- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Barcageri #13196 üzenetére
nem a "3,5 körülit" nembírja, hanem a tul magas FSBt. a Q8300asnak meg kicsi a szorzoja, így igényli a magasabb FSBt. ez a lap meg az UD3R butított változata...szal nem fog tulsokat bírni...de jobb lapot, ilyenárban, ujat, nem kapsz
esetleg tudsz vadászni aproban vmi használtat.
-
Barcageri
tag
válasz
dangerzone #13193 üzenetére
http://ipon.hu/webshop/product/xigmatek_red_scorpion_s1283/26005
én erre gondoltam nem tudom erröl mit gondolsz.? -
Barcageri
tag
válasz
dangerzone #13191 üzenetére
egy 4000ftos hűtővel nem lenne bajom?:S fel tudnék menni lazán 3,2ig ?az durva lenne.mer látok itt 10kért is meg 20ért
-
dangerzone
addikt
válasz
Barcageri #13190 üzenetére
3500-on már nem akarás kérdése, hanem erősen procifüggő. 3300-3400ig valszeg el fog menni, de feljebb már erősen kérdéses.
Amúgy biztos hogy azért kaptál kevesebb pontot, mert alapórajelen ment a quad, így utólag belegondolva.
Egy ilyen hűtő megfelelő lenne.
-
Barcageri
tag
válasz
dangerzone #13189 üzenetére
de nem tudok procit hajtani alaplap miatt(asus p5ql-cm)
alaplapot ezt néztem ki: GA-EP45-UD3LR
tudnátok ajánlani egy cpu hűtöt 7-10ezer környékén? 3,5ghzig akarom max. -
Barcageri
tag
sziasztok
szerintetek nem vagyok cpu limites q8300(2,5ghz) 5770,2gb ram.a 3dmark06 több pontot adott egy 4850nek q9550-nel 3,7ghz-en.mi az h egy 4850 elkapalapálja az 5770emet? -
lipi67
nagyúr
válasz
fagy53 #13175 üzenetére
"Nincsen közük sem VID-hez, sem tuninghoz" - Elbeszélünk 1más mellett. 1,45V-ot írtál (Intel szerint) -erre értettem
"Intel nem dísznek írta elő a Vdrop-ot" - ??? Miért, előírás a Vdroop? Szerintem alaplapi PWM gyártási hiányossága. Vagy megint félreértettelek? A lap droppol, nem a cpu.
"Még egyet szeretnék határozottan leszögezni ez a jelenség nem processzorfüggő és nem most jelent meg. Egyértelműen a PWM szabályzás működésének egyik hiányossága, mint ahogyan az a fentebb leírt működésből egyértelműen kiderül. Azonban ez az áramkör még így is a jelenleg legstabilabb leghatékonyabb megoldás. Ez a jelenség régebben is jelen volt, csak most a magok szaporodásával nő a teljesítményigény>nől az impulzus nagysága. Ezzel párhuzamosan csökken a processzorok csíkszélessége 65nm>45nm vékonyabbá és sebezhetőbbé válik a processzorban lévő tranzisztorok zárórétege>kicsit óvatosabbnak kell lennünk. Egyébként intel a következő architektúránál készül alkalmazni egy újabb típusú ellenállóbb záróréteget, ami valószínűleg csökkenti ezeket a veszélyeket." kroky3
Persze értettelek, s értem, hogy az Intelt mire írtad, de b@szhatja az User ha trágya lapja van, lehet a legmodernebb technológia a procijába.."Ez a dolog minden procira vonatkozik és nem keverendő össze azzal a ténnyel, hogy a gyártástechnológia eredményeképpen a kikerülő procik különbözőek ezért válogatják is őket." - Uazt a procirt több lapban kipróbálva, más-más mértékü Vdroop jelentkezhet. Nem értem, ezt mire írtad.
Nem jól fogalmaztam, nekifuitok megint:
Vdroop szerint persze, hogy kvra nem válogathatják ki az AZONOS procikat, hisz nem a proci, a Rendszer-szoftver Droopol. Direkt írtam ezt mert. Abit IP35-ös lapban , nem tudom már melyik bios azt a változást hozta, hogy csökkent a droop (nálam, s nem hivatalosan) Le is írtam vagy 3 éve valahol itt a ph-n.
És még lapról, 100 fázisu ellátásról (), nem is beszéltünk.
ezért egy CPU húzhatósága nemcsak a procitól, hanem még egy pár nem kevésbé fontos tényezőtől függ.
----- Ez 1értelmü, sőt..Lap, táp, ramok, (több szempontból is), vga - ezekkel ki se merül, még rengeteg dolog befolyásolhatja. (Oprendszer, lap-ram "szeressük-e egymást", hűtés, VGA ventije..a hálózat stabilitása.. -----ebben is 1et értünk.lap nem adott többet, nem volt LLC és droppolt sajna rendesen.
S ez még az érthetőbb dolog, de..nézd meg ezt a képet: [link]
Van valami fura rajta! Nem a 3,8GHz, attól jobban ment sokkal ..965-ös IB9 szuper kis lap llc nem van nekiés Drooppolt is rendesen. Bios/valós+ még egy adag a terhelésre. Majd..adtam neki kakaót és nyomtam a MHz-eket. Látod? 1,616V valós. Ez ennél a lapnál (0,06v volt a droop sacc/kb -terhelésfüggő) Tehát ez kb Bios 1,66-1,675 között készült, igaz? Kár, hogy biosban a max adható fesz IB9-nél 1,6V!!! Ilyenekről beszéltem
-
darál0w
Jómunkásember
c1e és eist nevű energiagazdálkodos cuccokra gondolsz? mert megy az tuninggal is.
összességében annyit kell tenned, h mindent normalra állítassz, elkezded emelni az FSBt és visszaosztod a ramot ennek megfelelően.ha elérsz oda, ahol már nem bootol, na ott kell adni a VTT és MCHnak is egy kicsit. ha még mindig nem BOOTol, akkor tolhatod a Vcorenak is..tömören
-
C64
őstag
sziasztok tuningmesterek, tudtok nekem segíteni?
asus p5q3 lapban milyen beállításokat kapcsoljak ki és be az ideális tuninghoz, hogy stabil maradjon a rendszer mondjuk 450-es fsb-vel?
cpu q9550 vid 1.1500v
ocz 2x2gb ddr3 1600mhz 7-7-7-24 1.9v -
JONAS77
aktív tag
válasz
darál0w #13177 üzenetére
Helló, hogy miért pont 3400 MHz, egyrészt nem akarom széthajtani és azt sem, hogy degradálódjon egy nagyobb fesz beállitástól, sokat olvastam utánna, hogy mi is lenne jobb, nekem a szemléletem most az, hogy kevesebb vcore-nál, többet hozzak ki, mint a gyári sebesség! Nem tudom érted-e, hogy mit akarok mondani, de próbálom ugy beállitani, maradjak jóval a VID alatt, és több freki legyen, mint a gyári. Azt hizsem rupu irta nekem, hogy az alaplapom nem szereti a 400FSB feletti sebességet és legutolsó sorban azért, mert azt hiszem az egyik hozzászólásodban ezt irtad:
(#13059) darál0w válasza JONAS77 (#13057) üzenetére
Ja, és nem utolsó sorban kimélem az alaplapom is, nekem bőven elég a 3,4 GHz, egy B3-as Q6600-as után ég és föld!!! Az nem gond, ha az É. hidam 48-49 fokon van?
-
fagy53
nagyúr
válasz
lipi67 #13164 üzenetére
Amiről írtam azok a CPU felépítéséből, közelebbről a tranzisztorok félvezető szerkezetéből eredő tények. Nincsen közük sem VID-hez, sem tuninghoz.
Az Intel nem dísznek írta elő a Vdrop-ot. Sok fejlesztés kellett, hogy az egyre kisebb csíkszélességű procik tranzisztorainak szivárgó áramát csökkentsék. A hőmérsékleten túl, amint írtam korábban, a terhelésváltáskor keletkező feszültségtranziensek a ludasok ennek a káros folyamatnak az erősödésében és végső soron a degradáció létrejöttében.
Ez a dolog minden procira vonatkozik és nem keverendő össze azzal a ténnyel, hogy a gyártástechnológia eredményeképpen a kikerülő procik különbözőek ezért válogatják is őket. Az őket működtető azonos feszültség nem egyforma számolási teljesítménnyel jár együtt, elég szép szórás van közöttük, így lesznek extrém órajeleken járó tuningos példányok és mezei igáslovak. A VID is ennek a válogatásnak az eredménye és bár az elvéből az következne, hogy az alacsonyabb VID-ü procik tuningosabbak, ez nem mindig igaz!
Mivel a procit mi önmagában soha nem teszteljük, hanem egy alaplapba tesszük bele, melyen megtalálható a többi kiegészítő, működtető elem, egy újabb bizonytalansági tényezőt viszünk a tuningolás folyamatába, ezért egy CPU húzhatósága nemcsak a procitól, hanem még egy pár nem kevésbé fontos tényezőtől függ.
Szerintem az LLC-vel az abszolút maximum környékén érdemes foglalkozni, amikor a BIOS-ban beállítható max. fesz is kevés mert a lap jelentősen droppol, én már jártam úgy, hogy ment volna még nagyobb feszen a proci, de az az lap nem adott többet, nem volt LLC és droppolt sajna rendesen. -
lipi67
nagyúr
válasz
FRENK1988 #13172 üzenetére
Nem hiszem, hogy a p45-ös lap (legyen bármi) szar lenne. DS3 meg sztem közelebb állhat a jóhoz mint a közepeshez. Extrém..Hát tuti jobb, de nem arányosan az árával. Tuningban jók a tapasztalatok vele, de nem vennék, ahogy DQ6-ot sem(azt vettem). yolan-t kérdezd meg, neki volt, sztem ő se magasztalja majd. UD3R vs DQ6-os tesztet csináltam. Részletest akartam, de 2 teszt után felesleges volt folytatni, annyira jobb volt tuningban az UD3R. Ezek inkább az "ilyet is tudunk csinálni" lapok. extrém esetekben persze van, hogy vbkinek 4lan kell és akkor bejövős, de inkább réteglapok, s nem feltétlenül az árazásuk miatt..
-
lipi67
nagyúr
válasz
kasa85 #13165 üzenetére
Én "feszbarát vagyk, adok is a prociknak, ellenkezőjét nem mondhatja senki, de..1,45V 24/7-re..nem ok, még ha 30°-osak a magok , akkor se. Persze jopbb, ha nem melegedik, (magasabb hőmérsékleten hamarabb üthet át), de kérdés, mit s miért. Megéri-e az a pár MHz a folyamatos terhelést. Jobb, barátságosabb az az 1,34v/ 3,7GHz.
(magasabb vid szerencsére nem melegedős)Win7 több fesszel áll fel. Ha nem ragaszkodsz hozzá, tedd fel az Xp-t és csökkenthetsz feszt.
Azért..megnéznék szívesen egy ilyen 1,3v-os q9550-et. Lehet, hogy beleszaladtatok egy"üresjáratba" és itthon kis ismerkedés után..kapna (mert beindulna..1,7V-ot és adna ajándékba egy 4,8GHz-es validot
(#13168) rup1u5: Mit takar :alapon ? (elég szépen megy
)
CpuZ-ben stabil a fesz? Mindíg? Nem ugrál össze vissza?(#13170) FRENK1988: Biosbeállítást képről..nem leszünk okosabbak. Keresni kéne uolyan lappal rendelkezőket, körbejárni a témát, biosokat tesztelni..
-
kasa85
őstag
válasz
#35434496 #13166 üzenetére
Én sem értem miért van ez.Azt írják többen is,hogy az EP45-DS4 egész jó lap a Yorkfield procik alá.Hát nem értem pedig hónapokon keresztűl tesztelgettem,adtam neki CPU term Mch ref akkor a hozájuk tartozó órajelekkel is szórakoztam,de nem segített.PLL is húztam az sem igazán akart működni.Ref ekkel szórakozva kihúztam egy darabig,de időnként akár hetekig ki-be kapcsolgathatom,napi 12-órán át gépezek,és semmi gond nincsen.Egyszer csak gondol egyet és kép sötét hang beragad és jön a reset magától 1-2sec.Álltalában oprendszer elindulása közben teszi mikor bejelenkeznék a profilomba.
-
kasa85
őstag
válasz
lipi67 #13164 üzenetére
Nekem is ugyan az a bajom a Q9550-es procimnak,hogy 1.3V a vid-je.Nálam sajnos kell neki a fesz mint atom.4GHZ nél már bios 1.48V vcore kell ,valós(CPU-Z) 1.45v körül van.Észre vettem a procináll,hogy a magas fesz ellenére egészen jól melegszik vagyis aki 1.20V vcore fesz en használja pl:4ghz-en max 55-60C fokon prime95+core temp tesztelő segítségével nekem 1.45V fesz en tudja ugyanazt a hőmérsékletet.Időnként nem értem miért ,de heteken át teszteltem napi több órán keresztűl (intelburn teszt,prime95) ,és atom stabil,de van mikor gondol egyet,és felálna az oprendszer és elsötétűl a kép 1-2mp a hang beragad,és resetel nem vágom milehet ez
Jelenleg Bios Vcore1.38150V CPU-Z valós max 1.34V on megy 3.7GHZ-en.Próbáltam refelni,de van amikor napokon át megy a gép álltalában nagyon ritkán mikor fent írtam,hogy bejönne a Win 7 bejelenkezős logó hang al együtt elsötétül a kép a bejelenkező hang megfojamatosan beragadva marad 1-2sec ig és resetel.
-
lipi67
nagyúr
válasz
fagy53 #13142 üzenetére
Ez tök szép és jó, de a hétköznapok sokszor rácáfolnak (hatnak).
Függ sok mindentől, laptól (tranzisztor minősége pl), procitól. Nem?
Úgy 2-3 éve vitáztunk erről nagyon sokat Zájeccal meg heklis-sel, nem jutottunk 1-ről a 2-re.
Feszek: Mivel nincs 2 1forma proci, feszekről írni (határaikról) felesleges, legyen az 1,365 vagy 1,45v akár. Pont a mostani 1,3vides procik meg pl. kimi2 vagy az én procim..Ég és föld. Uez volt a q9400-es meg a mostani procimmal is, de máshogy.
És..nem a vid! A q9400-es 1,1875v vides volt és 1,825v /biossal validoltam[link], 1,6v -on prájmoltam stb..
vcore éhes volt, Vtt-t nem nagyon kérte.
q9550-es..vid 1,125!, de nemhogy 1,825V/biost, de 1,6v/biost se bír, be se bootol. Nem is kell neki, e nélkül is megy. Viszont a Vtt. Emberesebb tuningnál 1,42v alatti Vtt-nél szóba se áll velem. A 8xxx-es procijaim pl. elég nyamvadtak voltak, (igaz 4,6Ghz felett prájmoltam azért velük), és igaz volt rájuk, hogy magasabb vid, több feszt bír, felül jól megy (úgy-ahogy) de alul ..gyenge. A mostani pici vid és 0,73v-on is megy (alul kva jó, de ez várható is, felül meg..még jobb
4,7GHz-en teszteket futtatok még.
Annyi misztikum van, beszarás. Visszatérve az LLC-re. Ha egy procit x feszen validolni tudsz, levonsz belőle 0,175-0,2v-ot és ott még lazán mehet az LLC, én ezt tapasztaltam. Hogy ez számszerüleg mennyi..mindenkinek maga kell kitesztelni. Sajna, 1re jobban igaz az, hogy nincs recept, s nem, hogy konkrét, lassan semmilyen.Hol ez, hol az segít. q altt én bekapcsolt LLC-vel vagyok MINDÍG. Nem azért mert húúú de szeretem (a 3 éve történő vitában is elleneztem, Zájec is azt mondta, hogy nem véletlen a vdroop,helkis meg a pártján volt asszem.), 1xüen azért mert ebben a giga lapban kva nagy a droop, és bios 100.000v se egészséges, droop ide vagy oda. VDroop: Ha direkte működik akkor mi a kukim miatt van akkora szórása, hogy ihaj? Kérdezd csak meg bzs-t, volt pár UD3R-es lapja, s azok között is bazi nagy szórás volt vdroopban.Ezzel 1ütt teljesen ok amit írtál, oszom is a véleményed, csak még ezen számok/tények? alapján sem lehet általánosítani, kivétel erősíti a szabályt. Abszurd, hogy mostanság több a kivétel mint a szabály...
-
lipi67
nagyúr
válasz
FRENK1988 #13154 üzenetére
Nem értem az Intelt..vagy..(ne hallgass senmkire mert máshogy kell hajtani). Ezek a 1,3v -Vid-es procik fura jószágok. Ennyit a q9400-em is tudott..[link]
Adj neki feszt, ha kéri. Mondjuk én tuti 1,3v alatti VTT-n nem is nézném. Bakker annyi feszen (1,3V) 4,5Ghz-en lennék..
-
lipi67
nagyúr
-
kasa85
őstag
válasz
dangerzone #13106 üzenetére
Hali.
Köszi a help-et.Úgy tudom,hogy 1.45V vcore-ig nem vészes,de az felett már rohamosan csökken a proci élet tartalma.Szerintem maradok CPU-Z Valós 1.34V vesz (Bios: 1.38150V). 3.7GHZ , Ful HD ban nyomom 1920x1080p felbontáson Gigabyte HD5870 karival+NVIDIA GT220 PhysX fizika számolására (Hybrid SYSTEM-nek)A karira van szüksége pl játékok alatt ilyen felbontás felett már nem számít hogy a proci 3.7GHz vagy 4GHz.Sajna a 4GHZ hez már olyan fesz kell,hogy a lakásban a világítás elkezd halványodni + vibrálniBios 1.48V vcore kell már ahoz
A hűtés nem gond a Mungen 2 esem veszi az akadályokat,és csak a Intelburn teszt izzaszt ja fel a procitpl: 65-70c fokig 15perc folyamatos teszteléssel 1.5V vcore val 4GHZ en.
-
fagy53
nagyúr
válasz
JONAS77 #13134 üzenetére
Röviden: a chippet alkotó tranzisztorok szigetelő határrétegeiben kialakulhatnak un. töltéscsatornák a túlfesz hatására. Ezen csatornák számának növekedése hozza létre az un. szivárgó áramot ami a tranzisztor működése szempontjából káros és a CPU korai degradálásához vezet /leépülés /.
A csíkszélesség csökkentése a határrétegek átütési feszültségeinek is a csökkenését vonja maga után, ez azt jelenti, hogy a korábbi procik 1.6V-ig is használhatók voltak hosszú távon is, ez a 40nm-es yorkival, egy haslövés, üzemszerűen. Az Intel 1.45V alatti feszültségen garantálja a tartós hibátlan működést, ezért írta elő a feszültség droppot, ami azt jelenti, hogy terhelés hatására az alaplap ejti egy kicsit a CPU feszültségét, így a terhelésváltásnál keletkező feszültségcsúcsok / tranziensek / nem lépik át, vagy csak kevésszer az 1.45V-os max értéket. Az LLC enable ezt a droppot kiiktatja, így az 1.36V feletti feszültségen üzemelő CPU már sűrűn kaphat pofonokat fesz csúcsok formájában! 1.3V alatt viszont bátrabban élhetünk a lehetőséggel, használjuk nyugodtan az LLC enable-t.
Listára kerülés, abszolut max keresés ürügyén saját felelőségre lehet törölni az LLC-t, de csak alkalmilag! -
lipi67
nagyúr
válasz
JONAS77 #13134 üzenetére
quadot LLC nélkül használni (ha tudja a lap) badarság lenne.Van a kérdésedre választ adó cikk a ph-n, de ne olvasd el
(lenne még utána 100 kérdésed, és elég szakmai nyelven van, kicsit nehezebb olvasmány) Igen, előfordul(hat!!!), hogy 1mp-re megugrik, túllövi a feszt és akkor többet kap a procid, de ..
Ezek a procik bírnák az 1,45v-ot is, s 1,3-ból pl.1,5 ..
A 4 órás prime többet ártott neki
Én (tom elvetemültség..) valós 1,56v-nál is bekapcsolt LLC-vel néztem a teszteket, és annyira hazavágta a procit..-láthatod, lassan fesz se kell és megy.. -
JONAS77
aktív tag
válasz
darál0w #13133 üzenetére
Szeva Atom, köszi a válaszod, én is erre gondoltam mikor feltettem a kérdést, de szeretem, ha megerősitenek ebben, és az nem baj ha az LLC-m enablere van bekapcsolva, olvastam valami tüskékről is, az mi? Nekem most nem vesz vissza a feszböl ha lekapcsolnám a Primet is, jelenleg is fut, még mindig hiba nélkül!
-
JONAS77
aktív tag
Tévedtem, a tegnap esti tesztem az IBT-vel nem volt valós, most már tudom mi a beton beállitás a procinak, már négy órája futtatom a Prime95-öt, nem hibázott, tegnap viszont a biosban kevés feszültség adtam a procinak, prime 2 óra után újra indult a gépem, LLC most enabled, ezt a feszültséget kapja, ha nincs terhelve a cpu! Nem sok?!
1,1280V szerintetek sok álandóra, a hőfokok 45-42-38-38 szoktak lenni, ha nincs terhelve.
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #13121 üzenetére
Elég volt, du. nézte, hiba egy szál se
(#13122) fagy53 :
Nem. Kben..mivel ez soha sincs kikapcsolva nem lenne ut.szempont az se, így is 17-20.000 között mozog az émászos levélke, de nem ez az ok. Untam is magam, lekötött egy kicsit. Mindíg úgy voltam, hogy a max érdekelt, s ha van píínz vkinek nagy procira, legyen etetni is. Csak fent mindent leteszteltem már, gondoltam, hogy szétnézek alul.
Ja!! A vga-hoz meg mindíg hülye vagyok nagyon (mielőtt kérdezed
)Igaz, most szépen működik ATT-vel 2D 100/250-re vissza is ves, nem lehet panaszra okom..
-
FRENK1988
veterán
Noh megszabadultam a Q400-től és megvettem egy E0-ás Q9550-et.
Van egy ilyen problémám: [link] a képet nem értem -
Daniford
tag
Még e feljebb levő hsz.-re reagálva, a procim nem 1.3vid-es. Az eredményben amit belinkeltem, "eredmény" látszik, hogy a 1.416V, 4.1Ghz-hez kellett. Gyári freki mellett nekem 1.056V-re van beállítva a fesz és itt stabil a prockó. Viszont tuti,hogy a mostani Maximus alaplappal ugyan ehhez az eredményhez kevesebb fesz is elég kell,hogy legyen.
Továbbra is várok segítséget Asus Maximus II formula és Q9550 párosítás tuningolásához.
Tetszik,hogy beindult a topic!!! -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Szerintetetk mennyin idul még el egy q9550-es? (FSB és fesz)
-amin primestabil is- -
barnam_
nagyúr
válasz
dangerzone #13113 üzenetére
Nem gáz. Elméletileg a feszültség tüskék lehetnek károsak (pl. 1.4V->1.5V egy pillanatra), de szerintem nem káros.
Hogy pontosan hogy van, -> google -
dangerzone
addikt
Emberek, ha az llc-t bekapcsolva hagyom mondjuk 1,4V-os cpu feszültségnél, az mennyire káros? Csak mert ugye magasabb vid-es processzornak még ez nem feltétlenül magas feszültség, csak itt valami feszültségtüskét emlegettek páran, szóval pontosan hogy van ez ?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone #13109 üzenetére
Naugye!
Ha kivonsz belőle 33-at és utánna megszorzod 10-el máris négyezret kapsz!
Ráadásúl pont 100-al több mint az alap 333. -
lipi67
nagyúr
Visszaolvasok...
-
kasa85
őstag
válasz
dangerzone #13079 üzenetére
Köszi
Szerinted mekorát tolhatok még alá?Fesz re?
-
Speed®
titán
válasz
barnam_ #13102 üzenetére
Nem feltétlenül, bár tény, hogy az a P5E-VM HDMI túlteljesítette Yorkkal az elvárásaimat és valszeg mással is megállta volna a helyét, figyelve a Hardforumos Q6600/E8x00 eredményeket..de gondban voltam helyügyileg, mennie kellett. Végülis a Gene sem rossz, sőt, csak a RAMok miatt szívok valszeg, kizártnak tartom, hogy ne menne simán 500at FSBben..ROG P45..
Viszont minden felett áll a jelenlegi anyagi érdek, elsősorban ezért kell mennie. Nem lesz időm/pénzem a jogsi miatt kütyükre, általános használatra meg jóval lejjebb is van elegendő teljesítmény. Azért nem mindegy, hogy kirántok 20kt a gépből és ugyanaz marad gyakorlatilag..majd ha rámjön nyár után az őrület, úgyis visszaboltolgatok valami komolyabb cuccot, nem kell félteni ;p
QuadGT és York kapcsolata engem érdekel, egy próbát megér..legrosszabb esetben 1:1 megy a helyére egy Q6600..amúgy pöpec lap, járt nálam anno, korrektül szalad C2Dvel..E6320 3.7Gn elég durca volt akkoriban.. -
Speed®
titán
válasz
lipi67 #13082 üzenetére
Bírok vele, amíg a RAMjaim bírják..ebbe meg már pénzt nem ölök.
Jelenleg még nálam van, várom a QuadGTs arcot, illetve a fizuját.
Nem sajnálom eladni, mert másra kell zsé, és azért a QuadGT jó..
Arra, amire nekem kell (~3GHz körüli OC), még Q6600 alá is oké..Aggregátor
Persze, ha van lap alá, a York a nyerő. De QGTben az utolsó BIOS hozta meg a Wolf/York támogatást, ill a Q8200 Test jelzést kapott, nem is Readyt, szóval nem biztos, hogy nyerő benne, főleg 400 feletti FSBn. Ha menni fog, marad, de nem lesz "lelkifurkám" ha el kell cseréljem Q6600ra..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged