- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
turorudi
aktív tag
válasz
unknownuser #1697 üzenetére
Én nem vennék ilyet, mert csak 2,5-ös lemez megy bele és nem nagyon látom, mennyire lyukacsos szellőzni. Akármennyire is Atomról van szó, az is be tud pállani.
-
turorudi
aktív tag
válasz
canniball #1698 üzenetére
Tényleg érdekes, mert nálam az FSP Zen 300W nem vett fel semmit és most a Corsair 450VX sem vesz fel semmit. A Feel302 házban lévő nyák-táp sem vesz fel, viszont egy másik gépben lévő mezei 300W FSP 3W-t vesz fel kikapcsolt állapotban.
De a 12-20W nagyon nem jó. Szerintem érdemes ilyenkor a lakás elektromos hálózatát is átnézetni. -
unknownuser
tag
Sziasztok!
Erről a házról érdekelnének tapasztalatok, vélemények. (Esetleg ha valaki megtalálja a gyártó oldalát azt is megköszönném) -
válasz
turorudi #1692 üzenetére
A dvi csatlakozó meglétének jelentősége felülről korlátos a nullával, mivel csak a telepítés idejére lenne rajta monitor.
Majd ha beköttetem a digit (vagy ha addig ideér, az optinetet) akkor új torrentkliens kell mert a mostani nem fogja bírni. Erre viszont tökéletes a gsejt a 15wos fogyasztásával (fele annak ami kb. elérhető gclf2vel), és a gyárilag passzív hűtésével.
De ez még messze van. Viszont ha már most kivonták a forgalomból, akkor szomorú leszek -
Ironskin
csendes tag
válasz
turorudi #1694 üzenetére
Minden tápegységnek van nyugalmi vagy Stand by fogyasztása (kivétel a külön feltüntetett 0W Stand By Fujitsu gépek), ez notebook adaptereknél 3-6W, SFX tápoknál 6-12W, ATX tápoknál akár 20W is lehet.
Ezt akkor is felveszik, ha nincs bekapcsolva a gép. Mivel a tápon van főkapcsoló, így ezt a felesleges fogyasztást könnyű eliminálni. -
Ironskin
csendes tag
Akit érdekel az MI-008, azoknak írtam egy kis szösszenetet.
Fogyasszátok egészséggel -
turorudi
aktív tag
Egyébként ez a picit más chipset és a DVI miatt kívánatosabb neked a többi inteles mitx lapnál?
Csak azért, mert nekem ezek a ficsörök nem érnék meg azt, hogy az egymagos Atom van benne a kétmagos helyett.
Nálam a kétmagos atomos lap van, és azért az sokkal pörgősebben halad a kis egymagos netbooknál. -
canniball
nagyúr
válasz
turorudi #1687 üzenetére
Épp ezt akartam írni.
Amúgy azért meg lehet kérdezni őket (vagy a nagyker többi viszonteladóját) hogy rendelésre tudnak-e hozni vagy mi a pálya.
Látod Alex91, nem tört le az ujjam!
(#1688) DBob!
"Akkor holnaptól kenyeret akarok venni."
Ne már! Akarj inkább kaviárt!
-
válasz
Zotya984 #1682 üzenetére
Ezeknél a ~2.5w rendben is van. Az alacsony fogyasztású 3.5-ös wd greenpower fogyaszt kb 5w-ot maximum.
Az ssd 10w-ja nem stimmel azok miatt amiket írtam. Működési elvből kifolyólag hatalmas szakadék tátong az ssd és hdd közt. Ki kéne mérni igazándiból a különbséget, de az ssd-k maximum 1-2wot fogyaszthatnak szerintem. Nem is hallottam még olyat senkitől hogy nem szoba hőmérsékletű lenne az ssd-je. Sajnos nekem még nincs itthon, de remélhetőleg nemsokára lesz. Már tervben van egy ideje
-
válasz
Zotya984 #1680 üzenetére
"Olvasgattam SSD körül. Olykor megeszi a 10W környékét."
Nem tudom hol olvastad ezt, de ez eléggé kamu érték. Ugyanis ma a technológia nem tart ott, hogy a felvett teljesítményt tökéletesen hasznosítsák, így melegednie is kéne erősen akkor annak az ssd-nek. Már pedig ezek szobahőmérsékletűek a vezérlő ic kivételével. Ott talán érezni kézzel eltérést.
A hdd-k úgy fogyasztanak 10w-nál kevesebbet hogy egy 3 fázisú szinkron motor pörög sok-sok ezret, és relatív nagy áramokkal van mellette rángatva a fej. Plusz itt is van elektronika ami a fejet vezérli, ami feldolgozza az adatot, és ami a motort "bldc-síti"."Cél a kis fogyasztás 24/7-re (50W alatti kellene)"
Ezt egy gclf2 is megteszi neked. Picopsuval, egy hdd-vel kb 30w kihozható. Ez itt a reklám helye -> ha érdekel nekem van egy fullos eladó -
turorudi
aktív tag
válasz
canniball #1674 üzenetére
Nálam ez van (mellesleg adom el a konfigot ITT):
Ház: ModeCom Feel302
Alaplap: Intel D945GCLF2
CPU: Intel Atom330 (Dual Core)
Merevlemez: Samsung HD502 IJ - 500GB
Optika: Samsung sns-082h (slim drive)
Ram: Kingmax 1 GB (DDR2-800)Hűtés: Az eredeti aktív chipset hűtést Zalman ZM-NBF47 passzív hűtőre cseréltem, és a szükséges kevéske légmozgást egy halk 5cm YS-tech venti biztosítja (a CPU hűtése passzív).
Fogyasztás: Nálam idle 29W, terhelve 35W
Azt még megjegyezném, hogy persze, összeállítástól is függ (a RAM méretétől nem), de nagyban függ a táp hatásfokától is. Ezek a kis nyák-tápok közel 100% hatásfokkal dolgoznak, tehát gyakorlatilag össze lehet adogatni a komponensek teljesítményeit és akkor az összteljesítmény annyi. De amikor egy mezei FSP-vel raktam össze, akkor kb. 12W-tal megnőtt a fogyasztás.
-
canniball
nagyúr
válasz
Zotya984 #1675 üzenetére
Így van, a proci keveset eszik (230-4W, 330-8W), a chipset dobja meg a fogyasztást. Illetve mint írtam az összeállítástól is függ hogy pontosan mennyi az annyi: nálam 2GB RAM-mal, SSD-vel, ODD nélkül, mITX táppal harmincegynehány Watt; nyilvánvalóan 3,5" HDD-vel (esetleg többel) és/vagy egy rossz hatásfokú ATX táppal már 50W körül járna.
Ha az alacsony fogyasztás a fő szempont ajánlom figyelmedbe a D945GSEJT lapot (a szomszédos topikban olvashatsz tapasztalatot) vagy a VIA lapokat.
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok
Szeretnék kérdezni egy olyat hogy kinek mennyire jön kie (Wattban kifejeztve) a fogyasztás egy ilyen G945GCLF(2) lapon vinyával rammal.
Illetve menyivel eszik többet 2Gb rammal mint 512Mbvel. -
canniball
nagyúr
A helyzet az hogy azt tudtam, hogy kisebb frekvencián lehetnek alacsonyabbak az időzítések, ennél többet nem is akartam. Azt viszont nem tudtam hogy a lap ezt magától beállítja, ez esetben nincs is mit tennem. Köszönöm a felvilágosítást!
-
wassermann
addikt
válasz
canniball #1669 üzenetére
A gép tényleg utánaállítja magát, a trükk csak abban van, hogy a memória legtöbbször többet bír mint amilyen értéket beleírnak. Nekem hivatalosan csak 4-4-4-12 -vel megy (az alaplap is így használta). Ennek ellenére kézzel beállítva stabilan fut 3-3-3-9-en is.
Viszont, ha nem értessz hozzá, kérlek ne próbálkozz, mert rossz beállítás esetén nem fog elindulni az alaplapod!!!
-
válasz
canniball #1669 üzenetére
Ezt automatán meglépi a bios. Természetesen csak akkor, ha nem csak 800mhz-hez hanem a többihez is meg van adva spd-ben a javasolt időzítés. Nekem a 800-as 1gb-os legolcsóbb csx memória alapból 5ös körüli időzítésekkel működik (5-5-5-12 vagy hasonló). Bios kiírja az aktuális értékeket is, ott valami 3-ast írt végig (3-3-3-9 talán).
Ezen te még tudsz finomítani, kérdés hogy az esetleges instabilitás és megnőtt fogyasztás (ez persze valószínűleg minimális) megéri-e a szinte kimutathatatlan sebesség növekedést. Bár nem próbáltam ezzel szórakozni atomnál, de nem hiszem hogy ez lenne a szűk sávszél. :-| -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1650 üzenetére
Még soha nem piszkáltam a memóriát, viszont mivel most a 800MHz-s RAM csak 533MHz-n ketyeg elvileg vissza lehetne venni az időzítéseket; hogy is lehet ezt megtenni? (Lehetőleg valami lépésről lépésre útmutatót kérnék.
)
-
harry
veterán
Én láttam ilyet az aprón, pár darab volt, azokat 8ért árulták. Ha azok elfogynak, és van, aki még mindig keres, vevő lehet a tiedre. Én azért nem vettem olyat, mert inkább a modecom ház mellett döntöttem a garancia miatt (+kész megoldás, nagyobb teljesítmény). Szóval szerintem idővel el fog az menni.
-
"Ezt meseld el a melegben kirugyezo kondijainak."
Ezek a "kirügyező" kondenzátorok nagyon ritka esetek. Gondolom te tudod jól, de az egész hátterében az áll hogy az elko egy relatív drága alkatrész. Így igyekeznek (de inkább csak igyekeztek) bizonyos gyártók úgy csökkenteni ennek az árát, hogy az elektroliton spóroltak. Egyesek még az is állítják hogy egyenesen hamisított volt sokszor az elektrolit. Ilyen, olcsó kondenzátorok kerültek anno a késői p2, korai p3 lapokra amikor is sikongatva visítottak az emberek mikor döglöttek sorba a lapok. De ettől a ~selejtes kondenzátoroktól eltekintve a "hagyományos" elkok ha nem spóroltak rajta akkor jó minőségű alkatrészek.
(pl. ismerős legalább 30 éves beo készülékeiben eredeti elkok vannak mai napig úgy hogy alig kapcsolja be őket és tökéletesen mennek.)
Persze bizonyos lowcost noname tápok gyártói is használhattak ilyen kondenzátort. De ez évek óta kiment a divatból, és ma már ráadásul kifejezetten odafigyelnek ilyenekre olyan helyeken amik nem a tömegcikk kategóriába tartoznak.Én nem tartanák attól hogy külső behatás nélkül tönkremegy egy ilyen táp. Legfeljebb ha bezárjuk egy kis műanyag dobozba max terhelés mellett amíg bírja. De ez már kimeríti a rendeltetésszerű használatot szerintem
-
nyunyu
félisten
3. Ez egy speciális eszköz. Lehet tévedek, de szerintem nem lehet akárhova felcsavarozni mert nincsenek meg neki a rögzítési pontok bármilyen házon
Takonypuska csodakra kepes
Tehát az vesz ilyet pl., akinek a sajátja tönkrement. De nem kopó alkatrész, tehát nem gyakori hogy tönkremegy.
Ezt meseld el a melegben kirugyezo kondijainak.
Volt mar ra pelda a praxisomban.
Mondjuk ez osszesen 1 eset volt, masik 5-6 esetben valamelyik reszeg vendeg furdette meg piaban az ugyfel gepet, amiatt szorult cserere.Meg halvanyan remlik egy ~4 evvel ezelotti eset, amikor bealltak a Morex2699 ventijei, aztan a Maxtor Fireball majdnem megfozte az Epiat, akkor is ki kellett cserelnem a tapot.
-
Csak én nem értem honnybear hozzászólását az 1. postra?
-
turorudi
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel, volna itt egy ilyen konfig eladó sorban:
http://hardverapro.hu/apro/mini_pc_kis_fogyasztassal/hsz_1-200.html -
Gergő_
őstag
persze értelek bár én nem láttam a boltban sehol 8ért se 10ért, nem is láttam neten
viszont szerintem aki itx gépet rak össze és nem tudja rögzíteni, szigetelni a tápot azt tudom sajnálni
Egyébként vannak rajta furatok egyáltalán nem nehéz normálisan felszerelni, inkább távtartóval csinálnám
a 12V-os 80W-os adaptert 25$ért láttam, van még hozzá a dc-dc panel és van hozzá egy a házra felszerelhető aljzat is(ami tulképpen összeköti a két részt)
hát ennyi nem offolok tovább, azért arra jó volt hogy fény derüljön a reális árra -
Ez most teljesen szubjektív lesz természetesen...
Én 5-7k felett nem árulnám.
1. Lásd amit előbb írtam: valamennyit még hozzárak az ember és újonnan megkapja házzal együtt
2. Használt. hiába tesztelted csak, már akkor nem tudod új áron eladni ha csak épp frissen kihoztad a boltból. Ilyen a számítástechnika sajnos
3. Ez egy speciális eszköz. Lehet tévedek, de szerintem nem lehet akárhova felcsavarozni mert nincsenek meg neki a rögzítési pontok bármilyen házon. Viszont ha megveszed a házat kapod hozzá a psu-t is. Tehát az vesz ilyet pl., akinek a sajátja tönkrement. De nem kopó alkatrész, tehát nem gyakori hogy tönkremegy.Tételezzük fel a példa kedvéért, hogy odaadod ingyen. Akkor sem tudnám anyám gclf lapjához felhasználni, mert a szabvány atx házban szerintem nem tudom rögzíteni. Emiatt jó a picopsu, mert ott ilyen gond nincs...de most még egy olyanra nincs pénzem, így marad a szabvány atx táp.
Ha szerencséd van akkor épp saját házat épít valaki és keres hasonlót, vagy fiókba van bedobva vkinek miniitx lap, ami mellé dobva a tápot a fiókba jó lenne neki, stb. Ha szerencséd van találsz ilyen embert, és ha még nagyobb, akkor pali madár módjára fizet neked érte pl. 10khufot.
-
Ami kimaradt hogy ez gclf lapon
-
07.29-es biosra express bios update működik másnál? Nálam azt dobja ki hogy vagy a rendszer nem jó a bioshoz (mást töltöttek fel intelék?) vagy incompatible alkalmazás fut (lényegiben semmi).
-
harry
veterán
-
wassermann
addikt
Mivel az Intel D945GCLF2 nem állítható (fix) órajelgenerátort tartalmaz, tunningra a memória elérésének a gyorsasága ad csak esélyt.
Valakinek sikerült gyorsabb DDR2-essel, a BIOS-ban agresszív RAM időzítéseket (2-2-2-6) beállítani? Nekem a CPU-Z szerint a RAM modulom csak a 4-4-4-12-őt bírná, ennek ellenére sikeresen megy 25%-al gyorsabban 3-3-3-9-en.
-
Stoto
tag
Épp most nézegettem énis, 30-33 fokos szobában most ezt mutatja:
NAS:~# sensors
smsc47m192-i2c-0-2d
Adapter: SMBus I801 adapter at 3000
+2.5V: +2.54 V (min = +0.00 V, max = +3.32 V)
VCore: +1.15 V (min = +0.00 V, max = +2.99 V)
+3.3V: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+5V: +4.97 V (min = +0.00 V, max = +6.64 V)
+12V: +12.19 V (min = +0.00 V, max = +15.94 V)
VCC: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+1.5V: +1.56 V (min = +0.00 V, max = +1.99 V)
+1.8V: +1.77 V (min = +0.00 V, max = +2.39 V)
Chip Temp: +44.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
CPU Temp: +58.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
Sys Temp: +55.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
cpu0_vid: +2.050 V
smsc47m1-isa-0680
Adapter: ISA adapter
fan1: 1273 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
fan2: 0 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
NAS:~#Szerintem picit sok, lehet portalanítani kéne a gépet mert biztos tele vannak már a bordák
-
válasz
wassermann #1642 üzenetére
Én két db noctua chipsethűtőt raktam rá. Nem volt olcsó, de megérte. Annyi levegő kell a heatpipeoknak, amennyivel egyáltalán megmoccan a ventilátor. Hangja nagyon minimális. Most 29°C van a szobámban, és ezeket az értékeket mutatja a sensors. Tegyük hozzá szerintem bőven többet mutat mint kéne az összes gclf(2) lap. Tapintásra szobahőmérsékletű mindkét borda.
smsc47m192-i2c-0-2d
Adapter: SMBus I801 adapter at 2000
+2.5V: +2.55 V (min = +0.00 V, max = +3.32 V)
VCore: +1.16 V (min = +0.00 V, max = +2.99 V)
+3.3V: +3.28 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+5V: +5.00 V (min = +0.00 V, max = +6.64 V)
+12V: +12.19 V (min = +0.00 V, max = +15.94 V)
VCC: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+1.5V: +1.58 V (min = +0.00 V, max = +1.99 V)
+1.8V: +1.77 V (min = +0.00 V, max = +2.39 V)
Chip Temp: +36.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
CPU Temp: +49.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
Sys Temp: +42.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
cpu0_vid: +2.050 V
smsc47m1-isa-0680
Adapter: ISA adapter
fan1: 1019 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
fan2: 0 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1646 üzenetére
Ha jól rémlik legalább 80°C-ig működőképesnek kell lennie, szóval tényleg semmi értelme azon a pár fokon parázni. Én ezért is nem cseréltem rajta bordát, nincs húzva, hogy a hőmérsékletek miatt ne lehetne tovább húzni...
-
Alex91
félisten
válasz
wassermann #1644 üzenetére
A 30 fokos szobaban? Rakjatok mar be egy frigoba, allandoan azt a rohadt homersekletet vizslatjatok...
-
-
harry
veterán
válasz
wassermann #1642 üzenetére
Nekem sokáig ment úgy a gépem, hogy a lapra egyáltalán nem volt venti kötve, felette egy tápegység szívott le róla levegőt, de nem túl jelentős. Mindez egy nagy házban - most, hogy megvan a modecom (
), és nincs semmi légmozgás, eléggé felforrósodott, úgy, hogy meg sem tudtam fogni a bordát (északi hídon, egy sárga Zalman), így vettem rá gyorsan egy 10cm-es slim ventit, így már csak simán meleg, de az rendben van (és ez már a lapra van kötve, bár ez mindegy).
-
wassermann
addikt
Valakinek van tapasztalata a ventis hűtőborda lecserélésével kapcsolatban? Mit csinál a gép, ha a BIOS egyáltalán nem érzékel ventit, mert az csak a házban beépítve van?
-
Cyrin
addikt
Na tessék, nem telt bele 2 perc, és már itt is van...Olyan mint a pók, ha rezdül a háló, máris lecsap
-
Stoto
tag
Te minden topikban ottvagy amit olvasok ?
Nincs valakinek Veszprém környékén fogyasztásmérője?
Kiváncsi lennék, mennyit fogyaszt a d945gclf2 -re épülő home serverem. Van 2 különböző táp is és trükközök a winyók energiatakarékossági beállításaival is debian alatt. + kimérnék egy sima wlan routert is amit barkácsolással ki tudnék iktatni a rendszerből, de csak akkor állok neki ha lényegesen kevesebbet fogyasztana a hálózat nélküle. -
Alex91
félisten
válasz
wassermann #1629 üzenetére
Persze, gondoltam, hogy nem szabvany belso tap van benne
. De akkor is pl. a kulso Modecom hazat nagynak gondolom.
-
harry
veterán
Ha minden jól megy, holnap/után megjön a modecom 202
Addig tesztelem a MythUbuntut, most virtuálisan, szimpatikus, majd kipróbálom élesen is mindjárt. -
Alex91
félisten
CFI CBI-A6719 miniITX számítógépház 150W táppal fekete, ezt nezted mar esetleg? (Bar ennek belso tapja van.)
-
-
Ironskin
csendes tag
Hello!
Régóta nem szóltam a fórumhoz, de folyamatosan figyelem
Kicsit olyan vagyok mint a székely bácsi, ritkán szólal meg, de akkor ÜT.
Az ITX mániám nem csökkent, de úgy döntöttem az ION platformot kihagyom az életemből, most inkább a játékos gép ITX méretesítése foglalkoztat. Fő szempont a szabvány SFX tápegység és a teljes méretű ODD. Az egyik fórumtrs írt egy házikóról APEX MI-008 amiről jó tesztek születtek, és elkezdtem vadászni rá.
Rövidesen kiderült, hogy Gongguang-ban készül Kínában és a Gaepoong nevű cég forgalmazza Koreában. A teljesség igénye nélkül az alábbi neveken forgalmazzák:
Ripple CA-M79B
APEX MI-008
Supercase MI-008
Spire PowerCube SPM210B
MI-09Idehaza 2 cég árulja, de jobbára konfigban, Qwerty Mini, Albacomp Atom PCAlbacomp Atom PC
A gyártóval tötént megbeszélésből kiderült, hogy az ára 32USD(kb 6000Huf) 200W-os PSU-val. Erre rájön a szállítás (500.000Huf/200db), Vám és az Áfa. Qwerty el is adja nekünk 21.400 HUF bruttóért...
Szerencsére az Albacomp kicsit kevésbé nyerészkedő, így a házikó 11.250Huf Bruttó áron a miénk lehet
Én már rendeltem, kb 4 hét. Elnézést, hosszú voltam, remélem segíthettem. -
kingabo
őstag
Ezt csak azért írtam le, mert én is sporolni akartam és vettem egy olcsó tápot gari nélkül, ami után meg vehettem egy másik tápot is.
Szóval ahelyett, hogy egyből vettem volna egy 16k-s modecom házat, összesen 24k-ba volt a táp vásárlás.
De attól függetlenül, hogy én így jártam amit Te veszel nem biztos, hogy elromlik, csak ha mégis Te is buksz rajta 8k-t...
A házért nekem valaki 4k-t ajánlott volna április környékén (itt a topikban, de nem rémlik ki volt az...) -
canniball
nagyúr
A két táp közti teljesítmény-különbség (ha csak nem aggatod tele a gépet mindennel) szvsz jelen esetben nem számít: nálam egy ilyen Feel202-be van berakva a lap+2GB DDR2+SSD (ODD, vinyó nincs), így ~30W körül alakul a fogyasztás. Ha számolsz hozzá egy 3,5" HDD-t+némi terhelést akkor szerintem 50W körül lesz a vége.
Viszont a 2 év gar miatt én egyértelműen a házat venném, kérdés neked megér-e ekkora árkülönbözetet... -
harry
veterán
válasz
kingabo #1619 üzenetére
Köszi, de ez azért nem komoly viszonyítási alap... nekem is egy használt táppal megy már több, mint fél éve a mostani atomom. A többi tápom is már legalább 3-4 éves. Ugyanakkor a 2év gari számomra is vonzó... nagyobb a teljesítménye is. Az a kérdés, hogy mennyiért tudom eladni a házat, illetve, hogy el akarom-e adni egyáltalán...
-
harry
veterán
Melyiket választanátok, ha a táp lenne az elsődleges?
ModecomFeel 202 ház 96W passzív, adapteres táppal, 17.5e, 1-2év garancia
Morex 80W adapteres táp, használt, 3 nap gari, 8e, nincs ház.Illetve lehet azt kéne eldöntenem, hogy kész házat, akarok-e, vagy sajátot készíteni, és saját esetén is, hogy mennyiért tudnám eladni a házat magában... Érdekel valakit csak ház, táp nélkül?
-
wassermann
addikt
válasz
Skyhigh #1610 üzenetére
... Az igaz, hogy az ION sokkal jobb, viszont szerintem itt a többség már rendelkezik valamilyen atom alapú géppel ...
Csak azoknak érdemes az Intel-lapról váltaniuk ZOTAC-ra, akiknek szükségük van a jobb video-kimenetekre (pl.HDMI) vagy játék miatt kell az erősebb VGA ...
-
Alex91
félisten
INWIN BM639 MiniITX 120W, es ez?
-
harry
veterán
Hmm most elgondolkodtam én is a modecom házon... Na mindjárt utánaolvasok kicsit itt a topicban, lehet, akkor ez lesz.
-
Skyhigh
aktív tag
Az igaz, hogy az ION sokkal jobb, viszont szerintem itt a többség már rendelkezik valamilyen atom alapú géppel.
Ebben az esetben ha már van gép akkor pl a picopsu+adapter felesleges, mert mindenki rendelkezik már valamilyen táppal.Ha ár érték arányt vesszük akkor mindenképpen drágállom az Zotac-ot.
Én is gondolkozok egy Zotac-ra váltásban, vagy megvárom az új Atomot...
A házam meg a tápom megvan, így nekem nem éri meg a Zotac Picopsu+adaptere (eladhatnám a komplett gépet is, de gyorsabban adom el csak az alaplapot)Aki új gépet készít annak mindenképpen a Zotal lenne a jó választás, ha csökkenne az ára!
Ha megnézzük a használt piacot akkor olcsóbban is megúszhatjuk Picopsu ügyben! -
harry
veterán
Erről mi a véleményetek? Morex 80w.
-
harry
veterán
A tápméret-csökkentős ötletemhez van valakinek tippje? Itt egy post képekkel.
-
Nah igen, a fő kérdés hogy mi lesz vele. Mivel a cpuba beleintegrálnak pár dolgot még, nem valószínűsítem hogy az ion mellé fognak ilyet rakni. Esetleg ha a gyárban letilthatóak lesznek ezek a részek, és az ion visszaveszi ezen funkciók feladatát. Ekkor viszont oda minden előnye, mert az órajel növekedésből adódó különbség elhanyagolható.
Viszont fenntartásaim vannak a gma500 gyorsításával is. Én alapvetően linuxot használok, így nem valószínű hogy ki tudnám használni. Sajnos linux alá az intel driverei annak ellenére hogy opensource, borzalmasak. Az sem elhanyagolható hogy win alá is sokkal terjedtebb már a cuda gyorsítás, jóval több programmal tudom kihasználni, pedig intelnek is vannak már hd gyorsított igp-i régóta. És akkor még nem is számoltam azzal hogy grafikus teljesítményben így is megalázza az ion a gma950-et. A gma500 meg jóval alatta van 3d teljesítményben a 950nek (stellarium majdnem szaggat). Ez az ára annak hogy a gma500 + észak és déli híd kijön 2.5w körüli fogyasztásból inteles sheet szerint.
Szóval egyelőre úgy látom amiben jobb lenne mostani ion+atom párossal szemben, az a fogyasztás. De legjobb esetben is 5-10w lenne a differencia. Igaz, ez már arányaiban jelentős.
Ugyebár intel lesz az első aki majd alaplapon bemutatja az új atomot. Illetve az is szinte biztos, hogy abszolút mércével az ő lapjuk lesz a legolcsóbb. Félő, hogy ez az olcsóság megint úgy fog adódni, hogy a raktárkészlet kiürítését fogják folytatni. Így utólag azt mondom, szomorú hogy kb. semmi idő alatt elkoptak a kis ventilátorok csapágyazásai, illetve hogy muszájnak érezték ezeknek a kis bordáknak az erőltetését. Ha esetleg tényleg így alakul, akkor hiába várok rá, lehet rajta megint hűtést modolni, stb. És lehet megint egy évet kell várni ahhoz hogy ár/szolgáltatás arányban egy jó lap jöjjön mint most a felkapott zotac cuccok....
Én szerintem nem várom meg új atomot
-
Az a +27k ami a kettő közt van:
+16k a picopsu + adapter
+2*3k a normális hűtés (én ennyiért vettem rá)
+3k minimum a wifi+pigtail (nem tudom milyen kártyát adnak hozzá, a pigtail kb 1k körül van)
Én a picopsut és a hűtést megvettem a gclf2-őmre, így lassan jobban jártam volna ha korábban jön (pl. 1 évvel) a zotac. De nem baj, némi veszteséggel túladok rajta és annyi.Tehát azon kívül hogy egálban van a kettő, ezen felül ajándék a _SOKKAL_ jobb igp, a dvi és spdif kimenet (amit sokan hiányolnak gclfékről), hogy dualchannel ddr2, és még gondolom pár dolog ami nem jutt eszembe.
Akinek nincs szüksége a gclf2-nél jobbra, az ne vegyen iont, ennyi. Én megveszem, mert jobban járok vele. Csak a cash nincs még meg
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Béta iOS-t használók topikja
- Gitáros topic
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hálózati / IP kamera
- Még el se terjedt, de már másolnak
- További aktív témák...
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- MSI Z590 Gaming Force
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest