- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
Csak én vagyok béna, vagy másnál sem megy rendesen az USB-ről bootolás? Hiren's Bootot csak CD-ről tudom használni.
-
Nahar
tag
Nektek mennyi a proci hőmérséklete?
-
-
törölt tag
Én D-SUB-bal használom egy 1 éves 720p-s Philipsel.
A 720p-t szépen viszi XP-alatt, asszem win7 alatt is, az 1080p XP alatt kicsit néha beszaggat, win7 alatt meg megy folyamatosan csak kb 5 másodpercenként megáll a kép. -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1992 üzenetére
Mivel? S-videóval?
1024*768at tudott nekem megjeleníteni és szörnyű volt a képe, nem fullhd-s tv-n.
-
wassermann
addikt
FullHD-s TV-re kötötte már valaki? Hogyan boldogul a nagy felbontású tartalmakkal, milyen a kép?
-
WhiteWalker
nagyúr
erről a házzal kapcsolatban van már vkinek személyes tapasztalat? LC power
-
canniball
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1989 üzenetére
Azért ha lesz hozzá időd/energiád vidd csak vissza a lapot és csapkodd szépen az asztalt!
-
WhiteWalker
nagyúr
háháhá na sikerült a jelet a TV-re varázsolni, kaptam ezt a kütyüt,és frankón működik!!! Á öröm á bódottá
-
WhiteWalker
nagyúr
néztem ezt a lapot D945GSEJTez miért lett 1 magos????
egész jónak tűnt...
-
nyunyu
félisten
Aha, erre a hozzaszolasomra gondolhatott, ott sem a GCLF LANjat szidtam, hanem a Viaet
Azota exkollega emlegetett meg 2-3 elhullott GCLF-et, de hogy azoknak konkretan mi baja volt, azt nem tudom.
-
nyunyu
félisten
válasz
canniball #1977 üzenetére
A LAN csatit amúgy nem említette? Mert ha jól emlékszem nyunyu kolléga pont erre panaszkodott...
Szerintem a 2-3 evvel ezelotti Epia V/5000/8000 szeriakat anyaztam a szar halocsati miatt, azok ruhelltek nagyon, ha merev fali kabelre krimpelt kollega patchhez valo dugot
Ilyenkor falialjzat felszerel, onnan gyari puha patchkabel lett a megoldas, vagy ezresert RTL8139 kartya, de azt nem szerettuk, mivel akkor nem tudtunk soros kartyat rakni a gepbe.GCLF fronton doglott PCI port, gyarilag be se lehet kapcsolni moka elofordult parszor, de hirtelen nem emlekszem olyanra, hogy halogond miatt kellett volna cserelnunk.
Igaz, tizenpar peldany utan lealltunk vele, tul gyorsan doglottek
Mivel fonokomnek meg egy virtualis vallveregetesre sem futotta, hogy sporolni akartam neki, onnantol en sem eroltettem a joval dragabb Epia helyett. -
Billu
aktív tag
válasz
WhiteWalker #1981 üzenetére
Ebben a hirdetésben egy hasonló átalakítót hirdetnek, és a következőt írják:
„- Csak olyan videókártyákkal működik (mindegy, hogy laptop, vagy asztali gép), aminek a videókártyája támogatja ezt a funkciót, hogy VGA-n keresztül ad ki TV-out jelet. Erről győződj meg vásárlás előtt.”
Szerintem az intel vga nem ilyen.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
kingabo #1980 üzenetére
nálam ez a gép az internet kiszolgáló szerver ( proxy átjáró),nem jön jól ez a 2-3 hét kiesés...de várok januárig, aztán ,lehet hogy teszek rá egy ilyet (te mutattad), nem lesz monitor rajta,ráküldöm Tv-re és felteszem a gépre az ultra vnc progit...(ez a lehetőség van még)
-
kingabo
őstag
válasz
WhiteWalker #1978 üzenetére
"Ez cirka 2 hétbe kerül,de mivel jönnek az ünnepek,lehetnek csúszások,így azt mondta az illetékes,jobb ha várok január közepéig vele
"
Ha most beviszed és 2 hét + a csúszással szerintem hamarabb meglesz, mint január közepe + 2hét (+csúszás, a mai világban ugye..) Persze ha csak ez az egy géped van akkor nem szóltam azt is csak halkan! Esetleg fontold meg a wdtv-t!
-
canniball
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1978 üzenetére
Remek...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
canniball #1977 üzenetére
lan csatiról,nem volt szó
, és mivel 3 év gari van rá, elméletileg kicserélik,de előtte azért be kell vinnem a bótba,persze ők nem szervizelnek,kiküldik külföldre (mitt tom én hova) , ott bevizsgálják,aztán ha hibás akkor azt mondták kicserélik.Ez cirka 2 hétbe kerül,de mivel jönnek az ünnepek,lehetnek csúszások,így azt mondta az illetékes,jobb ha várok január közepéig vele
-
törölt tag
válasz
WhiteWalker #1975 üzenetére
d-sub az a VGA kimenetet jelenti ha jól tudom.
-
WhiteWalker
nagyúr
kingabo-nak igaza lett,úgy néz ki szar az s-video kimenetem,na, megkérdeztem a boltot ahol vettem,aszondja a manus,hogy,ez szokott általában probléma lenni a lappal,és még a d-subot emlitette
az is hibás szokott lenni, aszem ilyen nincs a lapon,de lehet rosszul tudom.
-
wassermann
addikt
-
szitt
csendes tag
Sziasztok
Nekem is van egy Intel D945GCLF alaplapom. Szerintetek ha egy NorthQ NQ-3881 bordát rárakok a procira passzív hűtésnek az elegendő ventilátor nélkül ? Nem igazán szeretnék bele ventilátort rakni, most raktam egy 12 centist a ház tetejére ami pont a procira fúja a levegő illetve rajta hagytam a gyári bordát, de nem igazán vagyok kibékülve ezzel a megoldással. Most egy modecom fell 302 házban van. -
wassermann
addikt
Próbált már valamelyikőtök Macintosh klónt faragni ebből a lapból (OSX 10.5.6, Leopard)?Állítólag a telepítés simán megy csak a Hyper Threading-et kell a BIOS-ban kikapcsolni:
-
dashed
senior tag
Hali
Csak egy gyors kerdesem lenne feletek..
Egy ilyen hazba szeretnem belerakni ezt a lapot , + 1db 160G sata2 vinyo + 1G 800Mhz memo
+ esetleg egy dvd iro menne bele.
Vlemenyem szerint siman elbirja a kis 150es tap de jo lenne ha megerositenetek benneUdv
-
kingabo
őstag
válasz
WhiteWalker #1965 üzenetére
Kár, hogy igazam lett
Viszont így a vga eszik majdnem annyit mint a lap...
-
canniball
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1963 üzenetére
Itt egy fogyasztás-lista...bár a geforce2 pont nincs benne.
-
WhiteWalker
nagyúr
kingabo: lehet neked lesz igazad (sz@r az s video kimenetem),így viszont lehet vennem kell egy régi vga-t, gforce2-es mennyit fogyaszthat,esetleg tudja vki?
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1958 üzenetére
Csak az a gáz hogy már nem emlékszem korábban (más helyen) miket állítottam a BIOS-ban...
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #1865 üzenetére
Nos a 3-3-3-9-t elsőre gond nélkül megette. Ez ugye Manual - User Definied, ami elsőre ennél alacsonyabb értékeket ajánlott fel, illetve van itt egy olyan hogy Manual - Aggressive, ami még alacsonyabbat dob; ezeket vajon saját kútfőből szedi a BIOS vagy a RAM-ból olvassa valahogy?
-
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
Hombár Jenő #1948 üzenetére
Hoppá, ez nem az utolsó oldal volt, én meg válaszoltam, mint a jó gyerek. :-)
-
törölt tag
Elvileg a minden driver fenn van, de azért majd megnézem még1szer.
A hdd sebességén elvileg nincs mit csodálkozni mivel ez egy eléggé lassú, kis fogyasztású hdd, csak 5400-as fordulaton pörögnek a tányérjai. -
Ziog
aktív tag
Miért lehet az, hogy nem lehet SATA-s winyóról linuxot (debian) bootolni?
BIOS-t próbáltam frissíteni. Utána közvetlen lehet, de mihelyst van egy restart megint azt írja, hogy nem talál bootolható lemezt.
Valaki ötlet?
-
sazabi
aktív tag
válasz
#94180096 #1938 üzenetére
Másolás sebessége nálam normális, win7/xp között nem vettem észre különbséget. 25Mb/s másolás vinyón belül úgy hogy 1 nagy filet másolsz, az tényleg elég kevés..nekem a 3 éves 500as vinyóm átlag 40-50Mb/s. Próbálj töredezettségmentesíteni. Win7ben már van jó automatizált időzíthető töredezettségmentesítő.
Sztem lehet driver gondjaid vannak..fel van frissítve minden? -
törölt tag
válasz
canniball #1937 üzenetére
Mondok negatívat is, csakhogy örülj.
Total Commander-ben másoltam egy iso-t egyik helyről a másikra, és meglepődve tapasztaltam hogy a másolási sebességem kb a fele az xp-s sebességnek. Xp alatt 25000kb/s win7 alatt meg 10-13000kb/s.
Találkozott már valaki ilyennel?
A másik hogy másolás közben nagyon belassul a gép win7 alatt, nem tudok egy ablakot se megnyitni, még xp alatt azért tudtam tevékenykedni közben.
Processzor terhelés nincs nagy, olyan 6-7% memória használat se sokkal több az alapnál. (10%-kal) -
sazabi
aktív tag
Ezt csak mint tudásbázis bővítés írom le, mert a kiterjesztett szóra nem dobott ki semmit a kereső..
Windows xp alatt sehogysem tudtam kiterjesztett asztalt használni, csak klónozni tudtam(vga - s-video). Anno úgy tudtam csak filmet nézni a tvn, ha automatikusan felbontást váltottam 1024x768ra aztán visszaváltottam amikor kilépett a lejátszó(ugyanaz a felbontás ment mind2 kimeneten).
Windows 7 alatt viszont gond nélkül megy a dolog. Mplayer classic automatikusan ki tudja rakni a filmet a 2. asztalra(különböző felbontás a 2 kimeneten!).
Ja és érezhetően gyorsabban megy a win7 2Gb rammal -
Nahar
tag
Képeken nem látszik, hogy a D945GCLF2 alaplapon az egér csatlakozója PS2?
Azért fontos, mert egy KVM-el akarom használni. -
canniball
nagyúr
válasz
#94180096 #1928 üzenetére
Ha stereo zenét akarsz 5.1-ben hallgatni ahhoz ha jól tudom kell valami megoldás ami "szétszórja".
Hogy filmeknél nem 5.1 az már más kérdés...lehet hülyeséget mondok, de ugye a Win-ben is be van állítva 5.1-re (már ha 7-ben is van ilyen, XP-ben Vezérlőpult->Hangok és audioeszközök->Audió->Hanglejátszás->Speciális->Hangszóró beállításai)?Mod. Egyre inkább kezdem úgy érezni hogy be kéne iratkoznom valami gyorsíró tanfolyamra...
-
törölt tag
válasz
canniball #1927 üzenetére
Nem hiszem, nagyon szépen viszi az atomos lap a win7-et.
Egy gond talán mégis van, és ez a kérdés minden win7 felhasználónk szól.
Hogy tudom beállítani hogy 5.1-ben szóljon a hang a hangkártyán?
Realtek Audio Managerben be van kapcsolva az 5.1, de ha filmet nézek vagy zenét hallgatok csak az első két hangszóró szól.
Lehet ezt a kérdést a win7 topicba kellett volna írnom, de hátha itt is tudja valaki. -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1926 üzenetére
Nagyon helyes!
(Bár 32biten gondolkodom hogy kipróbáljam, de gondolom akkor azzal sem lesz gond.)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1924 üzenetére
Azt hittem valami prózaibb problémád volt.
Köszi a választ!
-
wassermann
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1922 üzenetére
Meg szabad kérdezni mi nem tetszett?
-
törölt tag
válasz
wassermann #1920 üzenetére
Nálam 32 biten megy a win7 és rendben van, szóval mindenki bátran felteheti.
Amint észrevettem, mintha power dvd 9 alatt picit (alig érezhetően) akadnának a dvd-k. Nem is tetszett annyira a power dvd 9 úgyhogy most VLC-t fogom tesztelni. Ami jó a VLC-ben hogy lejátssza az iso-kat (mondjuk nem mindet) úgyhogy nem kell a mountolással szenvedni.
Az akadás Media Playerrel megszűnt, szóval azt ajánlom mindenkinek.
Mondjuk az 1 giga ram úgy érzem néha picit kevés (lehet ez az akadás oka), úgyhogy azt bővíteni fogom.Neked mennyi ramod van?
-
törölt tag
Nah, felraktam a windows 7-et.
A legtöbb helyen gyors, de azért a komolyabb műveleteknél picit izzad a vas. Összességében jó.Majd még kipróbálom a media centert is, meg rakok fel pár programot.
Annyi kérdésem azért lenne hogy véletlenül úgy telepítettem a windowst hogy a régi os-t belerakta egy windows.old mappába. Ezt hogy törlöm? Csak kitörlöm és kész? Nincs erre valami script/program ami elvégzi ezt helyettem?
-
törölt tag
-
kingabo
őstag
válasz
#94180096 #1911 üzenetére
Én w7et használok az első publikus béta és semmi bajom nincs vele, néhol talán gyorsabb mint az xp. A media center nálam a tv-tuner képét nem tudta folyamatosan megjeleníte, valószínűleg az atom kevés hozzá, de lehet csak az 1gb rammal volt gondja, másik tv-tuner progikkal ilyen gond nem volt.
-
törölt tag
Tervezek Win7-et tenni a deszkára, mivel nálam nemcsak a torrent játszik, hanem htpc-nek is használom a lapot.
És ha jól tudom win7-ből könnyedén telepíthető a mediacenter.Szóval akik win7-tel használják a lapjukat, megosztanák velem a tapasztalataikat?
-
F e Z o
veterán
Nah végre én is beszereztem egy ilyen lapot. Első benyomások jók, remélem a jövőben sem változik. Egy sima házban van, eléggé eltörpül benne. A 4 centis vetit lekaptam helyette kapott egy 12cm-set, 6V környékén kap. Gyakorlatilag nincs hangja.
Az S-Video kimenettel viszont gondjaim vannak. A laptopomon lévő s-videocsatlakozóról 7 pines s-video-rca átalakitó kábelen keresztül kimegy a kép az LCD-re. Itt nem akar kimenni tv-re a jel, másik eszközt sem lát. Próbáltam s-video-YPrPb átalakitóval is, nos azzal kimegy a kép, viszont ekkor fekete-fehér. Az összes formátumot végigpróbáltam, azonban nem változik. Esetleg valakinek valami ötlet? -
Stoto
tag
válasz
#94180096 #1904 üzenetére
Volt egy kis szabadidőm meg szerelgetős kedvem és egy rakás led hever már régóta a fiókban. Gondoltam kezdek valamit magammal és a ledekkel (nem félreérteni
).
Már régóta szerettem volna egy kis lcd kijelzőt a homeserver-em elejére, de elég drágák ezek a kis háttérvilágításos lcdk.
Ennek ellenére nézegettem őket, illetve főleg azt hogy hogyan tudnám meghajtani őket linux alatt. A legegyszerűbb megoldásnak a párhuzamos port használatát láttam, ami rendelkezik 8 data pinnel és tetszőlegesen lehet programozni.Innen jött az 5let, mi lenne ha a 8 data kivezetésre 8 ledet kötnék? Gyorsan be is szereztem 8 db 150 ohm-os ellenállást és egy párhuzamos port csatlakozót, a meglévő ledek mellé. Körülbelül 1 óra alatt meg is született a mű: párhuzamos portra csatlakozó 8 ledből álló ledsor.
Ezután jött a szoftveres része. Kis utánaolvasás után nekem úgy tűnt, hogy legegyszerűbben ANSI C nyelven tudom elérni a párhuzamos portot (olyan módon ahogy nekem kell). Pár perc alatt sikerült is felvillantanom a ledeket, majd pár órával később a ledsorom már realtime mutatta a processzor terheltséget.
Aztán kiderült hogy ez unalmas, mert az idő 95%ban olyan kicsi a proci terhelés hogy 1 led sem világít.
A jelenlegi verzióban knight rider-hez hasonló mozgást mutat, végigfut balról jobbra majd 5 másodperc múlva jobbról balra, vár 5 másodpercet és kezdi előről. A processzorterhelés függvényében változtatja a várakozási időt 95%nál már nem vár semmit, folyamatosan fut a fény a ledsor egyik végéből a másikba. 100% terhelésnél pedig folyamatosan villogtatja egyszerre a 8 ledet.Elég látványos lett, már csak fúrni kell a házra 8 lyukat ahol ki tudom bujtatni a ledeket és jöhet a beépítés. Ha eléri a végleges verziót az egész gép (sose
) akkor mindenképpen írok egy cikket a logout-ra mert már nagyon okos kis NAS
-
canniball
nagyúr
válasz
krobi227 #1900 üzenetére
"...ott ha alvó állapotot választok a gép teljesen kikapcsol..."
Teljesen nem kapcsol ki csak néhány alkatrész (sajna azt nem tudom megmondani pontosan melyek, a RAM tuti ketyeg tovább), hiszen egyébként nem tudna ilyen gyorsan felállni. Az tény hogy a HDD leáll; a venti pedig (mint az imént írtam) a másik gépben nálam is leáll, ezen a lapon sajna nem.
A felébredős gondra sajnos nem tudok mit mondani, nálam nincs ilyen probléma, lehet érdemes lenne az OS topikjában megkérdezni hátha más is találkozott már ezzel.(#1901) Honkydoo!
"A készenléti állapot beállításokat (márha erre gondoltál) így hirtelen nem is tudom hol keressem..."
Én speciel a BIOS-ra gondoltam (ha van benne ilyen, nem tudom). OS-ben: Vezérlőpult->Egér->Hardver->Tulajdonságok->Energiagazdálkodás->Az eszköz felélesztheti a számítógépet készenléti állapotból. -
törölt tag
válasz
canniball #1897 üzenetére
Nem hiszem, (illetve nem tudom) hogy a készenléti állapot probléma OS hiba lenne. Azért gondolom hogy nem os hiba mivel ha elküldöm készenlétbe és hiába ki-bekapcsolom a gépet utána se se kép-se hang, egészen addig amíg ki nem húzom a tápkábelt és vissza nem dugom.
A készenléti állapot beállításokat (márha erre gondoltál) így hirtelen nem is tudom hol keressem... Néztem az asztalon jobbklikk/tulajdonságok/képernyőkímélő/energiaellátás alatt, ott nem sok minden van.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- Crucial Ballistix 16 GB (2x8 GB) 3600 MHz CL16 DDR4-kit eladó
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest