- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
neduddki #798 üzenetére
Jaja, nekem is csak néha ugrott föl 30 fölé, talán kétszer érte el a 31W-ot a számláló, pedig jó darabig skubiztam.
A 17,5k valami nagyon akcijós ár, ahogy nézem, a legtöbb helyen még mindig 20-22e kisker bruttó körül van. Annyit meg nem vagyok benne biztos, hogy ér. Holnapra meg is nézem, hogy apósomnál mennyit eszik a Giga 945-ös lap a Celeron D420-szal, 2GB RAM-mal, meg egy rakás digitalizáló, meg műholdas, meg tv-tuner kártyával.
Amúgy kb reális értéket kell adjon a fogyasztás, periféria csak egy IBM pöcökegeres utazóbill van a géphez csatolva, van benne fél giga RAM, és egy 250-es 3,5" Seagate HDD, ill. egy 12" venti a lap fölött, és egy 4cm-es venti a tápban. Már ha ezek számítanak fogyazstás szempontjából.
Balkoger: Én elosztottam az átalányos számlaösszeget a tavaly fogyasztott havi átlagos energiával, és kijött.
p
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #793 üzenetére
HI!
belegondoltam ,de enm eze gyuttem ide, hanem mert a hete megnesztem az gclf2 arat aszittem leforulok a szekrol: 17.5k atja eggg:- (
udv
neduddki
mod: tudom hogy eltedben nem hallotal meg jegyzokonyvrul, de a mero tipusak akkor is beereszokolhatnad me en nem latom...
amugy nalma meg: bof sajna nem votl idom masra, de ~29.?w fole egyszer sem maszott a voltcaft 3000 szerint xp kozben -
balkoger
tag
válasz
Nagyon jók az eredményeid, ebből is látszik, hogy az egymagos atom kevesebbet fogyaszt. Nekem nem sikerült ilyen eredményeket elérni, de kikapcsolt állapotban lévő fogyasztás kicsit fura, mert nekem a 300w-os codegen táp is 3,5w-ot fogyasztott kikapcsolt állapotban.
A másik amit tényleg nem kötekedésképpen írnék a hozzászólásodra, hogy a múltkor néztem meg az ELMŰ-s számlámat és a kwh-hoz tartozó ár az egy nagy átvágás, mert nyugodtan megszorozhatod 2x .Ugyanis az én fogyasztásomhoz pont ugyanannyi járulék társul összegben!!!!!!!!!!!!
Vagyis nézd meg ezeket a tételeket:
- Szénipari támogatás (mert hogy ne szénnel üzemeljen az erőmű???)
- Elosztói veszteség (ezt is én fizetem szegényeknek)
- Kapcsolói díj (mint a telefontársaságnál)
- Kedv. árú vill. energia támogatás (ez vicc)
Nálunk ugyan nem 42 forint, hanem 35, de ez felháborító volt, lehet hogy leszkennelem, ha megtalálom!!!! -
balkoger
tag
Biosban átállíthatod, hogy miről bootoljon nekem pendrive-ról is bootolt, még van külön opció is erre, sőt usb eszközök közül van vagy 4 fajta amit beállíthatsz neki.
Illetve kellene még pár infó, milyen rendszert használsz, mert ha native sata-ra van állítva a hdd, akkor win telepítésnél kell neki a sata driver, ha legacy, akkor úgy kezeli a sata-s hdd-t mintha IDE lenne, nem kell külön driver. Sajnos amit írtál abból nem derül ki, hogy most az oprendszer nem akar betőltődni, vagy valami másról van szó???? -
Membrán
tag
Sziasztok!
Most szereztem be egy ilyen lapot. Meglepett milyen jó.
Olyan gondom van, hogy csak optikai meghajtóval hajlandó bootolni.
Mindegy milyen sata vagy ide, csak legyen rádugva.
OD nékül nem lehet használni? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
hm király kis lap és köszi az eredményeket,így elég megnyugtató!
-
parandroid
félisten
Sikerült szereznem egy fogyasztásmérőt, így frissíteni tudtam a beszámolómat, és már a fogyasztási adatokkal sem maradok adós.
A rendszer hálózatra csatlakoztatása után (konnektorba be) azonnal 22W-os értéket jelzett a műszer, ennyit vesz fel tehát a 225W-os Delta táp kikapcsolt állapotban. A gép indításánál azonban megnyugodtam. A WinXp alatt autostarttal induló néhány program (Daemon Tools, Everest, uTorrent) indulása után 25W körüli értéken állt meg a mutató (engedtessék meg ez a kis képzavar a digitális kijelző ellenére). Everest és SuperPi tesztekkel próbáltam terhelni a masinát (az eredmény olyan siralmas lett, hogy le sem merem írni), miközben 27-28W környékére kúszott fel a fogyasztás, és produkált egy-két 30W körüli peak értéket. Kiegészítésként: a modemem 11 (D-Link 360R), a router (Linksys WRT54GL) pedig 12W-ot nyel el a hálózatból. Az állandó internetkapcsolat, netmegosztás, letöltés, és hálózati kiszolgálás tehát összesen óránként kis ráhagyással 50W energiát vesz fel, ami 42 Ft-os kWh-nyi árral számolva havi szinten 1.533,- Ft-ba, éves szinten pedig 18.396,- Ft-ba kerül nekem.
Belegondoltatok már?
p
-
-
kingabo
őstag
válasz
balkoger #790 üzenetére
Akkor a jelenlegi táp marad házon kívülre. A picopsu-hoz is kéne a 220/12v, ami együtt annyi, mintha megvenném a modecom házat meg a tápját.
Az xboxba akárhogy is néztem leginkább egy noti vinyó férne bele kényelmesen. Lehet marad ház nélkül az egész.
Köszi az infókat! -
-
kingabo
őstag
Megálmodtam, hogy milyen király lenne, ha a gép egy xbox360 házába kerülne, erre nem igazán férek el benne.
Ha sikerül a modecom házakban lévő tápot vagy hasonlóan kicsit emberi áron beszerezni akkor nekiesek megint.
-
szaszlaci
addikt
Van itt elég jó kinéző és kicsi Dell ház 152 W-os táppal, 1500 Ft-ér.
-
srph25
tag
válasz
WhiteWalker #784 üzenetére
igen tudom, hogy 2 féle van, és hogy mi a különbség. viszont nem tudtam, hogy az egyikhez kell a 20 és a másikhoz 24 tűs csatlakozó.. a képet google alapján a clf2ről vágtam be, szóval bocs, ha ott hibásan ilyen volt felrakva
-
srph25
tag
Köszi! A beállítás dolgot nem értem, eddig nálam sehol nem történt hasonló probléma
Az eredmények sztem bíztatóaknak titulálhatók, tekintettel, hogy magas részletességgel teszteltélÉs ezek szerint (is) van értelme a PCI-os vga-nak!
Csak kérdés, hogy a fogyasztás milyen mértékben módosul..............
-
kingabo
őstag
Enemy Territory: először is aki a beállítások részt írta monnyon le!
2 indítás között minden beállítás elveszett, és mire észrevettem, hogy nem azonos beállításokkal mentek a tesztek...
Beállítások: videó minőség magasra, utána a felbontást 1280*1024-re állítottam, indítottam egy saját hostot és ott mászkáltam/repkedtem az Észak-Afrika pályán.
Az alaplapi vga ezekkel a beállításokkal kevés. Átlagban 15-20fps, nagyobb tereken (amiből jó sok van) 15 alatt, szobákban szűkebb folyosókon 25-30, egy fal elé beállva 40, elég sokszor szaggatott. A radeonnal sokkal jobb volt a helyzer átlagban 25-30fps, nagyobb tereken sem sikerült 25 alá vinni, szobákban szűkebb folyósokon 30-40, fal elé állva 70.Szaszlaci: a 3dmarknak igenis számít a proci! Régebben (p3 korszak) néztem vele proci tuning hatását és szépen nőttek a pontok.
Srph25 írta is (azóta), hogy melyik sorról beszélünk.
-
szaszlaci
addikt
Ez a proci odaver egy 2800+ Barton-nak. Viszont a VGA igencsak súrolja a padlót. Milyen HT? Simán túl gyors egy 3DMark00,01-nél a CPU, a videó kártya meg lefogja.
Amikor ezeket csinálták nem voltak ilyen komoly processzorok, és a VGA teljesítményét hasunálják. Nem kell CPU teljesítmény, ennyi. -
-
-
kingabo
őstag
Radeon 9250 alapon 240/200 húzva 320/240ig volt stabil. Az új értékekkel kiegészítve az előző táblázatot:
progi_________________alaplapi_________r9250_________r9250oc
3dmark2001se___________2331__________4275___________4633
3dmark2003*_____________744___________728____________876
Aquamark_______________6863__________8037___________9373
vga_____________________750___________1005___________1278
proci*__________________3948___________2008___________2053Gun Metal: egymás alatt az alap és az oc
Tesz____________min___________átlag___________max
#1_alap_________3.08___________5.96__________20.67
#1__oc_________3.12___________6.09__________23.88
#2_alap_________2.21___________6.48__________24.61
#2__oc_________2.26___________6.86__________21.67A Gun Metalt leszámítva egész szépen javultak az eredmények.
Wolfeinstein enemy territorry eredmények csak alvás után -
balkoger
tag
A ModeCom ház tápjának gyártójával én már felvettem a kapcsolatot, a megadott contact person már nem dolgozik ott, pedig cseteltem vele, most ott akadtunk el, hogy szól a kollégájának, na ennek 1 hete, de lassan felfrissítem vele a kapcsolatot. A gáz az, hogy lehet, mint magánszemély nem fognak velem foglalkozni, csak 100 db-os nagyságrendben, de ha "összemelegedtünk" talán lesz valami a dologból, ha nem drága, márpedig nem drága, csakhát a postaköltség.
-
kingabo
őstag
Nekem 24 csatlakozós lapom van és simán megy a 20 csatlakozós táppal. A +2*12V-os ág nélkül viszont nem megy.(amihez kergetsz átalaítót) Ez utobbit én levágtam egy döglött tápról és rákötöttem a tápra.
0Ft-be volt.
Időközben beszereztem egy xbox360-at és annak a házába probálom majd beletenni a gépet. Nem tud valaki szerezni modecom 202/302 házhoz járó tápot ház nélkül? A hazai képviselet azt mondta, hogy csak házzal együtt árulják. Esetleg 10k alatt picopsu+adaptert látott valaki? Ja és flexibilis pci riser létezik? Vagy régi alaplapról leszedett pci foglalat+pci csatlakozó+pár flopy kábel+rakat forrasztással megoldható?
De hogy ne csak kérdezzek ma/holnap elvileg megcsinálom a tuningos teszteket, meg kértek pár játékot is.(remélem megtalálom őket) -
srph25
tag
válasz
szaszlaci #760 üzenetére
ezek szerint van 20 és 24 tűs verzió is... amilyen mázlista vagyok, biztos 24-eset fogok ki
főleg, mert most megnéztem, csak 1 db molex van szabadon (talán elosztókkal tudnék variálni, de nem tudom, hogy ez mennyire javasolt, gondolom nem igazán...).
EDIT: közben találtam itthon egy felesleges molex->PCI-express átalakítót, sztetek menni fog, ha ezt alakítom át? mert majdnem úgy néz ki, mint amilyen nekem kéne......
ilyen, csak 1 molexről jön az áram -
szaszlaci
addikt
Jól látod, ez tényleg 20 tűs. De az én GCLF2-öm 24-es.
Viszont nem nagyon szoktak ez miatt problémázni, elindul 20-as táppal is.A P4 +4 viszont kell. Nem mintha 6 W nem menne át a NYÁK-on, de akkor sem indul el nélküle.
Próbáld ki, bajt nem csinál.Billu: ?? mert hogy nem muszáj?
-
DarkByte
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Ez azért egy kicsit önámítás. Totál kikapcsoltad a deblocking szűrőt, ilyenkor az erősebben tömörített filmeknél ronda blokkosodás jelenhet meg, főleg a homogén felületeken amelyeknél a H.264 ezzel sokat tud nyerni. Ha tudod mérd újra "Skip when safe" beállítással, ez az igazán mérvadó. Gyanítom így már nem lesz annyira rózsás a helyzet.
-
srph25
tag
Köszi mindkettőtöknek!
Őszintén szólva elég béndzsó vagyok..... Pontosan mit is kéne csinálnom?
Ha nem veszem rá magam, és mégiscsak vennék egy átalakítót, akkor azt szét lehet szedni 20+4 pinre? Mert nem nagyon láttam a képeken "törésvonalat"....
Tápcsere nem szimpi, biztos találnék megfelelőt, de ez is tökéletes és baromi pici, nem is tudom milyen szabványú lehet! -
srph25
tag
esetleg 20 pin-ről is jó lenne egy átalakító....
-
srph25
tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem egy ilyen deszka megvételét. Egy régi "P3 Celeron" korszakos gépet szeretnék felújítani. Ahogy a képeken elnézem, 20pin+4pin (atxpwr+atx12v) tápcsatik kellenek a D945GCLF2-re. A régi táp 120W-os, tökéletesen megfelelne, de csak 1 db 20pin-es tápcsati van rajta. Utánaolvastam a dolognak, és úgy olvastam, h az extra 4 pin nélkül nem indul el a lap. Ez igaz?
Amennyiben igaz, tudjátok hol lehet kapni molex->atx12v átalakítót? Mert nem nagyon találtam a neten...Előre is köszi,
srph25 -
szaszlaci
addikt
Ez érdekes! Kipróbálni sajnos nem tudtam a linkelt oldal tesztjét, gondolom valami fejlesztői verzió, de CoreAVC ha jól értem, így működik. És működik!
Érdekes lenne, ha a CPU-ba is tennének ilyen számolási műveletekre alkalmas részeket. Illetve valószínűleg bele/ez szerint fogják építeni. Akárcsak ezt a konverter programot az egyéb alkalmazásokba. (vagy oprendszerbe rutinként) Remélhetőleg.
balkoger: igazából semmilyen videó kodeket nem rakok gépre (kivéve CoreAVC, meg most a wma kodek), pont ezért (is) jó a KMP, mert nem koszolja a rendszert.
Videót nem nagyon vágok gépen, szóval nem szükséges a kodekpak. K-Lite-ot néztem már, elég jónak látszik, meg más is mondja, hogy bevált neki.Wma-t lejátssza, igen, csak tekerésnél nagyon lelassul. Gyanítom, hogy ACE meg a többi régebben felrakott kodek miatt lehet.
Új Win majd. -
amargo
addikt
válasz
szaszlaci #740 üzenetére
De leginkább a lényeg, míg a mai CPU-k általánosabb számolási műveletre vannak kihegyezve, addig a GPU tartalmaz olyan egységeket is, ami hatékonyabb matematikai műveletek elvégzésére alkalmas. Konkréten a tömörítés is ilyen.
Hiába baromi nagy és gyors a CPU (persze azért van határ) csomó minden másra is kell neki az erőforrás, ami lényegiben elveszi tőle a számítási teljesítményt. Míg a GPU ott áll kihasználatlanul. A TopCoders ben is írtak ki ilyen versenyeket, hogy Vista alatt megfelelően támogatott kártyával, lehet annak erőforrását használni tömörítésekre.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #741 üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, de éppen zotya-nak írtam, hogy korábban én is tartottam a mega codec pack-októl, de nálam a k-lite codec pack vált be 1,5 éve használom, kb 10 gépre telepítettem fel eddig és senki sem szólt, hogy valami nem megy, ráadásul benne van az MPC. is, amit korábban a beépített x.264-es codec-jével használtam (libavcodec), de amióta htpc-zek azóta core avc, wma-nál csak a tekerés szar?
-
szaszlaci
addikt
Ha már elkanyarodtunk a témától, hadd tegyek fel egy kérdést, sehol sem kapok rá választ.
Szóval nálatok a KM Player viszi a wma-kat rendesen? Mert nálam baromi lassú a tekerés, használhatatlan. Raktam fel külön wma kodeket is.
Aztán lehet a korábban használt Ace Mega Borzalom miatt van.. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Próbálgattam én is a beállításokat, ez tűnik a legjobbnak, amit te is linkeltél. Így már tényleg játszik mindent.
Pedig egy másik topikban hogy kiröhögtek, mikor azt mondtam, Atom-on FullHD.
amargo: egy 400 MHz-es videó proci jobban gyorsabban tömörít ki, mint egy 4*800-as?
Vagy ez csak a komolyabb kártyákra igaz? Bár még azok sem túl gyorsak. -
amargo
addikt
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok
Bocsi h ide írok de szeretnék segítséget kérni. CoreAVC nem használja csak az1ik magot mikor 1080p játszok le vele. Továbbá honnan tudom meg azt h a videókari segít a dekódolásban? -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #731 üzenetére
Köszi a képeket! Holnap meg is nézem, mit hoz nálam a beállítás.
VGA teljesítmény meg tuti hogy nem kell a videólejátszáshoz, hisz ez nem 3D-s teljesítmény, hanem csak egy sima képmegjelenítés, amit ki kell tömöríteni, az meg CPU. (Szerintem.)
Egyébként nem lenne annyira rossz ez az Intel VGA: 400 MHz, 4 pipeline, 1 vertex, 4 pixel, 1600 M texel/sec.
Radeon 9500 szint lenne kb, hogyha nem rendszermemóriát használna retek sávszélességgel. -
balkoger
tag
Ja mindenki jegyezze fel az eredeti beállításait, én is azért csináltam róla képeket, hogy nehogy elkavarjak valamit. Tehát eredetiről mehet a kép és utána lehet próbálkozni!!!
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #728 üzenetére
Akkor az 1.8.5-ös-nél nálam [ez] a fajta beállítás hozta eddig a legjobb teljesítményt.
Tudom ti nem MPC.-t használtok, de ez a beállítás másnak is hasznos lehet :
[MPC. output beállítások] -nál a "VMR 9 mixer mode"-hoz még kell egy pipa !!!
[MPC. internal filters] nálam így néz ki és az
[MPC. external filters] -nél pedig be van illesztve a Core AVC, amit sok mediaplayerbe be lehet illeszteni, de nem mindegy, hogy maga a player is mennyi erőforrást használ.
Hát nagyjából ennyi, várom a véleményeiteket. -
szaszlaci
addikt
válasz
WhiteWalker #724 üzenetére
Bizony érdemes, CoreAVC kíséretében..
-
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
Azért most kipróbáltam a vidámparkos rövidfilmet, 720p-s ugye és a MPC-ben felgyorsítottam a sebességét 2x-esre na így akadt, pedig a proci terheltsége 70%körül mozgott, most nem tudom, hogy azért láttam akadozni, mert a player tekeri így, vagy azért, mert nem tudja leképezni a képet. Majd ki fogom próbálni a nagy gépen is ha ott is akad akkor a player tekeri így. Normál sebességnél a proci 25%-os és tökéletesen fut akadás-mentesen.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
Na ez már jobb volt 95%-ra terhelte, de azért mert fel van gyorsítva a film egészen a robbanásig, utána normál sebességgel 17%, azután amikor lassítva visszajátszák a robbantást 25% a proci terheltsége. Ezt nem is gondoltam volna, hogy a film kicsi gyorsítása ennyire hatással van a rendszerre????? Akadás nem volt 4x játszottam le, viszont a jeges felület miatt a kép nem éppen gazdag, lehet, hogy egy részletesebb kép már akadást eredményezett volna nem tudom, ötleteket várok!!!
-
rankesz
veterán
válasz
szaszlaci #720 üzenetére
KMPlayer télleg a legjobb, én is azt használom, viszont a HD-nál jobban eszi a procit a beépített codek-je mint a CoreAVC. Azt se elég csak szimplán felrakni, KmPlayer belső videó dekóder fülénél ki kell venni a pipát az AVC és társai elől különben továbbra is sajátot használ.
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #719 üzenetére
Filmekkel nincs gond, az normális bitrátát használ.
Fényképekkel ne fáradj, van itt egy demó-videót, ha ráérsz, ezt nézd már meg légyszíves!
Ez a cím, és a második 720p videót kellene valamikor megnézned. Híd van a képen, jeget robbantanak.KMPlayert használok egyébként, saját kodekjei vannak, rendszerre nincsenek is feltelepítve.
Nagyon jó lejátszó, és erőforrás kihasználásban a legjobb, amit valaha láttam. -
balkoger
tag
válasz
szaszlaci #715 üzenetére
Megcsináltam az SP2-es új installt, szépen sorjában ahogy kell, a Media Player Classic-al és az újabb Core AVC-vel megint pöcsöltem egy kicsit, hát mit ne mondjak egy ottfelejtett pipa bizony képszaggatást jelent, nagyon fontos mit kell és mit nem bejelölni!!!! Most megint szépen fut a HD film semmi szakadás nincs benne igaz 84%-os volt max a proci terhelése (korábban kevesebb), de meg vagyok vele elégedve. Azon gondolkozom, hogy hogyan lehet kivágni az mkv fájlból egy részletet? Ha gondolod szaszlaci küldök screenshot-okat a beállításokról .
-
balkoger
tag
Maradok az sp2-nél eddig bevált és nem volt vele gondom, persze, ha gondom lenne én is keresnék alternatívát. Anno kipróbáltam a vistát is szépen párhuzamosan használtam az xp-vel, de a csiricsáré fjúcsőrökön kívül semmit nem találtam benne, ja és persze zabálta a gépet, szal lassabb volt ez zavart a legjobban, pedig semmilyen kompatibilitási problemmel nem találkoztam, minden ment vele flottul. na majd a win7 talán jobb lesz.
-
kingabo
őstag
válasz
balkoger #712 üzenetére
Igen sp3as xp, semmi sebesség beli különbséget nem látok az sp2shez képest (eddig sp2 volt 1-2 hete tértem át sp3-ra) A hiba amiről többször is írtam, hogy a system az egyik magot teljesen leterheli, az sp3 alatt eddig nem jött elő, pedig ugyanúgy használom a gépet.
Ha valaki megmondja melyik pll-el működik a setfsb, akkor lehet szó sp2 vs sp3-rólA radeon tuning is érdekes lesz, mert xar a gyári hűtés és atitool pillanatok alatt túlmelegíti.
(teszt erejéig kapni fog egy ventit, csak az összes kis ventim qrva hangos
)
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #712 üzenetére
Win 7 beta (második) 500 mega ram-ot eszik alaphangon minden nélkül.
Az ablakok mozgatáskor nem igazán mennek szépen, fehér csík marad utánuk.
Véglegesben ez biztos ki lesz javítva, és nem a VGA gyengesége miatt megy így remélhetőleg.
Amúgy gyors, mégiscsak egy 4 magos CPU és 1-2 giga RAM...
Mondjuk nálam XP is gyors, semmi baj nincs vele. -
balkoger
tag
Értem, nem is kell venned ramot nem azért írtam, csak akkor már értem miért engedi nekem a 256 ramot a biosban.
MÁS ... SP3-as wint rakod fel? Kíváncsi lennék, mert nekem eddig sp2-es van fennt és érdekelne mennyit változna (jó-rossz irányban) az sp3, esetleg win7-el egy kis próba, mennyire eszi az erőforrásokat? -
balkoger
tag
-
kingabo
őstag
válasz
balkoger #709 üzenetére
Hát nem tudom valóságban mennyit nyersz vele/mivel használod ki. 32mb-ről, 128mb-re állítva 3dmark2001se-ben ~300ponttal kapott többet, ram négyszerezve, a pontszám ~15%-al nött.
(emiatt nem veszek 2gigás ramot, hogy ki tudjam probálni mennyit javít a helyzeten a 256mb)
-
kingabo
őstag
válasz
balkoger #707 üzenetére
Nálam 128mb a max biosban, illetve van a dinamikusan változó... 1gb ramom van pagefile nélkül. 512mb-vel az ff hamar megtöltötte a ramot, egyébként 2-300mega szabad volt mindig.
Jövő héten vége a vizsgaidőszaknak, akkor kiprobálom, hogy teljesen szűz win-en tesztelek, hogy a 2 vga driver ne akadhasson össze. Más okát nem tudom a cpu pont visszaesésének. (megnéztem process explorerrel és a procit akkor valami rendszer cucc elég rendesen lefoglalta: a fele a terhelésnek piros volt, persze a másik 3 mag üresjáratban ment) -
BioNiCMaN
addikt
válasz
parandroid #704 üzenetére
Olvastam a cikked.
Az enyém meg vagy rattanból, vagy rétegelt lemezből lesz.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
parandroid #700 üzenetére
Köszi!
Tudnék ilyen házat, de annyira nekem nem jön be, pedig nem lenne drága.
De én ilyen barkácsolós típus vagyok, szal inkább sokkal drágábban csinálok egy házikót és veszek egy hp-u203mf3 ( méretei: 225 x 80 x 40 ) típusú tápot...
Előre láthatóan egy 120-as AC venti fogja ellátni a hűtési feladatokat, és sztem ellopom a PIII-as megoldásodat.
Már nem kell sok cucc, hogy meglegyen az én kis PiciPC-m.
Kell egy alaplap, egy táp, egy 2.5"-ös vincsi, egy DVD író ( valami slot-in megoldású jó lenne, de nem láttam még íróba... ), asszem más nem.Aztán már csak idő kell, hogy körbe építsem természetes anyaggal.
-
kingabo
őstag
Na túl vagyok a teszten. Az előzőhöz képest annyi változott, hogy észrevettem, hogy biosban az alaplapi vga 32bm ramot kapott ezt 128mb-re állítottam.
Eredmények:progi_________________alaplapi________________r9250
3dmark2001se___________2331_________________4275
3dmark2003*_____________744__________________728
Aquamark_______________6863_________________8037
vga_____________________750________________1005
proci*__________________3948________________2008*érthetettlen módon a proci pont r9250nél drasztikusan visszaesik, nem tudom mi okozhatja.
Gun Metal: csak a radeonon indult el a másikon a teszt betöltése után hibaüzi nélkül kilép.
Tesz____________min___________átlag___________max___________össz képkocka
#1_____________3.08___________5.96__________20.67______________3748
#2_____________2.21___________6.48__________24.61______________4957Ha valaki elárulja melyik pll-el működik a clockgen vagy a setfsb akkor lesz proci tuning teszt is. Jövő héten valamikor még rántok egyet a radeonon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest