Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Jó nekem egy ionos is

-
solarix45
senior tag
Nem tudom, emlékszik-e valaki, de a nyár elején siránkoztam, hogy a hálókártya tönkrement az alaplapomon. Ideiglenesen egy PCI-os kártyával pótóltam, és nem volt időm elvinni, mielőtt elhúztam volna külföldre dolgozni. Mikor augusztusban hazajöttem, akkor láss csodát, működött 1,5 hónap pihenés után. Tegnapelőtt viszont megint azt vettem észre, hogy nem elérhető a gépem. Ugyan az a jelenség, nem érzékeli, hogy be van dugva a kábel, a ledek sem világítanak. Szóval holnap viszem gariba, mert 25-én lejár.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
Akkor meg miért akarod feleslegesen szórni a pénzt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
Ha lecseréled a tunert USB-sre megveheted a videokártyát is.
-
wassermann
addikt
Teljesen jól tudod, rosszúl fejeztem ki magam. Arra gondoltam, hogy az XP alapból nem nyújt lehetőséget a vinyó kikerülésével a rendszer gyorsítására.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Biztos bennem van a gond, de a readyboostnak semmi köze a swap-hoz. Az elöbbi tudtommal a bootolás gyorsítására hivatott, az utobbiba azok az adatok kerülnek amik nem férnek el a ramban. Számomra egyáltalán nem logikus, hogy ami nem fér el a ramban(swap) azt a ramban tároljuk(ramdisk), holott a swap-ba kerülő dolgok elférnének a swap file helyén a ramban.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Ha van 2giga ramod minek swap file, pláne a ramba?

-
wassermann
addikt
Találtam egy ingyenes RAM-disk-et. A 2GB RAM-omból 768MB-t neki adtam. Erre rátéve az XP swap-fájlját (512MB) és a Temp. Internet (128MB) fájlokat, jelentősen felgyorsul a gép:
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45
üzenetére
"9250 nem támogatott Vista/Win7 alatt! "
Persze, hogy nem mert nem támogatja a dx9et, ami azokhoz alapkövetelmény.
Egy fél éve én is játszottam egy ilyen kártyával, de állandóan szét kellett hozzá szedni a gépet, mert a modecom házba nem fér be...(#1770) wassermann : a nagyágyukra írtam, a 10k-s (használtan én a feléért vettem) megfelelő házban segíthet.Bár nekem kényelmesebb a wdtv, mint mindig átvinni a gépet a tv-hez, kikapni a lapot, hogy a vga-t tudjam használni (indok ld. fenn), aztán filmnézés után mindezt visszafele...
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Annyira megoldódott, hogy tuti, hogy az MPC HomeCinema 1.3-ban van valami kavarás.
Most viszont más miatt idegeskedem... az ATI is elmehet a.... a 9250 nem támogatott Vista/Win7 alatt! Valami hackelt driver van x86-hoz, de nekem 64 bites Win2k8 R2-m van :S
-
solarix45
senior tag
Weblapok renderelésén tényleg meglátszik, egyből összeáll a kép. Viszont a tv kimenetnél hatalmas fekete keret van, és nem lehet állítani. Lehet, másik Catalystot kéne keríteni? De ez a legújabb.
-
solarix45
senior tag
Na, én beruháztam egy használt 9250-re. Elsőre a fogyasztást néztem meg:
Alapjárat / 1080p lejátszás
Intel: 40w / 52w
ATI: 46w / 54wSzóval azért érződik rajta. És az integrált videót nem lehet letiltani! Meg lehet mondani, hogy melyik legyen az elsődleges, de nem lehet hardveresen letiltani (csak Windows eszközkezelőből). Nálam egy elég hosszú VGA kábelen van a monitor, az Intellel állandóan bezöldült, meg kicsit homályos volt a kép, ezzel nem

-
harry
veterán
válasz
wassermann
üzenetére
Ha mondjuk folyamatosan megy a gép, és amúgy nem kell nagyobb teljesítmény, csak hd-hoz ez a vga, akkor jó lehet ez is a kisebb fogyasztás miatt, és elvileg már a filmekhez is elég. Amásik megoldás meg alapjaiban izmosabb és bővíthetőbb, de többet is eszik, de persze ha csk napi 2.3 órát megy filmek alatt, akkor mindegy.
Utána kell számolni, anyagilag eladás-vétel és fogyasztás után hogy jössz ki jobban a céljaidnak megfelelően. -
wassermann
addikt
Bennem is ugyanez motoszkál:
- Meg lehet patkolni ugyan az ATI-s (PCI-os HDMI-s) videokártyával, de ez az olcsó kis lap nem erre termett. Akkor már egy olcsó 780G-s AMD alaplap valamivel nagyobb fogyasztással és integrált HDMI-s grafikával ... -
harry
veterán
válasz
solarix45
üzenetére
Hogy tudná? Egy átlag felhasználás, ami mondjuk netezés, dvd filmek, iroda, zene, stb. kb semmilyen 3d-t nem használ, és semmi sem indokolja, hogy az integrált vga ne lenne elég. Esetleg ha naaagyon nagy felbontású monitort kötsz rá... de ezt is kétlem.
Amúgy én akkor már nem pci vga-t vennék, hanem leváltanám a lapot egy c2d mini itx-re erősebb procival, szintén integrált vga-vel, aminek a teljesítménye még mindig elég az átlag grafikus cuccokhoz, hd videóhoz meg ott a proci. -
Ironskin
csendes tag
válasz
wassermann
üzenetére
Ebben profi vagyok

PCI Low Profile: ATI 4350
NVIDIA 9400GT
NVIDIA 9500GT
Az ATI-nak kevesebb a fogyasztása, de legalább a teljesítménye is kisebb(játékokban), filmnézésre viszont jobb a HD támogatás és a hang DVItoHDMI csatlakozón keresztüli kiadása miatt. -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
Vagy úgy!
-
wassermann
addikt
válasz
canniball
üzenetére
A kimenet kinézetre DVI, de a hardver teljesértékű, mert a HDMI-re kirakja a hangot is, és a HDCP-s másolásvédelmet is tudja, ami a BD lejátszáshoz feltétlenül kell. Ezt találtam a leírásában:
DVI-I Dual Link connection (Provides audio and video digital signals. It provides HDMI™ output that is compatible with most HDMI™ devices.) -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
Nem értem: ebből csak adapterrel lesz HDMI csati, akkor mi ebben az újdonság?
-
wassermann
addikt
A neten kotorászva sikerült HDMI-kimenetes PCI-os videokártyát találnom: [link]

HIS H24PF512PNP Radeon HD 2400PRO. The world's 1st PCI Card with HDMI ourput.
-
wassermann
addikt
válasz
solarix45
üzenetére
Na próbálkoztam egy kicsit, de úgy látom semmi értelme. A 945 belső órajelét hiába pörgettem fel 400MHz-re, nem sok minden változott. Valószínűleg a lassú memória kezelés (a videokártya is a rendszermemóriát használja) ennek az oka. A 945 hiába végzi a számításokat gyorsabban, ha az ahhoz használt memóriát iszonyú alacsony sávszélességgel éri csak el és emiatt mindig sokat kell várnia.
Ezt a lapot nem video lejátszásra predesztinálták. : (
-
wassermann
addikt
válasz
solarix45
üzenetére
Korábban még az MSI Wind-es topikban olvastam egy tunning programról, ami a 950-hez jó. [link]
Én feltettem és a grafikus mag órajele állítható (166/200/250/400). Tapasztalataim nincsenek még, de nem kell félni, mert feszültséget nem emel és a magban állítólag van túlmelegedés elleni védelem. -
DBob
őstag
válasz
solarix45
üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt win alatt az inteles driverekkel. Semmi extra, de működnek.
Linux alatt ahogy az újabb és újabb driverek jöttek, egyre lassabb lett. Ez is leginkább flash videóknál látszódott nálam, meg a 3d-s alkalmazásokon mint stellarium. linuxon úgy 5fps, winen 25-30fps.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Igen, egy ilyennel én is szemeztem, csak félek, hogy megdobja a fogyasztást kicsit. Más előnye van ennek azon kívül, hogy nem kell szenvedni a hülye inteles driverekkel? Állítólag az egész gépet a videókártya fogja vissza (pl weblapok lassan jelennek meg). El is tudom képzelni, egy rossz videókártya nagyon tudja fogni a gépet.
Igaz ez ez esetben is? -
wassermann
addikt
válasz
solarix45
üzenetére
Remélem, hogy boldogulsz! - egyébként +10e Ft-ért van megoldás: Sapphire Radeon 9250 128MB PCI

-
solarix45
senior tag
Hoopsz... lehet, hogy nem is az oprendszernél van a gond? Az MPC-HC-ből van új változat, egyből azt tettem fel Win7-re. Most feltettem XP-re is, és ott is szaggat most.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
XP alatt nekem is megy gyönyörűen. Win7 és Win2k8 alatt viszont szaggat. Két 1080p-set néztem (pl Pixar rövidfilmet), mindkettő 10-13fps körül ment. A 720p-sek jók.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Igen, közben megoldódott egy BIOS update-tel. Viszont az 1080-as videjók szaggatnak mint állat. Nálad mennek rendesen? (MPC-HC + Haali)
-
wassermann
addikt
válasz
wassermann
üzenetére
Miután minden 64bitest meghajtót felpakoltam az Intel oldaláról, lefuttattam a 64bites Windows 7 RC programjai közül a Rendszer Teljesítmény Értékelőt:
proci:3,3 / mem:4,4 / video2D:2,1 / video3D:2 / disk:5,3
(A két középső legalacsonyabb érték a grafikai teljesítményre vonatkozik, ez szerintem várható volt)
-
harry
veterán
Jó ez a modecom házikó, de a led az elején elég világos, este zavaró. Most vagy ki kötöm, vagy rakok elé egy ellenállást, vagy potmétert, vagy kapcsolót. Első nem, mert ha kell világítson, másodikat megnézem, mert biztos van itthon valami ellenállás, potim nincs, kapcsoló meg macera.
-
törölt tag
válasz
canniball
üzenetére
Nálam szerencsére nem jelentkezik az a probléma.
Bár ezen könnyen lehet segíteni. Ha ez a táp csati is úgy épül fel, ahogy az összes többi ilyen csatlakozó, akkor az anya résznél (ami a házban van) a csatlakozón belül kell lenni egykis fém fülnek (elvileg az ér hozzá az apa külső részéhez és innen kapja a negatívot) na azt kell picit meghajlítani, így talán feszesebben tartja majd az apa részt. -
solarix45
senior tag
D945GCLF2-re sikerült valakinek Windows 7-et telepítenie? Felraktam a 32 bites Professionalt, de ugyan azt adja elő, mint a Win2k8, a video driver nem indul, mert az eszköz hibát jelez
-
canniball
nagyúr
-
DBob
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Deinterlace nélkül se? Tv majd megoldja...
-
canniball
nagyúr
Modecom Feel tulajok!
Nálatok is instabil a külső táp csatija (amit kívülről kell a "házra" dugni, amit belülre kell csavarozni az stabil)? Nálam kellőképpen lötyög, így elég ha picit megmozdítom a házat máris leáll a gép.
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann
üzenetére
Asszem az Atom topik elejen teszteltem a GCLF2-ot CoreAVC-vel.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Ahhoz dxva-t támogató gpu és legalább dvi kimenet kéne... Az s-videónak szörnyű képe van.

-
canniball
nagyúr
A házról: csúnya dolgokat tudnak művelni a boltok, én pl. elsőre kaptam egy használt darabot (meggyőződésem hogy a nagyker. hibájából), ami helyett aztán nem tudtak másikat adni...

Mythtv: a HTPC szoftverek topikban talán akad segítség.
-
harry
veterán
No, egy ideje megvan a modecom ház, lényegében elégedett vagyok vele. Konkrétan ezzel a darabbal mondjuk nem, a fólia ellenére volt két kis karc az oldalán, a műanyag előlapot tartó pöckök közül 1 le volt törve, meg a mini ide átalakító nyákon is volt egy kis fém karika, amit elengedett a ragacs
De ezek alapvetően nem a ház hibái, csak konkrétan ennek a darabnak...
Van benne egy 10cm-es slim venti is, hanyagul az északi hídon lévő zalman bordára biggyesztve, ami így még mindig melegebb, mint amire számítottam, de ez már elfogadható.Sikerült a lirc-et is beizzítani (saját gyártású vevővel), ám mythtv alatt a konfigurálás számomra kicsit trükkös, mert pl. teljesen más gombokat használ a menü, a fotó, a film, és a zene lejátszó. Pl. nálam az oldal irányú gomb a hangerő állítás, így ha ezt hagyom volume up/down-on, akkor nem tudok oldal irányban mozogni, avagy ha azt is beállítom, akkor egyes esetekben mindkét parancs végrehajtódik, ami nem jó.
Lehet azért marad, és játszok még vele. Akkor ki kell még találnom, hogyan hozhatok létre playlisteket, avagy hogyan rendezném a zenéimet. Valamint volt egy olyan hiba, hogy a pl. képgalériában több mappa van, mint amennyi elfér a képernyőn, és bár lefelé lehet lapozni, a legalsó 'mappa sor' alja kilóg a képből.Tervezem még kipróbálni az XBMC-t, egyelőre virtuálisan.
-
DBob
őstag
Közben azt a választ kaptam pclandéktől hogy amint lesz nagykernek gsejt, lesz náluk is.
-
nyunyu
félisten
válasz
Ironskin
üzenetére
nem árt tudni, hogy a házzal kapott tápegység valóban jó, vagy amit spórolunk egy Pico PSU-n azt többször kifizetjük az ELMŰ-nek utólag.
Nem feltetlenul.
Ha azt veszem, hogy az altalam emlegetni szokott 11+fas Morex 60W-os cucc ~85%-os hatasfokot tud, es igy volt 28W a GCLF konfig fogyasztasa.
Ha veszek egy 5+fas olcso sima tapot, ami produkal 62%-ot ilyen kis terhelesnel, akkor 28*0.85/0.62=38.38W, tehat 10W-tal magasabb a fogyasztast fog merni a villanyora, 100 orankent +1kWh, ami most 45.77Ft.
Arkulonbseg a ket tap kozott 6000+fa=7500, ezt osztva 45.77-tel 163.86kWh villany ara.
Magyaran 16386 ora (1.87 ev, ha 24/7-ben jaratod) kell ahhoz, hogy megteruljon a speci tap felara... -
Alex91
félisten
válasz
unknownuser
üzenetére
Akkor IMHO jo lesz, ez eleg kicsi haz. (Neztem, ugyanekkora meretben meg ODD-s is van.)
-
unknownuser
tag
válasz
turorudi
üzenetére
A 2,5-ös lemez számomra nem gond, legalább még kevesebbet fogyaszt. Engem is ez zavar, hogy nem látom jól a házat, meg a tápról is kéne infó, ezért keresem a gyártó honlapját. De a linkelt oldalon azt írják, hogy vannak szellőzők mindkét oldalon.
(#1702) Alex91
Egy egyszerű mini gépet szeretnék összerakni:
Mobonak vagy a fórum üdvöskéje vagy a POV ionos lapja (esetleg az új ASUS ionos lap, ha decemberig kapható lesz itthon). Tennék mellé egy 320 gigás vinyót meg 2 giga ramot. ODD nem szükséges. Szal mivel sok dolgot nem akarok belepakolni, ezért akkor már legyen kicsi.
(Eddig ez a ház és a modecom féle 302-es az ami szóba jöhet) -
Skyhigh
aktív tag
válasz
wassermann
üzenetére
nekem 2GB Kingmax 1066@533 3-3-2-8 megy
-
Ironskin
csendes tag
100%-ig egyet is értek, de ha célunk egy konfig összerakásakor a pénztárcakímélő üzemmód, akkor nem árt tudni, hogy a házzal kapott tápegység valóban jó, vagy amit spórolunk egy Pico PSU-n azt többször kifizetjük az ELMŰ-nek utólag.
A villanyórám analóg, így a stopperes tányér körbeforgásos, számolós mutatvány kicsit nehézkes. Ameddig valakinek jobb ötlete támad, én maradok a 6000Ft-os sacc/kb "műszer" adatainál. -
DBob
őstag
válasz
Ironskin
üzenetére
Felejtsétek el ezeket az olcsó játékokat. Maximum indikátornak felelnek meg, mérőműszernek már nem. A relatív hiba akár több 100%-os is lehet ami a röhejesség és az abszurdizmus határát súrolja.
És mi miatt van ez?
Mert a teljesítmény- / fogyasztásmérés egy méréstechnikailag relatív nehezen kivitelezhető dolog. A már mindig, mindent kellő pontossággal mérő műszerek a még épp megfizethető kategória határát súrolják (egy szkóp ára pl.) -
canniball
nagyúr
válasz
Ironskin
üzenetére
"Teljesítmény: a mért érték +/- 5 %-a +/- 10VA"
Na erről beszéltem. Ez is lehet az oka.
A másik ok lehet hogy nem minden ilyen mérő tudja normálisan mérni a PC-s tápokat (nem értek az ilyen elektronikus okosságokhoz, de a lényeg hogy ezek "máshogy dolgoznak" mint pl. a háztartási gépek, ha pontosabban érdekel a fogyasztásmérős topikban valahol le van írva). Az én előző mérőm pl. amikor a régi "rendszer" elé kötöttem össze-vissza ugrált, de átlag 4xW-t mutatott az egész hókusz-pókuszra (gép, monitor, modem stb.), míg az új elárulta hogy csak maga a gép megeszik ~70W-t (idle).
A harmadik lehetőség hogy jól mér a mérőd és tényleg ennyit kér. -
Ironskin
csendes tag
válasz
canniball
üzenetére
" Mérési pontosság:
Feszültség: a mért érték +/- 3 %-a
Áram: a mért érték +/- 3 %-a +/- 0.03A
Teljesítmény: a mért érték +/- 5 %-a +/- 10VA
"
De csak akkor pontos ennyire, ha:
"Frekvencia:45-65Hz
Szobahőmérséklet
Harmonikus torzulás < 15%
Teljesítmény tényező > 0,80"Namost akkor mivan
Egyébként nem egyedi eset a magas Standby fogyasztás, itt is többen írnak hasonlót! -
canniball
nagyúr
válasz
turorudi
üzenetére
A kikapcsolt gépet úgy értettem, hogy a PC le van állítva, de a táp nincs kikapcsolva/áram alatt van. Ha a táp kapcsolóját is elbillenteném valószínűleg ez sem fogyasztana (legalább is bízom benne).
Ja és így van bekötve: UPS->elosztó->fogy.mérő->gép.(#1701) Ironskin!
"Akkor lehet, hogy az én 6000 Forintos fogyasztásmérőm nem mér jól"
Az is lehet. Nálam pl. a korábbi mérő 6W-t mutatott a TV-re illetve a mosógépre is, amit nem igazán tudtam hová tenni lévén mindkettő "csattintós" (nem elektronikus/nyomógombos) kapcsolóval rendelkezik, így elvileg áramtalanított állapotban nem szabadna semmit felvenniük, aztán megállapítottam hogy a mérő 10W+/-1-2%-os hibaküszöbbel dolgozik; érdemes elolvasni az útmutatót (ha egyáltalán írnak benne ilyesmiről)."A világhírű Popp német cég gyártja"

-
Alex91
félisten
válasz
unknownuser
üzenetére
Igy elnezve ez legalabb tenyleg kis meretu haz. Attol fugg, hogy mire kell, ugye.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- 1x 16GB Corsair Vengeanche LPX 3600Mhz
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- CORSAIR DOMINATOR TITANIUM 32GB 2DB 6600MHZ
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Drukkolok, mert akkor nekem továbbadhatod a PCI-os videokártyád...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy fél éve én is játszottam egy ilyen kártyával, de állandóan szét kellett hozzá szedni a gépet, mert a modecom házba nem fér be...
HD-ra kicsit többért meg célhardvert is lehet venni.