapot nemrég 22ért láttam.
2. Az intel 3évet ad, csak sok bolt 1 évet "vesz meg" a nagykertől így olcsóbb. A "d"-s verzión úgy rémlik nincs s-videó kimenet.
3. Az a 80w nekem nem tűnik reálisnak. A p4es proci egymaga (szerintem) többet eszik mint ez a lap procistól északi hídastól...
4. Erre van egy nagyon egyszerű megoldás: lecsavarozod a ventit és a bordák fölé teszel egy szépen leszabályzott 8cm-es halk ventit. Én így használom
A proci azért fogyaszt kevesebbet, mert alapból erre lett tervezve, meg talán 45nm-en gyártják, míg az északi hidat meg 90nm-en. (ha jól rémlik) -
canniball
nagyúr
Félreértettétek: a FF úgy van beállítva, hogy bezáráskor menti az aktuális állapotot és indításkor ezzel kezd; a sok lap miatt sokáig tart mire mindent betölt és addig a jelenlegi P4 is pörög rendesen (bár lehet ez csak az ősrégi rendszernek tudható be), aztán már nincs gond; nem tudom az atom ezt hogy bírná.
kingabo!
"A boot nálam semmivel sem lassabb mint elötte..."
Az jó, na de mi volt előtte?Egyébként egyre inkább hajlok afelé, hogy napi használatra energiatakarékossági okokból (ez az egyik mániám) megveszem a lapot és a "nagyobb" feladatokhoz majd beröffentem a "nagy" gépet, de aggályaim vannak:
1. Murphy. Ha megveszem tuti két hét múlva olcsóbban lehet beszerezni a következő generációs utódot. Az első DVD-írómmal is így jártam...
2. Tulajdonképpen hány év garit az Intel? A boltban ahol néztem a D945GCLF2-t 1 évet írnak, egy másik boltban a D945GCLF2D-t 3 évvel árulják...
3. Nem tudom energia ügyileg mennyit nyernék vele, elvileg a mostani gép sem eszik olyan hű de sokat (egyszerű videókártya, 2,5" HDD, 80+ táp és általában terheletlen a cumó). A szünetmentes szerint monitorral, modemmel, routerrel együtt ~80W a fogyasztás.
4. Nagyon randa az a tücsökp*csnyi venti, tuti nem ülnék mellette 5 percnél tovább (a silent PC a másik mániám). A bordacsere pedig (garanciális okokból) nem játszik. Nem is értem: ha a proci megy passzívan miért nem tudják ezt a chipsetnél is megoldani?
Feje tetejére állt a világ...
-
kingabo
őstag
válasz
canniball #1171 üzenetére
Szerintem 100+ fülnél a szűk keresztmetszet a neted lesz nem az atom. Egyébként miért jó az ennyi fül? Szerintem összeségében gyorsabb lehet, ha egy oldal megnézése után töltöd be a másikat. Esetleg 2-3 lapot puffernek használni. Nem kötözködök csak kérdeztem
A boot nálam semmivel sem lassabb mint elötte, a 4szál miatt szerintem egész gyors. A multitask is egész jól ment nálam: miranda 2 klienssel, foobar, 4-5 lap ff-ben, 5-6 megnyitott pdf, 2 word doksi, képnézegető, képlopó, térkép készítő progi és semmi lassulást nem éreztem. (ki hinné, hogy ennyi minden kell egy nyamvadt beadandóhoz)
-
válasz
canniball #1171 üzenetére
a 100+ tabbal induló Firefox pl. megpörgeti a jelenlegi gépet is, nem tudom az atom hogy viszonyulna hozzá
Én speciel 160+ tab körül használom a kétmagos atomon a ffoxot. Nem mondom hogy el vagyok szállva a teljesítménytől, de ha úgy döntök, akkor megnézek mögötte egy 720p-s epizódot egy sorozatból. Mindezt linux alól.
Photoshopot nem próbáltam, lévén nincs linux alá, wine-t meg nem szeressem (vagy natívan, vagy sehogy). Ott lehet fpu miatt elveri, sőt valószínű. De nem is írtam hogy többszálasnál mindig jobb, hanem hogy jobb lehet
-
canniball
nagyúr
"Word/Excel jellegu cuccokhoz boven jo az Atom is, es feleannyit se fogyaszt, mint a P4 konfig."
A kis fogyasztás miatt jutott eszembe a lap, de ez csak addig előny amíg nem megy a teljesítmény rovására; a 100+ tabbal induló Firefox pl. megpörgeti a jelenlegi gépet is, nem tudom az atom hogy viszonyulna hozzá...a lassú boot, program betöltés/működés pedig nagyon tud idegesíteni... -
nyunyu
félisten
-
canniball
nagyúr
Megkérném azon kollékat akiknek van/volt s478 konfiguk reflektáljanak eme dilemmámra!
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1162 üzenetére
Régebben az s-videó-scart átalakítóval szenvedtek sokan...
s-video-SCART atalakito konkretan mukodik, csak a 15+ eves TV-m nem tud s-video jelet (kulon fenyero, kulon szin) fogadni, ezert volt fekete-feher a kep.
Ez konnyen orvosolhato lett volna, csak egy apro kondit kellett volna beforrasztanon a SCART feloli vegebe a 15-os es 20-as lab koze, de pont nem volt keznel, azota meg Atomom nem volt...
-
nyunyu
félisten
válasz
Skyhigh #1164 üzenetére
Annyira azert nem vagyok otthon benne, melohelyen nem nagyon tudtam vele jatszani...
TV-n tesztelesre is csak egy fel estem volt, masnap reggel mar ugyfelnel ketyegett a gep.Utana viszont a csapnivaloan rossz selejtarany, meg a hebe-hoba elerhetoseg miatt egyaltalan nem vettunk Atomot.
-
Skyhigh
aktív tag
Még jó hogy le teszteltem mielött behúzták a 3-as RCA kábelt a falba, mert a monitora az Atomnak egy tv lesz, ami a másik szobában lesz!
-
Skyhigh
aktív tag
Heuréka!!!
Nem jó ha RCA-val megy a TV-be! Csak az S-Video jó! -
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1155 üzenetére
Nálam működik w7 alatt és xp alatt is. Azt is várd, hogy felismerje a tv-d, nálam mobil megjelenítőként jelent meg a listában!
Én boot után kötöttem össze a tv-vel és akkor is észrevette, hogy oda is kell kiküldenie jelet. Olyat viszont nem sikerült beállítani, hogy a monitoron legyen az asztal a tv-n meg a lejátszott videó, csak klonozni tudja a monitor képét a tv-re. Illetve w7 alatt találtam olyat, hogy terjessze ki, de ekkor meg csak azon a kijelzőn van kép amelyikre beállítom, hogy azon legyen az asztal a másikon semmi sem jelenik meg. -
Skyhigh
aktív tag
Egyszerre két monitort, illetve monitort és tv-t nem kezel?
Tvtool kell hozzá? -
Skyhigh
aktív tag
Újabb téma!
Odáig végre eljutottam, hogy összekötöm a D945GCLF(2)-öt a TV-vel.
Itt jött a hidegzuhany, hgy mivel OEM volt az alaplap, átalakító kábel nincs hozzá.
Kérdés, hogy mi az átalakító neve, mert az Svideo kábel, direktben nem megy bele?!Régebben mintha láttam már ilyen csatlakozókat az ATI 9200-es kártyákon.
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #1139 üzenetére
Erre csak egy kérdéssel tudok válaszolni: miért használja mindenki az lcd monitorját natív felbontásban? Nyilván pont azért szeretném is. (natív felbontás alatt iszonyatosan ronda lesz a kép, pláne, ha 4:3-at húzol szét 16:9-re...)
@Skyhigh: nem értem ezt a bios frissítés dolgot. Ez van már egy jó ideje besütve nálam és mégsem megy.
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo #1136 üzenetére
Miért akarnál annál nagyobb felbontást kiküldeni? Úgyis PAL-ban megy ki, az meg 720x576 (vagy valami ilyesmi
. Tehát hiába emeled a felbontást, a kép attól nem lesz jobb.
Az más kérdés, hogy így a monitoron is csak 1024-es a világ, de ennél inkább az zavaróbb, hogy nem teszi ki az overlay képet külön full screenben a tv-re, ahogy más gyártók videókártyái.Egyébként a válasz: nem, legalábbis nekem sem sikerült 1024-nél nagyobb felbontást beállítani, ha be volt kapcsolva a tv kimenet.
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1137 üzenetére
Ez érdekelne engem is.
A dolog pikantériája talán még a w7 is. Felraktam a vistás drivert, de az is csak 1024*768-at ajánl fel maximum. A tv-t érdekes módon mobil kijelzőnek ismeri fel.
Talán még megprobálom majd xp alatt is, hátha ott megy, de nagyon nem kivánkozok már oda vissza.
-
kingabo
őstag
S-videó kimeneten sikerült valakinek 1024*768-nál nagyobb felbontásban kiküldeni képet?
-
Skyhigh
aktív tag
Leteszteltem a webkameráimat, 4,5m-es, 3m-es, 1,8m-es USB hosszabítóval,
az MTech simán ment az 1,8-assal és a 3m-essel, de a 4,5 m-es kábelnél nem ismerte fel a rendszer.
Nem úgy a WEB KAMERA MSI STARCAM MINI+, ő simán ment a 4,5m-essel, de sajnos efelé már nem ment dehogy sem (4,5m+1m vagy 3m+1,8m)Valamint összehasonlíthatatlan a két infra kamera képe, az MSI-é sokkal de sokkal jobb, pedig olcsóbb volt, plusz nincs külön audio vezeték...
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
WhiteWalker #1133 üzenetére
Nálam is elvileg az lesz:-)
Ami kérdéses, hogy közvetlenül a kábelmodem után kössem USB-vel és a hálókariról menjen a WLan routerbe, vagy maradjon a router a kábelmodem után, tegyek bele USB-s wlan adaptert és úgy működjün? (jelenleg ez utóbbi megoldással megy a jelen gépem, és öcsém laptopja) -
fulcrum
tag
Helló!
Ecccerű kérdésem lenne, az Intel D945GCLF(2) alaplap a hagyományos ATX-es házakba is beszerelhető?? -
Skyhigh
aktív tag
Lehet nem idevaló kérdés, de passzol a témába!
Mint említettem infrás webkamerával lesz a riasztó helyettesítve.
Értelemszerűen mozgásérzékelős üzemmódban azonnal a netre lövi fel a képeket.
Biztonsági és ergonómiai okoból a gép és a webkamera között 2-3 m távolság lesz, ez vezetékben mérve 6m.
Van 3-4,5m -es USB kábelem, de a meglévő (Mtech) webkamera, csak a 3m-essel működik, azzal is éppen.milyen jele erősítési megoldás van az USB-s eszközökhöz?
-
solarix45
senior tag
válasz
Skyhigh #1122 üzenetére
Az attól függ, mire használod. Ha kritikus feladatokat lát el, fontos adatok vannak rajta, vagy produktív környezetben van, akkor nem ajánlott bétát telepíteni. Ha nem okoz gondot, ha esetleg problémák vannak vele, és érdekel a W7, akkor mehet a béta. Ahogy ez minden más esetben is igaz nem stabil szoftverekre.
-
Skyhigh
aktív tag
Kérdés, megéri atomos gépre windows7-et telepíteni vagy inkább a bevált XP-t?
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1119 üzenetére
Kiskerben. Hát ez az, hogy előzőleg pcwebshop, most meg pcpart...
Hmm ezekszerint nemcsak nekem kéne, hanem más is veszi.
Találtam relativ a közelben egy boltot ahol van raktáron, ott veszem meg. Vicc tegnap jártam pont ott, még nem sokkal elötte eszembe is volt, hogy nézzek kábelt. -
Skyhigh
aktív tag
Érik az új logout cikkem nagyon!
Tegnap beköltözött az Atom a Foxconn házba!
Hú Nyunyu tényleg "lötyög" benne, viszont a táp és a két kis 6cm-s venti is alig hallatszik.Még nincs oprendszer rajta, csak méregettem.
Van benne egy 120GB-os 2,5' Seagate, 2GB Kingmax 1066@533 [3-3-2-8] /az időzítéssel még lehet játszani, de fáradt voltam tegnap/ egy Sata LG DVD RW.
Bios alatt 35-36W-ot eszik, ha dolgozik Windows PE-nél 40-43W a fogyasztása.
Egyenlőre igen pozítív a véleményem!
-
kingabo
őstag
Na úgy alakult hogy én is -átmenetileg- beköltöztem egy modecom házba... Túl sok mindent aggattam a gépre és a régi a modecomos táphoz hasonló tápom nem bírta ha teljesen leterheltem a gépet. Ha valaki ki akarja probálni, hogy Nála megy-e dobjon egy privit és megbeszéljük.
Nem igazán ide való, de hátha: olcsón normális s-videó kábelt hol lehet venni? -
Stoto
tag
Látom feléledt a topic, gondoltam írok egy kis pozitív tapasztalatot. Cirka 3 hónapja működik routerként/NAS -ként a kis D945GCLF2. Eddig 5 TB adatot mozgatott meg a hálózaton, probléma nélkül.
A kzm ház gyári tápjának megdöglése óta egy 150W-os picopsu táplálja, ami 120W-os notebook táptól kapja az áramot. Nem tudom mennyit eszik pontosan, de van benn 3 nem kifejezetten energiatakarékos winyó. A winyókat szivesen lecserélném jófajta energiatakarékos verziókra de anyagi téren erre mostanában nincs kilátás.
-
Skyhigh
aktív tag
Mindenesetre hozom ma el új házi kedvencemet (Intel D945GCLF(2)), megnézzük 2GB Kingmax 1066-al mit muzsikál.
Aztán mehet a címlapos a logoutra
-
nyunyu
félisten
Tudom, hogy lehetne olcsobban kapni Epia 5000-et (17+fa), de abba a mar reg kihaltnak szamito SDRAM kell, amit lehetetlen ujonnan beszerezni, vagy ha megis sikerulne, sokkal dragabb, mint a DDR.
Masreszt az ME6000-en van alaplapi tuskesor a masodik soros portnak, ami az 5000-en nincs.Atomoknal a masodik soros hianya fajo pont volt.
-
solarix45
senior tag
"Gariztatás kb 1-2hét."
Mi a szöszt csináljak addig a masina nélkül? Nem jó ez így...
-
kingabo
őstag
Ez rémlik, hogy mesélted vagy itt vagy az atom topicban. Én viszont azt írtam, hogy Ő az első akinek elszállt a hálókarija. (tehát ezzel eddig -ha jól emléxem- nem volt senkinek sem gondja)
Az 1/5 az nem ritka rossz, hanem sz@r arány.
Az meg, hogy beázott a pult -szerintem- nem az atom hibája.@ Skyhigh: azt írta nem?
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1101 üzenetére
Nalunk 2 alaplap jatszotta azt, hogy be se lehetett kapcsolni, egynek meg tonkrement a PCI slotja
15 Atombol 2 honapon belul 3 selejt az ritka rossz arany, ugyhogy inkabb nem eroltettuk a D945GCLF(2)-ket, inkabb Epiat vettunk dragabban.
Az legalabb mukodik, ha netan megse, akkor meg azonnal van raktaron masik, nem kell ra heteket/honapokat varni...Ja, jut eszembe, ezeken kivul egy Atomot meg az egyik romkocsmaban vagtak haza, mert beesett az eso a pultba.
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo #1101 üzenetére
Hát, ebben nem dicsőség elsőnek lenni
. Bár szerintem én az elsők között vagyok, akinek ilyen deszkája volt az országban, legalábbis úgy kellett felhajtanom, hogy kinél van már végre.
Csak most jöttem rá egyébként, hogy tegnap a remote desktop, meg a netrádió meg-meg szakadozott, de azt hittem, a routerem hülyéskedik. Aztán reggelre se ping, se semmi. Szerencse, hogy pont volt kéznél egy ugyan ilyen chipsetes hálókari, ideiglenesen jó lesz. De nem kéne azt az egy slotot elfoglalni hálókártyával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- 3D nyomtatás
- Motoros topic
- Macska topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Fogyjunk le!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis! - Jegelve fkaresz fórumtársnak
- Asus Rog Strix X670E-F gamer alaplap hibás!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock Z370 Pro 4 Dobozos
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest