- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
szaszlaci #598 üzenetére
Igazából az elvnek kell utánanézni, mit is mérjen az ember vagy minek higgyen - az erősáram kicsit más terület ennyi év után is -, pedig akad itthon drágább váltóáramú ampermérő, szkóp meg minden, úgyhogy mérést akármilyet össze tudok állítani, csak hát ez kielégítőnek tűnik.
Azért hitetlenkedtem magam is, mert a 48-at ugyanolyan módszerrel mértem, mint most a 33-at, és más nem változott. Ha rá tudnám venni magam, hogy visszategyem a régi tápot, mint ahogy nem fogom, akkor le lehetne ellenőrizni.
Még a hő kivezetését a házból meg szeretném oldani, a teljes csendhez képest még az a kis ventillátorhang is sok. Gondoltam, kipróbálom a heat pipe-okat, de a Conradban természetesen fogalmuk sincs, eszik vagy isszák, hiába van az itthoni katalógusban: "meg lehet rendelni." Magyarország még mindig ilyen kicsi. Marad az alulemez, erre az is elég kell, hogy legyen.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő #596 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy hülyeség amit írsz, csak pontos legyen a mérés!
32 W elég jó, nekem 40-42-t fogyaszt, a Feel 202-es eredeti tápjaival.
Mérések persze ki tudja mennyire pontosak.
Megmérem majd valamikor villanyórával is, az elég pontos. -
gt007
tag
válasz
WhiteWalker #594 üzenetére
Szia. Ezen a linken [link] egy felhasználó ajánlott nekem egy tápot, mikor kerestem, írjál neki egy privit, hátha még megvan neki, szerintem 12K-t megér!
-
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
Hombár Jenő #582 üzenetére
Hát akárhogyan mérem, ez ugyanannyi: most éppen 31W-ot mutat a műszer. Conrad-os, a gyönyörű BaseTech névre hallgat, és amúgy jónak látszik, amit mutat, ellenőriztem ismert fogyasztókkal, mint pl. izzók. Ez, örömömre, ennyinek tűnik. Most meg 32W.
-
szaszlaci
addikt
Lehetne amúgy egy sima 12 V fölötti bontott trafóból is csinálni egy adaptert. Mondjuk én félve dugnám rá, de nem hiszem hogy bajt csinálna. És szinte ingyen van.
Pico PSU-t is simán össze lehet dobni, az tényleg semmiség és ezres alatt van így.
-
WhiteWalker
nagyúr
köszi,ezt én is megtaláltam,csak az a baj hogy többe kerül mint a modcome háziko,és még kéne hozzá a picopsu is,a 2 együtt meg nem is számolom ..ezért gondoltam hogy csak a tápja kéne.Lehet megkérdezem a gyártót hogy tudnak e küldeni tápot picopsuval együtt és mennyiért,mert maga a ház az nem kell.
Azért köszi -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #589 üzenetére
NNaaaa. A nagy gépemnek van ilyen előlapi hang csatlakozója, csak magasítót kellett építenem, mert a nagy a földön, az atom az asztalomon van és rövid a hd audió kábel... A lényeg: működik az 5.1 + előlapra kötve a miki.
A nagy gép leírásából sikerült kideriteni, hogy az 1-3 lábak a miki csatlakozói: 1,3 a hang, 2 gnd. Viszont, hogy ne érezzem olyan jól magam a tv-tuner progi nem lát semmijen hang bemetet ahonnan vennie kéne a tv-tuner hangját. (magát a hangkarit látja, csak a bemeneteit nem.
) Még jó, hogy szétműtöttem egy kábelt emiatt. Majd egyszer is forrasztok a kábelre egy jack dugót és a line-inre dugva kiprobálom hátha megy. (a hátsó hangszórókról meg lemondok)
-
gt007
tag
válasz
WhiteWalker #584 üzenetére
Szia. Itt van 12V 12,5A-es, de káttam máshol kisebbet is.[link]
-
szaszlaci
addikt
Out: 12 V, 8 A = 96 W
Néztem pár progit az induláshoz, bár kissé off:
Egész jó startup manager, többet lát valamivel mint az msconfigIndításkésleltető, sokkal gyorsabban és várakozás mentesebben betölt vele a win.
-
gt007
tag
válasz
WhiteWalker #584 üzenetére
AC adaptert lehet hozzá venni, ez biztos, csak azt kéne tudni, hogy a gyári ?V-os és ?A-es.
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #587 üzenetére
Igen olyan van. Csak foobar-hoz van egy plug-in amivel minden csatornát szépen be lehet állítani(késleltetés hangerő...) De ha azt mondod megcsinálja a leválasztását a mélynek kiprobálom. Most néztem a beállító progiját a hangkarinak, és külön rész van az előlapi és a hátlapi csatlakozok érzékeléséhez.
A nem használt részeket maga a proci kapcsolja le. Szerintem az acpi inkább a készenléti állapot/hibernáláshoz kellhet. Máshol ezt találtam rá: "Az ACPI az energiamenedzsment mellett széleskörű lehetőségeket kínál a wake-up funkciók megvalósítására is."
-
szaszlaci
addikt
???
Lehet, hogy félre értjük egymást. Erről, vagy valami hasonlóról van szó, ha jól értem.
Sztereó bemenetére kötve muszáj, hogy kiszedje a mélyet és rátegye a "nagy dobozra".
Legalábbis nálunk (osen) volt ez is meg hasonlóak is, mind zenére volt kötve, és még jó, hogy szólt a mély..
acpi: tehát lekapcsolja a proci nem használt részét, meg ilyesmi!? Ennél a rendzernél ez nem hiszem, hogy sokat számítana... Vagyis értelme akkor nem sok. -
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő #582 üzenetére
Heh?
Ezt én nem így tudom. Leírnád, hogy érted ezt pontosan?Ugye a villanyóra az átfolyó áramot méri kizárólag, tehát ha csökken a feszültség, többet kell fizetni, mert egy PC felveszi a teljesítményt mindenképp, csak esetleg több áram kell neki.
-
WhiteWalker
nagyúr
Lehet külön venni ezt a 96w-os külső tápot amit a modecom házhoz adnak? a neten körbenéztem de nem igazán leltem rá
-
Hombár Jenő
csendes tag
"pontosan! Nálam a kikapcsnál, újraindításnál nincs semmi gond... Csak látható a fenti képen, hogy van 4 progi ami 1-1 magot kapna és azon számolna, de az egyik magot a system megeszi."
Na akkor ezt majd üldözöm még egy kicsit, csak nem akarok otthon is állandóan szoftveres hibakereséssel foglalkozni. :-)
-
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
szaszlaci #577 üzenetére
"Vigyázz ezekkel a mérésekkel, egyszerre csak egy eszközt mérj"
Nekem elég, ha csak a hatásos teljesítményt mérem - végülis az után fizetek. :-) De meg fogom nézni, látok-e különbséget. Szerintem ilyen kis fogyasztásoknál minimális lesz, ha egyáltalán észlelhető valami. Való igaz, a 48W-ot még külön mértem, a tegnapi 33-at pedig csak kivontam a többiből kikapcsolásnál, de szerintem a 48W is ugyanúgy kijött ezzel a módszerrel korábban, csak arra már nem emlékszem biztosan.
-
szaszlaci
addikt
Az az a fadobozos 30 körül, ha nem tévedek.
Azon állítani is lehet, de ha nem az van, kellett, hogy kapj egy elosztót ilyen esetekre.
Ha meg azt se, akkor csinálsz egyet.Amúgy nekem külön erősítőm van, mégis egy olyan hangzást használok, ami sztereó 5 csatornán. (illetve javít még a tömörítésen, de ha nem volna ilyen, akkor 5-ös sztereót használnék)
Ez az acmi mi is pontosan? Meg ha már itt vagyunk, akkor az scvhost mit csinál? -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #577 üzenetére
Nem rossz 5let! DE Ahhoz, hogy a mély/center is szóljon, ahhoz 5.1-re kell állítani a hangzást, és a mic-bemenetre kapcsolja rá a fenti 2 csatornát... Egyébként egy genius home theaterem van, tehát digitális bemenet, stereo felkonvertálás csak álom.
Még azt megprobálom, hogy a hátsó hangfalak helyére, ez elvileg a line-in, rádugok valamit, hátha észreveszi, hogy nem hangfal.
Vannak olyan progik amik elrejtik magukat, hogy ne látszódjon a taskmgr-ben, elősorban megfigyelő progik/vírusok használják ezt, de lehet, hogy a win is elrejt 1-2 dolgot
Giinos: msconfigban ki lehet lőni a szolgáltatásokat is!
Acpi szolgáltatást nem találtam. Bár ha szolgáltatás lenne, akkor az svchost kéne hogy futassa nem a system...
-
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #578 üzenetére
Néztem, rengeteg minden, fogalmam sincs róla mik lehetnek
Viszont hogy lehet az, hogy összeadom a futo progik memóriaigényét, és mégis jóval kevesebb, mint amennyi memóriát elvesz a win? Nekem ez nem nyilvánvaló.Benne van tán a windows is, ami nem "külön futó program"?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szaszlaci #577 üzenetére
msconfig,néha kevés
pl: ha a biztonságközpontba kikapcsolos a a windows tűzfalát,megnézed a vezérlőpult/feladatkezelő/szolgáltatásoknál,ott még mindig FUT!!! le kell állítani,majd az inditást is le kell állítani,na akkor nem fog futni.Ehez hasonló dolgokat lehet ott állítani,nézd meg hogy mik futnak,ha megy a gép...meg fogsz lepődni
szerintem ezt is ott kell kikapcsolni,hogy ne piszkálja a teljesitményt...
-
szaszlaci
addikt
Hmm.. Én úgy szoktam, hogy Futtatás -> MSConfig és minden olyat kiszedek az indításból, aminek nem látom értelmét. (lehet helytelenül teszem persze)
Gondolom analóg 5.1-es rendszert kötöttél rá, tehát a sztereó jellel nem sokat tud kezdeni.
Én ebben az esetben a következőt tenném:
-ha nem nézek rajta 5 vagy 6 hangsávos DVD-t (nem st.+PL2)
-nem játszok rajta térhangzással (nem valószínű)Akkor az első két front-ra és két hátsó surround-ra ugyanazon jeleket adnám, így csak a sztereó kimenet lenne igénybe véve. (a mély / sub-ot meghajtja úgy is)
Ennyi ötletem van.
Vagy veszel ProLogic2 képes erősítőt, az szétszedi a filmet sztereóból is 5 irányra, ha támogatott meg a TV adást is.
Hombár Jenő: Vigyázz ezekkel a mérésekkel, egyszerre csak egy eszközt mérj, mivel ezek így mérnek: feszültség x áram x fázistolás. Utóbbi minden eszköznél más, és ez az eszköz nem a felvett áram, hanem az eszközök száma szerint írja ilyenkor. Tehát több eszköznél hülyeséget mér ÁLTALÁBAN.
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #572 üzenetére
Ezek futnak: kép A kép jobb oldalán a system van megnyitva egy ablakban és ott látható, hogy mik futnak a system "alatt". (amiket említettél azok nálam nem is indulnak, nem tehetnek keresztbe) Másnak is van ilyen problémája: [link], elvileg a fejlett energia gazdálkodáért felelős a sys...
Nem írtam miért fontos? A hang 5.1-ben megy a hangfalszethez (ehhez a hátlapi panelen a microfon bemenetet is fel kell használni), viszont a tv-tunernek a hangját valahogy rá kell kötni a hangkarira. Más lapokon van cd-in, de ezen csak a mic bemenetet találtam, ahova rá tudnám kötni. Namost az előlapi panelek csatlakozói úgy működnek (tudtommal), hogy vagy a hátlapi vagy az előlapi van használva: magyarul ha a mikit rádugod az előlapon, a hátlapi bemeneteket némítja. (ami nekem most 2 hangfalat hajt meg)
Hombár Jenő: pontosan! Nálam a kikapcsnál, újraindításnál nincs semmi gond... Csak látható a fenti képen, hogy van 4 progi ami 1-1 magot kapna és azon számolna, de az egyik magot a system megeszi.
(ha valakit érdekel Spinhenge@home-ot számoltatok)
-
Hombár Jenő
csendes tag
"Na Process explorer segítségével sikerült kideríteni, hogy az acpi.sys eszi a procit.(1szálat 100%on hajt)
Mostmár csak azt kéne megtudni, hogy miért.
(régebben írtam, hogy megoldodót a probléma, de kb 1 napra)"
Ez úgy néz ki, hogy a System process 25%-on áll a Task Manager-ben?? Mert egyszer megint tapasztaltam a hibát, amit azt hittem, hogy a BIOS-upgrade megoldott, akkor ez történik, és az a következmény - nálam -, hogy shutdow vagy restart esetén a végén nem áll le, ill. indul újra a PC. És valószínűleg olyankor nem akar hibernálni sem (ott még a folyamat elején megakad, nemcsak a kikapcsolódáskor). Jó lenne a végére járni.
-
Hombár Jenő
csendes tag
No, fogyasztások: nem hittem a szememnek, még mindig arra gyanakszom, hogy elmértem valamit, de nem valószínű, kíváncsi vagyok a véleményekre, ha érdekel valakit.
Setup:
- UPC kábelmodem,
- WRT54GL router,
- 19"-os monitor (közepes, állandó fényerőn, de mérések alatt kikapcsolva),
- kockaház Active PFC-s tápja, ill. tegnaptól a PicoPSU 12-25V/120W az alaplap tápcsatlakozójába dugva (plusz egy négypólusú kábel a második tápcsatlakozóhoz, mert anélkül nem megy) és egy régi 20V/3A-es (max. 60W) külső notebook táp (az volt otthon),
- 9cm-es ventillátor a ház hátulján, függőlegesen, kb. 800-as fordulaton (erről még lesz szó ),
- D945GCLF2 (Atom 330),
- 2GB RAM,
- Samsung HM160HC notebook HD,
- alacsony profilú (2cm-es) borda ventillátor nélkül, plusz új paszta a bordák alatt.DVD is van, de kihúzva tárolom a dobozban, csak telepítéskor kellett, úgyis PATÁ-s. :-)
Monitor nélkül (pontosabban kikapcsolt, nyugalmi állapotban, de bedugva) a fentiek a korábbi tápegységgel 72W-ot ettek nyugalomban, élő internet-kapcsolattal, ICQ-val, Skype-pal stb., amiből a kis PC 48W-ot fogyasztott, annyival csökkent a teljes fogyasztás, ha kikapcsoltam. Terhelés hatására, ahogy már tudjuk, 1-2W pluszt lehet elérni, többet nem a kis PC részéről, a többi eszközben (router) a változás mérhetetlen.
Az új táppal a kis PC 33W-ot (!!!) eszik, legalább ötször megmértem, amiből a külső táp, vagyis a 230V-os 3W-ot mindenképpen felvesz, ha rajta van a kikapcsolt kis PC, ha teljesen kihúzom.
Elvileg a teljesítménymérő eszközöm egyébként 10W alatt nem pontos, de kiderült, hogy ott is teljesen használható.
Hűtés: az északi hídon levő alacsony borda ventillátor nélkül kevés, 60 fok felé megy a hőmérséklet (a HD viszont még sosem tudott 35 foknál feljebb kúszni...). Ha kicsit is megy a ventillátor a házban, akkor már 55-57 között van az északi híd. A notebook táp langyos, alig meleg.
Ez így nem rossz, de annyira nem is tetszik, két utat látok: az egyik, hogy kivezetem a hőt a dobozból (hőcső vagy sima alulemez), a másik, hogy nagyobb bordát (bordákat) teszek a hídra és a procira, és felül kifúrom a dobozt, hogy tudjon távozni a meleg. Mivel a doboz teteje úgysem látszik, olyan az asztalom, és helye is van, akár jó is lehet. Persze így sem hangos a ventillátor, de akkor lehetne teljesen néma is (a notebook HD-t végképp nem lehet hallani).
Hát ennyi.
-
szaszlaci
addikt
HTPC-nek ajánlom EZT ITT!
Merevlemez nélkül kapható, 25-30 ezer, és a WD gyártja, tehát nem lehet rossz.
HDMI, optikai, USB , távkapcs amit lényegesnek tartok. -
szaszlaci
addikt
Egyáltalán mi az az acpi.sys? Én ezeket a szarokat el sem szoktam indítani, mint RTHDCPL, ALCMTR... (most mennek, de általában letiltom őket)
Mikrofonra: nézd meg a nyákot, hogy hova van kötve. Vagy mérd ki, ha vanmultimétered! Miért fontos amúgy?
Az 5.1 a hangchipben külön van a mikrofonétól, csak úgy kapcsolja, hogy a kimenetre menjen. Tehát az előlapi szintén külön van, biztos hogy mennie kell. Próbáld ki, kárt nem tehetsz benne!
Vagy optikai kivezetés, igaz játék 5.1-hez az nem jó. -
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Hombár Jenő #565 üzenetére
köcce,mondjuk volt a legelején olyan problémám, hogy rádugtam egy usb 2.0ás pendrivot és nem volt hajlando felismerni,a jobb alsó sarokba villogott az ikon hogy érzékeli de nem "megfelelően működik" na ettől aztán teljesen megbolondult:véletlenszerűen újraindult,volt hogy többször is egymás után,állandóan ez miatt az usb ikon miatt.Majd nyomtam egy rendszervisszaállítást na onnantól fogva újra jól működött,azóta nem is dugtam rá pendrivot,inkább hálózatról áttolom ami kell.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Hombár Jenő #567 üzenetére
Bizony nem.. Támogatás meg kitudja.
De mondom, nálam gyorsabb lett, nem elhanyagolható módon! -
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
WhiteWalker #552 üzenetére
"érdemes új biost feltenni egyáltalán? történik vmi lényeges változás?"
Nekem a 99-essel nem ment rendesen a szoftveres reset pl. egy Windows-restart során, már mindent próbáltam, és csak utána a BIOS-frissítést - úgy tűnik, az hozta rendbe, vagy valami BIOS-beállítás, amiről nem tudok (most szintén 137-es van). Mindenesetre azóta hibernálás stb. tökéletes. Leszámítva, hogy alaplapon beállított időre nem akar felébredni, de annak az okát még kutatom...
Más: ígértem fogyasztási adatokat még korábban - már sokat méricskéltem, de ma hozták meg a PixoPSU tápot (és van egy 20V/60W-os notebook tápom hozzá), úgyhogy nemsokára leírok minden eddigi infót.
Kérdésem, hátha tudja valaki: más alaplapokon állítható, hogy ha alszik a gép (S5), kapjon-e tápot a PS2 billentyűzet és egér (jumper vagy BIOS-beállítás), mert olyankor azokkal is ébreszthető, de ezen az alaplapon nem találok ilyet - mindig működnek, de ébreszteni nem lehet velük. Igazából az kellene, hogy ne legyenek bekapcsolva, annak a módját keresem. Elvileg nincs akadálya. Egyébként az USB portok is állandóan mennek, de az az eszköztől függ, hogy mennyit vesznek fel róla (részletesen ismerem a busz működését), az nem baj, hogy olyan.
-
szaszlaci
addikt
Proci teljesítmény kétszeres, fogyasztás szintén, ár meg majd 3x.
HDMI miatt előnyös, de értelmét nem látom..
gt007: szedd ki egy kicsit az elemet és húzz le MINDENT a lapról. Aztán próbáld meg egy régebbi HDD-vel, ha így is hülyül, én már esélyt adnék rá, hogy valami rossz esetleg.
Ha meg garis, vidd vissza, max megmutatják, hogy mégis működik. Probléma megoldva. -
kingabo
őstag
Ha nem lenne olyan drága... [link]
Csak azért tettem be, hogy látható legyen mi fér bele a modecom 96W-os tápjának teljesítményébe, de atomnál sokkal nagyobb tudással. (és sajnos árral)
-
kingabo
őstag
-
gt007
tag
akkor valami más lehet a gond.
Esetleg táp???? -
WhiteWalker
nagyúr
nekem is 2gb 667mhz van benne,és no problemo
-
gt007
tag
PCI kártya egyenlőre nincs a gépben.
Lehüztam a Hdd-t, ODD-t, a tápkábeleket és az adatkábeleket is, de azok nélkül is kiírja.
Az eredeti BIOS alatt nem írta ki, csak miután a 0137-re frissítettem.
Ha valakinek van ötlete, mi lehet a probléma, akkor írjon.
Előre is köszi a segítséget. -
kingabo
őstag
Nem hinném, hogy memória. A sima atomos topicban többen is írták, hogy 2GB-vel használják és jól működik. Maga a lapkakészlet támogatja a dc-t, az hogy a lapon csak egy slot van a lapkakészlet tudását nem befolyásolja.(az a nézet az everestben ha jól rémlik csak felsorolja, hogy mit tud az adott cucc) Nézd meg cpu-z-vel és az single channelt fog kiírni a memória fülön, ha a gyakorlati infókra vagy kiváncsi nem az elméletiekre.
Olyat probáltál már, hogy vinyó, cd, pci-os bővítő kari nélkül indítod a gépet? (elöbbi 2 adatkábelét is lehúzva! Nekem volt olyan, hogy a cd-ről lehúztam a tápkábelt, de az ide kábel rajta maradt és a bios probálta megtalálni: percekig ált a postnál. Miután lehúztam a kábelt meg ment normálisan) -
gt007
tag
Lehet a memória?
Egy Corsair DDR2 667Mhz-es 2GB-os modul van benne, de fut 533-on is, jelenleg is úgy működik. Egyébként azt sem értem, hogy az alaplapi lapkakészlet szerint a memória dual channel! Legalábbis everest ezt írja.
Ez hogy lehet? Hiszen csak 1 modulnak van hely! -
kingabo
őstag
Valahol azt olvastam, hogy ez a hiba ami Neked is van, valami nem 100%osan támogatott hardver miatt lehet.
(bár lehet félreértettem)
Az "újítás" szerintem annyi, hogy az első szöveg helyett a második jelenik meg biosban vagy nemtom hol. De biztos, hogy az AA számnak semmi köze ehhez a 64bites dologhoz. -
gt007
tag
Nem tudom, de nekem a 0137 óta van bekapcsolásnál az a problémám, hogy kiírja " The AA number has not been programmed on the system"
A relase-ban a 0137-nél ez van "New Fixes/Features:
• Added AA number for new SKU."
Fogalmam sincs mi lehet ez! Mi az az AA number????
Ezért gondoltam, hogy hátha a 0140 megoldja a problémám! -
kingabo
őstag
válasz
WhiteWalker #552 üzenetére
Direkt ezért linkeltem a release notest! (EM64T Capable helyett INTEL 64 ARCHITECTURE CAPABLE)
-
WhiteWalker
nagyúr
érdemes új biost feltenni egyáltalán? történik vmi lényeges változás?
-
gt007
tag
Megpróbáltam a BIOST frissíteni 0137 -->0140-re windows alól.
express bios update elindult, gép újraindult, de nem frissített semmit, pedig ki is írta, hogy sikerült. Néztem, de maradt a 0137!
Megpróbáltam mégegyszer, ugyanez volt az eredmény.
Talán próbáljam meg nem windows alól elindítani, hátha?
Valaki frissített már, sikerült? -
kingabo
őstag
Kijött az új bios, de szerintem semmi új/érdemleges nincs benne: release notes
-
harry
veterán
Hát... én azért még bíznék abban az svideóban, remélem intelék kitalálnak valamit, bios frissítést, drivert minden platformra, vagy bánom is én, csak menjen. Nekem az egyszerű (és egyben másodlagos) HTPC célokra tökéletesen megfelelne. Sőt, azért vettem ezt a lapot, mert van rajta svideo, amúgy a másikkal is beértem volna (úgy nézem...). Ráadásul nekem linux alá kéne.
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #541 üzenetére
Akkor az lesz.
Hát jah az nvidia nem lesz olcsó, meg a dobozba nem fér bele szerintem vinyó.
Ezekkel a gyárilag összerakott cuccokkal az a gondom, hogy nekem csak a lap, ház kell. Vinyó, ram, tv-tuner, (táp), usb-s wifi már van, minek fizessek érte.
Privátban tudnál a dell gépről dobni egy linket? Kiváncsi vagyok rá.Más: az előlapi hangcsatlakozón nem tudja valaki melyek a mikrofon lábai? A matricán port1l/r ill port2l/r van csak írva. Ami még érdekel, hogyha 5.1es hangfalszet van rákötve a gépre attól még használható-e a mikrofon bemenet, hiszen az 5.1 miatt hátlapi mikrofont valamelyik hangfal megszólaltatására használja. (tv-tuner hangját kábelen kell rákötni a hangkari egyik bemenetére)
Peo1942: másik tuner progit probálj ki, hátha az segít! (én windvr-t ajánlom)
-
szaszlaci
addikt
Ja, Pinnacle nekem is volt. 1800+ -on valamikor megakadt a felvétel. 2800+ -nál soha. Ez a proci meg erősebb annál is.
Saját hardveres videó kódolásnál meg nem kéne akadnia. Ha szoftverrel teszed ezt, és a kép jól átjön, akkor kódek hibád lesz. (mert tuner és kapcsolat rendben, proci szintén, marad a tömörítőszoftver)
Lehet valami tunerkártyás topikban több segítséget kapnál persze. -
turorudi
aktív tag
Ez a tunerkártya chipjének a problémája. Gondolom a hang is csúszik a képhez képest, vagy ha nem, majd fog hosszabb felvételeknel.
Nálam hasonló probléma volt egy Pinnacle tunerkártyával, de egy alternatív driverrel remek lett. Sajnos alapjáraton a kommersz tunerkártyák nem rendelkeznek igazán jó beírási képességekkel.
Esetleg meg tudod nézni, milyen chip van a kártyán? -
Peo1942
csendes tag
Sziasztok!
Én olvasgattam ezt a topicot még úgy karácsony előtt, akkor vettem is egy Modecom házat (kis-fényes-fekete), valami slim DVD-t, az alaplapot meg 1 giga ramot. Ja és karácsony után egy ASUS My Cinema U-3000-es USB-s tuner kártyát. Egy régi 120-as vinyót tettem bele.
Először Linuxot (Ubuntu) tettem fel, de sok volt vele a szívást és nem adott szép képet.
Feltettem rá egy 64 bites Vistát, hogy majd MCE fut rajta jól, de iszonyú ratyi képe volt, míg az XP-men remekül ment ugyan az a tuner.
Lezúztam újra az egészet és feltettem egy mezei XP-t. Na, azon már szinte minden jó volt.
A hálózatot úgy lőttem be, hogy egy USB-s wifikártyával éri el a routert, az alaplapi ethernettel pedig a saját, nagygépemmel kötöttem össze direktben (crosslink kábel) (falban futó ethernetet csináltam 4 éve felújításkor), így internetre elég a wifi, ha a nagy gépemről akarok nézni videót, vagy másolni, akkor ott a gigabit.
Hűtés ügyileg: leszedtem a zúgógépet és most egy egy 8 centis ultrahalk (7dB) venti van rátéve az egészre, most várom a 12mm vastag, 12cm-es venti érkezését, ami még halkabb és még be is befér a házba (a 8 centis az 25mm vastag).
Na, a problémám ott van, hogy amikor veszek fel TV-ből, akkor szaggat kissé. Párom pl. nem vette észre, amikor a banánok közt újabb érdekfeszítő epizódját játszottam vissza neki, de én látom, hogy itt valami nem kóser.
A proci tuti bírja, mert 10-15%-os terheltségen meg felvételkor, a vinyó, ahogy meg tudtam állapítsani UDMA5 módban megy.
Tudnátok mondani pár ötletet, hogy mit nézzek meg?
A bios frisstést valószínűleg megpróbálom, de jó lenne még pár dolog, mielőtt nekikezdek.
Köszi,
Peo -
szaszlaci
addikt
Nagy áruházba bemész, és kifogsz egy olcsóbbat. Mondjuk 10 méter 3 ezer, vannak ilyenek mindenhol.
Vagy megvárod az nvidia cuccát, biztos nem lesz olcsó.
Mondjuk nekem nem is kellene DVI, mert csak monitoron nézem. Ez szerintem arra lett kitalálva.
Mondom amúgy, láttam ilyen pici dobozt, kb mint a Dell mini PC-je, és direkt filmezésre találták ki (DVI, komponens,.. , távkapcs, 3,5ös hdd) és 40 rugó volt az egész. -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #520 üzenetére
Köszi!
Jaja én keresek, bár se időm se kedvem nincs keresgélni. Elvileg viszik az atomos gépeket mint a cukrot és senkinek sem kéne bele dvi?
Mert mással nehéz magyarázni, hogy nincs semmi normális pci-os vga dvi-al. Vagy túl trágya, vagy matrox és 30-40k, de nem tud érte semmit amit használnék... Lehet betippelek egy s-video->s-video kábelt, hátha élvezhető képet ad, külföldről nem nagyon rendelnék, elég sok csomag tűnik el a postánál.
-
-
turorudi
aktív tag
Az nem külön kártya kérdése, hanem a kártya teljesítményének függvénye.
Az olyan oldalak nézhetőségét, ahol sokat kell renderelni, befolyásolja a net sebessége és a kártya teljesítménye. Egy egyszerűbb mai Radeon még simán megakadhat egy nagyobb képeket és sok videot tartalmazó oldalon.
Ezért az alaplapinál régebbi (és gyengébb) Matrox a helyzeten nem fog javítani, de persze kíváncsi vagyok az eredményre, ha kipróbálod. -
gt007
tag
Nem erre gondoltam, abban biztos nem lesz különbség.
Nekem az integrált kártyával is szuper a gép, nincs vele bajom, de észrevettem, hogy egy olyan weboldalon, ahol sok flash van+ilyenek, azt lassabban tudom görgetni, lassabban is nyitja meg. Talán egy külön kártyával ez javul valamit. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #527 üzenetére
Akkor csak én vagyok közülünk szerencsés, ugyanis:
0099->0138
A HD videó (ugyanazon filmnél) eddig egy magot 25%-ra terhelt, most frissítés után, csak 13-16%-ra terheli.
Ezenkívül a memóriatesztek átlageredménye is rengeteget javult.Környezet:
video: 14.32.4.4926
chipset: 9.0.0.1009_PV_Intel
LAN: 5.694
hang: 5657WinXPProf SP2
SM Player, képeldobás kikapcsolva -
balkoger
tag
válasz
balkoger #526 üzenetére
Hát nem vagyok elragadtatva az eredményektől, bizony a HD videók lejátszásánál legalább 25%-al megemelkedtek az eredményeim, most így hirtelen .
Senkinek nem ajánlom a biosfrissítést, legalábbis nálam ez az eredmény, pedig frissítettem utána a drivereket is, de ugyanúgy magasabbak az eredmények így is!
Ki milyen vga-driverrel használja a lapját????? Azért újra átnézem a beállításaimat is! -
balkoger
tag
Helló mindenkinek!
Na én is megcsináltam a bios- frissítést a win alól, nekem tökéletesen lefutot.
Az volt az érdekes, hogy egy pendrive-ra lementettem(egy másik géppel) és onnan nem indult el, hanem amit közvetlenül előtte töltöttem le saját vinyójára!
Újraindítja a rendszert és dos alatt csinálja az egész folyamatot, utána újra betölti a win-t ennyi. Egyébként nem azért féltem tőle, mert még nem csináltam ilyet,csak vannak rossz tapasztalataim (amikor még a recovery is elég bonyolult műveletnek számított, ha nem jól flash-elt a floppy). -
gt007
tag
Mi a véleményetek.
Gondoltam beraknék a gépbe egy Matrox Millenium G450 PCI 32MB (Dual Head) videokártyát. Sok jót hallottam róla, de lehet a fele sem igaz.
Játék nem, csak net, szövegszerkesztés, és filmnézés.Bővebb infó a kártyáról [link]
Várom a véleményeteket.Köszi
-
gt007
tag
-
szaszlaci
addikt
kingabo: ha jól emlékszem, te kerestél alacsony DVI kártyát.
Fölső sor, középen esetleg?
Sazabi kolléga árulja.
szerk.:most látom, lehet AGP-s. -
szaszlaci
addikt
Nem tartom valószínűnek, hogy a 20 tű miatt ilyesmiket írna ki. Inkább BIOS beállítás lehet a gond.
Ha elindul, akkor nincs vele gond.
-ATA merevlemez, akkor jumper / BIOS beállítás jó?
-Native, ... módokat próbáld meg átállítani,nekem olyankor problémázott induláskor (nem így)sazabi: ahhoz képest, hogy az elején le lett oltva, hogy nincs rá szükség..
-
gt007
tag
Sziasztok!
Először is B.Ú.É.K. mindenkinek.
Nekem BIOS drissítés után írta ki a gép amit már egyszer írtam " The AA number not been programmed os the system" ezek után azt írja, hogy folytatáshoz nyimjak entert, majd bootol rendesen.
Nem tudom mi lehet ez, sajnos neten nem igazán találok róla infót.
Megpróbáltam a bios frissítést mégegyszer, házha nem lett jó, de semmi változás!
Ha van valami ötlete valakinek, hogy mivel próbálkozzak még, akkor szivesen olvasnám
Még valami. Az alaplap ATX csatija 24 PIN-es, de Én 20 PIN-es táppal használom. Arra is gondoltam, hogy kéne venni, egy 20-ról 24-re átalakítót, talán az a baja. Egyébként ettől függetlenül érdemes az átalakítót beszerezni? Így is megy a gép, úgy mi fog változni?
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de nem értek hozzáÜdv
-
sazabi
aktív tag
na az ünnepek alatt nem volt időm olvasgatni a topicot, szép, hogy ennyit írkodtatok. lesz mit visszaolvasni. hajrá!
-
szaszlaci
addikt
Nekem átlagosan pont hogy JOBB LETT!
Az összes memória és proci teszt 5-10%-al lett lasabb Everest 4.5 alatt, kivéve a másolást.
Eddig a 3000 körüli írás és olvasás mellé 1000-es másolás párosult.
Az új BIOS-al (0099->0138 asszem) viszont a másolás teszteredménye is 3000 körüli.
Mint ahogy bármely másik PC-ben. -
letix
senior tag
Hi all!
BIOS frissítés utáni tapasztalatom.:
Everest 4.6-al, a memória olvasás, BIOS frissítés előtt 35xx körüli értéken volt, az intel oldalán a legfrissebb BIOS-al pedig ez az érték lecsökkent 26xx-re.
Ugyanígy az összes memóriával kapcsolatos mérési eredmény visszaesett.
Nem mintha olyen fontos lenne a dolog, de azért érdekellne, hogy más tapasztalt e ilyet.
Gyári BIOS-t hogyan lehetne visszaállítani? Az oldalukon nem találtam.
udv
letix -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #512 üzenetére
Nem ide tartozik ugyan, de mióta én úgy fél éve rászántam magam egy konzolra, többé soha az életben nem fogok PC-n játékokkal szenvedni. Ez 100%, mert számomra nincs előnye egy konzollal szemben.
-
WhiteWalker
nagyúr
Leginkább ez a játékok miatt indokolt.Ahogy nő a hardver igény,úgy húzza magával.sajnos ez van.Pl ha 2 év múlva kiadnak crysis 2-őt annak minimum 4gb lesz a mem igénye...szerintem,ahogy hogy kihasználd muszáj a 64bit.
Én sem nagyzolás miatt használom,hanem mert szeretek játszani,pl a GTA IV használ rendesen memóriát is...
-
harry
veterán
válasz
WhiteWalker #508 üzenetére
Szerintem meg nem ez fogja megölni, tekintve, hogy az átlag felhasználó (cég vagy magánszemély) nem használ 4 gigát, sőt... Ugyanúgy, ahogy Vistára sem fognak váltani, így az XP szerintem még simán eléldegél pár évig, ha nem tovább. Ez nem vindózéktól függ, hogy nem lehet majd venni, nem lesz támogatás meg licenc, mindegy, attól még sokan maradnak ezen. Mármint a 32biten.
Én viszont lehet kénytelen leszek váltani 64re 4 giga miatt - csak éppen Ubuntut. De lehet inkább csak beérem 3-mal. Majd kiderül. -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #508 üzenetére
Nem kezeli 2 giga fölött?? Emlékszem 128 giga fölötti HDD-vel is volt baj, mert ahhoz is SP1 kellett legalább. Most meg a memória.
Bár hozzá kell tenni, hogy én nagyon sok ideig nem akarok gépet váltani, a mostani 2 giga pedig elég jó azért netre. Majd ha Firefox nem indul csak 8 gigán... -
kingabo
őstag
válasz
rATdrAgOn #507 üzenetére
Ok, de minek virtualizálsz atomon 64bites os-t? Ha jól tudom a 64bit előnye, hogy 4gb-t vagy többet is tudsz használni a gépben. Namost ez a lap hivatalosan 2gb ramot kezel. Lehet bennem van a gond, de ha bőven elég a 32bites minek a 64bites os? Vagy ez valami felsőbbrendűség érzetet ad, hogy 64 bites os-t haszál XY? Vagy a 64 nagyobb mint a 32, tehát jobb?
Bocs az értetlenkedésért... -
rATdrAgOn
senior tag
Hmmm... azert hatarozottan kellemes.
(VirtualBox-al azert eleg jol tud mukodni). Es egy 64 bites akarmilyen oprendszer tokjol el tud futni akkor is, ha csak 128M-t adsz neki. Viszont, ha nem 64 bites OS-en "virtualizalsz" - mivel az Atom nem tud hw-es tamogatast ehhez - akkor nem tudod megcsinalni - tudom, virtualboxban mar van experimental 64 bit guest support 32bites OS-en is, 64bit kepes CPU-val... nem nagyon mukodik -
rATdrAgOn
senior tag
-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci #501 üzenetére
Amíg 2 gb ram fér a gépbe nem értem minek a 64bit?
Plusz szívás a driverekkel a szarul megírt 64bites xp-vel... és érdemben csak lassabb lenne a gép. Core2 amikor kijött akkor úgy rémlik voltak 64bites tesztek is, de 32bites oprendszerrel ugyanaz gyorsabb volt. Atomba a 64 bit sztem olyan, mint az nvidia atom mellé szánt északihídjába sli.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest