Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
válasz
Skyhigh #1099 üzenetére
Nem nagyon követtem a dolgokat, de arra emlékszem, hogy miután megvettem, mindenki anyázott, hogy ezer bolt kínálatában ott van, de raktárkészlete senkinek nincs, ezért kérdeztem.
Na kíváncsi leszek. És én hülye meg kidobtam a gyári sz*r ventit :S. Az Intel alaplapok mind ilyen gyengék amúgy? Egy hónap alatt elpusztuló venti, a csavarok is gyenge minőségűek a hűtésen, megpusztuló hálókari... Kicsit csalódás
.
-
solarix45
senior tag
D945GCLF2-ből van még az országban? Mert nagyon úgy néz ki, hogy a hálókari tönkrement az enyémben. Nem akarok egy hónapot várni, mire kicserélik...
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1096 üzenetére
Nincs mit!
Nekem úgy rémlett benne van, de én sem találtam meg...
Most nézem, hogy a legújabb bios több hibát is javít! (ebből 2 engem is érrint) release notes
-
kingabo
őstag
válasz
kingabo #1074 üzenetére
Na wmc-vel kellett volna kezdeni, egyből észre vette, hogy a hangot a az előlapi mikrofon bemeneten keresse és még a teletext is működik (eddig ez az első progi!!!)
, csak windvr valamit elb@szik (valószínűleg az overlay miatt) és csak fekete kép van, majd reinstall segít.
-
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1089 üzenetére
"így (a hozzászólásod alapján) nem sok értelme van beletenni az 1066-os!"
Én is ezt mondtam Neki...
"Közel 1100 hozzászólás van, bevallom csak átfutottam"
És akkor ott van még a sima atom klubNálam 3-3-3-12-t viszi szintén kingmax 1066-os ram, (régi gépből raktam át) a bios "véletlenül" ad lehetőséget arra, hogy az időzítéseket ott beállítsd.
-
srph25
tag
válasz
Skyhigh #1089 üzenetére
3-4-4-8 emlékeim szerint (szinte biztos egyébként), sajnos még bios-ba sem tudok belépni különböző okokból kifolyólag (bocsi)... szóval lehet h akkor még sem ugyanazokat lőtte be, csak kb-ra. mikor a ramot vettem, nem volt számottevő árkülönbözet 800 és 1066 ddr2 között, így rábólintottam az 1066ra.
és úgy rémlik, h manuálisan állítható. nem kell parázni -
Skyhigh
aktív tag
Az 1066-os Kingmaxnak az 533-on az időzítése gyárilag (SPD) 4-4-4-12, amit simán visz 800-on is, sőt ez alá is lehet menni!
Ezek szerint nincs lehetőség manuálisan beállítani a biosban, vagy memset segítségével szoftveresen?
Nem tudod megkukkantani valamelyik progi segítségével, hogy pontosan mennyi is az időzítése, mert így (a hozzászólásod alapján) nem sok értelme van beletenni az 1066-os! (kivéve, hogy hasonló árban van a 667-essel és a 800-assal)
-
Skyhigh
aktív tag
Közel 1100 hozzászólás van, bevallom csak átfutottam :-)
Akkor megint a segítségeteket kérem, hogy milyen ramot tegyek bele, bevallom ezügyben nem hagyatkoznék most magamra, mert pl nekem a jelen gépemben 1066MHz-es kingmax van ami 1200-on megy 5-5-5-12 időzítéssel, 800-on meg 4-4-3-11-en.
Tudom ez nem mérvadó, mert lehet a D945GCLF(2)-ben nem menne!Kinek milyen konkrét megvalósítása van, illetve mit ajánlotok. (Időzítések is érdekelnének, ha publikusak)
Kicsit lusta vagyok én nem akarom az egész RAM palettát végig próbálgatni ami kapható -
kingabo
őstag
Már csak azért is érdemes minél nagyobb sebességű modult használni, mert a GPU a sima RAM-ból allokál magának egy részt, és azt használja VRAM-ként. Ergo ha néha játszani is szeretnél a gépen, mindenképpen érdemes 1066-os DDR2-t használni
A vga is ugyanúgy 533MHz-n éri el a ramot mint a proci... Sztem inkább az órajel helyett az alacsonyabb időzítést kellene lesni a memónál.
[OFF]nálam 2Gb duruzsol
Hát ha már duruzsol a ram az rossz! Nem szabadna hangjának lenni.
[/OFF] -
srph25
tag
válasz
Skyhigh #1082 üzenetére
Még a 667-es memó sem futna teljes sebességgel, mert 533MHz a max, amit a chipset le tud kezelni (tudom, neten mindenütt azt írják, hogy 667 is elérhető, de ez kamu - elég csak ennek a topiknak az elejébe beleolvasnod). Ennek ellenére érdemes a létező leggyorsabb RAM-ot megvenni, mert hiába fut majd 533-on, időzítésekkel azért jócskán lehet kompenzálni a teljesítményt, ez ugyanis nincs "lekorlátozva"!
Már csak azért is érdemes minél nagyobb sebességű modult használni, mert a GPU a sima RAM-ból allokál magának egy részt, és azt használja VRAM-ként. Ergo ha néha játszani is szeretnél a gépen, mindenképpen érdemes 1066-os DDR2-t használni, nálam 2Gb duruzsol a GCLF2-ben, és jól szuperál. -
Skyhigh
aktív tag
Felmerült, hogy mivel a piacon alig van 667-es memória 2 gigás és ahol van néha még drágább mint a 800-as, hogy 800-asbe fektetek, vagy 1066-osba.
Vki már próbálta?
-
srph25
tag
Megoldották Ubuntu alatt az S-Video kimenet beüzemelését, több módszer is akad már.
[link] -
Skyhigh
aktív tag
Megérkezett a ház :-)
Tényleg hatalmas nagy, párom meg is jegyezte, hogy ennél sokkal kisebbre számított. Én közöltem vele, hogy ennyi pénzért ez van :-)
A nappaliban a videó alá fog kerülni, nem nagyon feltűnő/kitűnő.Amit viszont a saját bőrömön tapasztaltam, hogy kegyetlen nehéz az egész.
Naivan gondoltam majd simán kézben hozom haza.
Hiba volt :-) -
kingabo
őstag
Az volt a legelso Asus tuner, durvan 6-7 eve...
Ha sikerul mukodesre birni, akkor ne add el, iszonyat jo kepe van neki.Én 2004 januárjában vettem, a 6-7éve sztem igaz lehet. A tuner tényleg jó, semmi bajom nem volt EDDIG vele.
Most megprobáltam életre kellteni, w7 kiírja, hogy welcome és újra indul, csök. módban 10 perc után lelöttem a driver kergetését, xp meg simán bebootolt vele...Pont ezert nem hasznalok Win7-et.
Szep, gyors, de hocipom telelett vele, hogy nem birom alatta hasznalni a tuneremet, meg a nagysagos Creative sem meltoztatott hozza Au4 drivert irni.Én kb 1,5 hete használom, de egyre inkább úgy érzem ideje visszatérni xp-re, pedig nem nagyon akaródzik.
Elvileg Q1 2009-re igertek beta drivert, de az mar elmult 2 hete, azota a soundblaster.com sem elerheto, mondvan under constructionNekem live-om van ahhoz még vista driver sincs. Eléggé idegesít ez a hozzáállás, hogy vedd meg az újat, ha azt akarod, hogy menjen...
Ott van rajta az svideo kimenet, nem?
Jaja, csak itt annyian szenvedtek a kimenettel, hogy vettem inkább egy 9250-et, amit beraktam a gépbe driver fel, hdmi kábellel összekötöm a gépet meg a tv-t és megy is. Nameg elvileg jobb is a képe. Ha sikerülne a tunert életre kellteni, lehet megválnék ettől a karitól és tennék egy probát az svideóval.
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1074 üzenetére
7134-es tv/fm kártya, philips chipes.
Az volt a legelso Asus tuner, durvan 6-7 eve...
Ha sikerul mukodesre birni, akkor ne add el, iszonyat jo kepe van neki.Arra meg hagyomanyos analog Philips FM1216MK3 tunert raktak, nem egychipes digitalisat, mint a 7135-osra.
7131 meg egy joval kesobbi herelt kartya...Mondjuk most azzal szívok, hogy az összes eddig probált hangkari driverrel újraindul a gép random indőnként, viszont ha nincs fenn semmilyen driver akkor semmi gond. Pedig elvileg a 2.20-as driver már win7 compatible, de még a 2.21-essel is ezt csinálja.
Egész jó volt így beadandózni, hogy mindig a mentés elött 1 seccel indult újra a gép.
Pont ezert nem hasznalok Win7-et.
Szep, gyors, de hocipom telelett vele, hogy nem birom alatta hasznalni a tuneremet, meg a nagysagos Creative sem meltoztatott hozza Au4 drivert irni.
Elvileg Q1 2009-re igertek beta drivert, de az mar elmult 2 hete, azota a soundblaster.com sem elerheto, mondvan under constructionWin7-ben levo gyari Au4 driver maximum sztereot tud, zenehallgatasra borzalmas a hangja, raadasul neha nekiall minden elozmeny nelkul recsegni...
-
kingabo
őstag
"Melyik Asus tuner?
Ha Philips chipes, akkor Vista alapbol kezeli..."
7134-es tv/fm kártya, philips chipes. Akkor teszek majd vele egy probát. (jó lesz ez, ha tv-t akarok nézni akkor tv tunert kell beszerelni, ha tv-n akarok nézni valamit a gépről akkor meg a vga-t)
"Elvileg Win7 is tartalmaz drivert hozza, de en nem birtam rajonni, hogy kell hasznalni a MediaCentert a Philips chipes Terratec tuneren, 3rd party TV nezo progik meg mind kiakadtak a Win7-tol."
Az asus csinált egy fórumot az oldalán hamár ő nem segít a szerencsétlen lúzerek segítsék egymást, ott volt fenn egy külön progi a 7131-hez ami kell a media centerhez mce plugin
"Kotheted line-in-re is, csak ahhoz kene egy rovid minijack-minijack kabel...
Vagy ha nincs hatso line-out kimenete a tunernek, csak belso, akkor cd-in kabel egyik vege levag, fekete drot megy a minijack tovere, piros a kozepsore, feher a hegyere."
Köszi a leírást! A hangot csak belül lehet átkötni, probáltam rádugni a kábelt a front mic-re de nem vette észre a hangkari, hogy bármi is rá lett volna dugva. A line-in meg kell a hangfalakhoz(center+mély), esetleg a mic-et tudnám feláldozni erre(háttér), csak 5.1 módban nem tudom, hogy lehet beállítani, hogy az még sem kimenet, hanem bemenet.(jobb egér a beállító cuccban a rózsaszín csatlakozón, de nem történt semmi) Mondjuk most azzal szívok, hogy az összes eddig probált hangkari driverrel újraindul a gép random indőnként, viszont ha nincs fenn semmilyen driver akkor semmi gond. Pedig elvileg a 2.20-as driver már win7 compatible, de még a 2.21-essel is ezt csinálja.Egész jó volt így beadandózni, hogy mindig a mentés elött 1 seccel indult újra a gép.
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1066 üzenetére
Nekem az asztalon van egy pci-os tv tuner, kocsog asus nem csinált hozzá xp-n kívül máshova drivert
Melyik Asus tuner?
Ha Philips chipes, akkor Vista alapbol kezeli...Elvileg Win7 is tartalmaz drivert hozza, de en nem birtam rajonni, hogy kell hasznalni a MediaCentert a Philips chipes Terratec tuneren, 3rd party TV nezo progik meg mind kiakadtak a Win7-tol.
nameg a hangot cd-inre kéne kötni ami meg nincs a lapon
Kotheted line-in-re is, csak ahhoz kene egy rovid minijack-minijack kabel...
Vagy ha nincs hatso line-out kimenete a tunernek, csak belso, akkor cd-in kabel egyik vege levag, fekete drot megy a minijack tovere, piros a kozepsore, feher a hegyere. -
nyunyu
félisten
válasz
Skyhigh #1063 üzenetére
HÁZ FOXCONN DH0839 MICRO-DESKTOP 250W (24PIN) házzal vki találkozott-e már, mert azt néztem ki a kis atom-omhoz.
Batar nagy az a haz, elveszik benne az miniITX alaplap.
Mi konkretan a DH848-cal, meg a DH153B-vel probalkoztunk anno Epiahoz, nagyon nem jott be a merete, tul nagy. (DH839 ugyanaz, csak mas az elolap dizajnja)Meg a belso elrendezese sem szerencses, a vinyo keresztbe van az ODD alatt, nem lehet egy IDE kabelre fuzni oket. (Ma mar ez nem problema, elvegre az Atomon van SATA is.)
Egy Morex 2799 haz harmadakkora terfogatu, es abba teljes magas kartya(k) fer(nek). (ha lehetne bele kapni dupla risert
)
Ha jol emlekszem FSP 250W-os flexATX tap volt ezekben a Foxconn hazakban.
Hopp, PH 3 eve tesztelte a DH153B-t
-
srph25
tag
Egyébként van egy jó kis crossplatform multiplayer fps, ami tökéletes fut az integrált gma950-nel is! AssaultCube a neve, ha érdekel valakit, keressen rá, 1 próbát megér!
Youtubeon vannak videók is róla -
kingabo
őstag
-
kingabo
őstag
"elegendő az USB portok száma"
Én is így indultam, aztán usb-s: egér, bill, wifi, dvd-író, telefon, fényképező (tv tunner).
Nekem az asztalon van egy pci-os tv tuner, kocsog asus nem csinált hozzá xp-n kívül máshova drivert, amit már nem használok, nameg a hangot cd-inre kéne kötni ami meg nincs a lapon
-
Skyhigh
aktív tag
Nyugi nem csak rangot akarok ugrani! :-)
Konkrét kérdésem is lenne!
HÁZ FOXCONN DH0839 MICRO-DESKTOP 250W (24PIN) házzal vki találkozott-e már, mert azt néztem ki a kis atom-omhoz.
Pozitív-negatív tapasztalatok is érdekelnének!
-
Skyhigh
aktív tag
Jó ez a topic, most tervezek ilyet venni
-
srph25
tag
Ti milyen tv tunert ajánlanátok a GCLF2-höz?
Szeretném kiiktatni a TV-t is a fogyasztók közül...
-> PCI vagy USB?
-> analóg kábeltv-t tudja
-> ubuntu support legyen
-> ne legyen drága.
A legjobb az lenne, ha konkrét modelleket tudnátok ajánlani!Előre is köszi.
A PCI vs USB kérdésre is jó lenne ha ki tudnátok térni, mert nem tudom eldönteni, hogy a PCI slot-ot ennél a lapnál mire érdemes tartogatni. Érdekelne, hogy ti mire használjátok!
Thx! -
BioNiCMaN
addikt
Most már eshetne az ára a 2-esnek...
-
Én ubuntu alól használom amióta megvan, 1440*900-as felbontást elsőre vitte nekem, anélkül hogy sokat szórakoztam volna vele. A probléma inkább az hogy csak a lassabb videógyorsítással megy rendesen (xaa), a gyári alapértelmezett, elvileg gyorsabb videógyorsítással valamiért lassabb (exa).
Van valami 915video, vagy valami 915* nevű csomag, elsősorban inteles gpuk felbontásának állításához. Próbáld meg azzal. -
sazabi
aktív tag
rendes audióstúdióba lesz a gép, 100mbit neten, minőségi hangkártyával.
köszönöm a segítséget, most átgondolás alatt van a dolog. végülis a hw megbírkózik a feladattal, és ez a lényeg. mellette még kábeltv-n képújság, és file server célokra is használnánk, de ez már nem lehet gond. inkább a line-in cpu evéstől féltem egy kicsit, de ha a hangkártya ezt átveszi, akkor minden ok. -
A xorg.conf-ban állítsd be a monitorodat, mert nem ismeri fel rendesen az ubi.
Section "Monitor"
Identifier ""
Vendorname ""
Modelname ""
HorizSync 28-50 #a temonitord értékei kellenek
VertRefresh 58-85 #ide is
EndSectionA monitorodra keress rá a google-val.
Aztán indítsd újra a géped, és már választhatsz is a felbontások között. -
rudi77
tag
Használja valaki ezt az alaplapot ubuntu alatt?
Sehogy se tudok szép képet kicsikarni belőle.
Felbontás max 1152x854. Nem tudom fentebb állítani.
Valami okosság van erre? -
Én meg speciel egy konkrétabb kérdésnek örültem volna ugyanis nem mindegy erőforrások szempontjából hogy streamet állítasz-e elő vagy továbbítasz. Úgy látom egyszerre szeretnéd mindkettőt egy gépről, ami azért ritka mert amíg a szerver fut egy gépteremben 100mbites net alatt legalább, addig a csóka/csókáné a műsort/zenét otthonról tolja fel a szerverre.
Emlékeim szerint az 1ghz-es p3am már 3-4 külön encodera épülő streamet lekezelt simán, de egy kétmagos atom megbírkózik 10 folyamatos on-the-fly encodeal szerintem. Ennyit meg nem támogat a legpopulárisabb megoldás.
A maximális hallgatók számát a readme jól leírja. Valami 100mhz-es p1-et írnak mint alap, x kb memória indulásképp, és hallgatókként y kb többet ram és z konfigurált sávszél. Ha teszel bele "csak" 1gb ramot, akkor is jellemzően a sávszél fog előbb elfogyni.
Jah és ha line-inről szeretnéd tolni, akkor szerintem felejtős a sok.kevés hangkártya, bár konkrétan nem tudom milyen kártya. De valamiért úgy sejtem hogy nem túl neves, softwareből ökörködő termék. Én erre egy komolyabb, akár max sztereo kártyát használnák, ami nem fogja a cput.
-
sazabi
aktív tag
-
sazabi
aktív tag
hi all
szerintetek mennyi 128kbps icecast streamet bírna el a lap? használja vki netrádiózásra? -
Szkeptikus
tag
Sziasztok,
Lenne egy eladó PICO PSU hozzávaló noti táppal együtt csomagban, ami kifejezettem ideális választás ehhez az alaplaphoz.
Ugyancsak lenne eladó 1 slotos PCI riser, illetve molex --> Sata átalakító és Molex Y-elosztó kábel is , amik jól jöhetnek egy mini pc projektnél.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
WhiteWalker #1044 üzenetére
halktalan = hangos
-
-
BioNiCMaN
addikt
Használ valaki SAMSUNG 500GB F2 EcoGreen 5400rpm 16MB SATA2-t?
Tapasztalat, vélemény?
-
Daibolic9
csendes tag
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Akarok venni egy D945GCLF2-t, de a memóriánál megakadtam.
Ez jó bele, fel fogja ismerni?
-
Toto25V
csendes tag
Sziasztok.
Valamit nem nagyon értek.
Mevettem a lapot.
Tök jó, minden, de az S-video-val nem vagyok megelégedve, hiszen
ez van benne: S-Video output via a Chrontel CH7021A SDTV/HDTV Encoder
Mégsem akar a HD működni. Pedig RGB kábelt csatlakoztattam rá. Meg lehetne oldani valahogy? -
balkoger
tag
válasz
rankesz #1025 üzenetére
Én ilyen nagy változtatást még nem csináltam a házon és a jelenlegi venti is sokkal kisebb, ráadásul visszavettem 1700-körülire a ford.számát. A problémám egyenlőre az, hogy a bejuttatott levegő most is a keskeny oldalán keresztül távozik a tápnál, illetve a másik oldalán a proci mellett, ami teljesen jó, de előrefelé (hdd-odd) nem jut semmilyen szellő sem.
Ezen úgy akarok változtatni, hogy a hdd oldalán ahol most hozzáér a házhoz, ott ki akarom vágni a ház oldalát a hdd teljes nagyságában, a hdd-re pedig rakok egy alubordát amit ugyanúgy lefestek feketére és a ház síkjáig ér (nem lóg ki) a ház formáját nem változtatom meg, a levegő pedig "elindul" előrefelé is ráadásul a külső levegő is közvetlenül éri.Már csak egy jó "vizesvágót" kell keríteni, aki kivágja utólag is a házat. -
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #1023 üzenetére
Tegnap azt találtam ki, hogy megfordítom a hdd-t, úgy hogy a nagy teteje hozzáérjen a ház oldalához. Kicsit átfurkáltam a HDD - ODD közös tartóját (Modecom feel) és be akartam rakni, de a ház belső felén ki van hajtva egy pár fűl amiért a hdd lapos teteje nem ér hozzá (nem fekszik rá) ezért kerestem egy olyan vastag alumínium lapot ami legalább akkora, mint ez a fül (4mm). Ezután gyakorlatilag teljesen fix kapcsolat lett a ház oldalával és sikerült levinnem a 22 fokos szobában 40 fokra a hdd hőmérsékletét (2 óra használat után is). Természetesen hdd terhelése után elértem a 46 fokot is, de ezt az everest hdd tesztjével, illetve winrar kitömörítéssel értem el, kb 15 percig futtatva a dolgokat. Legközelebb képekkel is szolgálok, de kicsit továbbgondoltam a tervet és egy alumínium hdd-odd tartóra gondolok, bordával és egy kis háztuninggal.
-
Ironskin
csendes tag
Igen Scythe 4cm-es halk venti
, kb 1-2 fokot.
Csak a magam megnyugtatására van benne, és nincs is rögzítve. A fő légbefúvó légárama nem tudja "átugrani" a ram modult, így gondoltam kipróbálom, keverje egy kicsit a levegőt.
Szerencsére a Feel fém váza elég jól elvezeti a hőt, így nincs gond vele, max 35fokig ment fel eddig (WD6400AAKS). -
Ironskin
csendes tag
Így van értelme igazán az ATOM-nak, well done
A KMZ tápjának halkításán én is próbálkoztam, de gyorsan kézzel "foghatóan-foghatatlanul" túlmelegedett. Ezért váltottam a Feel-re és külső AC/DC tápra.
A hőmérsékletem most rendben van IDLE:44fok, 100% 10 perc után 51fok.
A hűtésem most így néz ki:
Zalman32_Northq_Zalman32 -
Stoto
tag
Teljesen kihalt a topic, úgyhogy feldobom egy picit.
Megérkezett kanadából a 150W-os picopsu. Valóban van rajta p4 csati + 1 molex + 1 sata. Valamint van rajta még egy pici 4 tűs foglalat ahova szintén lehet dugni egy táp ágat a winyóknak.
Időközben elsült a baromi hangos kmz tápom, ez betudható annak, hogy belassítottam ellenállással a ventillátort és túlmelegedett. Így hajszárító helyett csak a mosógép hangjával vetekedett. Jelenleg most egy sima atx táp szolgálja ki a gépet ideiglenesen, amíg találok megfelelő árú, teljesítményű és feszültségű notebook tápot. Az elsült kmz tápról szépen levágom a 2 satás ágat, kell rá szereznem egy floppy táphoz hasonló dugót és meg is van a picopsura a másik ág.A kis gépem a tápellátás kivételével összeállt hardveres és szoftveres oldalról is. Bár úgy volt tervezve hogy 1 vagy 2 winyó lesz benn és egy ODD, ez most picit változott. Szereztem 2 db 80as winyót, az egyik patás a másik satás. Mivel a linuxokat (ubuntu server verzió van rajt) nem kell sűrűn újratelepítgetni, kikerült belőle az ODD és 2 db fiókban porosodó távtartó segítségével bekerült a helyére az egyik winyó. A másik 80as pedig még befért az eddig is a gépben szolgálatot teljesítő 300as fölé.
Nem az 50%-kal megnőtt háttértár miatt került bele a 2db 80as winyó, hanem a terheléselosztás miatt. (erről később)
Kapott a gép még egy linksys 10/100-as hálókártyát is a gyári gigabit lan mellé.Hogy mire jó mindez?
30/20 Mbit/s internetkapcsolattal rendelkezünk itthon és ezt többé kevésbé ki is használjuk. Próbáltunk rengeteg routert gigabyte, tp-link, linksys, dlink - egyik se bírja hosszú távon ha több gépről megy a torrent (Mivel rengeteg linux disztribet seedelünk ofkorz) Hamar felszaporodnak a ptp kapcsolatok és ezek az adsl-re, kábelre tervezett routerek általában befagynak, jobb esetben újraindulnak és így csak pár másodperces, wlan esetén 20-30-40 másodperces kiesés van. Ami nagyon idegesítő tud lenni skype, msn közben.
Szóval a Tp-link routert lefokoztam dhcp kiszolgáló, active switch és wireless bridge feladatok végrehajtására. A routingot pedig az ubuntu szerver vette át.
A dolog hatalmas előnye, hogy azon kívül, hogy a gépnek egyáltalán nem okoz gondot a routing magas számú ptp kapcsolat esetén sem, a torrentet át tudtam helyezni a szerver gépre ahol éjjel nappal mehet. Akit esetleg érdekel érdemes utánnaolvasni a torrentflux-b4rt -nak több useres webuis torrentkliens.
3 user torrentezéséhez hamar kevés lett az egy winyó teljesítménye így a winyók úgy lettek becsatolva a fájlrendszerbe, hogy mindenki home mappája külön winyón van. A szépsége az egésznek az, hogy a samba segítségével olyan egyszerűen működik az egész, hogy sima windowsos fájlmegosztáson keresztül át lehet másolni a letöltött torrenteket, de akár ftpn, vagy weben a webuin keresztül is le lehet tölteni.Mivel a gép végzi a routingot, így lehetőség nyílik a traffic control-ra és a QoS-re. Így egyenlően van elosztva a sávszélesség minden gép között a hálózaton dinamikusan. Minden kliens kap garantált 6/4 Mbitet, de ha nem megy minden gép, vagy csak egyszerűen nem használják ki a a teljes sávszélességet, akkor sem marad feleslegesen kiosztott kihasználatlan sávszél, a fennmaradót a kiossza másnak. Tehát elvileg mindenkinek van 30/20as internetelérése, amiből 6/4 a garantált.
Mivel a torrent elég sokszor kihasználja a teljes sávszélességet ezért be van állítva az úgynevezett priority forgalom és a junk traffic. A priority forgalom portok alapján van beállítva (web,ssh,ftp,msn,skype...) Ezek a portok megkerülik az úgynevezz queue-t, míg az összes többi nem fel sorolt port a junk traffic (pl.: torrent) szépen sorban áll a továbbításért.
Így ha a teljes sávszélességet kihasználja a torrent, akkor sem okoz fennakadást a priority forgalomban.
A gép ezen felül még ellát, NAS és media szerver feladatokat is. Csak a képzelet szab határt, a lehetőségeknek
-
Ironskin
csendes tag
45Eur az ára + szállítás, így ez sem "költséghatékony" megoldás. Viszont támadt másik 3 ötletem a tápegység cserére..
-
Ironskin
csendes tag
válasz
balkoger #1002 üzenetére
Lehet hogy átköltözik egy EMKO142-es házikóba és rákerül egy Levicom cool spirit NB hűtő. Eddig a VIA EPIA MII-10000-em lakott benne, de mivel annak az összes TDP-je 4W, így nem fogja zavarni a Feel kis légtere. Szóval ha más nincs, akkor költözés lesz.
Kérdés:
Ha beszélek az EMKO gyártójával és tudok szerezni 90W-os AC/DC adaptert, az érdekelne valakit? (KZM házikó is használhatóvá válhatna...) -
balkoger
tag
válasz
Ironskin #994 üzenetére
Azért én megbizonyosodnék másképpen is arról, hogy biztosan olyan magasak az értékek!!!!
"Kézrátétel" az sokat segít, de van sok más lehetőség is, sokszor van az, hogy félremér az alaplap, esetleg próbaképpen egy bios-váltás, hogy az újabbnál is ugyanolyanok az értékek!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fűnyíró topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Trollok komolyan
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest