Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Pirosat sárgára... A piros nem tudom, honnét volt (valószínűleg valamelyik régebbi alaplapomhoz kaphattam), amire cseréltem, az egy Gigabyte alaplap tartozéka volt, most szedtem ki a gyári vákuumfóliájából. Nem tudom, mit kell nézni ezeken a kábeleken, én sok jelölést nem láttam rajtuk.
A lassulás egyébként bármilyen másolásnál bejátszott, két HDD között is, de a vezetékes házaton is, ha az ezt a meghajtót érintette. Onnét lett fura, azért ellenőriztem a kábelt, mert a másik HDD-re/ről normális tempóban másolt.
p
-
marcias
őstag
És a SATA tápot nem lehet ketté osztani? Mert így már csak 2 eszközre van lehetőség, az meg biztosan kevés nekem

canniball: 55 euró?
Ennek kábé a felét szeretném rákölteni. Van rá esély, hogy más univerzális töltővel is működhet? Pl. itt a Trust árlistáján 43 euró már barátságosabb, és a 70W még untig elég kell, hogy legyen. -
wassermann
addikt
Én is otthoni mindenes desktop-ként használom.
Kifejezetten az alacsony fogyasztás miatt vettem és a kétmagos HT-s proci erejében bíztam. Tényleg keveset fogyaszt, de - amikor pl. TV-kártyával felvett filmet tömörítek DivX-be látom, hogy - sajnos jóval lassabb mint az eladott korábbi AMD X2-es gépem.
-
canniball
nagyúr
"KH?"
Az mi?
"Led is elaluszik?"
Nem tudom, mert általában csak egy pillanatig tart az egész (aztán magától helyreáll). De elég idegesítő hogy ilyenkor jön a buborék hogy nincs kapcsolat, utána meg hogy van...arról nem is beszélve amikor zenét hallgatok (szerverről)...
Mod. Ha nem felejtem el majd csekkolom ha ki lesz kapcsolva. De most zenét hallgatok.
"Like a bat out of hell I'll be gone when the morning comes..." 
-
Ironskin
csendes tag
100%-ig egyet is értek, de ha célunk egy konfig összerakásakor a pénztárcakímélő üzemmód, akkor nem árt tudni, hogy a házzal kapott tápegység valóban jó, vagy amit spórolunk egy Pico PSU-n azt többször kifizetjük az ELMŰ-nek utólag.
A villanyórám analóg, így a stopperes tányér körbeforgásos, számolós mutatvány kicsit nehézkes. Ameddig valakinek jobb ötlete támad, én maradok a 6000Ft-os sacc/kb "műszer" adatainál. -
turorudi
aktív tag
Egyébként ez a picit más chipset és a DVI miatt kívánatosabb neked a többi inteles mitx lapnál?
Csak azért, mert nekem ezek a ficsörök nem érnék meg azt, hogy az egymagos Atom van benne a kétmagos helyett.
Nálam a kétmagos atomos lap van, és azért az sokkal pörgősebben halad a kis egymagos netbooknál. -
nyunyu
félisten
3. Ez egy speciális eszköz. Lehet tévedek, de szerintem nem lehet akárhova felcsavarozni mert nincsenek meg neki a rögzítési pontok bármilyen házon
Takonypuska csodakra kepes

Tehát az vesz ilyet pl., akinek a sajátja tönkrement. De nem kopó alkatrész, tehát nem gyakori hogy tönkremegy.
Ezt meseld el a melegben kirugyezo kondijainak.
Volt mar ra pelda a praxisomban.
Mondjuk ez osszesen 1 eset volt, masik 5-6 esetben valamelyik reszeg vendeg furdette meg piaban az ugyfel gepet, amiatt szorult cserere.Meg halvanyan remlik egy ~4 evvel ezelotti eset, amikor bealltak a Morex2699 ventijei, aztan a Maxtor Fireball majdnem megfozte az Epiat, akkor is ki kellett cserelnem a tapot.
-
Gergő_
őstag
persze értelek bár én nem láttam a boltban sehol 8ért se 10ért, nem is láttam neten
viszont szerintem aki itx gépet rak össze és nem tudja rögzíteni, szigetelni a tápot azt tudom sajnálni
Egyébként vannak rajta furatok egyáltalán nem nehéz normálisan felszerelni, inkább távtartóval csinálnám
a 12V-os 80W-os adaptert 25$ért láttam, van még hozzá a dc-dc panel és van hozzá egy a házra felszerelhető aljzat is(ami tulképpen összeköti a két részt)
hát ennyi nem offolok tovább, azért arra jó volt hogy fény derüljön a reális árra -
Stoto
tag
Épp most nézegettem énis, 30-33 fokos szobában most ezt mutatja:
NAS:~# sensors
smsc47m192-i2c-0-2d
Adapter: SMBus I801 adapter at 3000
+2.5V: +2.54 V (min = +0.00 V, max = +3.32 V)
VCore: +1.15 V (min = +0.00 V, max = +2.99 V)
+3.3V: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+5V: +4.97 V (min = +0.00 V, max = +6.64 V)
+12V: +12.19 V (min = +0.00 V, max = +15.94 V)
VCC: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+1.5V: +1.56 V (min = +0.00 V, max = +1.99 V)
+1.8V: +1.77 V (min = +0.00 V, max = +2.39 V)
Chip Temp: +44.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
CPU Temp: +58.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
Sys Temp: +55.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
cpu0_vid: +2.050 V
smsc47m1-isa-0680
Adapter: ISA adapter
fan1: 1273 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
fan2: 0 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
NAS:~#Szerintem picit sok, lehet portalanítani kéne a gépet mert biztos tele vannak már a bordák

-
Skyhigh
aktív tag
Az igaz, hogy az ION sokkal jobb, viszont szerintem itt a többség már rendelkezik valamilyen atom alapú géppel.
Ebben az esetben ha már van gép akkor pl a picopsu+adapter felesleges, mert mindenki rendelkezik már valamilyen táppal.Ha ár érték arányt vesszük akkor mindenképpen drágállom az Zotac-ot.
Én is gondolkozok egy Zotac-ra váltásban, vagy megvárom az új Atomot...
A házam meg a tápom megvan, így nekem nem éri meg a Zotac Picopsu+adaptere (eladhatnám a komplett gépet is, de gyorsabban adom el csak az alaplapot)Aki új gépet készít annak mindenképpen a Zotal lenne a jó választás, ha csökkenne az ára!
Ha megnézzük a használt piacot akkor olcsóbban is megúszhatjuk Picopsu ügyben! -
harry
veterán
Ezen gondolkodtam én is, hogy ha később valamiért mégis egy erősebb konfigba, akkor a 120w elég lenne-e. Tehát pl. egy c2d, 2 vinyó, alap vga kombinációnak. De szerintem igen...
canniball - köszi, lehet utánajárok ennek is, bár házat hosszabb távra lehet szívesebben készítenék én, szeretek ilyesmivel szöszölni.
-
canniball
nagyúr
"...atom nem fog 120w-ot fogyasztani, de nem mindenki atomhoz vesz ilyen picopsu-t."
De most atom topikban vagyunk.
"...csak a 120w van reklámozva, és a kapcs.üzemű tápnál van külön feltüntettve hogy bizony az egyik csak 60w-os, másik meg 80w."
Teljes mértékben igazad van."Ettől függetlenül ennyi pénzt bőven megér. Ha más nem amiatt hogy passzív a hűtése."
És nem csak hogy passzív hanem néma is!
-
canniball
nagyúr
"...amikor én vettem, még nem lehetett ennyiért kapni boltban..."
Nem írtad hogy nem most/mikor vetted.
"...a hozzáadott kapcsolóüzemű tápok egyike sem éri el a 90w-ot sem, nem hogy a 120w-at."
A lehetséges válaszok:
1. Nem írtad a tiéd mekkora...mármint a táp hány W...
2. Ezt nem néztem.
3. Az én gépem átlag ~30W-ot kér, ha 3,5" HDD lenne benne enne monnyuk 40W-t, terhelve legyen 50W (?), benne vagyunk így is a "limitben". Pláne ha elérhető lesz végre a sejt.
A tetszőleges válasz egyénileg kiválasztható.
(#1583) harry!
~17k-ért kapható Modecom ITX ház (Feel 202, Feel 302) amihez adnak 96W-os tápot, esetleg ezen is érdemes elgondolkodni. -
canniball
nagyúr
"Ez a nem tudja elvezetni a hőt, meg a nem veszi át a hőt érdekes teóriák."
Egyrészt nem véletlenül vannak ott a fejek. Másrészt meg nyilvánvalóan van különbség borda és borda között (különben nem léteznének ilyen-olyan kialakítású/anyagú hűtések, hiszen minek feccölne ebbe bárki pénzt ha minden borda ugyanazt a teljesítményt nyújtaná)."...simán a létező legrosszabb szenzort alkalmazzák..."
Nyilvánvalóan ez is előfordulhat (bár én inkább Skyhigh véleményét osztom, szvsz rossz minőség és olcsóság nem feltétlenül kötődnek szorosan egymáshoz). Ugyanakkor az általad korábban említett 20°C-os eltérés egy BIOS-átírással egyszerűen kiküszöbölhető lenne. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Beindítani usb-s billről..."
Ezek szerint jól értem hogy az USB bus activity wakes the computer from an ACPI S3 state. azt jelenti, hogy csak standbyból működik. De kitoltam vele, vettem PS/2 csatis bill.-t.
"ps2-ről is csak alt-printscrn kombóval indul."
Számomra ez újdonság és szokatlan. Nem lehet ezen állítani?"...de 1 helyen említik csak meg, ott is kisbetűvel"
Hol is? Nem találom. -
tlac
nagyúr
a config fájl tényleg régi, csak időnként kicsit módosítottam rajta, de a dosbox az nem annyira, 0.72-es, most néztem, hogy pár hete jelent meg a 0.73-as
a fullresolution=1920x1080 csak akkor lassíthatna, ha kirakom teljes képernyőre, de ebben nem láttam különbséget, ugyanolyan, mint ablakban
a kimenettel, double buffer-rel játszhatok, még a régi rendszerem, viszont így volt a legjobb, de megnézem
win alatt is kipróbálom majd
-
adalbert1
veterán
Hát akkor lehet hogy kár várni jobbra és cserélni kellene D945GCLF2-re...
Most nézem hogy terhelés alatt 1,1 V-ra feszelve a procit 120 Watt körül kajál + még hozzá jön a 17-es CRT 50-60 Wattja is, idle meg olyan 80 körül...
Mondjuk az idle érték elgondolkodtat, hogy lehet hogy csak a 7600 GST-t kellene száműznöm és valami kisebb csíkszélességű kártya kellene, vagy esetleg még a lapot is, és valami integrált vga-s kisebb csíkszélességen gyártott lap kellene... + egy majdani 45 nm-es 2 magos cerka... Gyakorlatilag így ha néha kellene az atomnál több kraft akkor az is meglenne és csak olyan 20 wattal enne többet. -
parandroid
félisten
Anno fősulin 100MHz-es DX2-k voltak, azon Heroes2-ztünk naphosszat. A saját gépem meg akkoriban egy 166MMX volt, 32MB RAM-mal, nem volt gyors rajta a H2, észrevehető volt a sebességnövekedés, amikor 366MHz + 128MB-ra váltottam, de azért azon is napokat játszottam végig problémamentesen. Ha egy mai akármilyen gép nem képes elfuttatni ezt a programot, ott nem a hardverrel van a probléma, hanem a szoftverkörnyezet durván félreoptimalizált.
p
-
tlac
nagyúr
-
Chaser
legenda
A megjegyzés direkt a fogyasztásra vonatkozott
Nem érteni kell ezt a mérést, ez bizony ennyi. Múltkor szinte ugyanilyen konfigot mértem, akkor viszont csak azt hittem, hogy nagyon alul van feszelve, de az ennyire nem volt. Ott volt 50W idle és 69 prime a fogyasztás. Ezek a procik ennyit esznek alulfeszelve, ez van
A műszer tuti jó, már akkor is jelez, ha egy ventit lehúzol a gépről. Szívesen találkoznék veled méregetni a cuccokat, de sajnos a távolság miatt ez nem fog összejönni
Havernál egy ilyen e5200-es konfig napi 12 órában biztos megy, mellé egy átlagos háztartás elektromos kellékei, villanyszámlája 4-5k. Ha gondolod írok neked egy listát, mivel "hitelesítettem" a műszert.
A kedvedért megmérhetem mennyi a változás 1, 1.1, 1.2V-on. EIST be volt kapcsolva, tehát még az órajelet pluszba 6x200-ra leveszi.
Árakat/méreteket itt most nem érdemes figyelembe venni, akkor sok mindent mérlegelhetünk, a fogyasztással kapcsolatban említettem meg a dolgot, aki csak ez miatt gondolkodik atomos gépben, nem feltétlen teszi jól, pláne ha kraft is kell mellé, mert nem 2x erősebb egy e5200 mint egy akár 2 magos atom
Ezt gondolom viccnek szántad, annak jó volt
Az atom hány nm-es?
-
törölt tag
Igen, nálam is tűzforró, ha megfogom.
Az a durva, hogy az Atom procira mindenhonnan azt hallottam, hogy alig melegszik, erre tessék. Amikor megláttam a hőfokot nem hittem a szememnek.
Amúgy lehet hogy ez is a Modecom háznak tudható be, mert sajnos nagyon pici és úgy látszik megreked benne a levegő. -
-
nyunyu
félisten
-
sazabi
aktív tag
rendes audióstúdióba lesz a gép, 100mbit neten, minőségi hangkártyával.
köszönöm a segítséget, most átgondolás alatt van a dolog. végülis a hw megbírkózik a feladattal, és ez a lényeg. mellette még kábeltv-n képújság, és file server célokra is használnánk, de ez már nem lehet gond. inkább a line-in cpu evéstől féltem egy kicsit, de ha a hangkártya ezt átveszi, akkor minden ok. -
sazabi
aktív tag
-
srph25
tag
Köszi mindkettőtöknek!
Őszintén szólva elég béndzsó vagyok..... Pontosan mit is kéne csinálnom?
Ha nem veszem rá magam, és mégiscsak vennék egy átalakítót, akkor azt szét lehet szedni 20+4 pinre? Mert nem nagyon láttam a képeken "törésvonalat"....
Tápcsere nem szimpi, biztos találnék megfelelőt, de ez is tökéletes és baromi pici, nem is tudom milyen szabványú lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3957, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Ennyit a ram vásárlásról. 

!