- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
WhiteWalker #252 üzenetére
Namost, mihez kepest?
A sziliciumnak 110 Celsius fokig siman mukodnie kell.
Az A1200-mben levo 68060 siman atmelegiti par ora alatt az asztallapot akar 60 fokosra is, es stabilan uzemel mar par eve....
No para, amig nem fustol. -
turorudi
aktív tag
válasz
WhiteWalker #292 üzenetére
Az világos, hogy 4 magosnak látja a feladatkezelő. De miért látja 4 magosnak egy hőmérséklet mérő? Szerinted hogy lehet mérni 2 nem létező virtuális mag hőmérsékletét? A Speedfan méri.
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #290 üzenetére
A remote1 az a proci kupakjának a hőfoka (ez egy teljesen használhatatlan info, de más analizáló progi is méri). Viszont ha megnézed, a speedfan maghőmérsékletekre teljesen marhaságokat ír ki, ráadásul 4 magot számol, holott fizikailag csak kettő van. Nálam ilyen hőfokokat mér a proci magokra: 2, 17, 3, 18 - teljesen irreális, pláne, hogy CoreTemppel megnézem a normál értékeket.
A remote2-re az Everest azt írja, hogy Aux, ami szintén nem nagyon jelenthet semmit (az utolsó Everest sem teljesen jó még ezzel a lappal), de ezek szerint tényleg lehet valami érzékelő még a lapon. Csak tudtommal a chipsetre nincsen érzékelő.. Szerintem ez egy beköthető érzékelő volna a lapon - de megkérdezem az Everest topicban a fejlesztőktől. -
balkoger
tag
válasz
Hombár Jenő #283 üzenetére
Szia !
Én is nagyon gondolkozom ezen a házon, mert a tv szekrénybe pont belefér és bővíthető is, viszont a passzív tápot meg kell oldanom valahogy, mert a tervemben 1 ventillátor hűti az egészet.
Esetleg a tápot meg lehetne hekkelni úgy, hogy passzív legyen, hogy a házban lévő levegőkeringés elég legyen neki ( pl. a belső részeket nagyobb hűtőbordával ellátni)
A modecom házra már kitaláltam egy bővítési lehetőséget, csak elég sok munkával járna, igazi egyedi házacska lenne. -
balkoger
tag
következő, mert ezt elrontottam
-
balkoger
tag
nem lett olyan éles a kép, de ha vakuval csináltam akkor olyan volt a venti, mintha állnának a lapátjai, és mintha nem is lenne bekapcsolva, ja és az alaplapi zöld ledet sem lehetett látni rajta, most sajnos megint a padláson figyel, így nem tudom lefényképezni, hova rögzítettem a drótokat
Ja kipróbáltam a tv kártyámat (Winfast 2000 deluxe) tökéletesen üzemelt benne, és ami nagyon érdekes egyáltalán nem láttam fogyasztásemelkedést, talán 1w, de idle ugyanannyi volt! -
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #282 üzenetére
nem tudom passz, de a fényképen megnézheted, kb 6-7 centis intel venti, dróttal felfogatva!!!
Ja most látom azt írtad mihez? A borda lefogató kampóihoz, és 1 drótot az alaplapi felfogató lyukba. -
Hombár Jenő
csendes tag
Én is azt a fényes fekete házat vettem. A táp hangja kib... felháborító, bele fogok nézni, mit lehet vele tenni; kifúrni, kifúrni+nagyobb ventillátort rakni rá oldalról (a külső végét betapasztva), hogy a hátlapon levő pedig onnan szívja tovább, vagy bármi, és később itt elmesélem. Ha másként nem megy, külső passzív tápot kap, de ezt nem fogom hallgatni, az biztos. Én noteboook HD-t használok (remélem, egyszer az SSD is olyan árú lesz, hogy megérje), így megmarad a 3,5"-os hely is, ha nagyon kell. Fogyasztást Szilveszter környékén tudok majd mérni. A DVD nem biztos, hogy folyamatosan rá lesz dugva, mert én is éjjel-nappali kommunikációs és böngésző gépnek akarom használni.
"nem fér el tőle a DVD meghajtó a beszerelésekor, azt ugyanis előlről nem lehet becsúsztatni, csak hátulról"
Nekem nem volt rá szükség, sőt, a meghajtó előlapja miatt nem is lehetett volna végigtolni: ha úgy teszed be, hogy a meghajtó eleje pár centivel van hátrább a ház előlapjának (műanyag, mögötte a fémváz) vonalánál, vagyis éppen az előlap mögé kerül, akkor felülről simán bepottyan a helyére. Másrészt az egész meghajtókat tartó szerkezet kiemelhető (csavarok felül), bár ezt nem próbáltam.
Kösz a speedfan-os infókat mindenkinek, a chipsethűtősöket is.
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #277 üzenetére
Hmm.
Nálam a 2800+ Barton a "szokványos" kodekkel igen rendesen szaggatta a HD videót.
Felraktam egy a fórumon ajánlottat, és 20-30%-ra terhel, pörgetésnél is villámgyors. Talán érdemes kipróbálnod ! -
harry
veterán
Tegnap megkaptam a Zalman NB32-es hűtőt. Fel lehet szerelni, a trükk a következő: A gyári lefogató fém kapcsot kell használni, ami a lamellák közé illeszkedik. Vagyis illeszkedik jól, annyi, hogy a gyári borda talpvastagsága 2mm, míg ez meg 5mm, ki kell mélyíteni azt a rovátkát (két lamellasor közti részt - fűrészelni/reszelni), és így már remekül passzol. Annyi, hogy nem pont középen lesz, mert a lamellák száma páratlan -> hézagok száma páros -> nincs középső hézag, de az nem gond szerintem.
Tegnap ment a gép úgy 4,5 órát az új bordával idle állapotban, addig nem észleltem rendellenességet. Ugyan fél-egy óra után megfogtam a bordát, és elég forró volt, így inkább el is engedtemAztán megnéztem az nF4-es chipemen lévőt, de ott is ilyesmi a helyzet idlenél, és akkor azzal azért játszani is szoktunk (igaz van is egy légkavaró, ami hideget fúj rá - itt sem ártana valami légmozgást keríteni, mert a táp nem csinál túl sokat).
-
balkoger
tag
1080i röccenésmentesen játszik (cpu 75%, 47w), viszont 1080p akad (cpu 100%, 49w)
720p (cpu 55%, 45w)
22 fok szoba
cpu : 40 fokos
chips: 43 fok
venti fordszám visszavéve 1700-ra -
balkoger
tag
Update!!
egy kis kép a fogyasztásról, xp idle:http://kepfeltoltes.hu/view/081218/P1090554_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
szaszlaci
addikt
Én most vettem egy ilyen lapot használtan 17-ér és egy modecom 202 házat 13-ér.
Szét kell nézni apróban, aztán ajánlani valami normális árat.. -
rankesz
veterán
válasz
turorudi #265 üzenetére
Akkor ebből 92es slim venti lesz űgy látom. lehet megtámogatom egy narancssárga zalmi bordával...
Közben összeszedtem a gép nagy részét, szerintem elég jó árakat kaptam:
Lap (gclf2) 17k
Mode Com Feel 302 14,5 k
2 G kingmax 800 ram 4680Van egy elfekvő 160as notiwinyóm már csak slim optika kell azt tudok 8ért.
Ja vettem egy corsair 650TX-et is a nyagy gépbe az 19,4 k volt.
-
szaszlaci
addikt
Az a ház nekem is tetszik, tényleg jó, majdnem azt vettem. Csak hangos
Pico tápok bizony pofátlanul sokba kerülnek (legyártani talán 200 Ft).
Talán annyit, hogyha van kedved kockáztatni, megveszed mindkét házat, majd a megmaradt alkatrészeket megpróbálod kiárulni..Persze én ezt nem merném.
-
kingabo
őstag
Köszi!
Azért érdekelt, mert van itthon lite-on 90w-os tápom, csak nem tudtam, hogy bele fér-e. Úgy látom sajnos nem, vagy a 9cm-es venti helyére kéne valahogy feltenni.
Szaszlaci: erre a házra írtam, hogy jó volna mert passiv táp van benne, viszont nekem ennél nagyobb kéne a vga kari miatt. Viszont, ha külön veszem meg a pico tápot, akkor (ahol eddig láttam) 9k csak a dc-dc része + kb ennyi az ac-dc része.
-
kingabo
őstag
Fényképeket tudnál feltenni valahova a gép belsejéről?
Elvileg holnap nekem is meglesz a lap. Amivel gondba vagyok az a ház: a modecom túl kicsi(nekem egy vga is kéne a géphez, de a teljes magasak nem férnek be), viszont passzív táp jár hozzá, a kmz pont jónak tűnik, de a tápja sz@r.
Pico tápok nekem túl sokba kerülnek. (A dc-dc része a dolognak 94-96%os hatásfokkal műxik, nade az ac-dc mennyivel? Ott a nagyobb a veszteség szerintem)
Aszem végig nyálazom a sima atomos topicot hátha van ott valami jó ház. -
turorudi
aktív tag
Sajnos korábban slendriánságból félrevezettem már egy érdeklődőt.
A ModeCom 302 ház tetején a nyílásra egy 12cm-es venti nem megy rá úgy, hogy az teljes egészében ráférjen. Persze szerintem akkor sincs semmi, ha kicsit lelóg a nyílásról, mert biztos úgy is épp elég levegőt fújna.
De a lényeg: most lemértem a nyílást, ami 9x11cm. Tehát még egy 92mm ventinek sem lenne meg a tökéletes illesztési pontja. De szerintem ez majdnem mindegy is, mert max.20mm vastag venti fér el belülre a ház teteje és a gyári hűtőbordák közé (nekem a Zalman legyező fölé kb. egy papírlap fér csak be), viszont itthon leginkább csak 25mm vastag ventiket lehet beszerezni.
A ház tetején a nyílásra lehetne rakni kívülre, csak azt gyermekes gépépítőknek nem ajánlom, mert a halk üzemet hamar felváltaná a hangos sírás, mikor becsípődik a ventilátorba a gyerek ujja. -
GeeF
csendes tag
válasz
balkoger #258 üzenetére
Engem is érdekelne,hogyan lehet lehalkítani
Ilyen fogyasztásmérőt honnan lehet szerezni ?
Egy rövid kis review a KMZ mini itx házról, hátha érdekel valakit:
Eboltból rendeltem, mivel éppen raktáron is volt, másnap kihozta a futár. Első benyomásaim nagyon pozitívak voltak, nem tűnik gagyinak a ház.Az előlap fényes fekete műanyag, ami meglehetősen vonzza a port. Előlapon 2 USB csatlakozó van, bekapcsoló gomb, működésjelző, illetve merevlemez aktivitás led, reset és a fejhallgató/mikrofon csatlakozók.
Az előlap felső része billenős megoldású.A beépített DVD meghajtó tálcáját a kis oldalt levő ezüst színű műanyagrúd megnyomása adja ki. Ilyankor az előlap előrebukik (a tálca kinyomja), majd a tálca bevonásakor egy kis rugó visszarántja az előlapot, így alapállapotban takart a meghajtó.Nekem bejött ez a megoldás, teljesen olajozottan jár, nem akad, nem fejt ki ellenállást. A led és a kapcsolók is mind négyzetes kialakításúak, ami megy a ház dizájnjához.Külső *5 -s. Lássuk a belsőt.Első ránézésre itt is minden rendben van. Szereléskor már történtek apróbb malőrök. A ház eléggé sorjás, sikerült egy vágást beszereznem, utána már jobban ügyeltem erre. Amire vigyázni érdemes, hogy a házhűtő 9cm-es ventit kifejezetten csak utoljára szerelje be az ember, mert nem fér el tőle a DVD meghajtó a beszerelésekor, azt ugyanis előlről nem lehet becsúsztatni, csak hátulról. Az előlapi USB kivezetések csatlakozója nem egyben van, hanem szálanként, elég nehézkes odaszurkálni egyenként a tűkre, de végülis annyira nem vészes, nem volt vele gond. A tápegység apró, oldalt található.Ránézésre egy 4centis ventillátor szívja ki belőle a forró levegőt, meglehetősen zajosan. Hangja a korai CD meghajtók porszívószerű hangjára emlékeztet.A tápból kijön 2-2 sata illetve molex csatlakozó, tehát annyira sok mindent nem tudsz rádugni. Az atomos alaplappal adott a hátsó csatlakozók elő jövő fémplatni beillesztése se ment zökkenőmentesen, igen meg kellett vele küzdeni, de csak a helyére ment. Nem tudom ez a ház kidolgozottságának köszönhető e.
A ház alján kétoldalt vannak a szellőzőnyílások, ami igen praktikus, mert a házhűtő által keltett vákum, pont az alaplapi hűtőbordákra szívja be kintről a levegőt.
Az összerakott gép elsőre gond nélkül elindult, és igen elégedett vagyok a duplamagos atomproci teljesítményével. Az everest tanulsága szerint üresen 45 fokos a proci (25 fok szobahőmérsékleten), kis terheléssel 47 fokos (böngészés, torrent+ winamp a háttérben).
Nagyobb terhelésen is eddig 51 fok volt a legmagasabb amit sikerült elérnem. Én nem nyugtalankodnék a cpu passzív hűtése miatt, teljesen megfelelő, nem is javasolnám cserélni. A chipset hűtés hangjáról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert a táp hangja elnyom mindent, legyen az chipsethűtő, vagy házventi. Ettől eltekintve nagyon jó kis rendszer, elégedett vagyok vele. -
-
szaszlaci
addikt
A kék Zalman NBF47-est úgy tudom nem lehet rátenni egyből rendesen, reszelni kell kicsit a közepén. Így nem lesz túl vastag a talpa, és a borda sem nehéz, tehát rá lehet fogni stabilan. A régebbi Zalmanok lehet, hogy széltébe nagyok, így nem lehet felfogatni. Illetve ennek ritkán nagy és széles lamellái vannak, így egy kis légmozgás a házban át tudja járni rendesen. Ellentétben a régi sűrű tüskéssel. Ha valamit sikerül felraknod, írj majd eredményeket !
-
balkoger
tag
engem is érdekelne, hogyan lehetne lehalkítani a tápot, ill. nem tudsz fogyasztásmérést csinálni arra is naon kiváncsi lennék!!!!
Egyébként amikor 40 fokot mért a cpu hőmérő, megfogtam a bordát, de még langyos sem volt, én nem tudom, hogyan mér, de nem kell annyira félni a hőmérsékletétől, viszont a csipszet alatti intel csip, amin még hűtőborda sincs az forró, én inkább annak hűtésén törném a fejem!!! -
harry
veterán
Miért
Mondjuk nem itt a legolcsóbb, máshol van 1800 körül is. Más hűtőbordák meg vannak 5k környékén is. Proci hűtők is vannak 3k meg 15k között. Nem nevezném mocskos drágának, de tény, hogy nem olcsó - viszont a kampókkal fel lehet rakni legalább rendesen (legalábbis úgy tudom fel lehet mindenféle gányolás nélkül is). Én az egyszerűbb változaton gondolkodom, az ilyen 0,8-1k között van (mármint a régebbi Zalman bordák), hátha fel lehet fogatni a gyári hűtőborda lefogójával is.
-
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #252 üzenetére
Hát ha rá tudod fogatni stabilan...
Akkor írj eredményeket !
(van még ez is) -
szaszlaci
addikt
na még egy ház. És belülről.
Csak kész konfigként láttam. -
turorudi
aktív tag
válasz
WhiteWalker #244 üzenetére
Szerintem ez teljesen rossz megoldás, mert így csak azt az egy lamellát hűti, amelyikre ráfúrod. Ha a chipset hűtőt nem veszed le, akkor az valamennyit fúj a procira. De egyébként valóban, a procinak nem kell aktív hűtés, csupán azt kell megoldani, hogy valamennyi légáram legyen a házban és az elég a procinak.
A chipsettel kicsit más a helyzet: vagy valamilyen aktív megoldással kell hűteni (pl. a gyári, csak nekem az hangos volt), vagy teszel rá egy passzív hűtőt, de akkor minimális légmozgás kell a házba.
Nálam ez utóbbi van, és egy 5cm rendszer venti mozgatja a levegőt, ez pedig bőven elég. -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #244 üzenetére
És mi történik akkor, hogyha nem hűtöd a cpu-t?
Például egy papírlapot teszel a két borda közé, hogy megnézd, mennyire melegszik minden légáramlás nélkül.
Vagy egy nagyobb bordát. Nem értem, miért akarsz arra is ventit tenni. -
WhiteWalker
nagyúr
Az én lapom sima atx-es házikóban van.Nekem mindegy mekkora mert van hely bőven,és még igí van levegő is,nem "fullad" meg mint egy itx-es házban.
-
rankesz
veterán
Mode Com feel 302
Kb 1 hete volt címlapos teszt itt a PH!n. -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Erre a lapra szeretnék építeni egy kis gépet. Sajnos nem nagyon találok olyan házat, amibe 2 db notebook hdd-t tudnék tenni, álló kivitelű legyen, ne kocka és max. 30cm x 10cm x 30cm méretbe beleférjen. A wireless-bolt-nál láttam 2 db házat, de semmi többet.
Tud esetleg valaki ajánlani valami korrekt kis házat?
Előre is köszönöm!
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #214 üzenetére
Ezt a házat nem láttam itthon, viszont én ezt fogom venni. Kb ugyan az, csak egy CD-nyivel magasabb.
Más: minőségben a komponens elég jó, kicsit több a zaj benne, mint egy hdmi esetén.
VGA-n meg SZERINTEM be lehet állítani 1366*720-at, PowerStrip segítségével. Régen én is használtam valami 1320x1024-et, vagy milyen felbontást. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger #229 üzenetére
Tényleg a tv-tunner.
Csak nekem úgy rémlik, hogy inkább a high end vidkarikra rakott az ati annó tv-tunnert is, a low endekre nem. (remélem tévedek
) Mondjuk nálam az is megoldás, hogyha a monitoromon használom a gépet, akkor a tv-tunnert rakom bele, ha átviszem a tv-hez meg a dvi-os vidkari kerül bele. Esetleg egy usb-s tv-tunnerrel nem kell cserélgetni.
Lehet vga terén érdemes ide átlesni... -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #230 üzenetére
DVD és dvd közt is nagy a szórás, az én szar tv-mel is látom a különbséget, természetesen ebből nem akarok vitát, mivel a topik-ban szereplő alaplappal ezt még nem próbáltam ki. Viszont a konkrét film a gyerekemnek megvettem a Horton dvd mesefilmet, majd később amikor teszteltem a gépem teljesítményét hd videók terén, meg a core avc beállítása során, akkor 720-as illetve 1080 hd film sample-ökkel próbáltam ki, köztük volt a horton mesefilm, meg a mézengúz is. Mivel a mostani gépem össze van kötve a tv-vel én ott is összevetettem a képet és sokkal részletesebbnek láttam, mint a dvd-n csak ennyi, de mivel ez egy szubjektív dolog ezért maradjunk annál, hogy a divix-nél jobb a hd rip.
Sógorom most vett valami nagyon extra minden bemenettel ellátott képcsöves tv-t majd lehet, hogy elviszem hozzá és beszámolok az eseményekről. -
balkoger
tag
az lenne az igazi egy pci-os All in wonder dvi kimenettel, akkor nem gondolkoznék a házon, csak olyat vennék amibe belefér a bővítőkártya
a következő tv olyan lesz az biztos és akkor a sima d-sub is tökéletes lesz az összekötéshez, sajna a mostanin scarton, meg rca-n kívül semmi sincs -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #223 üzenetére
Egyébként azért írtam hd filmeket, mert a kedvenc sorozatainkat hd minőségben rippelik le, legfőképpen még mindíg divix és dvd formátumok vannak itthon, de ha most kinézek egy filmet és megvan hd minőségben is akkor inkább azt "veszem" meg, gondolok a jövőre.
Sazabinak igaza van hd minőségű film sokkal szebb egy sima 72-es tv-n is, mint a dvd és nem mellékes, hogy a hd filmek többségének 2 hangja van és én szeretem megnézni eredetiben angolul is.
Mindenki hd ready-lázban ég, én még megelégszek egy képcsövessel, most használtan nagyon jó képcsövesek vannak a piacon, a nagy nappaliban bőven elfér. -
sazabi
aktív tag
válasz
tupacamaru #223 üzenetére
én is szoktam 720p filmeket nézni s-videon 72centis crt tv-n.1024x768-ba majdnem bele is fér a 720p (1280x720).
a különbség meg látványos a sima alacsonyabb felbontású divxekhez képest. -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #216 üzenetére
Pico Psu fogyasztására én is kiváncsi lennék, vagy a modecom os ház fogyasztása is jó lenne, de ott van Stheno barátunk kockája arra is kíváncsi lennék mennyit fogyaszt!
-
balkoger
tag
Hali!
Én most nem írok hőmérsékleti adatot, mert padláson van a kicsike, ott meg hideg van, egyenlőre csak tölt, ha megvan a ház akkor elfoglalja méltó helyét a nappaliban. Gigabit sebességet próbált már valaki? Sajna 100-as a switch-em is , meg a routerem is, így hozza a 10-11000 kbyte/sec sebességet, ha a nappaliban lesz akkor kénytelen leszek gigabites switch-et venni, hogy gyorsan odaérjen az 1080-as hd film, ha nem a saját winyóján lesz az adat. Gigabit Switch-et tud ajánlani valaki jó sebességűt jó árban?ja 8 portost mert nagy a hálózat!
-
balkoger
tag
Szia!
ez tényleg fura, mert kikapcsolt állapotban nekem, mind a nagy, mind az atomos konfig 3w fogyaszt. A tápod jó minőségű, de én kipróbálnám helyedben egy másikkal is.
Ha már itt a fogyimérő, mindent végigmértem (bár az áramszámla a legkisebb összegű csekk) nekem a műholdas beltéri okozott ilyet, 8.5w bekapcsolva és standby is, egyedül a hátsó kikapcsoló gombbal nincs fogyasztása. -
harry
veterán
válasz
balkoger #209 üzenetére
Ez azért kicsit fura, nekem 43W az idle fogyasztása
Mondjuk arra nem emlékszem, hogy bejelentkeztem-e (ubuntu - nincs rákötve monitor), azt hiszem csak annyit csináltam, hogy rádugtam mérőre, és vártam úgy egy percet, akkor lehettem a login screennél. Ez csak azért számíthat, mert pl. egy vindózos üdvözlőképernyőnél többet evett az egyik gépem, mint bejelentkezés után (ráadásul nem kis különbség volt). Hmm.
A gép amúgy egy d945gclf2 lap, 1giga 800as ram, 320 sta vinyó, 250W-os 80+os FSP táp. Ami kicsit furcsa, hogy kikapcsolt állapotban is valami 10W-ot fogyasztott (az X2es gépem meg 38at).
-
sazabi
aktív tag
válasz
balkoger #209 üzenetére
turorudi kábelkötegelő lol
azzal a megoldással kérhetnénk hőmérséklet adatokat?saját megoldásom:
gyári bordák fölé lógatott 8centis 1500rpm, adatok speedfanból:
idle:
ambient 28C
remote1 40C
remote2 33C
hdd0 36C
core0 1C
core1 17C
core2 1C
core3 17C4 óra diablo2
ambient 28
remote1 46
remote2 35
hd0 37
core0 7
core1 17
core2 7
core3 172 óra orthos+720p film+webböngészés+winamp+mindenmás
ambient 31C
remote1 53C
remote2 36C
hdd0 37C
core0 17C
core1 17C
core2 17C
core3 17C -
szaszlaci
addikt
Talán érdekelhet valakit ez a ház is.
(( "300W Codegen táp" - Jaj! ))
-
balkoger
tag
Fogyasztási adataim nekem is vannak, éppen ezért döntöttem a lap mellett.
780G-s lap, 2gb ram, X2 5000+BE@1.6g, TV kártya, 1db 300 winyó, 450w chiftech táp,dvd író, 12cm házventi, Hyper TX2 hűtő
idle: 65w
divix+firefox: 72w
hd 720 : 75-78w
hd 1080 : 85-90w
gyerekjáték: 85-95 w (chicken litle,robots,wall e,mézengúz, stb.)Biosban 500mhz volt állítva az int vga frekije 512mb hozzárendelt rammal, a játékok mind lefutottak egy néha picit megakadt, de csak én vettem észre a játék teljesen normálisan futott.
Ha felemeltem a procit 2 gigára érezhetően gyorsabb volt minden, fogyasztás 5w-al emelkedett!Intel945DGCLF2, 2gb rammal, 1db 300gb winyó, dvd író, 300w codegen táp
idle: 37w
divix+firefox: 40w
hd 720 : 42-44w
hd 1080 : 44-46w
gyerekjátékot még nem próbáltam
Valaki írta, hogy a modecom házzal kevesebb lett a fogyasztása, szeretném én is egy jó táppal levinni a fogyasztást legalább 5w-al.
Ja pendrive-al ubuntu linux-al winyó nélkül 7w-al kevesebbet fogyasztott, viszon ott még nem próbáltam a hd videókat! -
balkoger
tag
Hűtési megoldásként én egyenlőre egy gyári pentium ventit használok műanyag bevonatú drótokkal rögzítettem és felfekszik a cpu és a csipszet bordára egyaránt, biosban beállítottam a fan controlt, jelenleg 2700-on pörgeti a kicsikét. Sokkal halkabb, mint a gyári, de nekem még ez is hangos. Zalman fancontrollal levittem a sebességét 1500- ra akkor elfogatható a hangja és hőmérsékletben 2 fokot jelentett.
Más kérdés, valaki nem próbálta pci riser-rel a lapot, mert szerintem a + kártya elfordítva eléggé letakarhatja a csipszetbordát, így külső ventivel nehézkes lehet a hűtése! -
balkoger
tag
válasz
rATdrAgOn #206 üzenetére
Helló!
Akkor nem vagyok elkeseredve, mert pont azért vettem pendrive-ot, mert könnyebb a boot vele, ha az alaplap biosában van ilyen opció. Nem lassú, de nem vagyok tőle elájulva.
Még teszek egy próbát, ha a swap-ot áthelyezem a winyóra, akkor mennyivel lesz gyorsabb ubuntu alatt. Igazából azért találtam ki a pen megoldást, mert 5-7w- al kevesebbet fogyasztot úgy, csak ubuntuban nem találtam olyan energiaszolgáltatást, hogy kapcsolja le a winyót bizonyos idő után, ha nem használom. -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
balkoger #205 üzenetére
Hejhó!
Nem feltétlenül gyorsabb. Ráadásul, ha IDE-> konvertert használsz, akkor 50% az esélye, hogy menni fog egyből. Általában nem szeretik az UDMA módokat, PIO-ba kell átkapcsolni az alaplapi vezérlőt.
Egyetlen feltétlen előnye viszon van. Nem lóg ki a házból, hanem benne van.ps: most látom csak, hogy ez egy sata-s cucc. Ilyet még nem is láttam.
-
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #203 üzenetére
nekem sikerült megnéznem (jobb klikk-kép megnyitása), csak azt nem értem miért van egy cf kártya bent a házban. Gondolom bootolható, tehát oprendszer, de miért bent van?
Én megcsináltam az ubuntut pendrive-ról (ultra gyors pendrive), de nem voltam vele megelégedve -mármint a gyorsaságával- a cf kártya gyorsabb lenne? -
balkoger
tag
Szia Stheno!
Kíváncsi lennék a házadra, most akkor a táp is zajos vagy csak rezonál, milyen fajta a táp és mekkora venti van rajta? Egy pár képet ha kérhetünk, márcsak azért , hogy el tudjuk képzelni, hogyan fér el benne a lap! Nekem pont van ekkora helyem a tv alatt, de hangbuzi vagyok, tehát teljesen csendesnek kell lennie, ha hangos maradok a modecom-nál! -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
WhiteWalker #199 üzenetére
Háló!
De ez foxconn ház, abban elfér simán (10 cm magas).
A modecom viszont csak 6 centi magas, abban már nem.A foxconnban lötyög a D945GCLF2, cserébe nagy, zajos és brrrrr... két hónapig bírtam.
Most a modem azért kábe fele olyan hangos, lehet, hogy diszket kellene cserélnem, mert attól rezonál mint az állat.Na, mindegy, alakul a projekt, alakul.
-
szaszlaci
addikt
válasz
turorudi #200 üzenetére
Igazad van, néztem hasonlóakat, belül van egy kicsi venti, ami bizony lehet hogy zajos. :S 120 W-os, aztán kitudja milyen vargáné szar van benne..
Nem tudnál esetleg valami olyat, amibe megy nem slim dvd és külső tápos?? (meg olcsóó)Mod.: na persze a linken egy 240 W-os táp van. Ez a konfig az ötödét sem eszi meg egy fele ekkora tápból. Esetleg lehet okosítani egy házhűtővel vagy egy tényleg hangtalan ventivel a tápnak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Képregény topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3208
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest